收藏 分享(赏)

人教版必修 2 Unit 1 Grammar, The attributive clause1 限制性和非限制性定语从句(同步练习).docx

上传人:a**** 文档编号:892137 上传时间:2025-12-17 格式:DOCX 页数:3 大小:22.32KB
下载 相关 举报
人教版必修 2 Unit 1 Grammar, The attributive clause1 限制性和非限制性定语从句(同步练习).docx_第1页
第1页 / 共3页
人教版必修 2 Unit 1 Grammar, The attributive clause1 限制性和非限制性定语从句(同步练习).docx_第2页
第2页 / 共3页
人教版必修 2 Unit 1 Grammar, The attributive clause1 限制性和非限制性定语从句(同步练习).docx_第3页
第3页 / 共3页
亲,该文档总共3页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、(答题时间:15分钟). 用适当的关系词填空1. The boy who I think was honest lied to me.The boy _ I think to be honest lied to me.2. Do you still remember the factory in which we worked last month?Do you still remember the factory _ we visited last month?3. This is the reason why he is leaving now.He didnt give the reas

2、on _ explained his absence from the meeting held last week.4. This is the house of which the window was broken yesterday.This is the house _ window was broken yesterday.5. He is kind, as we expected.He isnt kind, _ we expected. 语法填空TFK: May I have a talk with you?TIM FEDERLE: Sure. TFK: When did you

3、 first become interested 1 musicals?TIM FEDERLE: When I was 9 years old. My parents took my brother and me to see the national tour of Cats, 2 was a completely ridiculous show with grown-ups dressed up like 3 . When I found out that they actually got paid, I said “This is what I want to do with my l

4、ife. I want to be 4 professional cat.”As I got 5 (old), despite the fact that musical theater wasnt always the most popular activity for a boy, it felt like my calling. So I stuck with 6 even when I got teased.TFK: Do you have any advice for kids who get teased 7 bullied for their interests?FEDERLE:

5、 When I was a kid, I thought the best thing I could do was 8 (win) over the kids who picked on me. I spent a lot of time that I could have been using to practice songs and hang out with friends to try to change my 9 (person) in order to make people like me.Besides, I always say “Go where the love is

6、.” Find the people who understand you and dont worry about the people who dont.TFK: Do you ever miss 10 (perform) on Broadway?FEDERLE: Yes, I do. . 阅读理解I was living in So Paulo, Brazil. It is a huge city, with more people living in it than in my whole country (Hungary, which has a population of 10 m

7、illion). We rented a flat in a community, but there was a shanty town(贫民区)quite near.For several months I didnt have a car, so three times a week, I used public transportation to go to the city centre. During these trips, I would ride with the people who took the same bus from the shanty town to go

8、to work.When I got on the bus, all the seats were already taken. But when people saw that my bag was heavy (full of books), they offered to hold it in their lap, to make me feel lighter standing. At first, I was shocked. Then I realized that these people had absolutely no intention to steal from me:

9、 they only wanted to help.Once, on my way back, I had to wait for a long time at a bus stop. I was alone, except for a woman who was apparently very poor. She carried a small paper bag of popcorn and nothing else.While we were waiting, she walked over and offered me some popcorn. I thanked her, but

10、didnt want to help myself to it. She then repeatedly insisted that I take from what was evidently her only food.That was the first time I thought about how people who have almost nothing, are sometimes able to share the little they have so much more “easily” than those who own a lot. I wonder if its

11、 true that the more you have, the bigger the burden, and the difficulty to share anything with others.I was so moved by that womans simple generosity that day. I clearly had more than she did, but she naturally and joyfully shared what little she had with me nevertheless.1. Where did the author live

12、?A. In a huge cityHungary. B. In a small countryBrazil.C. In a shanty town of So Paulo. D. In So Paulo near of a shanty town.2. Why the author were shocked when people offered to help carry his heavy bag?A. Because they would borrow his important books.B. Because he hadnt met this kind of things.C.

13、Because they werent familiar with him.D. Because he thought they would steal his book.3. What happened at the bus stop on his back way?A. A poor woman ate popcorn without inviting him.B. A poor woman insisted sharing her popcorn with him.C. He offered a poor woman some popcorn to eat.D. He provided

14、his books to a poor woman to read.4. What can be the best title for the text?A. At a Bus Stop with Popcorn.B. Huge CitySo Paulo, Brazil.C. The Poor and The Rich.D. The Rich Have Bigger Burden.5. From the last paragraph, we know _.A. sharing things with rich people brings opportunities to earn moneyB

15、. people who have almost nothing must be the most generous peopleC. sharing things with other people brings happiness and lots of blessingD. people who own a lot must be the most generous people. 1. whom/ who 2. that/ which 3. that/ which 4. whose 5. which. TFK的小记者采访了著名音乐人Tim Federle,谈到了他对音乐剧的兴趣爱好,并

16、且给追求自己的兴趣爱好的孩子们提供了自己的建议。1. in 解析:考查介词。be interested in对感兴趣,固定短语。句意:你最早在什么时候对音乐感兴趣的?2. which 解析:考查定语从句。Cats为先行词,which引导非限制性定语从句而且在从句中做主语。句意:我的父母带我们弟兄去看音乐剧猫的全国巡演,那是完全地滑稽剧,成人们穿着打扮像猫儿们一样。3. cats 解析:考查名词。根据音乐剧的名称可知成人们穿着打扮地像猫一样。4. a 解析:考查冠词。cat为可数名词,句意:我想成为一只专业的猫。5. older 解析:考查形容词。句意:随着我长大,尽管对于一个男孩来说,去看音乐

17、剧不总是一个最受欢迎的活动,但是它依旧在召唤着我。6. it 解析:考查代词。指代音乐剧,句意:所以即使当我被取笑的时候,我依旧坚持信念。7. or 解析:考查连词。被取笑和被恐吓是并列关系。句意:对于那些因为自己的兴趣爱好被取笑或被恐吓的孩子你有什么建议?8. to win 解析:考查非谓语动词。不定式做表语,句意:当我还是个孩子的时候,我认为我能做的最好的事情是超过那些取笑我的孩子们。9. personality 解析:考查名词。做动词change的宾语,句意:我花费我能用来练习歌唱的时间练习,而且和朋友们一起逛街,为了让人们喜欢我,我尽力改变我的个性。10. performing 解析:

18、考查非谓语动词。miss doing sth. 固定结构,错过做某事。句意:你曾经错过在百老汇的表演吗?. 解题导语:本文是一篇记叙文,作者在巴西的圣保罗生活时,遇见那些善良的人,感人的事情。不禁感慨:穷人更容易和人分享,他们淳朴,慷慨。1. D 解析:细节理解题。根据文章第一段提到“I was living in So Paulo, Brazil.” “We rented a flat in a community, but there was a shanty town(贫民区)quite near.” 作者居住在巴西的圣保罗的一个社区,离一个贫民区很近。2. D 解析:细节理解题。根据文

19、章第三段“Then I realized that these people had absolutely no intention to steal from me: they only wanted to help.”我意识到这些人完全没有要偷我的东西的意图,他们只是想帮助我。可知作者感到震惊是误解了这些人,以为他们要偷他的书。3. B 解析:细节理解题。根据文章倒数第三段“She then repeatedly insisted that I take from what was evidently her only food.”她坚持让我吃她唯一拥有的食物,可知那位贫穷的妇女坚持和作者分享她的食物。4. A 解析:主旨大意题。根据文章叙述的故事情节主要为贫民区的人虽然贫穷,但即使是仅有的一点食物也会和其他人分享,可知。5. C 解析:推理判断题。根据文章最后一段作者的感慨,可知分享带来快乐和好运,而不是担心自己的东西被分享。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1