ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:6 ,大小:27.46KB ,
资源ID:980710      下载积分:5 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-980710-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(安徽专版2020中考英语复习方案速测20完形填空 阅读理解C D 回答问题试题牛津译林版.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

安徽专版2020中考英语复习方案速测20完形填空 阅读理解C D 回答问题试题牛津译林版.docx

1、速测(二十) 完形填空+阅读理解C+D+回答问题(限时:30分钟).完形填空Dear Michael,I am glad to learn that you have been chosen to study in China. Your dream has come true!I can well remember that you1 China for the first time when you were nine. Ever since you returned, you have been interested in Chinese culture and have put a l

2、ot of 2into learning Chinese. When you first started to learn Chinese, I 3it was nothing but a passing fad(一时的狂热). However, you didnt 4 halfway, but kept on learning and did a good job in the HSK(汉语水平考试). Now you finally got what you had 5 for a long time. You got the chance to 6 life in China for o

3、ne year. You should have it, my son, for chances only come to those who are 7.When you study there, you will have to face8 in everyday life that you have never experienced before, but after a year abroad, you will return with a new 9 at lifeand at yourself.Your mum and I are both10 you. Keep it up,

4、my son! Love,Dad()1.A.builtB.visitedC.missedD.changed()2.A.difficultyB.successC.effortD.space()3.A.thoughtB.agreedC.forgotD.added()4.A.cheer upB.grow upC.turn upD.give up()5.A.writtenB.wantedC.touredD.paid()6.A.introduceB.experienceC.respectD.imagine()7.A.preparedB.honestC.friendlyD.helpful()8.A.exa

5、mplesB.meetingsC.challengesD.dreams()9.A.lookB.touchC.guessD.speed()10.A.different fromB.similar toC.polite toD.proud of.阅读理解Passage 1In 1987, a small company named Huawei was started in Shenzhen. After more than 30 years of development, the company has now beaten Apple and become the worlds second-

6、largest maker of smartphones behind Koreas Samsung. It has also become the worlds largest supplier(供应商) of 5G.But recently,Huawei faced some difficulties. The U.S. government ordered a ban(禁令) on its sales in America. American officials said Huawei gave information that it collected to the Chinese g

7、overnment. At the same time, the U.S. government planned to stop selling parts and services to Huawei, which was believed that Huaweis business would be hurt.“We have never received such a request from the Chinese government and we have never tried to get into other systems to collect information.”

8、Ren Zhengfei, Huaweis founder and president said. “The ban from the U.S. would have little effect on our company. Huawei has enough ability to deal with the problems.” Ren added.In an interview several years ago, Ren Zhengfei said,“I started Huawei with only 4,000 at the beginning, but now it has be

9、come a $100 billion company. The experience was not as romantic(浪漫的) as you imagine.”Facing the ban of the U.S., Huawei is growing. Huaweis smartphone sales around the world rose 50 percent compared to a year earlier in the first three months of 2019. At the same time, sales from both Samsung and Ap

10、ple fell. So far, Huawei has grown into the worlds largest telecommunication equipment(电信设备)supplier, selling in 170 countries. It may beat Samsung as the largest smartphone maker in the near future.11.Why did the U.S. order a ban on Huawei?()A.Huaweis sales in America were growing faster than Apple

11、.B.Huawei refused to supply services to the U.S. government.C.They didnt want Apple to sell parts and services to Huawei.D.They thought Huawei collected information for the Chinese government.12.From what Ren Zhengfei said, we can learn that Huawei .()A.is deeply affected by the banB.has got into th

12、e system of the U.S.C.can solve the problems they are facingD.is asked to supply information to China13.The underlined sentence in Paragraph 4 means.()A.Huaweis developing experience was hardB.it is romantic to start a company with $4,000C.the romantic experience was a large amount of wealthD.people

13、 can understand Huaweis developing experience easily14.What does the writer want to tell us in the last paragraph?()A.Huawei will grow slowly.B.Huawei is full of hope.C.Huaweis sales will be doubled.D.Huawei is the largest smartphone maker.Passage 2Thank you all for coming on this very special day f

14、or every student on this stage. I know how proud you must be. As we have grown over the years, there are many steps and stages we all have gone through. From learning our shapes and colors, to getting our first kiss in middle school, or how we explained to our parents why we skipped school(逃课) becau

15、se the headmaster called home. As we remember these days, things that weve done will be with us forever. But this is only the start of our journey. To graduate is one more step weve taken in our lives.Now I would like to thank everyone who has helped me get this far. First of all, thank you to all t

16、he teachers. None of us would be here without you always pushing our studying abilities to the fullest. My elder brother Johnson always said, “If anyone is meant to you, Ill take care of it.” My mom, thank you for always believing in me and putting up with me. And last but not least, my dad, for pro

17、ving to me that I always need to take responsibility(责任) for my actions and deal with the results. Thank you all! I love you. And I will never fail to be thankful to the people around me.Lastly, I want to give some advice to all my classmates! The end of junior high school is the beginning of a new

18、life. Many of us may think,“This is as good as it gets!” But the future holds a bigger plan for all of us. We will make mistakes along the way, but the key is to learn from our mistakes and never give up. So good luck and congratulations to the class of 2020. We did it!15.The passage is most probabl

19、y .()A.a suggestion letterB.a greeting cardC.a graduation speechD.a letter of congratulations16.What the writer learns from his dad is that .()A.knowledge is powerB.one should answer for what he doesC.where there is a will, there is a wayD.a good beginning is half done17.According to the writer, man

20、y students .()A.hardly study at schoolB.hate to follow others adviceC.should pay more attention to the futureD.are afraid of dealing with difficulties18.The writer told his classmates that the key to dealing with mistakes is .()A.to learn from the mistakes and never give upB.to give up the studyC.no

21、t to follow others adviceD.not to pay attention to the mistakes19.We can infer from the passage that the writer of the passage is .()A.a parentB.a headmasterC.a teacherD.a student.回答问题Is it difficult for you to remember things? Id like to tell you some ways to help improve your memory, so you should

22、nt feel upset.My first advice is that if you want to remember something well, you have to review it regularly(有规律地). You might review the material two days after you learn it, then a week later, then two weeks later, and then a month later. After a month, you will find that you can easily remember t

23、he material.My second advice is to use a colored pen to highlight(标注) the important parts on your book. This will help you in two ways. First, it will help you pay attention to the most important parts when you learn the language. It is always easier to remember only the key points. Second, this wil

24、l make reviewing easier. When you open your book, the colored parts will show you the most important things quickly. In this way, you dont have to review all the materials again.Another piece of advice is to use the proper time well. First, review all this information in your mind right before you g

25、o to sleep. Your brain is working while you are sleeping. If you think about the information before you go to sleep, you might be able to remember it better. Another good time for memorizing information is in the morning, because you have just rested and your brain is fresh and clear. So you might a

26、lso try to review the important information in the morning.20.How long may it take you to remember the material easily if you review it regularly?(不超过5个词) 21.How many pieces of advice does the writer give?(不超过5个词) 22.What is the passage mainly about?(不超过10个词) 【参考答案】.主旨大意本文是一篇书信应用文。儿子因自己的努力而获得了在中国学习的

27、机会,作为父亲在为儿子骄傲的同时,也对儿子进行了鼓励而且流露出了丝丝的牵挂和不舍。1.B考查动词辨析。build建设;visit访问;miss错过,想念;change改变。这是爸爸写给儿子的信,信的开头提到儿子Michael有机会到中国学习,此时爸爸还能记得Michael在九岁时就访问过中国。故选B。2.C考查名词辨析。difficulty困难;success成功;effort努力;space空间。从上文提到Michael被挑选去中国学习推知,Michael付出了许多的努力学习汉语才得以有这样到中国学习的机会。故选C。3.A考查动词辨析。think认为;agree同意;forget忘记;add

28、增加,补充。从下文“but kept on learning and did a good job in the HSK”可知,Michael努力学习通过了汉语水平考试。由此推知,在开始学习汉语时,爸爸以为儿子仅仅是一时的狂热,结果证明儿子不是这样。故选A。4.D考查动词短语辨析。cheer up振奋起来;grow up长大;turn up发生,(声音)开大;give up放弃。从下一分句可知,儿子坚持学习,并通过了汉语水平考试。由此可知,在汉语学习上儿子没有半途而废。故选D。5.B考查动词辨析。write书写;want想要;tour旅行;pay付出,付费。儿子通过了汉语水平考试,而且现在被挑

29、选到中国学习。由此推知,儿子最终得到了自己想要的东西。故选B。6.B考查动词辨析。introduce介绍;experience体验;respect尊敬;imagine想象。儿子被挑选到中国学习,因此儿子有机会在中国体验一年生活。故选B。7.A考查形容词辨析。句意:儿子,你应该有这样的机会,因为机会只留给那些有准备的人。prepared有所准备的;honest诚实的;friendly友好的;helpful有帮助的。故选A。8.C考查名词辨析。example例子;meeting会议;challenge挑战;dream梦想。由于儿子需要离开家在中国学习,因此儿子独自在外,在日常生活中肯定会面临很多挑

30、战。故选C。9.A考查名词辨析。look看,面貌;touch触摸;guess猜;speed速度。父亲告诉儿子尽管独自在外会面临很多挑战,但一年后,学成回来会以一个崭新的面貌面对生活和自己。故选A。10.D考查形容词短语辨析。be different from与不同;be similar to与类似;be polite to对礼貌;be proud of 以为傲。儿子学业有成,作为父母肯定会以儿子为傲。故选D。.Passage 1主旨大意本文是一篇记叙文。文章主要讲述了华为公司不畏世界霸权,用知识和技术赢得了世界的认可。11.D细节理解题。根据第二段第三句“American officials

31、said Huawei gave information that it collected to the Chinese government.”可知,美国政府对华为实施的禁令的原因是他们认为华为为中国政府收集信息。故选D。12.C细节理解题。根据第三段最后“Huawei has enough ability to deal with the problems.”可知,任正非相信华为公司完全能够解决目前的问题。故选C。13.A推理判断题。一家公司的资产从创业之初的4,000 到 现在的$100 billion,其中的艰辛可想而知。故选A。14.B推理判断题。文章主要讲述了华为公司不畏美国的阻击,用知识和技术赢得了世界的认可。结合文章最后一句“It may beat Samsung as the largest smartphone maker in the near future.”可知作者想要给我们传递的是“华为的未来充满希望”。故选B。Passage 21519CBCAD.主旨大意本文是一篇说明文。文章介绍了提高记忆力的三条建议。20.A month.21.Three./3.22.How to remember things well./Some ways to improve our memory.

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1