1、Unit 2 Onwards and upwards一、阅读理解A奋斗精神/2024福建福州一测Jill Wheatley was a PE teacher in Germany. On the weekends she competed in marathons around Europe. But life threw her a near deadly blow. While teaching a PE class, she was hit on the head with a baseball. The impact was so great that it left her with
2、 a brain injury and 70 percent vision loss, permanently blinding her in one eye. She spent 26 months in seven different hospitals, at times wishing it would just all end.Desperately, Wheatley set out to find comfort and healing (治疗) in nature. She travelled to Nepal where a friend convinced her to r
3、un in the Annapurna 100 with him. The power from that race changed her life and eventually had her look up at the tops of the mountains. Project Vision 8000 was born. And she began her mission to stand on the top of the worlds 14 highest mountains, towering 8,000 meters above sea level, to show hers
4、elf and others the power of the choice and possibility.Colors and touch help guide her on the mountain and she has never once felt too tired to carry on.The only constant thing is change, so when the weather gets really bad or a storm is coming in, I know it is going to pass. So far, shes had few pr
5、oblems standing among giants, but she admits she continues to struggle with overcoming the mountains of her mind. Having already stared death in the face, Wheatley has great respect for the mountains and the mission she is on. But shes not scared. The experience almost claimed her life, but it is no
6、w the driving force and fuel behind her success. At every icy peak, she smiles and takes a quick video with breathless words So very thankful whispered into the thin air. 本文主要讲述了德国的一名体育教师Wheatley在经历一次意外事故之后,重塑积极的人生态度的故事。【词语积累】compete v.参加比赛deadly adj. 致命的impact n.冲击力;影响permanently adv.永久地set out to
7、do sth.开始做某事convince v.说服mission n.任务;使命constant adj. 不变的;固定的have respect for. 尊敬claim v.夺走,夺去(生命)【熟词生义】tower常用义:n. 塔楼;塔台文中义:v.高耸;屹立1.What happened to Wheatley according to paragraph 1?A. She came last in a race.B. She suffered a head injury.C. She lost her sight completely. D. She was attacked on p
8、urpose in a class.解析B细节理解题。由第一段中的While teaching a PE class, she was hit on the head with a baseball.blinding her in one eye可知,Wheatley在给学生上体育课时,被一颗棒球击中了头部,这使她脑部损伤和一只眼睛永久失明,故选B项。2.What drove Wheatley to launch Project Vision 8000?A. Her exploration of nature. B. Her friends timely suggestion.C. Her s
9、trong love for sports.D. Her participation in the Annapurna 100.解析D细节理解题。由第二段中的She travelled to Nepal where a friend convinced her.Project Vision 8000 was born可知,她到尼泊尔旅行,在那里一个朋友说服她与他一起参加Annapurna 100比赛,来自比赛的力量改变了她的生活,最终让她屹立在群山之巅眺望,这促使Wheatley创立Project Vision 8000,故选D项。【易错点拨】本题易错选B项,此处主要考查同学们对句子意思的理解
10、。第二段中The power from that race changed her life and eventually had her look up at the tops of the mountains这句话的主语是The power from that race,其中的that race指代上句中的the Annapurna 100。尽管文中出现了a friend convinced her to run in the Annapurna 100 with him,但根据句子意思,这并不是促使Wheatley创立Project Vision 8000的原因,故排除。3.What c
11、an we learn about Wheatley from the last paragraph?A. Her attitude toward adversity was reshaped.B. She was used to poor weather conditions.C. She ignored the mountains of her mind.D. Her nature helped her overcome fear.解析A推理判断题。由第三段中的The only constant thing.going to pass Having already stared death
12、.shes not scared but it is now the driving force and fuel behind her success可知,Wheatley 意识到唯一不变的事物就是变化,当天气真的不好或者暴风雨要来时她知道这会马上过去的;直面死亡后,她对山和她的使命表示敬意;这些经验险些要了她的命,但现在却是她成功背后的推动力。由此我们可以看出,Wheatley对待逆境的态度已经发生了改变,故选A项。4.What could be the best title for the text?A. Every peak is within reach B. Lose sight
13、to gain visionC. Actions speak louder than wordsD. Nature will take its course解析B标题归纳题。文章介绍德国的一名体育教师Wheatley在一只眼意外失明后,创立Project Vision 8000的故事。她的使命是激励自己克服困难,挑战自然和自我,站在世界高峰,并向世人展示人生中选择的力量和可能性。由此可归纳出文章的主旨是失去视力,获得了视野,故选B项。B2024贵州贵阳摸底I had always dreamed of living and working in New York, which promised
14、 endless opportunities. But as soon as I arrived, I realized that my journey was going to be filled with countless setbacks and challenges. My first major failure came when I landed my dream job at a famous company. However, after just a few months, I was let go due to budget cuts. I was shocked and
15、 felt like all of my hard work had been for nothing. Determined to bounce back, I applied for a new job at another company. This time, things seemed to be better. I was making progress and gaining valuable experience, but then I was suddenly laid off again due to company restructuring. Feeling defea
16、ted and hopeless, I decided to take a break from the job search and focus on self-improvement. I enrolled in courses and attended workshops to learn new skills and expand my knowledge. But even with all of these efforts, I still couldnt find the right job. One day, while searching online job listing
17、s, I found an opportunity that seemed too good to be true. It was a remote position that offered a competitive salary and flexible hours. Without hesitation, I applied and was thrilled when I received an offer letter. However, as soon as I started working remotely, I realized that it wasnt the same
18、as being in an office with colleagues (同事) around me. I struggled to communicate effectively and found it difficult to stay motivated without the support of my team. Despite these challenges, I refused to give up. I reached out to my colleagues and tried to build relationships with them through virt
19、ual meetings and social media. With their help and encouragement, I was able to adapt to the new environment and excel in my role. Looking back on my journey, I realized that success is not about avoiding failure, but rather about learning from it and persevering through the tough times. I encourage
20、d others who may be facing similar challenges in their own careers to never give up their dreams and to keep pushing forward even when things get tough.本文主要介绍了作者在纽约的工作经历。从失败到成功,作者意志坚定,不轻言放弃。【词语积累】countless adj.无数的;数不胜数的;数不尽的budget n.预算;v.谨慎花钱;把编入预算;adj.价格低廉的bounce back反弹;重整旗鼓lay off 使下岗;解雇defeated a
21、dj. 沮丧的enrollv.注册;登记expand v.扩大;扩展remotely adv.远程地reach out to 愿意倾听adapt to适应excel v.擅长;突出;善于;胜过他人push forward继续前进1.How did the author feel about his journey when he arrived?A. Better.B. Promising.C. Tough.D. Confusing.解析C细节理解题。由第一段中的But as soon as I arrived, I realized that my journey was going to
22、be filled with countless setbacks and challenges可知,作者一到纽约就意识到他的旅程将充满无数的挫折和挑战,即很艰难,故选C项。2.What caused the author to be laid off by the first company?A. Company restructuring.B. Financial problems.C. Being short of skills.D. His working attitude.解析B细节理解题。由第二段中的However, after just a few months, I was l
23、et go due to budget cuts可知,仅仅几个月后,由于预算削减,作者被解雇了。由此可知,公司财务问题导致作者被第一家公司解雇,故选B项。3.Why did the author keep in touch with his colleagues?A. He wanted them not to give up.B. He wanted to get support from them.C. He wanted to be better than them.D. He wanted to hold a meeting with them.解析B推理判断题。由第六段中的it wa
24、snt the same.without the support of my team可知,没有团队的支持,作者很难保持积极性,这说明同事对他是很重要的。再根据第七段中的With their help and encouragement, I was able to adapt to the new environment and excel in my role可知,在同事的帮助和鼓励下,作者适应了新环境并表现突出。故可推知,作者和同事保持联系是为了得到他们的支持,故选B项。4.Which of the following can best describe the author?A. De
25、termined.B. Modest.C. Imaginative.D. Generous.解析A推理判断题。文章围绕作者在纽约的工作经历展开描述:第一次,作者因为公司的预算削减而被解雇;作者重新找了工作,又因为公司改组而被解雇。但作者没有放弃,开始参加课程,进行自我提升。在新的工作中,作者联系同事,寻求支持和帮助,最终站稳了脚跟。由此可推知,作者是一个意志坚定的人,故选A项。二、七选五Sometimes, no matter how much effort you put into preparing for an interview, something goes wrong. Maybe
26、 you wake up with a headache or cant take your mind off a pressing personal matter. 1 Luckily, you can use some strategies to recover from a bad job interview.Give yourself time.A bad interview can leave you feeling upset and beating yourself up. Take some time to reflect on the experience.2 Its eas
27、y to become convinced that the interview went even worse than it actually did. Remember, this is only one opportunity, and there will be more.3Once youve spent some time reviewing the interview, ask yourself if there is anything you can learn from your mistakes. Did the interview go poorly because y
28、ou were late? Were you too stressed? Did you give a wrong answer to a common interview question?4 You can prepare better for your next interview.Request a second chance.No one wants to ruin an interview, but employers are humans too and understand that people have bad days. If you think youve blown
29、an interview, dont just give up. Although theres no sure-fire success, its always a good idea to send a thank-you email after your interview, and it cant hurt to explain in the email why you were off your game. 5Even if you cant save an interview that went poorly, there are things you can do to help
30、 reduce the stress. Take a deep breath and move on to the next opportunity.A. Look for lessons.B. Admit your mistakes.C. However, dont think about it for too long.D. Then ask if there is any way you can meet again.E. Showing appreciation may give a positive impression.F. Identifying the exact reason
31、 helps you fix the problem.G. Whatever it is, the circumstance may result in a poor performance.本文是说明文。面试失败后该怎么办?文章给出了几种帮助你从糟糕的面试中恢复过来的策略。【词语积累】pressing adj.紧急的,急迫的;不容忽视的beat yourself up过分自责sure-fire adj.必定成功的off ones game状态不佳【熟词生义】blow 常用义:v.刮,吹文中义:v.失去,搞砸(努力)1.G空前提到了有时候,不管你为面试做了多少准备,总会出问题。也许你醒来感到头
32、痛,或者无法将你的注意力从一件紧迫的私人事务上转移开。空后提到了你可以用一些从糟糕的面试中恢复过来的策略。由此可知,空处应与面试中的糟糕表现有关。G项不管是什么,这种情况都可能导致糟糕的表现与上下文联系紧密。 2.C空前提到了一次糟糕的面试会让你感到沮丧和自责,花点时间反思一下这段经历,空后提到(人们)很容易认为面试比实际情况还要糟糕,故空处内容应与对面试的反思及其不良影响有关。C项但是,不要考虑太久与上文形成语意上的转折,空后内容解释了不要考虑太久的原因。 3.A空处是段落主题句。由ask yourself if there is anything you can learn from yo
33、ur mistakes以及列举的三个问题可知,本段内容应与找出面试失败的原因并从中吸取经验教训有关。对比各段落的小标题可知,空处应为简短的祈使句,因此可将答案锁定在A项或B项。A项能更好地概括段落大意。4.F由空前的Did the interview go poorly because you were late? Were you too stressed? Did you give a wrong answer to a common interview question?和空后提到的你可以更好地为下一场面试做准备可知,空处应涉及反思造成面试失败的原因。F项识别具体的原因有助于你解决问题与
34、上下文语意衔接紧密。 5.D本段主要讲的是请求第二次机会。根据空前内容可知,如果你认为自己搞砸了面试,不要放弃。在面试结束后发一封感谢信解释为什么你表现不佳。空处位于段尾,是对前文内容的总结,因此空处应与信件的内容有关。D项然后问一下你们是否可以再见面符合语境。三、完形填空Dave Player is the founder and CEO of Team BRIT, a car racing team. He wants to 1 his team in the Le Mans 24hours endurance (耐力) sports car race in 2024.He explain
35、s, If youre an endurance racer, youll be 2 to compete in the race. Attending this famous event is the 3 of every racing driver.If the team gains4 to the worlds most demanding endurance race, theyll 5 the history books as the first all-disabled team to do so. Some drivers with 6 have taken part in it
36、, but 7 as wild cards (外卡选手).We dont want to 8 them, Dave insists.We want to compete on a 9 playing field like others, as a statement that even as disabled racing drivers we 10 on the world stage. Dave set up the charity KartForce in 2010 as a way for 11 retired soldiers to use motorsport for recove
37、ry. He went on to start Team BRIT in 2015. Team member Bobby Trundle, who has 12 himself to car racing for years, says, Car racing has 13 my life. Mentally, its like relaxation and also I develop deep 14 for the excitement. When Im behind the wheel, my autism(自闭症) doesnt 15 me. In fact, I consider i
38、t to be a super power of mine.本文主要讲述了Dave Player组建了一支特殊的车队,带领残疾队员们参加各种比赛,同时队员们也从中获益匪浅的故事。【熟词生义】apply常用义:v.运用,应用文中义:v.使注意力等集中于1.A. assistB. involveC. encourageD. land解析B上文提到Dave Player是赛车队BRIT的创办者和执行董事;再结合下文的his team in the . in 2024可知,此处应是说他想让他的车队参加2024年的勒芒24小时耐力赛。involve表示(使)参加,加入,符合语境。2.A. fortuna
39、teB. readyC. anxiousD. unwilling解析C由下文的Attending this famous. every racing driver可知,此处指如果你是赛车手,你会渴望参加勒芒24小时耐力赛,参加这一著名赛事是每个赛车手的梦想。anxious表示渴望,非常希望,符合语境。3.A. destinationB. resultC. rewardD. dream解析D参见上题解析。dream梦想。4.A. admissionB. exposureC. promotionD. reference解析A由语境可知,如果该队获得这项世界上要求最高的耐力赛的参赛资格的话,他们将作
40、为第一支全是残疾人参赛的队伍被载入史册。admission表示准许加入,加入权,进入权,符合语境。exposure接触;promotion晋级,升级;reference提及,推荐信。【易错点拨】脱离语境虽然promotion晋级,升级是比赛中的常用词,但文中并未具体介绍勒芒24小时耐力赛的比赛要求,且结合语境可知,此处只是在强调参加比赛,故可排除C项。5.A. reviseB. createC. enterD. keep解析C参见上题解析。enter进入。6.A. expectationsB. disabilitiesC. ambitionD. concern解析B由上文的all-disabl
41、ed可知,此处表示有些残疾赛车手也参加了这项比赛,但仅仅是以外卡选手的身份参加的。disability表示(某种)缺陷,障碍,符合语境。expectation期待;ambition抱负,雄心;concern担忧。7.A. obviouslyB. probablyC. rarelyD. merely解析D参见上题解析。obviously明显,显然;probably很可能;rarely罕有,很少;merely仅仅,只是。8.A. followB. evaluateC. missD. ignore解析A由上文的We dont want及下文的We want to compete . like oth
42、ers可知,Dave他们不想像有些车手一样以外卡选手的身份来参加比赛。follow表示追随,仿效,符合语境。9.A. specialB. levelC. formalD. professional解析B由下文的like others可知,他们想要在平等的竞争环境中参加比赛,即想要与他人公平竞争。level意为等高的,地位相同的,价值相等的,a level playing field表示公平竞争的环境。special特别的;formal正式的;professional专业的。10.A. surviveB. winC. progressD. belong解析D由语境可知,此处表示残疾赛车手也应该在
43、世界舞台上。belong表示应在(某处),适合(某种情形),符合语境。11.A. enthusiasticB. energeticC. injuredD. determined解析C由上文的all-disabled team及下文的recovery可知,Dave在2010年成立了慈善机构KartForce,为受伤的退役士兵提供一种通过赛车运动来恢复健康的方式。enthusiastic热情的;energetic精力充沛的;injured受伤的;determined坚毅的,坚决的。C项切题。12.A. appliedB. abandonedC. addressedD. adapted解析A由语境可
44、知,Bobby Trundle数年来一直致力于赛车运动。apply oneself to.表示致力于。13.A. shapedB. guaranteedC. transformedD. saved解析C由下文的Mentally, its like relaxation . mine可知,赛车改变了他的生活。transform表示改变,符合语境。14.A. respectB. loveC. motivationD. pity解析B上文提到Bobby Trundle数年来一直致力于赛车运动,那么他应是喜欢这一运动的。因此,此处指他非常喜欢(love)赛车运动带来的刺激感。15.A. run forB. go afterC. make upD. turn against解析D由下文的In fact, I consider it to be a super power of mine可知,Bobby的自闭症没有对他产生负面的影响,反而成了他的超能力。turn against表示(使)与反目成仇,变得敌对,符合语境。run for竞选;go after追赶,追求;make up编造。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有