ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:7 ,大小:2.27MB ,
资源ID:945216      下载积分:8 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-945216-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(呼和浩特专版2020中考英语复习方案速测07完形填空 阅读理解B C 阅读理解填词试题202005181126.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

呼和浩特专版2020中考英语复习方案速测07完形填空 阅读理解B C 阅读理解填词试题202005181126.docx

1、速测(七)完形填空+阅读理解(B+C)+阅读理解填词(限时:30分钟).完形填空One day, colours started to argue. All of them thought that they were the best and most beautiful.Green said, “1 I am the most important. I am the sign of life and hope. Im the colour of grass, trees and leaves. 2 me, all animals would die.”Blue interrupted(插嘴

2、), “Dont just think about the Earth. What is the colour of the sky and the sea? Isnt water the most 3 thing for life?”Yellow laughed, “You are both so serious. I 4 laughter and happiness into the world. Every time people look at a yellow sunflower, they start to 5. Without me, there would be no fun.

3、”Orange said loudly, “I am the colour of health and strength. I carry the most important vitamins (维生素). Think of carrots and oranges. 6 I fill the sky at sunrise or sunset, everyone is amazed (感到惊奇) at my beauty and 7 thinks of any of you.”8 could stand it no longer, so he shouted, “I am the colour

4、 of danger and courage. I bring fire into peoples blood.”Purple rose up and said, “I am the colour of power. Kings have always chosen me.”Indigo spoke, “I am the colour of silence. Silence is golden.”Their voices became louder and louder. Suddenly the rain started to pour down. The colours were so s

5、cared that they stayed close to one another. Then the rain began to say, “You 9 colours. Dont you know that each of you is unique (独一无二的)? Join hands and follow me.” They did what they were told and together 10 the most beautiful rainbow(彩虹).()1.A.HardlyB.ClearlyC.PossiblyD.Luckily()2.A.WithB.ForC.W

6、ithoutD.Except()3.A.importantB.beautifulC.interestingD.successful()4.A.getB.driveC.bringD.invent()5.A.dreamB.sleepC.cryD.smile()6.A.UntilB.WhenC.UnlessD.Though()7.A.everybodyB.somebodyC.anybodyD.nobody()8.A.RedB.BlackC.WhiteD.Brown()9.A.braveB.stupidC.wonderfulD.dangerous()10.A.watchedB.foundC.touch

7、edD.made.阅读理解Passage 1Adults understand what it feels like to be flooded with objects(物品). Why do we often think that more is more when it comes to kids and their belongings? The good news is that I can help my own kids learn earlier than I did how to live more with less.I found the pre-holiday is a

8、 good time to encourage young children to donate less-used things, and it worked. Because of our efforts, our daughter Georgia did decide to donate a large bag of toys to a little girl whose mother was unable to pay for her holiday due to illness. She chose to sell a few larger objects that were les

9、s often used when we promised to put the money into her school fund(基金) (our kindergarten daughter is serious about becoming a doctor).For weeks, Ive been thinking of bigger, deeper questions: How do we make it a habit for them? And how do we train ourselves to help them live with, need, and use les

10、s? Yesterday, I sat with my son, Shepherd, determined to test my own theory(理论) on this. I decided to play with him with only one toy for as long as it would keep his interest. I expected that one toy would keep his attention for about five minutes, ten minutes, max. I chose a red rubber ballsimple,

11、 universally available. We passed it; he tried to put it in his mouth; he tried bouncing it, rolling it, sitting on it, throwing it. It was totally, completely enough for him. Before I knew it an hour had passed and it was time to move on to lunch.We both became absorbed(全神贯注的) in the simple thing o

12、f playing together. He had my full attention and I had his. My little experiment to find joy in a single object worked for both of us.11.What do the words “more is more” in Paragraph 1 probably mean?()A.More money, more worries.B.Enough is enough.C.The more, the better.D.Earn more and spend more.12.

13、What made Georgia agree to sell some of her objects?()A.Saving up for her holiday.B.Raising money for a poor girl.C.Adding the money to her fund.D.Giving the money to a sick mother.13.What did the author do in Paragraph 3?()A.He tried out an idea.B.He thought of many questions.C.He helped his son st

14、art a hobby.D.He trained his sons attention.14.Which of the following is NOT TRUE?()A.The author wants to help his kids live more with less.B.Georgia gave away some of her new toys to a poor girl.C.Shepherd could play with one toy longer than the author had expected.D.The author and his kids experie

15、nced the pleasure in the simple life.15.What can be a suitable title for the text?()A.Take It or Leave ItB.Live More with LessC.A Lesson from KidsD.The Pleasure of GivingPassage 2An old man was sitting on the sofa with Mike,his 45-year-old son.Suddenly a dove(鸽子)landed on the ground.The father asked

16、 his son, “What is this?”The son replied, “It is a dove.”After a few minutes, the father asked his son for the second time, “What is this?”The son said, “Father, I have just told you. Its a dove.”After a little while, the old father asked his son for the third time, “What is this?”This time Mike cou

17、ld not control his anger and shouted, “Its a dove, a dove. Why do you keep asking me the same question again and again? I have told you so many times IT IS A DOVE. Dont you understand this?”The old man silently took out an old diary, turned to a page and showed it to Mike. Though a little impatient,

18、 Mike began to read it.“Today my little son aged three was sitting with me on the sofa. When a dove landed on the ground, my son asked me what it was. I smiled at him, said it was a dove and hugged him. After a while Mike asked me again and I did the same. Pointing to the same dove, little Mike aske

19、d me what it was 23 times and I kept on answering his question and hugging him every time.”Something gently touched Mikes heart. His face turned red with shame for being so impatient with his father and he hugged him tightly(紧紧地).Your parents have given you many things in their lifetime, but you may

20、 not realize that until they are gone.16.Why did the old man ask his son the question again and again?()A.He didnt know the dove.B.He liked to ask questions.C.He couldnt remember anything.D.He tried to teach his son something in his lifetime.17.How many times did the father ask his son the same ques

21、tion?()A.Twice.B.Three times.C.Five times.D.Twenty-three times.18.What did the father do after Mike asked him the question?()A.Shouting at him.B.Hugging him.C.Keeping silent.D.Being angry with him.19.Why did Mikes face turn red?()A.He was shy.B.He felt surprised.C.He felt shamed.D.He was afraid of h

22、is father.20.What really touched Mikes heart according to the passage?()A.His fathers diary.B.His fathers love.C.His fathers answers.D.His fathers hugs.阅读理解填词。Last year I was 14 years old.I had an “enemy”, a girl 21.w liked to point out my shortcomings(缺点).Day by day her list grew: I was very thin;

23、I was impatient; I sometimes didnt respect the teachers; I talked too much; I was too proud, and so on. At last, I couldnt stand it. I cried and ran to my 22.f.He listened to me quietly. Then he asked, “Alfred, are the things she says true or not? Didnt you ever wonder what you are really 23.l? Well

24、, you now have that girls opinion. Go and make a list of everything she 24.s and find out the points that are true. Pay no attention to the other things you heard.”I did 25.a my father told. To my surprise,I discovered that about half the things were true.Some of them I couldnt change(like being ver

25、y thin), but a large number I could and suddenly I wanted to change.For the first time I got a fairly clear picture of 26.m.I brought the list back to Daddy.He refused to take it.“Its just the case for you,” he said. “You know better than anyone the 27.t about yourself. But you have to learn to list

26、en, not just close your ears in anger, feeling hurt.When something said about you is true, youll find it will be of great help to you.Our world is full of people who think they know you. 28.D shut your ears, listen to them all, but hear the fact only and do what you know is the right thing to do.”In

27、 my life, Ive never 29.h a better piece of advice. Thanks for the shortcomings that someone has pointed out for us.They can make us know ourselves more and improve us 30.b as we grow up.【参考答案】.主旨大意本文是一篇哲理故事类记叙文,主要讲述了七种颜色为强调自身价值和作用而发生争吵,最后在雨的教育下携手组成美丽的彩虹的故事。15BCACD610BDABD.Passage 1主旨大意本文是一篇夹叙夹议的文章。本

28、文通过作者自身的经历说明人们并不是拥有的东西越多越好,在家庭教育中,要在孩子很小的时候,灌输一种用更少的物品活出更精彩的生活的观念,从而在简单的东西中寻找到生活的快乐。11.C词义猜测题。在第一段中作者通过Why do we often think来说明他并不支持more is more这一观点,随之提出了live more with less(拥有的更少,活得更精彩)这一主张,并在后文中加以印证,所以这里more is more与下文的live more with less形成了一种对比,便是“越多越好”的意思,故选C。12.C细节理解题。根据第二段中的“She chose to sell

29、a few larger objects that were less often used when we promised to put the money into her school fund”可知,他们答应女儿把卖掉的钱当作她的教育基金时,她才卖掉一些不经常用的大件物品,故选C。13.A细节理解题。根据第三段中的“I sat with my son, Shepherd, determined to test my own theory on this.”可知,作者通过和Shepherd玩球来“检验他自己的理论”,故选A。14.B细节理解题。根据第二段中的“I found the p

30、re-holiday is a good time to encourage young children to donate less-used things, and it worked.”可知,Georgia捐赠的是一些不常玩的玩具,而不是新玩具。故B项错误。15.B主旨大意题。作者在第一段最后一句提出“live more with less”,然后记叙的内容是对这一观点的印证。让女儿捐玩具卖物品,陪儿子玩单一的玩具得到快乐,都是围绕用简单的东西得到更多的快乐这一主题,故选B。Passage 2主旨大意本文是一篇记叙文。本文通过一个小故事,讲述了儿子对爸爸很不耐烦,却忘记了小的时候爸爸曾

31、给了自己无限的耐心。父母在生命中已经给了我们很多东西,但是我们可能直到他们离去才意识到。16.D推理判断题。父亲通过同样一个问题,转换了角色,希望自己的儿子知道一些事情,结合最后一句“Your parents have given you many things in their lifetime,but you may not realize that until they are gone.”可知,你的父母在生命中已经给了你很多东西,但是你可能直到他们离去才意识到,故选D。17.B细节理解题。根据“the old father asked his son for the third tim

32、e”可知一共问了三次,故选B。18.B细节理解题。根据“I kept on answering his question and hugging him every time”可知他每次问完问题父亲都拥抱了他,故选B。19.C细节理解题。根据“His face turned red with shame for being so impatient with his father and he hugged him tightly.”可知他感到愧疚,故选C。20.B细节理解题。根据文意是迈克看了父亲的日记被父亲对自己的爱而感动,结合文章最后“Your parents have given you many things in their lifetime,but you may not realize that until they are gone.”可知是父爱感动了迈克,故选B。.主旨大意本文是一篇记叙文。本文作者讲述了父亲如何建议自己在成长过程中正确面对别人所指出的缺点。21.who22.father23.like24.said25.as26.myself27.truth28.Dont29.had30.better

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1