1、速测(五)完形填空+阅读理解B+C+回答问题(限时:30分钟).完形填空My father and I always had a bit of trouble in our relationship. Its not that we didnt love each other. Its just that we used to have 1 opinions. My dad is one of the most hard-working men I know, but I was a dreamer. I played sports as a kid, but 2 when I was mak
2、ing progress. Then I showed an interest in music. My father got 3 and bought me a guitar when I was about eight. But I didnt like it until I was a teenager. During those teen years, I took up my guitar and 4 playing along.Then I went to college. My father thought I should focus more on my 5 while I
3、should have more fun playing music. I dreamed to be a musician. When I grew into a young man, I suddenly fell seriously ill one day and it was discovered that I had a terrible kidney(肾) disease. I had to 6 treatments all my life, or get a transplant(移植).I felt like there was a heavy weight on my 7.
4、Life became hard for me. But I was lucky enough because of my loving parents who encourage me and took care of me. While trying to decide just what to do with my life, my father got tested to see 8 he was the right man to give me his kidney. I tried to refuse, but hed hear 9 of it. He saved my life
5、at last.Two years ago, I made up a band. He had always wanted to play in a band, but 10 got the chance when he was young. It was one of the greatest gifts I could give to him.()1.A.specialB.differentC.sameD.necessary()2.A.gave upB.gave outC.gave offD.gave away()3.A.angryB.tiredC.excitedD.interested(
6、)4.A.beganB.regrettedC.finishedD.meant()5.A.hobbiesB.studiesC.skillsD.choices()6.A.refuseB.admireC.acceptD.provide()7.A.eyesB.handsC.shouldersD.feet ()8.A.howB.whetherC.whyD.what()9.A.eachB.allC.muchD.none()10.A.almostB.sometimesC.alwaysD.never.阅读理解Passage 1Ancient China produced many types of beaut
7、iful works of art. Among them, calligraphy(书法), poetry and painting were the most famous. Often they would be put together in art. These became important starting with the Song Dynasty. Calligraphy is the art of handwriting. In the old time, the Chinese considered writing as an important form of art
8、. Calligraphers would practice for years to learn to write perfectly, but with style. Each of over 40,000 characters needed to be written correctly. And each stroke(笔画) in a character had to be written in a certain order. Poetry was also an important form of art. Great poets were famous all over the
9、 country. And all educated people were expected to write poetry. During the Tang Dynasty, poetry was so important that writing poetry was part of the examinations to become a civil servant(文官) and work for the government. Chinese painting was often connected with calligraphy. It is one of the oldest
10、 artistic traditions in the world. The most traditional way of Chinese painting is known as “national” or “native” painting, which is quite different from Western painting. People can draw mountains, homes, birds, trees and water on it. 11.What was part of the civil servant examinations during the T
11、ang dynasty?()A.Painting. B.Calligraphy. C.Writing poetry. D.Playing music.12.The underlined word “it”refers to “”.()A.calligraphyB.artC.Chinese paintingD.Western painting13.Which of the following is NOT true according to the passage?()A.Calligraphy,poetry and painting were the most famous works of
12、art in ancient China.B.The strokes of each character could be written in any order.C.Poetry was an important form of art like calligraphy.D.Chinese painting was often connected with calligraphy.14.Whats the passage mainly about?()A.Chinese history. B.Chinese examinations.C.Chinese art. D.Chinese dyn
13、asties.Passage 2Driving a car at a high speed(速度) along a high-way seems to be fun. You need only to follow the bright traffic signs(交通标志) beside the highways and they will take you to where you wish.But to a London taxi driver, driving is not an easy job. A taxi driver has to have not only skills b
14、ut also a good knowledge of the city of London, from the smallest road to the most popular bar(酒吧). He has to be at the service of all kinds of people at all times. He usually goes home between 2 and 3 oclock in the morning. There are times he has to stay longer and try to make more runs.London taxi
15、 drivers not only “take” but also “give”. Every summer hundreds of children from London will go for a day at the sea by taxi! Their rides are paid by the taxi drivers. At the sea, they are met by the mayor(市长), and the lunch party is also held for the drivers and children. After a happy day running
16、around the beaches and visiting the markets, the children go home again by taxi, and free of charge(费用), of course! 15.The underlined phrase “make more runs” in the second paragraph means “”.()A.do more running exerciseB.have more businessC.drive very quicklyD.be more skilled16.Its not easy to be a
17、taxi driver in London because .()A.there is much traffic in London and accidents usually happenB.he has to follow the bright traffic signs and drive along the right sideC.he makes little money and goes home between 2 and 3 oclock in the afternoonD.he has to know all the places in the city and serve
18、all kinds of people at all times17.Which of the following is TRUE according to the passage? ()A.Taxi drivers in London work hard and are helpful.B.Taxi drivers in London often go to the most popular bar to drink wine.C.The mayor can pay the money for the childrens taxi rides.D.Taxi drivers in London
19、 often drive at a high speed.18.The passage is mainly about .()A.traffic in LondonB.children in LondonC.taxi drivers job in LondonD.a driver in London.回答问题Selfless LoveJanes mother worked on the farm from morning to evening which just could make ends meet. To allow Jane to live a happy life, Janes m
20、other was very careful about spending money. However, Jane didnt understand her. Every day Janes mother was busy with her work while Jane was studying at school, so they had little time to enjoy themselves.One day, Janes mother realized Jane was unhappy and even unfriendly to her, so she decided to
21、go skiing with Jane to make Jane happy.On Sunday morning they went happily to the snowfield. Since they were both in white clothes, the manager advised them to buy ski clothes. He said they might be easily found in their ski clothes, in case there was an accident. Janes mother couldnt afford them, s
22、o she refused.Then they went skiing in their white clothes. They were skiing happily on the snowfield when suddenly the snowfield began to shake. It was the snowslide. They ran a long way and finally ran out of the snowslide, but they couldnt find their way. Later, a helicopter(直升机) which came from
23、the nearest airport was flying above, but people on it couldnt see or hear them. Jane was in danger because she had hurt her head seriously and blood dropped on the snow. Just then an idea came to her mothers mind. She pierced(刺破) her wrist immediately and then bright red blood dropped down on the s
24、nowfield. She wrote a red SOS on the snow. At last Jane was saved, but her mother died.19.Where did Janes mother work? (不超过5个词) 20.Why did Janes mother refuse to buy ski clothes?(不超过10个词) 21.What did Janes mother do to save Jane?(不超过20个词) 【参考答案】.15BACAB610CCBDD.Passage 1主旨大意文章主要讲述了古代中国出现了很多种美丽的艺术形式。
25、书法、诗歌和绘画是其中最著名的形式。然后作者分别介绍了各种艺术形式的特点。11.C细节理解题。根据文章第三段中的“During the Tang Dynasty, poetry was so important that writing poetry was part of the examinations to become a civil servant and work for the government.” 可知,在唐朝,诗歌非常重要,以至于写诗是选拔人才的一部分。故选C。12.C词义猜测题。 根据文章第四段中的“Chinese painting was often connecte
26、d with calligraphy. It is one of the oldest artistic traditions in the world.” 可知,中国画经常与书法紧密相关,是世界上最古老的传统方式之一。可知,“it”代指“Chinese painting”。故选C。13.B推理判断题。 根据文章第二段中的“And each stroke in a character had to be written in a certain order.” 可知,在一个汉字中的每一笔画都得按照一定顺序书写。故选B。14.C主旨大意题。根据文章第一段第一句话“Ancient China pr
27、oduced many types of beautiful works of art. Among them,calligraphy,poetry and painting were the most famous.”可知,古代中国出现了很多种美丽的艺术形式,书法、诗歌和绘画是最著名的。故选C。Passage 21518BDAC.19.On the farm.20.Because she couldnt afford them./Because she didnt have enough money.21.She pierced her wrist and wrote a red SOS with her bright red blood on the snow.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有