ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:9 ,大小:69.83KB ,
资源ID:981957      下载积分:9 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-981957-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(安徽省2022届中考英语总复习语篇组合练二精练新版人教新目标版.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

安徽省2022届中考英语总复习语篇组合练二精练新版人教新目标版.docx

1、语篇组合练(二)一、完形填空AYou may have a lot of friends and expect your friendships to last a lifetime. However,lifelong friendships are not 1 what everybody can get. Friends sometimes misunderstand each other. You may want your 2 to be near at hand, but you also need your independence.For example, when one of

2、 your friends comes asking 3 it is all right to spend the evening in your house, sometimes you just say 4to him or her because it is not convenient for you. Unfortunately, not all your friends 5 this type of independence. They believe that friends can ask for any favor and the 6 should always be yes

3、.Also, misunderstanding sometimes happens when you ask for 7.You 8 your friends to help you whenever you need. But the fact is that your friends may not always drop everything to satisfy each of your needs. This may make you 9 with them and your friendship could end. The most important thing for you

4、 and your friends is to always show understanding and10 for each other. Only by this way can we have a lifelong friendship.1.A. sometimesB. alwaysC. neverD. ever2.A. friendsB. parentsC. studentsD. teachers3.A. whenB. asC. ifD. why4.A. yesB. goodC. noD. OK5.A. provideB. inventC. produceD. understand6

5、.A. problemB. questionC. projectD. answer7.A. moneyB. foodC. helpD. respect8.A. expectB. adviseC. hopeD. order9.A. happyB. angryC. cheerfulD. excited10.A. agreementB. difficultyC. AnswerD. respectBA little bird went to look for its happiness in a faraway place. It flew and flew when it suddenly saw

6、a little dying flower, whose face was full of smile. Not knowing why, the bird asked the little flower, Youre going to die. Why are you still so 1? Because I will achieve my dream, said the little flower.2 is your dream?To produce sweet fruit. Then the little bird saw it: happiness is a3 in the hear

7、t. The bird continued flying and saw a disabled duck help another duck find the way back home. Although it was disabled, it had a 4 face.Im happy because I can help others,said the disabled duck.So the little bird saw it:happiness is love in the heart.The bird kept flying and 5 saw a spider(蜘蛛) clim

8、bing up a wall.The spider fell off the wall halfway,but it kept climbing again and fell off again.Even so, the spider didnt 6.The little bird asked the spider in surprise,You7 again and again,but why dont you have pain but happiness 8your face?As long as I keep making my 9,Im able to climb up the wa

9、ll.Because of this,Im so happy,said the spider.The little bird saw it:happiness is a belief(信念) in the heart.So the little bird no longer looked for happiness 10 it had seen the truth:happiness is not in the faraway place but in your own heart.1.A. richB. shyC. happyD. sad2.A. WhatB. HowC. WhenD. Wh

10、ere3.A. storyB. hopeC. ruleD. change4.A. relaxingB. surprisingC. cryingD. smiling5.A. angrilyB. hardlyC. suddenlyD. slowly6.A. take upB. give upC. stay upD. set up7.A. wonB. costC. failedD. succeeded8.A. onB. aboutC. forD. with9.A. effortsB. mistakesC. problemsD. choices10.A. beforeB. ifC. unlessD.

11、because二、阅读理解ABorn in a small village in Zimbabwe, Tererai Trent changed her life in her own way. While the boys in Tererais community were sent to school and encouraged to learn, the girls were pushed toward marriage(婚姻) and often stopped from getting education.But Tererai Trent wanted to learn. Sh

12、e secretly did her brothers homework and taught herself to read and write from his books. Finally her father allowed her to go to school, but she had been in school only for two terms before she got married. She was 11 years old at that time. By the time she was 18, Tererai had already been a mother

13、 of three. However, her passion(激情) for education never went away.When Tererai was 20,with her mothers encouragement, she wrote her dreams on a piece of paper and put it under a rock.A few years later,Tererai began making her dreams come true.First she moved to the United States with her husband and

14、 children.Then she kept studying and never gave up.Getting over many difficulties that we couldnt imagine,finally she got her doctorate(博士学位) after years of hard work. Tererai was a guest on The Oprah Winfrey Show in 2022, encouraging countless people with her story.I feel I need to give back, Terer

15、ai said. I need to build a school in my village so that the same girls I see today dont have to go through what I went through. Tererais school was completed in 2022. Now it is changing peoples lives. 1.What did Tererai do when she was a young girl?A. She went to school every day. B. She taught her

16、brother at home.C. She taught herself to read and write. D. She often fought with boys.2.encouraged Tererai to write her dreams on a piece of paper.A. Her mother B. Her father C. Her brother D. Her teacher3.What was Tererais first dream written on the paper?A. Getting married at 11 years old. B. Mov

17、ing to the U.S. with her family.C. Going to school like boys around her. D. Building a school in her community.4.Which of the following is TRUE according to the passage? A. Tererai was born in a big city in Africa. B. Few boys went to school in Tererais community.C. Tererai had two children. D. Tere

18、rai built a school in her hometown.B1.The above material is probably .A. a photo of a western woman B. an article about a sofa bedC. an advertisement D. an announcement2.The sofa bed is sold by a(n) company.A. Chinese B. British C. American D. Canadian3. The sofa bed in the material mostly deals wit

19、h the problem of .A. priceB. style C. material D. space4.Convert in the material means .A. sell B. changeC. produce D. show5. Its clear that if you buy the kind of sofa bed,.A. youll have a lower priceB. you need to visit 21 storesC. youll have to go to experts for adviceD. you must be a member of F

20、uton company【参考答案】一、完形填空【完形A篇短文大意】友谊并不总是天长地久,有时由于误解,友谊会结束。友谊最重要的是要相互理解和尊重。1.B【解析】考查副词词义辨析。由下句可知,朋友有时互相误解。故判断本句意为:然而,长久的友谊并不总是人人都可以得到的。故选B。2.A【解析】考查名词词义辨析。由文意可知,此处指朋友,故选A。3.C【解析】考查宾语从句连接词。此处是说,例如,当你的一个朋友过来问是否可以在你家过一个晚上。if意为是否。故选C。4.C【解析】 由下文中的it is not convenient for you可知, 朋友在你家过一晚对你来说不方便。故判断当朋友问是否方

21、便在你家过一晚时, 有时你只是回答不。故选C。5.D【解析】考查动词词义辨析。由前面的Unfortunately可知并非所有的朋友都理解这种类型的独立。故选D。6.D【解析】考查名词词义辨析。句意:他们认为朋友能够请求任何帮助而且回答应该总是好的。故选D。7.C【解析】考查名词词义辨析。由下句可知,此处是说,当你向朋友请求帮助的时候有时会产生误解。故选C。8.A【解析】考查动词辨析。句意:你期望无论何时你需要的时候你的朋友都会来帮助你。expect sb. to do sth.意为期望某人做某事。故选A。9.B【解析】考查形容词词义辨析。由上句可知,你的朋友可能不会总是丢下一切来满足你的每一次

22、需要。故判断这或许会使你生气。故选B。10.D【解析】考查名词的辨析。句意:对你和你的朋友来说,最重要的事情是一直互相理解和尊重。故选D。【完形B篇短文大意】本文是一篇寓言故事,文章通过一只小鸟寻找幸福的故事,告诉我们一个道理:幸福不是在远处,而是在你的心里。1.C【解析】考查形容词辨析。由上文中的whose face was full of smile可知,那朵将要凋谢的花脸上充满了微笑。故判断它是高兴的。故选C。2.A【解析】考查特殊疑问词。由下句的回答可知,此处小鸟询问花的梦想是什么。故选A。3.B【解析】考查名词词义辨析。由上文可知,花高兴是因为它将结出甜美的果实。故判断小鸟明白了幸福

23、是内心的希望。4.D【解析】考查形容词词义辨析。由下文中的happy可知有残疾的鸭子有一张微笑的脸。故选D。5.C【解析】考查副词词义辨析。句意:那只小鸟继续飞行,突然看见一只蜘蛛在往墙上爬。故选C。6.B【解析】考查动词短语辨析。由上句可知,蜘蛛半路落下来,但是它继续再爬,再落下。故判断即使这样蜘蛛不放弃。故选B。7.C【解析】考查动词辨析。由上文可知,蜘蛛爬墙不断掉下来,又不断往上爬。因此判断它一次次失败。故选C。8.A【解析】考查介词辨析。此处表示为什么你脸上没有痛苦却有幸福呢。故选A。9.A【解析】考查名词辨析。句意:只要我继续努力,我就能爬上墙。make ones efforts意为

24、作出努力。故选A。10.D【解析】考查连词辨析。因此那只小鸟不再寻找幸福,因为它已经明白了幸福的真谛。故选D。二、阅读理解【阅读A篇短文大意】本文叙述了特莱艾特伦恩特的故事。1.C【解析】细节理解题。由第三段的第二句可知,特莱艾偷偷地做她哥哥的作业并且从他的书上自己学习读和写。故选C。2.A【解析】细节理解题。由第四段的最后一句可知,特莱艾20岁的时候,在妈妈的鼓励下她把她的梦想写在一张纸上,然后放到一块石头下面。故选A。3.B【解析】细节理解题。由第四段的最后一句可知,特莱艾把梦想写在纸上;又由第五段的第一句和第二句可知,特莱艾实现了她的梦想,和丈夫和孩子一起搬到美国。故判断她的第一个梦想是

25、和家人一起搬去美国。故选B。4.D【解析】推理判断题。由文章第一句可知A项不正确;由第二段的第一句可知B项不正确;由第四段的第一句可知C项不正确;由最后一段可知,特莱艾在自己的家乡建了一所学校,故D项正确。【阅读B篇短文大意】本文是一则关于沙发床的广告。1.C【解析】根据材料中的产品信息、价格信息等内容可推断,该材料可能是一则广告。2.B【解析】根据材料右上角的Logo及末尾的futoncompany.uk可推断沙发床可能是由一家英国公司售卖的。3.D【解析】根据材料中的experts in small space living可推断该沙发床主要可以解决狭小空间的居住问题。4.B【解析】根据材料中的Convert from sofa to bed in 3 seconds及常识可知,该沙发床可以在3秒钟内由沙发变成床。故Convert与change同义。5.A【解析】根据材料中的价格信息可知,如果你买这个沙发床,可以享受更低廉的价格。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1