收藏 分享(赏)

四川省凉山州西昌市2021-2022学年高一英语下学期期中考试试题(Word版附解析).docx

上传人:a**** 文档编号:946278 上传时间:2025-12-19 格式:DOCX 页数:27 大小:170.76KB
下载 相关 举报
四川省凉山州西昌市2021-2022学年高一英语下学期期中考试试题(Word版附解析).docx_第1页
第1页 / 共27页
四川省凉山州西昌市2021-2022学年高一英语下学期期中考试试题(Word版附解析).docx_第2页
第2页 / 共27页
四川省凉山州西昌市2021-2022学年高一英语下学期期中考试试题(Word版附解析).docx_第3页
第3页 / 共27页
四川省凉山州西昌市2021-2022学年高一英语下学期期中考试试题(Word版附解析).docx_第4页
第4页 / 共27页
四川省凉山州西昌市2021-2022学年高一英语下学期期中考试试题(Word版附解析).docx_第5页
第5页 / 共27页
四川省凉山州西昌市2021-2022学年高一英语下学期期中考试试题(Word版附解析).docx_第6页
第6页 / 共27页
四川省凉山州西昌市2021-2022学年高一英语下学期期中考试试题(Word版附解析).docx_第7页
第7页 / 共27页
四川省凉山州西昌市2021-2022学年高一英语下学期期中考试试题(Word版附解析).docx_第8页
第8页 / 共27页
四川省凉山州西昌市2021-2022学年高一英语下学期期中考试试题(Word版附解析).docx_第9页
第9页 / 共27页
四川省凉山州西昌市2021-2022学年高一英语下学期期中考试试题(Word版附解析).docx_第10页
第10页 / 共27页
四川省凉山州西昌市2021-2022学年高一英语下学期期中考试试题(Word版附解析).docx_第11页
第11页 / 共27页
四川省凉山州西昌市2021-2022学年高一英语下学期期中考试试题(Word版附解析).docx_第12页
第12页 / 共27页
四川省凉山州西昌市2021-2022学年高一英语下学期期中考试试题(Word版附解析).docx_第13页
第13页 / 共27页
四川省凉山州西昌市2021-2022学年高一英语下学期期中考试试题(Word版附解析).docx_第14页
第14页 / 共27页
四川省凉山州西昌市2021-2022学年高一英语下学期期中考试试题(Word版附解析).docx_第15页
第15页 / 共27页
四川省凉山州西昌市2021-2022学年高一英语下学期期中考试试题(Word版附解析).docx_第16页
第16页 / 共27页
四川省凉山州西昌市2021-2022学年高一英语下学期期中考试试题(Word版附解析).docx_第17页
第17页 / 共27页
四川省凉山州西昌市2021-2022学年高一英语下学期期中考试试题(Word版附解析).docx_第18页
第18页 / 共27页
四川省凉山州西昌市2021-2022学年高一英语下学期期中考试试题(Word版附解析).docx_第19页
第19页 / 共27页
四川省凉山州西昌市2021-2022学年高一英语下学期期中考试试题(Word版附解析).docx_第20页
第20页 / 共27页
四川省凉山州西昌市2021-2022学年高一英语下学期期中考试试题(Word版附解析).docx_第21页
第21页 / 共27页
四川省凉山州西昌市2021-2022学年高一英语下学期期中考试试题(Word版附解析).docx_第22页
第22页 / 共27页
四川省凉山州西昌市2021-2022学年高一英语下学期期中考试试题(Word版附解析).docx_第23页
第23页 / 共27页
四川省凉山州西昌市2021-2022学年高一英语下学期期中考试试题(Word版附解析).docx_第24页
第24页 / 共27页
四川省凉山州西昌市2021-2022学年高一英语下学期期中考试试题(Word版附解析).docx_第25页
第25页 / 共27页
四川省凉山州西昌市2021-2022学年高一英语下学期期中考试试题(Word版附解析).docx_第26页
第26页 / 共27页
四川省凉山州西昌市2021-2022学年高一英语下学期期中考试试题(Word版附解析).docx_第27页
第27页 / 共27页
亲,该文档总共27页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、西昌市2021-2022学年度下期期中检测高一英语本试卷分选择题和非选择题两部分。第I卷(选择题)第1至7页,第II卷(非选择题)第7到8页,答题卡2页。满分150分,考试时间120分钟。注意事项:1答题前,考生务必将自己的姓名、座位号、准考证号用0.5毫米的黑色签字笔填写在答题卡上,并检查条形码粘贴是否正确。2选择题使用2B铅笔涂在答题卡对应题目标号的位置上;非选择题用0.5毫米黑色签字笔书写在答题卡的对应框内,超出答题区域书写的答案无效;在草稿纸、试卷上答题无效。3. 考试结束后,将答题卡收回。第I卷(共100分)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5个小题:每小题1.5分,满分

2、7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、 B、 C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the conversation probably take place?A. In a bookstore.B. In a library.C. In a classroom.【答案】B【解析】【原文】M: Excuse me, I cant find Jane Eyre. Could you help me?W: Oh, su

3、re. Let me check. Well, the last one was checked out an hour ago. You can borrow other books instead.M: Well, what a pity!2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Who is going to the United States?A. Judy.B. BruceC. James.【答案】C【解析】【原文】W:Christmas is around the corner.I am going to travel to Japan.How about you,James?M:

4、Last Christmas I traveled to Italy with Judy.This year I am going to the United States to visit my cousin Bruce.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How much will the man pay?A. $400.B. $500.C. $520.【答案】A【解析】【原文】M: How much is this coat?W: Its $500. But if you have a membership card, I can give you a 20% discount.M

5、: Great! Here is my membership card.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why has Tess bought a ticket?A. To enjoy the concert.B. To prepare a giftC. To celebrate her birthday【答案】B【解析】【原文】W: Alex, tomorrow is our mothers birthday. Have you prepared something for her?M: Sure thing! Ive prepared a guitar and a book. A

6、nd you, Tess?W: Ive bought a ticket to Taylor Swifts concert.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers talking about?A. Ways to help sleep.B. Evening activities.C. Weekend plans.【答案】A【解析】【原文】M: You look so sleepy!W: Well, I have a hard time falling asleep lately.M: You can drink some milk, read a b

7、oring book, or listen to light music before going to bed. It is said that these methods are very useful.W: Ill have a try tonight, thank you!第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What is th

8、e probable relationship between the speakers?A. Teacher and student.B. Colleagues.C. Classmates.7. What are the speakers mainly discussing?A. How to improve listening skillsB. How to take notes better.C. How to concentrate in class.【答案】6. C 7. B【解析】【原文】M: Anna, Mr. Smith said that your notes are the

9、 best in our class. Any good suggestions?W: Oh, Bob, I usually focus on what I am listening to in class and make simple notes quickly, then complete the whole content after class.M: Thank you for your sharing. I got it.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Where are the speakers now?A. In an art cla

10、ss.B. In an art competition.C. In an art museum.9. When does Alice take piano lessons?A. On Tuesday.B. On Wednesday.C. On Thursday.10. What does Sherman think of painting ?A. Boring.B. Interesting.C. Difficult.【答案】8. A 9. C 10. B【解析】【原文】M: Alice, do you also come here for painting lessons after scho

11、ol on Tuesday and Wednesday?W: No, actually I only take painting lessons on Tuesday, and I take piano lessons on Thursday. Do you have any other classes, Sherman?M: No. Well, I plan to take part in an important drawing competition, so I need enough time to prepare for it. But I will take other class

12、es next semester.W: Great. At first, I mistakenly thought that painting was difficult.But after a months learning, I found painting not that difficult but quite interesting.M: I couldnt agree more!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】11. Why does John go to the gym?A. To lose weight.B. To gain muscle.

13、C. To work as a trainer.12. What will John do on Friday?A. Visit his grandma.B. Do muscle training.C. Work overtime.13. When will the speakers go to the movies?A. On Monday.B. On Thursday.C. On Saturday.【答案】11. B 12. A 13. C【解析】【原文】W: John, how about seeing the new movie after work today?M: Jane, Im

14、 afraid I cant go with you today. Recently I decided to go to the gym after work.W: Sounds great. Are you trying to gain muscle?M: Yes. My trainer suggested I do muscle training on Monday and Wednesday, and do some other training on Tuesday and Thursday.W: I got it. Lets see it on Friday night!M: So

15、rry, I am going to visit my grandma on Friday. Lets meet at Green Cinema on Saturday!W: Its up to you. Im OK at any time after work.M: See you on Saturday night.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】14. What will the woman do in Japan?A. Participate in a meeting.B. Visit her friend.C. Do some shopping.

16、15. How long will the woman stay in Japan?A. One day.B. Two days.C. Three days.16. Where does the man work now?A Canada.B. Australia.C. America.17. What is the womans plan within a year?A. Working in Australia.B. Living in America.C. Settling in France.【答案】14. A 15. B 16. B 17. C【解析】【原文】M: Hello, ma

17、dam, will you also go to Japan for a holiday?W: No. Im going there for an important meeting. But if I have a chance, I want to go to Japan for a trip, visiting my friend and doing some shopping.M: Oh? How many days are you going to stay in Japan?W: Two days. After the meeting, I must go back at once

18、.M: Well, where do you come from? I come from Canada.W: I am from Korea, but Im working in France now.M: I once lived in France for three months. Now I work in Australia most of the time and live in America for several months.W: Actually, settling in France is my plan within a year. French culture a

19、nd food are great!M: I think so, especially French culture.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】18. What was the increase of the number of searches for Cuba on Mafengwo?A. 1,170%.B. 1,130%.C. 1,113%.19. Who was a regular visitor to the Cuban pub in the music video?A. CarlosB. Ernest Hemingway.C. Jay Cho

20、u.20. Why did mojitos sale increase among Chinese people?A. They cant experience a local mojito due to the COVID-19.B. Many of them like mojito very much.C. Supermarkets were doing discounts on mojito.【答案】18. C 19. B 20. A【解析】【原文】W: Since Chinese singer Jay Chou released his new song “Mojito”, China

21、 has seen an increasing interest in Cuba, where the music video was shot. The number of searches for “Cuba” on Chinese travel services platform Mafengwo increased 1,113 percent from before the songs release, according to the platform. In an interview with the Beijing Daily, Cuban Ambassador to China

22、 Carlos Miguel Pereira said he is aware of the influence of the song. He mentioned that a Cuban pub in the music video was often visited by the famous US author Ernest Hemingway.Besides the influence in tourism, the song has also promoted sales of mojito among Chinese people, as they cannot fly to C

23、uba to experience a local mojito due to the COVID-19. Overall, “Mojito” not only set off a wave of Chinese music, but also had an important impact on economy and tourism.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。AGifting flowers is a norm on International Wome

24、ns Day. People express love and appreciation to every woman in their lives. Daffodils, tulips and roses are all exceptional flowers to gift to your loved one. In this article, we introduce some of the best flowers to give to a lady on this special day.RosesWho would reject a lovely rose? A bouquet o

25、f roses is considered a symbol of love and affection. Many choose to give roses on Valentines Day, but love can be shown on any occasion.PeoniesThe fluffy flower is always a favorite among ladies. Peonies are long-lived perennials, some can even live up to 100 years. The popular garden flower symbol

26、izes prosperity and love in general.TulipsThe classic flower is among the most popular in the world. The widely known meaning of tulips is perfect love. If you have deep love for someone, tulips are the perfect choice.DaisiesBeautiful daisies can be found in various colors. They are symbols of innoc

27、ence and purity. The flower is easy to grow, and fresh-cut daisies can last for a long time in a vase.International Womens Day commemorates and celebrates the achievements of women. So no matter what you give, love and respect for women as well as the efforts taken to reach gender equality are most

28、important and valuable.21. If you want flowers to last long in a vase, which one is perfect to choose?A. RoseB. PeonyC. TulipD. Daisy22. Whats the authors purpose of writing this article?A. To explain the meaning of Womens DayB. To advertise some perfect flowersC. To introduce some flowers for Women

29、s DayD. To honour great women23. Which section of a web page can this article be taken from?A. EntertainmentB. FashionC. CultureD. Celebrity【答案】21. D 22. C 23. C【解析】【导语】这是一篇说明文。文章介绍了几种适合在国际妇女节送给女士的花。【21题详解】细节理解题。根据Daisies表格内最后一句“The flower is easy to grow, and fresh-cut daisies can last for a long t

30、ime in a vase.(这种花很容易生长,而鲜切的雏菊在花瓶里可以保存很长时间)”可知,如果想在花瓶里让花存活较长时间,可以选择养雏菊。故选D。【22题详解】细节理解题。根据第一段最后一句“In this article, we introduce some of the best flowers to give to a lady on this special day.(在这篇文章中,我们将介绍一些在这个特殊的日子送给女士的最好的花)”可知,本文的目的是介绍适合妇女节的花。故选C。【23题详解】推理判断题。根据第一段前两句“Gifting flowers is a norm on I

31、nternational Womens Day. People express love and appreciation to every woman in their lives.(送花是国际妇女节的标配。人们向自己生活中的每位女性表达爱和感激)”可知,送花是节日文化的一种表达,由此可推知,本文可能摘自网页的“文化”版块。故选C。BMy family and I met the breeder at a dog show. We drove for four hours to her house where she showed us three puppies , two males a

32、nd one female. They were all Welsh Corgis and were so cute with their little legs, long bodies and heads that looked too big for their bodies. It took me a long time to figure out which one I wanted, but I finally decided when the female came up to me and licked (舔) my face. I named her Dion.It took

33、 a while for Dion to get used to our home. Every night, she cried in a way that made me burst into tears. She cried almost every second of the day. But after a couple of weeks, she got used to us. Thats when we began to train her.My mother and I took Dion to puppy kindergarten. It was funny to see a

34、ll the disobedient (不温顺的) dogs. They all barked (吠叫) very loudly, making my ears hurt. The only one who didnt bark was Dion. She was very shy and hid from people. But she was very friendly with the other dogs. The trainer says that she is doing very well for a four-month-old puppy.If you are thinkin

35、g about getting a dog, consider all the time and effort you must put in. There are a lot of responsibilities . I walk Dion four to six times a day. I feed her, spend time with her and watch her when she is out of her doghouse. Even if my favourite TV programme is on, or a good part in a movie is com

36、ing up, I still have to take care of her. It is a lot of work to keep her clean. Sometimes when I brush her I end up with hair all over me.However, it is all worth it. I have benefited in many ways from having Dion around. For one thing, she provides constant love. She is always there to lick me, li

37、e on me and comfort me. I always have someone to keep me company. I enjoy playing with her. Dion is always there to talk to. Even though she doesnt talk back, I think she can tell when I am happy, sad, angry, confused or troubled.Dion is a big responsibility but she is the most comforting friend bec

38、ause she is always there, with me.24. Which of the following statements is true according to this passage?A. The author choose Dion because it is a female dog.B. The family didnt start to train Dion until she fit into them.C. Dion barked almost every day when she was in the puppy kindergarten.D. Dio

39、n is a dog that can tell me her joys and sorrows.25. Why does the author walk Dion four to six times a day?A. To train her.B. To watch her.C. To accompany her.D. To comfort her.26. What does the author mean by saying “Dion is a big responsibility”?A. Keeping a dog is troublesome.B. Dogs are big burd

40、en.C. Raising a dog means time and effort.D. Dogs are responsible.27. Which words can best describe the author?A. Patient and responsible.B. Curious and creative.C. Warmhearted and strict.D. Responsible and brave.【答案】24. B 25. C 26. C 27. A【解析】【导语】这是一篇记叙文。文章讲述了作者与狗狗Dion的相处。【24题详解】细节理解题。根据根据第二段后两句“Bu

41、t after a couple of weeks, she got used to us. Thats when we began to train her.(但几周后,它习惯了我们。就在那时我们开始训练它)”可知,作者一家并没有马上训练这只狗,而是等它适应了以后才训练。故选B。【25题详解】推理判断题。根据第四段前两句“If you are thinking about getting a dog, consider all the time and effort you must put in. There are a lot of responsibilities.(如果你想养一条狗,

42、考虑一下你必须投入的所有时间和精力。有很多责任需要承担)”及倒数第二段中的“I always have someone to keep me company.(总是有人陪着我)”可知,养狗就需要对它负责任,而作者每天遛狗4到6次就是对狗负责的表现,而陪伴也是相互的。由此可推知,作者遛狗是为了陪伴它。故选C。【26题详解】推理判断题。根据第四段前两句“If you are thinking about getting a dog, consider all the time and effort you must put in. There are a lot of responsibiliti

43、es.(如果你想养一条狗,考虑一下你必须投入的所有时间和精力。有很多责任需要承担)”及后文作者对狗的各种照顾可知,作者说“Dion是一个很大的责任”意味着照顾狗狗需要很多时间和精力。故选C。【27题详解】推理判断题。根据第四段“I walk Dion four to six times a day. I feed her, spend time with her and watch her when she is out of her doghouse. Even if my favourite TV programme is on, or a good part in a movie is

44、coming up, I still have to take care of her. It is a lot of work to keep her clean. Sometimes when I brush her I end up with hair all over me.(我每天遛狗四到六次,喂它,陪它,看着它走出狗窝。即使我最喜欢的电视节目正在播出,或者电影的精彩部分即将上演,我仍然必须照顾她。要保持她的清洁需要做很多工作。有时候我给她刷毛的时候,我全身都是毛)”可知,作者既有耐心又有责任心。故选A。CEfforts of growing organic vegetables t

45、hat brings much less damage to the farmland paid off as Yunnan Province in southwest China has been trying to deliver its promise to better protect its natural resources.In the trail field under the management of Yunling Organic Agriculture Development Co., Ltd , the organic matter in soil has been

46、improved while content of some heavy metals has been reduced ever since the organic planting project started in 2017. The green fertilizer they use has left close to little pollution in the soil, which is of critical significance as the field that covers 240 hectares of land is located right in the

47、middle of Kunming Songhuaba Reservoir Nature Reserve.Now, more than 50 tons of vegetables of more than 20 varieties from the field are sent to places across China every day. Although the price is three to five times higher than that of ordinary vegetables, it is popular in the middle and high-end re

48、tail markets in east, central and south China. In Tonghai County, one of the main producing areas, the organic vegetables have begun to enter Southeast Asian market.“A revolutionary change should be made to the traditional growing mode or cultivation technology. If the zero emission of chemical rema

49、ins is realized, our problems of environmental pollution will be solved,” said He Jiangming, researcher at the Institute of Horticulture, Yunnan Academy of Agricultural Sciences.28. What does the underlined word “deliver” in paragraph 1 probably mean?A. Send.B. Address.C. Keep.D. Save.29. What can w

50、e infer from this article?A. Yunnan province intends to grow organic vegetables to make more money.B. The soil in the trail field is metal-free.C. The organic vegetables are not popular because of their high prices.D. Organic farming may help solve the problems of environmental pollution.30. What is

51、 He Jiangmings attitude towards organic farming?A DoubtfulB. CriticalC. OptimisticD. Neutral31. Whats the best title of this article?A. All efforts paid offB. Clean organic farming brings green futureC. How to reduce heavy metals in soil?D. Traditional or organic ?【答案】28. C 29. D 30. C 31. B【解析】【导语】

52、这是一篇说明文。文章主要说明了种植有机蔬菜的努力取得了成效,因为中国西南部的云南省一直在努力兑现更好地保护自然资源的承诺。云岭有机农业发展有限公司管理的试验田自2017年开展有机种植项目以来,土壤有机质有所提高,部分重金属含量有所降低。文章说明了其取得的成功以及未来有机农业的前景。【28题详解】词句猜测题。根据画线词后文“its promise to better protect its natural resources”可知,云南省一直在努力兑现更好地保护自然资源的承诺,故画线词意思是“兑现,守诺”,与keep promise意思一致。故选C。【29题详解】细节理解题。根据第二段中“The

53、 green fertilizer they use has left close to little pollution in the soil, which is of critical significance as the field that covers 240 hectares of land is located right in the middle of Kunming Songhuaba Reservoir Nature Reserve.(他们使用的绿色肥料几乎没有对土壤造成污染,这一点至关重要,因为这片240公顷的土地位于昆明松花坝水库自然保护区的正中央)”以及最后一段

54、中“If the zero emission of chemical remains is realized, our problems of environmental pollution will be solved(如果实现了化学残留物的零排放,我们的环境污染问题将得到解决)”可知,有机农业可能有助于解决环境污染问题。故选D。【30题详解】推理判断题。根据最后一段“A revolutionary change should be made to the traditional growing mode or cultivation technology. If the zero emis

55、sion of chemical remains is realized, our problems of environmental pollution will be solved,” said He Jiangming, researcher at the Institute of Horticulture, Yunnan Academy of Agricultural Sciences.(“要对传统的种植方式或栽培技术进行革命性的变革。如果实现化学残留物的零排放,我们的环境污染问题就会得到解决,”云南省农业科学院园艺研究所研究员何江明说)”可推知,何江明支持有机农业。故选C。【31题详

56、解】主旨大意题。根据第二段“In the trail field under the management of Yunling Organic Agriculture Development Co., Ltd , the organic matter in soil has been improved while content of some heavy metals has been reduced ever since the organic planting project started in 2017. The green fertilizer they use has left

57、 close to little pollution in the soil, which is of critical significance as the field that covers 240 hectares of land is located right in the middle of Kunming Songhuaba Reservoir Nature Reserve.(云岭有机农业发展有限公司管理的试验田自2017年开展有机种植项目以来,土壤有机质有所提高,部分重金属含量有所降低。他们使用的绿色肥料几乎没有对土壤造成污染,这一点至关重要,因为这片240公顷的土地位于昆明

58、松花坝水库自然保护区的正中央)”结合文章说明了其取得的成功以及未来有机农业的前景。可知,B选项“清洁有机农业带来绿色未来”最符合文章标题。故选B。DA Russian robotics company has recently made headlines for offering $200,000(about 1,274,060 yuan) for the right to use one individuals face and voice forever in robot development. Its expected that their robots will look and

59、sound human like. However, they may not be able to move like humans.“Robots are klutzes (笨手笨脚的人),” US AI engineer Ken Goldberg told the website Science News for Students.Robotic scientists say that one-year-old human babies have better movement skills than robots do. Lets take a look at some tasks t

60、hat are easy for you but tough for robots.Pick things upPicking things up is not easy. If we drop our pencil on the floor, our brains work hard. First, we must find the pencil and look at its distance. Then we move our hands to it. A robot cannot always move its “hand” to the right place. Calculatin

61、g (计算) the distance is not easy. Then, when we touch the pencil, it might roll a little bit. Robots cannot easily understand this either. So, if you drop a pencil on the floor, a robot will probably roll it around the room.Get around spacesIf someone drops you in a building youve never been to, you

62、might feel a bit lost. But you can look around, find a door and get out quickly. You will not get stuck in a corner. But a robot will look everywhere for a door, even on ceilings and floors. This is because its hard for them to understand spaces, especially large, blank things such as walls or ceili

63、ngs. Scientists need to train them with lots of data to learn this.Understand the world made by people“Common sense” is what we dont need to think or talk about. Because of common sense, we do not look for doors on the ceiling. We pick up a coffee cup by its handle. We feel whether it has coffee ins

64、ide, and whether it is hot.But robots may turn the cup upside down or hold the hot part of the cup, damaging itself. Scientists have tried teaching robots common-sense rules. But even huge databases dont help much. There are just too many rules and too many exceptions (例外). Maybe they just need more

65、 time to learn.32. Why is it difficult for a robot to pick things up?A. It cannot locate where the thing is.B. Its hands cannot move far enough.C. It has difficulty working out the exact distance.D. It tends to roll things around the room.33. What do robots tend to do when they are trapped in a corn

66、er?A. Look for doors aimlessly.B. Go to a door and get out.C. Wait for others to help.D. Check the space carefully.34. Why is it hard to teach robots common-sense rules?A. It is difficult to explain to them these rules.B. There are so many rules and unexpected situations.C. There arent huge database

67、s for the robots to learn from.D. It takes time and patience to teach them.35. What is the theme of the article?A How robots help improve our lives.B. Robots have their own limitations.C. The importance of the database to robots.D. In what areas robots will be applied.【答案】32. C 33. A 34. B 35. B【解析】

68、【导语】这是一篇说明文。讲述了一些机器人很难完成的任务,说明机器人有自己的局限性。【32题详解】细节理解题。根据第四段Pick things up下列段落中“A robot cannot always move its hand to the right place. Calculating (计算) the distance is not easy. (机器人不能总是把它的手移动到正确的地方。计算距离并不容易。)”可知,因为机器人计算出准确的距离有困难,所以不容易捡起东西。故选C项。【33题详解】细节理解题。根据第五段Get around spaces下列段落中“But a robot wi

69、ll look everywhere for a door, even on ceilings and floors. This is because its hard for them to understand spaces, especially large, blank things such as walls or ceilings. (但机器人会到处寻找门,甚至在天花板和地板上。这是因为他们很难理解空间,特别是大的、空白的东西,如墙壁或天花板。)”可知,当机器人被困在角落里时,它们会漫无目的地找门。故选A项。【34题详解】细节理解题。根据最后一段中“Scientists have

70、tried teaching robots common-sense rules. But even huge databases dont help much. There are just too many rules and too many exceptions. (科学家们尝试教机器人一些常识性规则。但即使是巨大的数据库也没有多大帮助。有太多的规则,也有太多的例外。)”可知,因为有很多规则和意想不到的情况,所以教机器人常识规则非常难。故选B项。【35题详解】主旨大意题。通读全文,根据第三段中“Lets take a look at some tasks that are easy f

71、or you but tough for robots. (让我们来看看一些对你来说很容易但对机器人来说很难的任务。)”等内容可知,本文主要讲述了一些机器人很难完成的任务,说明机器人有自己的局限性。故选B项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。If you want to teach your students critical thinking, give them opportunities to brainstorm and analyze things._36_Start a class discus

72、sion by asking an open-ended question. Open-ended questions are questions that have more than one answer. Make sure to emphasize to your students that there are no right or wrong answers. _37_ Show enthusiasm about answers that are outside of the box to encourage students to let their minds expand t

73、o different possible ideas.Give students time to think things through. _38_ For classroom discussions or in-class assignments, give students a few minutes to think clearly before they put forward any ideas. For the best results, have students sit quietly and put down their books and pens while they

74、reflect.Show students a vague picture to get them thinking about their own ideas. Show your students a picture of something that is a bit vague. _39_ Next, ask them to break down the clues in the picture that led them to this idea. Finally, ask them to think about how some of their own beliefs or ex

75、periences shaped what they thought about the picture._40_ In the age of electronic information, it is important to know what websites are offering reliable facts and which ones arent. Discuss the issue in class, or give students an assignment to look at a website on their own and evaluate it.A. Webs

76、ites are of great help to students.B. Have students evaluate a website.C. Have them guess whats happening in the picture.D. The following are tips for you to follow.E. Encourage students to ask simple questions.F. Narrow thinking is often the result of rushing to give an answer.G. This will allow st

77、udents to think critically and creatively without fear of getting anything wrong.【答案】36. D 37. G 38. F 39. C 40. B【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了如何让学生拥有批判性思维。【36题详解】根据上文“If you want to teach your students critical thinking, give them opportunities to brainstorm and analyze things.(如果你想教你的学生批判性思维,给他们头脑风暴和分析事

78、物的机会)”可知,想要培养学生的批判性思维,要给他们头脑风暴和分析事物的机会,后面四段介绍了四种具体培养学生批判性思维的方法。由此可知,此处起承上启下的作用,故D项“以下几种方法供你参考。”符合语境。故选D项。37题详解】根据本段主题句“Start a class discussion by asking an open-ended question.(利用问一个开放性问题开启课堂讨论)”及上文“Make sure to emphasize to your students that there are no right or wrong answers.(一定要向你的学生强调,答案没有对错之

79、分)”可知,提出一个答案没有对错的开放性问题,这样学生就不用担心回答错误,故G选项中“这将允许学生批判性和创造性地思考,而不用担心出错。”符合语境,G项中的This指代上一句的“there are no right or wrong answers”。故选G项。【38题详解】根据本段主题句“Give students time to think things through.(给学生足够的时间把事情想清楚)”可知,该段主要讲的是你要给学生足够的时间把事情想清楚,故F项“狭隘的思维往往是匆忙给出答案的结果。”符合语境。且下句中“give students a few minutes to thi

80、nk clearly(给学生几分钟时间思考清楚)”承接该句意。故选F项。【39题详解】根据空前的“Show your students a picture of something that is a bit vague.(给你的学生看一张有点模糊的图片)”可知,给学生展示一张模糊的图片。由此推断,接下来是让学生猜测图片里发生了什么。C项“让他们猜猜图片里发生了什么。”符合语境。故选C项。【40题详解】根据“In the age of electronic information, it is important to know what websites are offering relia

81、ble facts and which ones arent.(在电子信息的时代,了解哪些网站提供了可靠的事实,哪些不是很重要)”可知,该段主要讲的是在信息化时代,学生要知道哪些网站提供了可靠的事实,哪些没有。故B项“让学生评估一个网站。”符合该段主旨。故选B项。第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Like many educators, Professor Lorenz was tired of his students scrolling(滚屏)thr

82、ough their phones during class. The students were physically _41_but mentally many were miles away and their class _42_ and grades reflected that.So two years ago, Lorenz used his own money to_43_ his students to download a new _44_ called Flipd, which monitors the amount of time users spend on thei

83、r phones. If students used their phones during his classes, Lorenz could see and _45_ it, and it affected their final grades.Flipd was _46_ designed as a parental control app. From one phone, a parent could _47_ lock a childs phone. Not surprisingly, that got bad reviews from kids. But then a _48_ u

84、se for the technology appeared. The app could be used to _49_goals for how much time a user wanted to spend off the phone, and then track the persons minutes away from the _50_Unlike other _51_ to smartphone overuse that lock away phones or blame users for time spent online, Flipd_52_ them for minut

85、es spent offline. Success or failure notifications(通知)let them know if they have met their_53_ Using Flipd, professors can_54_ students grades to how well they succeed in staying off their phones during classes. In Lorenzs class, 5 percent of their final grade is cut if they dont _55_ the app.Althou

86、gh Lorenz met with some _56_ at first, “It turned out to be more_57_ than I thought, ” he said. “Students were excited to use it, especially when I explained to them why we were doing it, that using phones in class means theyre wasting their time and money, and they get lost during lecture time.”Not

87、 all students love it. A small percent _58_ to use Flipd, saying its an attack on privacy or it _59_ too much space on their phone. But many_60_ him for it.41. A. absentB. presentC. modernD. different42. A. participationB. preparationC. researchD. contribution43. A. buy upB. help outC. pay forD. fig

88、ure out44. A. charityB. gameC. inventionD. app45. A. judgeB. guideC. designD. track46. A. originallyB. particularlyC. similarlyD. unexpectedly47. A. personallyB. frequentlyC. remotelyD. eventually48. A. differentB. sensitiveC. familiarD. reliable49. A. meetB. concernC. setD. achieve50. A. reviewB. s

89、creenC. academyD. association51. A. approachesB. attractionsC. explanationsD. congratulations52. A. punishesB. rewardsC. preparesD. protects53. A. needsB. requirementsC. classmatesD. goals54. A. limitB. tieC. expandD. foster55. A. get rid ofB. take notice ofC. make use ofD. catch sight of56. A. admi

90、ssionB. statementC. understandingD. resistance57. A. successfulB. powerfulC. gratefulD. skillful58. A. serveB. agreeC. refuseD. measure59. A. give offB. takes upC. put outD. cut down60. A. blameB. greetC. argueD. thank【答案】41. B 42. A 43. C 44. D 45. D 46. A 47. C 48. A 49. C 50. B 51. A 52. B 53. D

91、54. B 55. C 56. D 57. A 58. C 59. B 60. D【解析】【导语】这是一篇记叙文。大学教授Lorenz发现很多学生沉迷于手机,这引起了他的担忧。他决定引用一款新软件,以此控制学生使用手机的时间,并且将使用手机时间的长短与学生的成绩挂钩。虽然有一些人反对,但是多数人还是支持他的行为。【41题详解】考查形容词词义辨析。句意:学生们身体上在场,但精神上却有许多人在千里之外他们的课堂参与和成绩反映了这一点。A. absent缺席的;B. present在场的;C. modern现代的;D. different不同的。根据空前的physically及空后的but ment

92、ally many were miles away 可知,此处表示很多学生虽然身在教室,但是心已经在千里之外。present意为“在场的”。故选B项。【42题详解】考查名词词义辨析。句意:学生们身体上在场,但精神上却有许多人在几英里之外他们的课堂参与和成绩反映了这一点。A. participation参加;B. preparation准备;C. research研究;D. contribution贡献。根据上文可知,很多学生在课上玩手机,他们的课堂参与度和学习成绩也反映了这个问题。A. participation“参与”恰当,故选A项。【43题详解】考查动词短语辨析。句意:因此,两年前,洛伦兹

93、用自己的钱为他的学生下载了一个名为Flipd的新应用程序,该应用程序监控用户在手机上花费的时间。A. buy up收购,全部买下;B. help out帮助.脱离困境;C. pay for付款;D. figure out弄清。根据上文“used his own money ” 可知,他是用自己的钱为孩子们付费购买了应用程序。故选C项。【44题详解】考查名词词义辨析。句意:因此,两年前,洛伦兹用自己的钱为他的学生下载了一个名为Flipd的新应用程序,该应用程序监控用户在手机上花费的时间。A. charity慈善;B. game游戏;C. invention发明;D. app程序、应用。根据46空

94、后的“as a parental control app”可知,Flipd是一款监控应用程序。故选D项。【45题详解】考查动词词义辨析。句意:如果学生在上课时使用手机,洛伦兹可以看到并跟踪手机,这会影响他们的最终成绩。A. judge评判、断定;B. guide指导;C. design设计;D. track跟踪。根据空前的see及空后的“it affected their final grades”可知,Lorenz通过Flipd会看到课上使用手机的学生,并将学生在课上使用手机的时间作为期末成绩的一个参考标准,故此处表Lorenz对学生的手机使用情况进行追踪、记录。故选D项。【46题详解】考查

95、副词词义辨析。句意:Flipd最初是作为家长控制应用程序设计的。父母可以通过一部手机远程锁定孩子的手机。A. originally起初;B. particularly尤其、特别;C. similarly相同地;D. unexpectedly意外地。根据文意可知,设计这款软件的初衷是让父母监督管理孩子。故选A项。【47题详解】考查副词词义辨析。句意:Flipd最初是作为家长控制应用程序设计的。父母可以通过一部手机远程锁定孩子的手机。A. personally个人地;B. frequently频繁地;C. remotely遥远地; D. eventually最后、终于。根据上文可知,这款软件的设计

96、初衷是帮助父母监督孩子,此处指父母可以远程锁定孩子的手机。remotely“远程地”,故选C项。【48题详解】考查形容词词义辨析。句意:但后来,这项技术出现了不同的用途。根据据守的“but”A. different不同的;B. sensitive敏感的;C. familiar熟悉的;D. reliable可靠的。以及上文“ monitors the amount of time users spend on their phones(监控用户在手机上花费的时间)”和下文“for how much time a user wanted to spend off the phone(设定用户想离开

97、手机的时间目标)”可知,这项技术的用途与最初不同。故选A项。【49题详解】考查动词词义辨析。句意:该应用程序可以用来设定用户想离开手机时间目标,然后跟踪用户离开屏幕的分钟数。A. meet见面;B. concern涉及、担忧;C. set设置;D. achieve实现。根据“goals for how much time a user wanted to spend off the phone”以及习惯搭配可知,“set goals“设定、设置目标”符合文意,故选C项。【50题详解】考查动词词义辨析。句意:该应用程序可以用来设定用户想离开手机的时间目标,然后跟踪用户离开屏幕的分钟数。A. re

98、view复习;B. screen屏幕;C. academy学术;D. association联系。根据上文“scrolling(滚屏)through their phones”可知,此处指手机屏幕,故选B项。【51题详解】考查名词词义辨析。句意:不像很多人应对过度使用手机的方法是把手机收起来或者对使用者一通指责,这种“惩罚式”的,Flipd使用的方法恰恰相反,那就是“奖励式”的。A. approaches方法、途径;B. attractions吸引;C. explanations解释;D. congratulations祝贺。此处是将Flipd 与其他应对过度使用手机的办法进行对比,appro

99、ach常与to 连用。故选A项。【52题详解】考查动词词义辨析。句意:不像很多人应对过度使用手机的方法是把手机收起来或者对使用者一通指责,这种“惩罚式”的,Flipd使用的方法恰恰相反,那就是“奖励式”的。A. punishes惩罚;B. rewards回报;C. prepares准备;D. protects保护。根据上文“Unlike otherblame users for time spent online”可知,这两种方法是截然不同的,所以此处要选一个与blame意思相反的词。故选B项。【53题详解】考查名词词义辨析。句意:成功或失败通知会让他们知道自己是否达到了目标。A. needs

100、需要;B. requirements要求;C. classmates同学;D. goals目标。根据上文的49空的“set goals” 可知,此处指实现目标,名词复现。故选D项。【54题详解】考查动词词义辨析。句意:通过使用Flipd,教授们可以将学生的成绩与他们在课堂上不使用手机的成功程度联系起来。A. limit限制;B. tie联系;C. expand扩张;D. foster促进。根据上下文“教授会将学生在课堂上不使用手机的目标达成情况和考试成绩联系到一起。”tie.to.意为“将与联系到一起”。故选B项。【55题详解】考查动词短语辨析。句意:在洛伦兹的课堂上,如果他们不使用该应用程序

101、,期末成绩的5%将被削减。A. get rid of摆脱;B. take notice of注意;C. make use of 使用;D. catch sight of看见。根据第二段“If students used their phones during his classes, Lorenz could see and 45 it, and it affected their final grades.(如果学生在上课时使用手机,洛伦兹可以看到并跟踪手机,这会影响他们的最终成绩。)”可知,成绩与这款程序的使用有关。故选C项。【56题详解】考查名词词义辨析。句意:虽然洛伦兹一开始遇到了一些

102、阻力,“结果比我想象的要成功,”他说。A. admission允许;B. statement陈述;C. understanding理解;D. resistance抵抗、阻力。根据上文“Not surprisingly, that got bad reviews from kids.(毫不奇怪,这得到了孩子们的不好评价。)”可知,一开始他遇到了阻力。故选D项。【57题详解】考查形容词词义辨析。句意:虽然洛伦兹一开始遇到了一些阻力,“结果比我想象的要成功,”他说。A. successful成功的;B. powerful强大的;C. grateful感激的;D. skillful熟练的。根据下文的“

103、Students were excited to use it”可知,结果取得了成功。故选A项。【58题详解】考查动词词义辨析。句意:一小部分人拒绝使用Flipd,称这是对隐私的攻击,或者占用了手机太多空间。A. serve服务;B. agree赞同;C. refuse拒绝;D. measure衡量。根据上文“Not all students love it.(并不是所有的学生都喜欢它。)”可知,部分学生拒绝使用它。故选C项。【59题详解】考查动词短语辨析。句意:少部分人拒绝使用Flipd,称这是对隐私的攻击,或者占用了手机太多空间。A. give off发出(光、热等); B. takes

104、up拿起、开始从事、占据;C. put out扑灭;D. cut down减少,砍伐。根据句意及下文“too much space”可知,此处指占用了手机太多空间。故选B项。【60题详解】考查动词词义辨析。句意:但很多人都很感谢它。A. blame责备;B. greet问候;C. argue争论;D. thank感谢。此处是将少部分人对待这款软件的态度和很多人的进行对比,通过“but”可以判断多数人还是很感谢它的。故选D项。第 II 卷(共50分)注意:将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。第二节 语法填空(共10小题,每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词

105、)或括号内单词的正确形式。For Wuhan, the Guibei-Qintai-Guiyuan region is _61_ (true) blessed with rich resources.It _62_(locate) in the central area of the famous Wuhan Three Towns Wuchang, Hankou and Hanyang, _63_ countless historical events have taken place over time.The Yangtze River and Hanjiang River meet h

106、ere; and the past, present and future of the city come together as one.In this space, the Yangtze River civilization, urban culture, historical scenery and urban life unite. Looking at Wuhan, it is _64_(impress) to see such a diverse and inclusive urban cultural space with such strong vitality (生命力)

107、.Worldwide, famous urban cultural spaces_65_(be) a mixture of long-standing culture and prosperous commerce.Covent Garden in London is the place where My Fair Lady, _66_(star) Audrey Hepburn, was filmed. It is also one of the liveliest _67_(area) of downtown London. The extended blocks have become a

108、 landmark for the city.In China, Sanlitun shopping area in Beijing and the Sino-Ocean Taikoo Li Chengdu have also created _68_ attractive urban cultural space.The vitality of a block cannot be compared to a commercial complex with _69_(limit) capacity or central business district with a single busin

109、ess form. At the same time, the block releases peoples desire_70_communication, which can better attract visitors.The development of a city lies in people. The blocks that attract people naturally become the source of the urban cultural space.【答案】61. truly 62. is located 63. where 64. impressive 65.

110、 are 66. starring 67. areas 68. an 69. limited 70. for【解析】【导语】这是一篇说明文,城市文化空间是悠久的文化和繁荣的商业的混合体,文章主要介绍了几个城市文化空间。【61题详解】考查副词。句意:对于武汉来说,贵北-琴台-桂园地区是得天独厚的资源。此处修饰动词blessed,应用副词形式。故填truly。【62题详解】考查时态、语态和主谓一致。句意:它位于著名的武汉三城武昌、汉口、汉阳的中心地带,这里曾发生过无数的历史事件。主语It指代上文提到的“the Guibei-Qintai-Guiyuan region”,与动词locate之间是被动

111、关系,且句子是描述一个事实,应用一般现在时的被动语态,主语是第三人称单数,be动词用is。故填is located。【63题详解】考查定语从句。句意:它位于著名的武汉三城武昌、汉口、汉阳的中心地带,这里曾发生过无数的历史事件。分析句子可知,空处引导非限制性定语从句,先行词是the central area,表示地点,关系词在从句中作地点状语,应用where引导。故填where。【64题详解】考查形容词。句意:放眼武汉,让人印象深刻的是这样一个多元包容、充满活力的城市文化空间。空处应填形容词作表语,impressive令人印象深刻的。故填impressive。【65题详解】考查时态和主谓一致。句

112、意:在世界范围内,著名的城市文化空间是悠久的文化和繁荣的商业的混合体。句子是描述一个事实,应用一般现在时,主语spaces是名词复数,be动词应用are。故填are。【66题详解】考查现在分词。句意:英国伦敦的科文特花园是奥黛丽赫本主演的窈窕淑女的拍摄地。分析句子可知,动词star“使主演,由担任主演”与My Fair Lady之间是主谓关系,应用现在分词作后置定语。故填starring。【67题详解】考查名词复数。句意:它也是伦敦市中心最热闹的地区之一。area是可数名词,one of后接可数名词复数,表示“之一”,故填areas。【68题详解】考查不定冠词。句意:在中国,北京的三里屯购物区

113、和成都的远洋太古里也创造了具有吸引力的城市文化空间。space在句中用作可数名词,此处泛指“一个具有吸引力的文化空间”,应用不定冠词,且attractive是以元音音素开头,故填an。【69题详解】考查形容词。句意:一个街区的活力无法与一个容量有限的商业综合体或单一商业形式的中央商务区相比。空处应填形容词作定语,修饰名词capacity,limited有限的。故填limited。【70题详解】考查介词。句意:同时,街区释放了人们交流的欲望,可以更好地吸引游客。desire for对的欲望,固定搭配。故填for。第四部分:写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错 (共10处;每处1分,满分10

114、分)71. 下面短文中有10处语言错误。请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。增加:在缺词处加一个漏词符号(),并在其下面写出该加的词;删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每句不超过两个错误;2.每处错误及其修改均仅限一词;只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。No one really know exactly when the first people arrived in what we now know as California. It is likely that Native Americans moved

115、California at least fifteen thousands years ago. Scientists believe that these settlers were crossed the Bering Strait by a land bridge what existed in prehistoric times. In the 16th century, the native people suffered great after an arrival of the Europeans. Thousands of them were killed or forced

116、into slavery. In addition, many died from the diseases bring by the Europeans. Therefore, some survived these terrible times, and today there are more Native Americans living in California as in any other state of America.【答案】1. knowknows2. 在moved后加to3. thousandsthousand4. 去掉crossed前的were5. whatthat

117、或which6. greatgreatly7. anthe8. bringbrought9. ThereforeHowever10. asthan【解析】【导语】这是一篇记叙文。文章简述了美洲原住民的发展史。【详解】1. 考查主谓一致。句意:没有人确切知道第一批人是什么时候来到我们现在所知的加利福尼亚州的。主句的时态为一般现在时,主语为No one,谓语动词应用第三人称单数形式。故将know改为knows。2. 考查介词。句意:美洲原住民很可能至少在一万五千年前就搬到了加利福尼亚州。短语move to表示“搬到”,句中缺少介词to。故在moved后加to。3. 考查数词。句意:美洲原住民很可能

118、至少在一万五千年前就搬到了加利福尼亚州。fifteen是基数词,表示确切的数字,其后的“千”不用复数形式。故将thousands改为thousand。4.考查动词语态。句意:科学家们认为,这些定居者通过史前时期存在的一座陆桥穿越白令海峡。本句中从句的谓语动词crossed与从句主语these settlers是主谓关系,不用被动语态。故去掉crossed前的were。5. 考查定语从句。句意:科学家们认为,这些定居者通过史前时期存在的一座陆桥穿越白令海峡。分析句子结构可知,bridge后是一个限定性定语从句,修饰先行词bridge,在从句中作主语,指物,因而用that或which引导。故将wh

119、at改为that或which。6. 考查副词。句意:16世纪,欧洲人到来后,当地人遭受了巨大的苦难。修饰动词suffered,应用副词。故将great改为greatly。7. 考查冠词。句意:16世纪,欧洲人到来后,当地人遭受了巨大的苦难。此处特指“欧洲人的到来”,应用定冠词。故将an改为the。8. 考查非谓语动词。句意:此外,许多人死于欧洲人带来的疾病。动词bring在本句中作diseases的后置定语,两者是动宾关系,因而需用过去分词形式,表示被动。故将bring改为brought。9. 考查副词。句意:然而,一些人在那样可怕的时期幸存下来,如今居住在加利福尼亚州的印第安人比美国任何其他

120、州都多。根据句中survived与上一句中的died可知,前后文之间是转折关系,应用转折副词however。故将Therefore改为However。10. 考查介词。句意:然而,一些人在那样可怕的时期幸存下来,如今居住在加利福尼亚州的美洲原住民比美国任何其他州都多。根据句中的more可知,句中应应用介词than,表示比较。故将as改为than。第二节 书面表达 (25分)72. 假定你是李华,三月十二日是一年一度的植树节,你校将举行植树活动。你打算邀请美国朋友Peter一起参加。请给他写一封邮件,邀请他参加并告知活动安排等事宜。内容主要包括:1.活动的时间和地点;2.活动的安排;3.活动的意

121、义。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Peter,_Yours,Li Hua【答案】Dear Peter,Knowing that you are enthusiastic about Chinese school life, I am delighted to write to invite you to our school annual tree planting activity.Tree Planting Day, which arrives on March 12th, is a day for us to plant trees for th

122、e warm climate and frequent spring rainfall during that time. Aiming to establish a sense of protecting the environment, the activity is scheduled to take place next Wednesday, lasting half a day.On that day ,we will meet at the school gate at 7 am and set out to the certain area to plant trees by s

123、chool bus. All planting necessities are equipped by school and the things you have to prepare are a pair of comfortable shoes, food and some drinks. Apart from tree planting, we are supposed to fly kites, embrace the beauty of nature and enjoy some other entertainment.Looking forward to your coming.

124、Yours,Li Hua【解析】【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生给美国朋友Peter写一封邮件,邀请他参加学校举行的植树节活动并告知活动安排等事宜。【详解】1.词汇积累高兴的:delightedhappy旨在做某事:aim to dobe aimed at doing举行:take placehold除了:apart frombesides2.句式拓展简单句变复合句原句:Aiming to establish a sense of protecting the environment, the activity is scheduled to take place next Wedne

125、sday, lasting half a day.拓展句:Aiming to establish a sense of protecting the environment, the activity is scheduled to take place next Wednesday, which lasts half a day.【点睛】【高分句型1】Knowing that you are enthusiastic about Chinese school life, I am delighted to write to invite you to our school annual tree planting activity.(运用了现在分词作状语,that引导的宾语从句和不定式作目的状语)【高分句型2】Tree Planting Day, which arrives on March 12th, is a day for us to plant trees for the warm climate and frequent spring rainfall during that time.(运用了which引导的非限制性定语从句)

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1