1、2013名师导学新高考第一轮总复习同步测试卷英语(四)(Modules 78)时间:60分钟 总分:100分班级_ 姓名_ 学号_ 得分_Part Language Knowledge(45 marks)Section A(15 marks)Directions:For each of the followingunfinished sentences there are four choicesmarked A,B,C and D.Choose the one that bestcompletes the sentence.()1.It was at the start of that sc
2、hool year _ I noticed the note posted in the school office.A.when B.whereC.which D.that1D。本句为“It is.that”强调句型。()2.I think you look more like your aunt Margaret than your sister _.A.does B.willC.can D.is2A。句中does是一个代动词,代替前面已出现的“look like your aunt Margaret”,以避免措词重复。这种代动词do可以代替前面已出现的动词并包括所带的相同的宾语和状语。(
3、)3.Once your child is in bed,_ only a short time with your childunless there are very good reasons for staying longer.A.spending B.spendC.to spend D.spent3B。此处为祈使句。()4.It was one of the most interesting exhibitions Ive ever seen.I couldnt agree _.A.much B.moreC.most D.the most4B。I couldnt agree more
4、 I agree completely。()5.If Emma likes something shell buy it _ much it costs.A.unless B.whatever C.how D.however5D。however引导让步状语从句,however much相当于no matter how much。()6.Playing football not only makes us grow tall and strong but also _ us a sense of fair play and team spirit.A.to give B.giving C.giv
5、es D.give6C。句中makes.和gives.为并列的谓语。()7.My fear of the dentist goes back to _ I was a child.A.while B.as C.when D.since7C。本句when引导宾语从句,作介词to的宾语。此处when表示the time when。其它各选项为引导状语从句的连词。()8.Im sorry I cant tell you all.I missed half of what he _ because someone behind us was talking loudly.A.was saying B.
6、had saidC.said D.has said8C。一般过去时表示过去完成了的动作,根据语境missed half of,what引导的宾语从句所表示的应该是说话的全部内容。()9.Rachel Carsons first book,Underthe SeaWind,described struggles sea creatures find themselves _.A.to be faced B.to face C.faced D.facing9D。sea creatures find themselves facing为定语从句,修饰struggles。定语从句省略了作facing的
7、宾语的关系代词that或which。动词find后接动词ing形式facing作宾补,与宾语themselves之间构成主动进行的关系。()10.Lili was so nervous that not a single word _down in the dictation.A.she wrote B.she was written C.did she write D.was she written10C。考查倒装句。not a single word位于句首,当否定词位于句首时,句子用部分倒装。()11.Was it not until you began to write _you sh
8、ould have remembered more words?A.did you realize B.that you realizedC.did you not realize D.that you didnt realize11B。it is/was.that.强调句型。()12._ we make careful evaluations with only the required recommendations,we are happy to read helpful letters from people directly familiar with applicants live
9、s outside the classroom.A.What B.AsC.While D.If12C。while尽管。()13.As a result of destroying the forest,large _ of desert _covered the land.A.amount;have B.quantities;has C.amounts;have D.quantity;has13C。amount和quantity用来修饰名词时,谓语动词要与amount和quantity的数保持一致。()14.Is Peter a man with good manners?I dont thi
10、nk so.In reality he is _ but polite.A.something B.everythingC.nothing D.anything14D。anything but意思是:根本不,除外任何事(物)都()15.Experts say hiring is likely to remain weak for the remainder of the year as companies wait for the economy to _.Amanage Bsupport Cimprove Dconvey15C。句意:专家认为,由于企业都在等待经济改善,今年内雇佣形势可能持续
11、疲弱。manage管理,经营;support支持;improve改善;convey传送。Section B(18 marks)Directions:For each blank in the followingpassage there are four words or phrases marked A,B,C and D.Fill in each blank with the word orphrase that best fits the context.This was an unforgettable and wonderful experience.It happened abou
12、t three years ago and it has had a _16_ effect on me.I would like to show respect here for the two men I do not know personally but whose actions gave a new _17_ to the words kind and generous.I was walking down a busy street on a cold,windy day in early _18_.A homeless man,probably about 60 and wit
13、hout wearing any shoes,was _19_ for change on a street corner.A BMW car _20_ on the other side of the street and an executive(主管)who was perfectly dressed stepped out of the car.He was probably about 60 years old.He was wearing a blue business suit with a deep red silk tie.He walked directly across
14、the street and over to the homeless man.Without saying anything,he first gave him a lot of money and then he sat down and took off his leather gloves,beautiful black leather shoes and his black dress socks.Then he _21_ them to the homeless man.The homeless man took them and stared with a/an _22_ mou
15、th.As he drove off,I couldnt help thinking that it was probably the first time he had _23_ the pedal(踏板)of that topbrand BMW car with a bare foot!I stood there and the looks of _24_ appeared on my face and the homeless mans.Two men of about the same age but very different lives had met and the one w
16、ho was _25_ in materials had offered _26_ than his shoes.Hehad left this BMW car and _27_ down from his high position.He lifted up the other man when he offered respect,kindness and real generosity.()16.A.strong Bbad Clight Dslow()17.A.benefit Battitude Cmeaning Daward16A。根据下文可知应该是影响很大,所以选A。17C。根据下文
17、可知应该是给单词kind和generous赋予了新的意义。()18.A.spring Bsummer Cautumn Dwinter()19.A.searching Bmaking Cblaming Dbegging18D。根据上文的cold和windy可以判断出是冬天。19D。beg for change指“乞讨(零)钱”。()20.A.called up Bbroke up Cpulled up Dsped up()21.A.posted Bhanded Ckicked Dthrew20C。pull up指“使车停住(停下)”。21B。hand sth to sb指“把递交给”。()22.
18、A.closed Bfull Copen Dempty()23.A.bended Bcut Crepaired Dpressed22C。open在这里指那个无家可归的人特别惊讶。23D。press指“按,压”,这里指踩踏板。()24.A.excitement Bastonishment Csadness Dpride()25.A.successful Bcareful Cuseful Dhelpful24B。astonishment“惊讶”。“我”站在那里,脸上呈现出一副惊讶的表情。25A。successful in materials指在物质方面很成功,即很富有。()26.A.rather
19、Bmore Cother Dbetter()27.A.broken Bfell Cstepped Drolled26B。more than“不仅仅”。27C。step down一般指“辞职;下台;让位”。在文中指这位主管放下身段。Section C(12 marks)Directions:Complete the following passage by fillingin each blank with one word that best fits the context.There are two things that you should do before reading any
20、passage.28._ is to determine your reason for reading.Are you reading only for the pleasure of it?29._ are you reading to search for a specific fact?Your purpose should affect 30._ you read.Secondly,you should predict what is to be read.Think about the subject matter to be presented.This will help yo
21、u to have 31._ better understanding of the article you are preparing to read.OneOrhowa When you are ready to read,you should begin by skimming the passage,32._ is,reading quickly through a passage.Studies have proven that reading whole passage for overall meaning 33._ faster than reading each word s
22、lowly and carefully.While skimming,34._ should always notice the topic sentence of each paragraph.It often contains the main idea of the paragraph.35._ skimming is done,you should read through the article in more detail.thatisyouOnce/AfterPart Reading Comprehension(10 marks)Directions:Read the follo
23、wing passage.The passageis followed by several questions or unfinishedstatements.For each of them there are four choicesmarked A,B,C and D.Choose the one that fits bestaccording to the information given in the passage.19yearold Alix Scott has been working at a store this summer.She is saving money t
24、o pay for college next year.“I have to save for all my college money because my parents cant afford to cosign on loans.I have to rely on my own savings.”But instead of putting her money in a local bank,Alix Scott began using SmartyPig,a Webbasedbanking service.Michael Ferrari developed SmartyPig wit
25、h a friend in 2007.“SmartyPig is really all about helping people save for very specific financial goals.So that could be a wedding,a vacation or an iPhone,”explains Mr.Ferrari.He says SmartyPig opened after he started a college savings account for his new baby.“For example,Im saving up for a vacatio
26、n.I want to save$5,000.I want to meet this goal in three years.SmartyPig will actually calculate how much money you need to allocate every month.You dont have to move from your existing bank;well actually go in andwithdraw those funds on the day you set every month and well put them into your Smarty
27、Pigaccount,where theyll actually add interest as well.”22yearold Khang Nguyen is studying civil engineering in college.He likes being able to share his saving goals with his online community.“I think its actually a good thing that they are able to see it.After many of my friends found out what I do,
28、they always come to ask me for financial advice,”he says.A growing number of young people have shown an interest in online banking sites like SmartyPig.They say they like the ease of operation and services the sites offer.These personal finance websites offer tools that help users follow their spend
29、ing,set up a budget and combine their investments.SmartyPig等网上银行不仅为人们提供专项存款服务,还为人们提供理财建议,是年轻人攒钱理财的好帮手。()36.What is the purpose of SmartyPig?A.It helps people save money for a specific purpose.B.Its a campus bank that saves money for the students.C.It is an online organization that offers financial a
30、dvice.D.It is a personal bank that provides school loans.36A。细节理解题。根据第二段中的“SmartyPig is really all about helping people save for very specific financial goals.”可知SmartyPig作为网上银行,为人们提供专项存款的服务。()37.What can we learn from the passage?A.A lot of students have to rely on their parents for education loans
31、.B.Many young people dont know how to save money for their future.C.SmartyPig has gained popularity among young people as a result of fine services it offers.D.With a SmartyPig account one can save a lot of money easily.37C。推理判断题。从最后一段的前两句可知,像SmartyPig一类的网上银行因其提供优质的服务而越来越受年轻人的欢迎。()38.Which of the fo
32、llowing is TRUE according to the passage?A.SmartyPig provides online banking services only for young people.B.These personal online banks help people more than save money.C.Few young people are familiar with online banking sites.D.Khang Nguyen tells his friends to open savings accounts in SmartyPig.
33、38B。正误判断题。结合文章第二段内容以及最后一段的最后一句可知类似的网上银行还为人们提供存款之外的其他服务,如建立预算、理财等。()39.Why did the author write this passage?A.To advertise online banking sites.B.To advise young people to set up budgets.C.To tell people where to save their money.D.To introduce a new banking service.39D。写作意图题。分析全文内容可知,作者写作本文的目的是介绍一种
34、新型的网上银行业务。()40.What does the underlined word“allocate”(in Paragraph 2)most probably mean?A.Spend on something.B.Set apart for a special use.C.Earn by working.D.Withdraw from the bank.40B。猜测词义题。根据画线词语前后语境可知画线词所在句表示“SmartyPig实际上会为你算出你每月需要匀出的金额”,allocate在此意为“分配”。B项与其意思最接近。Part Writing(45 marks)Section
35、A(10 marks)Directions:Read the following passage.Fill inthe numbered blanks by using the informationfrom the passage.Write NO MORE THAN THREE WORDS foreach answer.The Global Positioning System(GPS)is a USowned radionavigation system.The GPS is made of three parts:satellites orbiting the earth;contro
36、l and monitor stations on earth;and the GPS receivers owned by users.The 24 satellites transmit oneway signals that give the current GPS satellites position and time.The worldwide control and monitor stations maintain the satellites in their proper orbits,and adjust the clocks in the satellite.It tr
37、acks the GPS satellites,and uploads updated navigational data.The GPS receiver receives the signal from the GPS satellites and uses the transmitted information to calculate the users threedimensional(三维的)position and time.The GPS provides service to all civilian users in the world free.It provides u
38、sers with positioning,navigation(导航),and timing(PNT)services.Equipped with these GPS receivers,users can accurately locate where they are.You can place the device in a ship,a car or other moving vehicle.Then you can watch the position information change as the vehicle moves.In fact,the GPS device gi
39、ves both your direction and the speed you are traveling.The GPS also provides navigation for planes,cars and ships.The GPS provides information about the direction of the travel and tells how to get where you want to go.Everyday activities such as banking,mobile phone operations,and even the control
40、 of power grids(电网),are made easier by the accurate timing provided by GPS.GPS devices are popular in the United States.Many companies make and sell them.Most of the devices come with a receiver that looks like a small television.The less costly GPS devices provide information in black and white.Mor
41、e costly ones provide the information in color.【答案】41Functions42.satellites43.in space44.adjusting the clocks45.navigational data46.(the)GPS receivers47receiving satellites signal48.Service49.locating users/users position50.providing accurate timeSection B(10 marks)Directions:Read the following pass
42、age.Answer thequestions according to the information given in thepassage.By 2012,England is forecast to have two million obese(肥胖的)children.Apart from diet,the only thing that will save these children from their fatty fate is exercise.But schoolsand the Olympics dont produce a love of exercise.They
43、encourage a love of winning,and that is not the same thing.My own unpleasant sporting memory started early.Disappointed in the running race quickly gave way to pains from missed hurdles,which was nothing compared to waiting not to be picked by ones playmates for hockey(曲棍球).By the time I was 15,I wa
44、s only sent running as a punishment and allowed to play tennis with one other girl,who was seriously nearsighted.If you werent naturally talented at sports,there was no suggestion that it should be fun,let alone beneficial.It took me until I was 25 to realize that exercise was something I needed,but
45、 by then,my motivation and enjoyment were zero.So I just paid money to gyms I never went to.At five,my daughter has already had her first sports day.It was impressively encouragingribbons for good sportsmanship(体育精神)to those who hadnt won anything,throwing games mixed with running ones so everyone c
46、ould be good at something.But five days later,a small voice said,“Mummy,why did I come last in that running race?”I could see how easily history might repeat itself.Schools competitive attitude conditions children out of taking exercise if theyre not the best.And even if they are the best in their c
47、lass,its unlikely to get them anywhere.Encouraging the“it could be you”attitude in children is just foolish:focusing on finding“future Olympic stars”every four years isnt going to get those two million children off the sofa.51.According to the author,how can obese children be saved from fatty fate?(
48、No more than 4 words)(2 marks)52.Why were the authors motivation and enjoyment of sports zero before she was 25?(No more than 6 words)(2 marks)51By dieting and exercising.52 Because she had unpleasant sporting memory./Because she wasnt good at it.53.According to the author,what is the purpose of“rib
49、bons for the sportsmanship”?(No more than 8 words)(3 marks)54.What is the problem the author is worrying about?(No more than 12 words)(3 marks)53 To encourage children who win nothing in sports.54 Obese children stay away from sports./Children who are not good at sports are not interested in it./Chi
50、ldren may drop exercise if(they are)not the best.Section C(25 marks)Directions:Write an English compositionaccording to the instructions given below inChinese.中美中学生交流项目安排一批美国中学生来华一周体验中国文化,在网上挑选适合住宿的家庭(homestay family)。假如你是友谊中学的学生李华,愿意接受一位美国学生入住你家,请用英语给项目美方负责人Mike Smith写一封邮件,内容要点如下:1说明你的家庭和住宿条件;2你本人的
51、优势;3你帮助美国中学生体验中国文化的打算。注意:1.词数不少于120;2可适当增加细节。Dear Mike Smith,_ Yours faithfully,Li HuaOne possible version:Dear Mike Smith,I am writing to request the valuable chance to be one of the homestay families for the American students.My parents,who are kind and easygoing in nature,are in favor of my idea
52、that I host an American student.We live in a beautiful community.Luckily,we have extra rooms for guests.I am a student of Youyi Middle School,openminded and enthusiastic.Whats more,Im quite good at English and we can communicate well in English.If an American student stays with us,Ill be a good guid
53、e to some local places of interest and some typical towns and villages in our area.My parents and I will help her/him to make Chinese meals,such as dumplings,noodles and other foods.We have the confidence to make the American student feel at home and have some sweet memories.Looking forward to your early reply.Yours faithfully,Li Hua