ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:7 ,大小:2.27MB ,
资源ID:945218      下载积分:4 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-945218-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(呼和浩特专版2020中考英语复习方案速测09完形填空 阅读理解B C 阅读理解填词试题202005181128.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

呼和浩特专版2020中考英语复习方案速测09完形填空 阅读理解B C 阅读理解填词试题202005181128.docx

1、速测(九)完形填空+阅读理解(B+C)+阅读理解填词(限时:30分钟).完形填空Time capsules(胶囊) are small collections of things or information that are stored(存储) somewhere safe. They can 1 by people in many years and give future people a view of life in the past.They may have newspaper articles, popular music recordings and photos. His

2、torians can use time capsules to 2 more about people that lived in the past.One of 3 time capsules was the Detroit Century Box. On December 31, 1900, the city put several photos and letters in a box. The box wasnt opened 4 people took it out on December 31, 2000.The things inside the capsule 5 us a

3、look at Detroit in the past. There 6 photos of people and places, as well as letters written by local people. Some of them even made 7 for the future. For example, one person predicted that Detroit would have a population of 4 million by 2000.But 8, the population of the city was 951,000 that year,

4、according to .Humans have 9 sent time capsules into space! The US sent two capsules into space on the Voyager spacecraft(航天器) in 1977.Theyre called the Voyager Golden Records. They contain(包含) sounds and pictures that show human life and culture. For example, they have 10 by classical musician Beeth

5、oven and pictures of plants, insects and landscapes(风景). The Voyager spacecraft has traveled far away from our solar system(太阳系). It is hoped that aliens might find the time capsules some day and learn about humans.()1.A.openB.openedC.be openedD.be open()2.A.changeB.learnC.takeD.worry()3.A.earliestB

6、.the earliestC.the earlyD.the earlier()4.A.untilB.whenC.afterD.since()5.A.thoughtB.madeC.caughtD.gave()6.A.wasB.areC.wereD.will be()7.A.questionsB.inventionsC.predictionsD.suggestions()8.A.in factB.at firstC.in totalD.at last()9.A.neverB.evenC.hardlyD.seldom()10.A.sportsB.paintingsC.rockD.music.阅读理解

7、Passage 1Flying on a plane is a common way for many people traveling here and there. But there are some mistakes about taking a plane traveling.Many people dont have the habit of downloading the airline app(下载航空应用软件). Using the app on your phone is important not just at the airport, but before you g

8、et there, too. You can receive the message in time if your flight is put off or stopped, even before you leave for the airport.If you like to take some food along with you, you are making another mistake. There are many food shops at the airport.Wearing the wrong clothing can bring you much trouble.

9、 The proper clothes can not only help us become comfortable on the plane, but also help us get through the check line faster.Those with belts(腰带), metals or stones will set off the alarm and slow you now and then.Show your patience and kindness at the airport.A smile can help you have a good mood al

10、ong with your journey on the plane.Sending personal information over the airport Wi-Fi is a terribly stupid thing for the passengers. More airports offer free Wi-Fi to travelers. But never forget that “free” doesnt mean “safe”. Public Wi-Fi networks arent safe, so whatever you do, dont show your per

11、sonal information through it at all.11.Why is it very important to download the airline app?()A. Because it can help you get to the airport in the right way.B.Because it can help you watch fun games offered by the airport.C.Because it can help you get the latest information about your flight.D.Becau

12、se it can help you buy air tickets as soon as possible.12.Which of the following clothes is proper for a passenger to wear for a plane?()A.A shirt with a nice tie.B.A sweater with some metals.C.A jacket with many stones.D.A coat with some pretty belts.13.What is the main idea of the last paragraph?(

13、)A.All the airports offer free Wi-Fi to travelers before their flights.B.What passengers should pay attention to when using the free Wi-Fi at the airport.C.Sending personal information over the airport Wi-Fi is not allowed.D.Dont use public Wi-Fi networks offered by the airport.14.Which of the follo

14、wing is true?()A.People seldom take the plane while traveling.B.Youd better take more food because the food at the airport is expensive.C.A smile helps you have a pleasant journey.D.All the airports offer Wi-Fi to travelers so we can use it for free.15.Which would be the best title for this passage?

15、()A.A Quick Way to TravelB.What to Take When Taking a PlaneC.When to Travel by PlaneD.Mistakes about Taking a Plane TravelingPassage 2When the great library of Alexandria burned, the story goes, one book was saved. But it was not a valuable book, and a poor man got it.The book wasnt very interesting

16、, but between its pages there was something very interesting indeed. It was a thin strip of vellum(羊皮纸) on which was written the secret of the “Touchstone”. The touchstone was a small pebble(鹅卵石) that could turn any common metal into pure gold.The writing explained that it was lying among thousands

17、and thousands of other pebbles that looked exactly like it. But the secret was this: The real stone would feel warm, while ordinary pebbles are cold.So the man sold his house, bought a tent, camped on the seashore, and began testing pebbles. He knew that if he picked up normal pebbles and threw them

18、 down again because they were cold, he might pick up the same pebbles hundreds of times. So, when he felt one that was cold, he threw it into the sea. He spent a whole day doing this but none of them was the touchstone. Yet he went on and on this way. Pick up a pebble. Coldthrow it into sea. Pick up

19、 another. Throw it into the sea. The days stretched into months and the months into years.One day, however, about midafternoon, he picked up a pebble and it was warm. He threw it into the sea before he realized what he had done. He was used to throwing each pebble into the sea as soon as he picked i

20、t up. So when the one he wanted came along, he still threw it away.So it is with opportunity(机会). Unless we are vigilant, its easy to fail to realize an opportunity when it is in hand and its just as easy to throw it away. 16.According to the passage, the touchstone is a stone .()A.that you can touc

21、hB.that can turn common metal into pure goldC.that can bring you thousands of pebblesD.that can bring you good luck17.The man threw the touchstone into the sea because .()A.it was coldB.it was a normal pebbleC.he was too tired to hold itD.he had formed a habit18.How did the man probably feel when he

22、 realized it was the touchstone?()A.Excited. B.Moved.C.Interested.D.Regretted. 19.Whats the meaning of the underlined word “vigilant” in the last paragraph?()A.Brave enough. B.Hard-working enough.C.Careful enough. D.Strong enough. 20.What does the writer want to tell us?()A.Opportunity knocks but on

23、ce.B.Use it or lose it.C.Where there is a will, there is a way.D.Practice makes perfect.阅读理解填词。Fourteen-year-old girl Zhang Li was walking towards her home. 21.S, a man stopped her and shouted, “Give me your money!”Zhangs hands were 22.c by the man. But in one quick movement, she took back her arms

24、and started to scream for 23.a . So the man ran away without 24.g any of her money. Zhang is a student from one school of Beijing. Her teacher Li Wei has started giving his students an unusual lesson: self-protection. Luckily, Zhang had just learned how to escape from an attacker, a 25.p who plans t

25、o hurt someone.The school has 26.t self-protection for four years. During this time, about 5,000 students have learned how to protect 27.t. According to a new survey, students 28.s has become a big problem. Nearly 50% students say they are worried about robbery on the way to and from school. This sc

26、hool is not the only one to care about students self-protection. Many other schools in China also have lessons 29.l this.Student Wang Hui said, “I learn how to save lives and most such courses tell students how to 30.a dangerous situations.” Students practise what to do if they are attacked by a bad

27、 man.They have known how to save lives if someone is hurt. They also learn how to work together and build team spirit.【参考答案】.主旨大意本文是一篇说明文。时间胶囊是存放在某个安全地方的包含着物品或信息的小的收藏品。它们可能是报纸上的文章、录制的流行音乐或照片等。最早的时间胶囊是“底特律世纪盒”。人类甚至把时间胶囊送到了太空!15CBBAD610CCABD.Passage 1主旨大意本文是一篇说明文,介绍了乘飞机旅行时的一些错误行为。11.C细节理解题。根据第二段中的“You

28、 can receive the message in time if your flight is put off or stopped, even before you leave for the airport.”可知,它可以帮助你了解航班的最新信息。故选C。12.A细节理解题。根据第四段最后一句“Those with belts, metals or stones will set off the alarm and slow you now and then.”可知B、C、D中的内容都是不合适的。故选A。13.B段落大意题。最后一段主要讲了机场无线网络不安全,所以不要用它发送个人信息

29、。故选B。14.C15.D标题归纳题。第一段第二句“But there are some mistakes about taking a plane traveling.”是全文的主旨句。故选D。Passage 2主旨大意本文是一篇记叙文。当亚历山大图书馆被烧毁时,一本书被保存了下来,夹在书中的一张羊皮纸上记录了“试金石”的秘密,于是捡到书的人去海边验证这个秘密。故事告诉人们面对机会要保持清醒,否则当机会掌握在手中时,很容易忽视它并让它溜走。16.B细节理解题。根据第二段中的“The touchstone was a small pebble that could turn any commo

30、n metal into pure gold.”可知,试金石是一块可以把普通金属变成纯金的鹅卵石。故选B。17.D细节理解题。根据第五段中的“He was used to throwing each pebble into the sea as soon as he picked it up.”可知,这个人把试金石扔进海里是因为他养成了一种习惯。故选D。18.D推理判断题。根据第四段首句“So the man sold his house, bought a tent, camped on the seashore”可知,他变卖了家产,为了找到试金石,因此当他意识到被他扔掉的石头是试金石时会感

31、到很遗憾。故选D。19.C词义猜测题。根据下文“its easy to fail to realize an opportunity when it is in hand and its just as easy to throw it away.”可知,除非你足够细心,否则当机会掌握在手中时,我们很容易意识不到它,让它溜走。故选C。20.A主旨大意题。文章最后一段告诉我们机会只有一次,要善于把握住。故选A。.21.Suddenly22.caught23.attention24.getting25.person26.taught27.themselves28.safety29.like30.avoid

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1