ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:8 ,大小:37.28KB ,
资源ID:960705      下载积分:5 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-960705-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(备考2024届高考英语一轮复习课时提能 第一部分 过透教材 Unit 3 On the move 外研版必修第二册.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

备考2024届高考英语一轮复习课时提能 第一部分 过透教材 Unit 3 On the move 外研版必修第二册.docx

1、Unit 3 On the move一、阅读理解A2023昆明三诊一模质量检测A dad says hes built a special bond with his two-year-old daughter after running a series of long-distance races with her strapped(用带子系好) to his back.Chris Greenbank, 36, a stonemason(石匠) from Stockport, Greater Manchester, even managed to complete a half marat

2、hon carrying the youngster in a special hiking carrier.The single father, who suffered from anxiety in the past, has been raising money for mental health support group Project 23. The group, which helps people with anxiety and mental health problems, was set up by Chriss friend Mark Sproston.Chriss

3、latest race, Run North Wests Festive 10K in Cheshire, was his fourth race and he says, possibly their last, as the kid may be too heavy soon. Besides, Chris had been a little worried if the weather would be too chilly for his daughter. No matter how difficult it is, I want to get us both a festive N

4、ew Year medal before it gets too cold, he added. We have four medals now and we have run 51km in total.In October, Chris took just under three hours to complete the Manchester Half Marathon with his daughter on his back. The dad says his little girl rested her hand on his shoulder and kept it there

5、for the whole duration of the run. He said, Our bond isnt something you can even put into words. My heart is full.Chris, who says exercise is an important part of positive mental health, believes there should be no reason why people cant exercise because they have kids.The pair also ran the Wilmslow

6、 10K in July this year and Chester Zoo 10K in October. Chris says of his daughter, She loves it, and they are like mini adventures.本文主要讲述了一位曾患有焦虑症的单身父亲Chris背着女儿参加马拉松比赛的故事。他与女儿之间建立起一个特殊的感情纽带。【词语积累】bond n.纽带,联系suffer v.(因疾病、痛苦、悲伤等)受苦,受难,受折磨;遭受,蒙受raise v.筹募【长难句解读】Chris,who says exercise is an important

7、part of positivemental health,who引导的定语从句believes there should be noreason why people cant exercise (because they have kids).宾语从句,其中含有why引导的定语从句,该定语从句中含有because引导的原因状语从句译文:Chris认为人们不应该把有孩子当成不能运动的理由。他说,锻炼是积极心理健康的一个重要部分。1. What can we know about Project 23?A. It was founded by Chris Greenbank.B. It has

8、 organized 4 marathon events.C. It helps people with psychological problems.D. It offers medical care to the disabled.解析C细节理解题。由第三段中的The group, which helps people with anxiety and mental health problems, was set up by Chriss friend Mark Sproston可知,本题选C项。2. Why did Chris run the marathon in Cheshire

9、with his daughter?A. To show the public his running skills.B. To win a medal for their New Year.C. To raise money for his serious illness.D. To develop his habit of doing sports.解析B细节理解题。由第四段中的No matter how difficult it is, I want to get us both a festive New Year medal before it gets too cold可知,B项正

10、确。3. Which of the following words can best describe Chris?A. Caring and loving.B. Frank but demanding.C. Ambitious and particular.D. Generous and outgoing.解析A推理判断题。由第三段中的The single father, who suffered from anxiety in the past, has been raising money for mental health support group Project 23和第四段中的B

11、esides, Chris had been a little worried if the weather would be too chilly for his daughter. No matter how difficult it is, I want to get us both a festive New Year medal before it gets too cold,.可知,A项正确。4. What is the purpose of writing the text?A. To introduce ways to relieve anxiety.B. To show tr

12、aining methods of running.C. To involve readers in charity activities.D. To share a story of a father and a daughter.解析D意图推断题。由第一段中的A dad says hes built a special bond with his two-year-old daughter after running a series of long-distance races with her strapped(用带子系好) to his back以及下文中讲述的Chris背着女儿参加

13、一系列比赛的情况可知,作者写本文的目的是分享一对父女的故事,故D项正确。B体育精神/2023安徽宣城二调On February 13, 2023, Wu Yibing made history, beating John Isner in a thrilling three-set final at the Dallas Open to become the first man from China to win an ATP Tour title.Brought to a tennis court for the first time at just five, initially enco

14、uraged by his parents to do the exercise to lose weight, Wu soon had his talent discovered by his provincial junior team, kicking off a journey that would change the fate of mens tennis in China.In 2017,Wu rose to prominence after winning the US Open boys tournament at 18 to become the first Chinese

15、 to win a major junior title, raising high hopes for theWonder Boyto change the fortune of Chinese men in a sport long dominated by womens success on the professional stage.In 2018,Wu won his first ATP Challenger title in Shanghai.However, the highly competitive nature of mens professional tennis hi

16、t the rising Wu with a tough reminder after multiple injuries to his elbow, lower back, shoulder and wrist and forced him to be away from the ATP Tour for close to three years.He made his return last year and won three ATP Challenger titles before qualifying for the US Open. Looking back, I feel lik

17、e I wouldnt have been here if it hadnt been for the ups and downs over the past few years. I take all the setbacks and struggles as a lesson that helps me mature mentally now,said Wu.Of course there were a lot of doubts because I had surgery and the recovery wasnt going well. The championship today

18、was a payoff for all the hard work and everyone whos supported me along the way.2023年2月13日,吴易昺在达拉斯男子网球公开赛中击败了约翰伊斯内尔,成为第一个赢得ATP巡回赛单打冠军的中国人。【词语积累】kick off开始qualify for.取得资格setback n.挫折,阻碍surgery n.外科手术payoff n.回报【长难句解读】Brought to a tennis court for the first timeat just five,过去分词短语作状语initially encoura

19、ged by his parents to do theexercise to lose weight, Wu soon had his talent 过去分词短语作状语discovered by his provincial junior team,kicking off a journey (that would change the fate of mens tennis in China).现在分词短语作状语,分词短语中含有一个定语从句译文:吴易昺在仅五岁时第一次被带到网球场,最初父母鼓励他打网球减肥。很快省青年队发现了他的天赋,他也就此开启了一段将改变中国男子网球命运的旅程。1. W

20、hat do the underlined words rose to prominence in paragraph 2 probably mean?A. Lost weight.B. Came back to the court.C. Became famous instantly.D. Dropped out of the competition.解析C词义猜测题。结合画线短语后面的after winning the.win a major junior title和常识可推知,画线短语指的应是(因夺冠)成名。2. Why was Wu absent from the ATP Tour

21、for nearly three years?A. He wanted to change his career.B. He suffered from serious physical injuries.C. He didnt stand out in training for the match.D. He couldnt handle the pressure of the ATP Tour.解析B细节理解题。由第三段中的multiple injuries to his elbow, lower back, shoulder and wrist and forced him to be

22、away from the ATP Tour for close to three years可知,B项正确。3. What can we learn from Wu Yibings statement?A. No sweat, no sweet.B. Time waits for no man.C. Well begun is half done.D. Strike while the iron is hot.解析A推理判断题。由最后一段中的Looking back.ups and downs over the past few years. I take all the setbacks

23、and struggles as a lesson that helps me mature.和The championship today was a payoff for all the hard work.可知,吴易昺认为他的夺冠是对所有辛苦的回报,据此可以推断,A项正确。4. What is the passage mainly about?A. The significance of the ATP Tour title.B. The development of Chinese tennis.C. The power of difficulty for athletes.D. Th

24、e first Chinese male champion of the ATP Tour.解析D主旨大意题。结合全文内容,尤其是第一段可知,本文主要讲述了2023年2月13日创造历史,在达拉斯男子网球公开赛中击败了约翰伊斯内尔,成为第一个赢得ATP巡回赛单打冠军的中国人吴易昺的故事,故D项正确。二、七选五2023沈阳质量监测三Do you want to live a healthy lifestyle? Practicing yoga is one of the best choices. Yoga has well-deserved fame for helping to improve

25、 balance and flexibility and to gain calm and relaxation. 1. Heres more about why doing yoga is a complete mind-body workout.Reducing Stress, Reducing PoundsSeveral studies have confirmed that doing yoga does reduce cortisol(皮质醇) levels. 2. It can also increase your desire for high-fat and high-suga

26、r foods and drinks while reducing your muscle mass.3In a 2016 study, participants involved in practicing yoga realized that they tended to notice the amount of foods they ate, what type of foods they ate and the impact of eating those foods as well. Subjects reported becoming aware of the effect of

27、certain foods on their bodies during their yoga practice, including sugar, dairy, meat and alcohol, wrote the authors of the study.Making Weight Loss Last 4. This can be attained through improvements in sadness tolerance, mindfulness and self-sympathy. For example, if someone experiences improvement

28、s in mindfulness, they may be less likely to mindlessly eat in response to emotions such as boredom, stress, anger and other external stimulation like the presence of tasty foods.Choosing the Right TypeUltimately, the best yoga is the practice that fits you the one youll commit to. There are now man

29、y accessible styles of yoga that suit you no matter what your weight, age, physical quality or background is. 5.A. Finding the Best FoodB. Moving Well, Eating WellC. Everybody and every body can benefit from a certain styleD. Yoga is also well-known for helping you burn more caloriesE. High levels o

30、f cortisol, a stress hormone, can lead to an increase in fatF. Another study shows that someone in a more positive mood is less likely to overeatG. Recent research shows that yoga may help to improve long-term weight loss outcomes 想拥有健康的生活方式吗?练习瑜伽是最好的选择之一【词语积累】flexibility n.灵活性,柔韧性stimulation n.刺激ul

31、timately adv.最后1.DD项中的is also well-known与空前句子中的has well-deserved fame相吻合。D项与空前的那一句子说的都是瑜伽的作用,故选D。2.EE项中的cortisol与空前句子中的cortisol吻合,所以E项符合语境。3.BB项涉及运动与饮食,能概括下面段落的主题。4.GG项中的long-term weight loss与小标题Making Weight Loss Last相吻合。5.CC项中的a certain style与小标题中的the Right Type以及段落中的many accessible styles of yoga

32、相吻合。三、完形填空During the holiday season in 2015, Felicia Hall was battling depression. I was unhappy, overeating fast food at night and not really caring for myself. I wasnt physically 1, but always felt tired, she says.It wasnt until New Year that Hall wanted to make a2. A friend recommended Daily Burn

33、, a workout program, and she 3 to sign up. I registered, though not believing I could keep on. I even set a 4 on the phone to cancel it before the free trial ended, says Hall. Within two weeks, I did not 5. So I deleted the note.The 6 gained from Daily Burn also got her running. I love the sound of

34、7 my feet on the ground, knowing my body is 8 of doing that, she says. Hall also 9 her late-night fast-food sessions and started cooking healthy meals. After five months, Hall lost 20 pounds and gained a new 10 towards exercise, and towards life. She consistently 11 the Daily Burn community group fo

35、r support. And she 12 started teaching group fitness classes in her hometown. 13, she learned the power of positive thought and self-belief. To be physically able to exercise and continue to 14 with it its an amazing gift, she says. People not experiencing it arent 15 what something like this can do

36、 for a person. Its not just physical its mental. Its everything.本文是记叙文,主要讲述了体育锻炼帮助Hall走出抑郁,让其找到自信并改变了她对人生的态度的故事。【词语积累】battle v.和斗争depression n.抑郁(症)sign up报名trial n.(对能力、质量、性能等的)试验,试用session n.一场,一节,一段时间self-belief n.自信1. A. strongB. attractiveC. activeD. disabled 解析CHall不爱运动,但却总觉得很累。active表示好动的,活跃的

37、,符合语境。2. A. differenceB. changeC. livingD. deal 解析B此处指Hall想要作出改变(change),故选B。make a difference有作用,有影响;make a living谋生;make a deal达成交易。3. A. continuedB. managedC. decidedD. advised 解析C由下文中的I registered.可知,Hall决定(decided)报名。4.A. reminderB. deadlineC. monitorD. timetable 解析A由下文中的on the phone to cancel

38、it before the free trial ended和I deleted the note可知,Hall应是在手机上记了一个备忘录来提醒自己在免费试用结束前取消。reminder表示起提醒作用的事物,符合语境。deadline最后期限,截止日期;monitor监视器;timetable时间表,时间安排。5. A. regretB. forgetC. hesitateD. withdraw解析D由下文可知,Hall并没有退出(withdraw)。6.A. confidenceB. informationC. fameD. advice解析A结合语境和四个选项可知,此处说的是从Daily

39、Burn获得的信心(confidence)还让Hall开始了跑步。7. A. layingB. hittingC. restingD. beating 解析B由上文中的running及常识可知,此处指跑步时脚触碰地面的声音。hit表示使(身体部位)碰上(某物),符合语境。8. A. tiredB. afraidC. sureD. capable解析D此处指Hall知道自己的身体还能够做到这一点。capable表示有能力的,符合语境。9.A. cancelledB. enrichedC. rescheduledD. restored 解析A由下文中的started cooking healthy

40、 meals可知,Hall取消(cancelled)了夜间的快餐时间。enrich充实,使丰富;reschedule重新安排;restore恢复。10. A. focusB. emphasisC. attitudeD. remark 解析C五个月后,Hall不仅减掉了20磅,而且对运动和生活也有了新的看法。attitude表示态度,看法,符合语境。focus关注,中心点;emphasis重视,强调;remark评论。11. A. called upB. set upC. appealed toD. turned to解析DHall一直向Daily Burn社区小组寻求支持。turn to表示向

41、求助(或寻求指教等),符合语境。12.A. evenB. stillC. everD. almost解析A由语境可知,此处指Hall甚至(even)开始在家乡教授集体健身课程。13. A. By chanceB. In factC. Above allD. At first解析C最重要的是,她知道了乐观和自信的力量。above all表示最重要的是,符合语境。by chance偶然;in fact实际上,确切地说;at first起初。14. A. practiceB. combineC. struggleD. grow解析D结合上文提到的Hall在跟随Daily Burn一起运动之后身体和心理上的一些变化可知,此处指和它一起成长(grow)。15. A. worriedB. awareC. satisfiedD. afraid解析B没有经历过的人不知道这样的事情会对一个人产生什么影响。aware表示知道的,明白的,符合语境。worried担忧的;satisfied满意的;afraid害怕。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1