收藏 分享(赏)

天津市河东区2022-2023学年高二英语上学期期末质量检测试卷(Word版附解析).docx

上传人:a**** 文档编号:966234 上传时间:2025-12-19 格式:DOCX 页数:21 大小:41.92KB
下载 相关 举报
天津市河东区2022-2023学年高二英语上学期期末质量检测试卷(Word版附解析).docx_第1页
第1页 / 共21页
天津市河东区2022-2023学年高二英语上学期期末质量检测试卷(Word版附解析).docx_第2页
第2页 / 共21页
天津市河东区2022-2023学年高二英语上学期期末质量检测试卷(Word版附解析).docx_第3页
第3页 / 共21页
天津市河东区2022-2023学年高二英语上学期期末质量检测试卷(Word版附解析).docx_第4页
第4页 / 共21页
天津市河东区2022-2023学年高二英语上学期期末质量检测试卷(Word版附解析).docx_第5页
第5页 / 共21页
天津市河东区2022-2023学年高二英语上学期期末质量检测试卷(Word版附解析).docx_第6页
第6页 / 共21页
天津市河东区2022-2023学年高二英语上学期期末质量检测试卷(Word版附解析).docx_第7页
第7页 / 共21页
天津市河东区2022-2023学年高二英语上学期期末质量检测试卷(Word版附解析).docx_第8页
第8页 / 共21页
天津市河东区2022-2023学年高二英语上学期期末质量检测试卷(Word版附解析).docx_第9页
第9页 / 共21页
天津市河东区2022-2023学年高二英语上学期期末质量检测试卷(Word版附解析).docx_第10页
第10页 / 共21页
天津市河东区2022-2023学年高二英语上学期期末质量检测试卷(Word版附解析).docx_第11页
第11页 / 共21页
天津市河东区2022-2023学年高二英语上学期期末质量检测试卷(Word版附解析).docx_第12页
第12页 / 共21页
天津市河东区2022-2023学年高二英语上学期期末质量检测试卷(Word版附解析).docx_第13页
第13页 / 共21页
天津市河东区2022-2023学年高二英语上学期期末质量检测试卷(Word版附解析).docx_第14页
第14页 / 共21页
天津市河东区2022-2023学年高二英语上学期期末质量检测试卷(Word版附解析).docx_第15页
第15页 / 共21页
天津市河东区2022-2023学年高二英语上学期期末质量检测试卷(Word版附解析).docx_第16页
第16页 / 共21页
天津市河东区2022-2023学年高二英语上学期期末质量检测试卷(Word版附解析).docx_第17页
第17页 / 共21页
天津市河东区2022-2023学年高二英语上学期期末质量检测试卷(Word版附解析).docx_第18页
第18页 / 共21页
天津市河东区2022-2023学年高二英语上学期期末质量检测试卷(Word版附解析).docx_第19页
第19页 / 共21页
天津市河东区2022-2023学年高二英语上学期期末质量检测试卷(Word版附解析).docx_第20页
第20页 / 共21页
天津市河东区2022-2023学年高二英语上学期期末质量检测试卷(Word版附解析).docx_第21页
第21页 / 共21页
亲,该文档总共21页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、河东区20222023 学年度第一学期期末质量检测高二英语试卷注意事项:1. 本试卷共 100 分,考试时间 90 分钟。2. 请将答案填写在答题纸上。.听力理解(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分)第一节(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分)听下面五段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你将有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where is Dorothy now?A. In the apartment. B. In the office. C. In t

2、he washing room.2. When does the conversation probably take place?A. At 9:45. B. At 10:30. C. At 11:15.3. What are the speakers mainly talking about?A. Seeing old friends. B. Getting new jobs. C. Helping friends. 4.What caused the mans lateness actually?A. Too much traffic. B. Leaving home too late.

3、 C. Being caught in an accident.5. How did the man spend most of his time in London?A. Looking after his wife. B. Visiting Big Ben. C. Doing some shopping.第二节(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分)听下面几段材料。每段材料后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段材料前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段材料读两遍。听下面一段对

4、话,回答第 6 至第 8 小题。6. How does the man sound?A. Annoyed. B. Excited. C. Satisfied.7. What does the man say about Mark?A He does something quick.B. He never helps around the house.C. He gets up early in the morning.8. What does the woman suggest the man do?A. Talk to Mark openly.B. Find a reason to kick

5、 Mark out.C. Give the house a thorough cleaning.听下面一段对话,回答第 9 至第 11 小题。9. Where does the conversation probably take place?A. At home. B. At the garage. C. In the shopping mall.10. What does the man think of the womans purchases?A. Theyre worthwhile. B. Theyre amusing. C. Theyre useless.11. What can

6、we learn from the conversation?A. The woman bought many impractical things.B. The man is fond of TV ads.C. The man agrees with the woman.听下面一段独白,回答第 12 至第 15 小题。12. Who went to community colleges at the earliest?A. International students. B. High school students. C. Retired soldiers.13. Where do a l

7、arge number of students in California come from?A Europe and North America.B. Asia and Latin America.C. South America and Northern Europe.14. What advantage do community colleges have over four-year ones?A. They charge less.B. They offer more classes.C. They provide higher scholarships.15. Which cla

8、ss may be necessary for transferring according to the speaker?A. History. B. Mathematics. C. Science.单项选择(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分)从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。1. I feel nervous at the thought that Im going to attend the English Speech Contest to be held in our city tomorrow._. I believe you can pe

9、rform well.A. Dont botherB. It all dependsC. Take it easyD. No kidding【答案】C【解析】【详解】考查情景交际。句意:想到我要参加明天在我们城市举行的英语演讲比赛,我就感到紧张。放轻松。我相信你能够表现得很好。A. Dont bother别麻烦了;B. It all depends看情况;C. Take it easy放轻松;D. No kidding说真的。分析句意可知,此处应该使用take it easy,用于安慰心情紧张的人。故选C项。2. Nowadays, office workers rarely _regular

10、 exercise because of busy work.A. approve ofB. engage inC. rely onD. lay aside【答案】B【解析】【详解】考查动词短语辨析。句意:如今,由于工作繁忙,上班族很少规律的锻炼身体。A.approve of赞同;B. engage in参与;C. rely on依赖于;D. lay aside放在一边。分析句意可知,此处描述的是上班族因为忙不锻炼,即不参与这项活动。故选B项。3. I remember the whole thing clearly _it happened yesterday.A. as ifB. unle

11、ssC. untilD. so【答案】A【解析】【详解】考查连词。句意:整件事我记得很清楚,就像昨天发生的一样。A. as if好像;B. unless除非;C. until直到;D. so因此。分析选项可知,空处为连词。结合句意,应为as if,引导方式状语从句,可虚拟语气,本题中前半句为事实,后半句为虚拟。故选A。4. MrSmith had to go to work by bus this morning as his car _A. would repairB. was repairingC. had been repairedD. was being repaired【答案】D【解

12、析】【详解】考查时态语态。句意:史密斯先生今天早上不得不做公交车上班,因为他车正在被修。 强调的是“正在被修理”。根据had可知是过去发生的事情,用过去进行时,车和修是被动关系,故选D。5. They expressed great _for the people injured in the accident.A. virtueB. sympathyC. competitionD. division【答案】B【解析】【详解】考查名词词义辨析。句意:他们表达了对在车祸中受伤的人们的极大同情。A. virtue美德;B. sympathy同情;C. competition比赛;D. divisi

13、on分开。根据空格前的形容词great可知空格处需要填名词作谓语动词 expressed的宾语,结合句意可知,sympathy意为“同情”,符合题意。故选B项。6. The news programme came to us _satellite.A. withinB. beyondC. alongsideD. via【答案】D【解析】【详解】考查介词词义辨析。句意:新闻节目通过卫星传送到我们这里。A. within在之内;B. beyond 超出;C. alongside在旁边;D. via通过。分析句意可知,此处指通过卫星传播这一途径,我们才接收得到新闻节目。故选D项。7. Losing

14、his job, Jack began to _around the street without knowing what to do next.A. wanderB. digestC. investD. cast【答案】A【解析】【详解】考查动词词义辨析。句意:失去了工作,杰克开始在街上闲逛,不知道下一步该做什么。A. wander游荡,闲逛;B. digest 消化;C. invest投资;D. cast投,掷。分析句意可知,Jack不知道做什么,他应该是在街上闲逛。故选A项。8. Jimmys father coughs frequently _smoking.A. in contra

15、st toB. in consequence ofC. in memory ofD. in favor of【答案】B【解析】【详解】考查短语辨析。句意:由于抽烟,吉米的爸爸总是咳嗽。A. in contrast to与形成对比;B. in consequence of由于;C. in memory of作为对的纪念;D. in favor of赞成。分析句意可知,“抽烟”和“咳嗽”存在因果关系。故选B项。9. They decided that George was the best person to _the job after Linda left.A. bring forthB. t

16、ake inC. bring outD. take over【答案】D【解析】【详解】考查动词短语辨析。句意:他们认为乔治是琳达离开后接替这项工作的最佳人选。A. bring forth生产,产出;B. take in吸收,欺骗,收留;C. bring out生产,出版,使呈现;D. take over接收,接管,接手。由语意可知,乔治是琳达离开后接替这项工作的最佳人选,“接替或接手工作”应用take over the job。故选D项。10. Dont phone me between 4 and 5 this afternoon. I _a meeting then.A. will be

17、havingB. will haveC. haveD. had【答案】A【解析】【详解】考查时态。句意:不要在今天下午4点到5点之间给我打电话,我那时候在开会。句中“then”指的上一句中的“between 4 and 5 this afternoon”,指将来的一个时间段正在发生的事情,结合句意,应用将来进行时will be having。故选A。11. _ doesnt really matter whether you win or lose. As long as you have tried your best, you wont regret.A. WhatB. ThisC. Th

18、atD. It【答案】D【解析】【详解】考查形式主语。句意:你赢还是输并不重要。只要你尽力了,你不会后悔的。在这句话中真正的主语是whether引导的主语从句,为了避免头重脚轻,所以用it作形式主语。故此题选D。12. Judith _ on her new novel which is supposed to come out next month.A. has been workingB. had workedC. will be workingD. was working【答案】A【解析】【详解】考查时态。句意:朱迪思一直在写她的新小说,这本小说预定下个月出版。根据下文which is

19、supposed to come out next month可知,她的小说还没写完,现在还在写,故排除B、C、D选项;此处表示从过去一直到现在一直在写,可能还会写下去,应使用现在完成进行时。故选A。13. My family provides _support when I feel very painful.A. infectiousB. emotionalC. humbleD. bittersweet【答案】B【解析】【详解】考查形容词词义辨析。句意:当我痛苦万分时,我的家人会给予我情感上的支持。A. infectious传染性的;B. emotional情绪化的,情感上的;C. hum

20、ble谦逊的;D. bittersweet苦乐参半的。根据“when I feel very painful.”可知,空格处需要的意思是“情感上的”,emotional符合句意。故选B项。14. Why didnt you attend the meeting yesterday?Well I _ anything about that.A. didnt tellB. havent toldC. hadnt been toldD. havent been told【答案】C【解析】【详解】考查过去完成时态的被动语态。句意:你昨天为什么没参加会议?关于那件事我什么也没听说。根据上文可知,会议是昨

21、天举行的,因此推断“没人告诉过我这件事”,是“过去的过去”,且句子主语I和tell之间是一种被动关系,应该用过去完成时态的被动语态。故选C。15. The colors were so similar that it was difficult to _one _the other.A. distinguish.fromB. dedicate.toC. protect.fromD. contribute.to【答案】A【解析】【详解】考查动词短语辨析。句意:这些颜色很相似,很难区分。A. distinguish.from.区分与;B. dedicate.to把(时间、精力等)用于;C. pro

22、tect.from保护不受;D. contribute.to把贡献给。结合句意,表示很难把两者区分开来,用distinguish.from.。故选A项。. 完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)阅读下面短文,掌握其大意,从各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。When I headed into the classroom for my first official day as a teacher, I thought I was prepared. I had written the most_16_lesson plan and listed all the acti

23、vities that may be needed. Actually, I could_17_wait to meet the students.One of the_18_on the first day was to assign lockers. I had set aside fifteen minutes to _19_ it, and I prepared cute little_20_with students names and locker numbers on them. But my well-prepared plans_21_nothing. I had stude

24、nts who couldnt reach the top lockers and needed to _22_ theirs with other students. But some tall students didnt want to_23_the bottom lockers. The fifteen-minute locker plan developed into an hour. I realized that sometimes you can be too prepared to adapt to new_24_quickly. And to survive as a te

25、acher, being adaptable is everything.During the first day of teaching, you will have students who are as nervous as you, _25_what the day will be like. You will also have students who_26_your nervousness and take advantage of it. In my first class, I_27_ the students at the door, but it wasnt the_28

26、_and soft voice I usually have. I was quite nervous, which actually_29_my students. Then a few of them began to cause trouble in class. So classroom_30_ is one of the hardest skills to learn as a new teacher. Although I had made_31_to make everything go well, the result wasnt what I had_32_.Looking

27、back, I dont know how I survived that first day of teaching, _33_ I was not alone. Many new teachers had the first day very_34_to mine. I learned that we should always have a Plan B. and sometimes C and even D. In addition, keep_35_and always wear a smile, and then everything will be fine.16. A. car

28、elessB. detailedC. obviousD. famous17. A. certainlyB. possiblyC. hardlyD. simply18. A. tasksB. examplesC. habitsD. chances19. A. praiseB. admitC. challengeD. complete20. A. booksB. stonesC. cardsD. bikes21. A. includedB. noticedC. stoppedD. meant22. A. discussB. exchangeC. shareD. compare23. A. give

29、 upB. hold upC. sell outD. point out24. A. suggestionsB. situationsC. thoughtsD. achievements25. A. discoveringB. explainingC. understandingD. wondering26. A. senseB. forgetC. overcomeD. encourage27. A. searchedB. believedC. greetedD. touched28. A. coldB. angryC. doubtfulD. cheerful29. A. influenced

30、B. comfortedC. cheatedD. moved30. A. behaviorB. managementC. safetyD. environment31. A. commentsB. mistakesC. rulesD. reports32. A. surveyedB. answeredC. createdD. expected33. A. ifB. soC. becauseD. but34. A. importantB. interestingC. similarD. opposite35. A. calmB. awakeC. quietD. close【答案】16. B 17

31、. C 18. A 19. D 20. C 21. D 22. B 23. A 24. B 25. D 26. A 27. C 28. D 29. A 30. A 31. C 32. D 33. D 34. C 35. A【解析】【导语】这是一篇记叙文。讲述了作者第一天当老师的经历,在这一天她经历很多意想不到的事情。【16题详解】考查形容词词义辨析。句意:我已经写了最详细的课程计划,并列出了可能需要的所有活动。A. careless粗心的;B. detailed详细的;C. obvious明显的;D. famous著名的。根据下文“and listed all the activities t

32、hat may be needed (并列出了可能需要的所有活动)”可知,作者做了详尽的准备,肯定包含详细的教案。故选B项。【17题详解】考查副词词义辨析。句意:事实上,我等不及要见学生了。A. certainly确定地;B. possibly可能地;C. hardly几乎不;D. simply简单地。根据下文“to meet the students (去见学生)”可知,此处想要表达的是作者见学生迫不及待的心情,因此使用词组could hardly wait to do“迫不及待做某事”符合语境。故选C项。【18题详解】考查名词词义辨析。句意:第一天的任务之一是分配储物柜。A. tasks任

33、务;B. examples例子;C. habits习惯;D. chances机会。根据下文“to assign lockers (分配储物柜)”可知,这是新学期入学的事宜,任务之一。故选A项。【19题详解】考查动词词义辨析。句意:我留出了15分钟的时间来完成它,我还准备了可爱的小卡片,上面有学生的名字和储物柜号码。A. praise表扬;B. admit承认;C. challenge挑战;D. complete完成。根据上文“One of the tasks on the first day was to assign lockers. (第一天的任务之一是分配储物柜。)”可知,分配储物柜是任

34、务之一,那么预留时间是为了完成这一任务。故选D项。【20题详解】考查名词词义辨析。句意:我留出了15分钟的时间来完成它,我还准备了可爱的小卡片,上面有学生的名字和储物柜号码。A. books书籍;B. stones石头;C. cards卡片;D. bikes自行车。根据下文“_20_with students names and locker numbers on them (上面有学生的名字和储物柜号码)”可知,写有名字和储物柜号码的应该是学生的名牌卡片。故选C项。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:但是我精心准备的计划毫无意义。A. included包括;B. noticed注意;C.

35、stopped停止;D. meant意味着。根据下文“The fifteen-minute locker plan developed into an hour. (十五分钟的储物柜计划发展为一个小时。)”可知,作者精心准备的计划并未奏效,并不意味着成功,即毫无意义。故选D项。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:我有一些学生够不到顶上的储物柜,需要与其他学生的进行交换。A. discuss讨论;B. exchange交换;C. share分享;D. compare比较。根据上文“students who couldnt reach the top lockers (一些学生够不到顶上的储物柜

36、)”可知,这些够不到的学生必须更换储物柜。故选B项。【24题详解】考查动词词组辨析。句意:但是一些高个子学生不想放弃底部的储物柜。A. give up 放弃;B. hold up举起;C. sell out售空;D. point out指出。根据上文“I had students who couldnt reach the top lockers and needed to exchange theirs with other students(我有一些学生够不到顶上的储物柜,需要与其他学生的进行交换。)”可知,上文与本句存在转折关系,即有的学生的储物柜需要更换,而底部储物柜的主人却不愿意。故

37、选A项。【25题详解】考查名词词义辨析。句意:我意识到,有时你可能准备得太好,以至于无法快速适应新的情况。A. suggestions建议;B. situations情况;C. thoughts想法;D. achievements成就。根据下文“And to survive as a teacher, being adaptable is everything. (作为一名教师要生存下来,适应能力强意味着一切。)”可知,适应能力强则可以快速适应各种情况。故选B项。【26题详解】考查动词词义辨析。句意:在教学的第一天,你会有和你一样紧张的学生,他们想知道这一天会是什么样子。A. discover

38、ing发现;B. explaining解释;C. understanding理解;D. wondering想知道。根据下文“what the day will be like (这一天会是什么样子)”可知,学生们在未到校是不知道这一天会是什么样子,而是对此感到疑惑想要知道。故选D项。【27题详解】考查动词词义辨析。句意:你也会有感觉到你的紧张,并利用它的学生。A. sense感觉;B. forget忘记;C. overcome战胜;D. encourage鼓励。根据下文“take advantage of it (利用它)”可知,学生之所以能够利用老师的紧张,前提是他们感知到了老师的紧张。故选

39、A项。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:我第一节课时,在门口和学生打招呼,但并不是用我通常的开心和柔和的声音。A. searched搜寻;B. believed相信;C. greeted打招呼;D. touched触碰。根据上文“but it wasnt the cheerful and soft voice I usually have. (但并不是用我通常开心和柔和的声音)”可知,使用声音的情况应该是作者站在门口迎接学生,跟学生打招呼。故选C项。【29题详解】考查形容词词义辨析。句意:我第一节课时,在门口和学生打招呼,但并不是用我通常开心和柔和的声音。A. cold寒冷的;B. ang

40、ry生气的;C. doubtful怀疑的;D. cheerful开心的。根据下文“soft voice I usually have (我通常柔和的声音)”可知,作者平常的声音时柔和的,因此与形容词soft“柔和的”并列的定语也应该是褒义的,故cheerful“开心的”符合语境。故选D项。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:我十分紧张,这其实影响了我的学生。A. influenced影响;B. comforted安慰;C. cheated欺骗;D. moved使感动。根据下文“Then a few of them began to cause trouble in class. (然后有几个

41、学生就开始在课堂上捣蛋。)”可知,这些学生之所以捣蛋,是因为他们知道老师很紧张,不能拿他们怎样,故作者的紧张对学生造成了影响。故选A项。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:所以课堂行为是新老师最难学的技能。A. behavior行为;B. management管理;C. safety安全;D. environment环境。根据上文“I was quite nervous (我十分紧张)”可知,情绪会通过行为表现出来。故选A项。【32题详解】考查名词词义辨析。句意:尽管为了让一切顺利我制定了规则,但结果却不是我所预料的。A. comments评论;B. mistakes错误;C. rules规

42、则;D. reports报道。根据上文“I had set aside fifteen minutes to complete it, and I prepared cute little cards with students names and locker numbers on them. (我留出了15分钟的时间来完成它,我还准备了可爱的小卡片,上面有学生的名字和储物柜号码。)”可知,作者为了顺利开展工作提前制定了计划,规则。故选C项。【33题详解】考查动词词义辨析。句意:尽管为了让一切顺利我制定了规则,但结果却不是我所预料的。A. surveyed调查;B. answered回答;C

43、. created创作;D. expected预料。根据上文“The fifteen-minute locker plan developed into an hour. (十五分钟的储物柜计划发展为一个小时。)”可知,事情并未如作者预料的顺利进行。故选D项。【34题详解】考查连词词义辨析。句意:回首往事,我不知道我是如何熬过第一天的教学,但并不是只有我一个人这样。A. if如果;B. so所以;C. because因为;D. but但是。根据下文“I learned that we should always have a Plan B. (我懂得了我们总是应该有一个B计划。)”可知,作者指

44、出“我们”应该有另外的计划,故不只有她一个人第一天做老师是这样的状况,即空格前后为转折关系:虽然她艰难地熬过,但不只是她一人这样。故选D项。【35题详解】考查形容词词义辨析。句意:很多老师度过的第一天和我的第一天相似。A. important重要的;B. interesting有趣的;C. similar相似的;D. opposite相反的。根据下文“I learned that we should always have a Plan B. (我懂得了我们总是应该有一个B计划。)”可知,作者指出“我们”应该有另外的计划,即这些新老师和我的经历相似。故选C项。【36题详解】考查形容词词义辨析。

45、句意:此外,保持冷静,并常常面带微笑,那么一切都会好起来。A. calm冷静的;B. awake醒着的;C. quiet安静的;D. close亲近的。根据上文“And to survive as a teacher, being adaptable is everything. (作为一名教师要生存下来,适应能力强意味着一切。)”可知,适应能力强意味着能始终保持冷静的心态,这样才能不断想出新的应对措施。故选A项。. 阅读理解(共 10 小题;每小题 2.5 分,满分 25 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。AHere are some books th

46、at are carefully picked for your kids.CorduroyIts about a little bear, Corduroy, in a toy shop. He has lost one of his buttons (纽扣). This makes him very sad because he wants to be taken home by a kid. So he decides to find a new button. Corduroy contains some hard words. So youd better use a diction

47、ary while reading it.Price: $18; a 10% discount (折扣) on SundayCurious GeorgeCurious George, a monkey, is a little too interested in everything, which causes humans to bring him from the forest to a big city. However, there he calls the fire department, is sent to prison, escapes from prison and is c

48、arried into the sky by balloons. Though the book uses a lot of short and simple sentences, some of its words are not simple.Price: $20; a 20% discount on SundayThe Story of FerdinandFerdinand, a bull, loves to smell the flowers in the grasslands. One day people come to pick a male cow for bullfights

49、. Ferdinand doesnt want to be chosen, but a bee stings (蜇) him. It causes him to jump around crazily, so hes picked. In Ferdinands first fight, he lies down to smell the flowers instead of fighting. So he is sent back to the grassland. The book has many similar stories that bring laughter. And it ha

50、s everything that makes a childrens book great for English learners simple and hard words.Price: $16; a 10% discount on SundayGreen Eggs and HamIn this book, a cat named Sam really likes green eggs and meat. So he offers them to a friend. Read the book to see if his friend likes the meal or not. Thi

51、s book is a poem. Despite the simple vocabulary, the words are used in a way that feels smart.Price: $15; a 5% discount on Sunday36 Why does Corduroy decide to find a new button?A. To make a kid buy him.B. To send it as a gift to a kid.C. To make his clothes warmer.D. To take the place of the damage

52、d one.37. What happens to Curious George after he leaves the forest?A. He fits into human society.B. He creates some problems.C. He makes friends with humans.D. He sets animals in the zoo free.38. What do Corduroy and The Story of Ferdinand have in common?A. They teach kids to be kind to animals.B.

53、They enjoy great popularity among kids.C. They contain basic and advanced vocabulary.D. They are recommended by English beginners.【答案】36. A 37. B 38. C【解析】【导语】本文是一篇应用文。文章介绍了四本为孩子们精心挑选的书。【36题详解】细节理解题。根据Corduroy这一部分中“He has lost one of his buttons. This makes him very sad because he wants to be taken

54、home by a kid. So he decides to find a new button.(他丢了一个纽扣。这让他很伤心,因为他想让一个孩子带回家。所以他决定找一个新纽扣)”可知,Corduroy决定去找一颗新的纽扣是因为他想被孩子买回家。故选A项。【37题详解】判断推理题。根据Curious George这一部分中“However, there he calls the fire department, is sent to prison, escapes from prison and is carried into the sky by balloons.(然而,在那里他打电话

55、给消防部门,被送进监狱,从监狱逃脱,被气球带到天空)”可推知,好奇的乔治离开森林后,他制造了一些问题。故选B项。【38题详解】判断推理题。根据Corduroy这一部分中“Corduroy contains some hard words. So youd better use a dictionary while reading it.(Corduroy含有一些难读的单词。所以你最好在阅读的时候用字典)”以及The Story of Ferdinand中“And it has everything that makes a childrens book great for English le

56、arners simple and hard words(这本书有适合英语学习者的儿童读物的所有东西简单的单词和难的单词)”可推知,这两本书的共同之处是既有基础的单词也有一些难的高级的词汇。故选C项。BOn a July afternoon in 1937, 15-year-old Betty Brown was playing with her fathers shortwave radio and searching for her favorite songs when she casually turned the dial on the radio and heard somethi

57、ng that made her stop. It was a voice that sounded familiar. Back in those days, news clips (新闻摘要) were played at movie theaters. Brown recognized the voice from one of the news films she had seen.“I heard Amelia Earhart in a panicked voice, a heartbreaking voice,” Brown recalled in a 2007 interview

58、. “She was saying, This is Amelia Earhart Putnam, please help me. Please hear me.”Brown quickly began writing down what she heard - parts of desperate conversations between the woman she believed was Earhart and an unknown man. Later, she decided that the man must have been Earharts navigator (领航员),

59、 Fred Noonan. As the signal faded in and out, Brown never left the radio. She scribbled (潦草地写) away as Earhart and Noonan struggled for control of the radio. Earhart tried to prevent Noonan from leaving the plane after they had apparently crash-landed. All the while, Earhart repeated strings of numb

60、ers and mentioned rising water. After about three hours, Earhart and Noonan were seemingly forced to abandon the plane as it was filled with water, and the distress calls (遇险呼救) stopped.Brown and her father both tried to give her notes to the United States Coast Guard, but they were told the situati

61、on was under control. The search for Earhart was abandoned after a great effort was made. But Brown kept her notebook. In 2000, people from an organization researching Earharts disappearance asked to see it. The researchers were convinced that Browns notes were reliable. If the researchers are right

62、, the notes are a priceless, yet sorrowful, record of the sad ending of an American hero.39. Betty Brown stayed by the radio for so long because she_.A. was waiting for her music to come back onB. enjoyed recording peoples conversationsC. wanted to gather more information about Earharts situationD.

63、wanted to take notes for a book about Earhart40. From the Coast Guards reaction to Brown, we can infer that the Coast Guard_.A. did not want to look for EarhartB. did not believe Brown heard EarhartC. wanted Brown to help them find EarhartD. already knew where Earhart was41. Which word can best desc

64、ribe Brown?A. Determined.B. Forgetful.C. Independent.D. Careless.【答案】39. C 40. B 41. A【解析】【导语】这是一篇记叙文。讲述了一个故事:Betty Brown在听收音机时接收到了Amelia Earhart发出的求救信号,但没有被官方使用去救助Amelia Earhart。而后来2000年,她对求救信息的记录却被证实是可信的。【39题详解】细节理解题。根据文章第二段第一句“I heard Amelia Earhart in a panicked voice, a heartbreaking voice (我听到

65、Amelia Earhart惊恐的,令人心碎的声音)”以及第三段第一句“Brown quickly began writing down what she heard (Brown快速写下她听到的)”可知,她之所以在收音机旁坐了很久是为了继续听,以便获得更多关于Amelia Earhart的消息。故选C项。【40题详解】推理判断题。根据文章最后一段一二句“Brown and her father both tried to give her notes to the United States Coast Guard, but they were told the situation was

66、under control. The search for Earhart was abandoned after a great effort was made. (Brown和她的父亲都试图将她的笔记交给美国海岸警卫队,但他们被告知情况已得到控制。经过一番努力,对Earhart的搜寻工作被放弃了。)”可知,美国海岸警卫队搜寻过Amelia Earhart,并且说情况得到控制,即不需要Brown的帮助,但实际没有搜索到人究竟在那里,故可推测他们并不是很相信Brown所说的消息,并没有根据她记录的信息去搜救就放弃了。故选B项。【41题详解】推理判断题。根据文章最后一段二三句“The searc

67、h for Earhart was abandoned after a great effort was made. But Brown kept her notebook. (经过一番努力,对Earhart的搜寻工作被放弃了。但是Brown保存了她的笔记本)”可知,她是一个意志坚定的人。故选A项。CThe famous French beauty company LOral has promised that by 2030, 95 percent of its ingredients (原料) will come from renewable plant sources and be re

68、spectful of the environment. Asked what is driving the beauty industry to clean and green beauty, Laurent Gilbert, one of LOrals directors said, “Natural science has made progress in the past years so that we can change to natural ingredients.”LOral says it will draw on recent developments in Green

69、Sciences to get the best that nature has to offer through technology. Up to now, 80 percent of the Groups materials have been easily biodegradable ( 生物可降解的), 59 percent have been renewable, and 34 percent have been natural or of natural origin. And 29 percent of the ingredients used in their product

70、s were developed following the rules of Green Chemistry.“We have already used active ingredients which are plant-based. The way we are getting and producing ingredients will change.” Gilbert added.As part of their sustainability (可持续性) program, the brand had also promised to use less plastic. It sai

71、d, “By 2030, 100 percent of the plastics used in LOrals products packaging will be from recycled sources. We have a strong policy to help reach that goal. Besides making it recyclable, we are trying to move to a new kind of packaging.”“All our promises are global. We have two research centers in Ind

72、ia, one in Bengaluru and one in Mumbai. Those are really important to those goals. The Bengaluru one is being specialized in natural ingredients. It will give support to this change,” says the research center, which was set up in India in 1994.To achieve these aims, LOral has brought all of its reso

73、urces in Green Sciences together, including recent progress in agricultural economics, together with new developments in biotechnology, Green Chemistry and modelling tools. The Group is also building strong relationships with universities, new companies and its own material suppliers.42. What plays

74、an important role in LOrals decision to change its ingredients?A. The support from the local government.B. The development of natural science.C. The call for smart spending habits.D. The research on target markets.43. Why does LOral turn to a new packaging method?A. To bring convenience to customers

75、.B. To avoid damage to its products.C. To cut the cost of packaging.D. To reduce plastic use.44. What does LOral do to reach its goals?A. Develop new resources and join hands with different groups.B. Limit the number of factories in developed countries.C. Grow more plants and invite plenty of profes

76、sionals.D. Keep the traditional way of producing materials45. Which can be a suitable title for the text?A. LOrals achievements in businessB. LOrals challenge of increasing salesC. LOrals plans for green and clean beautyD. LOrals expectation of creating plant-based food【答案】42 B 43. D 44. A 45. C【解析】

77、【导语】这是一篇说明文。指出法国著名化妆品公司欧莱雅承诺,到2030年,其95%的原料将来自可再生植物资源,并尊重环境。欧莱雅高层解释了这一举措背后的原因以及该品牌在可持续发展道路上所做出的努力。【42题详解】细节理解题。根据第一段最后一句“Asked what is driving the beauty industry to clean and green beauty, Laurent Gilbert, one of LOrals directors said, “Natural science has made progress in the past years so that we

78、 can change to natural ingredients.”(当被问及是什么推动美容行业走向清洁和绿色美容时,欧莱雅的董事之一劳伦特吉尔伯特表示:“自然科学在过去几年取得了进步,因此我们可以改用天然成分。”)”可知,欧莱雅决定改变其成分的重要原因是自然科学的发展。故选B项。【43题详解】细节理解题。根据第四段“As part of their sustainability program, the brand had also promised to use less plastic. It said, By 2030, 100 percent of the plastics us

79、ed in LOreals products packaging will be from recycled sources. We have a strong policy to help reach that goal. Besides making it recycled, we are trying to move to a new kind of packaging. (作为可持续发展计划的一部分,该品牌还承诺减少使用塑料。该公司表示:到2030年,欧莱雅产品包装中使用的塑料将100%来自回收资源。我们有强有力的政策来帮助实现这一目标。除了让它被回收,我们正试图转向一种新的包装方式。

80、) ”可知,欧莱雅转向一种新的包装方法是为了减少塑料的使用。故选D项。【44题详解】细节理解题。根据最后一段“To achieve these aims, LOreal has brought all of its resources in Green Science together, including recent progress in agricultural economics, together with new developments in biotechnology, Green Chemistry and modelling tools. The Group is als

81、o building strong relationships with universities, new companies and its own material supplies. (为了实现这些目标,欧莱雅汇集了绿色科学领域的所有资源,包括农业经济方面的最新进展,以及生物技术、绿色化学和建模工具方面的新发展。该集团还与大学、新公司和自己的材料供应商建立了牢固的关系)”可知,欧莱雅通过开发新资源,与不同的团队合作,来实现其目标。故选A项。【45题详解】主旨大意题。根据文章第一段第一句“The famous French beauty company LOral has promise

82、d that by 2030, 95 percent of its ingredients(原料) will come from renewable plant sources and be respectful of the environment. (法国著名美容公司欧莱雅承诺,到2030年,其95%的成分将来自可再生植物资源,并尊重环境。)”可知,本文讨论的是欧莱雅公司对这一承诺做出的计划,即如何规划以更好打造绿色干净的美。故选C项。V. 阅读表达(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 阅读短文,并根据短文内容回答问题。Most people want to have a wa

83、rm family to make them feel safe and secure. For the old with dementia(痴呆), living with their family is of great importance.SilviaBo, named after Queen Silvia is a project made by Skanska and IKEA in partnership with Queen Silvia, which is aimed at perfecting the level of dementia care.BoKlok, a joi

84、nt venture(合资企业) created by Skanska and IKEA, introduces a new house which is cheap and environmentally friendly.All of the apartments facilities are designed uniformly, like furniture and bathroom equipment, which helps keep the costs down. SilviaBo even offers help to the people with lower income,

85、 so they can pay what they couldnt afford formerly.H.M Queen Silvia participates in the plan of the new BoKlok project, including the color of the toilet seats and shower design. “She truly devotes herself to this project. This is her baby,” said Jonas Spangenberg, BoKloks CEO. Thats because the Que

86、en understands people with dementia are forced to leave their homes and that keeping them in their homes is a better way.In March 2017, the first SilviaBo home began to be built and Queen Silvia was there to watch it. She said that her mother suffered from Alzheimers, one type of dementia. Therefore

87、, SilviaBo homes were important to her.“To take care of the old, the cost is high,” Spangenberg told CNN. “Its much cheaper for society and the public to help them at home.” These creative solutions are the key to giving people with dementia a good quality of life. There is no better gift than stayi

88、ng at their homes with their loving family.46. How does SilviaBo control the cost of its homes? (no more than 10 words)_47. What does the underlined part in Paragraph 5 probably mean? (no more than 5 words)_48. Why does the Queen devote herself to the BoKlok project? (no more than 10 words)_49. What

89、s the purpose of the project - SilviaBo? (no more than 15 words)_50. What do you think of SilviaBo homes? Please explain. (no more than 20 words)_【答案】46. All of the apartments facilities in SilviaBo are designed uniformly. 47. The project is her devotion. 48. Because the Queen understands the situat

90、ion of people with dementia. 49. SilviaBo is aimed at perfecting the level of dementia care. 50. SilviaBo homes are great because they are much cheaper and can give people with dementia a good quality of life.【解析】【分析】【导语】本文是一篇新闻报道。文章介绍了Skanska 和 IKEA合作一个叫做SilviaBo的项目,旨在完善老年痴呆症的护理水平。该项目推出了一种既便宜又环保的新房

91、子,为降低成本,房子里所有公寓的设施都是统一设计的,能够为痴呆症患者提供良好生活质量。【46题详解】考查细节理解。根据文章第四段“All of the apartments facilities are designed uniformly, like furniture and bathroom equipment, which helps keep the costs down.(所有公寓的设施都是统一设计的,比如家具和浴室设备,这有助于降低成本。)”可知,SilviaBo通过统一设计公寓设施来控制其住房成本,故答案为All of the apartments facilities in

92、SilviaBo are designed uniformly。【47题详解】考查词句猜测。根据文章第五段“She truly devotes herself to this project. (她全身心地投入到这个项目中。)”可知,这个项目就是她热爱的事情。故答案为The project is her devotion。【48题详解】考查细节理解。根据文章第五段“Thats because the Queen understands people with dementia are forced to leave their homes and that keeping them in th

93、eir homes is a better way.(这是因为女王明白患有痴呆症的人被迫离开他们的家,让他们呆在家里是更好的方法。)”可知,女王投身于BoKlok项目是因为女王理解痴呆症患者的处境,故答案为Because the Queen understands the situation of people with dementia。【49题详解】考查细节理解。根据文章第二段“SilviaBo, named after Queen Silvia is a project made by Skanska and IKEA in partnership with Queen Silvia,

94、which is aimed at perfecting the level of dementia care.(SilviaBo以西尔维亚女王的名字命名,是Skanska和宜家与西尔维亚女王合作的一个项目,旨在完善老年痴呆症的护理水平。)”可知,SilviaBo项目的目的是完善老年痴呆症的护理水平,故答案为SilviaBo is aimed at perfecting the level of dementia care。【50题详解】考查观点态度。根据文章最后一段“Its much cheaper for society and the public to help them at hom

95、e.These creative solutions are the key to giving people with dementia a good quality of life. (社会和公众在家里帮助他们要便宜得多。这些创造性的解决方案是为痴呆症患者提供良好生活质量的关键。)”可知,SilviaBo住宅价格便宜并且能为痴呆症患者提供良好的生活质量,故答案为SilviaBo homes are great because they are much cheaper and can give people with dementia a good quality of life。VI.

96、书面表达(满分 15 分)51. 假定你是某国际中学的学生会主席李津,你校下周将举办一次主题为“关爱地球”(Caring for the Earth)的志愿活动。请你用英语写一则通知,鼓励同学们积极参加,内容包括:1.活动的目的;2.活动的安排(活动时间、提供三项可选活动以及报名参加的方式);3.表达期待。注意:1.词数不少于100,开头和结尾已给出,不计入总词数; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Notice_The Students Union【答案】NoticeTo help improve the environment, our school is going to organi

97、se a voluntary activity on the theme of “Caring for the Earth” .The activity is scheduled to take place next Saturday. There are three different voluntary tasks for you to choose from: planting trees in a park, setting up signs for roadside plants and distributing environmental brochures in nearby c

98、ommunities. Everyone wishing to do their part is expected to sign up at the student office before next Wednesday. If you are interested, dont hesitate to join us. Looking forward to your active participation.The Students Union【解析】【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生以学生会主席李津的身份写一则通知,鼓励同学们积极参加学校下周将举办一次主题为“关爱地球”的志愿活动。

99、【详解】1.词汇积累主题:on the theme ofon the topic of/called举行:take placehold/host分发:distributegive out/hand out尽力:do ones partto the utmost/try ones best2.句式拓展简单句变复合句原句:To help improve the environment, our school is going to organise a voluntary activity on the theme of “Caring for the Earth”.拓展句:Our school

100、is going to organise a voluntary activity on the theme of “Caring for the Earth”, whose aim is to help improve the environment.【点睛】【高分句型1】To help improve the environment,our school is going to organise a voluntary activity on the theme of “Caring for the Earth”.(运用了不定式作目的状语)【高分句型2】If you are interested, dont hesitate to join us.(运用了条件状语从句)

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1