ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:7 ,大小:2.27MB ,
资源ID:945211      下载积分:4 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-945211-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(呼和浩特专版2020中考英语复习方案速测01完形填空 阅读理解B C 阅读理解填词试题202005181120.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

呼和浩特专版2020中考英语复习方案速测01完形填空 阅读理解B C 阅读理解填词试题202005181120.docx

1、速测(一)完形填空+阅读理解(B+C)+阅读理解填词(限时:30分钟).完形填空What do you want to do in the future? Eighth-graders from Thunderbolt Middle School in the US asked themselves this question during their schools career day(职业生涯日). 1 Oct. 23, the students heard presentations(介绍) about 20 different 2.Volunteers gave 3 about fi

2、ghting fires, cooking, managing a restaurant and working for the city.Mike Suminski, the lineman(线路工人) of the town, gave one of the displays. To let the students know what electricians do, Suminski made a big model of the power grid (电网) of a district. He showed 4 the lines went and walked them thro

3、ugh the most common accidents: flying a kite into them.“No wonder we should only 5 the kites in the park,” one of the students said after he saw a real spark(火花) when the model kite 6 the lines.Firefighters and police officers also gave presentations. River Medical, a local hospital, even gave some

4、students a 7 in an ambulance. The students 8 closely as doctors and nurses did first aid for the first time.Thunderbolt has hosted the career day for 10 years. In counselor(顾问) Shellie Clarks words, they want the 9 to see all kinds of possibilities of careers and get them considering the classes the

5、y want to 10 in high school.“We try to get them thinking about high school and get them prepared for the future,” Clark said.()1.A.AtB.FromC.InD.On()2.A.hospitalsB.restaurantsC.jobsD.cities()3.A.testsB.speechesC.projectsD.competitions()4.A.whatB.whyC.whereD.when()5.A.throwB.flyC.makeD.buy()6.A.misse

6、dB.clickedC.bitD.hit()7.A.choiceB.tourC.reportD.decision()8.A.watchedB.noticedC.discoveredD.searched()9.A.studentsB.teachersC.scientistsD.doctors()10.A.takeB.teachC.learnD.apply.阅读理解Passage 1On April 2, we said goodbye to Tiangong , Chinas first space lab. According to the China Manned Space Agency

7、(中国载人航天), Tiangong re-entered the Earths atmosphere (大气层) and some of its debris (碎片) fell into the South Pacific Ocean.There are many spacecraft that are still in orbit (轨道) above the Earth. After finishing their trips, they will all re-enter the Earths atmosphere like Tiangong .There are two types

8、 of re-entries: controlled re-entry and uncontrolled re-entry.Some satellites and manned spacecraft come back to the Earth in a controlled re-entry. Experts calculate the path of the falling spacecraft and its speed. They can guide the spacecraft to fall in a chosen area.Some spacecraft may have pro

9、blems while in space after a certain amount of time. These spacecraft come back in an uncontrolled re-entry. It is hard to tell when and where these spacecraft will fall until the last few hours. The US space station Skylab came back partially uncontrolled in 1979.Parts of the station fell in wester

10、n Australia, but no one was hurt.During re-entry, most of the spacecraft will burn up while passing through the Earths atmosphere. Only a small amount of the debris will reach the ground. The debris typically ends up falling into the ocean, China Daily reported.11.Some of the debris from Tiangong .(

11、)A.fell into the South Pacific OceanB.fell in western AustraliaC.fell in the central part of the USD.fell into the North Pacific Ocean12.When the spacecraft finishes its trip, it will .()A.burn up and disappearB.speed up and fly back to the EarthC.enter another orbit and stay in spaceD.re-enter the

12、Earths atmosphere13.From the passage, we know there is/are type(s) of re-entries.()A.oneB.twoC.threeD.four14.Which of the following is TRUE about the US space station Skylab?()A.It came back in a controlled re-entry.B.Some people were hurt by its debris.C.Parts of it fell in western Australia.D.It w

13、as directed to fall into the ocean.15.This passage most probably comes from .()A.a storybookB.a movie reviewC.a science magazineD.a government reportPassage 2Zhang Zhiyuan, who works in the film and television industry, uses the De Dao app when he goes to work every day, according to Xinhua News Age

14、ncy. The app offers written articles and podcasts from famous personalities that the user must pay for, with topics ranging from music to economics.Zhang is not alone. By May 2017, De Dao had 7 million users, according to Bloomberg. The De Dao platform is just a small part of Chinas knowledge econom

15、y. These days, more Chinese people are willing to pay for knowledge online than before, according to an article published by AFP in September.Many Chinese people used to be unwilling to pay for content online. However, many Internet users attitudes have changed since they began to see quality conten

16、t as valuable, wrote China Daily.Meanwhile, Chinese people, especially the young, are suffering from so-called knowledge anxiety. In such a rapidly changing society, people are afraid of not being able to get the latest information and feeling left out, according to The Wall Street Journal.“In big c

17、ities, people are too busy to read books and watch movies. Famous personalities can teach you knowledge that lets you seem as if you have read the book or watched the movie yourself,” De Dao user James Lu told the Financial Times.However, this way of learning has also been criticized. “Knowledge is

18、not the same as information. Its certainly not something that can be gained by watching a few television shows, any more than it can be gotten by reading a few books or listening to a few podcasts,” Sixth Tone reporter Tao Lixing noted. He believes that to get real knowledge, one has to ask question

19、s, analyze and reflect, rather than rely simply on Internet content.In spite of this, it seems that paying for knowledge online is a popular phenomenon that shows no signs of slowing down.16.What do you know about De Dao?()A.Its free.B.People can read articles on De Dao.C.People can only write artic

20、les on De Dao.D.People cant listen to music on De Dao.17.Which is not the reason that people like to pay for knowledge online?()A.Society changes so rapidly.B.People are afraid of being left out.C.Its cheaper to pay for knowledge online.D.People are too busy to read books and watch movies.18.Which s

21、tatement is the writers opinion?()A.By May 2017, De Dao had 7 million users.B.Famous personalities can teach you knowledge that lets you seem as if you have read the book or watched the movie yourself.C.Knowledge is not the same as information.D.It seems that paying for knowledge online is a popular

22、 phenomenon that shows no signs of slowing down.19.We can infer from the passage that .()A. there will be fewer people paying for knowledge onlineB.people dont want to use the De Dao app any moreC.more and more people will pay for knowledge onlineD.people would rather read paper books than get infor

23、mation on the Internet20.This passage may come from .()A.a novelB.a newspaperC.a magazineD.a science book.阅读理解填词。Three Things to Do Before You Are 18Are you bored with your daily life?Here are some things you should try before you are 18, 21.b after that its too late.Learn to swimSeriously, this is

24、so important 22.t it can save your life. If you cant swim well, you 23.w be able to do water sports like waterskiing, surfing and diving. Even taking a boat trip will be 24.d for you. Make sure you do it.Try at least one kind of team sportsBeing a good team player is 25.a important skill in life. Yo

25、u cant just think of yourself,26.b have to work well with other people. Other advantages of team sports like basketball, football and baseball are that they keep you fit and healthy, and they are also great fun. Teams 27.u have a good social life tooyoull go to lots of parties and make many friends.

26、Collect somethingOne of the best 28.h for under-18s is collecting things. You could collect all kinds of stamps, or you could collect things that make you 29.r what you have done, like cinema tickets for films you have seen or emails from friends. The best way to collect is to have a special album t

27、o put your 30.c in and to write what each thing means to you. That way you wont forget.【参考答案】.主旨大意本文是一篇记叙文,主要讲述的是关于学生们做职业规划的事情。美国的一所学校为了让学生们了解尽可能多的职业,每年都会为在校的学生准备职业介绍,其中涉及很多职业,比如火警、医生、厨师等。1.D考查介词辨析。在具体日期前用介词on,故选D。2.C考查名词辨析。根据career day(职业生涯日)可知是有关工作的介绍,故选C。3.B考查名词辨析。根据第一段最后一句中“presentations about 2

28、0 different jobs”可知是有关这些工作的介绍,故选B。4.C考查从句引导词。根据“the lines went(电线走向)”可知是电线走向哪里,故选C。5.B考查动词辨析。fly kites放风筝,故选B。6.D考查动词辨析。风筝落在电线上会导致火灾,即风筝与电线发生碰撞(hit),故选D。7.B考查名词辨析。根据“in an ambulance(在救护车里)”可知是实地演练,即让学生们参观。故选B。8.A考查动词辨析。根据“doctors and nurses did first aid (医护人员实施紧急救援)”可知是看着他们做,故选A。9.A考查名词辨析。整篇文章都是在向学

29、生们介绍所有可能的职业,故选A。10.A考查动词辨析。take classes 上课,为固定搭配。故选A。.Passage 1主旨大意本文是一篇新闻报道类文章,主要从中国的天宫一号的返回,介绍了航天器的可控回收和不可控回收。11.A细节理解题。根据第一段中的“Tiangong re-entered the Earths atmosphere and some of its debris fell into the South Pacific Ocean.”可知天宫一号重新进入地球大气层后,其中一些残骸落入南太平洋,故选A。12.D细节理解题。根据第二段可知航天器在完成它们的飞行之后,会重新进入

30、地球大气层,故选D。13.B细节理解题。根据第三段可知有两种类型的重新进入大气层:可控的和不可控的。故选B。14.C细节理解题。根据第五段中的“The US space station Skylab came back partially uncontrolled in 1979.Parts of the station fell in western Australia, but no one was hurt.”可知C正确。15.C推理判断题。全文主要介绍的是航天方面的内容,应该是出自科学杂志,故选C。Passage 2主旨大意本文是一篇议论文,作者以“得到”为例,讲述现在越来越多的人都喜

31、欢在网上购买信息,并介绍了这种现象的原因及他的看法。16.B细节理解题。根据第一段中的“The app offers written articles and podcasts from famous personalities that the user must pay for, with topics ranging from music to economics.”可知,该应用程序向用户提供付费的著名人物的书面文章和播客,主题从音乐到经济,故选B。17.C细节理解题。根据第四段中的“In such a rapidly changing society, people are afrai

32、d of not being able to get the latest information and feeling left out, according to The Wall Street Journal. In big cities, people are too busy to read books and watch movies”可知,在如此迅速变化的社会中,人们害怕无法获得最新的信息和感觉被遗忘,在大城市,人们因太忙而不能阅读书籍和看电影,故选C。18.D细节理解题。根据第二段中的“Zhang is not alone. By May 2017, De Dao had 7

33、 million users, according to Bloomberg.”可知A项是他人的观点;根据第四段中的“Famous personalities can teach you knowledge that lets you seem as if you have read the book or watched the movie yourself, De Dao user James Lu told the Financial Times.” 可知B项是他人的观点;根据第五段中的“Knowledge is not the same as informationSixth Tone reporter Tao Lixing noted.”可知C项为他人的观点,根据最后一段可知D项是作者表达的观点。19.C推理判断题。根据最后一段可知在网上购买知识是一种流行的现象,没有显示出放缓的迹象。可推断出C项是正确答案。20.B推理判断题。根据文章主题可知这篇文章可能出现在报纸上。故选B。.主旨大意文章讲述了在十八岁之前应该尝试做三件事情:学会游泳;至少尝试一种团队运动;收集东西。21.because22.that23.wont24.dangerous25.an26.but27.usually28.hobbies29.remember30.collections

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1