ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:6 ,大小:46.99KB ,
资源ID:932946      下载积分:7 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-932946-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(北京专版2020中考英语复习方案第四篇高分许速测15完形填空 阅读理解C 回答问题试题.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

北京专版2020中考英语复习方案第四篇高分许速测15完形填空 阅读理解C 回答问题试题.docx

1、小卷速测(十五)完形填空+阅读理解C+回答问题(限时:20分钟). 完形填空It was the last figure skating competition for this season.Our team must beat every other team to enter the state competition.Skaters were practicing all over the ice.Suddenly my teammate Danielle knocked her head hard on the ice and cried loudly, then she was c

2、arried out of the rink(冰场) and sent to hospital.“Allison,” Coach Janice came up to me,“Danielle cant 1 today. So I need you to do the axel(前外一周半跳).” “Coach,” I couldnt even think of words, “I only 2 it for the first time three weeks ago!”“I know, but youre the only one besides Danielle who can do it

3、.”At that moment, the weight of the world was on my shoulders.The axel is a high point jump, and it can make or break a teams 3.I couldnt be the one to stop us from going to states.But I would be, I knew it.My teammates were all very 4.They all came up, smiled and told me I would do great.But that o

4、nly made me more nervous.It was my turn.Ready or not, I had to go.I built up some speed and jumped, hoping I would land 5.But I didnt.I fell on the ice, hard.I could feel the blood rushing to my cheeks.“Allison, take the reskate,” the coach came to me.Once, and only once in a competition, a team can

5、 have one skater skate again.It was still early, and someone else would need the chance later.I couldnt use it, since I might fall again and 6 it.“I cant, Coach!”“Allison, you can do it.Calm down, jump high, and land it.Go!”So I went.I raised an arm towards the judges, letting them know I was going

6、to take the reskate.The audience got into complete 7.It seemed that everybody was holding their breath.I tried to focus.I took off and rotated(旋转) my body as much as possible in the air.Then I came down, landing on my feet.I did it! My teammates screamed with 8.Finally, our team won! We were going t

7、o states! Landing that axel made me feel like I could do anything, and who knows, maybe I could.()1.A.run B.hearC.enjoy D.compete()2.A.taught B.landedC.moved D.checked()3.A.rules B.scoreC.manners D.style ()4.A.shy B.boredC.supportive D.brave ()5.A.quietly B.quicklyC.heavily D.beautifully ()6.A.waste

8、 B.refuseC.value D.keep()7.A.sadnessB.crazinessC.silence D.confidence()8.A.joyB.humorC.worry D.anger. 阅读理解For as long as I can remember, Ive always looked up to my elder brother.No matter how old I am, I always see myself copying every small thing that he does.I play the video games that he plays, I

9、 copy his hairstyle, and I eat the type of food that he eats.My brother is like a superhero in my eyes.He was a straight A student at high school as well as the captain of the school soccer team.Its been difficult trying to live up to the expectations that were set by my brother, but whether conscio

10、usly(有意识地) or not, Ill always try to be like him.He motivates(激励) me like a rabbit motivates a wolf.The wolfs goal is food, while mine is to be as outstanding as my brother.Younger brothers can influence the behavior of elder siblings (brothers and sisters) just as much as an elder brother can influ

11、ence a younger sibling.I had a conversation with my brother about his experience growing up with me.He joked with me that it felt like the world punished him with having to deal with me.Yet he expressed that he was grateful to me, because he understood I would take inspiration from him so he chose t

12、o be his best self.My brother and I have inspired each other to do the best we can.A researcher Birg Rabe has found a correlation(相关性) between a sibling relationship where younger siblings marks have improved because they have an elder sibling as their role model.“The younger siblings marks rose by

13、4%.The effect was greater among siblings from poorer families, and the rise was 11%.” Having a sibling undoubtedly benefits childrens school achievement.Not only can siblings influence each others study, but they can positively benefit each others social behavior as well.A study done by researchers

14、in the Brigham Young University shows that children with sound or pleasant sibling relationships have learned important social skills, such as helping and being able to share with others.Theyve also learned to deal with arguments and how to solve them.I bet anyone who has a sibling knows the struggl

15、e of having to argue for days with their sibling, but I also bet, that they learn important lessons from each other of their arguments.Even though you may hear many bad things about having a sibling, it actually has some unexpected benefits.Learn to enjoy all the benefits a sibling brings you, and b

16、e the best sibling you can.9.The writer always copies his elder brother because .()A.he looks up to his brother B.he wants to influence his brotherC.his brother is strict with himD.his brother plays video games well10.Birg Rabe finds having elder siblings as role models helps younger ones .()A.make

17、progress in their school achievementB.become more successful when they grow upC.get better marks than their brothers and sistersD.learn more important social skills than their friends11.The underlined word “sound” in Paragraph 5 probably means “”.()A.special B.lastingC.serious D.healthy12.Which of t

18、he following would be the best title for the passage?()A.The New Hope that Siblings GiveB.The Great Benefits that Siblings BringC.The Necessary Support that Siblings OfferD.The Enjoyable Experiences that Siblings Share. 回答问题Moms Recipe for Life I have a lot of Moms recipes in a blue box where all my

19、 special ones were put, like the pumpkin pie she made during my growing up years.Even so,the recipe I treasure most is not on any index card, nor did she send it to me in a letter.Instead, she lived this recipe all of her life.My mother grew up in a small coal mining town in southwest Iowa.My grandf

20、ather once told me that she knew no stranger; she considered everyone in that community her friend.That attitude continued wherever she lived for the rest of her life.As a teen,I was embarrassed(尴尬的)every time my mother talked to strangers and offered a smile to everyone in the store or on the city

21、bus.Almost all of them responded(回应) with a bright smile of their own.Some spoke, and others nodded their heads at this elderly woman who brought a little light into their day.What really sold me on Moms approach to life was her experience on the senior bus.The weeks I could not be there,she used th

22、is low-cost transportation to the grocery store.After her first trip, I asked her how it went.“Ha!” she said,“I got on that bus and what did I see? Thirteen little old ladies and one old man,and not one word was spoken.”I wondered how long it would be until the silence on that bus would change.On my

23、 next visit, Mom mentioned the 13 little old ladies on the bus and something one of them had told her.“Oh, are you talking with them now?” I asked.“Of course,”she said.“One day I climbed up the steps of the bus and before I looked for a seat,I gave them a big smile and I said, Isnt it a wonderful da

24、y? I noticed a few shy smiles.”Mom didnt give up.She greeted them all each time she got on the bus and before long, the whole group was laughing and talking to one another.The bus became more than just transportation.When we went to the various stores,I watched as she smiled and chatted with perfect

25、 strangers.Some of them looked like the poorest person youd ever met,but once Mom smiled at them and started a conversation,most responded favorably.My mother didnt embarrass me any longer.I found myself admiring her.Shes been gone for ten years but Ive carried on her recipe for life.It was me who h

26、ad done the smiling first and all those people had responded.My mother didnt lecture but taught me by example.Shed given me a recipe for life.13.Where did the writers mom grow up? 14.Did the people talk on the bus on Moms first trip? 15.What did Mom do to make the bus more than transportation? 16.Ho

27、w did the writer feel about Mom in the end? 17.What is Moms recipe for life? 【参考答案】.主旨大意 本文是一篇叙事文。在一次花样滑冰比赛中,“我”的队友因出现了意外,教练让“我”临时救场,第一次“我”完成得不好,没有平稳落地。全队只有一次重新上场的机会,“我”一开始对自己没信心,担心浪费这次唯一的机会,但是教练一再坚持,最终“我”成功完成了比赛,为全队赢得了入选洲际比赛的资格。1.D根据上文的信息可知,“我”的队友出现了意外,无法正常参加这次滑冰比赛。故选D。2.B根据下文的“Calm down, jump high

28、, and land it.”可知,land it意为“落地”。故选B。3.B4.C根据下文的“They all came up, smiled and told me I would do great.”可知,“我”的队友都很支持“我”。故选C。5.D根据上文队友对“我”的支持可以推断出,“我”应该是希望能够漂亮地落地。故选D。6.A根据上文的“since I might fall again and”可以推断出“我”害怕自己再跳一次还是不会成功,浪费了这个机会。故选A。7.C根据下文的“It seemed that everybody was holding their breath.”可

29、以推断出,当时应该是一片寂静,没有声音。故选C。8.A上文的“I did it!”说明“我”成功落地,顺利完成了比赛,所以“我”的队友高兴地为“我”欢呼。故选A。.主旨大意 这篇文章主要描写了兄弟姐妹之间产生的榜样效应。这种效应可以互相影响彼此的学习和成长,让学习成绩更好,更健康成长。9.A细节理解题。根据文章第一段的第一句“For as long as I can remember, Ive always looked up to my elder brother.”可知作者总是很仰慕自己的哥哥,所以总是模仿哥哥的行为。故选A。10.A细节理解题。文章第四段的第一句“A researcher

30、 Birg Rabe has found a correlation between a sibling relationship where younger siblings marks have improved because they have an elder sibling as their role model.”可知,研究人员发现兄弟姐妹之间会互相影响,当哥哥或姐姐给弟弟妹妹做了好榜样时,弟弟妹妹的学习成绩就会提高。故选A。11.D词义猜测题。or连接的两个词之间是并列关系,所以找到与pleasant(令人愉快的)的近义词。故选D。12.B主旨大意题。文章最后一段中的“it a

31、ctually has some unexpected benefits.Learn to enjoy all the benefits a sibling brings you, and be the best sibling you can.”可知兄弟姐妹之间的影响作用会产生意想不到的好处。故选B。.主旨大意 本文作者介绍了自己的母亲独特的与人交往的方式,这种方式让母亲交了很多朋友,并且维持了很好的人际关系。13.In a small coal mining town in southwest Iowa.14.No, they didnt.15.She greeted them all each time she got on the bus.16.Proud.17.The attitude of considering everyone her friend.

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1