ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:22 ,大小:225.96KB ,
资源ID:965252      下载积分:6 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-965252-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(天津市和平区2022-2023学年高二英语下学期期末试卷(Word版附解析).docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

天津市和平区2022-2023学年高二英语下学期期末试卷(Word版附解析).docx

1、天津市和平区2022-2023学年高二下学期英语学科期末质量试卷温馨提示:本试卷包括第卷(选择题)和第卷(非选择题):两部分,共100分。考试时间100分钟。(请把答案写在答题纸上),祝同学们考试顺利!第卷 选择题(共75分)第一部分:听力(共两节,满分15分)第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What color is the womans umbrella?A. Green. B. Brow

2、n. C. Yellow.2. What is the man doing?A. Having an interview. B. Giving directions. C. Asking the way.3. How much does the man need this time?A. $400. B. $200. C. $100.4. What are the speakers mainly talking about?A. An operation. B. A meeting. C. Some medicine.5. Where is probably Monica now?A. At

3、a zoo. B. At home. C. In the library.第二节(共10小题;每小题1分,满分10分)听下面几段材料。每段材料后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段材料前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段材料读两遍。听下面一段对话,回答第6至第8小题。6. Who is the woman talking to?A. Her husband. B. Her co-worker. C. A policeman.7. What does the woman say about the

4、thief?A. Hes fat and young. B. Hes thin and of medium height.C. He wore a blue T-shirt and black jeans.8. Why does the woman feel relieved in the end?A. The thief might have left finger marks.B. Nothing valuable was stolen.C. The thief has been caught.听下面一段对话,回答第9至11小题。9. Which movie is the man unwi

5、lling to watch?A. Bad Trip.B. No Time to Die.C. After We Fell.10. What type of movie did the speakers last see?A. A romantic movie. B. An action movie. C. A comedy.11. What is the woman going to do next?A. Get the tickets. B. Read a newspaper. C. Buy some snacks.听下面一段材料,回答第12至第15小题。12. What does the

6、 study of the University of Cambridge show?A. Students with math anxiety may achieve low math grades.B. Some people are even scared when faced with math problems.C. People with math anxiety tend to avoid pursuing careers related to science.13. Who is Daniel Ansari?A. A writer. B. A journalist. C. A

7、student.14. What does the speaker suggest doing before math tests?A. Doing more math exercises.B. Listening to some speeches.C. Managing the stressful feelings.15. What is Ian Lyons attitude towards math anxiety?A. Negative. B. Positive. C. Ambiguous.第二部分:英语知识运用(共两节,满分30分)第一节:单项填空(共10小题;每小题1分,满分10分)

8、从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。1. Reading is the best way to pass time on the train. . I never go traveling without a book.A. I dont think soB. You are jokingC. It sounds like funD. Thats true【答案】D【解析】【详解】考查情景交际。句意:阅读是在火车上消磨时间的最佳方式。没错。我旅行时都会带上书。A. I dont think so我不认为这样;B. You are joking你开玩笑吧;C. It sou

9、nds like fun听起来很有趣;D. Thats true没错。根据“In ever go traveling without a book.”可知,同意对方观点,确实在火车上读书消磨时间。故选D。2. Lydia, what did you hear our teacher said just now?Every boy and every girl as well as the teachers who to lead the group asked to be at the school gate before 6:30 in the morning.A. is; isB. are

10、; areC. are; isD. is; are【答案】C【解析】【详解】考查主谓一致。句意:Lydia,你刚才听到我们老师说了什么?每个男孩和每个女孩都和领导小组的老师被要求在早晨6:30前到达学校门口。第一空分析句子可知,who引导的定语从句修饰the teachers,且在从句中作主语,从句谓语动词使用复数形式,be动词使用are;第二空as well as引导并列主语时,谓语动词与前面的主语保持一致;every boy and every girl作主语,谓语动词使用第三人称单数形式,be动词使用is。故选C。3. I think Tony will give us a hand.D

11、ont it. He is so busy.A. agree toB. bank onC. take inD. cope with【答案】B【解析】【详解】考查动词短语词义辨析。句意:我想托尼会帮我们的。别指望它。他太忙了。A. agree to同意;B. bank on指望;依靠;C. take in理解;欺骗;D. cope with对付;处理。根据“He is so busy.”可知,托尼很忙,不要指望他会帮忙。故选B。4 The most pleasant thing of the rainy season is we can be entirely free from dust.A.

12、 whereB. whichC. thatD. how【答案】C【解析】【详解】考查表语从句。句意:雨季最令人愉悦的就是我们可以完全不再受到沙尘的困扰。is后跟从句作表语,即表语从句,表语从句的句意和句子结构完整,应用只起连接作用、无实意的that引导。故选C。5. When I started my PhD and realized that I would need financial help, I to the student advice office and told them that I am a carer.A. would goB. had goneC. wentD. wa

13、s going【答案】C【解析】【详解】考查时态。句意:当我开始攻读博士学位,意识到自己需要经济帮助时,我去了学生咨询办公室,告诉他们我是一名护工。根据并列连词and后动词told可知,用一般过去时,陈述过去事情。故选C。6. You must set realistic for yourself, so you are able to track your growth in the long run.A. objectivesB. occupationC. capacityD. reputation【答案】A【解析】【详解】考查名词词义辨析。句意:你必须为自己设定现实的目标,这样你才能长期

14、跟踪自己的成长。A. objectives目标;B. occupation职业;C. capacity能力;D. reputation名声。根据“so you are able to track your growth in the long run.”可知,必须为自己设定现实的目标。故选A。7. People with lower back pain should consult a physicians skilled in herbal medicines before taking medicine due to severe side effects.A. particularlyB

15、. rarelyC. urgentlyD. potentially【答案】D【解析】【详解】考查副词词义辨析。句意:由于潜在的严重副作用,腰痛患者在服药前应咨询精通草药的医生。A. particularly特别,尤其;B. rarely很少;C. urgently迫切地;D. potentially潜在地。根据“People with lower back pain should consult a physicians skilled in herbal medicines before taking medicine”和常识可知,药物有潜在的副作用。故选D。8. How are you g

16、etting on your trial on the reuse of old tires.The boss my proposal as too expensive.A. rejectedB. evaluatedC. polishedD. boosted【答案】A【解析】【详解】考查动词词义辨析。句意:你的旧轮胎再利用试验进行得怎么样了?老板以成本太高为由拒绝了我的建议。A. rejected拒绝;B. evaluated评估;C. polished 擦亮;磨光;D. boosted提高。根据“as too expensive.”可知,老板因为成本太高而拒绝了建议。故选A。9. Well

17、go camping this weekend. you go in the wild, take a first aid kit with you. It could save your life.A. HoweverB. WhereverC. In caseD. Unless【答案】C【解析】【详解】考查连接词词义辨析。句意:我们这个周末去露营。如果你去野外,带上急救箱。它可以救你的命。A. However无论如何;B. Wherever无论在哪里;C. In case如果;D. Unless除非。根据“take a first aid kit with you. It could sav

18、e your life.”可知,如果去野外,要带上急救箱,应用in case引导条件状语从句。故选C。10. With objects from small pocket watches to clocks over one meter in height, each of these requires its own unique method restoration.A. to rangeB. rangingC. rangedD. having ranged【答案】B【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:从小怀表到一米多高的钟表,每件文物都需要独特的修复方法。此处为with+宾语+宾语补足

19、语结构,range from.to.“从到范围”,与宾语objects之间为主动关系,应用现在分词,作宾语补足语。故选B。第二节:完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从2645各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。While a lot of undergraduates live with loud roommates, 24-year-old Nikolai shares his home with over 600 noisy animals. It is no_11_he is continuously getting interru

20、pted.Twenty years ago his parents bought a zoo in Denmark and started the first zoo and rescue centre for animals. Two years ago his dad unfortunately_12_cancer and he was out on his own as a game developer. So he_13_came home again to his mother to _14_the zoo and attend to the 600 animals.Owning a

21、 zoo is busywork with Nikolai taking on many _15_: feeding, cleaning and playing with the animals. 600 animals may sound like _16_but Nikolai actually wants the zoo to_17_. He hopes to_18_his parents goal and make it the greatest rescue centre for _19_animals in all of Europe.“As it is a rescue zoo,

22、 everything_20_a little bit differently than it did in the _21_zoos. Because in general zoos, it usually has _22_animals. We feel a need and a(n)_23_to help where we can. Thus, we _24_the zoo into a rescue zoo instead,” Nikolai once said. And that means taking in animals that has been treated_25_or

23、has been in laboratories. And some of our animals may have some scars and some_26_that we have to deal with or treat.Having to support his mother and the zoo, Nikolai has come up with a_27_way to collect extra money: a mobile app game about the zoo. The games_28_will go to various charities. Nikolai

24、 believes the money _29_will surely help realize his familys _30_of making their rescue centre the biggest.11. A. doubtB. wonderC. pleasureD. use12. A. came acrossB. appealed toC. died ofD. went through13. A. latelyB. occasionallyC. constantlyD. instantly14. A. guardB. manageC. decorateD. construct1

25、5. A. eventsB. projectsC. jobsD. performances16. A. richnessB. plentyC. maximumD. majority17. A. rootB. growC. lastD. survive18. A. achieveB. assumeC. estimateD. establish19. A. rareB. niceC. livingD. extinct20. A. reflectsB. focusesC. respondsD. functions21. A. traditionalB. historicalC. royalD. fo

26、rmal22. A. pricelessB. fortunateC. expensiveD. perfect23. A. commandB. affectionC. responsibilityD. schedule24. A. introducedB. registeredC. directedD. transformed25. A. cruellyB. carefullyC. aimlesslyD. sincerely26. A. resultsB. effectsC. marksD. diseases27. A. creativeB. complexC. commonD. univers

27、al28. A. fundsB. scoresC. profitsD. allowances29. A. sparedB. raisedC. savedD. charged30. A. policyB. suggestionC. dreamD. prediction【答案】11. B 12. C 13. D 14. B 15. C 16. B 17. B 18. A 19. A 20. D 21. A 22. D 23. C 24. D 25. A 26. D 27. A 28. C 29. B 30. C【解析】【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了尼古拉和他的母亲经营一家收容所,照顾60

28、0多动物。为了增加收入,Nikolai设计了一款关于收容所的手机游戏。他的目标是让收容所成为欧洲最大的稀有动物救援中心。【11题详解】考查名词词义辨析。句意:难怪他总是被打断。A. doubt怀疑;B. wonder奇怪;C. pleasure愉快;D. use使用。根据“24-year-old Nikolai shares his home with over 600 noisy animals.”和“he is continuously getting interrupted.”可知, 24岁的尼古拉和600多只吵闹的动物住在一起,所以他总是被打扰一点也不奇怪。故选B。【12题详解】考查动

29、词短语词义辨析。句意:两年前,他的父亲不幸死于癌症,而他则独自成为了一名游戏开发者。A. came across偶遇;B. appealed to呼吁;C. died of死于;D. went through经历。根据“unfortunately”可知,尼古拉的父亲不幸因癌症去世。故选C。【13题详解】考查副词词义辨析。句意:于是,他立刻回到了母亲身边,管理动物园,照顾600只动物。 A. lately最近;B. occasionally偶尔地;C. constantly不断地;D. instantly立即地。根据“Two years ago his dad unfortunately_2_c

30、ancer and he was out on his own as a game developer.”可知,尼古拉的父亲不幸因癌症去世,所以他立即搬回家,帮母亲打理动物园。故选D。【14题详解】考查动词词义辨析。句意:于是,他立刻回到了母亲身边,管理动物园,照顾600只动物。A. guard看守;B. manage管理;C. decorate装饰;D. construct建造。根据“the zoo and attend to the 600 animals.”可知,尼古拉立即回家,帮助母亲管理动物园。故选B。【15题详解】考查名词词义辨析。句意:拥有一家动物园是一项繁忙的工作,尼古拉承担了

31、许多工作:喂养,清洁和与动物玩耍。A. events事件;B. projects项目;C. jobs工作;D. performances表现。根据“feeding, cleaning and playing with the animals.”可知,经营动物园是一份繁忙的工作。故选C。【16题详解】考查名词词义辨析。句意:600只动物可能听起来很多,但尼古拉实际上希望动物园能够发展壮大。A. richness富裕;B. plenty丰富;许多;C. maximum最大量;D. majority大多数。根据“600 animals may sound like”可知,600只动物可能听起来已经够

32、多了。故选B。【17题详解】考查动词词义辨析。句意:600只动物可能听起来很多,但尼古拉实际上希望动物园能够发展壮大。A. root生根;B. grow生长;扩大;C. last持续;D. survive幸存。根据“He hopes to_8_his parents goal and make it the greatest rescue centre for _9_animals in all of Europe.”可知,尼古拉希望动物园能更大一些。故选B。【18题详解】考查动词词义辨析。句意:他希望能实现父母的目标,让这里成为全欧洲最大的珍稀动物救助中心。A. achieve获得;实现;B

33、. assume假想;C. estimate估计;D. establish建立。根据“his parents goal”可知,尼古拉希望实现父母的目标。故选A。【19题详解】考查形容词词义辨析。句意:他希望能实现父母的目标,让这里成为全欧洲最大的珍稀动物救助中心。A. rare罕见的;B. nice好的;C. living活着的;D. extinct灭绝的。根据“animals in all of Europe.”可知,尼古拉希望建立全欧洲最大的珍稀动物救助中心。故选A。【20题详解】考查动词词义辨析。句意:由于这是一个救援动物园,所有的功能都与传统动物园有所不同。A. reflects反映;

34、B. focuses集中;C. responds回复;D. functions运转;起作用。根据“a little bit differently than it did in the _11_zoos.”可知,动物救援中心的一切运转方式都和传统动物园有所不同。故选D。【21题详解】考查形容词词义辨析。句意:由于这是一个救援动物园,所有的功能都与传统动物园有所不同。A. traditional传统的;B. historical历史的;C. royal皇家的;D. formal正式的。根据“Because in general zoos,”可知,此处表示动物救援中心与传统动物园有所不同。故选A。

35、【22题详解】考查形容词词义辨析。句意:因为在一般的动物园里,动物一般相对比较完好。A. priceless无价的;B. fortunate幸运地;C. expensive昂贵的;D. perfect完美的。根据“Because in general zoos,”可知,在一般的动物园里,动物一般相对比较完好。故选D。【23题详解】考查名词词义辨析。句意:我们感到有必要也有责任尽我们所能提供帮助。A. command命令;B. affection影响;C. responsibility责任;D. schedule日程。根据“to help where we can.”可知,此处指尼古拉认为他们有

36、必要和有责任在力所能及的地方提供帮助。故选C。【24题详解】考查动词词义辨析。句意:因此,我们把动物园变成了一个救援动物园。A. introduced介绍;B. registered登记;C. directed指示;D. transformed改变;变成。根据“the zoo into a rescue zoo instead,”可知,尼古拉把普通动物园变成了一个救援性的动物园。故选D。【25题详解】考查副词词义辨析。句意:这意味着要收养那些被残酷对待或在实验室里待过的动物。A. cruelly残酷地;B. carefully仔细地;C. aimlessly漫无目的地;D. sincerely

37、真诚地。根据“or has been in laboratories.”可知,一项收养的动物被虐待过,即被残忍地对待过。故选A。【26题详解】考查名词词义辨析。句意:我们的一些动物可能会有一些疤痕和一些疾病,我们必须处理或治疗。A. results结果;B. effects影响;C. marks分数;D. diseases疾病。根据“that we have to deal with or treat.”可知,一些动物可能有他们必须处理或治疗的一些伤疤和疾病。故选D。【27题详解】考查形容词词义辨析。句意:为了养活母亲和动物园,尼古拉想出了一个创造性的办法来赚外快:一款关于动物园的手机应用游戏

38、。A. creative有创造力的;B. complex复杂的;C. common共同的;D. universal普遍的。根据“a mobile app game about the zoo.”可知,尼古拉想出了一个用创建app来筹钱,一个有创意的方法。故选A。【28题详解】考查名词词义辨析。句意:游戏的收益将捐给各种慈善机构。A. funds基金;B. scores分数;C. profits利润;D. allowances津贴。根据“to collect extra money”和常识可知,尼古拉通过一款关于动物园的手机应用游戏筹集到的额外的钱。所以此处指的是游戏的利润。故选C。【29题详解

39、】考查动词词义辨析。句意:尼古拉相信,筹集到的钱一定会帮助他的家人实现把他们的救援中心变成最大的救援中心的梦想。A. spared抽出;B. raised提高;筹集;C. saved拯救;D. charged要价。根据“Nikolai has come up with a_17_way to collect extra money: a mobile app game about the zoo.”可知,此处是指筹到的钱。故选B。【30题详解】考查名词词义辨析。句意:尼古拉相信,筹集到的钱一定会帮助他的家人实现把他们的救援中心变成最大的救援中心的梦想。A. policy政策;B. sugges

40、tion建议;C. dream梦想;D. prediction预测。根据“of making their rescue centre the biggest.”可知,尼古拉相信筹集到的资金能帮助他的家人实现梦想,使他们的动物园成为欧洲最大的动物救援中心。故选C。第三部分:阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。AFour Hiking Trails for Family ToursBledsoe Creek State ParkThe Shoreline Trail(小路) is the easiest for your

41、walking with your kids. It is 2.1 miles in natural environments. Dont overlook the Reading Ranger Story Trail, which is a half-mile paved loop(环路) accessed from the visitor center. Enlarged pages from childrens books a replaced along the trail so that children can read rand explore. 400 Zieglers For

42、t Road, Gallatin, 615-452-3706Beaman Park Nature CenterThe Henry Hollow Loop can be followed slowly or at a fast pace. Part of the loop runs along Henry Creek. Trails here are designed to suit people having different interests, so you can decide what you want to do with your kids. And they are pet-f

43、riendly, too.5911 Old Hickory Blvd, Nashville, 615-862-8580Radnor Lake State ParkRadnor Lake State Park is famous for its beautiful natural scenery throughout the year. It is the peak season when the maple leaves turn red and the weather cools down a little. There is the wonderful Radnor Lake Trail,

44、 partly paved, partly wooded. Following this trail, kids will love seeing turtles sunning themselves on lake branches. Also, parents can get access to free baby carriages at the gate of the park.1160 Otter Creek Road, Nashville, 615-373-3467Warner Park Nature Center Stop at the nature center to pick

45、 up a map of the diverse trails. Trails are open from daybreak to 11p.m. The Little Acorn Trail is a 150-yard loop, including five stops specially built for children aged 6 and under. However, you are not allowed to take baby carriages in the park. Parents have to rent them at the visitor center.731

46、1 Highway 1, Nashville, 615-862-855531. Where do parents probably go with their little readers?A. 7311 Highway 100, Nashville.B. 400 Zieglers Fort Road, Gallatin.C. 5911 Old Hickory Blvd, Nashville.D. 1160 Otter Creek Road, Nashville.32. When is Radnor Lake State Park most frequently visited?A. In s

47、pring.B. In summer.C. In autumn.D. In winter.33. What is the disadvantage of Warner Park Nature Center?A. It is forbidden to take pets there.B. It has short business hours.C. It has an age limit for hikers.D. It charges parents for baby carriages.【答案】31. B 32. C 33. D【解析】【导语】本文是一篇应用文。文章推荐了四条适合家长带孩子远

48、足的路线。【31题详解】细节理解题。根据Bledsoe Creek State Park部分的“Enlarged pages from childrens books a replaced along the trail so that children can read rand explore. (儿童读物的放大页沿着小径被替换,让孩子们可以阅读和探索。)”和“400 Zieglers Fort Road, Gallatin, 615-452-3706(加勒廷齐格勒堡路400号,615-452-3706)”可知,布莱德索溪州立公园里有一条路线可以供孩子们阅读和探索,它的地址是加勒廷齐格勒堡

49、路400号。故选B。【32题详解】推理判断题。根据Radnor Lake State Park部分的“Radnor Lake State Park is famous for its beautiful natural scenery throughout the year. It is the peak season when the maple leaves turn red and the weather cools down a little. (拉德诺湖州立公园以其全年美丽的自然风光而闻名。当枫叶变红,天气变凉的时候是旺季。)”可推断,秋季是拉德诺湖州立公园游客最多的时候。故选C。【

50、33题详解】细节理解题。根据 Warner Park Nature Center部分的“However, you are not allowed to take baby carriages in the park. Parents have to rent them at the visitor center. (但是,你不允许在公园里乘坐婴儿车。家长必须在游客中心租用。)”可知,华纳公园自然中心的缺点在于婴儿车是收费的。故选D。B22-year-old New Jersey resident Joe DiMeo had a rare face and hands transplant la

51、st August. In 2019, DiMeo fell asleep at the wheel after working a night shift as a product tester for a drug company. The car hit a pole flipped over, and burst into flames. Another driver who saw the accident pulled over to rescue DiMeo.Afterward he underwent 20 surgeries and many skin grafts to t

52、reat his third-degree burns. Once it became clear that traditional surgeries couldnt help him regain full vision or use of his hands, DiMeos medical team began preparing for the risky transplant. Almost immediately, the team encountered challenges including finding a donor. However, about two years

53、later the team finally identified a donor in Delaware and completed the 23-hour procedure a few days later.US surgeons have completed at least 18 face transplants and 35 hand transplants, according to the United Network for Organ Sharing(UNOS), which oversees the nations transplant system. But the f

54、ace and double hand transplant is extremely rare and had only been tried twice before. The first attempt was in 2009 on a patient in Paris who died about a month later from complications. Two years later, Boston doctors tried it again on a woman, but had to remove the transplanted hands days later.A

55、s with any transplant, the danger of rejection is the highest early on, but lasts endlessly. “Youre never free from that risk,” a doctor said. “Transplantation for any patient is a process that plays out over a long period of time.” Still, the doctor was amazed to see that DiMeo was able to master s

56、kills like zipping up his jacket and putting on his shoes. “Its very pleasing and satisfying to all of us.” So far, DiMeo has not shown any signs of rejecting his new face or hands. “You got a new chance at life. You really cant give up,” he said.34. Why did DiMeo need surgeries?A. He got injured af

57、ter being hit by another driver.B. He had an accident during his shift.C. He was tested for a drug company.D. He got burned in a car accident.35. What difficulty did the medical team experience?A. Lack of donors.B. Repeated surgeries.C. Serious complications.D. No previous practice to follow.36. Why

58、 did the author mention the two surgeries in Paragraph 3?A. To prove medical technology has greatly advanced.B. To explain about the dangers of such surgeries.C To show DiMeos operation was a success.D. To stress such surgeries should be avoided.37. What can we infer from the doctors words in the la

59、st but one paragraph?A. It is possible to avoid the danger of rejection.B. DiMeos improvement gave them a sense of pride.C. Transplantation is a life-saving chance for patients.D. it is impossible for any high-risk patient to recover.【答案】34. D 35. A 36. B 37. B【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要说明了DiMeo在车祸中烧伤了脸和手,

60、接受了罕见的面部和手部移植手术。【34题详解】细节理解题。根据第一段“In 2019, DiMeo fell asleep at the wheel after working a night shift as a product tester for a drug company. The car hit a pole flipped over, and burst into flames.(2019年,DiMeo在一家制药公司担任产品测试员,上完夜班后在开车时睡着了。汽车撞上了电线杆,翻了过来,然后起火了)”以及第二段“Afterward, he underwent 20 surgerie

61、s and many skin grafts to treat his third-degree burns.(之后,他接受了20次手术和多次皮肤移植来治疗他的三度烧伤)”可知,DiMeo需要手术是因为他在车祸中被烧伤了。故选D。【35题详解】细节理解题。根据第二段“Once it became clear that traditional surgeries couldnt help him regain full vision or use of his hands, DiMeos medical team began preparing for the risky transplant.

62、 Almost immediately, the team encountered challenges including finding a donor.(一旦意识到传统手术无法帮助他恢复完全的视力或双手的使用,DiMeo的医疗团队就开始为危险的移植手术做准备。几乎立即,团队就遇到了包括寻找捐赠者在内的挑战)”可知,医疗队遇到的困难是缺乏捐助者。故选A。【36题详解】推理判断题。根据第三段“But the face and double hand transplant is extremely rare and had only been tried twice before. The f

63、irst attempt was in 2009 on a patient in Paris who died about a month later from complications. Two years later, Boston doctors tried it again on a woman, but had to remove the transplanted hands days later.(但面部和双手移植手术极为罕见,此前只进行过两次。第一次尝试是2009年在巴黎对一名患者进行的,该患者在大约一个月后死于并发症。两年后,波士顿的医生在一名女性身上再次进行了试验,但几天后

64、不得不移除移植的双手)”可推知,作者在第3段提到这两个手术是为了解释这类手术的危险。故选B。【37题详解】推理判断题。根据最后一段“ Still, the doctor was amazed to see that DiMeo was able to master skills like zipping up his jacket and putting on his shoes. “Its very pleasing and satisfying to all of us.” (尽管如此,医生还是惊讶地发现,DiMeo能够掌握拉上夹克拉链和穿鞋等技能。“这对我们所有人来说都是非常愉快和满意的

65、。”)”推知,DiMeo的进步让医生们感到自豪。故选B。CChatGPT is an artificial-intelligence chatbot developed by San Francisco-based AI research company Open AI. Released in November 2022, it can have conversations on topics from history to philosophy, generate lyrics in the style of Taylor Swift or Billy Joel, and suggest

66、edits for computer programming code.ChatGPT is trained on a vast compilation of articles, websites and social-media posts collected from the Internet as well as real-time conversationsprimarily in Englishwith humans hired by Open AI. It learns to mimic the grammar and structure of the writing and re

67、flects frequently-used phrases.The chatbot isnt always accurate: its sources arent fact-checked and it relies on human feedback to improve its accuracy.Open AI developed ChatGPT as part of a strategy to build AI software that will help the company turn a profit. In January, Microsoft unveiled a fres

68、h multibillion-dollar investment in Open AI and said it planned to add ChatGPT into its Bing search app and other products. Competitors Google and Baidu are pushing to launch similar tools.ChatGPT is free. Open AI released the chatbot as a research preview and users can try it through a particular w

69、ebsite. In February, Open AI also launched a high-level version for $20 a month, starting in the US, that will give subscribers priority access.Media companies including Buzz Feed and the publisher of Sports Illustrated have announced plans to generate content such as quizzes and articles with Chat

70、GPT. Some schools have blocked access to the service on their networks to reduce cheating, while others are actively encouraging students to use the tools ethically(道德上).AI chat bots and other generative AI programs are mirrors to the data they consume. They repeat and remix what they are fed to bot

71、h great effect and great failure. Transformer-based AI program failures are particularly difficult to predict and control because the programs rely on such vast quantities of data that it is almost impossible for the developers to grasp what that data contains.ChatGPT, for example, will sometimes an

72、swer questions correctly on topics where it gained high-quality sources and frequently talked with its human trainers. It will respond nonsense to topics that contain a lot of misinformation on the Internet such as conspiracy theories.Some artists have also said that AI image generators copy their a

73、rtwork and threaten their livelihoods, while software engineers have said that code generators rip large amounts of their code.38. Why does the author mention “Taylor Swift” in Paragraph 1?A. To introduce a topic.B. To advertise a product.C. To make a prediction.D. To present a fact.39. Which of the

74、 following made Open AI develop ChatGPT?A. Money.B. Research.C. Microsoft.D. Google and Baidu.40. Whats the main idea of the last paragraph?A. AI can be widely used.B. AI should not be used in the art field.C. Many people object to the use of AI.D. The use of AI should be forbidden.41. In which part

75、 of a newspaper can you read the text?A. Environment.B. Technology.C. LifestyleD. History.【答案】38. A 39. A 40. C 41. B【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了人工智能ChatGPT的开发以及特点。【38题详解】推理判断题。根据第一段“ChatGPT is an artificial-intelligence chatbot developed by San Francisco-based AI research company Open AI. Released in No

76、vember 2022, it can have conversations on topics from history to philosophy, generate lyrics in the style of Taylor Swift or Billy Joel, and suggest edits for computer programming code.( ChatGPT是由总部位于旧金山人工智能研究公司Open AI开发的人工智能聊天机器人。它于2022年11月发布,可以就从历史到哲学的话题进行对话,以泰勒斯威夫特或比利乔尔的风格创作歌词,并为计算机编程代码提供编辑建议)”可推

77、知,作者在第一段提到“泰勒斯威夫特”是为了引出一个话题。故选A。【39题详解】细节理解题。根据第四段“Open AI developed ChatGPT as part of a strategy to build AI software that will help the company turn a profit.(Open AI开发ChatGPT是其开发人工智能软件战略的一部分,该软件将帮助该公司实现盈利)”可知,盈利促使Open AI开发ChatGPT。故选A。【40题详解】主旨大意题。根据最后一段“Some artists have also said that AI image

78、generators copy their artwork and threaten their livelihoods, while software engineers have said that code generators rip large amounts of their code.(一些艺术家还表示,人工智能图像生成器复制了他们的作品,威胁到了他们的生计,而软件工程师则表示,代码生成器窃取了他们的大量代码)”可知,最后一段的主旨是许多人反对使用人工智能。故选C。【41题详解】推理判断题。根据第一段“ChatGPT is an artificial-intelligence c

79、hatbot developed by San Francisco-based AI research company Open AI. Released in November 2022, it can have conversations on topics from history to philosophy, generate lyrics in the style of Taylor Swift or Billy Joel, and suggest edits for computer programming code.( ChatGPT是由总部位于旧金山的人工智能研究公司Open

80、AI开发的人工智能聊天机器人。它于2022年11月发布,可以就从历史到哲学的话题进行对话,以泰勒斯威夫特或比利乔尔的风格创作歌词,并为计算机编程代码提供编辑建议)”结合文章主要介绍了人工智能ChatGPT的开发以及特点。可推知,文章选自“技术”部分。故选B。DDo what you love, and youll never work another day in your life. Weve heard that opinion countless times. But does it even ring true? In fact, I think its perfectly norma

81、l to love your job and simultaneously(同时发生的) recognize the fact that its hard work. Thats right! Sometimes you may feel stressed, overwhelmed or even tired out. It doesnt mean that youre in the wrong line of work.Think back to when you were a little kid. Do you remember what your answer was when peo

82、ple leaned forward and inquired about what you wanted to be when you grew up? Well, I always told people I wanted to be a bird. Having passions and interests is encouraged. But finding what you love is only half the equation. You need to be able to make a living doing it. Real-life pressures require

83、 us to pursue avenues that are able to provide us with a decent and comfortable standard of living.Work and play are two vastly different things. Work requires effort in order to pay the bills and put food on the table, whereas play is all about fun and enjoyment. If youre lucky, youll be able to in

84、corporate some of that joy and passion into your daily routine. But that definitely doesnt mean that your entire career will be a walk in the park. Adding in that pressure and the expectation of payment is exactly what separates your job from everything else. Unlike fun, work isnt always something t

85、hat you want to doits something that you need to do. And, chances are, when what you love turns into your job, you might not love it as much anymore.Pretty much every position comes along with at least a few demanding tasks or responsibilities that will simply never be enjoyable. Maybe you hate the

86、quarterly board meeting. Perhaps you simply cant stand filling out your monthly expense report. Whatever it is, theres undoubtedly a certain aspect of your daily routine that makes you say, “Ugh.”But remember that loving your job is a wonderful thing. Loving your livelihood requires a great deal of

87、effort. Its pretty much human nature to enjoy the things were good at. And in order to be good at your position, you need to put in some elbow grease. Oftentimes, its not just the work that we love. Its the reward and satisfaction we get after doing it well: And we all know that getting things done

88、well involves exerting ourselves. Its an ever-ending cycle.42. Why does the author mention the childhood dream in Paragraph 2?A. To stress the importance of interests.B. To remind the good times of childhood.C. To make a comparison with a realistic career.D. To encourage people to stick to original

89、dreams.43. What does the author mainly talk about in Paragraph 4?A. Peoples daily routine of work.B. Some rules of the workplace.C. Tasks for different positions.D. The annoying part of work.44. What does the underlined part “elbow grease” in Paragraph 5 probably mean?A. Hard work.B. Rich rewards.C.

90、 Personal interests.D. Good experiences.45. What is the text mainly about?A. The truth about work.B. The dangers of work.C The necessity of work.D. The difficulty of work.【答案】42. C 43. D 44. A 45. A【解析】【导语】本文是一篇议论文。文章主要讨论了工作的真谛。作者认为我们热爱的不仅仅是工作,还有可能是把事情做好后得到的奖励和满足。【42题详解】推理判断题。根据文章第二段“Having passions

91、 and interests is encouraged. But finding what you love is only half the equation. You need to be able to make a living doing it. Real-life pressures require us to pursue avenues that are able to provide us with a decent and comfortable standard of living.(鼓励有激情和兴趣。但是找到你喜欢的东西只是这个等式的一半。你需要能够以此谋生。现实生活

92、的压力要求我们追求能够为我们提供体面和舒适生活水平的途径。)”可知,文章第二段提到童年的梦想是为了把梦想和现实中的工作进行比较。现实生活的压力要求我们追求能够为我们提供体面和舒适生活水平的途径。故选C。【43题详解】主旨大意题。根据文章第四段“Pretty much every position comes along with at least a few demanding tasks or responsibilities that will simply never be enjoyable. Maybe you hate the quarterly board meeting. Pe

93、rhaps you simply cant stand filling out your monthly expense report. (几乎每个职位都至少有一些艰巨的任务或责任,这些任务或责任永远不会让人愉快。也许你讨厌季度董事会。也许你只是无法忍受填写每月的费用报表。)”可知,第四段主要讲述的是工作中令人不喜欢的部分。故选D。【44题详解】词句猜测题。根据划线单词上文“Loving your livelihood requires a great deal of effort. Its pretty much human nature to enjoy the things were g

94、ood at.(热爱你的生活需要付出很大的努力。享受我们擅长的事情是人类的本性。)”可知,如果想要表现好,我们需要付出的是努力。选项A“Hard work. (努力工作);选项B“Rich rewards. (丰厚的报酬)”;选项C“Personal interests. (个人兴趣)”;选项D“Good experiences. (良好的经历)”。故选A。【45题详解】主旨大意题。根据文章第一段“Do what you love, and youll never work another day in your life. Weve heard that opinion countless

95、times. But does it even ring true? In fact, I think its perfectly normal to love your job and simultaneously(同时发生的) recognize the fact that its hard work.(做你喜欢做的事,你这辈子就不用再工作了。这种观点我们已经听过无数次了。但这听起来是真的吗?事实上,我认为既热爱自己的工作,同时又意识到这份工作很辛苦,这是很正常的。)”以及最后一段“But remember that loving your job is a wonderful thing

96、. Loving your livelihood requires a great deal of effort. Its pretty much human nature to enjoy the things were good at.(但请记住,热爱你的工作是一件美妙的事情。热爱你的生活需要付出很大的努力。享受我们擅长的事情是人类的本性。)”,再结合全文内容可知,文章主要介绍了关于工作的一些事实真相。故选A。第卷 非选择题(共25.分)注意事项:1.请用黑色墨水的钢笔或签字笔将答案写在答题卡上。2.本卷共16小题,共35分。第一部分 阅读表达(共5小题;每小题2分,满分10分)阅读表达T

97、ina Leverton was 62 when she bought her first pair of ballet shoes. She said putting her feet into the soft leather was very emotional. She said: “Ive waited a long time for it.”A few days later, Leverton took her first ballet class after seeing an advertisement in a newspaper. It showed older women

98、 dancing in a class near Levertons house. “As I came in the door, I found a big smile on my face. From the minute I started, I felt like coming home.”Leverton had longed to dance as a child. Sadly, her parents couldnt afford ballet classes, for they were first-generation Indian immigrants, strugglin

99、g to make a living in the UK. Her father was a train driver on the underground in London and her mother held two cleaning jobs. Nonetheless, she harboured her dream of being a ballerina (芭蕾舞女演员).At her present age, a grand lie-lowering (俯卧撑) to the floor with bent knees-seemed to be out of the quest

100、ion. It took her three months to master the move: leaping and landing on one foot. “I love the struggle and the challenge of learning something new. People in their 60s have a lot of self-limiting beliefs: I cant do it, Im not good enough. And maybe theyre not good enough. But it doesnt matter,” she

101、 said.Ballet has been transformative. At a medical appointment a few months after Levertons first class, a nurse measured her at 163cm, half an inch taller than she had thought. She attributes (归因) the difference to improved posture. Her muscle tone has improved and her lower back pain has stopped.

102、Dancing has also brought new friends. She met a group of older, more independent women and worked together towards a team award with the Royal Academy of Dance. And then, of course, there is the joyful feeling. “Ballet is all the therapy (治疗) Ill ever need,” said Leverton.46. How did Leverton feel a

103、fter taking her dance lesson?(no more than 1word)_47. Whats the main idea of the third paragraph?(no more than 12 words)_48. What does the underlined word mean in paragraph 3?(no more than 8 words)_49. What did dancing bring to Leverton?(no more than 10 words)_50. What can you learn from Levertons s

104、tory? And your reason.(no more than 25 words)_【答案】46. Delighted/Glad. 47. Why Leverton didnt learn dancing when she was young. 48. Keep/Bear sth. in mind. 49. Health, friend and happiness. 50. The story tells me that we should have our own dreams because we never know when we will achieve them.【解析】【

105、导语】这是一篇记叙文。文章主要讲述了Tina Leverton从小喜欢舞蹈,但是因为家庭经济条件无法去上舞蹈课,于是在她62岁时终于实现了自己的梦想。【46题详解】考查细节理解。根据第二段“As I came in the door, I found a big smile on my face. From the minute I started, I felt like coming home.”(“当我进门时,我发现我脸上露出了灿烂的笑容。从我开始的那一刻起,就像回到了家。”)”可知,Leverton上完舞蹈课后感觉开心。故答案为Delighted/Glad.【47题详解】考查主旨大意。

106、根据第三段“Leverton had longed to dance as a child. Sadly, her parents couldnt afford ballet classes, for they were first-generation Indian immigrants, struggling to make a living in the UK. Her father was a train driver on the underground in London and her mother held two cleaning jobs. Nonetheless, she

107、 harboured her dream of being a ballerina (芭蕾舞女演员).( Leverton从小就渴望跳舞。遗憾的是,她的父母没钱上芭蕾舞课,因为他们是第一代印度移民,在英国努力谋生。她的父亲是伦敦地铁的一名火车司机,母亲做过两份清洁工作。尽管如此,她仍怀揣着成为芭蕾舞演员的梦想)”可知,第三段主要介绍了Leverton小时候没能学跳舞的原因。故答案为Why Leverton didnt learn dancing when she was young.【48题详解】考查词句猜测。根据划线词上文“Leverton had longed to dance as a

108、child. Sadly, her parents couldnt afford ballet classes”可知,Leverton从小就渴望跳舞。遗憾的是,她的父母没钱上芭蕾舞课,以及Nonetheless表示“尽管如此”,说明虽然没钱去上芭蕾舞蹈,但Leverton仍然牢记自己成为芭蕾舞演员的梦想。故划线词意思是“牢记”。故答案为Keep/Bear sth. in mind.【49题详解】考查细节理解。根据最后一段“Ballet has been transformative. At a medical appointment a few months after Levertons f

109、irst class, a nurse measured her at 163cm, half an inch taller than she had thought. She attributes (归因) the difference to improved posture. Her muscle tone has improved and her lower back pain has stopped. Dancing has also brought new friends. She met a group of older, more independent women and wo

110、rked together towards a team award with the Royal Academy of Dance. And then, of course, there is the joyful feeling.(芭蕾舞具有变革性。在Leverton上完第一堂课几个月后的一次医疗预约中,一位护士给她测量了163厘米的身高,比她想象的要高半英寸。她将这种差异归因于姿势的改善。她的肌肉张力改善了,腰痛也停止了。跳舞也带来了新朋友。她遇到了一群年纪更大、更独立的女性,并一起努力获得皇家舞蹈学院的团队奖。当然,还有一种快乐的感觉)”可知,舞蹈给莱弗顿带来了健康、朋友和快乐。故答案

111、为Health, friend and happiness.【50题详解】考查开放题。根据“你能从莱弗顿的故事中学到什么?还有你的理由”可回答:这个故事告诉我,我们应该有自己的梦想,因为我们永远不知道什么时候我们会实现它们。故答案为The story tells me that we should have our own dreams because we never know when we will achieve them.第二部分 书面表达(满分15分)51. 假设你是晨光中学的李津,每年的8月12日是世界大象日, 最近你的英国好友Chris 给你发来邮件,询问你有关保护大象的建议。

112、请你给他写一封回信,内容包括:1)写信的目的;2)提出建议(不少于3点);3)愿意提供更多帮助。注意:(1)词数不少于100;(2)可适当加入细节,使内容充实、行文连贯。参考词汇:象牙ivoryDear Chris,_【答案】Dear Chris,I am glad to receive your email asking for my suggestions on protecting elephants. Here are three points I suggest to raise awareness of the importance of elephant protection.F

113、irstly, we can organize campaigns on social media to alert the public on the plight of elephants. By sharing articles and photos on these campaigns, we can reach out to more people and encourage them to take action.Secondly, we can collaborate with local schools and community groups to organize even

114、ts such as lectures, where we can spread the message of elephant protection.Finally, we can also raise funds to support organizations dedicated to elephant protection. By donating or fundraising, we can help these organizations take effective measures to protect elephants.I am willing to provide fur

115、ther assistance on this issue, and I would be happy to discuss it with you further.Best regards,Li Jin【解析】【导语】本篇书面表达属于应用文写作中的建议信。要求考生向英国好友Chris写封回信,向其介绍有关保护大象的建议。【详解】1.词汇积累建议:suggestions advice/tips重要性:importance significance首先:firstly first of all/initially最后:finally lastly /last but not least2.句式拓

116、展简单句变复合句原句:I am glad to receive your email asking for my suggestions on protecting elephants.拓展句:I am glad to receive your email which asks for my suggestions on protecting elephants.【点睛】【高分句型1】Here are three points I suggest to raise awareness of the importance of elephant protection.(运用了省略关系代词that的定语从句)【高分句型2】Secondly, we can collaborate with local schools and community groups to organize events such as lectures, where we can spread the message of elephant protection.(运用了where引导的非限制性定语从句)

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1