1、备考2022届高考英语高频话题阅读词组限时练06快速写出下列单词的意思1ordinary adj. 2plain adj. 3handsome adj. 4pretty adj. 5ugly adj. 6pale adj. 7figure n 8overweight adj. 9be of medium height 10below average 11facial adj. 12satisfied/content adj. 13pleased/delighted adj. 14desperate adj. 15blank adj. 16indifferent adj. 17character
2、 n 18personality n 19be in fashion 20be satisfied/content with 21outgoing adj. 22straightforward adj. 23aggressive adj. 24violent adj. 25stubborn adj 26virtue n 27talent n 28be curious about 29be relaxed with/get on well with 30be active in 31intelligent adj. 32outstanding adj. 33competent adj. 34we
3、ep v 35warm-hearted adj. 36grateful adj. 37sympathetic adj. 38be devoted to 39be responsible for 40have a talent/gift for 背一背1ordinary adj.普通的;平常的2plain adj.朴素的;简单的3handsome adj.英俊的;帅的4pretty adj.漂亮的;俊俏的5ugly adj.丑陋的;难看的6pale adj.苍白的;灰白的7figure n体形;身材8overweight adj.超重的9be of medium height中等身材10belo
4、w average低于平均水平11facial adj.面部的12satisfied/content adj.满意的13pleased/delighted adj.高兴的14desperate adj.绝望的;渴望的;不顾一切的15blank adj.茫然的;空虚的16indifferent adj.冷漠的17character n品格;特点18personality n个性;性格19be in fashion在流行中20be satisfied/content with对满意21outgoing adj.爱交际的;外向的22straightforward adj.简单的;坦率的23aggre
5、ssive adj.侵略性的;咄咄逼人的24violent adj.暴力的25stubborn adj.固执的;倔强的26virtue n美德;品行27talent n天才;天赋28be curious about对好奇29be relaxed with/get on well with与相处融洽30be active in在很积极31intelligent adj.聪明的;机智的32outstanding adj.杰出的33competent adj.能胜任的34weep v哭泣;流泪35warm-hearted adj.热心的36grateful adj.感激的37sympathetic
6、adj.同情的;赞同的;讨人喜欢的38be devoted to致力于;专注于39be responsible for对负责40have a talent/gift for有才能阅读理解三篇Passage 1(2020全国卷)When you were trying to figure out what to buy for the environmentalist on your holiday list, fur probably didnt cross your mind. But some ecologists and fashion (时装) enthusiasts are tryi
7、ng to bring back the market for fur made from nutria (海狸鼠)Unusual fashion shows in New Orleans and Brooklyn have showcased nutria fur made into clothes in different styles. “It sounds crazy to talk about guiltfree furunless you understand that the nutria are destroying vast wetlands every year,” say
8、s Cree McCree, project director of Righteous Fur.Scientists in Louisiana were so concerned that they decided to pay hunters $5 a tail. Some of the fur ends up in the fashion shows like the one in Brooklyn last month.Nutria were brought there from Argentina by fur farmers and let go into the wild. “T
9、he ecosystem down there cant handle this nonnative species (物种)Its destroying the environment. Its them or us,” says Michael Massimi, an expert in this field.The fur trade kept nutria in check for decades, but when the market for nutria collapsed in the late 1980s, the catsized animals multiplied li
10、ke crazy.Biologist Edmond Mouton runs the nutria control program for Louisiana. He says its not easy to convince people that nutria fur is green, but he has no doubt about it. Hunters bring in more than 300,000 nutria tails a year, so part of Moutons job these days is trying to promote fur.Then ther
11、es Righteous Fur and its unusual fashions. Model Paige Morgan says, “To give people a guiltfree option that they can wear without someone throwing paint on themI think thats going to be a massive thing, at least here in New York.” Designer Jennifer Anderson admits it took her a while to come around
12、to the opinion that using nutria fur for her creations is morally acceptable. Shes trying to come up with a label to attach to nutria fashions to show it is ecofriendly.篇章导读:本文是一篇说明文。美国新奥尔良和布鲁克林举办了不同寻常的时装秀,展出海狸鼠制成的皮衣。海狸鼠每年都严重地破坏大片的湿地,因此设计师称这是一种环保的举措。1What is the purpose of the fashion shows in New O
13、rleans and Brooklyn?ATo promote guiltfree fur.BTo expand the fashion market.CTo introduce a new brand.DTo celebrate a winter holiday.答案:A推理判断题。根据第二段最后一句可知,除非了解海狸鼠每年都破坏大片湿地,否则谈论无罪恶感皮衣是很疯狂的事情。由此可推知,由于海狸鼠对生态造成了巨大的破坏,这场海狸鼠皮衣时装秀是为了推广无罪恶感皮衣。故选A。2Why are scientists concerned about nutria?ANutria damage the
14、 ecosystem seriously.BNutria are an endangered species.CNutria hurt local catsized animals.DNutria are illegally hunted.答案:A推理判断题。根据第二段最后一句和第三段第一句可推知,科学家们十分担忧海狸鼠是因为它们严重破坏了生态平衡。故选A。3What does the underlined word “collapsed” in paragraph 5 probably mean?ABoomed.BBecame mature.CRemained stable. DCrashe
15、d.答案:D词义猜测题。根据but判断,这是转折关系,以前由于皮毛交易,海狸鼠的数量处于控制之中,现在这种海狸鼠之所以能够数量激增,是由于市场不再销售海狸鼠皮毛导致的。由此可以推断出画线词collapsed和crashed的意思最相近,意为“暴跌”。故选D。4What can we infer about wearing fur in New York according to Morgan?AIts formal.BIts risky.CIts harmful. DIts traditional.答案:B推理判断题。根据最后一段第二句可知,为了给人们一种无罪恶感的选择,即人们可以穿皮衣而不被
16、人泼油漆,Morgan(摩根)认为在纽约将是一件大事。由此可推知,在纽约穿动物皮衣是有风险的。故选B。Passage 2(2021陕西省西安市第一中学高三上学期模拟调研考试) Earth Hour is the worlds biggest event, usually held annually on the last Saturday evening in March. It was inspired by a movement in Sydney, Australia, on March 31, 2007, when more than 2.2 million Sydney citize
17、ns and more than 2,100 business switched off lights and electrical appliances for an hour to support controlling the leading cause of global warming: coalfired electricity.Just one year later, in 2008, Earth Hour became a global movement, with more than 50 million people in 35 countries taking part.
18、 Global landmarks such as New Yorks Empire State Building, Egypts pyramids, Londons Big Ben, Sydneys Opera House, the Eiffel Tower and Shanghai Tower stood as silent, darkened symbols of hope and sustainability (可持续发展). The 13th edition of Earth Hour, organized by green group World Wide Fund for Nat
19、ure, or WWF, saw millions of people across 180 countries turn off their lights at 8:30 pm to highlight energy use and the need for conservation. Last year, Earth Hour was observed in more than 7,000 towns and cities in 187 countries.In 2011, Earth Hour added something new to the annual event, urging
20、 people to “go beyond the hour” by committing to at least one environmental action they could continue all year long to help to make the world a better place. The goal, of course, is to inspire people to reduce their energy consumption every day, not by sitting in the dark for an hour each night, bu
21、t by taking simple steps that can have a great effect.WWFAustralia CEO Dermot OGorman said, “While the lightsoff event is a symbolic gesture, Earth Hour has led successful campaigns over the past decade to ban plastics in the Galapagos Islands and plant 17 million trees in Kazakhstan.”篇章导读:本文是一篇说明文。
22、Earth Hour(地球一小时)呼吁人们在每年三月最后一个星期六晚上的八点半到九点半期间熄灯一小时,以此来激发人们对保护地球的责任感。1How did the author describe the development of Earth Hour?ABy listing numbers.BBy analyzing causes.CBy using famous sayings.DBy making comparisons.答案:A细节理解题。根据第一段中的“when more than 2.2 million Sydney citizens and more than 2,100 bus
23、iness switched off lights and electrical appliances”及第二段中的“more than 50 million people in 35 countries taking part”和“saw millions of people across 180 countries turn off their lights at 8:30 pm to highlight energy use and the need for conservation”以及“more than 7,000 towns and cities in 187 countries
24、”可知,作者通过列数字的论证方式阐述了“地球一小时”的发展。故选A。2What can we infer from the third paragraph?AIt was the first time that Earth Hour event had been held in 2011.BPeople are called on to do more besides switching off the electricity.CEarth Hour inspires people to turn off their lights for more than an hour.DNo energ
25、y will be consumed every day by sitting in the dark for an hour.答案:B推理判断题。根据第三段第一句“In 2011, Earth Hour added something new to the annual event, urging people to go beyond the hour by committing to at least one environmental action they could continue all year long to help to make the world a better
26、place.”可推知,除了断电之外,人们被鼓励做更多的事情来减少能源消耗。故选B。3What do we know about Earth Hour?AIt takes places on the last day of March.BIt aims to control the coalfired electricity.CIt helps solve the problem of climate change.DIt inspires people to reduce energy consumption.答案:D细节理解题。根据第三段中的“The goal, of course, is
27、to inspire people to reduce their energy consumption every day, not by sitting in the dark for an hour each night, but by taking simple steps that can have a great effect.”可知,目标是激励人们减少每天的能源消耗,不是通过每晚在黑暗中坐一小时,而是通过采取简单的步骤,产生巨大的效果。因此,“地球一小时”鼓励人们减少能源消耗。故选D。4Whats Dermot OGormans attitude towards Earth Ho
28、ur event?ASkeptical.BConcerned.CSupportive. DUninterested.答案:C推理判断题。根据最后一段中的“Earth Hour has led successful campaigns over the past decade to ban plastics in the Galapagos Islands and plant 17 million trees in Kazakhstan.”可推知,Dermot OGorman(德莫特欧达梦)对“地球一小时”持支持的态度。故选C。Passage3 (2020全国卷)Journey Back in
29、Time with ScholarsClassical Provence (13 days)Journey through the beautiful countryside of Provence,France, with Prof. Ori Z. Soltes. We will visit some of the bestpreserved Roman monuments in the world. Our tour also includes a chance to walk in the footsteps of Van Gogh and Gauguin. Fields of flow
30、ers, tileroofed (瓦屋顶) villages and tasty meals enrich this wonderful experience.Southern Spain (15 days)Spain has lovely white towns and the scent (芳香) of oranges, but it is also a treasury of ancient remains including the cities left by the Greeks, Romans and Arabs. As we travel south from Madrid w
31、ith Prof.Ronald Messier to historic Toledo, Roman Merida and into Andalucia, we explore historical monuments and architecture.Chinas Sacred Landscapes (21 days)Discover the China of “past ages”, its walled cities, temples and mountain scenery with Prof.Robert Thorp. Highlights (精彩之处) include Chinas
32、most sacred peaks at Mount Tai and Hangzhous rolling hills, waterways and peaceful temples. We will wander in traditional small towns and end our tour with an exceptional museum in Shanghai.Tunisia (17 days)Join Prof. Pedar Foss on our indepth Tunisian tour. Tour highlights include the Roman city of
33、 Dougga, the underground Numidian capital at Bulla Regia, Roman Sbeitla and the remote areas around Tataouine and Matmata, unique for underground cities. Our journey takes us to picturesque Berber villages and lovely beaches.篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了四个国家中那些可以让人们回顾过去的著名景点。1What can visitors see in both C
34、lassical Provence and Southern Spain?AHistorical monuments.BFields of flowers.CVan Goghs paintings. DGreek buildings.答案:A细节理解题。根据第一部分第二句“We will visit some of the bestpreserved Roman monuments in the world.” 和第二部分中的“we explore historical monuments and architecture”可知,在这两个景点,游客们可以参观历史遗迹。故选A项。2Which c
35、ountry is Prof. Thorp most knowledgeable about?AFrance.BSpain.CChina. DTunisia.答案:C推理判断题。根据第三部分中的“Discover the China of past ages, its walled cities, temples and mountain scenery with Prof. Robert Thorp.”可知,Thorp(托尔普)教授对中国的风景名胜非常了解。由此推测Thorp教授在这四个国家里最了解中国。故选C项。3Which of the following highlights the
36、Tunisian tour?AWhite towns.BUnderground cities.CTileroofed villages. DRolling hills.答案:B细节理解题。根据第四部分中的“Tour highlights include the Roman city of Dougga, the underground Numidian capital at Bulla Regia, Roman Sbeitla and the remote areas around Tataouine and Matmata, unique for underground cities.”可知,突尼斯的旅游亮点是地下城市。故选B项。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有