1、初二上册暑假英语补习班名补教案目标提高班 名师培优精讲【教学目标】 Unit 7 Will people have robots?【教学重点】1、 Unit 7重点句式的分解;2、 There will be是there be句型的将来时形式【教学难点】1、 try作及物动词或不及物动词的使用方法;2、 take after的与look like的区别及不同的用法。【进门得分】I. 根据汉语提示,完成句子,每空一词。1机器人将来会帮我们做家务。 The robots _ _ us _ housework in the future2没有人知道将来会发生什么事。 No one knows wha
2、t _ _ in the future3孩子们将不用上学了,他们在家里用电脑学习。 Children _ go to schoolThey _ _ at home on computers.4100年之后人们还使用钱吗? _ people _ money _ 100 years?5明天的天气如何? What _ the weather _ _ tomorrow?6我和我最好的朋友住在一所公寓里。 I _ in _ _ with my best friend7今年我将要去香港度假。 Ill _ a _ in Hong Kong this year8机器人能够反复地做一些简单的工作。 Robots
3、 can do _ jobs _ _ _ _.9对孩子们来说醒来并知道他们在哪里是容易的。 Its easy for children _ _ _ and know where they are10蛇形机器人能够帮助寻找压在建筑物下面的人。 Snake robots are _ _ help _ _ people under the buildings【教学内容】1. Do you think?Do you think? 意为“你认为?”通常用来征求对方的意见或看法。后面常接宾语从句,从句用陈述语序。简略回答应根据从句内容。例如: Do you think he will come here?
4、你认为他会来这里吗? Yes, he will. 是的,他会的。【拓展】do you think还可用作插入语,在特殊疑问句中放在特殊疑问词之后,疑问句其他部分用陈述句语序。例如:What do you think the robot will do? 你认为这个机器人将会做什么?Where do you think he will be? 你认为他会在哪里?2. There will beThere will be是there be句型的将来时形式,也可用there is/are going to be来表将来时。例如:There will / are going to be a lot o
5、f personal cars in our town. 在我们小镇上将有许多私家车。There will/is going to be a football match in our school tomorrow. 明天我们学校将有一场足球比赛。【注意】there与be动词连用表示“有”,不能与have连用出现在同一句话中。3. However, some scientists believe that although we can make robots move like people此句中make作使役动词,make sb. do sth.意为“使/让某人做某事”,后接省略to的动
6、词不定式,类似的动词还有let,have等。例如:The boss made them work for long time. 老板让他们长时间工作。They made us forget the past. 他们使我们忘记了过去。【注意】make在被动用法中,动词前必须要加上to。例如:She is made to repeat the whole story.她被要求重述一遍整个故事。4. Scientists are now trying to make robots look like humanstry意为“努力、试图、尽力做某事”。可作及物动词或不及物动词。作及物动词时,可构成以下
7、结构: sth. 尝试某事 try to do sth. 尽力做某事 doing sth. 尝试做某事 例如:Ive tried the new machine. 我已经试过了这台新机器。Well try to answer all the questions. 我们将尽量回答所有的问题。We tried growing our own vegetables. 我们尝试自己种菜。【拓展】try的相关短语:try ones best to do sth. 相当于do ones best to do sth.意为“尽某人最大努力”。try on试穿try out 试用,试验have a try 试
8、一试5. Some will look like humans, and others might look like animals.look like意为“看起来像” 应用范围最广,除了描述人、物之外,也能抽象表达事件或现象。例如:He looks like a famous movie star. 他看起来像一个电影明星。That bicycle looks just like the one I used to have. 那个自行车看起来像我曾经拥有的那个。It looks like its going to rain soon. 天看起来要下雨。【拓展】(1) take after
9、意为“像,与相似”。最常见的是用在有血缘关系的亲子之间,外貌用的最多,也能够用在性格脾气这些内在特质上。例如:She took after her mother almost in everything. 她几乎与她母亲一模一样。Adam is my grandfather and I take after him. 亚当是我的祖父,我和他很相像(2)be similar to意为“与相似”,一般用在相近似的物品和情境的对比上。例如:His problem is similar to yours. 他的问题和你的相似。【过手练习】II. 句型转换,按要求完成下列句子。1There were s
10、ome trees near the river(用next year改写句子) There _ _ some trees near the river next year2Will they stay at home on Sunday?(作否定回答) _,_ _3Will the flowers come out soon?(作肯定回答) _,_ _4Well go out for a walk with you(改为否定句) We _ _ out for a walk with you5Jinan will have a fine day(改为一般疑问句) _ Jinan _ a fin
11、e day?III用more, less, fewer完成句子。1. There will be _(更多的建筑)in 50 years.2. Students will have _(更少的家庭作业)to do.3. There will be _ (更少的污染)here.4. Kids will have _(更少的计算机)in their classrooms.5. There will be _(更多的图书馆)in this city.6. There will be _(更少的树)in the park.IV. 补全对话。(2019四川遂宁中考) 从下列选项中选择适当的选项补全对话。
12、A. What will adults do then? B. Why dont we take vacations on the earth?C. Where will everyone go?D. Who will do the work?E. How about teachers?A: Mona, what are your predictions about future? B: The future? Well, I suppose we neednt work outside. Even theres no work for us to do. A: No work? 1 B: R
13、obots will do all the work instead of us. Dont you think so? A: 2 Wont there be any teachers? B: No teachers. We will study on computer at home. A: No work, no teachers. What will we do? B: We can relax and play sports to keep healthy.A: 3 B: Adults will take long vacations to enjoy their lives. A:
14、Vacations? 4 B: Somewhere quiet and beautiful, or to the sea, or to the moon! A: 5 B: There will be too many people on the earth. We even have no place to live in. A: I think thats interesting, but unbelievable. 【拓展训练】III. 阅读理解。 AWhat will things be like in the year 2080? No one knows. But it is fun
15、 to have a guess at it.Lets make this story about you in the year 2080. Our story will be about one day only.You wake up at seven in the morning. You get dressed. Guess what the clothes are made of. Paper? Glass? Or something we dont even know about today?The breakfast is no work to fix. Why? The fo
16、od may be ready for eating. Now you start to work. But you dont go by car. You step onto a moving sidewalk. It moves you along to a train station. There you take a train. How will it run? On one rail high over the street? Or will it ride in the air? Three oclock comes. Your work is done for the day.
17、 “Ill call John, a friend of mine.” you say.John answers the videophone. You and he can hear and see each other.“What shall we do this Saturday?” you ask. “Shall we put on our rocket belts and take a short trip?” Or shall we go for a ride in a flying boat?John may say, “I want to ride in a rocket sh
18、ip! Lets fly to the moon!”1. _ what things will be like in the year 2080.A. Some people knowB. Nobody knowsC. Scientists have found it D. Only a few clever people know2. In the year 2080 the clothes we wear will be _ those we are wearing now.A. the same as B. heavier C. stronger than D. different fr
19、om3. You may not need to spend any time _ in the year 2080.A. eating B. sleeping C. cooking D. traveling4. You will take _ to go to work.A. a special train B. a bus C. a car D. a plane5. Probably you can travel to the moon _ in the year 2080.A. in a train B. easily C. with much difficulty D. in a ca
20、rBPerhaps you have heard a lot about the Internet, but what is it?The Internet is many different networks around the world. A network is a group of computers put together. These networks joined together are called the Internet.Maybe that doesnt sound interesting. But when weve joined the Internet. T
21、here are lots of things we can do. We can have a lot of interest on the World Wide Web(www). We can use the Internet instead of a library to find all kinds of information for our homework. We can find information about our favorite sports or film stars and do shopping on the Internet. We can also se
22、nd messages to other people by e-mail. It is much cheaper and quicker than calling our friends or sending letters.Thanks to the Internet, the world is becoming smaller and smaller. People can now work at home with a computer in front, getting and sending the information they need. They can buy or se
23、ll whatever they want by the Internet. But do you know 98% of the information is English? So what will English be like tomorrow?6. The passage is mainly about _.A. the Internet B. information C. computers D. e-mail7. The quickest and cheapest way for people to send message to their friends is _.A. b
24、y post B. by e-mail C. by telephone D. by TV8. The Internet can not be used to _.A. find information for our homeworkB. get some information about our favorite sports starsC. do some shoppingD. do some housework9. Which of the following is NOT true?A. The Internet is a big computer.B. The internet i
25、s lots of computer networksC. The Internet is very helpful.D. People can work at home with the help of the Internet.10. What does the writer try to tell us with the last two sentences?A. The Internet is more and more popular.B. All the information is English.C. English is important in using the Inte
26、rnet.D. Every computer must join the Internet.【课后作业】CIs your TV connected to the Internet? What about your chair or your fridge? It is possible that they are not. But in the future, most things in your home may be connected, as the so-called “Internet of things” is developing. The Internet of things
27、 may be coming sooner than you think. It is reported that during his speech earlier this year, Samsung CEO(首席执行官) BK Yoon spent a lot of time talking about the Internet of things. He said that five years from now, every Samsung product will be part of the Internet of things, whether its a washing ma
28、chine or a vacuum cleaner(吸尘器). So, how do household(家用) objects that are part of Internet of things work? Well, think of a usual chair. When connected to the Internet, the chair warms up when it knows that the user has just walked into the room and is feeling cold. An Internet-connected camera, lik
29、e a smart-home camera, could help people feel safer in their homes. It can recognize(识别) peoples faces, and even can see when someone passes by in the dark. Then it can send you a message on your smartphone to let you know whos there. If the person is someone you dont know, it can tell you that, too
30、. But according to MIT Technology Review, whether companies are connecting dog food bowls or security(安全) systems to the Internet, there may be problems. For example, many early connected-home devices(装置) dont have much built-in security, which means they could be hacked(被黑客攻击). In addition, it coul
31、d be difficult to get these devices to work together because they are made by different companies. To fight this, many companies have joined the Open Interconnect Consortium, which had 45 members by late 2019. So, picture this: you walk in through the front door of your home. The temperature changes
32、 to make you feel comfortable after a long day at school. Your favorite music starts playing for you. Do you think that this would be a good thing? It may happen sooner than you think.11. The Samsung CEOs speech is mentioned to prove that_. A. the Internet of things will appear in our daily life soo
33、ner B. Samsung has produced the Internet of things recently C. Samsung products have been part of the Internet of things D. he spent a lot of time talking about the Internet of things12. We can infer(推断)from paragraphs 3 and 4 that _. A. the chair can know whether the user feels cold or not B. a usu
34、al chair can warm up when it knows the user comes inC. an Internet-connected camera can be used to take photos in the house D. an Internet-connected camera can be connected to the users smartphone13. According to the passage, it is mentioned that_ the temperature inside is neither too high nor too l
35、ow your fridge provides the drinks for you the chair warms up if you feel cold your favourite music starts playing your washing machine starts working A. B. C. D.14. Whats the problem about the Internet of things? A. Companies which produce connected-home devices havent joined together. B. Connected
36、-home devices may not work together and can easily get hacked. C. Companies have difficulty connecting security system to the Internet. D. These new devices are produced by different companies.【参考答案】I. 根据汉语提示,完成句子,每空一词。1will help;withdo2will happen3wont;will study4Will;use;in 5will;be like61ive;an a
37、partment7take;holiday8simple;over and over again9to wake up10able to;look forII. 句型转换,按要求完成下列句子。1will be 2No;they wont 3Yes;they will 4wont go 5Will;have III用more, less, fewer完成句子。1. more buildings 2. less homework 3. less pollution4. fewer computers 5. more libraries 6. fewer treesIV. 补全对话。1. D 2.
38、E 3. A 4. C 5. BIII. 阅读理解。A1. B。根据文中的“No one knows.”可知答案。2. D。根据文中第三段可知答案。3. C。根据文中的“The food may be ready for eating.”可知答案。4. A。根据第四段的第六句到第十一句的内容可知答案。5. B。根据文中的倒数第一、二段内容可知答案。B6. A。根据文章第一句话可知答案。7. B。根据文章第三段最后两句话可知答案。8. D。D项内容文中没有提到。9. A。根据文章内容可知Internet不是一个大电脑。10. C。文章最后两句话就是为了说明英语的重要性。C11. A。推断题。第二
39、段引用三星CEO的这段话主要目的是为了证明第二段的第一句话“The Internet of things may be coming sooner than you think.”故选A。12. D。细节题。根据“the chair warms up when it knows that the user has just walked into the room and is feeling cold.”可以排除A和B, 根据“It can recognize(识别) peoples faces, and even can see when someone passes by in the
40、dark. Then it can send you a message on your smartphone to let you know whos there.”可知选D。13. C。细节题。根据最后一段“The temperature changes to make you feel comfortable after a long day at school. Your favorite music starts playing for you.”可知和是对的,排除A和B。根据“the chair warms up when it knows that the user has ju
41、st walked into the room and is feeling cold.”可知是对的,所以选C。14. B。细节题。倒数第二段关于问题列举了两个例子“For example, many early connected-home devices(装置) dont have much built-in security, which means they could be hacked(被黑客攻击). In addition, it could be difficult to get these devices to work together because they are made by different companies.”一个是容易被黑客攻击,还有一个就是有可能不兼容,只有B项两点都提及到了。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有