ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:5 ,大小:47.34KB ,
资源ID:980677      下载积分:4 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-980677-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(安徽专版2020中考英语复习方案速测05完形填空 阅读理解B C 回答问题试题人教新目标版.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

安徽专版2020中考英语复习方案速测05完形填空 阅读理解B C 回答问题试题人教新目标版.docx

1、速测(五)完形填空+阅读理解B+C+回答问题(限时:30分钟).完形填空My father and I always had a bit of trouble in our relationship. Its not that we didnt love each other. Its just that we used to have 1 opinions. My dad is one of the most hard-working men I know, but I was a dreamer. I played sports as a kid, but 2 when I was mak

2、ing progress. Then I showed an interest in music. My father got 3 and bought me a guitar when I was about eight. But I didnt like it until I was a teenager. During those teen years, I took up my guitar and 4 playing along.Then I went to college. My father thought I should focus more on my 5 while I

3、should have more fun playing music. I dreamed to be a musician. When I grew into a young man, I suddenly fell seriously ill one day and it was discovered that I had a terrible kidney(肾) disease. I had to 6 treatments all my life, or get a transplant(移植).I felt like there was a heavy weight on my 7.

4、Life became hard for me. But I was lucky enough because of my loving parents who encourage me and took care of me. While trying to decide just what to do with my life, my father got tested to see 8 he was the right man to give me his kidney. I tried to refuse, but hed hear 9 of it. He saved my life

5、at last.Two years ago, I made up a band. He had always wanted to play in a band, but 10 got the chance when he was young. It was one of the greatest gifts I could give to him.()1.A.specialB.differentC.sameD.necessary()2.A.gave upB.gave outC.gave offD.gave away()3.A.angryB.tiredC.excitedD.interested(

6、)4.A.beganB.regrettedC.finishedD.meant()5.A.hobbiesB.studiesC.skillsD.choices()6.A.refuseB.admireC.acceptD.provide()7.A.eyesB.handsC.shouldersD.feet ()8.A.howB.whetherC.whyD.what()9.A.eachB.allC.muchD.none()10.A.almostB.sometimesC.alwaysD.never.阅读理解Passage 1Ancient China produced many types of beaut

7、iful works of art. Among them, calligraphy(书法), poetry and painting were the most famous. Often they would be put together in art. These became important starting with the Song Dynasty. Calligraphy is the art of handwriting. In the old time, the Chinese considered writing as an important form of art

8、. Calligraphers would practice for years to learn to write perfectly, but with style. Each of over 40,000 characters needed to be written correctly. And each stroke(笔画) in a character had to be written in a certain order. Poetry was also an important form of art. Great poets were famous all over the

9、 country. And all educated people were expected to write poetry. During the Tang Dynasty, poetry was so important that writing poetry was part of the examinations to become a civil servant(文官) and work for the government. Chinese painting was often connected with calligraphy. It is one of the oldest

10、 artistic traditions in the world. The most traditional way of Chinese painting is known as “national” or “native” painting, which is quite different from Western painting. People can draw mountains, homes, birds, trees and water on it. 11.What was part of the civil servant examinations during the T

11、ang dynasty?()A.Painting. B.Calligraphy. C.Writing poetry. D.Playing music.12.The underlined word “it”refers to “”.()A.calligraphyB.artC.Chinese paintingD.Western painting13.Which of the following is NOT true according to the passage?()A.Calligraphy,poetry and painting were the most famous works of

12、art in ancient China.B.The strokes of each character could be written in any order.C.Poetry was an important form of art like calligraphy.D.Chinese painting was often connected with calligraphy.14.Whats the passage mainly about?()A.Chinese history. B.Chinese examinations.C.Chinese art. D.Chinese dyn

13、asties.Passage 2Driving a car at a high speed(速度) along a high-way seems to be fun. You need only to follow the bright traffic signs(交通标志) beside the highways and they will take you to where you wish.But to a London taxi driver, driving is not an easy job. A taxi driver has to have not only skills b

14、ut also a good knowledge of the city of London, from the smallest road to the most popular bar(酒吧). He has to be at the service of all kinds of people at all times. He usually goes home between 2 and 3 oclock in the morning. There are times he has to stay longer and try to make more runs.London taxi

15、 drivers not only “take” but also “give”. Every summer hundreds of children from London will go for a day at the sea by taxi! Their rides are paid by the taxi drivers. At the sea, they are met by the mayor(市长), and the lunch party is also held for the drivers and children. After a happy day running

16、around the beaches and visiting the markets, the children go home again by taxi, and free of charge(费用), of course! 15.The underlined phrase “make more runs” in the second paragraph means “”.()A.do more running exerciseB.have more businessC.drive very quicklyD.be more skilled16.Its not easy to be a

17、taxi driver in London because .()A.there is much traffic in London and accidents usually happenB.he has to follow the bright traffic signs and drive along the right sideC.he makes little money and goes home between 2 and 3 oclock in the afternoonD.he has to know all the places in the city and serve

18、all kinds of people at all times17.Which of the following is TRUE according to the passage? ()A.Taxi drivers in London work hard and are helpful.B.Taxi drivers in London often go to the most popular bar to drink wine.C.The mayor can pay the money for the childrens taxi rides.D.Taxi drivers in London

19、 often drive at a high speed.18.The passage is mainly about .()A.traffic in LondonB.children in LondonC.taxi drivers job in LondonD.a driver in London.回答问题Selfless LoveJanes mother worked on the farm from morning to evening which just could make ends meet. To allow Jane to live a happy life, Janes m

20、other was very careful about spending money. However, Jane didnt understand her. Every day Janes mother was busy with her work while Jane was studying at school, so they had little time to enjoy themselves.One day, Janes mother realized Jane was unhappy and even unfriendly to her, so she decided to

21、go skiing with Jane to make Jane happy.On Sunday morning they went happily to the snowfield. Since they were both in white clothes, the manager advised them to buy ski clothes. He said they might be easily found in their ski clothes, in case there was an accident. Janes mother couldnt afford them, s

22、o she refused.Then they went skiing in their white clothes. They were skiing happily on the snowfield when suddenly the snowfield began to shake. It was the snowslide. They ran a long way and finally ran out of the snowslide, but they couldnt find their way. Later, a helicopter(直升机) which came from

23、the nearest airport was flying above, but people on it couldnt see or hear them. Jane was in danger because she had hurt her head seriously and blood dropped on the snow. Just then an idea came to her mothers mind. She pierced(刺破) her wrist immediately and then bright red blood dropped down on the s

24、nowfield. She wrote a red SOS on the snow. At last Jane was saved, but her mother died.19.Where did Janes mother work? (不超过5个词) 20.Why did Janes mother refuse to buy ski clothes?(不超过10个词) 21.What did Janes mother do to save Jane?(不超过20个词) 【参考答案】.15BACAB610CCBDD.Passage 1主旨大意文章主要讲述了古代中国出现了很多种美丽的艺术形式。

25、书法、诗歌和绘画是其中最著名的形式。然后作者分别介绍了各种艺术形式的特点。11.C细节理解题。根据文章第三段中的“During the Tang Dynasty, poetry was so important that writing poetry was part of the examinations to become a civil servant and work for the government.” 可知,在唐朝,诗歌非常重要,以至于写诗是选拔人才的一部分。故选C。12.C词义猜测题。 根据文章第四段中的“Chinese painting was often connecte

26、d with calligraphy. It is one of the oldest artistic traditions in the world.” 可知,中国画经常与书法紧密相关,是世界上最古老的传统方式之一。可知,“it”代指“Chinese painting”。故选C。13.B推理判断题。 根据文章第二段中的“And each stroke in a character had to be written in a certain order.” 可知,在一个汉字中的每一笔画都得按照一定顺序书写。故选B。14.C主旨大意题。根据文章第一段第一句话“Ancient China pr

27、oduced many types of beautiful works of art. Among them,calligraphy,poetry and painting were the most famous.”可知,古代中国出现了很多种美丽的艺术形式,书法、诗歌和绘画是最著名的。故选C。Passage 21518BDAC.19.On the farm.20.Because she couldnt afford them./Because she didnt have enough money.21.She pierced her wrist and wrote a red SOS with her bright red blood on the snow.

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1