1、北师大版(2019)高中英语必修第三册Unit 9 Learning单元达标测试卷第一部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A A popular TV host has reportedly invested about $740,000 in a project to research, preserve and promote the Hunan provincial dialect(方言). Chinese TV presenters are required to s
2、peak Mandarin, or Putonghua, as part of their work, but should dialects be allowed on air? Bcnu(China): TV and radio stations have the right to decide whether dialects or Mandarin will be used in their programmes. The popularity of some dialects in some areas will not challenge the leading role of M
3、andarin in the whole country. Rick N(US): TV and radio broadcasters should take the lead in popularizing Mandarin. To require hosts to speak standard Mandarin is not to oppress(压制) dialects, but it only aims to restrict irresponsible use of language. I think it is unprofessional for some hosts parti
4、cularly to imitate the pronunciation of dialects. Cooper(UK): Dialects are an important part of local culture and now many kids even dont know how to speak their dialects because of the main use of Mandarin around them. It would be a pity if future generations were unable to understand the local dia
5、lects. It would be a terrible loss in cultural traditions. Steve (France): To attract viewers or make more money, some hosts casually use dialects. Demanding TV and radio programmes use Mandarin is a move to limit strange and irresponsible use of language, whether it is Mandarin or other dialects. I
6、n this way, the decision is also a form of protection for dialects. Hearing standard Mandarin on TV and radio programmes is also a basic right of audiences around the country.1.Why does the author mention a popular TV host?A.To make clear the authors viewpoint.B.To introduce the topic to be discusse
7、d.C.To set an example for people to follow.D.To show dialects are likely to disappear.2.What affects dialects negatively according to Steve?A.Mass medias using dialects casually.B.Improper pronunciation of dialects.C.Restrictions on speaking dialects publicly.D.Childrens losing interest in dialects.
8、3.Who favours dialects on air?A.Bcnu and Steve.B.Bcnu and Cooper.C.Rick N and Steve.D.Rick N and Cooper.B I must have always known reading was very important because the first memories I have as a child deal with books. There was not one night that I dont remember Mom reading me a storybook by my be
9、dside. I was extremely inspired by the elegant way the words sounded. I always wanted to know what my mom was reading. Hearing Mom say I cant believe whats printed in the newspaper this morning. made me want to grab it out of her hands and read it myself. I wanted to be like my mom and know all of t
10、he things she knew. So I carried around a book, and each night, just to be like her, I would pretend to be reading. This is how everyone learned to read. We would start off with sentences, then paragraphs, and then stories. It seemed an unending journey, but even as a six-year-old girl I realized th
11、at knowing how to read could open many doors. When Mom said, The C-A-N-D-Y is hidden on the top shelf, I knew where the candy was. My progress in reading raised my curiosity, and I wanted to know everything. I often found myself telling my mom to drive more slowly so that I could read all of the roa
12、d signs we passed. Most of my reading through primary, middle and high school was factual reading. I read for knowledge, and to make As on my tests. Occasionally, I would read a novel that was assigned, but I didnt enjoy this type of reading. I liked facts, things that are concrete. I thought anythi
13、ng abstract left too much room for argument. Yet, now that Im growing and the world I once knew as being so simple is becoming more complex, I find myself needing a way to escape. By opening a novel, I can leave behind my burdens and enter into a wonderful and mysterious world where I am now a new c
14、haracter. In these worlds I can become anyone. I dont have to write down what happened or what technique the author was using when he or she wrote this. I just read to relax. Were taught to read because its necessary for much of human understanding. Reading is a vital part of my life. Reading satisf
15、ies my desire to keep learning. And Ive found that the possibilities that lie within books are limitless.1.According to Paragraph 3, the authors reading of road signs indicates _.A.her unique way to locate herselfB.her eagerness to develop her reading abilityC.her effort to remind Mom to obey traffi
16、c rulesD.her growing desire to know the world around her2.What was the authors view on factual reading?A.It would help her update test-taking skills.B.It would allow much room for free thinking.C.It would provide true and objective information.D.It would help shape a realistic and serious attitude t
17、o life.3.The author takes novel reading as a way to _.A.explore a fantasy landB.develop a passion for learningC.learn about the adult communityD.get away from a confusing world4.What could be the best title for the passage?A.The Magic of ReadingB.The Pleasure of ReadingC.Growing Up with ReadingD.Rea
18、ding Makes a Full ManC My challenge for you is this: to read a book for 15 minutes every single day for a month. Let me explain a bit by telling you where the challenge comes from. I have many things in common with my dad like music taste and sense of humour, but sadly reading isnt one of them. I ca
19、n happily spend a whole day with a book, but my dad cant read a book for longer than about 5 minutes. He reads emails, websites and papers for work, but not books. Hes busy, so I think sitting down to read for just 15 minutes a day is a good way to relax and to introduce him to reading. My dad is by
20、 no means the only person who avoids books. I know lots of people would rather relax on their computers or in front of the TV. Everyone is different and has their own interests, but I think there are lots of benefits of reading, which screen-based activities dont have. Firstly, its better for your e
21、yes. Looking at screens can be very stressful for your eye muscles, and clearly you should avoid looking at screens for an hour before bed, to get a good nights sleep. One thing that I personally love reading is being transported to another worldI would often forget the time or things around me! Rea
22、ding is a great way to switch off before you go to bed, because you think more about the world of the book, rather than the real world, so you can truly relax. I know you can be transported to a different world in a film or a TV show, but I think books do it better. I also enjoy hearing what people
23、are doing and finding out what they think. Reading gives me the chance to get to know hundreds of new people! It also teaches you to see things from other peoples point of view, and understand other peoples decisions or opinions. With a book, you can hear everything a character is thinking or feelin
24、gyou can really be inside someone elses head! So give it a go! Take 15 minutes when you are waking up, going to bed, eating lunch, or having a coffee. If you read a lot, why not try 15 minutes of an English book, or pass the challenge on to someone else? Good luck and happy reading!1.The author ment
25、ions his father in the text to show _.A.his father is busyB.reading is importantC.his father likes readingD.many people have no habit of reading2.The author writes the text mainly basing on _.A.his personal experienceB.some scientific experimentsC.his fathers personal adviceD.knowledge from books3.T
26、he underlined word it in Paragraph 5 refers to _.A.helping readers sleep wellB.making readers feel relaxedC.transporting readers to a different worldD.reminding readers of the real world4.What is the authors attitude to reading?A.Negative.B.Uncertain.C.Supportive.D.Doubtful.D Do you want to learn En
27、glish better? If you do, the following classes might be suitable for you. Junior Courses Our English courses for juniors are good for all the young people who want to develop their English language skills by taking part in exciting cultural and social activities. We offer this course to groups at ev
28、ery LSI school year-round. We accept individual young learners in our schools in the UK, the USA and Canada in our summer and winter camps. Teaching methods and social activities in the junior course are specially designed to suit kids and teenagers. Our junior courses are a great way for learners t
29、o make friends with other teenagers from all over the world. LSI offers English language courses to suit all abilities and levels. Evening Classes LSI offers general language classes and exam classes in the evening. Students can take evening classes at a number of different LSI schools around the wo
30、rld. LSI London Central has a special foreign language department which offers classes in over 40 languages. Evening language classes are taught in open groups at LSI school buildings. We also organise language training that can be arranged either inside or outside the school at any time for individ
31、uals and closed groups. Our evening language courses are for everyone. We train business people who require language skills for specific purposes and those who expect to gain some basic survival skills for their holidays. We provide quality training for all students at all levels, whatever their pur
32、poses are.1.The English courses for junior would attract those who want to _.A.travel to foreign countriesB.improve English through activitiesC.attend exam classes in the eveningD.learn some difficult grammar2.What do we know about evening classes of LSI schools around the world?A.Theyre taught in o
33、pen groups at LSI school buildings.B.Language training only takes place in the school.C.Language training doesnt accept individual learners.D.Each school offers classes in over 40 languages.3.Evening language courses are open to _.A.business people onlyB.just kids and teenagersC.people of all age gr
34、oupsD.English beginners only4.The text is meant to _.A.advertise some cultural and social activitiesB.tell how to choose English classesC.encourage readers to learn English wellD.advertise some English classes第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to Improve Your Stud
35、y Habits Perhaps you are an average student with average intelligence. You do well enough in school, but you probably think you will never be a top student. _ Yes, even students of average intelligence can be top students without additional work. Here are some tips for you: 1.Plan your time carefull
36、y. Make a list of your weekly tasks. Then make a schedule or chart of your time. Fill in committed time such as eating, sleeping, meetings, and classes. Then decide on good, regular times for studying._ Its important to set aside time for relaxation, hobbies, and entertainment as well. Furthermore,
37、it will enable you to plan your activities so that you will have adequate time for both work and play. 2.Find a good place to study. Choose one place as your study area. It may be someplace with a desk and a chair at home or the school library, but it should be comfortable, and it should not have di
38、stractions. When you begin to work, you should be able to concentrate on the subject. 3._ Listening to what the teacher says in class means less work later. Sit where you can see and hear well. Take notes to help you remember what the teacher says. 4.Review regularly._ Review important points mentio
39、ned in class as well as points you remain confused about. If you review your notes and textbooks regularly, the material will become more meaningful and you will remember it longer. Regular reviews lead to improved performances on the test. 5.Develop a good attitude to tests. The purpose of a test i
40、s to show what you have learned about a subject. The world wont end if you dont pass a test, so dont worry excessively about a single test. Tests provide more than grades. _A.Volunteer to raise questions.B.Make good use of your time in class.C.Go over your notes as soon as you can after class.D.Thos
41、e who make the best of their time study with more ease.E.They also let you know that you need to spend more time studying.F.Of course, studying shouldnt occupy all of the free time on the schedule.G.This is not necessarily the case, however, you can receive better grades if you want to.第二部分 语言知识运用(共
42、两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 Michael Evans was standing in line at a treasurers office in Detroit last August, waiting for his business. At that moment, he heard a 1 sound ahead of him. An elderly woman at the window was2because she couldnt pay $5,000
43、for back taxes owed (欠缴税款). The cashier3the woman that her house was soon to be auctioned (拍卖) and she would be left homeless. Evans, a successful businessman who happened to hear their dialogue couldnt4the idea of this woman losing her home. He approached the window. I dont mean to5 , he said to th
44、e cashier, but6you can get her house back, Ill pay for her taxes. The woman in tears and the cashier looked at him7in disbelief. Then, the cashier left for a moment to check the8and said that it all right for Evans to pay it. Evans promised to go straight to the bank and come right back with the mon
45、ey. And he did so. But when he9 , he asked someone rise waiting in line to hand the cheque for $5,000 to the cashier. Quietly and secretly, Evans was trying to leave 10 . I dont want this attention, he explained. As to paying the elderly womans taxes, he did it for no other 11 but to make sure the l
46、ady was in her house. A few weeks after the tax 12 , Evans received the Spirit of Detroit Award for his lifetime of generosity. It was good to see my dad finally get the recognition he deserves. I 13 myself on him. When I have kids, I want them to be 14 to those in need, his son said. When one of us
47、 can 15 someones pain and do something to improve the lives of others, we should offer help. It is in giving of ourselves that we enrich our communities and make a better world.1.A.surprisingB.charmingC.worryingD.pleasing2.A.cryingB.shoutingC.cursingD.whispering3.A.orderedB.informedC.persuadedD.reco
48、mmended4.A.desertB.proveC.tolerateD.challenge5.A.show offB.hang onC.give upD.break in6.A.ifB.unlessC.whileD.though7.A.tiredlyB.amazedlyC.excitedlyD.delightedly8.A.answerB.bonusC.amountD.reality9.A.escapedB.returnedC.announcedD.prepared10.A.unnoticedB.unaffectedC.ashamedD.confused11.A.reasonB.senseC.
49、doubtD.excuse12.A.accidentB.disasterC.campaignD.incident13.A.valueB.ruinC.enjoyD.model14.A.selfishB.helpfulC.distantD.grateful15.A.reachB.recoverC.relieveD.reserve第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 Qian Zhongshu was a Chinese scholar and writer, known for his wit and erudition
50、(博学). Despite failing in mathematics, Qian _(success) entered the Department of Foreign Languages under Tsinghua University in 1929 because of his _(excellence) performance in Chinese and English languages. In Tsinghua, he met his wife Yang Jiang, who was to become a successful playwright and transl
51、ator, and _(marry) her in 1935. In the same year, Qian received government sponsorship _(promote) his studies abroad. Together with his wife, Qian headed for the University of Oxford in Britain. After _(spend) two years at Exeter College, he received a Bachelor of Literature. He studied for one more
52、 year in the University of Paris in France, and he didnt return to China _ 1938. Qian lived in Shanghai from 1941 to 1945 , _ was then under Japanese occupation. At that time he devoted _(he) to writing, and many of his works were written or published then. A collection of short _(essay), The Margin
53、alia of Life, came out in 1941. His most celebrated work Fortress Besieged _(publish) in 1947.第三部分 写作(共两节,满分40分)第一节 (满分15分) 假定你是李华,你的加拿大朋友Michael想学习汉语,你推荐他去孔子学院(Confucius Institute),请给他写封邮件,内容包括: 1. 推荐理由; 2. 相关课程:中国历史、传统文化等。注意:1. 词数不少于80; 2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Michael,_Yours,Li Hua第二节 (满分25分)阅读下面材
54、料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。 In 1945, a 12-year-old boy saw a beautiful brooch(胸针) in a shop window that set his heart racing. But the pricefive dollarswas too high for Reuben Earle. Five dollars would buy almost a weeks food for his family. Reuben couldnt ask his father for the money. Everythin
55、g his father made through fishing went to his mother, Dora. Slim and beautiful, she was the centre of the home. The housework was never-ending, and she struggled to feed and clothe their five children, but she was happy as her family and their well-being were all that she cared about. Nevertheless,
56、he opened the shops weathered door and went inside. Standing proud and straight in his washed-out shirt and trousers, he told the shopkeeper what he wanted, adding, But I dont have the money right now. Can you please hold it for me for some time? Ill try, the shopkeeper smiled. People around here do
57、nt usually have that kind of money to spend on this kind of thing. It should keep for a while. Reuben respectfully touched his worn cap and walked out. He would raise the money and not tell anybody, for he thought Mum would get surprised when she saw that brooch. On hearing the sound of hammering fr
58、om a side street, Reuben suddenly had an idea that he could raise money by selling the used nail bags. People built their own homes in Bay Roberts, using nails bought in bags from a local factory. Sometimes the used bags were thrown away at the construction site, and Reuben knew he could sell them b
59、ack to the factory for five cents a piece. That day he sold two nail bags and hid the money in a rusty soda tin (汽水罐). 注意: 1. 所续写短文的词数应为150左右; 2. 续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好。Paragraph 1: Every day after school, Reuben started his plan. _Paragraph 2:Finally, the time came! _答案以及解析第一部分 阅读理解第一节A答案:1-3.BAB解析:1
60、.推理判断题。根据第一段最后一句中but should dialects be allowed on air?(但是否应该允许在广播中使用方言?)可知,文中提到一位受欢迎的节目主持人是为了引出文章的话题,故选B项。2.细节理解题。根据最后一段第一句To attract viewers or make more money, Some hosts casually use dialects.可知,Steve认为,一些主持人为了吸引观众或者赚更多的钱,随意地使用方言,这会对方言造成消极的影响。A项符合文意,故选A项。3.细节理解题。根据第二段中的The popularity of some dia
61、lects in some areas will not challenge the leading role of Mandarin in the whole country.(些方言在一些地区的流行并不会挑战普通话在全国的主导地位)和第四段中的It would be a pity if future generations were unable to understand the local dialects. It would be a terrible loss in cultural traditions.(如果后代不能理解当地方言,那将是一件憾事。这将是文化传统的一个重大缺失)可
62、知,Bcnu 和Cooper都是支持在电视和广播中使用方言的,故选B项。 B答案:1-4.DCDC解析:1.推理判断题。根据第二段中的My progress in reading raised my curiosity, and I wanted to know everything.可知,作者读路上的标志暗示了随着阅读能力的提高,作者想知道世界上的一切。2.细节理解题。根据第四段中的I liked facts, things that are concrete.可知,作者认为事实是可靠的。3.推理判断题。根据第五段的内容可知,随着作者长大,发现这个世界复杂了,作者找到一种逃离这个复杂世界的方
63、法,那就是读书。4.主旨大意题。第一段作者提到小时候妈妈坐在床边给作者读书,然后第二、三段提到作者读书的能力开始提高。第四段提到从小学到初中再到高中作者的阅读大都是事实类阅读。第五段提到作者长大了,为了逃避复杂的社会开始读小说,最后一段是总结,作者还会继续读书、继续学习。由此可知,整篇文章讲述了作者在读书中长大。 C答案:1-4.DACC解析:1.细节理解题。根据第三段中的My dad is by no means the only person who avoids books. I know lots of people would rather relax on their comput
64、ers or in front of the TV.可知,我父亲绝不是唯一一个不看书的人。我知道有很多人宁愿在电脑或电视机前放松也不愿看书,故选D。2.细节理解题。根据第五段中的One thing that I personally love reading is being transported to another worldI would often forget the time or things around me!可知,就我个人喜欢读书这件事来说,读书可以转换到另一个世界,我将忘记时间或周围的事物,可推知这篇文章的基础是作者的亲身经历。故选A。3.细节理解题。根据句意可知,我知
65、道你可以在电影或电视节目中被带到一个不同的世界,但我认为书可以做得更好。所以此处是指读者被带到另一个世界。故选C。4.推理判断题。根据文章内容可知,作者建议大家要每天读书,可见作者是支持大家阅读的。故选C。 D答案:1-4.BACD解析:1.细节理解题。根据第二段中的Our English courses for juniors are good for all the young people who want to develop their English language skills by taking part in exciting cultural and social act
66、ivities.可知,这个为青少年开设的英语课程适合所有想通过参加激动人心的文化和社会活动来提高英语语言技能的年轻人。故正确选项为B。2.细节理解题。根据第四段中的Evening language classes are taught in open groups at LSI school buildings.可知正确选项为A。3.细节理解题。根据第四段中的We also organise language training that can be arranged either inside or outside the school at any time for individuals
67、 and closed groups.可知,这个课程还为个人和封闭的团体组织语言培训,可以安排在学校内外的任何时间,故正确选项为C项。4.写作意图题。根据本文主要内容可知,本文主要介绍了两个适合所有人的英语学习课程,故正确选项为D项。 第二节答案:- GFBCE解析: 根据上句中的but you probably think you will never be a top student和下句Yes, even students of average intelligence can be top students without additional work.可知G项中的This is n
68、ot necessarily the case和you can receive better grades if you want to分别承接上文,引起下文。 第一个建议与时间规划有关。根据下句Its important to set aside time for relaxation, hobbies, and entertainment as well.可推知答案为F项。 其他几段的主题句均为祈使句,由此可判断本题答案应为A、B、C中的一项。本段主要讲课堂上听老师讲课的重要性,可以提高学习效率,故选B项。 本段的主题句为Review regularly.。从后文所说的Review imp
69、ortant points mentioned in class as well as points.可知答案应为C项。 本段讲述要正确对待考试。根据上句中的more than可推知答案为E项。第二部分 语言知识运用第一节答案:1-5.CABCD; 6-10.ABCBA; 11-15.ADDBC解析:1.根据第一段第四句 The cashier _ the woman that her house was soon to be auctioned and she would be left homeless.可知,这位老妇人的房子很快就要被拍卖,所以她的声音听起来充满担忧(worrying)。
70、故选C项。2.根据空后的 because she couldnt pay $5,000 for back taxes owed及her house was soon to be auctioned可知,这位女士因付不起拖欠的税款而哭泣(crying)。crying与下文中的The woman in tears相呼应。故选A项。3.结合空后的that her house was soon to be auctioned可知,出纳员通知(informed)这位女士,她的房子很快就要被拍卖了。故选B项。4.结合空后的the idea of this woman losing her home和第二段
71、最后一句中的Ill pay for her taxes可知,埃文斯不能容忍(tolerate)老妇人会失去自己的家这一想法,要帮她缴税。故选C项。5.根据语境可知,出纳员本来在和老妇人说话,但此时埃文斯走过来和出纳员说话,因此此处表示我不是故意要插话(break in)。 break in意为插话,打断谈话,符合语境。show off意为炫耀; hang on意为紧紧抓住;give up意为放弃。6.根据语境可知,此处表示如果你能把她的房子拿回来,我将为她缴税故if符合语境。7.结合上文和空后的in disbelief可知,老妇人和埃文斯互不相识,而埃文斯却要帮老妇人缴税,因此老妇人和出纳员应
72、是惊奇地(amazedly)看着他。故选B项。8.句意为:然后,出纳员离开了一会儿去核对金额,说埃文斯可以付这笔钱。空后说埃文斯可以为老妇人缴税,可见出纳员离开是为了核实这笔税的金额(amount)。故选C项。9.结合空后的he asked someone else waiting in line to hand the cheque for $5,000 to the cashier可知,埃文斯从银行取钱回来(returned) 了。故选B项。10.结合空前的Quietly and secretly可知,埃文斯想悄悄地、偷偷地、 不被人注意地(unnoticed)离开。故选A项。11.结合空
73、后的but to make sure the lady was in her house可知,埃文斯只是为了确保老妇人能待在自己的房子里,此处是为了强调埃文斯这么做的理由,表示没有其他的原因(reason)。故选A项。12.此处指上文埃文斯在财务室为老妇人缴税的事(incident)。 incident意为事件;accident意为事故。13.结合后一句中的 When I have kids, I want them to be _ to those in need可知,埃文斯的儿子以父亲为榜样。故model符合语境。14.埃文斯帮助了老妇人,他的儿子以他为榜样,那么他的儿子应该是想要自己的孩
74、子也能去帮助那些需要帮助的人。故 helpful符合语境。15.结合空后的someones pain可知,此处指减轻(relieve)别人的痛苦。故选C项。 第二节答案:successfully; excellent; married; to promote; spending; until; which; himself; essays; was published解析:考查副词。enter 进入,是动词,应用副词修饰。故填successfully。 考查形容词。performance表现,是名词,应用形容词修饰。故填excellent。 考查动词的时态。结合句意和met可知,空格处是并列谓
75、语,应用一般过去时。故填 married。 考查非谓语动词。空格处应用动词不定式作后置定语。故填to promote。 考查非谓语动词。句意:在埃克塞特学院学习两年之后,他获得了文学学士学位。此处after是介词,后面用动词-ing形式作宾语。故填spending。 考查介词及固定搭配。not.until. 直到才,是固定搭配。故填until。 考查定语从句。Shanghai是先行词, 指地点,且关系词在后面的非限制性定语从句中作主语。故填which。 考查代词及固定搭配。devote oneself to致力于,献身于。故填himself。 考查名词的数。 a collection of +
76、 可数名词复数为固定搭配,故填essays。 考查动词的时态和语态。由in 1947可知,本句应用一般过去时。publish与Fortress Besieged之间存在逻辑上的动宾关系,应用被动语态。 第三部分 写作第一节答案:Dear Michael, Im more than pleased to know that you are eager to learn Chinese. Confucius Institute, which is intended for the Chinese learners who are not native, is absolutely my top r
77、ecommendation. Confucius Institute provides various interesting subjects. You will learn gorgeous Chinese history and traditional culture as well as Chinese writing. Furthermore, you have more opportunities to talk with classmates in Chinese. In addition, teachers will introduce some Chinese traditi
78、onal festivals, such as the Spring Festival, Dragon Boat Day and Mid-Autumn Day. Some relevant activities will be kicked off during different festivals, such as making dumplings or eating zongzi, where you can not only enjoy delicious meals but also have a good knowledge of Chinese life. I hope my r
79、ecommendation will meet your need. Anything else I can do for you, just call me. Yours, Li Hua 第二节答案: Every day after school , Reuben started his plan. Cold and hungry, Reuben wandered the streets, searching for the nail bags carefully. To save more money, he even decided to deliver papers in the ea
80、rly morning. Exhausted and tired as he felt, he still stuck to the plan. It was the brooch in the shop window that reminded him that what he did was worthwhile. After a long time of hard work, he made it eventually. Finally, the time came! He took out the soda tin, poured the coins out and began to
81、count. Five dollars! His hard work paid off! Holding the soda tin firmly, Reuben rushed for the shop to buy the brooch. The moment he got the beautiful brooch, he burst through the front door and placed it in Doras hand. Never had Dora received such a gift. Speechless and happy, she held her son tightly into her arms, with tears welling up in her eyes.