ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:9 ,大小:742.78KB ,
资源ID:961247      下载积分:8 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-961247-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(外研版高中英语必修一练习:Module 1 综合能力测评(一).DOCX)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

外研版高中英语必修一练习:Module 1 综合能力测评(一).DOCX

1、综合能力测评(一)Module 1本套试卷分为第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。第卷70分,第卷50分,共120分。考试时间100分钟。第卷(选择题共70分).阅读理解(共两节;满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)AMost American students go to traditional public schools. There are about 88,000 public schools all over the US. Some students attend about 3,000 independent public schools called

2、 charter schools.Charter schools are selfgoverning. Private companies operate some charter schools. They are similar in some ways to traditional public schools. They receive tax just as other public schools do. Charter schools must prove to local or state governments that their students are learning

3、. These governments provide the schools with the agreement called a charter that permits them to operate.Charter schools are different because they do not have to obey most laws governing traditional public schools.Local,state or federal governments cannot tell them what to teach. Each school can ch

4、oose its own goals and decide the ways it wants to reach them. Class size is usually smaller than that in traditional public schools.Governments strongly support charter schools as a way to reorganize public schools that are failing to educate students. But some education agencies and unions oppose

5、charter schools. One teachers union has just made public the results of the first national study comparing the progress of students in traditional schools and charter schools.The American Federation of Teachers criticized the governments delay in releasing the results of the study, which is called t

6、he National Assessment of Educational Progress. Union education experts say the study shows that charter school students performed worse in maths and reading tests than students in regular public schools.Some experts say the study is not a fair look at charter schools because students in those schoo

7、ls have more problems than students in traditional schools. Other education experts say the study results should make charter school officials demand more student progress.1If a private company wants to operate a charter school, it must _. Atry new methods of teachingBprove its management abilityCob

8、ey all local and state lawsDget the governments permission2Charter schools are independent because _. Athey make greater progressBtheir class size is smallerCthey enjoy more freedomDthey oppose traditional ways3. Whats the governments attitude towards charter schools?ADoubtful. BSupportive.CSubjecti

9、ve. DOptimistic.4. What can we learn from the text?AMore students choose to attend charter schools.BCharter schools are better than traditional schools.CStudents in charter schools are well educated.DPeople have different opinions about charter schools.BI began learning to play the violin when I was

10、 nine, and the next year I began studying under Natalie Ghent, who was my teacher until I left high school. Once, Mrs Ghent held a concert for her students. I played near the end of it. After I played a while, I forgot the music. No matter how I tried, I couldnt think of it. So I had to stop and loo

11、ked at the pianists music. When the whole concert was over, I cried hiding in my overcoat. Mrs Ghent came to comfort me. Then she told us about a coming concert, and she hoped I would go there with her. I remember that the concert was on my birthday in March. It was great, as Mischa Elman was going

12、to perform at Carnegie Hall. My teacher decided to buy the best tickets as my birthday present. Carnegie Hall was quite beautiful with all the lights on. I had never been in such a concert hall before, and was impressed by the size as well. I dont remember what Elman played. I only remember that his

13、 playing was beautiful. I have seen films of him in recent years, and have been struck by his performance, but I dont remember the music he played that night. What I remember most is that Mrs Ghent whispered to me from time to time that he had forgotten something or played a wrong note, or had made

14、some other kinds of mistakes. When I teach students to play the violin now, I tell my students who are in_dread_of making mistakes that if they arent going to make a mistake, they will never play beautiful music.5. When the concert was over, the writer cried because_A. the concert was such a big suc

15、cessB. she felt sad about her performanceC. she found she didnt have a gift for musicD. no one tried to help her during her performance6. Mrs Ghent decided to take the writer to that concert mainly because _.A. she wanted to celebrate her birthdayB. she wanted to let her go to a perfect concertC. sh

16、e wanted to teach her an important lessonD. she wanted to let her know she really cared about her7. By going to the concert, the writer has most probably learnt that _A. there are no really great performersB. even the best players make mistakesC. Mischa Elman is not a good performerD. Mischa Elmans

17、performance cant impress others8. What does the underlined part “in dread of” in the last paragraph mean? A. Careful with. B. Afraid of.C. Angry at. D. Interested in.CWhen I was 12, all I wanted was a signet (图章) ring. It was an in thing and it seemed every girl except me had one. On my 13th birthda

18、y, my mum gave me a signet ring with my initials(姓名首字母) carved into it. I was in heaven.What made it even more special was that it was about the only thing that wasnt being “replaced”. Wed been burnt out in fires that swept through our area earlier that year and had lost everythingso most of the “ne

19、w” stuff(东西) we got was really just to replace what wed lost. But not my ring. My ring was new.Then, only one month later, I lost it. I took it off before bed and it was missing in the morning. I was sad and searched everywhere for it. But it seemed to have disappeared. Eventually, I gave up and sto

20、pped looking for it. And two years later, we sold the house and moved away.Years passed, and a couple of moves later, I was visiting my parents when Mum told me that she had something for me. It wasnt my birthday, nor was it Easter or Christmas or any other giftgiving occasion. Mum noticed my questi

21、oning look. “ Youll recognize this one, ” she said, smiling.Then she handed me a small ring box. I took it from her and opened it to find my beautiful signet ring inside. The family who had bought our house 13 years earlier had recently decided to do some redecoration, which included replacing the c

22、arpets. When they pulled the carpet up in my old bedroom, they found the ring. As it had my initials carved into it, they realized who owned the ring. Theyd had it professionally cleaned up by a jeweller before sending it to my mother. And it still fits me. 9. The underlined word “in” in the first p

23、aragraph probably means “_”A. fashionable B. correct C. practical D. funny10. When she got the ring back, the writer was about _A. 13 years old B. 15 years oldC. 26 years old D. 28 years old11. Which of the following is TRUE according to the passage?A. The writers family moved several times.B. The w

24、riter never stopped looking for her ring.C. The writers ring was cleaned up by the new house owner.D. The writer lost her ring in the morning when she took it off. 12. What would be the best title for the passage?A. My new ring B. Lost and foundC. Lost and replaced D. An expensive ringDMany years ag

25、o,my student asked me the question,“Mrs Kindred,why do you teach?” Without taking time to reflect,I answered,“Because someday I might say something that might make a difference(产生影响) in someones life.” Even though I was sincere,that wasnt a very good answer and my student didnt let it slide.“Let me

26、get this straight,” he said.“You went to college for four years so you could come here every day because you have the hope that someday you might say something that will influence someone?”He shook his head as if I were crazy and walked away looking confused.Im one of those people who look back and

27、wish they had said something smart or witty,or swift.Even though that particular student might no longer wonder why I teach,there are days when I wonder. In those days, I remind myself of the real reasons I teach.Its in my blood. My mother was my most influential teacher,and she was a 6th grade read

28、ing teacher until her death in 1990.She instilled(逐渐灌输) in me a love of reading and the knowledge that education opens doors.Teaching is a way to make a difference. If you throw a stone in a pond(水池),the ripples will go on and on until they reach the shore. You cant have ripples without a “stone”Goo

29、d teachers throw stones that make a positive difference,and thats what I strive to do.I genuinely love teenagers. I want to share with others what I know and what I have learned through the years. Life is full of ups and downs,and if I can help students avoid some potholes(坑洼) on the road of life,I

30、want to do so. If they allow me to celebrate their victories with them,I want to do so, too.Teaching isnt for everyone,but I know I made the right career(职业) choice.来源:1ZXXK13Why did the student continue to ask the question about the writers being a teacher?ABecause he thought her answer was unbelie

31、vable.BBecause the writer was insincere.CBecause the student was naughty.DBecause the answer was difficult to understand.14What do you think of the writer?AStupid. BHonest. CConservative(保守的). DPolite.15According to the text,which of the following is NOT true?AThe writers mother has the greatest inf

32、luence on her.BThe writers answer made the student confused.CIn the writers opinion,some people in the world are unfit to teach.DThe writer annoyed the student who asked the question.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Maybe you are an ordinary student. _16_ This is not ne

33、cessarily so. Anyone can become a better student if he or she wants to. Heres how:Plan your time carefully. When planning your work, you should make a list of things that you have to do. After making this list, you should make a schedule of your time. First arrange your time for eating, sleeping, dr

34、essing, etc.; then decide a good, regular time for studying. _17_ A weekly schedule may not solve all your problems, but it will force you to realize what is happening to your time.Make good use of your time in class. _18_ Listening carefully in class means less work later. Taking notes will help yo

35、u remember what the teacher says.Study regularly. When you get home from school, go over your notes, review the important points that your teacher is going to discuss the next day, and read that material. _19_ If you do these things regularly, the material will become more meaningful, and you will r

36、emember it longer.Develop a good attitude towards tests. The purpose of a test is to show what you have learned about a subject. The world wont end if you dont pass a test, so dont be over worried._20_ You will probably discover many others after you have tried these.AThis will help you understand t

37、he next class.BYou probably think you will never be a top student.CDont forget to set aside enough time for entertainment.DNo one can become a top student unless he or she works hard.EThere are other methods that might help you with your study.FTake advantage of class time to listen to everything th

38、e teacher says.GMake full use of spare time to take note of what the teacher says in class.完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)When I was a practice teacher in a middle school, the students in my class were always making _21_ , and had no interest in chemistry. So I decided to do _22_ to change their_23_ towar

39、ds chemistry.The evening before I would teach all by myself, I gave a piece of paper to everyone. I told them to write _24_ they wanted on the paper and handed it in and then I could tell what each one had _25_ . All the students said I _26_ be longsighted(远视). Then I stood _27_ my back towards them

40、. I didnt turn back _28_ they had finished and _29_ all the paper in a cardboard case.I turned the cardboard case with the bottom(底部) towards the students, and told them calmly what each one had written on the paper. The students were surprised, _30_ that I had learned their _31_ completely in such

41、a short time.I told them the truth and they were _32_ at my brightness. There were five lines of students in the classroom, and every line had ten students. I had written serial number (from 1 to 50 ) on every _33_ of the paper in a chemical reagent(试剂) that cannot be seen _34_ eyes, and then gave _

42、35_out to the students according to the groups of their seats. After the paper was _36_ in, I used _37_ chemical reagent onto the corner of the paper. Thus the serial number was _38_!来源:学*科*网Z*X*X*K_39_, the students became _40_ interested in chemistry, and we became good friends.21. A. progress B.

43、troubles C. faces D. efforts22. A. something B. nothing C. all D. them23. A. methods B. attitudes C. feelings D. interest24. A. that B. what C. when D. how25. A. thought B. seen C. written D. heard26. A. would B. needed C. had to D. might27. A. with B. for C. to D. as28. A. after B. when C. until D.

44、 unless29. A. put B. left C. had D. gave30. A. knowing B. believing C. seeing D. hearing31. A. names B. facesC. characters D. handwritings32. A. frightened B. angry C. sad D. amazed33. A. corner B. bottom C. top D. side34. A. in B. for C. with D. to35. A. it B. that C. them D. those36. A. given B. h

45、anded C. passed D. offered37. A. expensive B. useful C. another D. smelly38. A. made B. seen C. found D. looked39. A. From then on B. However C. Though D. So far40. A. a lot of B. a lot C. partly D. greatly第卷(非选择题共50分). 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下列短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Paul Lucas can often b

46、e seen walking around the city of San Francisco. Sometimes people are surprised to see him walking 41._ any shoes or socks, 42._ Lucas doesnt mind at all. 43._ likes to walk barefoot, and so do 640 other members of Dirty Sole Society, the club that Lucas 44._ (start) years ago. Lucas idea for this i

47、s to encourage others to live 45._ (free)free of shoes.According to Lucas, the barefoot life has many advantages. 46._ most important is simply that it feels good. He also says 47._(walk) barefoot allows you to experience the world directly by touching it with your feet. 48._ addition, the feet do n

48、ot smell as much because they stay dry, 49._(make) it hard for bacteria(细菌) to grow. And, of course, walking barefoot keeps your feet in good shape, so its actually 50._ (healthy) than wearing shoes.短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增

49、加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起),不计分。I was a high school student then, from lowincome family. So I have to work to support my family. My first one job was to clean the tables in a small restaurant. I still remember goin

50、g there early and felt anxious about the new world. I worked harder because I was afraid of losing the job. At night, I was sometimes very tired to do my homework. And I came to understand that this was not easy to earn money, and that knowledge could change me life. So that I learned from the job,

51、in a way, was much more important as what I learned in class.书面表达(满分25分)假设你叫李华, 请根据所提示的信息, 给你同样也上高一的美国笔友Charles写一封电子邮件, 向他介绍你高中生活第一天的所见所闻及感受:1. 新学校比原来的学校大两倍; 2. 每个教室都配有电脑和白板(whiteboard); 3. 老师都很热情, 同学们也都很友好; 4. 英语课上老师让我们用英语做自我介绍, 还介绍了学习方法; 5. 对高中生活充满了信心。要求:词数100左右; 可根据内容要点适当增加细节, 以使行文连贯。 参考答案综合能力测评(

52、一).第一节A【文章大意】 本文主要讲述了特许学校的运营模式与传统公立学校的比较,以及不同人对于特许学校所持有的态度。1D细节理解题。根据第二段最后一句可知民营企业要开办特许学校需要得到政府的批准,故D项正确。来源:Zxxk.Com2C推理判断题。根据文章第三段的内容可知,特许学校比较独立,是因为它们比普通公立学校享有更多的自由,故C项正确。3B细节理解题。根据第四段第一句可知政府支持特许学校,故B项正确。4D推理判断题。根据最后一段的“Some experts sayOther education experts say”可知人们对于特许学校有不同的看法,故D项正确。B【文章大意】 作者在一

53、次演出中出了错, 她痛苦不已。她的老师后来利用一次听音乐会的机会让她明白, 著名的演奏家也有犯错的时候。5B细节理解题。根据第二段的“No matter how I tried, I couldnt think of it.So I had to stop and looked at the pianists music.”可知, 作者哭是因为自己在音乐会上表现不佳。6C推理判断题。根据前文可知作者因为表现不佳而哭, 又根据第四段的内容可知老师借助听音乐会的机会让作者明白, 优秀的演奏家也有犯错的时候, 故老师带作者去听音乐会主要是想给她上很重要的一课。7B细节理解题。根据第四段的“What

54、I remember most is that Mrs Ghent whispered to me from time to time that he had forgotten something or played a wrong note, or had made some other kinds of mistakes.”可知, 这次听音乐会的经历让作者知道了优秀的演奏家也有犯错的时候。 8B词义猜测题。根据“if they arent going to make a mistake, they will never play beautiful music.”可猜测作者是对那些“害怕

55、”犯错的学生说的。C【文章大意】 本文讲述的是一个“一枚图章戒指失而复得”的故事。9A细节理解题。第一段提到除了“我”之外, 每个女孩都有,由此可推断出in意为“时尚的”。故选A项。10D推理判断题。 由第一段第三句“On my 13th birthday, my mum gave me a signet ring”,第三段第一句“Then, only one month later, I lost it.”,第三段最后一句“And two years later, we sold the house and moved away.”和最后一段的“The family who had boug

56、ht our house 13 years earlier hadthey found the ring.”可知, 作者再次得到戒指时大概是28岁。 故选D项。11A推理判断题。 由第三段第五句、第二句可知B和D不正确; 由最后一段中的by a jeweller可排除C项; 根据第四段第一句中的a couple of moves later可知A项正确。 12B主旨大意题。 文章大意是“戒指失而复得”, 故最佳标题应是“Lost and found”。D【文章大意】 本文讲述了作者对于自己所从事的教师这个职业的理解:为学生打开知识的大门。13A细节理解题。根据第二段中的“Let me get

57、this straight,he said”及本段倒数第二句“He shook his head as if I were crazy and walked away looking confused.”可知,这个学生认为作者的话不可信。故选A。14B推理判断题。根据第一段最后一句“Even though I was sincere”及倒数第二段第二句“I want to share with others what I know and what I have learned through the years.”可知,作者是一个诚实的人。故选B。15D细节理解题。根据第四段中的“My mo

58、ther was my most influential teacher”可知A项正确。根据第二段中的“Let me get this straight,”及本段倒数第二句“He shook his headlooking confused.”可知B项正确。根据最后一段的“Teaching isnt for everyone”可知C项正确。而D项文中并未提及。故选D。第二节1620BCFAE.【文章大意】 “我”在做实习老师的时候, “我”的学生们在课堂上总是捣乱, “我”用神奇的化学知识向学生们展示了化学的魅力, 改变了他们对化学的态度。21B“我”在做实习老师的时候, “我”的学生们在课堂

59、上总是捣乱, 因此选B。来源:1ZXXK22A“我”决定做点什么改变学生们对化学的态度, 因此选something。23B解析同上。24B“我”让他们在纸上写下想要的东西并交上来, 因此用what构成名词性从句。25C然后“我”就能够知道他们每个人写的是什么, 因此用written。来源:1ZXXK26D学生听到“我”说“我”能知道每个人写的东西, 都说“我”可能是远视, 因为只有这样才能看到每个人写的内容。因此用might表示推测, 意为“可能”。27A学生们在写的时候, “我”背对着他们站着。with在这里构成复合结构。28C“我”直到他们写完才转过身来, 因此用until。29A等他们全

60、部写好并把纸片放在一个硬纸箱子里以后, “我”才转过身来,因此用put。30B“我”把硬纸箱子转过来, 箱底对着学生, 然后“我”一个接一个地说出谁在纸片上写了什么。学生惊叹不已, 他们认为“我”在很短的时间内就能把他们的笔迹都研究透了。因此选B。31D解析同上。32D“我”说出了“我”的办法后他们十分震惊, 因此选D。33A“我”告诉学生“我”事先用一种化学试剂在每张纸片的角上都写了用肉眼看不见的从1到50的编号, 因此用corner。34C解析同上。35C“我”按他们的座位依次把这些纸发给他们, them是指要发给他们的那些纸。36Bhand in意为“上交”, 因此选B。37C“我”在写

61、过号码的地方涂上另外一种化学试剂, 编号就显现出来了, 因此用another。38B解析同上。39A从那以后, 学生们对化学产生了浓厚的兴趣, 和“我”也成了好朋友。from then on从那时起。40D解析同上。.41.without42.but/which43.He44.started45.freely46.The47.walking48.In49.making50.healthier.One possible version:Dear Charles, I am writing to tell you something about my first day at Senior Hig

62、h school.My new school is three times larger than my previous one.Every classroom has installed computers and whiteboards.Our new teachers are enthusiastic and the new classmates are friendly.I have made several friends now.In our English class, our English teacher asked us to introduce ourselves to each other in English.We were both nervous and excited.Then our teacher taught us some learning methods.I am sure I can make progress in this school.Looking forward to knowing something about your new school life.Yours, Li Hua

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1