1、高一英语第卷(选择题,三部分,共70分)第一部分:听力(共两节,满分15分)第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Whats the probable relationship between the speakers?A. Couple.B. Friends.C. Workmates.【答案】C【解析】【原文】M: Is this desk available?
2、 I need to find some work space.W: Oh, thats Terrys desk, but hes working from home this week his wife just gave birth to a baby girl.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers mainly talking about?A. The rainforests.B. The fires.C. The books.【答案】B【解析】【原文】W: I was reading some news about the fires i
3、n the Amazon. The fires have been spreading for weeks and they still havent been put out yet.M: The fires make me worried, too.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the conversation probably take place?A. In a hotel.B. At a school.C. At a police station.【答案】B【解析】【原文】M: Miss Richardson, my daughter didnt s
4、leep well last night. Would you mind keeping an eye on her today?W: Dont worry, Mr. Cruise. Ill be sure to watch out for her. All the kids will be taken good care of here.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What will the man buy for Sarah?A. A card.B. A watch.C. A dress.【答案】C【解析】【原文】M: Im just going out for a news
5、paper. Can I get you anything?W: Its Sarahs birthday today. Ive got her a card, but can you buy her a watch or a dress?M: Shed prefer a nice dress. Ill get that.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why did the man go to Fortaleza?A. For shopping.B. For work.C. For sightseeing.【答案】B【解析】【原文】M: Mum, Im calling from my
6、 hotel in Fortaleza. The scenery is amazing.W: What are you doing in Fortaleza?M: Im working on the plans for building the shopping center.第二节(共10小题;每小题1分,满分10分)听下面3段材料。每段材料有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段材料前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段材料读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看
7、】6. What is the woman most worried about?A. Her house keys.B. Her documents.C. Her camera.7. What date is it today?A. May the 12th.B. May the 13th.C. May the 14th.8. Where did the woman leave her suitcase?A. On a train.B. In a taxi.C. On a bus.【答案】6. C 7. C 8. B【解析】【原文】W: Im calling about a suitcase
8、. I lost it yesterday.M: Well, lets put the details into the computer.W: OK, its small and its black.M: Were there any items inside it?W: Yes. I had office keys in there. My house keys were in my pocket. Um, there were a lot of documents. But the thing Im really worried about I mean, there is a came
9、ra I just bought.M: It was yesterday. So that was on May the 13th.W: Yes. I was heading to my home. I was very tired when I was in the airport. I think thats why I just forgot about the case.M: What kind of transport were you using?W: I thought about getting the train, but that would have meant a bu
10、s journey as well, and I couldnt be bothered so I decided to take a taxi at last. Thats where I must have left it.M: Well, if someone handed it in, well let you know.W: Thanks.听下面一段较长对话,回答以下小题【此处可播放相关音频,请去附件查看】9. What does the mans wife need to bring to the Watercolors class?A. Paints.B. Paper.C. Pe
11、ncils.10. Where will the Maori language class take place?A. In Room B15.B. In Room B16.C. In Room B19.11. How often is the singing class?A. Once a week.B. Twice a week.C. Twice a month.【答案】9 C 10. B 11. A【解析】【原文】M: Excuse me, youve got a class called Watercolors, havent you?W: Yes. This term itll be
12、 moving to Room B15. Itll be on Tuesday.M: My wife is really interested. What does she need to bring? Paints are provided, I know that.W: Yes, shell just need pencils for drawing. The cost for four classes is 45.M: OK. Now were both quite interested in the Maori language class.W: Oh, youre lucky. Th
13、e July course has been put off until August. Itll be in Room B16. When you come, youd better bring a recorder. The cost for four classes in 40.M: OK. useful information to know. Urn, theres one more class Im interested in the singing class.W: Oh. Ive taken that class myself. Thatll be in Room B19 an
14、d its starting in two weeks time in the evening every Wednesday. For four classes, its 35.M: I see.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】12. What will take place in the hotel this weekend?A. A birthday party.B. A trade fair.C. A wedding.13. What is the hotel staff unsure about?A. The number of guests.B.
15、The length of the event.C. The list of the food.14. When will guests probably start arriving?A. From 7:15.B. From 7:30.C. From 7:45.15. What will guests see in the event?A. A band.B. A comedian.C. A magician.【答案】12. A 13. A 14. A 15. B【解析】【原文】Good morning everyone. I hope youre all feeling OK after
16、the activities of the last week. Weve been very busy with the wedding last weekend and the trade fair straight after that. And now we have only three days to prepare for the birthday party this weekend. At the moment, we dont have the exact number of guests, but it wont go over 100. The invitation s
17、ays guests are supposed to arrive between 7:30 and 7:45. But there are always a few who like to arrive early so well expect the first people at 7:15. The food will be served at around 8:10. The hosts have emailed me the menu. The activities will last for two hours. We were expecting a band, but this
18、 has been cancelled. So the hosts know a comedian who will be there. We had hoped a local magician who worked here through the summer would be able to help out but the hosts refused.第二部分:英语知识运用(共两节,满分25分)第一节:单项选择(共10小题;每小题1分,满分10分)从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。16. Do you agree to my plan of climbing
19、a mountain this weekend?_! Its one of my favourite sports.A. Crazy ideaB. AbsolutelyC. GoodnessD. No way【答案】B【解析】【详解】考查情景交际。句意:你同意我周末去爬山的计划吗?当然同意。这是我最喜欢的运动之一。A. Crazy idea疯狂的想法;B. Absolutely当然;C. Goodness天哪;D. No way没门儿。根据“Its one of my favourite sports.”可知,此处指同意周末爬山的计划,用absolutely“当然,绝对”符合语境。故选B。17
20、. After several _ to climb Qomolangma, he finally reached the top of it.A. attemptsB. attacksC. chaptersD. disasters【答案】A【解析】【详解】考查名词词义辨析。句意:经过几次攀登珠峰的尝试,他终于登上了山顶。A. attempts尝试;B. attacks攻击;C. chapters(书的)章,篇,回;D. disasters灾难。根据后文“he finally reached the top of it”可知,他最终到达顶峰,所以应该是经过几次尝试了。故选A项。18. The
21、young couple will have to rent a house, for their newly bought one _.A. is being decoratedB. was decoratedC. will decorateD. had decorated【答案】A【解析】【详解】考查时态语态。句意:这对年轻夫妇不得不租一所房子,因为他们新买的房子正在装修。主语与谓语构成被动关系,且表示此时此刻正在进行,应用现在进行时的被动语态。故选A。19. Eating too much fat can _ to heart disease and cause high blood p
22、ressure.A. takeB. removeC. contributeD. concern【答案】C【解析】【详解】考查动词词义辨析。句意:摄入太多的脂肪会导致心脏病和高血压。A.take带走;B.remove移除; C.contribute 有助于,促成;D.concern关心。根据“heart disease and cause high blood pressure.”可知,摄入太多的脂肪会“导致”心脏病和高血压。故选C项。20. This doesnt happen _; it happens by design.A. once in a whileB. by accidentC.
23、 in the endD. more or less【答案】B【解析】【详解】考查介词短语辨析。句意:这不是偶然发生地;这是故意地。A. once in a while偶尔;B. by accident偶然地;C. in the end最终;D. more or less或多或少。结合语意,这是故意地,所以不是偶然发生地。故选B项。21. Up to now, many problems about air pollution _ by the local government.A. are solvingB. have solvedC. are being solvedD. have bee
24、n solved【答案】D【解析】【详解】考查动词时态语态。句意:到目前为止,当地政府已经解决了许多空气污染问题。根据句型分析可知,此空应填谓语动词,且主语many problems 和 solve为被动关系,在根据“Up to now”可知,本句应用现在完成时态。故选D项。22 Online the shopper can _ a huge digital catalogue.A. look throughB. look atC. look downD. look up【答案】A【解析】【详解】考查动词短语辨析。句意:在网上,购物者可以浏览巨大的数字目录。A. look through浏览;
25、B. look at看着;C. look down俯视;D. look up查阅。根据后文“a huge digital catalogue”指浏览数字目录应用look through。故选A。23. Everyone in our class was working hard and doing what we could _ a good college.A. enterB. to enterC. enteringD. entered【答案】B【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:我们班的每个人都在努力学习,尽我们所能进入一所好大学。分析句子结构,空处作非谓语动词,结合语意,我们都在努力学
26、习并且尽自己所能是为了进入一所好大学,所以空处应用不定式形式作目的状语。故选B项。24. George said he would come to school to see me the next day, but he _.A. wouldntB. hadntC. hasntD. didnt【答案】D【解析】【详解】考查时态。句意:乔治说他第二天会来学校看我,但他没有。根据George said he would come to school to see me the next day可知是发生在过去的事情,用一般过去时,故选D。25. Eventually, the butterfly
27、 manages to reach the places _ it will spend the winter.A. whichB. whatC. whereD. that【答案】C【解析】【详解】考查定语从句。句意:最后,蝴蝶设法到达它将要过冬的地方。分析句子结构可知,先行词是the places表地点,从句当中主语是it,谓语是will spend,宾语是the winter,所以从句当中应该用关系副词where来作地点状语。故选C。第二节:完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从2640各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。You sho
28、uld see the photo. Im sitting in red dirt, _26_ an ugly purple T-shirt. My face is pink and my hair is wet with sweat. Flies buzz around my head. Im in the northwest of Australia, on a school trip with 20 parents and 20 kids.It was a strange choice for a holiday. I like sitting by the pool with a co
29、la, not flies and frogs. I like being _27_ and quiet, not a busload of kids. I like _28_ washed sheets, not dirty-looking blankets.But heres the thing about that photo: I am smiling!The trip sounded good when I _29_. We were told that guides would take us into the heart of the place and I would see
30、a new part of Australia and learn about local _30_. Besides I knew it would be a valuable chance for me to stay with my youngest daughter. I would also stay with 40 strangers. I just hope there would be good coffee.In Darwin we got onto a bus. It quickly became tiresome. The kids were _31_ and kept
31、on talking but I hate making small talk.But later when I looked out at the large empty land, I was surprised at and moved by its _32_. Our local guide told us about the land and his culture. I felt far from home.Finally we reached our _33_. There the small room I shared with my daughter was a brick
32、cell, full of crickets (蟋蟀), but too dark to see them.It didnt matter. The next nine days were _34_. Waterfalls, lakes, community visits, and a trip around Katherine Gorge where we even saw giant crocodiles!On our last night, a water pipe (管子) _35_. We awoke to a mess, everything in water. Usually I
33、 would have _36_, but it just seemed _37_ to be dirty.Indeed, it was _38_ to stay clean. We were hiking in red dirt with temperatures of 35 degrees. Still, I felt a kind of energy I hadnt _39_ in years.Yes, the coffee was bad, but I was too focused on keeping crickets off my face.I love that photo o
34、f me in the dirt. I look messy but happy. Sometimes its another way of traveling. There is beautiful _40_ and there is dirt. There was always someone to talk to, someone to laugh with.26. A. washingB. wearingC. wavingD. watching27. A. noisyB. busyC. aloneD. shy28. A. shortlyB. cautiouslyC. freshlyD.
35、 clearly29. A. signed upB. showed upC. stood upD. woke up30. A. guideB. businessC. cultureD. resource31. A. silentB. encouragedC. moodyD. excited32. A. coldnessB. beautyC. enthusiasmD. emptiness33. A. goalB. agreementC. destinationD. decision34. A. killedB. packedC. wastedD. booked35. A. cutB. expan
36、dedC. shortenedD. broke36. A. scaredB. complainedC. laughedD. saddened37. A. normalB. strangeC. unbelievableD. perfect38. A. impossibleB. probableC. easyD. important39. A. testedB. storedC. valuedD. experienced40. A. dressB. weatherC. sceneryD. room【答案】26. B 27. C 28. C 29. A 30. C 31. D 32. B 33. C
37、 34. B 35. D 36. B 37. A 38. A 39. D 40. C【解析】【导语】本文是一篇记叙文。文章主要描述了作者在一次旅行中的经历和感受,虽然当时的处境和状况不是很好,但是却很快乐。【26题详解】考查动词词义辨析。句意:我坐在红土上,穿着一件难看的紫色T恤。A. washing洗;B. wearing穿;C. waving挥舞;D. watching观看。根据“an ugly purple T-shirt(一件难看的紫色T恤)”可知,这里指作者穿着这件衣服。故选B。【27题详解】考查形容词词义辨析。句意:我喜欢独处和安静,而不是一车孩子。A. noisy吵闹的;B. b
38、usy繁忙的;C. alone独自的;D. shy害羞的。根据and后面的形容词quiet(安静的)可知,应该选择alone与其并列,表示作者喜欢独处和安静。故选C。【28题详解】考查副词词义辨析。句意:我喜欢刚洗过的床单,不喜欢看起来脏兮兮的毯子。A. shortly立刻;B. cautiously小心地;C. freshly新,新近,刚才;D. clearly清楚地。根据“not dirty-looking blankets(不是看起来脏兮兮的毯子)”可知,作者喜欢新洗过的床单。故选C。【29题详解】考查动词短语辨析。句意:当我报名时,这趟旅行听起来很不错。A. signed up报名;B
39、. showed up出现;C. stood up站起来;D. woke up叫醒,醒来。根据“The trip sounded good.(这趟旅行听起来很不错。)”和“We were told that guides would take us into the heart of the place and I would see a new part of Australia.(我们被告知导游会带我们进入这个地方的中心以及我会看到澳大利亚的一个新地方。)”可知,这里描述的是作者报名这次旅行之时得到的信息。故选A。【30题详解】考查名词词义辨析。句意:我们被告知导游会带我们进入这个地方的中
40、心以及我会看到澳大利亚的一个新地方和了解当地的文化。A. guide向导;B. business商业;C. culture文化;D. resource资源。根据下文的“Our local guide told us about the land and his culture.(我们的当地导游向我们介绍了这片土地和其文化。)”可知,作者在导游的带领下,到一个新地方要了解当地的文化。故选C。【31题详解】考查形容词词义辨析。句意:孩子们很兴奋,不停地说着话,但我讨厌闲聊。A. silent沉默的;B. encouraged受到鼓励的;C. moody情绪化的;D. excited激动的,兴奋的。
41、根据“kept on talking(不停地说着话)”可知,孩子们在旅途中很兴奋。故选D。【32题详解】考查名词词义辨析。句意:但后来当我看着这片空旷的土地时,我被它的美丽所震惊和感动。A. coldness冷淡;B. beauty美丽;C. enthusiasm热情;D. emptiness空虚,空旷。这里指作者被这片空旷的土地的美丽所震惊和感动。根据文章最后一段中的“There is beautiful (那里有美丽的)”和本句中的“I looked out at the large empty land(看着这片空旷的土地)”可知,作者向车外看时发现了美丽的景色,此处受empty一词的影
42、响容易误选 emptiness,需注意。故选B。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:我们终于到达了目的地。A. goal目标;B. agreement同意;C. destination目的地;D. decision决定。根据下文的“There the small room I shared with my daughter was a brick cell, full of crickets, but too dark to see them.(我和女儿共用的小房间是一间砖房,里面全是蟋蟀,但屋内太暗了,看不到它们。)”可知,作者他们到达了旅游的目的地,来到了住宿的地方。故选C。【34题详解
43、】考查动词词义辨析。句意:接下来的九天都安排满了。A. killed消磨,杀死;B. packed挤满,打包;C. wasted浪费;D. booked预订。根据“Waterfalls, lakes, community visits, and a trip around Katherine Gorge where we even saw giant crocodiles!(瀑布、湖泊、社区参观,以及凯瑟琳峡谷之旅,在那里我们甚至看到了巨型鳄鱼!)”可知,接下来的九天满满地安排这些参观内容了。故选B。【35题详解】考查动词词义辨析。句意:昨晚,一根水管坏掉了。A. cut砍;B. expand
44、ed 扩大;C. shortened缩短;D. broke破裂,损坏。根据后句“We awoke to a mess, everything in water.(我们醒来时一团糟,一切都在水中。)”可知,水管坏掉了。故选D。【36题详解】考查动词词义辨析。句意:通常我会抱怨,但这次看起来脏是正常的。A. scared使害怕;B. complained抱怨;C. laughed大笑;D. saddened使悲伤。根据第3题的分析可知,作者喜欢干净,所以说对于这种状况作者通常会抱怨。故选B。【37题详解】考查形容词词义辨析。句意:通常我会抱怨,但这次看起来脏是正常的。A. normal正常的;B.
45、 strange奇怪的;C. unbelievable难以置信的;D. perfect完美的。根据上一题的分析可知,作者通常会抱怨脏乱的情况,再由but(表示转折)可知,这次到没什么的了,即能够正常对待这种情况了。故选A。【38题详解】考查形容词词义辨析。句意:事实上,要保持干净是不可能的。A. impossible不可能的;B. probable可能的;C. easy容易的;D. important重要的。根据第8题和第10题的分析可知,这样的状况下要保持干净是不可能的。故选A。【39题详解】考查动词词义辨析。句意:尽管如此,我仍然感到一种多年未体验过的活力。A. tested测试;B. s
46、tored储存;C. valued珍视;D. experienced经历,体验。根据“. We were hiking in red dirt with temperatures of 35 degrees. (我们在 35 度的红土地面上徒步旅行。)”和“Yes, the coffee was bad, but I was too focused on keeping crickets off my face.(是的,咖啡很糟糕,但我很专注于让蟋蟀远离我的脸。)”可知,作者在这里感受到了很多以往未曾感受过的事情。故选D。【40题详解】考查名词词义辨析。句意:那里有美丽的风景,也有泥土。A.
47、dress服装;B. weather天气;C. scenery风景;D. room房间。根据第9题的分析可知,作者一行人看到了美丽的景色,此外由dirt一词的提示,scenery与其构成对比,合乎语境。故选C。第三部分:阅读理解(共15小题;每小题2分;满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳答案,并在答题卡上将该项涂黑。ALast Friday, at least 5 people were killed by lightning in Nepal.Lightning strikes are the second most common cause of de
48、aths during natural disasters in the US. The first is floods. Around 400 people nationwide are struck by lightning each year, and of those, 70 people die. That is, more people are killed by lightning than by tornadoes and hurricanes.Because lightning kills only one or two people at a time, its dange
49、r does not receive as much attention as other disasters.If you hear the thunder, you are in danger from lightning, said Rocky Lopes, a disaster educator at the American Red Cross.Thunder means that lightning is close enough to hit you at any time, so you should move indoors immediately and stay ther
50、e until the storm has ended. The most important thing to remember is to seek shelter (遮蔽物), Lopes said.Summer is the peak time for lightning storms, so when lightning strikes across the sky, remember these safety tips: Stop working, fishing, swimming or playing in open fields. Do not stand under a t
51、ree. Get off bicycle and motorcycles. Crouch down (蹲下) if there is no shelter. Avoid open spaces, wire fences, metal objects and electrical objects such as hair driers.41. In the US, _ is the most common cause of deaths during natural disasters.A. lightningB. tornadoesC. hurricanesD. floods42. Of th
52、e people who are struck by lightning every year in the US, about _ people are lucky enough to survive.A. 400B. 70C. 330D. 543. If you hear the thunder, the most important thing you should do is to _.A. stand still in the open spacesB. find shelter to hide inC. stand under the treeD. stop working in
53、the fields44. Which of the following is NOT true?A. Floods are the most common cause of deaths in the US.B. Less than 70 people are killed by tornadoes and hurricanes each year in the US.C. If you hear the thunder, you should move indoors right away.D. People dont pay as much attention to the danger
54、 of hurricanes as that of floods.45. Which of the following is the best title?A. The Danger of LightningB. Some Safety Tips against FloodsC. How Lightning HappensD. 5 People Killed by Lightning in Nepal【答案】41. D 42. C 43. B 44. D 45. A【解析】【导语】本文是一篇说明文,主要讲的是闪电的危险和如何避免受到闪电的袭击。【41题详解】细节理解题。根据第二段的“Light
55、ning strikes are the second most common cause of deaths during natural disasters in the US. The first is floods.(在美国,雷击是自然灾害中第二大常见死亡原因。首先是洪水。)”可知,故选D。【42题详解】细节理解题。根据第二段的“Around 400 people nationwide are struck by lightning each year, and of those, 70 people die.(全国每年约有400人被闪电击中,其中70人死亡。)”可知,在美国每年被闪电
56、击中的人中,大约有330人幸运地活了下来。故选C。【43题详解】细节理解题。根据第五段的“Thunder means that lightning is close enough to hit you at any time, so you should move indoors immediately and stay there until the storm has ended.(打雷意味着闪电离你很近,随时可能击中你,所以你应该马上躲进室内,直到暴风雨结束。)”可知,如果你听到雷声,你应该做的最重要的事情是找个地方躲起来,故选B。【44题详解】细节理解题。根据第二段的“Lightnin
57、g strikes are the second most common cause of deaths during natural disasters in the US. The first is floods.(在美国,雷击是自然灾害中第二大常见死亡原因。首先是洪水。)”可知,在美国,洪水是最常见的死亡原因,A项正确;根据第二段的“Around 400 people nationwide are struck by lightning each year, and of those, 70 people die. That is, more people are killed by l
58、ightning than by tornadoes and hurricanes.(全国每年约有400人被闪电击中,其中70人死亡。也就是说,死于闪电的人比死于龙卷风和飓风的人要多。)”可知,在美国,每年有不到70人死于龙卷风和飓风,B选项正确;根据第五段的“Thunder means that lightning is close enough to hit you at any time, so you should move indoors immediately and stay there until the storm has ended.(打雷意味着闪电离你很近,随时可能击中你
59、,所以你应该马上躲进室内,直到暴风雨结束。)”可知,如果你听到雷声,你应该马上移动到室内,因此C选项正确;根据第三段的“Because lightning kills only one or two people at a time, its danger does not receive as much attention as other disasters.(因为闪电一次只杀死一到两个人,它的危险不像其他灾难那样受到重视。)”可知,人们是对闪电不够重视,因此D选项不正确,故选D。【45题详解】主旨大意题。通读全文,尤其是第二段的“Around 400 people nationwide
60、are struck by lightning each year, and of those, 70 people die. That is, more people are killed by lightning than by tornadoes and hurricanes.(全国每年约有400人被闪电击中,其中70人死亡。也就是说,死于闪电的人比死于龙卷风和飓风的人要多。)”及后文的安全提示可知,本文主要讲的是闪电的危险和如何避免受到闪电的袭击,因此最好的题目是A选项“The Danger of Lightning(闪电的危险)”,故选A。BWhen I was looking fo
61、r a Christmas present for my daughter in toy store, a nicely dressed little girl, with some money in her little hand, was looking at some beautiful dolls. When she saw a doll she liked, she would ask her father if she had enough money. He usually said yes.At the same time, a boy, with old and small
62、clothes, was looking at some video games. He, too, had money in his hand, but it looked no more than five dollars. Each time he picked up one of the video games and looked at his father, he shook his head. The little girl had chosen her doll, a very beautiful one. However, she noticed the boy and hi
63、s father. She saw the boy give up a video game with disappointment and walk to another comer of the store. The little girl put her doll back to the shelf and ran over to the video game. After she talked to her father, she paid for the video game and whispered (耳语) to the shop assistant. So the boy g
64、ot the video game that he wanted for free he was told it was a prize from the store. He smiled happily, although he felt it was so incredible. The girl saw all this happen. She smiled, too. When I walked out of the store to my car, I heard the father ask his daughter why she had done that. I would n
65、ever forget their short talk. “Daddy, didnt Grandma want me to buy something that would make me happy?”He said, “Of course, she did.”“Well, I just did!” With that, the little girl started skipping (蹦跳) towards their car happily.46. The story happened in a _.A. schoolB. toy storeC. cinemaD. computer
66、room47. The boy _.A. wore new and nice clothesB. had much money in his handC. was from a poor familyD. wanted to get a doll very much48. The underlined word “incredible”most probably means “ _ ”in Chinese.A. unbelievableB. excitingC. desperateD. ridiculous49. Which of the following is TRUE according
67、 to the story?A. The little girl was kind and helpful.B. The video game was a prize from the store.C. The writer paid for the video game for the boy.D. The boy bought the video game himself from the store.50. What does the sentence “Well, I just did!” mean?A. I just did something for the boy and he
68、would be happy.B. I just bought a nice doll for myself and I would be happy.C. I just bought a present for Grandma and she would be happy.D. I just did something for the boy and it would make me happy.【答案】46. B 47. C 48. A 49. A 50. D【解析】【导语】本文是一篇记叙文。主要讲述一个小女孩帮助一个小男孩,从而让自己快乐的事。【46题详解】细节理解题。根据第一段中“Wh
69、en I was looking for a Christmas present for my daughter in toy store, a nicely dressed little girl, with some money in her little hand, was looking at some beautiful dolls. (当我在玩具店为我的女儿挑选圣诞礼物时,一个穿着漂亮的小女孩,手里拿着一些钱,正在看一些漂亮的洋娃娃)”可知,故事发生在玩具店。故选B项。【47题详解】推理判断题。根据第二段“At the same time, a boy, with old and
70、small clothes, was looking at some video games. He, too, had money in his hand, but it looked no more than five dollars. Each time he picked up one of the video games and looked at his father, he shook his head.(与此同时,一个穿着又旧又小衣服的男孩正在看一些电子游戏。他手里也有钱,但看上去不过五美元。每次他拿起一个电子游戏,看着他的父亲,他都会摇头)”可推知,小男孩的家庭并不富裕。故选
71、C项。【48题详解】词句猜测题。根据划线词前文“So the boy got the video game that he wanted for free he was told it was a prize from the store. (所以这个男孩免费得到了他想要的电子游戏他被告知这是商店的奖品)”可知,小男孩免费获得了电子游戏,所以觉得是不可思议的,划线词incredible与unbelievable同义,意为“难以置信的;不可思议的”。故选A项。【49题详解】推理判断题。根据第三段中“The little girl put her doll back to the shelf an
72、d ran over to the video game. After she talked to her father, she paid for the video game and whispered to the shop assistant.(小女孩把她的洋娃娃放回架子上,然后跑去玩电子游戏。在和父亲谈过之后,她付了游戏的钱,并和店员耳语了几句)”可知,小女孩帮助了小男孩,并且还不让他知道,由此推知小女孩是善良和乐于助人的。故选A项。【50题详解】词句猜测题。根据最后三段中“Daddy, didnt Grandma want me to buy something that woul
73、d make me happy? He said, Of course, she did.(“爸爸,奶奶不是想让我买一些让我开心的东西吗?”他说:“当然,她有。”)”可知,小女孩说“Well, I just did”的意思是“我只是为他做了些事,这让我很开心。”。故选D项。CModern technology has a strong influence on every part of our life, including the education in the universities. Ashok Goel, a professor of Georgia Institute of T
74、echnology, says he uses the Internet in almost all of the classes he teaches. Every term over 300 graduate students take his class on artificial intelligence (人工智能). The students never meet in person. All of the classes take place online through a website, which lets students ask questions and compl
75、ete their work from anywhere in the world. Having hundreds of students in a class means Ashok Goel has to answer thousands of questions. He has eight teaching assistants to help him. But even that is not enough to give all the students the help they need. So, in January, Goel had an idea. He decided
76、 to try an experiment. At the start of the spring 2016 term, he added a new member to his teaching team: Jill Watson. She was able to answer questions faster than most other teaching assistants. And she was available 24 hours a day. It was only at the end of the term that Goels students learned Wats
77、ons true identity: she was not a real person like the other teaching assistants Jill Watson was an AI computer program. And it seems Goels stories will become more common in the universities. A website called Campus Technology publishes stories about how colleges and universities use new technology.
78、 In August, the site published a survey of over 500 professors and their use of technology. Fifty-five percent of the professors asked students to use study materials online before coming to class. And, more than 70 percent combined (使相结合) online materials and face-to-face teaching in their classroo
79、ms.51. What can we learn from Paragraph 2?A. Goel seldom uses the Internet in his class.B. The students take Goels class online.C. Goel occasionally meets his colleagues.D. Goels students dislike going to college.52 Why does Goel have many teaching assistants to help him?A. He is not a clever profes
80、sor.B. He wants to have a good sleep.C. He does not want to give answers.D. He has no time to answer all the questions.53. What can we know about Jill Watson?A. She was a real person.B. She helped Goel with his work.C. She was one of Goels students.D. She could ask all the questions.54. What does th
81、e underlined word “identity” in Paragraph 5 probably mean?A. Who a person is.B. The name of a person.C. Where a person is from.D. A persons contribution.55. What is the passage mainly about?A. Ashok Goel has eight assistants to help him.B. New technology is changing our way of living.C. Modern techn
82、ology greatly influences college education.D. Teachers will be completely replaced by the computers.【答案】51. B 52. D 53. B 54. A 55. C【解析】【导语】本文是一篇记叙文。现代技术对我们生活的每个部分都有很大的影响,包括大学的教育。文章主要讲述了乔治亚理工学院的教授Ashok Goel几乎在他教的所有课程中都使用互联网,以及他在课程中加入人工智能的实验。【51题详解】细节理解题。根据文章第二段最后两句“The students never meet in person
83、. All of the classes take place online through a website, which lets students ask questions and complete their work from anywhere in the world.(学生们从来没有见过面。所有的课程都在网上进行通过一个网站,学生可以在世界任何地方提问并完成他们的工作)”可知,学生们在网上学习戈埃尔的课程。故选B项。【52题详解】细节理解题。根据文章第三段“Having hundreds of students in a class means Ashok Goel has
84、to answer thousands of questions. He has eight teaching assistants to help him.(一个班有数百名学生意味着Ashok Goel必须回答数千个问题。他有八个助教帮助他)”可知,戈埃尔之所以有很多助教帮助他,是因为他没有时间回答所有的问题。故选D项。【53题详解】细节理解题。根据文章第四段最后三句“At the start of the spring 2016 term, be added a new member to his teaching team: Jill Watson. She was able to an
85、swer questions faster than most other teaching assistants. And she was available 24 hours a day.(在2016年春季学期开始的时候,他的教学团队增加了一个新成员:吉尔沃森。她能比大多数助教更快地回答问题。而且她一天24小时都有空)”可知,吉尔沃森帮助戈埃尔工作。故选B项。【54题详解】词句猜测题。根据划线词后两句“she was not a real person like the other teaching assistants. Jill Watson was an AI computer pr
86、ogram.(她不像其他助教那样是个真实的人。吉尔沃森是一个人工智能计算机程序)”可知,划线词是指“身份”,即一个人是谁。故选A项。【55题详解】主旨大意题。根据文章第一句“Modern technology has a strong influence on every part of our life, including the education in the universities.(现代技术对我们生活的每个部分都有很大的影响,包括大学的教育)”结合下文可知,本文主要是在介绍现代技术极大地影响了大学教育。故选C项。第卷(非选择题,三部分,共30分)第一部分:语篇填空(共10小题,每
87、小题0.5分,满分5分)阅读下面材料,在空白处填入适当的单词或括号内单词的正确形式。It is actually a long-held idea that sharks are _56_ (danger) animals, especially after the film Jaws hit the screen. Jaws gave an account of how sharks pull swimming people underwater, _57_ (attract) huge audiences and winning many awards. This film encoura
88、ged people to hunt and kill sharks. As a result, _58_ number of large sharks fell _59_ (quick), making it one of the endangered _60_ (animal). Another _61_ (contribute) factor is finning. Every time there is finning, the sea floor would be covered with dead sharks. That had an unexpected effect _62_
89、 Peter Benchley, the writer of the book on _63_ Jaws was based. He came to see people as a danger to sharks, rather than the other way round. That was why he _64_ (fight) to protect sharks by first admitting that his book was wrong about sharks behaviour. Today, as we learn more about sharks, more p
90、eople than ever want to protect them from _65_ (extinct).【答案】56. dangerous 57. attracting 58. the 59. quickly 60. animals 61. contributing 62. on 63. which 64. fought 65. extinction【解析】【导语】本文是说明文。主要介绍了大白鲨让人们害怕鲨鱼,并阐述了人们对它们猎杀的原因,大白鲨成为濒危动物,现在人们意识到要保护它们。【56题详解】考查形容词。句意:事实上,长期以来人们一直认为鲨鱼是危险的动物,尤其是在电影大白鲨上映
91、之后。修饰名词作定语用形容词,故填dangerous。【57题详解】考查现在分词。句意:大白鲨讲述了鲨鱼如何把游泳的人拉到水下,吸引了大量观众,并赢得了许多奖项。此处用现在分词作结果状语,表示一种必然的结果,故填attracting。【58题详解】考查固定搭配。句意:结果,大白鲨的数量迅速减少,使其成为濒危动物之一。the number of“.的数目”,为固定搭配,根据句意,故填the。【59题详解】考查副词。句意:结果,大白鲨的数量迅速减少,使其成为濒危动物之一。设空处修饰谓语动词,故应用副词。故填quickly。【60题详解】考查名词的数。句意:结果,大白鲨的数量迅速减少,使其成为濒危动
92、物之一。“one of+名词复数”表示”之一”是固定短语。故填animals。【61题详解】考查现在分词。句意:另一个影响因素是猎鳍。contributing factor“影响因素;起作用的因素”。contribute和factor之间是主动关系,所以用现在分词作定语,故填contributing。【62题详解】考查介词,句意;这对大白鲨原著作者彼得本奇利(Peter Benchley)产生了意想不到的影响。have an effect on对有影响,为固定搭配,根据句意,故填on。【63题详解】考查定语从句。句意同上。设空处引导定语从句,修饰the book,在从句中作介词on的宾语,先行
93、词为the book,指物,用关系代词which,故填which。【64题详解】考查时态。句意:那就是为什么他首先承认他的书中关于鲨鱼行为的内容是错误的,以此来争取保护鲨鱼。根据语境和上文的was可知,描述过去发生的事情应当使用一般过去时。故填fought。【65题详解】考查名词,句意:如今,随着我们对鲨鱼了解越来越多,想保护它们免于灭绝的人比以往更多了。作介词的宾语,所以用名词extinction,表示抽象概念,不可数,故填extinction。第二部分:阅读表达(共5小题,每小题2分,满分10分)阅读下面短文,并根据短文内容完成下列各题。Aesha Ash spent most of he
94、r life ballet (芭蕾舞) dancing and even turned it into a career as a member of the New York City Ballet. As much as she loved to dance, she found the weight of her responsibility heavy because she was often the only African American ballerina (芭蕾舞女演员) in her classes and company.After retiring (退休) from
95、 ballet in 2007, Aesha enjoyed the quiet life for more than ten years before she decided to come back to ballet, but in a completely new way. She started The Swan Dreams Project that helps kids in poor areas get into the world of ballet.Aesha set up a one-week camp that invited kids to not only lear
96、n the basics of ballet, but also get an introduction to French (since she says it is “the language of ballet”).Her first camp was in 2018 in a poor neighborhood in New York. When she arrived she was greeted by dozens of students, most of whom were African Americans. She wanted to help kids who other
97、wise might not have ever had the chance to live in the world of ballet.On the final day of camp, after a week of learning, the students put on a final performance for their family and friends. Before the performance, Aesha said she was nervous that it would be less of a performance and more of a mes
98、s, since the campers were all between 8 and 11 years old. Much to her surprise, it turned out to be perfect. She said, “When we went out to our first circle and the kids began counting in French and performing the steps they had just learned, my heart melted.”Aesha continues to do whatever she can t
99、o help kids learn ballet. She found a way to turn that seemingly unbearable weight she once carried around into something good for kids, as well as for the world of ballet.66. What does the underlined word in Paragraph 1 probably mean? (1 word)_67. When did Aesha decide to start The Swan Dreams Proj
100、ect? (no more than 10 words)_68. Where was Aeshas one-week camp first held? (no more than 10 words)_69. Why was Aesha surprised on the final day of her first camp? (no more than 10 words)_70. What kind of person is Aesha? Please explain or give an example. (no more than 20 words)_【答案】66. Duty. 67. A
101、bout ten years after her retirement. 68. In a poor neighborhood in New York. 69. Because the campers gave a good final performance. 70. She is a responsible woman full of love. She started a camp to help kids in poor areas.【解析】【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述Aesha Ash是一名非裔美国芭蕾舞演员,非常热爱芭蕾舞,退休十年后,决定以一种全新的方式重新回到芭蕾舞界
102、。她发起了“天鹅梦计划”,帮助贫困地区的孩子们进入芭蕾舞的世界。【66题详解】词义猜测题。根据下文“because she was often the only African American ballerina (芭蕾舞女演员) in her classes and company.( 因为她经常是班里和舞团中唯一的非裔美国芭蕾舞演员)”前后两句为因果关系,所以可推断上文意思是她发现自己责任重,有压力,故猜测“responsibility”意为“责任,职责”。故答案为Duty.。【67题详解】细节理解题。根据第二段“After retiring (退休) from ballet in 20
103、07, Aesha enjoyed the quiet life for more than ten years before she decided to come back to ballet, but in a completely new way. She started The Swan Dreams Project that helps kids in poor areas get into the world of ballet. ( 2007年从芭蕾舞界退休后,Aesha享受了十多年平静的生活,之后她决定以一种全新的方式重新回到芭蕾舞界。她发起了“天鹅梦计划”,帮助贫困地区的孩
104、子们进入芭蕾舞的世界)”由此可知,是在她退休十年后发起的这个计划、故答案为About ten years after her retirement.。【68题详解】细节理解题。根据第四段“Her first camp was in 2018 in a poor neighborhood in New York. (她的第一个营地是2018年在纽约的一个贫困社区)”由此可知,她的第一个营地是在纽约的一个贫困社区。故答案为In a poor neighborhood in New York.。【69题详解】细节理解题。根据倒数第二段“Much to her surprise, it turned
105、out to be perfect. She said, “When we went out to our first circle and the kids began counting in French and performing the steps they had just learned, my heart melted.” (令她大为惊讶的是,它竟然是完美的。她说:“当我们第一次出去玩时,孩子们开始用法语数数,并表演他们刚刚学会的舞步时,我的心都融化了。”)”由此可知,Aesha在第一个营地的最后一天感到惊讶是因为她担心的并没有出现,露营者们最后给了她一个完美的演出。故答案为B
106、ecause the campers gave a good final performance.。【70题详解】推理判断题。根据第一段“As much as she loved to dance, she found the weight of her responsibility heavy because she was often the only African American ballerina (芭蕾舞女演员) in her classes and company.(尽管她很喜欢跳舞,但她发现自己责任的重量很重,因为她经常是班里和舞团中唯一的非裔美国芭蕾舞演员)”和第二段“Af
107、ter retiring (退休) from ballet in 2007, Aesha enjoyed the quiet life for more than ten years before she decided to come back to ballet, but in a completely new way. She started The Swan Dreams Project that helps kids in poor areas get into the world of ballet. ( 2007年从芭蕾舞界退休后,Aesha享受了十多年平静的生活,之后她决定以一
108、种全新的方式重新回到芭蕾舞界。她发起了“天鹅梦计划”,帮助贫困地区的孩子们进入芭蕾舞的世界)”可推断出Aesha是一个有责任感的充满爱心的人。她发起了“天鹅梦计划”,帮助贫困地区的孩子们进入芭蕾舞的世界也证明了这一点。故答案为She is a responsible woman full of love. She started a camp to help kids in poor areas.。第三部分:书面表达(满分15分)71. 假设你是中学生李津,你的网友Susan应邀将参加我国驻美大使馆组织的中美青年友好招待会,与来自中国的高中生进行交流,她来信向你咨询见面礼节和谈论话题。请根据你
109、了解的知识,给她写一封邮件。内容包括:*简要说明这一活动的好处(如结交新朋友等);*介绍见面时如何问候(如握手,说“你好”等);*与中国学生可谈论的话题(如爱好等)。注意:(1)词数不少于100;(2)邮件的开头和结尾已为你写好,不计入总词数。Dear Susan,Im glad to hear that youll attend the reception. _Best wishes!Yours,Li Jin【答案】Dear Susan,Im glad to hear that youll attend the reception. I think its a good chance for
110、 you to make some new friends. Id like to give you some advice at your request.When introduced, you may shake hands with them and say “Nihao” in Chinese. If you cant speak Chinese, you may speak simple English. They like to communicate with you in English to practice their spoken English.Senior high
111、 school students in China today have various hobbies. Boys are familiar with NBA stars, while girls are crazy about film stars and singers. Of course, new films can attract their attention easily. I hope these suggestions will be helpful to you.Best wishes!Yours,Li Jin【解析】【导语】本篇书面表达属于应用文。假设你是中学生李津,你
112、的网友Susan应邀将参加我国驻美大使馆组织的中美青年友好招待会,与来自中国的高中生进行交流,她来信向你咨询见面礼节和谈论话题。请根据你了解的知识,给她写一封邮件。【详解】1.词汇积累机会:chanceopportunity参加:attendparticipate in建议:advicesuggestion有用的:helpfuluseful2.句式拓展同义句转换原句:If you cant speak Chinese, you may speak simple English. They like to communicate with you in English to practice t
113、heir spoken English.拓展句:If you cant speak Chinese, you may speak simple English because they like to communicate with you in English to practice their spoken English.【点睛】高分句型1 When introduced, you may shake hands with them and say “Nihao” in Chinese. (运用了省略句)高分句型2 If you cant speak Chinese, you may speak simple English. (运用了条件状语从句)
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有