ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:22 ,大小:46.99KB ,
资源ID:945875      下载积分:1 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-945875-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(四川省什邡中学2022-2023学年高一英语下学期第一次月考试题(Word版附解析).docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

四川省什邡中学2022-2023学年高一英语下学期第一次月考试题(Word版附解析).docx

1、什邡中学高2022级平实班第二学期第一次月考英 语 试 题第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分, 满分 7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1Whatarethespeakersmainlytalkingabout?AVisitingatown. BTryinglocalfood. CCookingdinner.2WhichsportdoesPeterlikemostnow?AHikin

2、g. BJogging. CCycling.3Whatdoesthewomandislikeaboutthefilm?ATheplot. BThemusic. CTheacting.4Whenwillthespeakersboardthetrain?AAt8:45. BAt9:00. CAt9:15.5Whyisthemancallingthewoman?AToshareatravelplan.BToaskaboutheruncle.CToinvitehertodinner.第二节(共 15小题;每小题1.5分,满分 22.5分)听下面5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从每题所给的

3、 A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5秒钟;听完后,各小题将给出 5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6 段材料,回答第 6 至 7 题。6What will the party celebrate?ALilys new job. BLilys birthday. CLilys graduation.7Where will Lily work?AIn Xian. BIn Beijing. CIn Shanghai.听第7段材料,回答第8至10题。8What does Alice think of doing vo

4、luntary work?ATough. BTiring. CWorthwhile.9What voluntary work does Alice often do?AClean the neighborhood. BAccompany the elderly.CTeach homeless children lessons.10How much time does Alice spend volunteering per week?AOne day. BTwo days. CThree days.听第8段材料,回答第11至13题。11Why did Kate make the mistake

5、?AShe was ill. BShe was forgetful. CShe was too busy.12What worries Kate most now?AHer being fired. BThe companys loss.CThe managers impression of her.13What does the man advise Kate to do?AChange her job. BPay for the loss. CTalk to the manager.听第9段材料,回答第14至17题。14Whats the probable relationship bet

6、ween the speakers?ANeighbors. BFellow workers. CHusband and wife.15What do the club members do when they meet?AThey talk about their family life.BThey share opinions on a book.CThey recommend books to each other.16What book is the woman reading now?AFactory Girls. BThe Good Earth. CThe Last Days of

7、Old Beijing.17Whats the mans attitude towards the club?AInterested. BIndifferent. CDoubtful.听第10段材料,回答第18至20题。18Why is it hard for the aged to learn a new language?AThey lack time and energy.BThey are slow in processing information.CThey have very little language switching experience.19How can one g

8、et comfortable about making mistakes when learning a language?ABy turning to grammar books.BBy finding a study partner to practice with.CBy being exposed to the language more often.20What is the speakers last suggestion?ASpend more time learning.BUnderstand each word and phrase.CTake advantage of di

9、fferent resources.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ASingapore may be one of the worlds smallest countries, but there are many places of interest here. Well show you some of the best of what Singapore has to offer in terms of things to do, see, eat, and s

10、imply enjoy yourself.Madame Tussauds SingaporeIn this waxwork (蜡像) museum, visitors can take photos with famous Hollywood stars. Aside from international superstars like Jackie Chan and Bruce Lee, tourists can also take photos with local heroes and superstars. The waxworks are really amazing, and th

11、e majority of them look exactly like real people.Lau Pa SatLocated right downtown, the market has a unique. Visitors prepare to be amazed by the delicious dining choices within this historic building. From local foods to well-loved international foods, youll have many food choices all in one place.C

12、oney IslandIf you want to feel away form Singapore without leaving the country, Coney Island is a great choice. Its located in a quiet place. This peaceful island is home to wildflowers, wild butterflies and birds, and beaches. Visitors can ride a bike, go for a walk, or just enjoy the outdoors here

13、. To avoid the hot sun, youd better visit early in the morning.Skyline Luge SentosaAll Mario Kart fans now can take their go-kart (卡丁车) adventures from their mobile screens to real life here. The roads winding through the forest are beautiful on their own. If you want to see the entire track brighte

14、ned by different lights, go at night. You can also choose to ride the Skyride, which will take you above the treetops, for another round of the Luge ride.1. Why is Madame Tussauds Singapore attractive?A. Its building style is unique.B. Visitors can chat with international stars there.C. Many Hollywo

15、od movies are produced there.D. It features lifelike wax figures of famous people.2. Who is most likely to be interested in Coney Island?A. One liking to try snacks from various countries.B. One wishing to enjoy a quiet day out in he wild.C. One expecting to learn basic outdoor survival skills.D. On

16、e wanting to experience local traditional customs.3. Which attraction will most probably satisfy game fans?A. Madame Tussauds Singapore.B. Lau Pa Sat.C. Coney Island.D. Skyline Luge Sentosa.【答案】1. D 2. B 3. D【解析】【导语】本文是一篇应用文。主要介绍的是新加坡的几处旅游景点。【1题详解】细节理解题。根据Madame Tussauds Singapore部分中的“Aside from int

17、ernational superstars like Jackie Chan and Bruce Lee, tourists can also take photos with local heroes and superstars. The waxworks are really amazing, and the majority of them look exactly like real people.(除了像成龙和李小龙这样的国际巨星,游客还可以与当地的英雄和巨星合影。这些蜡像真的很神奇,而且大多数看起来和真人一模一样。)”可知,游客可以和蜡像馆里的名人蜡像合影,而且这些蜡像和真人一模

18、一样,所以,Madame Tussauds Singapore吸引人的原因是它以栩栩如生的名人蜡像为特色。故选D项。【2题详解】细节理解题。根据Coney Island 部分中的“Its located in a quiet place. This peaceful island is home to wildflowers, wild butterflies and birds, and beaches.(它坐落在一个安静的地方。这个宁静的岛屿是野花、野生蝴蝶和鸟类的家园,还有海滩。)”可知,Coney Island在一个安静的地方,这个宁静的岛屿是野花、野生蝴蝶和鸟类的家园,由此可知,想要

19、寻求安静的人应该会对Coney Island感兴趣。故选B项。【3题详解】细节理解题。根据Skyline Luge Sentosa部分中的“All Mario Kart fans now can take their go-kart (卡丁车) adventures from their mobile screens to real life here.(现在,所有马里奥赛车的粉丝都可以在这里把他们的卡丁车冒险从手机屏幕带到现实生活中。)”可知,在Skyline Luge Sentosa里,赛车迷们可以把手机里的卡丁车游戏搬到现实生活中来,由此可知,Skyline Luge Sentosa最有

20、可能满足游戏迷。故选D项。BFor many people, music helps them escape reality. The musician Carter Hulsey is taking a different approach. Hes using his stage to help people face reality. He performed a selection of songs and then talked about some valuable financial (财务的) knowledge at Burkley Fine Arts Center rece

21、ntly. The rock artist gave a presentation (演讲) covering topics such as balancing a budget, making buying decisions, and how to spend money and save for the future.“The message from Hulsey would be important for our students to hear,” the teacher Mrs. Dux said. “I believed listening to the band would

22、 be an interesting way to communicate that message. As I found out more information, I couldnt pass up the chance our students to have this experience.”Hulsey managed the budget for his band when they went on a tour years ago. But at that time, he didnt know much about being smart with money. He sha

23、red his own experience with money management and the troubles that came with it.“When I was your age, we didnt talk about money in school. We didnt talk about it at home. I didnt think about it,” Hulsey told students.“I just started heading around the country and learned all these things the hard wa

24、y.” He hopes by showing students that even those who live the rock-star life need to understand financial wellness, he can help students to form good spending habits.Terron Johnson, a teacher at Shiloh High School, is making sure students learn the lesson before they may go into debt. “Its a real-wo

25、rld thing. A lot of times students will say, Why do I need to know this math? How am I going to use this in real life? Well, you will use financial knowledge down the line,” Johnson said. If students understand how to effectively use their money to achieve their goals, they can make their dreams com

26、e true.4. What can be learned about the musician Carter Hulsey?A. He encourages people to enjoy life.B. He shares financial knowledge with the audience.C. His focus has moved from music to financial work.D. His music is inspired by the life of young people.5. What is Mrs. Duxs attitude towards Hulse

27、ys presentation?A. Positive.B. Doubtful.C. Negative.D. Uncertain.6. Why did Hulsey talk about his own experience?A. To prove the success of his band.B. To tell students how to find a hobby at a young age.C. To explain the influence of artistic taste on students.D. To show the necessity of learning m

28、oney management early.7. What is a suitable title for the text?A. A musician becomes popular with studentsB. Young students talk with a great musicianC. A concert brings more than music to studentsD. Teachers advise students to be smarter with money【答案】4. B 5. A 6. D 7. C【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要讲述了音乐家卡特

29、赫尔西(Carter Hulsey)通过自己的舞台帮助人们面对现实,在音乐会之后谈论了一些有价值的金融知识。【4题详解】细节理解题。根据文章第一段“The musician Carter Hulsey is taking a different approach. Hes using his stage to help people face reality. He performed a selection of songs and then talked about some valuable financial (财务) knowledge at Burkley Fine Arts Ce

30、nter recently.(音乐家卡特赫尔西(Carter Hulsey)采取了不同的方法。他在用自己的舞台帮助人们面对现实。最近,他在伯克利美术中心(berkeley Fine Arts Center)表演了几首精选歌曲,然后谈论了一些有价值的金融知识。)”可知,音乐家卡特赫尔西(Carter Hulsey)与听众分享金融知识。故选B。【5题详解】推理判断题。根据文章第二段“The message from Hulsey would be important for our students to hear,” the teacher Mrs. Dux said. “I believed

31、listening to the band would be an interesting way to communicate that message. As I found out more information, I couldnt pass up the chance our students to have this experience.”(“来自赫尔西的信息对我们的学生来说很重要,”老师达克斯夫人说。“我相信听乐队演奏会是传达这种信息的一种有趣的方式。当我发现更多的信息时,我不能错过我们的学生有这种经历的机会。”)”可知,达克斯夫人对Hulsey赞赏有加,因此应该是持积极的态

32、度。故选A。【6题详解】推理判断题。根据文章第三段“He hopes by showing students that even those who live the rock-star life need to understand financial wellness, he can help students to form good spending habits.(他希望通过向学生们展示,即使是那些过着摇滚明星生活的人也需要了解财务健康,从而帮助学生们养成良好的消费习惯。)”可推知,Hulsey通过自己的亲身经历来展示早期学习理财的必要性。故选D。【7题详解】主旨大意题。根据文章第一

33、段“Carter Hulsey is taking a different approach. Hes using his stage to help people face reality. He performed a selection of songs and then talked about some valuable financial knowledge at Burkley Fine Arts Center recently. (音乐家卡特赫尔西(Carter Hulsey)采取了不同的方法。他在用自己的舞台帮助人们面对现实。最近,他在伯克利美术中心(berkeley Fin

34、e Arts Center)表演了几首精选歌曲,然后谈论了一些有价值的金融知识。)”可知,本文主要讲述了音乐家卡特赫尔西(Carter Hulsey)通过自己的舞台帮助人们面对现实,在音乐会之后谈论了一些有价值的金融知识。由此可知,C项:A concert brings more than music to students(音乐会带给学生的不仅仅是音乐)是合适的标题。故选C。CAdvances in digital technology, including computers, smartphones, and mobile apps, have changed the way peopl

35、e communicate and learn at home and in classrooms around the world. Now, an international team of researchers are working to ensure that this changing educational landscape will help to support literacy (读写能力) in deaf children. “Were using digital technology to encourage children to learn,” said Lea

36、ndro F1rez-Aristizbal.Leandro and his co-workers are working to design and test a storytelling app for sign language-speaking deaf children. They began by designing a series of black and white cards describing images. A single student would change the order of the cards he or she chose and then tell

37、 the story to the rest of the class through sign language.The researchers conducted a case study with 5th graders. One thing that attracted the researchers as they watched the performances was the response of other students in the classroom. As one student was chosen to change the order of the cards

38、, other students got up and began offering suggestions about a general storyline.Then, the researchers added details and colors to the cards and tested those out with kids. Finally, they changed the colorful cards to digital form. And the kids appeared to love it. The researchers reported that child

39、rens motivation (动力) increased when technology was part of the activity. They had more impressive performances.While their original target audience at the moment are deaf children, Leandro says the app might also find use as a means for hearing kids to learn sign language. “We started with deafness,

40、 but we dont want to stop there,” Leandro said. “We want to invite other researchers to join us on this journey and to help us develop improved functions to serve other disabilities and other educational goals. In this way, were trying to fill the gap with them. Finally, we want to forget about disa

41、bilities and think about different abilities.”8. How did Leandro and his co-workers carry out their study?A. By testing deaf childrens learning habits.B. By inviting students to design images.C. By introducing a new sign language.D. By taking a storytelling approach.9. What interested the researcher

42、s about the students in the study?A They were full of curiosity.B. They were good storytellers.C. They actively helped each other.D. They had an excellent memory.10. What did the researchers find out in the study?A. Kids preferred to play fun games before class.B. Deaf kids could communicate with ot

43、hers well.C. Digital technology benefited the kids performances.D. Digital technology took kids attention away from their studies.11. What does Leandro mainly want to express in the last paragraph?A. He plans to widen the usage of the app.B. He is faced with new challenges in the research.C. He expe

44、cts other researchers to play a leading role.D. He calls on people to care about disabled children.【答案】8. D 9. C 10. C 11. A【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要说明了Leandro F1rez-Aristizbal和其同事正在为说手语的聋哑儿童设计和测试一个讲故事的应用程序,文章解释了他们是如何开发这一程序以及对程序未来的一些期望。【8题详解】细节理解题。根据第二段“They began by designing a series of black and white

45、 cards describing images. A single student would change the order of the cards he or she chose and then tell the story to the rest of the class through sign language.(他们首先设计了一系列描述图像的黑白卡片。一个学生将改变他或她选择的卡片的顺序,然后通过手语把故事讲给班上的其他人听)”可知,莱安德罗和他的同事采用讲故事的方法进行他们的研究。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第三段“One thing that attracted

46、 the researchers as they watched the performances was the response of other students in the classroom. As one student was chosen to change the order of the cards, other students got up and began offering suggestions about a general storyline.(在观看表演时,吸引研究人员的一件事是教室里其他学生的反应。当一名学生被选中改变卡片的顺序时,其他学生站起来,开始就

47、一个大致的故事情节提出建议)”可知,研究人员对研究中的学生感兴趣的是他们积极地互相帮助。故选C。【10题详解】细节理解题。根据第四段“The researchers reported that childrens motivation (动力) increased when technology was part of the activity.(研究人员报告说,当科技成为活动的一部分时,孩子们的动机会增加)”可知,研究人员在研究中发现数字技术有利于孩子们的表现。故选C。【11题详解】主旨大意题。根据最后一段“While their original target audience at th

48、e moment are deaf children, Leandro says the app might also find use as a means for hearing kids to learn sign language. “We started with deafness, but we dont want to stop there,” Leandro said. “We want to invite other researchers to join us on this journey and to help us develop improved functions

49、 to serve other disabilities and other educational goals. In this way, were trying to fill the gap with them. Finally, we want to forget about disabilities and think about different abilities.”(虽然目前他们最初的目标受众是聋哑儿童,但莱安德罗说,这款应用也可以作为听力正常的孩子学习手语的一种手段。“我们从耳聋开始,但我们不想就此止步,”Leandro说。“我们希望邀请其他研究人员加入我们的旅程,帮助我们

50、开发更好的功能,以服务于其他残疾人和其他教育目标。通过这种方式,我们试图填补他们的空白。最后,我们想要忘记残疾,思考不同的能力。”)”可知,Leandro在最后一段主要想表达他计划扩大这款应用的使用范围。故选A。DMost polar bears follow the sea ice as it grows and melts (融化) throughout the year. They depend on sea ice as the platform from which they hunt for sea animals. But as global temperatures have

51、been rising, sea ice has been disappearing. And some bears have traveled so far in search of ice that they risk dying of hunger.But in southeast Greenland, where the sea freezes over for just a few months, some polar bears are subsisting locally. Polar bears here have adapted to hunting from the gla

52、cial mlange, which is a mix of ice, snow and slush (雪泥). “These polar bears are residents of sea ice-free areas for more than eight months of the year,” says the biologist Kristin Laidre. “Normally, a polar bear wouldnt be able to live without sea ice for that long.”In northeast Greenland, the dista

53、nce traveled by bears was 40 kilometers every four days. But in the southeast, the distance traveled was just one-fourth of the distance.“Apparently, those southeast Greenland bears are able to use resources that are present, so that they dont have to make these big movements,”says Steven Amstrup, a

54、 zoologist. They make the sea ice home for a few months each winter and spring. For the rest of the year, the bears hunt from the glacial mlange. They use it just like sea ice.However, researchers say that most polar bears will die out by 2100 unless emissions (排放) of climate-warming greenhouse gase

55、s are sharply cut back. Southeast Greenland and similar, small regions could become the last places for some of the remaining polar bears. Yet even they will disappear if climate change continues to melt the sea ice on which this species depends.“Despite having learned to adapt to their slushy world

56、, southeast Greenland polar bears will die without human climate action,” Amstrup says. “The glacial mlange isnt widespread in the regions around the North Pole. And it could disappear if temperatures rise much more. Polar bears still suffer hunger.”12. What is the problem with polar bears nowadays?

57、A. They hunt for food in polluted areas.B. They can hardly adapt to a new environment.C. They lose their living space to some sea animals.D. They have difficulty hunting due to the loss of sea ice.13. What does the underlined word “subsisting” in Paragraph 2 mean?A. Escaping.B. Surviving.C. Sufferin

58、g.D. Attacking.14. Why do those southeast Greenland bears travel less far?A. They have poor swimming ability.B. They depend on existing resources to hunt.C. They change their diets at different times of the year.D. They need to produce babies in familiar environment.15. What may be largely responsib

59、le for the reduction in bear populations?A. Human hunting.B. Natural disasters.C. The industrial farming.D. The warming climate.【答案】12. D 13. B 14. B 15. D【解析】【导语】本文是一篇说明文。主要介绍的是由于气候变暖,海冰融化,北极熊捕食海洋动物的平台消失,北极熊也面临着灭绝的危险。【12题详解】细节理解题。根据首段中的“They depend on sea ice as the platform from which they hunt fo

60、r sea animals. But as global temperatures have been rising, sea ice has been disappearing. And some bears have traveled so far in search of ice that they risk dying of hunger.(它们依靠海冰作为捕食海洋动物的平台。但随着全球气温的上升,海冰正在消失。有些北极熊为了寻找冰块,长途跋涉,冒着饿死的危险。)”可知,由于气候变暖,海冰正在消失,他们将失去捕猎的平台,北极熊为了寻找冰块而长途跋涉,所以,北极熊面临的问题是由于海冰的消

61、失,它们很难捕猎。故选D项。【13题详解】词义猜测题。根据首段尾句“And some bears have traveled so far in search of ice that they risk dying of hunger.(有些北极熊为了寻找冰块,长途跋涉,冒着饿死的危险。)”可知,有些北极熊为了寻找海冰,也是为了生存,冒着被饿死的风险长途跋涉,结合划线单词前的“But in southeast Greenland, where the sea freezes over for just a few months, some polar bears(但在格陵兰岛东南部,海面只会结

62、冰几个月,一些北极熊)”和划线单词后的“locally(在本地)”可知,but说明在在格陵兰岛东南部有些北极熊与其它的北极熊不一样,他们不用长途跋涉,在本地就可以生存,由此可知,划线单词的意思应与“生存”意义相近。故选B项。【14题详解】细节理解题。根据第二段中的“Polar bears here have adapted to hunting from the glacial mlange, which is a mix of ice, snow and slush (雪泥).(这里的北极熊已经适应了在冰、雪和冰泥混合的冰川混合物上狩猎。)”可知,在格陵兰岛东南部的北极熊,适应了在由冰、雪和

63、冰泥形成的冰川混合物上狩猎,由此可知,他们是利用现存的资源狩猎,所以不需要长途跋涉。故选B项。【15题详解】推理判断题。根据倒数第二段中的“However, researchers say that most polar bears will die out by 2100 unless emissions (排放) of climate-warming greenhouse gases are sharply cut back.(然而,研究人员表示,除非大幅减少温室气体的排放,否则大多数北极熊将在2100年之前灭绝。)”可知,如果不大幅减少温室气体的排放,多数北极熊将会在2100年前灭绝,结

64、合尾段中的“The glacial mlange isnt widespread in the regions around the North Pole. And it could disappear if temperatures rise much more. Polar bears still suffer hunger.(冰川混合物在北极周围地区并不普遍。如果气温继续上升,它可能会消失。北极熊仍然在挨饿。)”可知,如果气温继续上升,冰川混合物也会消失,北极熊仍会挨饿,综合以上信息,气候变暖应是北极熊数量的减少的主要原因。故选D项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据

65、短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。When it comes to dairy alternatives (乳制品替代品), we already have a lot of “milk” to choose from._16_ The reason is that its main material is cheap and easy to get.Potato milk doesnt sound like a delicious drink, but neither does oat milk or soy milk. And see how p

66、opular they turned out to be. This new dairy alternative works great for homemade drinks. Besides, potatoes are less expensive than other plants that are currently used for milk. _17_ DUG Drinks, a Swedish company, just developed the very first potato-based milk in the world. It is expected to make

67、quite an impact on the UK market based on the need for animal product alternatives in that market. You may not be able to buy it now. So if you are really interested in potato milk, youll be happy to know that you can make it yourself. _18_ Just have a try and follow the instructions step by step.Al

68、though the appearance of DUG potato milk in the UK made some waves, the success of this dairy alternative hasnt come yet. _19_ The lack of protein (蛋白质) could also be an issue for some people. But that shouldnt matter too much if you get your protein from other sources._20_ In terms of land use, the

69、 potato requires less water and has a better yield (产量) than most plants. The new drink may have huge hill to climb to actually compete with other plant-based milk, but it has a chance to become the next popular healthy food.A. Therefore, potato milk can be more affordable.B. Some people who have tr

70、ied it disliked its taste.C. However, the latest one could be a game changer.D. The non-dairy milk is often considered tasty.E. There are many approaches that can guide you online.F. They company plans to sell potato milk in other countries.G. This kind of milk is likely to make a big difference as

71、green choice.【答案】16. C 17. A 18. E 19. B 20. G【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了一种新型饮料土豆奶。【16题详解】根据上文“When it comes to dairy alternatives (乳制品替代品), we already have a lot of “milk” to choose from.(说到奶制品的替代品,我们已经有很多“牛奶”可供选择。)”和下文“The reason is that its main material is cheap and easy to get.(原因是它的主要材料便宜,容易得到。)”可

72、知,空处应该是介绍一种乳制品的替代品,C项中的“the latest one”和下文的“its”相对应。C项:However, the latest one could be a game changer.(然而,最新的一个可能会改变游戏规则。)符合语境。故选C。【17题详解】根据上文“Besides, potatoes are less expensive than other plants that are currently used for milk.(此外,土豆比目前用于制奶的其他植物便宜。)”可知,土豆作为原材料,经济实惠,因此土豆奶能够被人们支付得起,上下文之间是因果关系。A项:

73、Therefore, potato milk can be more affordable.(因此,土豆奶可以更实惠。)符合语境。故选A。【18题详解】根据上文“So if you are really interested in potato milk, youll be happy to know that you can make it yourself.(所以如果你真的对土豆奶感兴趣,你会很高兴知道你可以自己做。)”和下文“Just have a try and follow the instructions step by step.(只是试一试,一步一步地按照说明做。)”可知,空处

74、提到了可以教人们进行自制土豆奶的方法,E项中的“guide”和下文中的“follow the instructions”对应。E项:There are many approaches that can guide you online.(网上有很多方法可以指导你。)符合语境。故选E。【19题详解】根据上文“Although the appearance of DUG potato milk in the UK made some waves, the success of this dairy alternative hasnt come yet.(尽管DUG土豆奶在英国的出现引起了一些轰动,

75、但这种乳制品替代品的成功还没有到来。)”和下文“The lack of protein (蛋白质) could also be an issue for some people.(对一些人来说,缺乏蛋白质也是一个问题。)”可知,空处说明的是土豆奶存在的一个问题。B项:Some people who have tried it disliked its taste.(一些尝过的人不喜欢它的味道。)符合语境。故选B。【20题详解】空处为段落主旨句。根据下文“In terms of land use, the potato requires less water and has a better y

76、ield (产量) than most plants. The new drink may have huge hill to climb to actually compete with other plant-based milk, but it has a chance to become the next popular healthy food.(在土地利用方面,马铃薯比大多数植物需要更少的水和更高的产量。要与其他植物奶竞争,这种新饮料可能还有很长的路要走,但它有机会成为下一个流行的健康食品。)”可知,由于土豆奶是有益于环境的,它可能产生重大影响。G项:This kind of mi

77、lk is likely to make a big difference as green choice.(作为环保选择,这种牛奶可能会产生很大的影响。)符合语境。故选G。第三部分 英语知识运用(共两节,满分30分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。When I helped my nephew (外甥) George put some things in his truck, I _21_ his toolbox. My dad also had one. He was a hard

78、-working man, who _22_ work that could be performed by either tools in a toolbox, or a good set of hands. He always encouraged us to do jobs requiring hard work. My dad would _23_ Georges interest if he were alive. He would love watching George learn new skills and _24_ his hobby.My dad died young.

79、_25_, at some family gatherings, people often share some small _26_ of someone no longer around. This helps them _27_ these people. My family is no exception. My sisters were good at telling these stories over and over, _28_ they would make us laughthey could always succeed in creating a very _29_ a

80、tmosphere for us. For me, that was a perfect way to confirm (证明) my dads _30_ in our world at a time when we were little girls.My dad never got to meet any of this grandchildren, which is _31_. Therefore, we _32_ to keep him alive for these children by pointing out the _33_ things that keep him aliv

81、e for us. The photos, the stories and some places we visited all have helped us_34_ a person for them, at least a person that rests in their heart. We want them to have more good _35_ of their childhood.21. A. lostB. returnedC. noticedD. used22. A. challengedB. valuedC. sharedD. hated23. A. expressB

82、. checkC. questionD. praise24. A. followB. guideC. mindD. push25. A. GraduallyB. StrangelyC. SurprisinglyD. Naturally26. A. goalsB. momentsC. changesD. secrets27. A. rememberB. protectC. visitD. forget28. A. asB. orC. yetD. so29. A. sadB. nervousC. friendlyD. relaxed30. A. dreamB. energyC. existence

83、D. idea31. A. regrettableB. shockingC. confusingD. acceptable32. A. refuseB. fearC. promiseD. try33. A. funnyB. sameC. rightD. opposite34. A. chooseB. contactC. createD. teach35. A. memoriesB. examplesC. discussionsD. activities【答案】21. C 22. B 23. D 24. A 25. D 26. B 27. A 28. C 29. D 30. C 31. A 32

84、. D 33. B 34. C 35. A【解析】【导语】这是一篇记叙文。文章讲述了作者的家人通过分享一些不再在身边的父亲的小事情,让他们以及他们的子女能够记住自己的父亲,有更多童年美好的回忆。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:当我帮我的侄子乔治把一些东西放进他的卡车时,我注意到了他的工具箱。A. lost丢失,失去;B. returned归还;C. noticed注意到;D. used使用。根据上文“When I helped my nephew (外甥) George put some things in his truck”可推知,作者是在帮忙放东西的时候,注意到了侄子的工具箱。故选

85、C。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:他是一个勤奋的人,他重视那些可以用工具箱里的工具来完成,或者可以用一双好手来完成的工作。A. challenged挑战;B. valued重视,珍视;C. shared分享;D. hated讨厌。根据上文“My dad also had one.”和下文“He always encouraged us to do jobs requiring hard work.”可推知,他重视可以用工具完成,或者可以用双手完成的工作。故选B。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:如果我父亲还活着,他会称赞乔治的兴趣。A. express表达;B. check检查;C

86、. question质疑;D. praise赞美。根据下文“He would love watching George learn new skills and _4_ his hobby.”可知,作者的父亲会很高兴看到乔治学习新技能,因此是会赞美他。故选D。24题详解】考查动词词义辨析。句意:他会很高兴看到乔治学习新技能,追随他的爱好。A. follow跟随,遵循;B. guide指导,引导;C. mind介意;D. push推动,推进。根据上文“He always encouraged us to do jobs requiring hard work.”和空后的“his hobby”可推

87、知,作者的父亲鼓励子女去做需要努力的工作,因此会因为看到乔治追随他的爱好而高兴。故选A。【25题详解】考查副词词义辨析。句意:自然地,在一些家庭聚会上,人们经常分享一些不再在身边的人的小时刻。A. Gradually逐渐地;B. Strangely奇怪地;C. Surprisingly令人惊讶地;D. Naturally自然地。根据下文“My family is no exception.”和西方的家庭常识可推知,人们在家庭聚会上分享一些不再在身边的人的小时刻是很自然的事。故选D。【26题详解】考查名词词义辨析。句意:自然地,在一些家庭聚会上,人们经常分享一些不再在身边的人的小时刻。A. go

88、als目标;B. moments时刻;C. changes变化;D. secrets秘密。根据下文“My sisters were good at telling these stories over and over”可推知,此处表示分享一些不再在身边的人的小时刻。故选B。【27题详解】考查动词词义辨析。句意:这有助于他们记住这些人。A. remember记得;B. protect保护;C. visit参观,拜访;D. forget忘记。根据下文“telling these stories over and over”可知,一遍又一遍地讲这些故事,是为了能够记住这些人。故选A。【28题详解】

89、考查连词词义辨析。句意:我的姐妹们很擅长一遍又一遍地讲这些故事,但它们总能把我们逗笑它们总能成功地为我们营造一种非常轻松的氛围。A. as随着;B. or或者;C. yet然而;D. so所以。上文提到“姐妹们很擅长一遍又一遍地讲这些故事”,下文提到“它们总能把我们逗笑”,由此可知虽然故事被讲了一遍又一遍,但大家还是会被逗笑,上下文之间是转折关系。故选C。【29题详解】考查形容词词义辨析。句意:我的姐妹们很擅长一遍又一遍地讲这些故事,但它们总能把我们逗笑它们总能成功地为我们营造一种非常轻松的氛围。A. sad难过的;B. nervous紧张的;C. friendly友好的;D. relaxed

90、放松的。根据上文“they would make us laugh”可知,因为氛围轻松,所以大家会被逗笑。故选D。【30题详解】考查名词词义辨析。句意:对我来说,在我们还是小女孩的时候,这是一个完美的来证实我父亲在我们的世界里存在的方式。A. dream梦想;B. energy精力;C. existence存在;D. idea主意。根据上文“My dad died young.”可知,作者的父亲去世比较早,因此讲父亲的故事是为了证明父亲在大家的世界存在过。故选C。【31题详解】考查形容词词义辨析。句意:我爸爸从来没见过他的孙子孙女,这很遗憾。A. regrettable后悔的,遗憾的;B. s

91、hocking令人震惊的;C. confusing令人困惑的;D. acceptable可接受的。根据上文“My dad never got to meet any of this grandchildren”可知,作者的父亲没见过孙子孙女,这是令人遗憾的事情。故选A。【32题详解】考查动词词义辨析。句意:因此,通过指出那些同样的让他活在我们心里的事物,我们试图让他活在这些孩子们的心里。A. refuse拒绝;B. fear害怕;C. promise承诺;D. try尝试。根据空后的“to keep him alive for these children”可推知,作者他们试图让父亲活在这些孩

92、子们的心里。故选D。【33题详解】考查形容词词义辨析。句意:因此,通过指出那些同样的让他活在我们心里的事物,我们试图让他活在这些孩子们的心里。A. funny有趣的;B. same相同的;C. right正确的;D. opposite相反的。根据下文“The photos, the stories and some places we visited”可知,这些事物让作者他们记住父亲,因此给孩子们指出的是同样的事物。故选B。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:那些照片、故事和我们去过的一些地方都帮助我们为他们创造了一个人,至少是一个在他们心中安息的人。A. choose选择;B. conta

93、ct联系;C. create创造;D. teach教。根据上文“My dad never got to meet any of this grandchildren”可知,孩子们没见过作者的父亲,因此孩子们心中作者的父亲是被创造出来的。故选C。【35题详解】考查名词词义辨析。句意:我们希望他们有更多美好的童年回忆。A. memories回忆;B. examples例子;C. discussions讨论;D. activities活动。根据上文“The photos, the stories and some places we visited”可推知,通过给孩子们讲述自己的父亲有关的事物,作者

94、他们希望孩子们有更多美好的回忆。故选A。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。As the transportation company, Deutsche Bahn, explains _36_(clear) on its website, while it is understandable that many enjoy food and drinks on the go, this has led to billions of used containers (容器) that end up as rubbish

95、. They often cause road and environmental _37_(pollute). The company now offers meals in reusable cups, plates and bowls on its high-speed trains.“We aim at _38_(offer) our customers a good eating experience just like at home. We will be using high-quality porcelain tableware (瓷器餐具) _39_(serve) main

96、 meals and snacks on the train. All drinks will be served in glasses,” the rail network shares.The companys new express trains are already in service, and more _40_(introduce) over the next six years. They can reach a top speed of 320 kilometers per hour, up from _41_ previous 300 kilometers. Howeve

97、r, it is the inside improvements that offer the most _42_(impress) green features. These include space for bicycles, and a fast-in lifting platform for wheelchair users.The careful use of valuable resources always _43_(play) a key role in food service. Deutsche Bahn is praised _44_ taking its enviro

98、nmental problems seriously. The company, _45_ on-board menu has been vegetarian (素食的) since March 2022, continually donates food to food banks and other organizations.【答案】36. clearly 37. pollution 38. offering 39. to serve 40. will be introduced 41. the 42. impressive 43. plays 44. for 45. whose【解析】

99、【导语】本文是一篇新闻报道。文章介绍了德国联邦铁路公司目前在其高速列车上提供可重复使用的餐具,以减少污染,其对待环境的认真态度受到赞扬,该公司还在列车时速、内部空间包容性、餐食等方面做出改进。【36题详解】考查副词。句意:运输公司德国联邦铁路在其网站上清楚地解释说,虽然许多人喜欢在旅途中享用食物和饮料是可以理解的,但这导致了数十亿个用过的容器最终成为垃圾。分析句子可知,空处是修饰动词explains的状语,因此应用clear的副词形式clearly,意为“清楚地”。故填clearly。【37题详解】考查名词。句意:它们经常造成道路和环境污染。分析句子可知,空处被road and environ

100、mental修饰,作cause的宾语,因此应用pollute的名词形式pollution,意为“污染”,是不可数名词。故填pollution。【38题详解】考查非谓语动词。句意:我们的目标是为顾客提供像在家一样的良好用餐体验。根据空前的“aim at”可知,此处用固定短语aim at doing sth.,意为“旨在做某事,目标是做某事”,因此空处应用offer的动名词形式,作介词at的宾语。故填offering。【39题详解】考查非谓语动词。句意:我们将在火车上使用高品质的陶瓷餐具供应正餐和小吃。分析句子可知,句子主干成分完整,空处作句子的目的状语,因此应用serve的不定式形式。故填to

101、serve。【40题详解】考查时态和语态。句意:该公司的新型特快列车已经投入使用,未来六年还将推出更多特快列车。分析句子可知,空处作句子的谓语,根据时间状语over the next six years可知,时态应用一般将来时,introduce和主语more之间是被动关系,应用被动语态。故填will be introduced。【41题详解】考查冠词。句意:它们最高时速可以达到每小时320公里,高于之前的每小时300公里。分析句子可知,空处表示特指,表示之前的每小时300公里的时速,因此应用定冠词the。故填the。【42题详解】考查形容词。句意:然而,它的内部改进提供了最令人印象深刻的绿色

102、功能。分析句子可知,空前有the most,空处作修饰features的定语,因此应用impress的形容词形式impressive,意为“给人印象深刻的”,和the most构成最高级形式。故填impressive。【43题详解】考查时态和主谓一致。句意:对宝贵资源的谨慎利用在食品服务中一直起着关键作用。分析句子可知,空处作句子的谓语,根据时间状语always可知,此处描述经常发生的情况,时态应用一般现在时,主语The careful use为单数概念,因此空处应用play的第三人称单数形式。故填plays。【44题详解】考查介词。句意:德国联邦铁路公司因认真对待环境问题而受到称赞。根据空前

103、的“is praised”可知,此处用固定短语be praised for,意为“因而受到赞扬”,因此空处应用介词for构成该短语。故填for。【45题详解】考查定语从句。句意:自2022年3月以来,该公司的列车菜单一直是素食,并不断向食品银行和其他组织捐赠食物。分析句子可知,空处引导非限制性定语从句,对先行词The company作补充说明,先行词在从句中作定语,和on-board menu之间是所属关系,因此应用关系代词whose作引导词。故填whose。第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)46. 假定你是李华,你的交换生好友Eric来信表示他想学习滑板,想请你给他推荐

104、一位滑板教练。请你给他回信,内容包括:1. 写信目的;2. 推荐教练;3. 表达祝福。参考词汇:skateboard (滑板)注意:1. 词数80左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。_【答案】One possible version:Dear EricI am so excited to hear that you are interested in learning skateboarding. I have just the perfect skateboard coach for you!I would like to recommend coach Ryan, who is a

105、 professional skateboarder with years of experience. He is known for his patience and expertise in teaching beginners. He has helped many people, including some of my friends, to master the basics of skateboarding within a short period of time. I believe he will be able to guide you effectively in y

106、our skateboarding journey.I wish you all the best in your skateboarding lessons! Enjoy the process and have fun while learning. Remember to stay safe and wear protective gear. I look forward to hearing about your progress.Yours,Li Hua【解析】【导语】本篇书面表达属于应用文。题目要求考生回复交换生好友Eric的信,需说明回信目的,为他推荐滑板教练,最后表达自己的祝福

107、。【详解】1. 词汇积累对感兴趣:be interested inhave an interest in, be keen on以出名:be known forbe famous for掌握:masteracquire, grasp引导:guidelead, direct有效地:effectivelyfruitfully, effectually2. 句式拓展简单句变复合句原句:He is known for his patience and expertise in teaching beginners.拓展句:What makes him known is his patience and

108、 expertise in teaching beginners.【点睛】高分句型1 I am so excited to hear that you are interested in learning skateboarding. (运用了that引导名词性从句作hear的宾语)高分句型2 I would like to recommend coach Ryan, who is a professional skateboarder with years of experience. (运用了who引导非限制性定语从句)47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇

109、完整的短文。续写的词数应为150左右。Have you ever felt so embarrassed (尴尬的) in your life that you wanted to simply disappear? Well, I have.My worst day began on a hot Monday morning when I was in the second grade. My class would choose some players for a baseball team on that day. For some reason, I had overslept th

110、at morning. And in my hurry to get dressed, I took the first white shirt I could find. I hurriedly put it on, rushed out of the back door and headed for school. Unfortunately, my mistake didnt show itself until we were all on the baseball field.Earlier, I had noticed a few of my classmates looking a

111、t me and talking among themselves. A few others were laughing. But I knew they werent mean kids; maybe they had just found something funny. So I didnt think their behavior was directed at me and I didnt give it much thought at the time. But as we were all standing around and waiting to be chosen for

112、 a team, one of my friends finally told me what all the talking and laughing were about.I could hardly believe it! In my hurry to get ready for school, I had accidentally taken one of my sisters shirts. There I was, waiting to be chosen for a team and wearing a girly shirt known to all. The shirt wa

113、s complete with beautiful little blue flowers, heart-shaped buttons down the front, and many other features that showed it was a shirt designed for girls.I was so embarrassed that my face was burning red. When I finally calmed down a little, I realized I had to do something this situation called for

114、 quick action. Knowing I couldnt leave school, I rushed to the school closet (壁橱) and crazily searched it to see if I could find any clothes. Finally, I was lucky to discover a piece of clothing. It was an old heavy coat that I left there the previous winter.Paragraph 1:I quickly put it on to cover

115、my shame and embarrassment._Paragraph 2:Seeing I didnt want to go to school, my mom asked me the reason._【答案】One possible version:Paragraph 1:I quickly put it on to cover my shame and embarrassment. The old heavy coat was a far cry from a suitable replacement for the girly shirt I had been wearing,

116、but it was better than nothing. As I walked back to the baseball field, I could feel the stares and hear the whispers of my classmates. However, the coat gave me a small sense of protection, like a shield against their judgmental eyes. It provided me with some comfort amidst the humiliation I was ex

117、periencing.Paragraph 2:Seeing I didnt want to go to school, my mom asked me the reason. At first, I hesitated, not wanting to discuss the embarrassing incident. But as I looked into her concerned eyes, I couldnt hold back the truth any longer. With a mixture of shame and frustration, I explained wha

118、t had happened. After a moment of silence, she gently reassured me that mistakes happen to everyone and that its an opportunity to learn and grow. She reminded me that true strength lies in finding the courage to face difficult situations. With her support and encouragement, I regained some of my co

119、nfidence, knowing that I always had someone who believed in me.【解析】【导语】本文以事件为线索展开,作者回忆了自己生活中一件非常尴尬的事情。二年级的时候,一个炎热的早晨作者睡过了头,匆忙地穿上一件白衬衫便赶往学校。到了棒球场上的时候,作者注意到其他同学在笑,在议论自己,一开始没有特别在意,但是后来一个朋友告诉他,他穿了一件女士衬衫,作者感到非常尴尬。平静下来后,他冲到学校的壁橱,找到了一件冬天的厚大衣。【详解】1. 段落续写:由第一段首句内容“我赶紧穿上它来掩饰我的羞愧和尴尬。”可知,第一段可描写作者穿上厚大衣后同学们的反应,以及

120、作者的心理活动。由第二段首句内容“看到我不想去上学,我妈妈问我原因。”可知,第二段可描写作者向妈妈说出发生的尴尬事件,以及妈妈如何安慰和鼓励作者。2. 续写线索:作者穿上厚大衣同学们的反应作者的心理活动妈妈询问原因作者说出实情妈妈进行安慰3. 词汇激活行为类走回:walk back to/go back to/return to给:give/offer/provide经历:experience/undergo/go through讨论:discuss/talk about/speak about隐瞒:hold back/withhold/conceal面对:face/encounter情绪类羞

121、耻:humiliation/shame/embarrassment担忧的:concerned/worried/afraid沮丧:frustration/disappointment【点睛】高分句型1 As I walked back to the baseball field, I could feel the stares and hear the whispers of my classmates. (As引导时间状语从句)高分句型2 With a mixture of shame and frustration, I explained what had happened. (what引导名词性从句作explained的宾语)高分句型3 With her support and encouragement, I regained some of my confidence, knowing that I always had someone who believed in me. (现在分词短语knowing作状语、that引导名词性从句作knowing的宾语、who引导限制性定语从句)

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1