收藏 分享(赏)

外研版高中英语必修二练习:Module 5 综合能力测评(五).docx

上传人:a**** 文档编号:961280 上传时间:2025-12-19 格式:DOCX 页数:9 大小:31.39KB
下载 相关 举报
外研版高中英语必修二练习:Module 5 综合能力测评(五).docx_第1页
第1页 / 共9页
外研版高中英语必修二练习:Module 5 综合能力测评(五).docx_第2页
第2页 / 共9页
外研版高中英语必修二练习:Module 5 综合能力测评(五).docx_第3页
第3页 / 共9页
外研版高中英语必修二练习:Module 5 综合能力测评(五).docx_第4页
第4页 / 共9页
外研版高中英语必修二练习:Module 5 综合能力测评(五).docx_第5页
第5页 / 共9页
外研版高中英语必修二练习:Module 5 综合能力测评(五).docx_第6页
第6页 / 共9页
外研版高中英语必修二练习:Module 5 综合能力测评(五).docx_第7页
第7页 / 共9页
外研版高中英语必修二练习:Module 5 综合能力测评(五).docx_第8页
第8页 / 共9页
外研版高中英语必修二练习:Module 5 综合能力测评(五).docx_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、综合能力测评(五)Module 5本套试卷分为第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。第卷60分,第卷40分,共100分。考试时间90分钟。第卷(选择题共60分)第一部分阅读理解(共两节;满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)AA newspaper reporters job can be very interesting. He meets all types of people and lives quite a busy life. He is on_the_rush for news all the time, then after several years he

2、 may get a desk job, and life becomes a bit more settled. Lets look at his work a little more closely. In a day he may have to interview the prime minister of a foreign country, and the next day he may be writing about a football match. Sometimes he may be so busy that he has hardly any time to slee

3、p. And at other times he may go on for days looking out for news materials yet return emptyhanded.In the beginning, a reporter has to cover a very wide field. After the early years he becomes more specialized in his work. For example, he may finally be asked to write only on court cases or politics

4、or sports. Some reporters may become so specialized that they are asked only to write on a special thing: horse racing, for example. In most newspaper houses there is at least one special racing correspondent. Some newspapers have book reviews. Their job is delightful. They read the latest books and

5、 then write reviews on the ones they like. Then there are those who write on films, so they get to see them even before they are shown in the cinema. How lucky, you would say!A reporters job can also be very dangerous. A number of them have died rushing from one assignment to another, and if there i

6、s a flood or a riot(暴乱) they may get hurt or even be killed. Three years ago there was a reporter whose camera was smashed(摔碎) by a group of men, because they were angry with him for taking pictures of them. Dangerous or not, one thing is certain, and that is, their job is never dull!1. The underlin

7、ed phrase “on the rush” means “_” in the passage.A. on the beachB. in a hurryC. on the spot D. in no time2. Reporters who write on films are said to be lucky because they_. A. can see the films before most people see them in the cinemaB. can see more film starsC. can pay less than other peopleD. can

8、 write anything they like3. Why did the men break the reporters camera?A. The reporter took pictures of them.B. They did not like him at all.C. They were afraid of his camera.D. The camera was in the way.4. A reporters work becomes dangerous when_. A. there is a flood or a riotB. there is an intervi

9、ew with the prime ministerC. there is a football matchD. he is seeing a horror filmBTwo good friends, Sam and Jason, had a car accident. The next morning, Sam woke up but Jason was still unconscious(昏迷的). When Dr Smith saw Sam awake; he smiled at him and asked, “How are you feeling today?” Sam smile

10、d back and said, “Wonderful! Promise me you wont tell Jason anything.” Dr Smith was moved by Sams words and said, “You are a very brave man. You know I wont do that. Trust me.”来源:学*科*网Z*X*X*KMonths later Jason recovered. He stopped hanging out with(与出去玩)Sam. He felt unhappy to spend time with a disa

11、bled person like Sam. Sam was lonely and heartbroken. One day Sam died in despair(绝望). When Jason was on his burial(葬礼), Dr Smith gave Sams letter to him. The letter read, “Dear Jason, I have kept my promise to give you my eyes if anything had happened to them. Now there is nothing more I can do. Yo

12、u will see through my eyes and you will always be my best friendSam.”When he finished reading, Dr Smith added, “I had promised Sam to keep it a secret.” Jason stood there with tears on his face. 5. In the first paragraph, Dr Smith promised Sam to _. A. make friends with him B. take good care of Jaso

13、nC. give Jason the letter D. keep a secret from Jason6. Why did Jason stop hanging out with Sam?A. He recovered but still couldnt move freely. B. He felt upset to be with a disabled man like Sam. C. He just found another friend. D. He didnt know what had happened to Sam. 7. When Jason finished readi

14、ng the letter, he felt so _. A. heartbrokenB. worriedC. discouragedD. calm8. What can we learn from the passage?A. Leave your friend when he is in trouble. B. Trust a friend when he has changed. C. Brave people are the best friends. D. Be faithful to your friend forever. CDiscoverNews magazine of sc

15、ience devoted to the wonders and stories of modern science, written for the educated general readers. Published(出版) by Disney Magazine Publishing Co., Discover tells many of the same stories professionals(专业人员) read in Scientific American. A truly delightful family science magazine, each issue(每期) b

16、rings to light new and newsworthy topics to make dinner time and the water cooler conversations interesting.Cover Price: $59.88Price: $19.95 ($1.66/issue)You Save: $39.93 (67%)Issues: 12 issues/12 monthsSelfPublished by Conde Nast Publications Inc.,Self is a handbook devoted to womens overall physic

17、al(身体的) and mental(精神的) health. Every issue contains usable articles(文章) such as StyleLab, in which wearable clothes are mixed and matched(混合搭配) on nonmodels and the EatrightRoadMap, with tips on how to eat properly.Cover Price: $35.86Price: $15.00 ($2.5/issue)You Save: $20.86 (58%)Issues: 6 issues/

18、12 monthsInStyleInStyle is a guide(指南) to the lives and lifestyles(生活方式) of the worlds famous people. The magazine covers the choices people make about their homes, their clothes and their free time activities. With photos and articles, it opens the door to these peoples homes, families, parties and

19、 weddings, offering ideas about beauty, fitness and in general, lifestyles. Publisher: The Time Inc.Magazine Company.Cover Price: $47.88Price: $23.88 ($2.38/issue)You Save: $24.00 (50%)Issues: 10 issues/12 monthsWiredThis magazine is designed for leaders in the field of information engineering inclu

20、ding top managers and professionals in the computer, business, design and education industries. Published by Conde Nast Publications Inc., Wired often carries articles on how technology changes peoples lives.Cover Price: $59.40Price: $10.00 ($1.00/issue)You Save: $49.40 (83%)Issues: 10 issues/12 mon

21、ths9. Which two magazines are published by the same publisher?A. Wired and InStyle.B. Discover and InStyle.C. Self and Discover.D. Self and Wired.10. Which magazine offers the biggest price cut?A. InStyle. B. Wired.C. Discover. D. Self.11. The StyleLab in Self provides readers with articles which _.

22、 A. offer advice to ordinary women on clothesB. show how a woman can become famousC. introduce places with the best foodD. discuss ways of training modelsDWhen I was six, my dad brought home a dog one day, who was called Brownie. My brothers and I all loved Brownie and did different things with her.

23、 One of us would walk her, and another would feed her. Then there were baths, playing catch and many other games. Brownie, in return, loved each and every one of us. One thing that most touched my heart was that she would go to whoever was sick and just be with him. We always felt better when she wa

24、s around.One day, as I was getting her food, she chewed up one of dads shoes, which had to be thrown away in the end. I knew Dad would be mad and I had to let her know what she did was wrong. When I looked at her and said, “Bad girl,” she looked down at the ground and then went and hid. I saw tears

25、in her eyes.Brownie turned out to be more than just our family pet. She went everywhere with us. People would stop and ask if they could pet her. Of course shed let anyone pet her. She was just the most lovable dog. There were many times when wed be out walking and a small child would come over and

26、pull on her hair. She never barked or tried to get away. Funny thing is that she would smile. This frightened people because they thought she was showing her teeth. Far from the truth, she loved everyone.Now many years have passed since Brownie died of old age. I still miss days when she was with us

27、.12. What would Brownie do when someone was ill in the family?A. She would look at him sadly.B. She would touch him gently.C. She would play games with him.D. She would keep staying with him.13. We can infer from Paragraph 2 that Brownie_A. felt sorry for her mistakeB. would eat anything when hungry

28、C. loved playing hideandseekD. disliked the authors dad14. Some people got frightened by Brownie when she _A. rushed to themB. tried to be funnyC. smiled D. barked 15. Which of the following best describes Brownie?A. Polite.B. Caring.C. Brave.D. Shy.第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项

29、。选项中有两项为多余选项。More than 30 million kids buy school lunch each day. This year, many schools raised lunch prices to fight for rising costs. Students pay about $2 a meal now. _16_ But they still get a good deal. The average cost for schools to produce one meal has gone up 30 cents, and is now $3._17_ To

30、 start, the government pays for a small part of the difference. Schools have to make up the rest. Peggy Eller, a leader of school nutrition(营养) services in Hudson, Wisconsin, said her district is cutting costs by using fewer paper products and serving smaller portions(份额). Well, portion control is o

31、ne key to healthful eating!The push for more healthful food has grown in recent years. One in five kids aged 6 to 19 is overweight._18_Many states passed laws that require schools to serve nutritious meals.Since 2019, more than 90% of all US schools have removed the fat from lunches. Foods high in f

32、at, salt and sugar have been replaced by lowfat milk, fresh fruits and vegetables. _19_“It makes it easier to try new things at home,” said Savanna Mackey, a Florida fifth grader.Students need healthful meals to grow strong and do well in school. “Rising food prices wont stand in the way, ” says sch

33、ool nutritionist Janey Thornton.“_20_”A. Being overweight can cause health problems.B. So, how do schools neither make money nor lose money?C. We dont know what to do.D. That is 27 cents more than last year.E. Well just be more clever in how we do things.F. What should students do to deal with the o

34、verweight?G. These new items on lunch menus have encouraged kids to change their eating habits.第二部分英语知识运用 (共两节,满分30分)第一节完形填空 (共20小题;每小题1分,满分20分)There was a woman in Detroit, who has two sons. She was _21_ about them, especially the younger one, Ben, _22_ he was not doing well in school. Boys in his

35、class _23_ him because he seemed so _24_The mother_25_that she would, herself, have to get her sons to do better in school. She _26_them to go to the Detroit Public Library to read a _27_ a week and do a report about it for her. One day, in Bens _28_, the teacher held up a rock and asked if anyone k

36、new it. Ben _29_ up his hand and the teacher let him _30_. “Why did Ben raise his hand?” they wondered. “He _31_ says anything; what can he possibly want to say?”Well, Ben not only _32_ the rock; he said a lot about it. He named other rocks in its group and even knew _33_ the teacher had found it. T

37、he teacher and the students were _34_. Ben had learned all this from doing one of his book_35_Ben later went on to the _36_ of his class. When he finished high school, he went to Yale University _37_ at last became one of the best doctors in the United States.After Ben had grown up, he _38_ somethin

38、g about his mother that he did not know as a _39_. She, herself, had never learned how to _40_21. A. worriedB. happyC. sorryD. mad22. A. so B. because C. but D. though 23. A. thought highly of B. took pride inC. was strict with D. made fun of24. A. clever B. hard C. quick D. slow25. A. asked B. deci

39、ded C. forgot D. heard26. A. chose B. invited C. told D. wanted27. A. notice B. message C. book D. question28. A. class B. room C. office D. lab29. A. looked B. gave C. took D. put30. A. think B. leave C. speak D. stand31. A. always B. even C. quickly D. never32. A. found B. played C. knew D. threw3

40、3. A. whether B. when C. where D. why34. A. afraid B. surprised C. worried D. unhappy来源:135. A. pictures B. exercises C. shops D. reports36. A. top B. end C. back D. side37. A. so B. and C. or D. however38. A. learnt B. remembered C. understood D. guessed39. A. child B. doctor C. student D. teacher4

41、0. A. work B. read C. teach D. show第卷(非选择题共40分)第二部分英语知识运用 (共两节,满分30分)第二节(共10小题;每小题1分,满分10分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。I am taught by many teachers in my school. Every subject has a 41._ (differ)teacher, but I like my maths teacher 42._ (well)Her name is Lakshmi but we usually call her Maam.

42、 She is our class teacher too.Maam 43._ (join) us last term. She is very kind and her 44._of teaching is so interesting and simple that we all can understand what is being taught and how it could be done. Most 45._(important), Maam teaches maths with lots of patience. 46._ we do not understand a pro

43、blem, she will spend extra time 47._(guide) us until we understand it. And we can go to her at any time during school hours for help.She also helps us with activities at school. When there is some kind of programme, she will be there 48._ (help) us to get ready for the show. Even when we go on picni

44、cs, she takes good care of 49._To me, Maam is not only 50._ good teacher, but also our best friend. I love Maam and I wish her a happy life.第三部分写作(共两节,满分30分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线

45、()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。I come back from Britain last week. I was luckily enough to be one of the student from different countries to visit the UK from Feb.16 to 28. We paid a visit to many places, like London, Oxford or the Lake District. I learn

46、ed much about British culture and history in the London, where was my favourite. I also liked Oxford, in which I saw much more old buildings. The Lake District was beautiful, but it was pity that it rained heavily when they were there. The most excited thing for me in Britain was that I made a lot o

47、f friends there.第二节书面表达(满分20分)假定你是中学生李华,你的美国朋友Sam来信询问有关压岁钱的事情,请你给他写一封回信,内容要点如下:1. 在中国春节期间长辈会给孩子压岁钱以期望他们平安度过新的一年;2. 今年春节你收到1000元压岁钱,你打算如何使用这笔钱(买书、给祖父母购买礼物)。注意:1. 词数100左右;2. 可适当增加细节以使行文连贯;3. 文章的开头和结尾已经给出,不计入总词数。参考词汇:春节 the Spring Festival压岁钱 lucky money Dear Sam,Im so glad to receive your letter._来源:Z

48、xxk.Com_Yours,Li Hua综合能力测评(五)第一部分第一节A【文章大意】 新闻记者被称为“无冕之王”,然而,他们也会遇到危险。1. B词义猜测题。根据上下文可知,一位报社记者要见很多人,工作上总是很忙碌,所以这里选B项(匆忙地)。2. A细节理解题。根据第二段倒数第二句“they get to see them even before they are shown in the cinema.”可知答案。3. A推理判断题。根据最后一段可知,这伙人摔碎了照相机是因为记者给他们拍了照。4. A细节理解题。根据最后一段第二句“if there is a flood or a riot

49、(暴乱)they may get hurt or even be killed.”可知答案。B【文章大意】 这篇短文讲述了一对朋友在车祸中受伤,萨姆把自己的眼睛给了贾森,但是后来贾森因为萨姆的残疾而疏远了他。萨姆死后贾森得知真相,他后悔不已。来源:15. D细节理解题。根据第一段中的“Promise me you wont tell Jason anything.”及“You know I wont do that.”可知答案为D项。6. B细节理解题。根据第二段第三句“He felt unhappy to spend time with a disabled person like Sam.

50、”可知答案为B项。7. A推理判断题。根据最后一段最后一句“Jason stood there with tears on his face.”可知贾森知道真相后应是很伤心。故答案为A项。8. D推理判断题。本文讲述了萨姆牺牲自己帮助朋友贾森,而贾森却因为萨姆的残疾而疏远了他。得知真相后,贾森后悔不已。从本文我们可以得知,对朋友要永远忠诚。故答案为D项。C【文章大意】 本文介绍了四种杂志。9. D细节理解题。由第二、四则广告可知,Self和Wired共同由Conde Nast Publications Inc.出版。10. B细节理解题。由各则广告中You Save一栏可知,Wired削价最多

51、,即$49.40 (83%)。来源:学科网ZXXK11. A细节理解题。由第二则广告中的“mixed and matched(混合搭配)on nonmodels”可知答案。D【文章大意】 作者为我们讲述了他心爱的宠物Brownie的故事。12. D细节理解题。根据第一段中“One thing that most touched my heart was that she would go to whoever was sick and just be with him.”可知选D。13. A推理判断题。由第二段中“she looked down at the ground and then w

52、ent and hid.”可知,Brownie咬破了作者的父亲的一只鞋后,认识到了自己的错误并躲了起来。故选A项。14. C细节理解题。根据第三段中“Funny thing is that she would smile. This frightened people because they thought she was showing her teeth.”可知答案为C项。15. B推理判断题。根据第一段中“Brownie, in return, loved each and every one of us. One thing that most touched my heart wa

53、s that she would go to whoever was sick and just be with him.”及第三段中“She never barked or tried to get away.”可知Brownie很会为他人着想,关心他人。故选B项。caring表示“关心他人的,体贴的”。第二节1620DBAGE第二部分第一节【文章大意】 这是一篇记叙文,文章讲述的是Ben由一个反应迟钝的孩子成长为一名出色的大学生的经历。21. Abe worried about意为“担心”。22. B后面这句话是前面内容的原因,这从语境上可以看出来。23. D结合前面母亲的担心可知孩子们应

54、是“取笑”Ben。make fun of取笑。24. D孩子们与Ben开玩笑的原因是他的反应较慢,这从所给的四个词的词义上可以看出。25. B由于孩子们的学习不好,母亲才会做出决定自己努力去帮助他们。26. Ctell sb to do sth告诉某人做某事。27. C到图书馆肯定是去读书的。28. A根据下句“the teacher held up a rock”可知这是在课堂上。29. Dput up ones hand举起某人的手。30. C根据上文可以知道Ben 举手之后,老师是会让他发言的。31. D前文已经提到Ben的反应较慢,所以他从不回答老师的问题。32. C根据下文“he s

55、aid a lot about it.” 可知Ben对rock懂得很多。33. CBen甚至知道老师是从哪里找到的这块石头。34. B当听完Ben的回答之后,老师和同学们很吃惊。35. DBen的这些知识都是从他写的读书报告中得到的。36. A根据下句“When he finished high school, he went to Yale University”可知Ben成了班里的尖子生之一。37. B“went to Yale University”和后面的“at last became one of the”为顺承关系。38. ABen长大后了解了一些在他还是个孩子的时候所不知道的关于

56、他母亲的事。39. A见上题解析。40. B文章整体贯穿的是读书这件事。第二节41.different42.best 43.joined44.way45.importantly46If/When47.guiding48.to help49.us50.a第三部分第一节I come back from Britain last week. I was luckily enough to be one of the student fromCame lucky studentsdifferent countries to visit the UK from Feb.16 to 28. We paid

57、 a visit to many places, like London, Oxford or the Lake District. I learned much about British culture and history in London, whereand whichwas my favourite. I also liked Oxford, in which I saw much more old buildings. The Lake District manywas beautiful, but it waspity that it rained heavily when

58、they were there. The most excited thinga we excitingfor me in Britain was that I made a lot of friends there.第二节One possible version:Dear Sam,Im so glad to receive your letter. You asked me about the lucky money. It is the custom for elders to give children lucky money in red paper at the Spring Fes

59、tival in China. They believe it will bring good luck to the children and protect them from illness and misfortune through the new year. Fortunately, this year I received 1,000 yuan as lucky money. I will spend part of it on books, which will be helpful in my study. Besides, Im going to buy some gifts for my grandparents to show my respect to them. As for the rest of the money I will put it aside for future use. Best wishes.Yours,Li Hua

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1