1、听力材料一. 听对话回答问题。本部分共有10道小题,每道小题你将听到一段对话,每段对话听两遍。在听每段对话前,你将有5秒钟的时间阅读题目;听完后,你还有5秒钟的时间选择正确答案。在听到嘀的信号后,进入下一小题。1. W: What is the boy doing?M: Hes drawing pictures.2. M: When did you see the wonderful fashion show?W: On the twenty-fourth of December.3. W: Lets go to the park, shall we? M: Sure. Lets take T
2、ommy with us.4. M: Have you ever been to Shanghai? W: No, never. But I want to go there this summer vacation.5. W: Can we take a picture here?M: No, we cant. Look at the sign over there.6. M: Do you know what time the train leaves Dongtai? W: Just a minute, please. I have to check my computer. Oh ,
3、it leaves a quarter to ten.7. W: Please be quiet! This is the reading room.M: Sorry, Grace.8. M: Do you know what Millies hobby is?W: Her hobby is dancing. She spends a lot of time practicing it.9. W: How many notebooks have you bought?M: Two. I paid sixteen yuan for them.10. M: Oh, the sky is cover
4、ed with clouds. Its going to rain.W: Yes, youd better take the raincoat.二. 听对话和短文答题。你将听到一段对话和两篇短文,各听两遍。听每段对话或短文前,你将有时间阅读相关小题,每小题5秒钟;听完后,每小题你仍有5秒钟时间选择正确答案。听一段对话,回答第11-12小题。答题完毕,请等待嘀的信号,进入第一篇短文。W: Hey, Tony! Is this your family photo?M: Yes, it is. The lady in the middle is my mother.W: Oh, she looks
5、young. I hear she is a doctor, right?M: Yes, she works in a big hospital. W: So the man beside your mother must be your father. What does he do? M: Yes. He works in a factory in a nearby town. He designs machines. W: Oh, I see. Who is the girl beside you?M: Shes my sister Jenny. She is a teacher in
6、a school in a small village.W: What a lovely family!M: Thanks!听第一篇短文,回答第13-15小题。请根据短文内容选择正确答案,完成信息记录表。答题完毕,请等待滴的信号,进入下一篇短文。Sally works in a restaurant. She is always very careful. She has never been late once. In fact, she sometimes has to go home late because of extra work in the restaurant.One mor
7、ning, Sally missed the bus stop and arrived late for work. The manager is usually pleased with everything. But that morning he wasnt. Sally went up to the manager and said, “Am I late? During the past two years I have never been late once. You know that. Why are you shouting at me when this is the f
8、irst time I am late?”“I am sorry . I know youve always been on time. And you know I dont always shout at late-comers, but this morning I just dont feel good. I am sorry.”听第二篇短文,回答第16-20小题。Its reported that not getting enough sleep can cause problems in a students life. Many students fall asleep at s
9、chool or while doing their homework. So they get lower grades than those who get enough sleep. Many scientists think middle school students should have about nine hours sleep a night. As for the students who feel nervous and forgetful, most of them dont get enough sleep at night. Why arent students getting enough sleep? Most students have one of the following things: too much homework, a mobile phone, or a computer in their bedrooms. So many students cant fall asleep before 11:00 p.m. But they have to get up early for school the next day.