1、(答题时间:30分钟)一、请改正下列句子中的错误1. The doctor ordered that she stayed in bed for a few days.2. Id rather you will go to the concert with me this evening.3. If you had worked hard, you would have been very tired now.4. It is high time that we leave for our hometown.5. If only I can speak several foreign lang
2、uages!6. I wish I didnt do such a foolish thing yesterday.7. What would have happened if you didnt help her?8. But for your great efforts, the work couldnt be finished on time.二、阅读理解:AKincaid looked at his watch: eight-seventeen. The truck started on the second try, and he backed out, shifted gears,
3、 and moved slowly down the alley under hazy sun. Through the streets of Bellingham he went, heading south on Washington 11, running along the coast of Puget Sound for a few miles, then following the highway as it swung east a little before meeting U.S Route 20.Turning into the sun, he began the long
4、, winding drive through the Cascades. He liked this country and felt unpressed stopping now and then to make notes about interesting possibilities for future expeditions or to shoot what he called “memory snapshots.” The purpose of these causal photographs was to remind him of places he might want t
5、o visit again and approach more seriously. In later afternoon he turned north at Spokane, picking up U.S Route 2, which would take him halfway across the northern United States to Duluth, Minnesota.He wished for the thousandth time in his life that he had a dog, a golden retriever, maybe, for travel
6、s like this and to keep him company at home. But he was frequently away; overseas much of the time and it would not be fair to the animal. Still, he thought about it anyway. In a few years he would be getting too old for the hard fieldwork. “I must get a dog then.” He said to himself.Drives like thi
7、s always put him into a sentimental mood. The dog was part of it. Robert Kincaid was alone as its possible to be an only child, parents both dead, distant relatives who had lost track of him and he of them, no close friends.He thought about Marian. She had left him nine years ago after five years of
8、 marriage. He was fiftytwo now, that would make her just under forty. Marian had dreams of becoming a musician, a folksinger. She knew all of the Weavers songs and sang them pretty well in the coffeehouse of Seattle. When he was home in the old days, he drove her to the shows and sat in the audience
9、 while she sang.His long absences two or three months sometimes were hard on the marriage. He knew that. She was aware of what he did when they decided to get married, and both of them had a vague (not clear) sense that it could all be handled somehow. It couldnt when he came from photographing a st
10、ory in Iceland and, she was gone. The note read, “Robert, it didnt work out, I left you the Harmony guitar. Stay in touch.”He didnt stay in touch. Neither did she. He signed the divorce papers when they arrived a year later and caught a plane for Australia the next day. She had asked for nothing exc
11、ept her freedom.1. Which route is the right one taken by Kincaid?A. Bellingham Washington 11 Puget Sound U.S Route 20 U.S Route 2 DuluthB. U.S. Route 2 Bellingham Washington 11 Puget Sound U.S Route 20 DuluthC. U.S. Route 2 U.S Route 20 Duluth Bellingham Washington 11D. Bellingham Washington 11 U.S.
12、 Route 2 U.S Route 20 Duluth2. Which statement is true according to the passage?A. Kincaids parents were dead and he only kept in touch with some distant relatives.B. Kincaid would have had a dog if he hadnt been away from home too much.C. Kincaid used to have a golden retriever.D. Kincaid needed a
13、dog in doing his hard fieldwork.3. Why did Kincaid stop to take photos while driving?A. To write “memory snapshots”.B. To remind himself of places he might want to visit again.C. To avoid forgetting the way back.D. To shoot beautiful scenery along the road.4. What can you know about Marian?A. She di
14、ed after five years of marriage.B. She was older than Kincaid.C. She could sing very well and earned big money.D. She was not a professional pop singer.5. We can draw a conclusion from the passage that _.A. Marian knew what would happen before she married KincaidB. Kincaid thought his absence would
15、be a problem when he married MarianC. It turned out that Marian could not stand Kincaids absence and left himD. After Marian left him, they still kept in touch with each otherBA famous doctor once received a little child who was badly ill. Thanks to his skill and care, his young patient got well and
16、 was soon able to get up and run about again.The childs mother was very much obliged(感谢的) to the doctor, and she called on him to thank him for what he had done for her child. Doctor, she said, you have saved my little son. I dont know how to thank you enough. I feel that money alone cannot repay yo
17、u, so I have made this little purse with my own hands, as a sign of my gratitude. I hope you will accept it. The doctor stood up and said coldly, Madam, a little present like that is very nice between friends, but a doctor needs to be paid properly for what he has done. The lady was so surprised and
18、 hurt so much that she could not reply for a moment. Then she said quietly, Perhaps you will tell me how much your fee is?Fifty pounds, he answered.The lady opened the little purse and took out four fifty-pound bank notes. She handed one of them to the doctor, and put the other three back into the p
19、urse. She put the purse into her handbag and, saying good-bye to the doctor, went out of the room.6. The lady was thankful to the doctor because _.A. he had saved her life B. he had saved her sons life C. he had lent her some money D. he often called on her7. The doctor refused the ladys purse becau
20、se he thought _. A. the purse should be given between friends B. the purse was too small C. the lady was not kind to him D. the lady just gave him that purse and wouldnt give him the medical fee8. What the doctor said _ the lady. A. worried B. interested C. frightened D. hurt9. How do you think the
21、doctor would feel in the end? A. Sorry and worried. B. Regretful and proud. C. Excited and proud. D. Sorry and regretful.三、书面表达请根据以下提示,结合你生活中的一个事例,用英语写一篇短文。 We all know that Chances favor the prepared mind. Only if you are well prepared, will you be able to seize them.注意:1. 无须写标题,不得照抄英语提示语。 2. 除诗歌外,
22、文体不限。 3. 文中不得透露个人姓名和学校名称。 4. 词数不少于120词。 一、1. stayed (should) stay 解析:order宾语从句的谓语用“(should)+ 动词原形”的虚拟结构。 2. will go went 解析:would rather后的宾语从句中,用过去时表示现在或将来要做的事情。 3. would have been would be 解析:从句说的是过去,所以用过去完成时,而主句指的是现在,即现在的虚拟结果,所以用“would + 动词原形”。4. leave left / should leave 解析:在“It is (high)time tha
23、t ”句型中,从句的谓语动词一般用过去式或should+动词原形,should不可省略。 5. can could 解析:if only引出的句子要用虚拟语气,谓语动词用一般过去时表示目前的愿望。 6. didnt do hadnt done 解析:wish后的宾语从句谓语用过去完成时,表示与过去事实相反的愿望。7. didnt help hadnt helped 解析:主句用“would / should + have + 过去分词”,表示过去时间的虚拟条件从句要用过去完成时。 8. couldnt be couldnt have been 解析:句意:要不是你那么努力,这项工作就不会准时完
24、成了。从but for(要不是)短语中的“great”可知,“你”已经付出了努力,是暗含的条件,所以后面句子相当于虚拟条件句的主句,而且与过去事实相反,应该用couldnt have been。二、A【语篇解读】本文讲述的是主人公的孤单及对妻子的思念。【答案解析】1. A 解析:细节题 从第一,二自然段可看出。2. B 解析:细节题 从第三自然段中的He wished for the thousandth time in his life that he had a dog. But he was frequently away; overseas much of the time and i
25、t would not be fair to the animal 可得出此答案。3. B 解析:细节题 从第二自然段中的The purpose of these causal photographs was to remind him of places he might want to visit again. 可得出此答案。4. D 解析:细节题 从第五自然段中的Marian had dreams of becoming a musician, a folksinger. 可得出此答案。5. C 解析:主旨大意题从文章中最后两个自然段中可得出此结论。B【语篇解读】本文主要介绍了被救孩子的
26、妈妈准备好好感谢救了自己儿子性命的医生,结果却因为医生的误解而仅仅付了医药费,让这名医生非常懊悔。【答案解析】6. B 解析:细节题。根据第一段Thanks to his skill and care, his young patient got well and was soon able to get up and run about again可知因为医生救了这位女士儿子的性命。故选B。7. D 解析:细节题。根据第二段医生所说的话a doctor needs to be paid properly for what he has done可知医生想要回自己的劳动报酬。故选D。8. D
27、解析:细节题。根据文章的第二段The lady was so surprised and hurt so much that she could not reply for a moment.可知这位女士因为医生的回答而受到伤害,故选D。9. D 解析:推断题。通读文章第二段的最后女士将本来放在purse里面的钱取出来,肯定让这位爱财的医生非常遗憾和后悔,故选D。三、参考范文:There is no denying that we are eager for golden chances to be successful in life. However, many people are no
28、t aware that chances are always for those who get well prepared. I didnt realize it until I went to high school.Soon after I became a senior one student, a singing competition was to be held in school. I love singing but I was very shy then and had never sung at the top of my voice in public. I coul
29、d only sing to myself most of the time. Somehow, I wanted to have a try. When I talked about it with my parents, they inspired me to follow my inner voice and told me as long as I got well prepared, I would make it. With their encouragement, I became confident and practiced hard after class. Sometim
30、es, I would turn to my music teacher for help. When I felt I was ready, the day came. Standing on the stage, I took a deep breath and began to sing with my full emotions. It turned out that I won the first prize. This experience has taught me a precious lesson in my life. If you are not successful yet, most probably you havent been well prepared. Once you have, chances will surely favor you.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有