收藏 分享(赏)

吉林专版2020中考英语复习方案阶段模拟测试01试题.docx

上传人:a**** 文档编号:943241 上传时间:2025-12-19 格式:DOCX 页数:10 大小:145.50KB
下载 相关 举报
吉林专版2020中考英语复习方案阶段模拟测试01试题.docx_第1页
第1页 / 共10页
吉林专版2020中考英语复习方案阶段模拟测试01试题.docx_第2页
第2页 / 共10页
吉林专版2020中考英语复习方案阶段模拟测试01试题.docx_第3页
第3页 / 共10页
吉林专版2020中考英语复习方案阶段模拟测试01试题.docx_第4页
第4页 / 共10页
吉林专版2020中考英语复习方案阶段模拟测试01试题.docx_第5页
第5页 / 共10页
吉林专版2020中考英语复习方案阶段模拟测试01试题.docx_第6页
第6页 / 共10页
吉林专版2020中考英语复习方案阶段模拟测试01试题.docx_第7页
第7页 / 共10页
吉林专版2020中考英语复习方案阶段模拟测试01试题.docx_第8页
第8页 / 共10页
吉林专版2020中考英语复习方案阶段模拟测试01试题.docx_第9页
第9页 / 共10页
吉林专版2020中考英语复习方案阶段模拟测试01试题.docx_第10页
第10页 / 共10页
亲,该文档总共10页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、阶段模拟测试(一)(范围: 七年级上、下册时间:120分钟分值:120分)题 号一二三四五总分总分人核分人得 分一、听力(共20分).情景反应根据你所听到的句子,选择恰当的应答语。(5分)1.A.My friends books. B.My parents. C.My favorite songs. 2.A.She is a nurse. B.She is beautiful. C.She is tall. 3.A.An hour ago. B.Twice a day. C.For two hours. 4.A.Never mind. B.Sounds good. C.Its kind of

2、you. 5.A.Thanks a lot. B.Thats all. C.Youre welcome.对话问答根据你所听到的对话及问题,选择正确答案。(5分)6.A.Wonderful. B.Just so-so. C.Terrible. 7.A.Peters father. B.Peters mother. C.Peter. 8.A.The shopping center. B.The post office. C.The library.9.A.Maria. B.John. C.Johns brother. 10.A.She had a headache. B.She had a col

3、d. C.She had a stomachache. .图片理解看图听描述,选择与你所听到的描述内容相符合的选项(下列图中有一幅图片与描述内容无关)。 (5分)ABCDEF11. 12. 13. 14. 15. .短文理解根据你所听到的短文内容, 判断下列各句正(T)、误(F)。(5分)16.Li Lei runs to school every day.()17.Li Leis father wants Li Lei to go to school on foot.() 18.Li Lei becomes stronger and stronger.()19.Li Lei got the

4、first place in the boys 500 meters race. ()20.The sports meeting among schools will take place next month. ()二、基础知识(共15分).句意填词根据所给句子,填入一个恰当的单词,使句意完整。(5分)21.You must hold on to your dream if you want to make it come .22.Anna is going on a tour to Xian, and she wants to learn Chinese history.Its a goo

5、d choice. Xian is the ancient capital of 13 dynasties.23.Its true that no one can succeed in everything. But if you fail, dont forget to learn a from your failure.24.Mr. Zhang has two children. One is shy, and the is outgoing.25.Its amazing that Miss Liu can different kinds of languages, such as Eng

6、lish, Korean and Russian.单项选择从每小题所给的三个选项中,选出一个正确的答案。(10分)26.You can take subway to the museum.No, I will go there by bike.A./; theB.the; /C.the; the27.Oh, I forgot to bring my umbrella.Ive got one. You can share .A.meB.myC.mine28.I dont know how it will be to finish the task, but I have made up my m

7、ind to try my best.A.difficultB.necessaryC.important29.Would you like to drink?A.something B.anything C.nothing30.Who is the space scientist from Beijing?The man white over there.Hes of medium height.A.with B.in C.on 31.The air in the morning is so fresh here that I early to exercise.A.get up B.get

8、on C.get off 32.China is getting more and more independent of Western technology, it is leading in many fields, such as the self-driving car industry.A.or B.but C.and33.On weekends, Jenny usually TV in the afternoon.A.watching B.watches C.watch 34. dictionary is this?Its very nice.I think it is Mary

9、s.A.WhoB.WhoseC.Whom35.Its nearly lunchtime. How about having some noodles and dumplings?.A.Youre welcomeB.Thats all rightC.That sounds good 三、交际运用(共15分).完成对话从方框中选择正确选项(方框中有一个选项与对话内容无关)。(5分)A: Hello, this is Renmin Opera House.36.B: Oh, hi.Do you still have tickets for the piano concert tonight?A: O

10、ne moment, please.Uh, yes, there are a few left.B: Thats great! 37.A: At 7:30.B: How long will it last?A: It will last about two hours.B: Sounds great.Can I book(预定) one ticket now?A: Yes.38.B: Well, but how can I do it?A: Just go to our website, fill in your information, choose a seat and pay onlin

11、e.B: Sounds easy.39.A: At the gate at least half an hour before the show starts.B: 40.A: Youre welcome. A.When will it start?B.You can book it on our website.C.What can I do for you?D.Enjoy yourself.E.Where can I get the ticket?F.Thank you for your help.补全对话根据所给对话,填写适当的内容,使其完整、正确(每空词数不限)。(10分)A: Hi!

12、 Mary. 41. your brother?B: Hes 5 years old.A: 42.?B: Its on January 1st.A: Wow!Thats the first day of a year.Its coming.B: Yeah, and I want to buy a gift for him.But I dont know what to buy.A: 43.?B: He likes playing football.A: 44. a football?B: Good idea! He will like the football as his gift.Can

13、you come to the shop with me?A: 45. Lets go!四、阅读(共50分).短文填空从方框中选择正确选项,完成短文(方框中有两个选项是多余的)。(10分) A.oneB.nervous C.who D.nothing E.beforeF.copy G.stood upH.exams I.inJ.to study K.playing L.an Tom was a college student.He often made excuses not to attend classes.Also, he spent much of his free time 46.

14、computer games.He never went to the library 47.How time flew! At the end of the term, there was 48. important event that he was afraid ofthe final exam.“What should I do?” Tom walked up and down in the room the day before the exam.He was 49.Suddenly he thought of 50. idea.The next morning, Tom went

15、into the exam room very early.He found a young man 51. looked so confident and took a seat next to him.“Hey you!” Tom greeted.“What?” the young man asked.“Can you do me a favor?” Tom begged(恳求). “Please let me 52. your paper during the exam.I have to depend on you!” When hearing his words, the young

16、 man just smiled but said 53.When the bell rang, the young man 54. immediately and came to the front, saying, “It is time for the final exam! Now I will hand out the papers to all of you and collect them 55. an hour.” Tom sat there with his mouth wide open.阅读理解(40分)AThis is the school timetable of C

17、lass One, Grade Three, Sunshine School on Monday.8:00-10:00 a.m.TechnologyIn this lesson, students learn how to surf the Internet safely and effectively.10:00-11:00 a.m.DramaDuring this lesson, students will have the chance to act out roles with other students.11:00-11:45 a.m.PaintingStudents learn

18、how to use water-colors properly. If the weather is good, the lesson may take place outdoors.LUNCH1:00-2:00 p.m.Science(Biology/chemistry)Students can choose which class to attend. In biology this week, students will learn about the bones in humans. Alternatively, students can study chemistry. This

19、class takes place in the science lab, and this week the subject is How explosions happen. 2:00-3: 45 p.m.SPORTS2:00 p.m.Theory(理论) Students learn about the skills used in a certain sport. We see real action from past games on videos.3:00 p.m.PracticeStudents will play a short match lasting 45 minute

20、s. This week, the sports are soccer(for boys) and volleyball(for girls).Homework: Technologythe teacher will give students websites to look up(about 20 minutes)Dramastudents have to learn a part for the next lesson(30-60 minutes)Biology/chemistrystudents have to write a report of the lesson(about 40

21、 minutes)阅读上面的信息,选择正确答案。(5分)56.What time does the drama lesson begin?A.At 8:00 a.m.B.At 10:00 a.m.C.At 1:00 p.m.D.At 2:00 p.m.57.The underlined word “Alternatively” is the closest in meaning to “”.A.As another choiceB.For this reasonC.At the same timeD.In other words58.How long does the science home

22、work take?A.At least 90 minutes.B.About 20 minutes.C.More than 60 minutes. D.About 40 minutes.59.Which of the following is TRUE according to the timetable?A.Students always take their painting lessons outdoors.B.Boy students will play a short soccer match this week.C.Students will use skills in real

23、 games in the theory lesson.D.Students learn how to fix computers in the technology lesson. 60.The information in the timetable is mainly for students to .A.take classesB.do their homework C.choose teachersD.organize hobby groupBRoald Dahl was one of the most successful writers of childrens books. H

24、e sold millions of books all over the world. Many of his books have been made into films and videos. He is so famous that there is even a Roald Dahl Museum you can visit.Roald Dahl was born in 1916 in Wales, Britain. His father was rich but he died when Roald was very young. Roald and his mother liv

25、ed a hard life. He had to leave school and went to Africa where he worked for an oil company.In 1939, Roald became a pilot, but he had a bad accident. It made him limp(瘸的) for the rest of his life. After this, Roald went to America where he wrote a story about his experience as a pilot. It was so go

26、od that it was put in a magazine.Roald married an American film star. They bought a house in England and had five children. From 1960 to 1965, : Theo, one of his children, was hit by a taxi and was seriously hurt. Oliva, one of Roalds daughters, died of a strange illness. Soon after this, his wife a

27、lso had a serious illness. It took her years to get completely better.Gradually Roald became more and more successful. He always did his writing in an old shed(棚) at the back of his house. He always sat in the same old armchair with a wooden board on his lap.“One of the nice things about being a wri

28、ter,” he once said, “is that all you need is what youve got in your head and a pencil and a bit of paper.”In 1983, Roald won a big prize for his book the BFG. During his life, Roald wrote many famous books, such as Charlie and the Chocolate Factory, Matilda, Fantastic Mr. Fox.After he died in 1990,

29、Roald left money to help people with serious illness and those with problems with reading and writing.根据短文内容,选择正确答案。(5分)61.Roald Dahl was famous as a(n) .A.pilotB.teacherC.actorD.writer62.After Roald went to America, he .A.lost his parents in a plane accidentB.wrote a story about his pilot experienc

30、eC.got married with an English film starD.won a big prize for his book Matilda 63.Which of the following is the best for the “” in Paragraph 4?A.they lived a happy lifeB.three terrible things happenedC.he went on writing booksD.he created some unlucky characters64.What Roald said in Paragraph 6 main

31、ly shows that .A.being a writer was a popular job at that timeB.one needs to practice a lot if he wants to be a writerC.Roald loved writing very much and was talented in itD.though he was successful, Roald lived a simple life 65.According to the passage, which of the following is wrong?A.Roald Dahl

32、was a Britisher.B.Roald Dahls wife died of a serious illness in 1965.C.The BFG made Roald Dahl win a big prize.D.Roald Dahl died in 1990 when he was about 74 years old. CStrawberries look nice, but a light pressure can make them out of shape. Nowadays, there are many young people who are just like s

33、trawberries. They easily break down when they face difficulties. They dont know what to do when they are in trouble. They have a common namestrawberry kids. Why are many students so easy to break down? Parents and schools are main reasons. Parents do almost everything for them in their daily life, w

34、hile schools care more about their grades instead of developing their personalities(个性).Liu Yue,13, is from Fujian. His mom hardly criticizes(批评) him and he always feels good about himself. When a teacher criticized him strictly, he felt surprised and sad. He began to doubt his ability.Students shou

35、ld do something to make themselves mentally strong. An expert said, “When you are in trouble, dont ask for help too quickly. You should try to deal with problems first by yourself. I also advise you to take an active part in sports and social activities. That can make you mentally strong.” Growing u

36、p is not just a happy process(过程). Pains also go along with it. The most important thing is to face the pains bravely and learn from them.根据短文内容,判断下列各句正(T)、误(F)。(5分)66.Some students are called “strawberry kids” because they all like to eat some fruit, especially strawberries.() 67.Liu Yues mother of

37、ten criticizes him. ()68.Parents do almost everything for their children in their daily life. ()69.According to the fourth paragraph, students should ask for help quickly when they are in trouble.()70.The writer advises students to be brave in the face of pains. ()DAlmost every day, we discuss the t

38、opic of health, especially for kids.All parents want their children to become stronger and healthier. But what is health? “Health” means eating well, getting enough exercises and having a healthy weight. Lets read the following rules.First, we must eat many kinds of foods, especially fruit and veget

39、ables. But many of us only eat our favorite foods.71.72. Everyone knows that water is important. Besides water, kids also need plenty of calcium to grow strong bones, and milk has a lot of it.73., when you are 9 years old or older. Third, you should listen to your body. When you are eating, notice h

40、ow your body feels. When your stomach feels comfortably full, stop eating.74.Finally, limit screen time. Whats screen time? 75. The more time you spend on these sitting-down activities, the less time you spend playing sports. You cant spend more than 2 hours a day on screen time.If we follow these r

41、ules, I think well live a healthy life in the future. 根据短文内容,将下面方框内的句子还原到文中空白处,使短文内容完整、通顺(每个选项只能用一次)。(5分)A.Eating too much makes you feel uncomfortableB.Second, you should drink water and milk most oftenC.You should drink at least three cups of milk every dayD.We all know that eating fruit and veget

42、ables can help us keep healthyE.Its the amount of time you spend watching TV, movies and playing computer gamesEI wish there would be a way to describe China in a simple word, but thats impossible.76.In my English classes when the students were asked what they would do if they only had a few hours t

43、o live, most students told me they would spend their last few hours with their families and parents.77.I teach in Xiangyang, a beautiful city which the Hanjiang River goes across it and I live here better. The foods are cheaper than those in the US, so are clothes and everyday things we use. People

44、pay less for the public transportation, too.78.Chinese attach importance(重视) to education.However, it is reported that there are still a few children who cant afford the expenses(费用) of schooling. But the government organized Project Hope many years ago. It creates conditions for the poor children t

45、o go back to school.79.I was used to reading the news of China in the US. I seldom saw the things mentioned of the creative changes China has made. But the economic miracles(经济奇迹) have the big problems.80.I am often asked which country I consider better.To be honest, if I compare China with the US,

46、my answer has always been the same: “We are not worse or better than each other; we are only different.”(a)根据短文内容,从方框中选出每段的主旨大意。(5分)A.China and America are different.B.Family is everything in China. C.Chinas unbelievable changes in economic.D.Its a tradition to value education in China.E.The cost of

47、 living isnt as high as that in the US.76.77.78.79.80.(b)根据短文内容,完成关于“中国印象”的表格。(每空不超过两个词)(5分)My Impression about ChinaMost Chinese students hope they would prefer to 81. their family if there are only several hours left to live.All including food, clothes, things in daily life and even public transpo

48、rtation are 82. in China than that in America.Chinese think education is the most important. The government set up Project Hope to help the poor children 83. school.The economic development in China is a miracle though 84. can seldom be seen in the news of China.You cant say which is better or worse

49、, China or America. There are only 85. between them.FAlex turned his computer off and lay down on his bed. He grabbed the packet of chewing gum(口香糖) that was lying on the floor, popped(迅速放置) one in his mouth and chewed it hard.Today was Saturday. Alex was bored. And Steve, his best friend, was worki

50、ng as the newspaper boy again. Alex turned round and noticed the new skateboard under his desk that hed won at his last skate contest. He decided to ride it to the skate shop, because the kids there would buy it from him immediately.He got up, grabbed his skateboard, opened the front door and rode a

51、way. He began to think of what he could buy with the money from selling the skateboard. He thought of the rock CDs. After a while hed sell them to his friends, and with that money, hed be able to buy skateboarding books. Hed sell those books back to Steve, and buy a few DVDs. Later hed sell the DVDs

52、 to his elder brothers girlfriend! He could then get the ice-skating video, then hed sell it to his small sister andHe skated along, a smile on his face, thinking of all the good things when he noticed a small bench on the side of the street. He just wanted to do one little trick on the skateboard,

53、before selling it. He decided to do a kickflip boardslide. He didnt land on the bench and fell off the skateboard, hitting his knee on the curb(路缘).He tried to get up: It hurt. He looked at the skateboard. It was broken in half根据短文内容,回答下列问题。(10分)86.Why was Alex bored that Saturday? 87.Did Alex want

54、to play skateboard when he noticed it? 88.Do you think if Alex likes rock music? Why? 89.What happened when he did one trick on the skateboard? 90.Could Alexs dream come true? Why? 五、书面表达(共20分).(A)阅读对于每个人的成长都有举足轻重的作用。为此,你们学校准备开展“好书伴我成长”的活动。读书是获取知识、增长见识、传播文化、使人快乐的途径。假如你是Rose, 请你帮助完成这份向全体同学发出的倡议书,每空一词

55、。(5分) My dear friends,Reading is very important.We can get knowledge 91. reading.It can open our eyes.Our study can be improved(提高) if we read more and good 92.However, some students spend much time 93. to music, 94. TV or playing games.Lets start reading books now. Its a way of making us 95.(B)我市正在

56、努力创建文明城市,但是日常生活中我们也会经常看到一些不文明的行为。请以“How to Be a Polite Student”为题,谈谈在校内和校外如何告别不文明行为,做一名文明的中学生。(15分)写作要求(1)90词左右。(2)文中不得出现真实姓名与校名。How to Be a Polite Student? 【参考答案】.15BACBA.610ACCBB.1115AFDBE.1620TFTFT .21.true22.about23.lesson24.other25.speak.26.B27.C28.A29.A30.B考查介词辨析。“in+颜色”意为“穿着颜色的衣服”。故答案为B。31.A考

57、查动词短语辨析。get up意为“起床”;get on意为“上车”;get off意为“下车”。故答案为A。32.C考查连词辨析。根据句意“中国越来越不依赖西方科技,并且开始引领诸如无人驾驶汽车等多个领域”可知,前后句属于并列关系。故答案为C。33.B考查时态。根据usually可知,本题考查的是一般现在时。故答案为B。34.B35.C.3640CABEF.41.How old is/Whats the age of42.When is his birthday43.What does he like/Whats his hobby44.How/What about buying/Why no

58、t/Why dont you buy him45.Sure/No problem/OK/Certainly/Id love to.46.Ksb. spenddoing sth. 意为“某人花费去做某事”。故答案为K。47.J考查非谓语动词。to do在此处表达目的。句意:他从不去图书馆学习。故答案为J。48.A根据句意可知,他害怕的一件重大事情就是期末考试。故答案为A。49.B根据前文可知,Tom对于考试非常焦虑。故答案为B。50.L根据句意“他突然想起一个主意”可知,此处需要一个不定冠词,因为idea以元音音素开头。故答案为L。51.C考查定语从句。因为先行词a young man为人。故定

59、语从句的引导词为who。52.F根据“I have to depend on you!”可知,此处Tom哀求要抄袭他人的试卷。故答案为F。53.D54.G本题需要一个过去时态的动词作谓语。故答案为G。55.I“in+一段时间”意为“在一段时间之后”。故答案为I。.A主旨大意本文是一篇说明文,介绍了星期一阳光学校三年级一班的上课时间表。56.B细节理解题。从表格第二行“10:00-11:00 a.m.”可知,10点开始上戏剧课。故选B。57.A词义猜测题。根据文中“Students can choose which class to attend.”及所提到的顺序,可推知答案为A。58.D细节理

60、解题。从表格最后一行“Biology/chemistrystudents have to write a report of the lesson(about 40 minutes)”可知,科学作业花费大约40分钟。故选D。59.B细节理解题。从表格倒数第二格“This week, the sports are soccer(for boys) and volleyball(for girls).”可知,男生这周有足球赛。其他与短文不符合。故选B。60.A由表格内容可知,全文呈现的是一个上课时间表,故主要目的用于学生上课使用。故选A。B主旨大意本文主要讲述了写儿童书最成功的作家之一罗尔德达尔的

61、人生经历。6165DBBCBC6670FFTFTD主旨大意本文叙述了人们如果想要保持健康需要吃健康的食物和水果,合理安排看电视、看电影和玩游戏的时间。71.D根据“we must eat many kinds of foods, especially fruit and vegetables”可知,下文要提到吃蔬菜和水果的好处。故选D。72.B根据“Everyone knows that water is important.”可知,水是很重要的。故选B。73.C根据“kids also need plenty of calcium to grow strong bones, and milk

62、 has a lot of it”可知前面提到的是牛奶。故选C。74.A根据“When your stomach feels comfortably full, stop eating.”可知,吃太多会让你感到不舒服。故选A。75.E根据“The more time you spend on these sitting-down activities, the less time you spend playing sports.”可知是花费在电视机前、看电影和玩游戏的时间。故选E。E7680 BEDCA81.stay with82.cheaper83.(to) return to84.cre

63、ative changes85.differencesF主旨大意Alex想卖他的滑板,并用所获得的钱买书和碟片。在他卖滑板之前,他想炫耀他玩滑板的技巧,结果不小心跌倒,滑板也被摔成两半。86.Because his best friend Steve was busy working and he had nothing to do.87.No, he wanted to sell it.88.No, he doesnt. Because hed sell them to his friends.89.He fell off the skateboard and hurt his knee.9

64、0.No, because his skateboard was broken in half.(A)91.from92.books93.listening94.watching95.happy (B)One possible version:How to Be a Polite StudentAs a student, its our duty to make a harmonious society. But we can often see the impolite behavior around us. What should we do to be a polite student?

65、At school, we should not only study hard but also follow the school rules. We are supposed to help others who are in trouble instead of troubling them in public. Also, we must respect our teachers and the old people.I think only when we all try our best can we be a polite student. Lets take action n

66、ow.听力材料一、听力(共20分).情景反应根据你所听到的句子,选择恰当的应答语。(共5分,每小题1分)1.Who will you go to Sanya with?2.What does Anns mother do? 3.How long does it take you to read the book?4.Lets have lunch together. 5.Your speech was wonderful, Jim.对话问答 根据你所听到的对话及问题,选择正确答案。(共5分,每小题1分)6.W: Hi, Jim. How was the party last night?M:

67、Wonderful. We had a good time. Q: What does Jim think of the party?7.W: Peter, would you please help me take out the rubbish?M: OK, Mom. Ill do it at once.Q: Who will take out the rubbish?8.W: Where are you going, Jeff?M: Im going to the library. Ill be back in half an hour.Q: Where will Jeff go?9.W

68、: Is that Maria speaking?M: No, this is John. Marias brother.Q: Who is answering the phone? 10.M: Did you go to the fashion show yesterday, Linda?W: No. I looked after my grandma at home because she had a cold. Q: What was wrong with Lindas grandma? .图片理解 看图听描述,选择与你所听到的描述内容相符合的选项。(下列图中有一幅图片与描述内容无关)

69、(共5分,每小题1分)11.I hope to travel on the large plane one day.12.It was raining heavily on her way to school.13.My aunt is watering flowers in the garden. 14.John and Linda like to travel by shared bikes. 15.The bear looks sad. What happened to it? .短文理解根据你所听到的短文内容,判断下列各句正(T)、误(F)。(共5分,每小题1分)Li Lei is t

70、hirteen now. His home is in a small village. And its about five kilometers from his school. He has to get up early in the morning and run to school. He is never late for school. His father thinks Li Lei is too tired. He wants to buy a bike for him. But Li Lei disagrees because his mother is ill and

71、the family spends much money on her medicine. He keeps running every day. He becomes stronger and stronger. He runs fastest in his class.Last week there was a sports meeting in his school. Li Lei ran faster than the other boys and got the first place in the boys 1,500 meters race. His classmates and teachers were proud of him. He was happy, too. Next month, he will take part in the sports meeting among schools.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1