1、速测(三)完形填空+阅读理解(B+C)+阅读理解填词(限时:30分钟).完形填空British people are famous for apologizing(道歉) in almost every situation. 1 we are apologizing for asking a question, for our bad weather or we sneeze(打喷嚏) before others, we are probably the number-one nation for apologies.We pride ourselves on our polite 2 in
2、public. As a result, we use the word “sorry” quite a loteven when we dont really 3 it! Usually, if you want to ask someone for the time, you would start by saying “Sorry to bother you. Do you know the time?” If youre five minutes late for an appointment(约会), you would generally 4 the person by sayin
3、g “Sorry, Im late!”We use the word “sorry” in so many different situations that the meaning of the word has slightly 5 over time. The two main dictionary definitions (定义) of “sorry” are: feeling sad for someone else because of their problems or feeling disappointed because youve done something wrong
4、. Usually, when you want to ask a stranger a question, you 6 with “Sorry to disturb you.” In this situation, we arent saying sorry because we feel sad for that person or because we feel disappointed.So what does “sorry” really mean? Well, in the British 7, saying “sorry” is a way to be polite, espec
5、ially to people who you dont know very well. Its also a very 8 way to get what you want. 9, an actor asked different people on a rainy day if he could use their mobile phones. When he asked one group of strangers without apologizing first, he was only 9 per cent successful in borrowing their phones.
6、 10, when he apologized to another group about the bad weather before asking if he could use their mobile phones, he was 47 per cent successful. So maybe saying “sorry” is not just being polite, but it is also a good method to get what you want too!()1.A.WhenB.WhetherC.BeforeD.Though()2.A.activities
7、B.conversationsC.mannersD.discussions()3.A.meanB.enjoyC.acceptD.use()4.A.tellB.faceC.remindD.greet()5.A.developedB.appearedC.improvedD.changed()6.A.startB.leadC.replyD.go()7.A.historyB.traditionC.cultureD.habit()8.A.safeB.cleverC.brave D.true()9.A.FinallyB.UsuallyC.MostlyD.Recently()10.A.OtherwiseB.
8、HoweverC.InsteadD.Moreover.阅读理解Passage 1When “A Youthful Asia” came out at the Asian Culture Carnival(嘉年华), tears filled my eyes. Its Zhang Yixing, the singer and dancer standing there for us young people in China, and the very one who stopped me from falling.Three years ago, my new school life bega
9、n. As a junior boy from the countryside, I could hardly keep up. I tried, but still felt like an outsider. Nobody would pick me for teamwork. So I stayed in the corner, hanging my head low as if I didnt care. There was a fear in me that all my school life would be colorless.Then on May 4, I saw “col
10、orless” in Yixings book about his life. How could this be true for someone just named the youth idol(青年偶像)? I read the book again, smiling with the fun part of his childhood and touched by his promise to his mum.Something wet my eyes when he joked about his training years in Korea. He doubled his pr
11、actice, pushing himself so hard as to be called “the trainee(练习生) like god”. He said it probably meant “the trainee like mad”.I might have tried, but not as hard as he did. “Whenever I feel I might be falling, I tell myself to hold on until I find my moment,” says Yixing. For me, this moment means a
12、 better self inside and a larger world outside. So I told myself I would also make a difference if I could hold on for a longer time.Luckily, every Youth Day after that, Yixing would be there on CCTV, encouraging me with his progress. When someone asked him what colour his training life was, Yixing
13、smiled, “Its colourless. I dont know what colour effort is.”But effort pays. Now hes standing at the Asian Culture Carnival, and I know he is looking forward to something even bigger.11.When the writer just moved to the city, he .()A.enjoyed his new school lifeB.had a hard time at his new schoolC.st
14、ood outside the classroomD.wanted to go back to the countryside12.Zhang Yixing was called “the trainee like god” because .()A.he kept his promise to his mumB.he pushed everything away from himC.he was really good at telling jokesD.he spent so much time in practicing13.Which of the statements is true
15、?()A.The writer trained harder than Zhang Yixing.B.Zhang Yixings training life was colourful.C.It is Zhang Yixing who inspires the writer to be a better person.D.Zhang Yixing has stood at the Global Culture Carnival.14.The writer mainly wants to tell us that .()A.sometimes people choose to live a li
16、fe without colourB.we can make a difference if we work hard enoughC.great effort can make you a great singer and dancerD.school life can be full of colours if we read more books15.We can infer(推断) that the writer .()A.is ready for a trip around the worldB.is leaving to sing and danceC.is expecting a
17、 better future for himselfD.is writing a book about himselfPassage 2Isnt spring a beautiful season? Flowers of all colours and shapes can be seen everywhere. They make our world look and smell better. So, it is no surprise that people love flowers! Wellexcept for onedandelions(蒲公英)!In order to have
18、a tidy garden, we try our best to kill all dandelions or dig them outonly to see these unwanted plants grow right back. But thats not bad because we have good reasons to leave them alone.In fact, a 2014 study lists dandelions as one of the top 41 healthiest foods. Dandelions are full of vitamins(维生素
19、) K, A, E and C.They have long been used as medicine.Another great thing about dandelions is that you can eat every part of them, either cooked or uncooked. You can also put flowers or roots(根) in hot water to make dandelion tea. Great! Nothing goes to waste!Besides, dandelions are fun for kids! Pic
20、k the white top, close your eyes, make a wish and blow! If you blow all of it off in one breath, your wish will come true! This game is played all over the world.Still unwanted plants? Of course not! Dandelions are good for human health as well as our kitchen. They also provide kids with free toys!
21、So next time when you are blowing them, blow harderyoure helping this great plant grow in the wild, even if your own wish does not come true!16.The first paragraph is mainly to draw readers attention to .()A.flowersB.coloursC.shapesD.dandelions17.According to the passage, dandelions .()A.have no flo
22、wersB.cannot be eatenC.are easy to killD.are healthy plants18.By blowing dandelions, kids can most probably .()A.kill themB.have funC.make teaD.have everything19.If we put the passage into three parts, which of the following is the best?()(=Para.(自然段)1=Para.2=Para.3=Para.4=Para.5=Para.6)A.;B.;C.;D.;
23、20.Whats the best title of the passage?()A.How to grow dandelionsB.The unwanted plantdandelionsC.How to make your dream come trueD.No part goes to waste for dandelions.阅读理解填词。Few people I know seem to have much desire or time to 21.c. Making Chinese dishes is seen as especially troublesome. Many wes
24、terners 22.w come to China cook much less than in their own countries once they realize how 23.c it can be to eat out. I still remember 24.v a friend whod lived here for five years and I was shocked when I learnt she hadnt cooked once in all that time.While regularly eating out has 25.b common for m
25、any young people in recent years; its not without a cost. The obvious one is money; eating out once or twice a week may be affordable 26.b doing this most days adds up. There could be an even 27.h cost on your health. Researchers have found that there is a direct link between the increase in food ea
26、ten outside the home and the rise in 28.w problems.If you are not going to suffer this problem, then I suggest that the next time you go to your mums home for dinner, get a 29.f cooking tips from her. Cooking food can be fun. You might also begin to 30.n the effect not only on your health but in you
27、r pocket.【参考答案】.15BCADD610ACBDB.Passage 1主旨大意本文是一篇记叙文。作者从张艺兴的练习生经历中受到启发,因此也决心向其学习。11.B细节理解题。根据第二段中的“my new school life began. As a junior boy from the countryside, I could hardly keep up. I tried, but still felt like an outsider.”可知一开始的时候,作者经历了一段艰难的时期,故选B。12.D细节理解题。根据第四段中的“He doubled his practice, p
28、ushing himself so hard as to be called the trainee like god. He said it probably meant the trainee like mad.”可知他勤奋努力,花了大量的时间进行练习,故选D。13.C细节理解题。根据第五段第一句“I might have tried, but not as hard as he did.”可知A项错误;根据第六段中的“When someone asked him what colour his training life was, Yixing smiled, Its colourles
29、s. I dont know what colour effort is.”可知B项错误;根据最后一段中的“Now hes standing at the Asian Culture Carnival”可知张艺兴出现在亚洲文化嘉年华,并非全球的,D项错误。通读全文可知张艺兴鼓励作者成为更好的人。故选C。14.B推理判断题。第五段中的“So I told myself I would also make a difference if I could hold on for a longer time.”为全文主旨句,即作者想要表达如果我们足够努力,我们可以有所成就,故选B。15.C推理判断题。
30、根据第五段中的“For me, this moment means a better self inside and a larger world outside. So I told myself I would also make a difference if I could hold on for a longer time.”可知,作者从张艺兴的经历当中获得启示,期待一个更美好的未来,故选C。Passage 2主旨大意本文是一篇说明文。文章介绍了蒲公英的好处及用途:它是一种健康食品,富含多种维生素,全身都可食用,另外还有娱乐功能,很多孩子都用它做游戏。16.D细节理解题。根据文中“S
31、o, it is no surprise that people love flowers! Wellexcept for onedandelions!”可知, 人们喜欢鲜花,这没有什么惊奇的,只除了一种花,即蒲公英。故本段把读者的注意力引向蒲公英。故选D。17.D细节理解题。根据第三段可知,蒲公英是一种健康的植物。故选D。18.B细节理解题。根据第五段中的“Besides, dandelions are fun for kids!”可知,蒲公英对孩子们来说很有趣。故选B。19.A篇章结构题。题干意为:如果我们把本文分成三部分,下面哪项是最好的?阅读短文可知,本文中作者在前两段介绍了人们对蒲公
32、英的一些误解;三、四、五段介绍了蒲公英的一些好处;最后一段总结全文,呼应开头。故选A。20.D标题归纳题。本文主要介绍了蒲公英的好处或用途,故不能选B;A,C 选项How to通常为提建议的应用文的标题,且文章并未提及如何种植蒲公英及如何实现梦想;D项蒲公英浑身都是宝,符合题意,故选D。.主旨大意本文是一篇议论文。作者发现一个让自己惊讶的现实:来到中国的西方人几乎自己不做饭,而且越来越多的年轻人也不做饭。他们这样做除了花钱多,还会付出健康的代价。21.cook22.who23.convenient24.visiting25.become26.but27.higher28.weight29.few30.notice