1、课时训练(十三)Modules 810 (八下)(限时:30分钟).单项选择1.2019鄂州Jimmy, I dont like my classmate Bob. He is so noisy.Oh, so he is. But you cannot avoid him. He sits next to you.A.meetB.to meet C.meetingD.to meeting2.Could you give me a few on how to spend the coming summer holiday?OK, let me see.A.hobbiesB.suggestions
2、C.knowledgeD.information3.2019安顺I dont think teachers should give too much homework to the free time of students.Exactly!A.give up B.take up C.look up D.put up4.I offered Sandy a helping hand. However, she it.Maybe she can manage herself.A.receivedB.returnedC.refusedD.rewarded5.How strange! You sit
3、in your room for a long time, Li Ming.I just want to be quiet for a while. Im sorry, Dad. I failed the test again.A.in silenceB.in personC.in publicD.in fact6.2019青岛My brother has a healthy living habit. He stays up late, and he is an early bird.A.usuallyB.hardlyC.oftenD.always 7.2019天水I dont know i
4、f Sam tomorrow.Dont worry. I will tell you as soon as he .A.will come; comesB.comes; will come C.will come; will comeD.comes; comes8.2019北京Julie takes good care of the family dog. She is than her brother.A.patientB.more patient C.most patient D.the most patient9.Do you know Grandma is going to visit
5、 us?Next Saturday. She told me on the phone.A.whereB.whyC.whenD.whether10.2019襄阳Could you please tell me the Nanhu Square?Yes, of course. You can either ride a sharing bike or take a bus.A.when can I get to B.why can I get toC.where I can get to D.how I can get to.2019金华、丽水改编完形填空After school on Frid
6、ay, I waited at the school gate to walk home with Jemma, as usual. Then I saw her talking and laughing happily with some other girls. She glanced(瞥了一眼) at me and left me alone there. I knew right then that I had11 my best friend.At dinner, Mom asked,“Is Jemma coming by tomorrow?”I shrugged(耸肩) and s
7、aid nothing.The next morning, Mom asked,“Today is Saturday. What are you and Jemma going to do?” I shrugged again. “Who is Jemma?”Mom took a look at me. Then she said,“Will you take these magazines to Grandma, please?”12 I walked down the street, a new girl in the neighborhood came towards me, smili
8、ng. But I just went 13 her.Grandma welcomed me at the door with a warm hug.Sitting on the sofa, I noticed a photo of kids in old-fashioned clothes on the table. Grandma pointed at a girl with short fair hair. “Thats Beth Lambert,” she said. “My best friend. Until a week before we took this photo.” I
9、 was14 at that.“Beth and I were best friends in school. We did everything15. Then one day, she made new friends and said she didnt want to hang out with me anymore. Nothing hurt16 that.”I didnt say anything. I couldnt. I knew Id start17 if I opened my mouth.Grandma hugged me again. “Simone, sometime
10、s friends grow18. It might happen to anyone,” she continued. “Then, see him?” Grandmas finger19 to a boy with glasses in the photo. “He lived near me. When I was walking home by myself and this boy was, too. I said hello. And we became friends.”“So, if we want to start a new friendship,”she smiled.
11、“One20 is all it took.”As I was heading home, that new girl appeared again. I went towards her and said, “Hello.”()11.A.lost B.hurt C.forgotten D.beaten()12.A.AsB.BeforeC.AfterD.Until()13.A.to B.past C.withD.against()14.A.gladB.angry C.satisfied D.surprised()15.A.togetherB.outsideC.differentlyD.quic
12、kly()16.A.less thanB.because of C.more thanD.instead of()17.A.singingB.laughing C.shoutingD.crying()18.A.oldB.separateC.strong D.close()19.A.movedB.connectedC.returnedD.waved()20.A.hugB.smile C.word D.question.2019呼和浩特阅读理解Do you want a job in the holidays? Just go for it. First, you need to know wha
13、t kind of job is suitable for your age and interest.If youre 13 to 15It seems that you cant work almost anywhere, but youre probably allowed to clean your neighbours cars or walk their dogs.There is no lowest wage(工资) for children under 16.By law, you cant work more than 35 hours each week during sc
14、hool holidays. And you cant work before 7 am or after 7 pm.If youre 16 to 17The lowest wage for 1617-year-old teenagers should be no less than seven dollars per hour.You cant work in a pub or bar, but you can work in many other places.By law, you cant work more than 40 hours each week.What jobs are
15、out there?Obviously your choices are limited(限制) by the fact that you can only work during school holidays, but the following situations are fine.At Christmas, most shops are short of hands, so you may find something to do there. In autumn, theres always fruit picking. It can be pretty hard work, bu
16、t it pays really well.If youre mad about football, you can choose to work in a sports shop or help out at a local football club. No matter how much you are paid, you are doing what you like.21.In the school holidays, 14-year-old kids.()A.can work anywhere they wantB.are not allowed to work aloneC.ca
17、nt go to work at nightD.can work as long as 14 hours a day22.How much can a 16-year-old kid be paid at least in two hours?()A.21 dollars.B.17 dollars.C.14 dollars.D.7 dollars.23.If you want to clean cars for others, you should at least be.()A.16B.15C.14D.1324.According to the passage, fruit picking
18、is.()A.not right for childrenB.tiring but pays wellC.better than other jobsD.more interesting to girls25.According to the passage, which statement is true?()A.If you are 17 years old, youre not allowed to walk the dog for your neighbour.B.Teenagers can choose their jobs according to their interest.C
19、.Fruit picking pays well because there are fewer people to pick it.D.Only a football fan is allowed to work in a football club.任务型阅读Alice is a college student and in her internship(实习期) now. Last month,she bought a scarf which she really liked. It cost her more than 50 dollars. Its not cheap, but it
20、 made her happy, because she had dreamed of having one for a long time.Every morning,when she puts on her new scarf, she feels so happy that it seems the whole day is full of hope. Alice has been used to rewarding(奖励) herself through shopping. This hobby also drives her to work hard and makes her li
21、fe keep getting better.But her mother,Mrs. Miller thinks quite differently.When Mrs. Miller knew the price of Alices new scarf,they started to argue with each other and the argument(争执)lasted for almost a whole day. Her mother thought that she shouldnt spend so much money on it, while Alice thought
22、her mother didnt understand her at all.But Alice didnt know that her mothers life was very hard. When Mrs. Miller was very young, she could not find enough clothes to wear in winter. She needed to learn how to spend every penny(便士,货币单位) as if it were two so that she could survive(生存).Its just natura
23、l that two people cant understand each other because they have different experiences. Then,how can we change the situation?Try to be patient with the people around you. Try to get to know them. And try to stand in their shoes. If Alice follows the advice, I think she will get on well with her mother
24、.26.How much did the scarf cost Alice? 27.How has Alice been used to rewarding herself? 28.When did Mrs. Miller start to argue with Alice? 29.Did Alices mother have an easy life when she was young? 30.How many pieces of advice does the writer give Alice? 【参考答案】.1.C考查非谓语动词。动词avoid后接动词-ing形式作宾语,表示“避免做
25、某事”。故选C。2.B考查名词辨析。根据a few修饰可数名词复数,排除C、D。根据句意应该是寻求建议。故选B。3.B4.C考查动词辨析。receive收到;return归还,返还,回报;refuse拒绝;reward奖励,奖赏。根据However可知她拒绝了,故选C。5.A6.B7.A8.B9.C10.D. 主旨大意本文是一篇记叙文。作者因失去最好的朋友而感到伤心。作者给奶奶去送杂志,奶奶讲述了自己同样的遭遇,并让作者明白,朋友有时会分开的,有时开始一段友谊只需一个词“hello”。11.A考查动词词义辨析。lose失去;hurt受伤;forget忘记;beat打败。根据下文可知,作者和Je
26、mma不再联系,她失去了最好的朋友,故选A。12.A考查连词词义辨析。句意:当我走在街上时,附近一个新来的女孩微笑着朝我走来。as当时;before在之前;after在之后;until直到为止。此处是as引导的时间状语从句,故选A。13.B考查介词词义辨析。to对于;past经过;with用;against反对。go past“经过,走过”符合文意,故选B。14.D考查形容词词义辨析。glad高兴的;angry生气的;satisfied满足的;surprised惊讶的。根据语境可知,作者对此很惊讶。故选D。15.A考查副词词义辨析。together在一起;outside在外面;differen
27、tly不同地;quickly快速地。根据语境及常识可知,好朋友一起做每件事。故选A。16.C考查固定短语辨析。句意:没有什么比这更伤人的了。less than少于;because of因为;more than多于;instead of代替。根据句意,故选C。17.D考查动词词义辨析。sing唱歌;laugh大笑;shout大叫;cry哭。根据上下文可知,作者失去最好的朋友,得知奶奶的遭遇后,生怕张嘴会哭出来。故选D。18.B考查形容词词义辨析。old老的;separate分开的;strong强壮的;close靠近的。作者和奶奶都失去了最好的朋友,此处奶奶表达朋友有时会分开。故选B。19.A考查
28、动词词义辨析。move移动;connect连接;return归还;wave挥手。根据语境可知,手指移到一个戴眼镜的男孩身上,故选A。20.C考查名词词义辨析。hug拥抱;smile微笑;word单词,话语;question问题。根据上文“I said hello.And we became friends.” 可知,只说了“hello”,就成为了朋友。故选C。.主旨大意本文是一篇记叙文,介绍了在假期期间青少年如何根据自己的年龄和兴趣选择适合自己的工作。21.C细节理解题。根据If youre 13 to 15部分中第一段中的“It seems that you cant work almost
29、 anywhere”可知14岁的孩子几乎不能在任何地方工作,故选项A不正确。选项B“不被允许单独工作”,文中没有提及这一信息。根据文中“And you cant work before 7 am or after 7 pm.”可知14岁的孩子在晚上不能工作,故选项C正确。根据文中“By law, you cant work more than 35 hours each week during school holidays.”可知14岁的孩子每天工作不得多于五个小时,故选项D不正确。故选C。22.C细节理解题。根据If youre 16 to 17部分中第一段“The lowest wage
30、 for 1617-year-old teenagers should be no less than seven dollars per hour.”可知16岁的孩子每个小时的薪水不应少于7美元,两个小时就是14美元。故选C。23.D细节理解题。根据If youre 13 to 15部分中第一段中的“but youre probably allowed to clean your neighbours cars or walk their dogs.”可知13岁的孩子可以为别人擦洗汽车。故选D。24.B细节理解题。根据What jobs are out there? 部分中的“In autu
31、mn, theres always fruit picking. It can be pretty hard work, but it pays really well.”可知摘水果是累人的但是报酬不错。故选B。25.B推理判断题。根据If youre 13 to 15部分中第一段中的“but youre probably allowed to clean your neighbours cars or walk their dogs.”可知13岁就可以为邻居遛狗了,17岁更可以,故选项A不正确。根据文章第一段中“First, you need to know what kind of job
32、 is suitable for your age and interest.”可知青少年应该根据兴趣和爱好选择自己的工作,故选项B正确。根据What jobs are out there? 部分中的“It can be pretty hard work, but it pays really well.”可知摘苹果报酬高是因为累人,不是因为没有人摘,故选项C不正确。根据最后一段中的“If youre mad about football, you can choose to work in a sports shop or help out at a local football club.
33、”可知只要你喜欢足球,就可以在足球俱乐部工作,而不是只有足球迷才可以在足球俱乐部工作,故选项D不正确。故选B。.主旨大意本文是一篇议论文。主要记述了实习大学生爱丽丝花了50美元为自己买了一条围巾,母亲知道价格后有了不同意见,因此母女二人争执了一天,最后作者给她提了三个建议,不同的人有着不同的经历,彼此都站在对方的立场上相互了解,彼此就能谅解了。26.More than fifty dollars./More than 50 dollars./She paid more than 50 dollars for it./It cost her more than 50 dollars./She s
34、pent more than 50 dollars on/buying it.27.Through shopping./By shopping./Alice/She has been used to rewarding herself through/by shopping.28.When Mrs. Miller/her mother knew the price (of her new scarf)./When Mrs. Miller/her mother knew how much the new scarf cost./When Mrs. Miller/her mother knew what the price of the new scarf was.29.No./No, she didnt.30.Three./3./Three pieces of advice./The writer gives Alice/her three pieces of advice.