ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:7 ,大小:23.94KB ,
资源ID:932925      下载积分:9 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-932925-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(北京专版2020中考英语复习方案第三篇提分题型专练阅读理解05人造肉 如何决定 网络真假试题.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

北京专版2020中考英语复习方案第三篇提分题型专练阅读理解05人造肉 如何决定 网络真假试题.docx

1、阅读理解(五)人造肉+如何决定+网络真假A 2019门头沟二模The UK should start producing lab-grown meat to help solve the worlds food crisis (危机), according to a research group. A report by the Adam Smith Institute says meat made in a laboratory is better for the environment and would be cheaper than meat produced from farm an

2、imals.Need for meat around the world is expected to increase by 70% by the year 2050. So could people be eating lab-grown meat in the future? Usually animals like cows are killed to produce the meat that people eat, but scientists have found a way to make meat in a laboratory without killing any ani

3、mals.Animals are made up of cells (细胞). Scientists worked out how to take cells from an animal, like a cow, and multiply (繁殖) them in a dish. In the end from one tiny cell, tens of billions of cells can be grown. These join together to form meat.In 2013, the first hamburger grown this way was eaten

4、in London. It took a year to produce and cost over 200,000 to make. Dr Mark Post, who created the worlds first hamburger from meat grown in a lab, told the BBC it “tastes exactly the same as the meat we know”. When two food critics(评论家) tried the burger in 2013, one said it was “close to meat” and a

5、nother said it tasted like a real hamburger. Its not just beef that is being created; companies are also working on other meat like turkey and chicken.The Adam Smith Institute says moving away from the present way meat is produced would help reduce greenhouse emissions(排放) by up to 96% and free up 9

6、9% of the land used in farming worldwide. They also think it will reduce chances of food poisoning(中毒) because the meat is grown under such controlled conditions. Jamie Hollywood from the Adam Smith Institute also told the BBC lab-grown meat could be a lot cheaper. He says the price has gone down in

7、 five years from 200,000 to 8, so in the future it could be even less.1.The main idea of Paragraph 3 is .()A.what lab-grown meat isB.how lab-grown meat is madeC.what lab-grown meat tastes likeD.when people can eat lab-grown meat2.The writer mentions two food critics in Paragraph 4 to show that .()A.

8、lab-grown meat is cheaperB.chicken can be made in the labC.lab-grown meat tastes similar to animals meatD.English people first tasted lab-grown meat3.The writer probably agrees that .()A.lab-grown meat will cause a lot of problemsB.lab-grown meat tastes better than animals meatC.making lab-grown mea

9、t will cost too much moneyD.lab-grown meat can help solve the worlds food crisis4.Which of the following would be the best title for the passage?()A.Could lab-grown meat be the future of food?B.What does lab-grown meat taste like?C.When could people eat lab-grown meat?D.What is lab-grown meat and ho

10、w is it made?B 2019东城一模I recently spent an evening trying to choose a cup on Amazon. Nearly an hour later, after having read countless reviews about dozens of kinds, I felt tired and simply gave up. The next day, I happily bought the only kind the local store offered. Too many choices make us tired

11、and unhappy and lead us to avoid making a decision sometimes. Researcher Barry Schwartz calls this “choice overload”. “As the number of options(可选择的事物) increases, the costs in time and effort of collecting the information needed to make a good choice also increase,” writes Schwartz. “The level of ce

12、rtainty people have about their choice decreases. And the possibility that they will regret their choice increases.” Understanding how and why we make decisions can perhaps help us make better choices. We make poorer decisions when we are tired. The mind can only deal with so many options and make s

13、o many choices before it starts to lose energy. Thats why buys like candy bars and magazines at the checkout(付款处) in the store can be hard to resist. Weve used up all our good decision-making skills. The same goes for our workday. Making lots of decisions not only tires us, it can put us in a bad mo

14、od. Thats why its important to make your most important decisions in the morning rather than at the end of a tiring day.When were tired, we often save our energy by making choices based on a single factor(因素) like price, rather than considering all the other factors that go into making the best deci

15、sion. Another study out of Columbia University shows that this happens when people are given a lot of features(特点) to choose from when buying a car. After a while, people start asking for the common option rather than carefully weighing each decision. This can also happen when faced with a decision

16、in your creative work. Given endless options of which route to take, we sometimes end up going with the more usual path simply because its the easier way to go. So its important to put limits on your options, which can develop your creativity and help you make a better decision. In other words, lett

17、ing yourself have fewer options to choose from can help you arrive at a more creative answer.5. According to Barry Schwartz, the more options people have, .()A.the better choice they will makeB.the more easily they will make a choiceC.the happier they will feel to make a choiceD.the more likely they

18、 will regret their choice6. The word “resist” in Paragraph 3 probably means “”.()A.explain B.avoid C.decide D.afford7. When a person is tired from comparing many kinds of products, he is likely to .()A.consider the price mostB.choose a more common kindC.read more reviews from othersD.weigh all the f

19、actors very carefully8. The writer believes that .()A.people are unwilling to spend energy making decisionsB.people usually take the easiest way to save their energyC.limited choices can help people reach a creative decisionD.spending more time thinking helps make better decisionsC 2019东城二模Todays te

20、ens have grown up online. They socialize online. They do homework online. And surely they get their news online. But because they are so comfortable with the Internet, they seldom question the news stories online and pass along to their friends.Now William Colglazier, a history teacher at a high sch

21、ool in America, is teaching his students how to think critically about online information and recognize a “fake(假的) news” story. His idea came from a study on peoples online reasoning at Stanford University. The study found that young people lack (缺少) ability to reason about the information on the I

22、nternet. Most middle school students in the study could not tell the difference between an advertisement and a news story, and high school and college students fully trusted the websites ending in “.org”.The good news is that, according to Colglazier, once teens realize theyve been duped, they have

23、strong will to tell truth from lies. “But they need some pointers on how to find dependable and persuasive evidence(证据) and how to recognize when others use poor argumentation,” he said. Some of the pointers that Colglazier offers his students include moving off the site to find more information abo

24、ut the site and the writers motivations(动机), looking past the first page of results in a google search and looking at the second or third page,and going beyond the “About Us” page on a website to find out more about the organization behind the news story.Colglazier has tips for parents as well. He s

25、ays its a good idea for parents to be “friends” with their kids on social media(媒体)to see what stories they are sharing. He also suggests parents watch their teens as they search for something online and ask questions like “Why did you click on that?” and “Do you trust this information?” Those quest

26、ions can lead kids to form habits of thinking critically about online information.Colglazier shared some of his course with other teens in Teen Vogue, a famous magazine. He hopes more kids would take away some knowledge about thinking critically when they read news online. “The Internet is both beau

27、tiful and ugly,” he said. “If people cannot tell real news from fake news, the results can be frightening.”9.When teens read a news story online, they .()A.seldom raise doubts about itB.always share it with their parentsC.usually pay attention to the websiteD.often consider it as an advertisement10.

28、The word “duped” in Paragraph 3 probably means “”.()A.criticizedB.cheatedC.challengedD.misunderstood11.Colglazier suggests students should .()A.make more friends by using social mediaB.find background information about a news storyC.mainly look at the first page of results in a searchD.ask parents s

29、ome questions about online information12.What is the writers main purpose in writing this passage?()A.To explain why teens feel comfortable with the Internet.B.To encourage teens to search for information online.C.To guide teens to reason about the news online.D.To introduce Colglaziers course to mo

30、re teens.【参考答案】A主旨大意 本文是一篇说明文,主要讲述了在实验室里培育的肉类,可以帮助解决世界粮食危机。在实验室里培育的肉类对环境更好,也比农场动物的肉要便宜。1.B主旨大意题。通读第三段内容,根据其最后一句“These join together to form meat.”可推知,本段讲述了实验室是如何培育肉的。故选B。2.C推理判断题。根据第四段中的“told the BBC it tastes exactly the same as the meat we know.”可推知,两名评论家的评价说明实验室培育的肉尝起来和真肉一样。故选C。 3.D细节理解题。根据第一段第一句

31、“The UK should start producing lab-grown meat to help solve the worlds food crisis,according to a research group.”可知,作者认为实验室培育的肉可以帮助解决世界食物危机。故选D。4.A主旨大意题。通读全文内容,尤其根据第二段第二句“So could people be eating lab-grown meat in the future?”可推知,本文就“实验室培育的肉类能成为食品的未来吗?”进行了说明。故选A。B主旨大意 本文是一篇说明文。随着选项数量的增加,人们对自己的选择后悔

32、的可能性也在增加,并且开始变得疲倦,人们又开始寻求共同的选择。5.D细节理解题。根据第二段中的“As the number of options increasesthe possibility that they will regret their choice increases.”可知,随着选项数量的增加,他们对自己的选择后悔的可能性也在增加。故选D。6.B词义猜测题。根据第三段第二句“We make poorer decisions when we are tired.”可知,当我们累了的时候,我们会做出更糟糕的决定,所以很容易去买放在商店收银台的糖果和杂志,这很难抗拒。故选B。7.B

33、 细节理解题。根据第五段第一句“When were tired, we often save our energy by making choices based on a single factor”以及最后一句“people start asking for the common option”可知,当我们累了的时候,我们经常根据某种单一的因素做出选择来节省精力,人们开始寻求共同的、更常见的选择。故选B。8.C细节理解题。根据最后一段最后一句“letting yourself have fewer options to choose from can help you arrive at

34、a more creative answer.”可知,更少的选择可以帮助人们做出更有创意的决定。故选C。C主旨大意 本文是一篇说明文。现在的青少年在网络中成长,但他们太相信网络,很难区分广告和新闻故事的区别。Colglazier对此现象提出了一些建议,并分享到Teen Vogue网站上,希望更多的青少年能用批判性的思维从阅读新闻中汲取知识。9.A细节理解题。根据第一段最后一句“But because they are so comfortable with the Internet, they seldom question the news stories online and pass a

35、long to their friends.”可知,青少年很少对网上的新闻报道提出质疑,也很少传达给朋友。故选A。10.B词义猜测题。根据语境可知,青少年不能区分广告和故事,但好消息是一旦青少年意识到自己被欺骗了,他们就有很强的意愿区分谎言与真相。此处“duped”与“cheated”同义,意为“欺骗”。故选B。11.B推理判断题。根据第三段最后一句“looking past the first page of results in a google search and looking at the second or third page, and going beyond the About Us page on a website to find out more about the organization behind the news story.”可推知,Colglazier建议学生应该找出新闻故事背景信息。故选B。12.C写作意图题。根据最后一段第二句“He hopes more kids would take away some knowledge about thinking critically when they read news online.”可知,作者希望更多的孩子在网上阅读新闻时,能做出正确的判断。故选C。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1