ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:5 ,大小:26.54KB ,
资源ID:912555      下载积分:6 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-912555-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(全国版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练15Modules3_4九上.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

全国版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练15Modules3_4九上.docx

1、课时训练(十五)Modules 34 (九上)(限时:30分钟).单项选择1.Did anyone call me when I was out? Yes. A man who called Tom.A.myselfB.himselfC.herselfD.yourself2.2019安徽The 5G technology can help doctors treat patients who are hundreds of kilometers away.Its really .A.secretB.directC.amazingD.traditional3.2019菏泽 my grandpa

2、is over 80 years old, he still looks strong and healthy.A.AlthoughB.BecauseC.Unless D.When4.A great person once said, “If you can follow your heart and never , your dream will come true.”I think so. I believe I will enter a good high school this year if I try hard.A.give awayB.give backC.give outD.g

3、ive up5.Please the TV. Its time to go to bed.A.turn onB.turn offC.put onD.put off6. his right hand was hurt, he wrote slowly.A.Because; soB.Because; /C.Although; butD.Although; /7.Please your papers on time next Monday.A.hand inB.hand outC.hand offD.hand of8.The teacher asked me to read aloud all th

4、e students could hear me.A.so thatB.forC.becauseD.in order to9.2019无锡 I do, I do it for you. Do not ever doubt that, my boy.A.WhateverB.Wherever C.WheneverD.Whoever10.Have you heard of a cool washing machine called Bicycle Washing Machine?Yes, its a new by a group of Chinese university students.A.in

5、ventionB.informationC.instructionD.introduction.完形填空One Sunday afternoon,my younger brother and I were left alone at home. I was doing my homework while my younger brother was watching TV. Suddenly,the doorbell rang. My brother thought it was our parent, so he opened the 11 quickly.A tall man stood

6、outside and asked politely if our parents were at home.Without thinking,my brother said,“No.” When I wanted to close the door,he suddenly 12 the door very hard and came into our house. He took out a 13 and ordered me to tie up my brothers 14 with a rope(绳索). I tied up his hands in a special way so m

7、y brother could untie(松开)himself 15.The man then tied my hands up and locked 16 of us in the kitchen.Soon, he went upstairs. I taught my brother to untie his rope with his hands. He then untied 17. I rushed to the telephone to call the police, but the line was cut off. The doors were all locked from

8、 outside. It was lucky that the man forgot 18 the kitchen door. We got out of the house through the window and went to the nearest pay phone to call the police.Soon the police came and the man was caught. By the time, my parents had come home. We told them the whole story. My parents were glad that

9、we were not hurt. They told me that I should stop my brother from 19the door to the stranger. I learned a lesson on 20.()11.A.cupboard B.door C.doorbellD.window()12.A.pushed B.took C.knockedD.closed()13.A.candy B.giftC.knife D.phone()14.A.feet B.legs C.hands D.arms()15.A.hardly B.easilyC.suddenlyD.d

10、ifficultly()16.A.allB.each C.neither D.both()17.A.me B.myself C.himD.himself()18.A.lockingB.closing C.closed D.to lock()19.A.turning on B.sending C.openingD.closing()20.A.safeB.safely C.safety D.danger.2019烟台阅读理解Qian Xuesen was born in Shanghai on December 11th, 1911. He is known as “the father of C

11、hinas space program” and “the king of the rocket”.When he was 24 years old, Qian went to America for further study. After graduation, he worked in America for a few years, where his working conditions were better. In the early 1950s, he heard New China had been founded(成立) and decided not to stay in

12、 America any longer. He succeeded in coming back to his motherland in 1955 though the American government tried to stop him.In 1956, Qian Xuesen suggested setting up a special organization, which later became the leading organization for Chinas rocket and air travel programs. In June 1964, China suc

13、cessfully created its first medium rocket. Qian also played an important role in developing Chinas first man-made satellite(卫星). On April 24, 1970, “Dongfanghong-I” was successfully sent into the air.In 1964, a young man wrote Qian Xuesen a letter and pointed out a mistake in his published article.

14、Qian immediately answered the letter and encouraged the young man to write an article about the mistake.Zhu Yilin, who was said to be the last student of Qian Xuesen, once said, “I learned a lot of professional knowledge as well as the spirit and attitude that a scientist should have from Mr. Qian,

15、especially his deep love for the motherland. Without that, he couldnt have helped to develop science and technology when New China was badly in need of scientists for its development. Without that, he would not have made the great contribution(贡献)to rocket industry in the late 1950s and early 1960s

16、when conditions in China were too hard.”Mr. Qian has been dead for ten years, but he will live in the memory of Chinese people forever.21.Why did Qian Xuesen go to America when he was young?()A.To find a new job.B.To receive further study.C.To meet with his parents.D.To find better working condition

17、s.22.When was Chinas first medium rocket created?()A.In 1955.B.In 1956.C.In 1964.D.In 1970.23.What does Paragraph 3 mainly tell us?()A.The way Qian Xuesen tried to return to China.B.The reason why a special organization was set up.C.The role Qian Xuesen played in making the satellite.D.The contribut

18、ion Qian Xuesen has made to China.24.In Zhu Yilins opinion, what made Qian Xuesen work hard for his motherland?()A.His love for the motherland.B.His professional knowledge.C.His working experience.D.His anger towards America.25.We can learn from the passage that .()A.Qian was not welcome in America

19、in the 1950sB.the young man couldnt understand Qians articlesC.New China was in great need of scientists like QianD.hard conditions made it easier to develop rocket industry.补全对话根据对话内容,从下面方框中选出恰当的句子补全对话。A: Hey, Alex. The Winter Olympics will be held in Beijing in 2022.26.B: Yes. I really like watchi

20、ng the Winter Olympics.A: Me too. And I like the Olympic torch(火炬).B: 27.A: Im looking forward to it.B: 28.A: I love to watch team events.B: I enjoy watching both mens and womens skating. The skaters are so amazing.A: 29.B: I know. And they look so beautiful and cool on the ice.A: 30.B: OK. See you

21、in Beijing.A.What are your favorite events?B.You can see it at the opening ceremony.C.Are you going to watch some games?D.I cant wait to see them.E.They train hard for the Olympics.【参考答案】.1.B2.C3.A考查从属连词。although尽管,引导让步状语从句;because因为,引导原因状语从句;unless除非,引导条件状语从句;when当时,引导时间状语从句。根据选项推测句意:尽管我祖父80多岁了,但他看

22、起来仍然强壮健康。故选A。4.D考查动词短语辨析。give away捐赠;give back归还;give out分发;give up放弃。根据语境可知是“放弃梦想”,故选D。5.B考查动词短语辨析。turn on打开;turn off关掉;put on穿上;put off推迟。根据下文go to bed可知,此处指关掉电视,故选B。6.B考查连词辨析。表因果关系的连词because与so不能同时用,故选B。7.A8.A9.A10.A考查名词辨析。invention意为“发明”;information意为“信息”;instruction意为“用法,说明”;introduction意为“介绍”。

23、根据句意可知,自行车洗衣机应该是我们中国大学生新的发明。故选A。.11-15 BACCB16-20 DADCC.主旨大意本文是一篇记叙文。文章主要讲述了我国著名科学家钱学森的生平,特别是他在新中国成立后克服各种困难回到祖国,为国家的科技发展做出了杰出的贡献以及他的爱国精神。21.B细节理解题。根据第二段首句“When he was 24 years old, Qian went to America for further study.”可知钱学森去美国的目的是学习深造。故选B。22.C细节理解题。根据第三段第二句“In June 1964, China successfully create

24、d its first medium rocket.”可知中国是在1964年成功研制出中型火箭的。故选C。23.D段落大意题。第三段主要讲述了钱学森对中国所做的贡献。故选D。24.A细节理解题。根据第五段中的“especially his deep love for the motherland. Without that, he couldnt have helped to develop science and technology”可知钱学森最令人敬佩之处是对祖国的热爱和忠诚,这也是他努力工作的动力。故选A。25.C推理判断题。A项与第二段最后一句“though the American government tried to stop him”相矛盾,钱学森在美国并非不受欢迎;B项与第四段相矛盾,年轻人能够指出其中的错误,所以他应该能理解钱学森的论文;D项意为“困难的条件让发展火箭工业更容易”是对文章第五段理解的偏差。由第五段倒数第二句中“New China was badly in need of scientists for its development”可知新中国急需像钱学森这样的人才。故选C。.2630CBAED

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1