ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:30 ,大小:54.36KB ,
资源ID:966083      下载积分:9 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-966083-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(天津市武清区杨村第一中学2021-2022高二下学期第一次月考英语试卷Word版含解析.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

天津市武清区杨村第一中学2021-2022高二下学期第一次月考英语试卷Word版含解析.docx

1、2021-2022学年度高二年级第二学期第一次月考英语 试 卷本试卷分为第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分, 共150分, 考试用时 120分钟。祝各位考生考试顺利。第I卷 选择题第一部分:听力(共两节, 满分20分)第一节(共 5 小题;每小题 1 分, 满分 5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你将有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What did George most probably study in college?A. La

2、w. B. Business. C. Literature.2. What will the man do first?A. Attend the party. B. Pick up some wine. C. Look for his wallet.3. Why is Lisa wearing glasses according to the man?A. To look smarter. B. To protect her eyes. C. To see her phone clearly.4. Where does the conversation take place?A. On a

3、plane. B. At home. C. In a car.5. What are the speakers talking about?A. What happened to Toms neighbor.B. What caused floods in 2015.C. Why Toms family moved.第二节(共 10 小题;每小题 1.5分, 满分 15分)听下面几段材料。每段材料后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段材料前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段材料读两遍。听下面一

4、段对话,回答第6至第8小题。6. What is the probable relationship between the speakers?A. Friends. B. Husband and wife. C. Manager and clerk.7. What has the man learned about the museum:A. It is free to the public.B. It is the biggest cultural center.C. It has temporary exhibits for young kids.8. How will the spea

5、kers go to the museum?A. By bus. B. By car. C. By subway.听下面一段对话,回答第9至第11小题。9. What is Mark?A. A professor. B. A soldier. C. A student.10. How old is James Hatch?A. 40 years old. B. 50 years old. C. 52 years old.11. For what did James Hatchs military career end?A His injury. B. His family. C. His ag

6、e.听下面一段独白,回答第12至第15小题。12. Who were in the group?A. Seven teenagers. B. Sixteen students. C. A mother and her kids.13. Why did the bear attack the group?A. The bear was hungry.B. The bear was attacked first.C. The bear tried to protect her babies.14. What does the speaker think of Samuel Boas behavio

7、r?A. Admirable. B. Hurtful. C. Strange.15. Where is the talk being given?A. At a studio. B. At a training center. C. In a classroom.第二部分:英语知识运用(共两节, 满分45分)第一节:单项填空(共15小题;每小题1分, 满分15分)1. Shall I close the window now before I leave? _ , Ill check it myself later.A. No problem.B. No hurry.C. Go ahead.D

8、. Dont bother.【1题答案】【答案】D【解析】【详解】考查固定搭配和语境。句意:我离开前把窗户关上好吗?不用麻烦了,我待会儿自己会检查的。A. No problem.没问题;B. No hurry.不急;C. Go ahead.去吧;D. Dont bother.不用麻烦。根据句意和具体语境,空处应该是指不用麻烦了,即Dont bother。故选D项。2. The little girl playing the piano at the party left us a deep _.A. traditionB. encouragementC. impressionD. improv

9、ement【2题答案】【答案】C【解析】【详解】考查名词词义辨析。句意:在晚会上弹钢琴的那个小女孩给我们留下了深刻的印象。A. tradition n. 传统;B. encouragement n. 鼓励;C. impression n. 印象;D. improvement n. 改善。根据句子结构和意思可知,这里考查名词 impression表示“印象”的意思,在句子中做动词left的宾语。故选C。3. To return to the problem of water pollution, Id like you to look at a study _ in 2012.A. conduc

10、tedB. conductingC. being conductedD. was conducted【3题答案】【答案】A【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:回到水污染的问题上,我想让你们看看2012年进行的一项研究。分析句子结构可知,本句已有谓语动词,且空处没有连词,所以空处需用非谓语动词;动词conduct与名词study之间是被动关系,所以空处需用过去分词作后置定语。故选A。4. He left a career in teaching to _ a position with the Arts Council.A. take offB. take upC. take downD. t

11、ake in【4题答案】【答案】B【解析】【详解】考查动词短语词义辨析。句意:他放弃了教学事业,到艺术委员会任职。A. take off脱下,起飞;B. take up开始从事;C. take down记下;Dtake in吸收。根据后文“a position with the Arts Council”和句意可知,此处指“开始从事”另一职业。故选B项。5. The detective, _ to be reading a newspaper, glanced at the man_ next to a woman.A. pretending; seatedB. pretended; seat

12、edC. pretending; seatD. pretended; seating【5题答案】【答案】A【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:侦探假装在看报纸,瞥了一眼坐在一个女人旁边的男人。第一空,The detective和pretend之间是主动关系,应用现在分词,作伴随状语;第二空,the man和seat之间是被动关系,应用去分词,作定语。故选D。【点睛】当分词作状语或定语的时候,如果构成分词的动词与名词构成主动关系,就使用现在分词作状语或定语;当二者构成被动关系,使用过去分词作状语或定语。单独的一个分词作定语要放在名词的前面,分词短语作定语要放在分词的后面。6. So _ tha

13、t all the wounded ought to be sent to hospital without any hesitation.A. serious injured they areB. seriously injured they areC. serious injured were theyD. seriously injured are they【6题答案】【答案】D【解析】【详解】考查倒装句式和副词。句意:他们伤势如此严重,所有伤者都应该毫不犹豫地送往医院。so/such.that.结构中的so/such连同它所修饰的成分共同位于句首表示强调时,主句要用部分倒装,选项中的“

14、injured受伤的”为形容词,应由副词“seriously严重地”修饰,作状语。综上,故选D。7. For the sake of our human beings health and happiness, posters were put up around the community to _public concern over environment protection.A. accumulateB. preserveC. causeD. arouse【7题答案】【答案】D【解析】【详解】考查动词词义辨析。句意:为了我们人类的健康和幸福,海报贴满了社区,以引起公众对环境保护的关注

15、。A. accumulate积累;B. preserve保存;C. cause导致;D. arouse引起。由语意可知,我们把海报贴满社区,目的是引起公众对环境保护的关注。故选D项。8. Since last month, George, along with some of his former classmates, _ to have a 20-year gathering during this summer holiday.A. has been desiringB. desiredC. had desiredD. have desired【8题答案】【答案】A【解析】【详解】考查动

16、词时态。句意:自上月以来,乔治就和他以前的同班同学一直希望在今年暑假举办一个毕业20年的同学聚会。根据时间状语since last month,可知谓语动词应用现在完成时态或现在完成进行时,且这个想法是一直存在的,还可能继续下去,故可用现在完成进行时,其结构为:助动词(have/has)+been+动词的现在分词。再结合选项,因主语为George,第三人称单数,主谓语法一致,应用has been desiring。故选A项。9. was beyond their expectation was that finally they reached a place sold cigarettes

17、and other small articles.A. It, whereB. What, whichC. As, whereD. What, where【9题答案】【答案】B【解析】【详解】考查主语从句和定语从句。句意:出乎他们意料的是,他们终于到了一个卖香烟和其他小商品的地方。( was beyond their expectation)是缺乏连接词的主语从句,从句缺乏主语,意为“什么”,用连接代词What;(a place sold cigarettes and other small articles)是缺乏关系词的定语从句,先行词是a place,指物,在从句中作主语,用关系代词wh

18、ich。故选B项。10. Neither Mary nor her parents _ of the exciting news, which surprises us a lot.A. has informedB. have informedC. has been informedD. have been informed【10题答案】【答案】D【解析】【详解】考查主谓一致。句意:玛丽和她的父母都没有被告知这个令人兴奋的消息,这使我们很惊讶。neithernor.遵循就近原则,这里her parents是复数,所以用have been informed。11. We dont approve

19、 of the way _ she brings up her children. Is that also _ you disagree?A. in which; whatB. that; howC. which; whyD. 不填; where【11题答案】【答案】D【解析】【详解】考查定语从句关系词和表语从句连接词。句意:我们不赞成她抚养孩子的方式。这也是你不同意的地方吗?分析句子结构可知,第一空引导定语从句,先行词为way,在从句中作状语,当way 作为定语从句先行词,且在从句中充当方式状语时,引导词可用 in which/that/不填;第二空引导表语从句,在从句中充当地点状语,因而

20、用 where引导。综上,故选D。12. My sister graduated from university in 2017 and _ in a bank ever since.A. workedB. has been workedC. has workedD. had worked【12题答案】【答案】C【解析】【详解】考查时态。句意:我姐姐2017年大学毕业后一直在一家银行工作。根据时间状语ever since可知,空处谓语动词需用现在完成时,主语是第三人称单数sister,所以此处助动词需用has。主语my sister和谓语动词work之间为主动关系。故选C项。13. Is th

21、at Anns husband over there? No, it _ be him. Im sure he doesnt wear glasses.A. mustntB. wontC. may notD. cant【13题答案】【答案】D【解析】【详解】考查情态动词词义辨析。句意:那是 Ann的丈夫吗?不,不可能是他。我确定他没戴眼镜。A.mustnt禁止;B. wont不会;C. may not可能不会;D. cant不可能。由空后的“Im sure he doesnt wear glasses.”可推测,答话人对自己的回答很有把握,故选D项。14. The media are fill

22、ed with _ about what roles women should play in society.A. crisisB. conventionC. stereotypesD. substances【14题答案】【答案】C【解析】【详解】考查名词词义辨析。句意:媒体充斥着关于女性应该在社会中扮演什么角色的刻板印象。A. crisis危机;B. convention习俗;C. stereotypes刻板印象;D. substances物质。由what roles women should play in society可知,媒体对于女性应该在社会中扮演什么角色,总有一个刻板印象。故选

23、C项。15. -Ill be a volunteer at the 24th Olympic Games for the Disabled to be held in Beijing in 2022. -_! Me, too.A. Thats greatB. Good luckC. No problemD. Thats it【15题答案】【答案】A【解析】【详解】考查情景交际。句意:我将成为2022年在北京举行的第24届残奥会的一名志愿者。那太棒了!我也是。A. Thats great那太棒了;B. Good luck祝你好运;C. No problem没问题;D. Thats it就是这样。

24、结合语境及“Me, too.”可知,听到别人成为残奥会志愿者,应说“那太棒了”,A项符合题意。故选A项。第二节:完形填空(共20小题;每小题1.5分, 满分30分)阅读下面短文, 掌握其大意, 然后从31-50各题所给的A、B、C、D四个选项中, 选出最佳选项。During the war, my husband was stationed at an army camp in a desert in California. I went to live there in order to be _16_ him. I hated the place. I had never _17_ bee

25、n so unhappy. My husband was ordered out on a long-term duty, and I was left in a tiny shack(棚屋) alone. The heat was _18_ almost 125F even in the shade of a cactus(仙人掌). _19_ a soul to talk to. The wind blew non-stop, and all the food I ate, and the very air I breathed, were _20_ with sand, sand, sa

26、nd!I was so sorry for myself that I wrote to my parents. I told them I was _21_ and coming back home. I said I couldnt stand it one minute longer. I _22_ be in prison! My father answered my _23_ with just two lines two lines that will always sing in my _24_ two lines that completely changed my life:

27、Two men looked out from prison bars,One saw the mud, the other saw the stars.I read those two lines _25_. I was ashamed of myself. I made up my mind I would find out what was good in my present _26_; I would look for the stars.I made friends with the natives, and their _27_ amazed me. They gave me p

28、resents of their favorite artworks which they had _28_ to sell to tourists. I studied the delightful forms of the cactus. I watched for the desert sunsets, and _29_ for seashells that had been left there millions of years ago when the sands of the desert had been an ocean _30_.What brought about thi

29、s _31_ change in me? The desert hadnt changed, _32_ I had. I had changed my _33_. And by doing so, I changed an unhappy experience into the most amazing _34_ of my life. I was excited by this new world that I had discovered. I had looked out of my self-created prison and _35_ the stars.16. A. offB.

30、behindC. nearD. beyond17. A. beforeB. alreadyC. thenD. still18. A. inflexibleB. incomprehensibleC. uncontrollableD. unbearable19. A. OnlyB. NoC. ManyD. Such20. A. coveredB. filledC. buriedD. charged21. A. catching upB. keeping upC. giving upD. getting up22. A. ought toB. might wellC. would ratherD.

31、had better23. A. requestB. callC. questionD. letter24. A. comparisonB. imaginationC. considerationD. memory25. A. over and overB. by and byC. up and downD. now and then26. A. companyB. occupationC. situationD. relationship27. A. movementB. reactionC. guidanceD. purpose28. A. refusedB. failedC. manag

32、edD. happened29. A. askedB. huntedC. waitedD. headed30. A. floorB. surfaceC. rockD. level31. A. shockingB. challengingC. puzzlingD. astonishing32. A. asB. butC. forD. or33. A. attitudeB. principleC. identityD. standard34. A. vacationB. operationC. affairD. adventure35. A. soughtB. countedC. foundD.

33、reached【1635题答案】【答案】16. C 17. A 18. D 19. B 20. B 21. C 22. C 23. D 24. D 25. A 26. C 27. B 28. A 29. B 30. A 31. D 32. B 33. A 34. D 35. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。作者讲述自己为了离丈夫近一些,住在他所在的沙漠的军营里,寂寞的生活和艰苦的生活条件让作者难以忍受,她写信告诉父母要回家。父亲给他的信中就两行字,就是这两行字使作者改变了自己对人生的态度。【16题详解】本题考查语境判断之其他线索(上下文)。句意:为了离丈夫近一些,我搬到那里居住。A. off

34、远离;B. behind在后面;C. near靠近;D. beyond超过。根据上文的I went to live there可知,作者去住在丈夫的军营为了靠近丈夫。故选C。【17题详解】本题考查语境判断之逻辑关系。句意:我以前从来没有这么不开心过。A. before以前;B. already已经;C. then然后;D. still仍然。根据下文I was left in a tiny shack(棚屋) alone.可知,作者以前从没有感觉这么不开心。故选A。【18题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:即使在仙人掌的阴影下,温度也达到125华氏度。A. inflexible顽固的;B.

35、 incomprehensible不可思议的;C. uncontrollable不舒适的;D. unbearable难以忍受的。由125华氏度相当于大约51摄氏度,可知热是难以忍受的。故选D。【19题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:没有人可以说话。A. Only仅仅;B. No没有;C. Many很多;D. Such这样。根据上文a desert和alone可知,作者很孤单,没有一个人可以交谈。故选B。【20题详解】本题考查词义判断之词义辨析。句意:风不停地吹,我吃的食物,我呼吸的空气都充满了沙子。A. covered覆盖;B. filled填满;C. buried埋葬;D. char

36、ged负责,要价。根据上文a desert可知,作者吃的食物,呼吸的空气都是沙子。故选B。【21题详解】本题考查语境判断之逻辑关系。句意:我告诉他们我想放弃这里,回家。A. catching up赶上;B. keeping up维持;C. giving up放弃;D. getting up起床。根据下文coming back home可知,作者写信给父母,告诉他们她要放弃。故选C。【22题详解】本题考查语境判断之逻辑关系。句意:我宁愿坐牢也不想再在这里多呆一分钟。A. ought to应该;B. might well不妨,最好;C. would rather宁愿;D. had better最好

37、。根据上文I said I couldnt stand it one minute longer可知,我宁愿在监狱里。故选C。【23题详解】本题考查语境判断之其他线索(上下文)。句意:我父亲只用两行字回复了我的信件。A. request请求;B. call电话;C. question问题;D. letter信。根据上文I wrote to my parents可知,作者的爸爸回复了作者的信。故选D。【24题详解】本题考查语境判断之其他线索(上下文)。句意:这两行字总是在我记忆里,它完全改变了我的生活。A. comparison比较;B. imagination想象;C. considerati

38、on考虑;D. memory记忆。由这两句话改变了作者的生活,可知作者经常回想起这两句话,这两句话总是活跃在作者的记忆中。故选D。【25题详解】本题考查语境判断之其他线索(上下文)。句意:我一遍一遍地读那两行字。A. over and over一遍又一遍;B. by and by不久;C. up and down上上下下;D. now and then不时。根据下文I was ashamed of myself.可知,作者一遍又一遍地读这两行字。故选A。【26题详解】本题考查语境判断之其他线索(上下文)。句意:我下定决心在我现在的环境中发现好的东西。A. company公司,陪伴;B. occ

39、upation占据,职业;C. situation环境;D. relationship关系。这个空格与上边描述的沙漠中恶劣的环境相呼应,故选C。【27题详解】本题考查语境判断之其他线索(上下文)。句意:我和当地人交朋友,他们的反应让我很吃惊。A. movement运动;B. reaction反应;C. guidance指导;D. purpose目的。根据下文中的描述,他们给我最喜欢的艺术作品的礼物,这些作品是他们拒绝卖给游客的,作者和当地人交朋友,他们的反应让作者很惊讶。故选B。【28题详解】本题考查语境判断之逻辑关系。句意:他们给我最喜欢的艺术作品的礼物,这些作品是他们拒绝卖给游客的。A.

40、refused拒绝;B. failed失败;C. managed设法完成;D. happened碰巧。当地人拒绝卖给游客的礼物,才能显示出礼物的珍贵性。故选A。【29题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:我观看沙漠里的日落,寻找贝壳。A. asked for要求;B. hunted for搜寻,寻找;C. waited for等待;D. headed for去往某地。根据常识,贝壳是需要寻找的。故选B。【30题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:我观看沙漠里的日落,寻找几百万年前,沙漠曾是海床时留在那里的贝壳。A. floor地板;B. surface表面;C. rock岩石;D. l

41、evel水平。根据上文millions of years ago可知,几百万年前,沙漠曾经是海床,所以才会有贝壳。Sea floor意为“海床”,故选A。【31题详解】本题考查语境判断之其他线索。句意:什么造成我这样令人惊讶的改变?根据上文two lines that completely changed my life可知,这里强调作者态度发生改变的原因。A. shocking令人震惊的;B. challenging有挑战的;C. puzzling令人困惑的;D. astonishing令人惊讶的。故选D。【32题详解】本题考查语境判断之逻辑关系。句意:沙漠没有改变,但是我变了。A. as正

42、如,因为,随着;B. but但是;C. for因为;D. or或者。前后两句之间是转折关系。故选B。【33题详解】本题考查语境判断之其他线索(上下文)。句意:我已经改变了自己的态度。A. attitude态度;B. principle原则;C. identity身份;D. standard标准。根据上文内容可知,作者改变了自己对待生活的态度。故选A。【34题详解】本题考查语境判断之其他线索(上下文)。句意:我将不愉快的经历变成最令人惊叹的人生冒险。A. vacation假期;B. operation手术;C. affair事务;D. adventure冒险。由前边提到的作者去看日落,去寻找贝壳

43、,以及下一句话I was excited by this new world that I had discovered(我对我发现的新世界很激动)可知,作者开始了新的人生冒险。故选D。【35题详解】本题考查语境判断之逻辑关系。句意:我从自我设置的监狱往外看,发现了星星。A. sought寻找;B. counted 计数;C. found发现;D. reached到达。此空格与父亲回信中的saw相呼应。故选C。【点睛】结合上下文语境,抓关键词,做出正确判断。解完型填空题时,单独看一句话是找不到正确答案的,需要阅读下句或者若干句才能明白。所谓上下对照,即在上文和下文中找到与正确答案相同的关键词。

44、因此,在做题时要边读边在大脑中储存上下文信息的能力,捕捉关键词。第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分, 满分40分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中, 选出最佳选项。AOne of the greatest gifts one generation can give to other generations is the wisdom it has gained from experience. This idea has inspired the award-winning photographer Andrew Zuckerman. He interviewed

45、and took photos of fifty over-sixty-five-year-olds all over the world. His project explores various aspects of their lives. The photos and interviews are now available on our website.Click on the introductions to read the complete interviews.Let us now have a culture of peace.-Federico Mayor Zaragoz

46、a, SpainFederico Mayor Zaragoza obtained a doctorate in pharmacy (药学) from the Complutense University of Madrid in 1958. After many years spent in politics, he became Director General of UNESCO in 1987. In 1999, he created the Foundation for a Culture of Peace, of which he is now the president. In a

47、ddition to many scientific publications, he has published four collections of poems and several books of essays.Writing is a discovery.-Nadine Gordimer, South AfricaDue to a weak heart, Nadine Gordimer attended school and university briefly. She read widely and began writing at an early age. She pub

48、lished her first short story at the age of fifteen, and has completed a large number of works, which have been translated into forty languages. In 1991, Gordimer won the Nobel Prize for Literature.Jazz is about the only form of art today.-Dave Brubeck, USADave Brubeck studied music at the University

49、 of the Pacific and graduated in 1942.After World War Two he was encouraged to play jazz. In 1951, he recorded his first album (专辑). Brubecks 1959 album has become a jazz standard. He received a Grammy Lifetime Achievement Award in 1996.For more figures CLICK HERE.36. Why did Andrew Zuckerman choose

50、 the fifty elders for his project?A. Because their accomplishments inspired him.B. Because they are physically impressive.C. Because their wisdom deserves to be passed on.D. Because they have similar experiences.37. According to the web page, Federico Mayor Zaragoza_.A. has won many awards for his w

51、ork in politics.B. has served as the president of a university.C. has devoted all his life to the field of science.D. has made achievements in different areas.38. Who most probably said “My education has been the library and books” in the interview when reflecting on his/her experience?A. Andrew Zuc

52、kerman.B. Federico Mayor Zaragoz.C. Nadine Gordimer.D. Dave Brubeck.39. What can you infer from the passage?A. Andrew Zuckerman explores various aspects of their lives through interviews and photos.B. Federico Mayor Zaragoza created the Foundation for a Culture of Peace in 1987C. Nadine Gordimer did

53、nt go to universityD. Dave Brubeck studied jazz in university.40. What is the main purpose of this web page?A. To publicize Zuckermans project.B. To show Zuckermans awards.C. To spread the wisdom of the three people.D. To celebrate the achievements of the three people.【3640题答案】【答案】36. A 37. D 38. C

54、39. A 40. A【解析】【导语】本文为说明文,直接摘选一家网站的一个网页。通过对三位同一时代的杰出人才的采访,介绍了他们的光辉事迹,希望他们的智慧能传递、影响甚至启发下一代。【36题详解】推理判断题。根据第一段的“One of the greatest gifts one generation can give to other generations is the wisdom it has gained from experience. This idea has inspired the award-winning photographer Andrew Zuckerman.(一代

55、人能给予另一代人的最好礼物之一,就是从经验中获得的智慧。这个想法启发了获奖摄影师Andrew Zuckerman。)”可知Andrew Zuckerman选择了50位老人来做他的项目是因为他们的成就激励了他。故选A。【37题详解】细节理解题。根据-Federico Mayor Zaragoza, Spain部分的“Federico Mayor Zaragoza obtained a doctorate in pharmacy from the Complutense University of Madrid in 1958. After many years spent in politics

56、, he became Director General of UNESCO in 1987.(1958年,Federico Mayor Zaragoza获得马德里孔普卢腾斯大学药剂学博士学位。在从政多年后,他于1987年成为联合国教科文组织总干事。)”和“In addition to many scientific publications, he has published four collections of poems and several books of essays.(除了许多科学著作外,他还出版了四本诗集和几本散文集。)”可知,他获得过药学博士,有从政经历,曾任联合国教科文

57、组织理事长,他在众多领域都取得了巨大成就。故选D。【38题详解】推理判断题。根据-Nadine Gordimer, South Africa部分的“Due to a weak heart, Nadine Gordimer attended school and university briefly. She read widely and began writing at an early age.(由于心脏虚弱,Nadine Gordimer短暂地上了中学和大学。她博览群书,很小就开始写作。)”可知她上学时间很短,其教育主要是靠图书馆和书籍,因此在回顾他/她的经历时,Nadine Gordi

58、mer最有可能在采访中说“我的教育就是图书馆和书”。故选C。【39题详解】推理判断题。根据第一段的“His project explores various aspects of their lives. The photos and interviews are now available on our website.(他的项目探索了他们生活的各个方面。这些照片和采访现在可以在我们的网站上看到。)”可知,Andrew Zuckerman通过采访和照片探索了他们生活的各个方面。故选A。【40题详解】推理判断题。通读全文,尤其是第一段的“One of the greatest gifts on

59、e generation can give to other generations is the wisdom it has gained from experience. This idea has inspired the award-winning photographer Andrew Zuckerman. He interviewed and took photos of fifty over-sixty-five-year-olds all over the world. His project explores various aspects of their lives.(一

60、代人能给予另一代人的最好礼物之一,就是从经验中获得的智慧。这个想法启发了获奖摄影师Andrew Zuckerman。他采访了世界各地50位65岁以上的老人,并拍摄了他们的照片。他的项目探索了他们生活的各个方面。)”可知,全文是通过其中三个人的例子介绍Andrew Zuckerman的一个通过对伟人的事迹的介绍来传承伟人的智慧,让下一代人从中得到启发的一个项目,因此这个网页的主要目的是为了宣传Zuckerman的项目。故选A。BA ninth-grade Aledo track standout who was the victim of an unusual accident with a d

61、eer has returned to the varsity team (校队) and says his story offers a lesson for everyone: “Never stop trying.”Jack Fink, 14, has always loved to run. Ive been running long distance since I was in third grade, Fink said. Its the wind in my face. Just going as fast as possible.One morning last month,

62、 Fink was running along a golf course not far from school practicing with his team when something faster than him hit him hard from behind. “I saw the sky and then I saw the ground and then my ears started ringing, he said. Some teammates saw what happened and helped him up. “They told me a couple o

63、f minutes after, Jack, you got hit by a deer! And I was like, What? Theres no way,” he said Monday. He never even saw the deer, he said. Fink was OK at first but as the hours went on his head started hurting. Fink then went to Cook Childrens hospital. They took me straight back to surgery and they t

64、old my mom and dad, Hey, he may not make it,” he said. X-rays found a skull fracture (颅骨骨折) and bleeding in his brain. He needed six screws (螺钉) to relieve the pressure, screws that will stay inside his head for the rest of his life. He spent a few weeks at home recovering but wanted to run again. N

65、ot sure if he was up to it, his coaches put him on the junior varsity team at first. Its the craziest and the scariest thing Ive had to deal with in my coaching career,” track coach Mike Pinkerton said of the incident. He said, Coach, Im getting my spot back!” Pinkerton said. At the junior varsity m

66、eet, Fink came in first. He then got his varsity spot back. “I felt like, OK I can do this again. Im back. Im ready to run again,” Fink said. At a regional meet Monday in Lubbock, Fink was the fastest ninth-grader in the entire area. The state competition is in Round Rock next month, and Fink will b

67、e there with his team. Theres no excuse. You have to go through life and try your hardest with everything,” he said. “Never stop trying and just run.”41. When did the accident happen?A. When Fink was in third grade.B. While Fink was playing golf at the course.C. Before Fink saw the sky.D. While Fink

68、 was training.42. After hearing he was hit by a deer, Fink felt _.A. amusedB. astonishedC. annoyedD. disappointed43. What could be inferred from Para. 5?A. The accident did him no harm.B. He had to replace screws for life.C. He was taken to the hospital immediately after the accident.D. He had an op

69、eration on his head.44. Why did the coach send Fink to the junior varsity team first?A. Because Fink was still weak after his recovery.B. Because the coach doubted about his fitness for the race.C. Because the coach was mad with Finks decision.D. Because Fink had to pass the junior varsity meet firs

70、t.45. Which of the following is the passage probably taken from?A. A novel.B. A newspaper.C. A brochure.D. A diary.【4145题答案】【答案】41. D 42. B 43. D 44. B 45. B【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一位九年级的田径运动员杰克芬克受伤之后,通过自己不懈努力,重新回到了校队。【41题详解】细节理解题。根据第三段“One morning last month, Fink was running along a golf course no

71、t far from schoolpracticing with his teamwhen something faster than him hit him hard from behind.(上个月的一个早晨,芬克正在离学校不远的一个高尔夫球场上跑步,和他的团队一起练习,突然有个比他更快的东西从后面狠狠地猛击了他一下)”可知,事故是当芬克在训练时发生的。故选D。42题详解】细节理解题。根据第四段“What? Theres no way,” he said Monday. He never even saw the deer, he said.(“什么?不可能,”他周一说。他说,他甚至都没见

72、过那头鹿)”可知,芬克听说自己被鹿撞了,感到很惊讶。故选B。【43题详解】推理判断题。根据第五段“He needed six screws to relieve the pressure, screws that will stay inside his head for the rest of his life.(他需要6颗螺丝来缓冲压力,这些螺丝将会在他的大脑中度过余生)”可推断,他做了头部手术。故选D。【44题详解】推理判断题。根据第六段“Not sure if he was up to it, his coaches put him on the junior varsity team

73、 at first.(由于不确定他是否能胜任,他的教练们起初把他安排进了次要代表队)”可推断,教练先送芬克去次要代表队是因为教练怀疑他的体能是否适合比赛。故选B。【45题详解】推理判断题。本文是以当事人杰克芬克和他的教练的视角对他发生的这场事故进行描述和后来他采取的措施而写的一篇文章。由此推知,这篇文章可能来自一份报纸上的报道。故选B。C“Hi, how are ya,” some people say when they see a familiar face. The words run together into a mass, all sense and meaning lost. A

74、ll the same, people do care how you are. After they greet you, its likely you will greet them back, with an equally meaningless phrase like, “Cant complain, cant complain.” You could probably complain, at length, or share a brilliant thought you were just beginning when a greeting interrupted you. Y

75、ou dont though, you say, “Great, you?”You are not giving each other information about your health and well-being. All the same, you are sharing information. Youre acknowledging each others positions as acknowledged friends, or at least as accepted acquaintances. And you are reestablishing the ties t

76、hat may have lapsed since yesterday.Its what anthropologist Bronislaw Malinoski called a phatic communication. Its message is not in the words you use, but in the fact that you speak ritually accepted words. In Asia, for example, people may ask one another if they have eaten, or if they are busy. Th

77、eyre not really asking for their lunch menu or their agenda, they are saying hello. A phatic signal says hi.Theres embarrassment of being near people without acknowledging them. That uncomfortable feeling is one reason why lonely passengers in the subway may behave as if they cannot see anyone aroun

78、d them or may escape their uncomfortable situation with a book. Some people read all the way home, and never turn a page. Your friend isnt asking how you are, and you arent telling him. However, he is recognizing your existence, and when you answer, you are recognizing his. In addition, the set spee

79、ch you have shared opens the door to closer communications if both agree. Someday, you may come to real close friendship, and really tell one another how you are.Meanwhile, people who greet one another this way do care. They care enough to recognize someones essential humanity. They send a signal ac

80、ross the space between, to share, very briefly and lightly, in awareness of one another.Your greetings prove that neither of you has become a social outcast. How are you? You are still a member of society in good status. You are still the one who knows the rituals necessary to get to work each day.4

81、6. When people greet, they _.A. want to show their different educational backgroundsB. rarely show something related to the words themselvesC. want to know other peoples privacyD. often complain about the bad weather47. According to Bronislaw Malinoski, a phatic communication _.A. is rarely used by

82、Asian peopleB. is too complex to be used oftenC. helps establish or keep certain relationshipsD. often ruins the normal relationships between friends48. Some people seldom greet strangers because _.A. they want to be polite to othersB. they feel uncomfortable to do itC. they dont know when to greet

83、themD. they want to do something meaningful49. The underlined word “outcast” in the last paragraph probably means _.A. a person who is well-educatedB. a person who succeeds suddenlyC. a person who is a burden to societyD. a person who is not accepted by others50. What does the text mainly tell us?A.

84、 Greetings should be better expressed.B. Greetings convey different meanings to different people.C. Greetings help prove an individuals social independence.D. Greetings help an individual be connected with the society.【4650题答案】【答案】46. B 47. C 48. B 49. D 50. D【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要说明了问候本身没有意义,这一行为的作用是

85、承认彼此是公认的朋友,或者至少是公认的熟人以及重建昨天就已经失去的关系。论述了问候有助于个人与社会联系。【46题详解】细节理解题。根据第一段中“Hi, how are ya,” some people say when they see a familiar face. The words run together into a mass, all sense and meaning lost. All the same, people do care how you are. After they greet you, its likely you will greet them back,

86、 with an equally meaningless phrase like, “Cant complain, cant complain.(“嗨,你好吗?”有些人在看到熟悉的面孔时会这样说。这些词聚在一起,失去了所有的意义。尽管如此,人们还是很关心你的。在他们问候你之后,你很可能也会用一句同样毫无意义的话来回应他们,比如:“还行,过得去。”)”可知,当人们打招呼时,他们很少会表现出与这些话本身有关的东西。故选B。【47题详解】推理判断题。根据第二段“And you are reestablishing the ties that may have lapsed since yesterd

87、ay.(你正在重建昨天就已经失去的关系)”以及第三段“Its what anthropologist Bronislaw Malinoski called a phatic communication. Its message is not in the words you use, but in the fact that you speak ritually accepted words. In Asia, for example, people may ask one another if they have eaten, or if they are busy. Theyre not

88、really asking for their lunch menu or their agenda, they are saying hello. A phatic signal says hi.(这就是人类学家Bronislaw Malinoski所说的“交际”。它的信息不在于你所使用的语言,而在于你在仪式上所说的话。例如,在亚洲,人们可能会互相问对方是否吃过了,或者是否很忙。他们并不是真的要他们的午餐菜单或日程安排,他们只是在打招呼。一个客套话表示“你好”)”可推知,根据Bronislaw Malinoski的说法,客套话有助于建立或保持某些关系。故选C。【48题详解】细节理解题。根据第

89、四段中“That uncomfortable feeling is one reason why lonely passengers in the subway may behave as if they cannot see anyone around them or may escape their uncomfortable situation with a book.(这种不舒服的感觉是为什么在地铁里孤独的乘客可能会表现得好像看不到周围的人,或者可能会用一本书来逃离这种不舒服的情况的原因之一)”可知,有些人很少和陌生人打招呼,因为他们觉得这样做不舒服。故选B。【49题详解】词句猜测题。

90、根据画线词上文“Your greetings prove that neither of you has become a social”以及后文“You are still a member of society in good status. You are still the one who knows the rituals necessary to get to work each day.”可知,问候证明你仍然是地位很好的社会的一员。 你仍然是那个知道每天上班必须例行公事的人,即你们的问候证明你们俩都没有成为社会上不被别人接受的人。故画线词意思是“不被别人接受的人”。故选D。【50

91、题详解】主旨大意题。根据最后一段“Your greetings prove that neither of you has become a social outcast. How are you? You are still a member of society in good status. You are still the one who knows the rituals necessary to get to work each day. (你们问候证明你们俩都没有成为社会的弃儿。你好吗?你仍然是地位很好的社会的一员。你仍然是那个知道每天上班必须例行公事的人)”结合文章主要说明了

92、问候本身没有意义,这一行为的作用是承认彼此是公认的朋友,或者至少是公认的熟人以及重建昨天就已经失去的关系。论述了问候有助于个人与社会联系。可知,文章主要告诉我们问候有助于个人与社会联系。故选D。DArt is everywhere. Any public space has been carefully designed by an artistic mind to be both functional and beautiful. Why, then, is art still so widely considered to be the easy subject at school, in

93、significant to wider society, a waste of time and effort?Art can connect culture with commercial products in a way that not many other things can; art generates money and holds significant emotional and cultural value within communities. When people attend a concert, they are paying for music, sure,

94、 maybe even hotel rooms, meals, and transport, but they also gain an incredible experience, a unique atmosphere and a memory that will go through the rest of their lives. People dont just want material things anymore, they want to experience life一the arts are a perfect crossover(交迭)between culture a

95、nd commerce.Furthermore, the arts can bring communities together, reducing loneliness and making people feel safer. Social bonds are created among individuals when they share their arts experiences through reflection and discussion, and their expression of common values through artworks in honour of

96、 events significant to a nations experience.The arts clearly have a pretty positive impact on physical and psychological health. It is found that people who frequent cultural places or participate in artistic events are more likely to gain good health compared to those who do not; more engagement wi

97、th the arts is linked to a higher level of peoples wellbeing. The Royal Society of Public Health discovered that music and art, when used in hospitals, help to improve the conditions of patients by reducing stress, anxiety and blood pressure.Children who are involved with the arts make greater achie

98、vements in their education: those engaged with drama have greater literary ability while others taking part in musical practice exhibit greater skills in math and languages. Kids with preference for the arts have a greater chance of finding employment in the future. Participating in the arts is esse

99、ntial for child development; encouraging children to express themselves in constructive ways could help to form healthy emotional responses in later life.Vital to human life, art is celebrated and used by nations across the world for various purposes. Life without art would be boring and dead still,

100、 for art is a part of what makes us human.51. Art products differ from most other commercial products because .A. most people purchase them for collectionB. they are more expensive and less accessibleC. they have both commercial and cultural valuesD. their prices may climb up as time passes52. By sh

101、aring their arts experiences, community members can .A. keep the community safe from illnessesB. develop a stronger tie between themC. learn to appreciate their own works of artD. offer honourable solutions to their problems53 What can we learn about people who are involved in artistic activities?A.

102、 They enjoy better living conditions.B. They like to compare themselves with others.C. They are particularly good at both music and art.D. They tend to be healthier physically and mentally.54. How does kids engagement with the arts benefit them?A. It promotes their academic performance and emotional

103、 growth.B. It gives them more confidence in exhibiting their learning skills.C. It inspires their creativity in designing their future career.D It helps to make responsible people out of them.55. What is the best title for this passage?A. How Art Cures Our HeartsB. Art: A Blessing to HumankindC. How

104、 Art Benefits CommunitiesD. Art: A Bridge Between Cultures【5155题答案】【答案】51. C 52. B 53. D 54. A 55. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。讲述了艺术这一活动对人类的重要意义,是我们不可或缺的社会生活之一。从赋予商品的商业价值,人类的身心健康和青少年的学术和情感发展等方面论述了艺术的重要意义。【51题详解】细节理解题。根据第一段“Any public space has been carefully designed by an artistic mind to be both functional

105、and beautiful.”(任何公共空间都是由艺术家精心设计的,既实用又美观。)以及“Art can connect culture with commercial products in a way that not many other things can”(艺术可以将文化与商业产品联系起来,这是其他很多东西都做不到的。)可以看出,可见艺术参与的作品兼具文化价值和商业价值。故选择C。【52题详解】细节理解题。根据第三段“Social bonds are created among individuals when they share their arts experiences t

106、hrough reflection and discussion, and their expression of common values through artworks in honor of events significant to a nations experience.”(当个人通过反思和讨论分享他们的艺术经验,并通过艺术作品表达共同的价值观,以纪念对一个国家的经验有重要意义的事件时,社会纽带就在他们之间建立起来。),可见通过分享经历,可以建立一种特殊的联系和纽带。故选择B。【53题详解】细节理解题。根据第四段“It is found that people who freq

107、uent cultural places or participate in artistic events are more likely to gain good health compared to those who do not”(研究发现,经常出入文化场所或参加艺术活动的人比不经常出入文化场所或参加艺术活动的人更容易获得健康;),可见参加艺术活动的人们在身心上都相对更加健康。故选择D。【54题详解】细节理解题。根据第五段“Children who are involved with the arts make greater achievements in their educat

108、ion”(参与艺术的孩子在他们的教育中取得更大的成就)以及“encouraging children to express themselves in constructive ways could help to form healthy emotional responses in later life.”(有助于在以后的生活中形成健康的情感反应。)可见艺术活动促进了孩子们的学业表现和情感成长。故选择A。【55题详解】主旨大意题。根据最后一段“Vital to human life, art is celebrated and used by nations across the worl

109、d for various purposes. Life without art would be boring and dead still, for art is a part of what makes us human.”(艺术对人类的生命至关重要,世界各国为各种目的庆祝和使用艺术。没有艺术的生活将是无聊和死气沉沉的,因为艺术是我们人类的一部分。)可见艺术是人类重要的部分,文章中也详细描述了艺术对不同人群的好处。所以短文的最佳标题为“艺术:人类的福祉”。故选择B。第II卷 非选择题第四部分:写作(共三节,满分45分)第一节:单词正确形式填空(u1-u3)(共10小题;每小题1分,满分1

110、0分)56. To solve this problem, it needs more open discussion and more _ (自我批评的) thinking. (根据汉语提示单词拼写)【56题答案】【答案】self-critical【解析】【详解】考查形容词。句意:要解决这个问题,就需要更多的开放讨论和更多的自我批判思维。 分析句子结构可知,此处要填形容词,在句中作定语修饰后面的名词thinking;根据括号内汉语提示,可知此处要填“self-critical”。故填self-critical。57. No two leaves from the same tree are

111、_ (完全相同的). (根据汉语提示单词拼写)【57题答案】【答案】identical【解析】【详解】考查形容词。句意:同一棵树上没有两片叶子是完全相同的。空格处用形容词作表语,“完全相同的”的形容词是identical,故填identical。58. If he goes to a _ (名人) party, he was there to work rather than have fun. (根据汉语提示单词拼写)【58题答案】【答案】celebrity【解析】【详解】考查名词。句意:如果他去参加名人聚会,他是为了工作而不是娱乐。根据句型分析可知,此空应填定语成分修饰后面名词 party

112、,再根据句意和中文提示可知,应填celebrity,词性名词,在这里作定语成分,应用单数形式。故填celebrity。59. She was very old and_ (勉强才能) able to walk. (根据汉语提示单词拼写)【59题答案】【答案】barely【解析】【详解】考查副词。句意:她年纪很大,勉强能走路。根据句型分析可知,此空应填副词,修饰后面形容词able,再根据句意和中文提示可知,应填barely,词性为副词。故填barely。60. Nowadays family_ (暴力) is a problem for the present world countries.

113、(根据汉语提示单词拼写)【60题答案】【答案】violence【解析】【详解】考查名词。句意:如今,家庭暴力是当今世界各国面临的一个问题。根据句型分析可知,此空应填名词,在本句中充当主语,再根据所给中文提示和句意可知,应填violence,为不可数名词。故填violence。61. Id like to take this opportunity to express my h_ gratitude to you for your help when I was in difficulty. (根据首字母单词拼写)【61题答案】【答案】heartfelt#eartfelt【解析】【详解】考查形

114、容词作定语。句意:我愿借此机会向您表示衷心的感谢,感谢您在我困难时给予我的帮助。根据句意和首字母提示可知,空处是指“表达衷心的感谢”,应用形容词heartfelt作定语修饰名词gratitude。故填heartfelt。62. Students are asked to wear school u_ when they go to school every morning. (根据首字母单词拼写)【62题答案】【答案】uniform#niform【解析】【详解】考查名词。句意:学生们被要求每天早上上学时穿校服。 分析句子结构可知,此处要填名词;根据句意及首字母可知,此处意指“校服”。故填uni

115、form。63. I eagerly check my phone for comments and each like b_ my confidence. (根据首字母单词拼写)【63题答案】【答案】boosts#oosts【解析】【详解】考查动词。句意:我急切地查看手机上的评论,每一个点赞都会增强我的信心。 分析句子结构可知,此处要填动词;根据句意及首字母提示,可知此处应该填意为“提升,增强”的动词“boost”;根据“I eagerly check my phone for comments ”可知第二个分句用一般现在时,由于句子主语是each like(每个点赞),所以谓语动词用三单形

116、式。故填boosts。64. Cunninghams a_ to life was uncomplicated. He lived in a small apartment with a shared bathroom. (根据首字母单词拼写)【64题答案】【答案】approach#pproach【解析】【详解】考查名词。句意:坎宁安的生活方式并不复杂。他住在一间共用浴室的小公寓里。由“He lived in a small apartment with a shared bathroom”可知,坎宁安的生活方式并不复杂,空格处意为“方式”,由to和首字母提示a可知,是approach,由wa

117、s可知,空格处用单数,故填approach。65. This new generation of artisans will not only help p_ traditional skills they also bring innovation to the new craft. (根据首字母单词拼写)【65题答案】【答案】 preserve#reserve【解析】【详解】考查动词。句意:新一代工匠不仅有助于保护传统技能,还将为新工艺带来创新。根据句型分析可知,此空考查help do sth ,表“帮助做某事”,所以应填动词原形,再根据首字母和句意可知,此空应填preserve,表“保护

118、”,为动词。故填preserve。第二节:阅读表达(共5小题;每小题2分,满分10分)阅读短文,并按照题目要求用英语回答问题。An 89-year-old man has reached a goal he spent 20 years working toward. He earned his doctor degree and became a physicist.Steiner values this degree because it is what he always wanted and because he overcame health problems that could

119、have interfered with his studies.As a young person in Vienna, Austria, Steiner wanted to become a physicist after reading about Albert Einstein and Max Planck.But after World War , his mother advised him that studying medicine would be a better choice. He earned his medical degree from the Universit

120、y of Vienna in 1955 and moved to the United States soon after. In the U.S., he had a successful career studying blood, became a full professor and led the hematology (血液学) department at Browns medical school from 1985 to 1994. He helped establish a research program in hematology and directed that pr

121、ogram until he retired from medicine in 2000.Steiner found medical research pleasing, but it was not quite the same as his interest in physics.“It was something like a wish that was never fulilled, that always stuck in the back of my head,” he said. “Once Im finished with medicine, I really dont wan

122、t to spend my life just sitting around and maybe doing a little golfing or doing something like that. I wanted to keep active.At age 70, he started taking undergraduate classes at Brown University. He was planning to just take a few classes that interested him. But by 2007, he had earned enough cred

123、its to join the doctoral program.Physics professor Brad Marston soon realized how serious Steiner was about the subject and how hard he worked. “He already had a scientific way of thinking that younger students have to develop,” Marston said. “One thing thats really true about Manfred is he persever

124、es.”After the university published a story about Steiner on its website, people across the U.S. contacted him to ask for advice on how to go after their dreams later in life.He said his advice is: Do what you love to do.66. Why does Steiner attach great importance to this degree? (no more than 10 wo

125、rds)67. What is paragraph 4 mainly about? (no more than 7 words)68. What does the underlined sentence in paragraph 5 mean? (no more than 7 words)69. What is Marstons comment on Steiner after he joined the doctoral program? (no more than 10 words)70. What do you think of Steiner? Please explain. (no

126、more than 20 words)【6670题答案】【答案】66. Because he longed for it and overcame serious health problems./He worked hard toward it and overcame serious health problems. /Because he earned what he wanted and overcame health problems. 67. It is about Steiners achievements in medicine./His achievements in med

127、icine./What he achieved in medicine. 68. Steiner always regrets not learning physics./Not learning physics made me regretful. /Steiner felt sorry for not learning physics. /Not learning physics made Steiner feel sorry. /It means he will never forget it / his wish / his dream. /Learning physics was a

128、lways Steiners wish/dream. /The wish wasnt forgotten. /Steiner never forgot his wish. /Steiner kept his wish in his mind. /His dream/wish was always kept in his mind. /Learning physics was always his wish/dream. 69. He took the subject seriously and worked hard at it./He was serious about the subjec

129、t and persevered. 70. (Open) I think he is admirable. Because he has a dream and has worked hard for it all his life.【解析】【导语】这是一篇记叙文。文章主要讲述了Steiner有个想做物理学家的梦想,后来听从母亲的建议从事了医学,但退休后,这位老人经过努力拼搏,最终实现了他的梦想,成为了一名物理学家的故事。【66题详解】考查细节理解。根据第二段中“Steiner values this degree because it is what he always wanted and

130、 because he overcame health problems that could have interfered with his studies.( Steiner重视这个学位,因为这是他一直想要的而且因为他克服了可能会干扰他的学习的健康问题。)”可知,因为他渴望得到它,并克服了严重的健康问题。故答案为Because he longed for it and overcame serious health problems./He worked hard toward it and overcame serious health problems. /Because he ea

131、rned what he wanted and overcame health problems.【67题详解】考查主旨大意。根据第四段中“In the U.S., he had a successful career studying blood, became a full professor and led the hematology (血液学) department at Browns medical school from 1985 to 1994. He helped establish a research program in hematology and directed

132、that program until he retired from medicine in 2000. (在美国,他的血液研究事业非常成功,1985年至1994年,他成为布朗医学院的正教授,并领导了血液科。他帮助建立了一个血液学研究项目,并指导该项目,直到他2000年从医学退休。)”可知,本段主要是关于Steiner在医学方面取得的成就的。故答案为It is about Steiners achievements in medicine./His achievements in medicine./What he achieved in medicine.【68题详解】考查词句猜测。根据第三

133、段“As a young person in Vienna, Austria, Steiner wanted to become a physicist after reading about Albert Einstein and Max Planck.(在奥地利维也纳,年轻的Steiner在阅读了关于Albert Einstein和Max Planck的书后,想成为一名物理学家。)”和第四段中“But after World War , his mother advised him that studying medicine would be a better choice. (但是在第

134、二次世界大战之后,他的母亲建议他学医是一个更好的选择。)”以及划线词句前文“It was something like a wish that was never fulfilled, (这就像是一个从未实现的愿望,)”可知,Steiner梦想是做个物理学家,后来,听从母亲的建议从事了医学,但是他的梦想并没有磨灭。从而推知划线部分“that always stuck in the back of my head”意为“Steiner为没有学习物理而感到遗憾,他永远不会忘记自己想成为一名物理学家的梦想”。故答案为Steiner always regrets not learning physic

135、s./Not learning physics made me regretful. /Steiner felt sorry for not learning physics. /Not learning physics made Steiner feel sorry. /It means he will never forget it / his wish / his dream. /Learning physics was always Steiners wish/dream. /The wish wasnt forgotten. /Steiner never forgot his wis

136、h. /Steiner kept his wish in his mind. /His dream/wish was always kept in his mind. /Learning physics was always his wish/dream.【69题详解】考查细节理解。根据倒数第二段中“Physics professor Brad Marston soon realized how serious Steiner was about the subject and how hard he worked. (物理学教授Brad Marston很快意识到Steiner对这门学科是多么

137、严谨,他工作是多么努力。)”以及Marston 所说“One thing thats really true about Manfred is he perseveres. (Manfred有一点是真的,那就是他坚持不懈。)”可知,Marston认为他态度严谨,工作努力并坚持不懈。故答案为He took the subject seriously and worked hard at it./He was serious about the subject and persevered.【70题详解】考查阅读表达。通读全文,尤其根据第一段“An 89-year-old man has reac

138、hed a goal he spent 20 years working toward. He earned his doctor degree and became a physicist.(一位89岁的老人终于实现了他为之奋斗了20年的目标。他获得了博士学位,成为了一名物理学家。)”可知,本文主要讲述了Steiner有个想做物理学家的梦想,后来听从母亲的建议从事了医学,但退休后,这位老人最终实现了他的梦想,成为了一名物理学家的故事。故答案可以为I think he is admirable. Because he has a dream and has worked hard for it

139、 all his life.第三节:书面表达(满分25分)71. 学校英语节将举办主题为“工匠精神”的演讲比赛,谈谈你认为能代表工匠精神的人物 摄影师 Cunningham, 修表匠人王津,古代建筑师雷氏一家,科学家邓稼先,钱学森等等。请结合以下要点写一篇演讲稿:(1)你是如何理解工匠精神的;(2)选择代表工匠精神的人物进行介绍(经历,性格,品质等)。参考词汇:the spirit of craftsmanship 工匠精神_【71题答案】【答案】 Good morning!I am honored to have the chance to give a speech on the spir

140、it of craftsmanship.We all know that craftsmanship is mainly made up of perseverance, integrity, diligence and expertise.Take the clock restoration master, Wang Jin for example. With skillful hands and modest heart, Mr Wang spent his whole life restoring clocks dating back hundreds of years, which n

141、ot only helps preserve traditional skills but also brings the clocks back to life.Most importantly, his innovation and unremitting devotion ensure that the art of clock repairing stands the test of time.The expression of his life philosophy and the indication of his aspiration are reflected in his w

142、ork, where his ideal exists. Therefore, lets follow those great craftsmens steps!Devote ourselves to work, sharpen our skills and overcome difficulties with perseverance!Thats all.Thank you.【解析】【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生,以“工匠精神”为题写一篇发言稿参加学校演讲比赛。其内容包括你是如何理解工匠精神的以及选择代表工匠精神的人物进行介绍(经历,性格,品质等)。【详解】词汇积累机会: chan

143、ce opportunity 组成:be made up of consist of 例如:for example for instance谦逊的:modest humble 2.句式拓展简单句变复合句原句:I am honored to have the chance to give a speech on the spirit of craftsmanship.拓展句:I am honored that I have the chance to give a speech on the spirit of craftsmanship.【点睛】【高分句型1】With skillful han

144、ds and modest heart, Mr Wang spent his whole life restoring clocks dating back hundreds of years, which not only helps preserve traditional skills but also brings the clocks back to life. (运用了which引导的非限制性定语从句)【高分句型2】 Most importantly, his innovation and unremitting devotion ensure that the art of clock repairing stands the test of time.(运用了that引导的宾语从句)

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1