收藏 分享(赏)

中考阅读理解热点话题考前冲刺集训05-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx

上传人:a**** 文档编号:841493 上传时间:2025-12-16 格式:DOCX 页数:22 大小:696.39KB
下载 相关 举报
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训05-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第1页
第1页 / 共22页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训05-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第2页
第2页 / 共22页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训05-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第3页
第3页 / 共22页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训05-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第4页
第4页 / 共22页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训05-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第5页
第5页 / 共22页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训05-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第6页
第6页 / 共22页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训05-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第7页
第7页 / 共22页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训05-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第8页
第8页 / 共22页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训05-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第9页
第9页 / 共22页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训05-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第10页
第10页 / 共22页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训05-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第11页
第11页 / 共22页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训05-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第12页
第12页 / 共22页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训05-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第13页
第13页 / 共22页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训05-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第14页
第14页 / 共22页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训05-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第15页
第15页 / 共22页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训05-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第16页
第16页 / 共22页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训05-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第17页
第17页 / 共22页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训05-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第18页
第18页 / 共22页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训05-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第19页
第19页 / 共22页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训05-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第20页
第20页 / 共22页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训05-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第21页
第21页 / 共22页
中考阅读理解热点话题考前冲刺集训05-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx_第22页
第22页 / 共22页
亲,该文档总共22页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、备战2022中考英语阅读理解热点话题+体裁分类训练(中考真题+各地模拟题)中考阅读理解热点话题考前冲刺集训05(2022广西平乐县教育局教研室一模)Do you want to know some sports at the Olympic Winter Games Beijing 2022? Here are some interesting ones.Figure SkatingIt is one of the most popular winter sports. There are five events in Figure Skating at the Olympic Winter

2、Games Beijing 2022. Figure Skating is a sport that combines (结合) skating with dancing. The competition took place from 4 February-20 February 2022.Ice HockeyIts a team sport played on ice, which combines ice sports and ball games. There were two Ice Hockey events at the Olympic Winter Games Beijing

3、2022. The competition took place from 3 February-20 February 2022.speed-skatingIts a sport of racing on ice skates that started in the Netherlands. Organized international competition developed in the late 19th century. It was included as a mens event in the first Winter Olympics in 1924. Womens spe

4、ed-skating events were added in 1960. The competition took place from 5 February-19 February 2022.Ski JumpingIt originated in Norway. It is a sport that combines speed, power and skills. It is challenging and joyful to watch Five Ski Jumping events will be held at the Olympic Winter Games Beijing 20

5、22.The competition took place from 5 February-14 February 2022.1 How many events are there in Figure Skating according to the passage?A2.B5.C11.D22.2Which one is a team sport?AFigure Skating.BIce Hockey.CSnowboard Big Air.DSki Jumping.3Speed-skating started _ .Ain the NetherlandsBin NorwayCBeijingDA

6、merican4What does Ski Jumping combine?ABeautiful music and graceful movements.BBoth ice sports and ball games.CSnow surfing and snowboarding.DSpeed, power and skills.5From the passage, we know _.AAll the Olympic competitions at Beijing 2022 will start on February 4.BDifferent competitions started di

7、fferent dates.CAll the Olympic competitions are team sports.DThe four competitions only have two events at the Olympic Winter Games Beijing 2022.(2022广西平乐县教育局教研室一模)On Nov 16, seven astronauts on the International Space Station(ISS)woke up to an alarm. A Russian missile test had just blasted a satell

8、ite into more than 1,500 pieces of space debris. Some got very close to the ISS.NASA says space debris like this can travel at more than 28,000 km/h. Thats much faster than a bullet(about3,500km/h). Even a pea-sized piece of debris could “wipe out” a space station or kill an astronaut if he or she i

9、s doing a spacewalk, says Live Science.Since the 1950s, humans have sent thousands of rockets and satellites into space. Many are still there, and we now face an ever-increasing risk of space junk.In 2006, for example, National Geographic reported that a tiny piece of space junk hit the ISS, taking

10、a chip out of a window. In June of this year, a piece of debris ran into one of the stations robotic arms and left a hole. Scientists are trying different ways to deal with the problem. One way is to use a huge net.In 2018, the UKs Surrey Space Center caught some space junk with a net in an experime

11、nt. It first found the debris, and then collected it with a net and a harpoon.Another solution is to use robotic arms. ClearSpace 1, the European Space Agencys mission to clean space junk, is going to be sent into space in 2025. It will use robotic arms to catch debris. The mission plans to throw th

12、e debris into Earths atmosphere, where it will burn up as it falls because of intense friction.6The blast of the Russian satellite mainly shows us_.Awhat dangers the ISS is facingBwhy space debris is hard to cleanCwhere space debris can come fromDwhy space experiments are exciting7According to NASA,

13、 space debris moves _as fast as a bullet.Asix timesBseven timesCeight timesDnine times8How many ways do the Scientists try to deal with space debris in this passage?AOneBTwoCThreeDFour9The underlined word “it” refers to_.Athe debrisBClearSpace 1CThe mission planDa net10The best title of the passage

14、is _.AHow to deal with space debrisBDangerous space junkCA Russian missile testDAstronauts are afraid of living on the Space Station(2021贵州毕节二模)More and more people in China are now showing parts of their lives to the world by videos on their phones. Some people send videos of personal events like h

15、olidays and weddings.Using live streaming(网络直播)is very popular among the people aged 18 to 35. Even the teachers give lessons by live streaming. Besides leaving reviews on the screen, they can also communicate directly with the hosts by buying virtual(虚拟的) gifts such as flowers, toys and cars for th

16、em online.Whats more, live streaming allows users to communicate with strangers and express themselves. A 19-year-old college student called Nora Li says she spends three to four hours each week chatting and singing with viewers through one app called Ingkee. “Sometimes I feel lonely and want to tal

17、k to people,” she says. “I feel nice when viewers are paying attention to me.”However, there are worries about the misuse of live streaming. Papi Jiang promised to correct her unsuitable and impolite language after she was warned by the officials. Now there are more than 80 apps and 300 websites for

18、 live streaming in China.“We support the use of live streaming. But people should know the two sides of it,” one of the officials said.11What do more and more people in China show by videos on their phones?ATheir teachers.BParts of their lives.CFlowers, toys and cars.DMore than 80 apps.12How do view

19、ers communicate with hosts?ABy giving lessons through one app called Dingding.BBy expressing themselves to friends.CBy leaving reviews on the screen or buying virtual gifts.DBy chatting and singing on the screen.13Why does Nora Li use live streaming?ABecause she feels lonely and wants to talk with p

20、eople.BBecause she wants to attract more viewers.CBecause she wants to know the two sides of live streaming.DBecause she wants to be famous.14The meaning of “misuse” in the fourth paragraph is_.A压力B滥用C号召D效果15What can we learn from the passage?AThe whole 1.4 billion people like the live streaming in

21、China.BWe should use live streaming properly.CLive streaming is harmful.DMore and more people like being paid attention to.(2022山东济宁一模)Is human blood all the same? Of course not. Blood is made up of different parts, such as red blood cells, white blood cells and so on. Two chemical molecules (分子) on

22、 the red blood cells make peoples blood different. Scientists mark one molecule “A” and the other molecule “B”.According to which and how many molecules are in the red blood cells, scientists divide blood into four types: A, B, AB and O. Your blood type will stay the same through the whole life. Sci

23、entists have found that people with the same blood type may have things in common.People with type A: They look peaceful from the outside. But they ask so much of themselves that they may be very nervous inside. They become happy or sad easily. They can easily win peoples trust.People with type B: T

24、hey have strong minds. Once they begin a task and make up their minds to do it, they will not give up easily. And they want to do things in their own way.People with type AB: Maybe they are the strangest among all blood types. They can be both open and shy, noisy and quiet at the same time!People wi

25、th type O: Theyre open and good at making friends. They always begin tasks but dont always finish them in the end. They have lots of new ideas and they always strongly believe in themselves.16What make peoples blood type different?ATwo chemical molecules on the red blood cells.BTwo chemical molecule

26、s on the white blood cells.CTheir different kind of personalities.DThe number of peoples blood cells.17Which of the following is true?AA persons blood type can be changed when he or she grows up.BA persons blood type decides what his or her job is.CA persons blood type will never change through his

27、or her life.DA persons blood type decides what kind of friends he or she will make.18If a person has a strong mind, which blood type might he or she will make?AType ABType BCType ABDType O19Whats the best title for the passage?APeoples personalities depend on many things.BTry to make friends with mo

28、re people.CHow to divide peoples blood and personalitiesDPeoples blood types and different personalities(2022山东济宁一模)Ticket Price for Shanghai ExpoTime TypesPre-sale (预售) Mar. 27-Jun. 30, 2022Pre-sale (预售) Jul. 1, 2022-Dec. 31, 2022Pre-sale (预售) Jan. 1, 2022-Apr. 30, 2022Expo Session (期间) May. 1, 202

29、2-Oct. 31, 2022Peak-Day Ticket (指定日门票)¥170¥180¥190¥200Standard-Day Ticket (平日门票)¥130¥140¥150¥1603-Day TicketN/A (无)¥4007-Day Ticket¥900Evening TicketN/A¥9020If Joe wanted to buy the cheapest ticket for Peak Day, he could book (预定) one during _.APre-sale BPre-sale CPre-sale DExpo Session21On March 1,

30、 2022, Sue bought two Standard Day Tickets for her parents. She paid _ for them.A¥380B¥300C¥260D¥18022It cost Thomas¥160 to get a ticket for Standard, he probably bought it on _.AApril 23, 2022BAugust 1, 2002CFebruary 2, 2022DMay 20, 202223Visitors to Shanghai Expo could buy _ tickets only after May

31、 1, 2022.AmorningBafternoonCeveningDmidnight(2022广东深圳一模)Maki Kaji, a Japanese man who was known as the “Father of Sudoku(数独)”, passed away from cancer at the age of 69. Mr. Kaji was a puzzle lover who helped turn Sudoku from a simple number challenge into a game played around the world.Mr. Kaji was

32、born in 1951 in Sapporo, Japan. Though he finished high school, he dropped out of college. He started Japans first puzzle magazine in 1980 with two friends. They named their magazine company Nikoli. Over the years, Mr. Kajis company has published puzzles and books for people around the world. But Su

33、doku is probably the puzzle that most people think of when they remember Mr. Kaji.Sudoku is a number puzzle with nine rows and nine columns(列). Each row and column must have all of the numbers 1 through 9. While its not clear where the original(最初的) number puzzle came from, Mr. Kaji was the one who

34、gave it the name “Sudoku” and made it popular.Mr. Kaji found the game in 1984, but then it was called “Number Place”. Mr. Kaji loved the puzzle, renamed it “Sudoku”, and began printing Sudoku in his magazine. However, some publishers in New York and London said no to run Sudoku puzzles in their maga

35、zines. And it took around ten years for Sudoku to start showing up in other magazines. But once other publishers started printing Sudoku, the puzzle began spreading quickly from country to country.By 2004, it had become one of the most-played puzzles in the world. Now millions of people play Sudoku

36、every day. While Sudoku is also a huge money-maker, bringing in millions and millions of dollars, Mr. Kaji never made much money from the puzzle. He said that didnt bother him, since he did it for pleasure.Mr. Kaji said discovering a new puzzle was like “finding treasure”. Its this kind of spirit th

37、at has left many people in the puzzle world so sad to hear Mr. Kajis death.24What is a secret to people about Sudoku?AIts future.BIts origin.CIts status.DIts history.25What happened to Sudoku during its development?AIt helped Mr. Kaji earn a lot.BIt became popular soon after it was published.CIt was

38、 named “Sudoku” once it was discovered.DIt was first refused by other magazine publishers.26What was the biggest benefit Mr. Kaji thought he got from Sudoku?AHe became famous.BHe had great fun.CHe became wealthy.DHe got to know many people.27What is the authors main purpose of writing the passage?AT

39、o memorize a person.BTo introduce a number puzzle.CTo draw attention to the puzzle game.DTo make us develop interest in Sudoku.28In which part of a newspaper can we read the passage?ACREATIVE IDEABFUN GAMES.CSECRET FACTS.DGREAT MINDS.(2022广东深圳一模)Antarctica(南极洲) is one of the hardest places to reach

40、on Earth. But a recent report shows that ships going to Antarctica have connections to ports(港口) around the world. That causes plants or animals from outside to come to this area.Scientists studied all the ships going to Antarctica between 2014 and 2018. Most ships came from one of five main ports t

41、hat serve Antarctica. Still, there were 53 other ports that sent ships to the area.The researchers also looked at how many different ports these ships stopped at. They found that ships that visited Antarctica had connections to 1,581 ports all around the world.The scientists worry that ships traveli

42、ng to Antarctica from all around the world could bring invasive species(入侵物种). Invasive species are animals or plants that arrive in a place where they dont normally live. When invasive species are brought to a new place, they could force out other plants and animals that live there. In other parts

43、of the world, invasive sea animals and plants have caused trouble after arriving. Antarctica is the only place on Earth that has had very few invasive species so far.There are four kinds of ships that visit Antarctica: tourist ships, research ships, fishing boats, and ships bringing supplies(补给) for

44、 scientists. Fishing boats usually visit fewer ports and stay in Antarctica longer. About two-thirds of the ships that visit Antarctica are tourist ships.The conditions in Antarctica are harsh, and the report makes several suggestions for improving the situation. One idea is for ships to be coated i

45、n a special covering that makes it hard for invasive species to stay on them.29The author writes the first paragraph to _.Agive an exampleBexplain the reasonCintroduce the topicDshow an opinion30Which of the following statements is the scientists worry?AThe invasive species may live in Antarctica fo

46、rever.BAntarctica may be in danger because of the invasive species.CThe invasive sea animals and plants will die out in Antarctica.DAntarctica will become warmer and warmer because of tourists.31What kind of ships probably take the most invasive species to Antarctica?ATourist ships.BFishing boats.CR

47、esearch ships.DShips bringing supplies.32What does the underlined word “harsh” probably mean in English?AToo bright.BQuite dangerous.CNot serious.DVery difficult.33Where is this passage most likely from?AA scientists diary.BA book about animals.CA geography magazine.DA weather report.(2020湖北武汉三模)Twi

48、ns Coby and Cory Cotton, and their friends Garrett Hilbert, Cody Jones and Tyler Toney, were roommates at Texas A&M University. One day, Tyler bet (打赌) Garret that he could make a crazy over-the-shoulder basketball shot. Tyler made the shot. Then the rest of the guys tried their own even crazier sho

49、ts! Each of them was keen to (渴望) perform better than the others. One of them set up a camera to capture the action. He looked through the lens and commented, “Dude, perfect! (老兄,完美!)”Little did the friends know that their video, which they posted online, would go viral. In just one week, it had hit

50、 100,000 views. They decided to call their group “Dude Perfect” and began to try even harder trick shots. Soon, they had American talk shows asking them to air their videos on TV.Today, “Dude Perfect” tops the YouTube (an online video-sharing platform) channel charts in the United States. In additio

51、n, the guys now have their own TV series, The Dude Perfect Show, popular toys named after them, and even an online store, featuring everything from T-shirts to backpacks. It is estimated that the groups earnings from YouTube alone are about $2 million a year.The “Dude Perfect” guys make most of thei

52、r videos in a 25,000-square-foot building in San Francisco. Inside, there is a full-sized basketball court, a soccer field, an area for golfing, cool vehicles (车辆) they can drive around, lots of video-production equipment and more. While making their videos, they have spent time with some of the wor

53、lds best athletes and broke several world records. The secret to the accuracy (精准) of their shots is no secret at all a lot of practice and a spirit of never give up.Since “Dude Perfect” started, all five of the guys have got married, and three of them have had youngsters. Although all of them are n

54、ow responsible adults, theyre still kids at heart, and that comes through clearly in their videos and TV shows.34Which word can describe the five roommates according to the first paragraph?ACareful.BShort-sighted.CCompetitive.DMysterious.35What can we know about the first video of “Dude Perfect”?ATh

55、ey werent able to finish it on time.BIt hardly met the groups high expectations.CIt wasnt put on the internet after being made.DThey didnt expect it would attract so much attention.36The underlined phrase “go viral” is closest in meaning to “_”.Achange completelyBbecome popularCcreate virusesDlook f

56、unny37What can we infer from their experience?AThey have earned a large amount of money.BTheir teachers have taught them not to be proud.CThey have almost forgotten what they earned in university.DThey have become world-famous for their talent for playing basketball.38What does the writer mainly wan

57、t to tell us?ACreative ability can change our life deeply.BTeenagers should learn the skills to make videos.CA wonderful teamwork can lead us to be successful.DYoung students must play basketball well to enter university.(2022湖北武汉三模)After being delayed twice because of bad weather, a team of surveyo

58、rs summited Mount Qomolangma on May 27. It is part of a project to remeasure the current height of the worlds highest mountain.The team consisted of eight members. They set off from a camp at 8,300 meters at around 2: 10 a. m. Nearly nine hours later, they reached the summit successfully. Afterwards

59、, the team worked there for 2.5 hours. They put up a survey marker, installed a global navigation satellite system (GNSS, 卫星导航系统) receiver, and used a snow-depth radar device to collect data. It will take two to three months for researchers to process and analyze(分析) the data.39What is the news main

60、ly about?ASome surveyors reach the top of Qomolangma.BThe weather was too bad to climb before May 27.CBeiDou Navigation Satellite System has been completed.DThe surveyors have posted the latest height of the mountain.40In which section can we read the news?AFashion Show.BNew Discoveries.CReading Fun

61、.DStar Letter.41Where are the surveyors from?ANepal.BIndia.CPakistan.DChina.42What time did the surveyors reach the summit?A2:10 a.m.B4:40 a. m.CAbout 11:00 a.m.D1:30 p.m.43What is the task of the team according to the news?ATo control the bad weather in the area.BTo install a GNSS receiver on the t

62、op.CTo achieve a great dream of the country.DTo measure the height of Qomolangma.(2022广西北海市教育教学研究室一模)Researchers have used high technology to learn about a famous painting by the Dutch painter Johannes Vermeer. The painting is called Girl with a Pearl Earring. Vermeer was considered as one of the gr

63、eatest art masters during the Dutch golden age of painting in the 1600s. The researchers tests have found out important information about how Vermeer did the painting. He began making the work with brown and black paints on a piece of cloth. Then he drew the girls outline (轮廓) in black before workin

64、g from the green background to the foreground. A careful examination, even showed where some of the paints came from. The white came from the Peak District in the northern England. The blue was made from a valuable stone found in Afghanistan. The red was made from insects living in Mexico and South

65、America. Abbie, Vandivere was leader of the research project. She expressed surprise that Vermeer used so much blue in the painting, noting, “The blue paint was more valuable than gold in the seventeenth century.” Vermeer, however, did not travel around the world to get the paints. He most probably

66、bought them in his hometown of Delft. The research findings do not just show information about Vermeers paints, but also tell us about Dutch and world trade in the seventeenth century. Sadly the researchers failed to find out if the girl ever existed (存在). 根据短文内容,选择最佳选项,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑。44Vermeer

67、used _ to start working on the painting.Ablack and whiteBbrown and blackCblue and brownDred and white45According to the research findings, where was the white paint from?AMexico.BAfghanistan.CNorthern England.DSouth America.46Abbie was surprised at so much blue used in the paintings because _.Apeopl

68、e at that time didnt like the colorBthe paint was too common at that timeCfew painters used paint at that timeDthe paint was very expensive at that time47The research hasnt found out _.Awhere Vermeer did the paintingBwho the girl in the painting wasChow Vermeer began his paintingDwhen the girls outl

69、ine was drawn48Which of the following best shows the structure (结构) of the passage?ABCD参考答案:1B2B3A4D5B【解析】【导语】本文是一篇说明文。主要介绍了2022年北京冬奥会的一些运动项目:花样滑冰,冰球,速度滑冰和跳台滑雪。1细节理解题。根据第一框中“There are five events in Figure Skating at the Olympic Winter Games Beijing 2022.”可知,花样滑冰共有5个项目。故选B。2细节理解题。根据第二框“Its a team sp

70、ort played on ice, which combines ice sports and ball games.”可知,冰球是团队运动。故选B。3细节理解题。根据第三框“Its a sport of racing on ice skates that started in the Netherlands.”可知,速度滑冰始于荷兰。故选A。4细节理解题。根据最后一框“It is a sport that combines speed, power and skills.”可知,跳台滑雪是一项结合了速度、力量和技巧的运动。故选D。5细节理解题。根据每一框的最后一句“The competit

71、ion took place from 4 February-20 February 2022.”、“The competition took place from 3 February-20 February 2022.”、“The competition took place from 5 February-19 February 2022.”和“The competition took place from 5 February-14 February 2022.”可知,每项比赛开始的时间是不一样的。故选B。6A7C8B9A10A【解析】【导语】本文主要讲述了太空垃圾的风险及科学家们采取

72、的两种解决方法。6细节理解题。根据“.debris could wipe out a space station or kill an astronaut if he or she is doing a spacewalk, says Live Science”可知,即使是豌豆大小的太空碎片会消灭空间站或杀死宇航员。故选A。7推理判断题。根据“.space debris like this can travel at more than 28,000 km/h. Thats much faster than a bullet(about3,500km/h).”可知,太空碎片的行进速度是28,0

73、00km/h,子弹的速度是3,500km/h,太空碎片是子弹速度的8倍。故选C。8细节理解题。根据“One way is to use a huge net.”和“Another solution is to use robotic arms.”可知,有两种方法解决太空碎片。故选B。9推理判断题。根据“The mission plans to throw the debris into Earths atmosphere”可知,该任务计划是将碎片抛入地球大气层,由于摩擦力碎片会在下降的过程中燃烧。故选A。10最佳标题题。文章主要讲述太空垃圾的风险以及科学家们采取的解决方法。故选A。11B12C

74、13A14B15B【解析】【导语】本是一篇说明文。主要讲了在中国,越来越多的人通过手机视频向世界展示他们的部分生活。11细节理解题。根据第一段“More and more people in China are now showing parts of their lives to the world by videos on their phones”可知,在中国越来越多的人在手机上用视频展示他们生活的一部分。故选B。12细节理解题。根据第二段“Besides leaving reviews on the screen, they can also communicate directly

75、with the hosts by buying virtual(虚拟的) gifts such as flowers, toys and cars for them online.”可知,观众通过在屏幕上留言或购买虚拟礼物与主持人沟通。故选C。13细节理解题。根据第三段“Sometimes I feel lonely and want to talk to people, she says. I feel nice when viewers are paying attention to me.”可知,她使用直播,因为她觉得孤独,想和人说话。故选A。14词义猜测题。根据第四段“However

76、, there are worries about the misuse of live streaming.”可知,此处是说然而,也有人担心直播被滥用。因此“misuse” 是“滥用”的意思。故选B。15推理判断题。根据最后一段“We support the use of live streaming. But people should know the two sides of it, one of the officials said.”可知,我们支持使用直播。但人们应该了解事情的两面性。因此我们能从文章中学到,我们应该正确使用直播。故选B。16A17C18B19D【解析】【导语】本文

77、主要介绍了人体血型的划分以及不同血型的人所具有的不同性格。16细节理解题。根据“Two chemical molecules on the red blood cells make peoples blood different.”可知,红细胞上的两个化学分子使人们的血液不同。故选A。17细节理解题。根据“Your blood type will stay the same through the whole life.”可知,人的血型是不会改变的。故选C。18细节理解题。根据“People with type B: They have strong minds.”可知,B血型的人有坚强的意志

78、。故选B。19标题归纳题。整体浏览全文并结合每段内容可知,本文主要讲述血型的划分、血型与性格的联系。故选D。20A21B22D23C【解析】【导语】本文主要介绍了上海世博会的门票价格。20细节理解题。根据“Peak-Day Ticket”这一列的价格可知,在预售一期买票最便宜,只需170元。故选A。21细节理解题。3月1日是预售三期,平日门票是一人150元,两人是300元。故选B。22推理判断题。根据“Standard-Day Ticket”这一列的价格可知,世博会期间的价格是160元,世博会是从2022年5月1日到2022年10月31日,故有可能是在2022年5月20日买的。故选D。23细节

79、理解题。根据“Evening Ticket”这一列内容可知,上海世博会的游客只能在2022年5月1日之后购买晚间门票。故选C。24A25D26B27A28D【解析】【导语】本文主要介绍了“数独之父”Maki Kaji的生平,着重讲述了他对数独的开发历程。24推理判断题。根据第三段可知,“数独”源于一种拼图游戏;文中第三、四、五段介绍了“数独”的发展,也就是历史;根据“Now millions of people play Sudoku every day. While Sudoku is also a huge money-maker, bringing in millions and mil

80、lions of dollars”可知,数独游戏也是一个巨大的赚钱工具,可以带来数百万美元的收入,很受大家欢迎,这凸显了它的社会地位;文中唯独没有讲到“数独”的未来,所以它的未来对人们来说是个谜,故选A。25细节理解题。根据“However, some publishers in New York and London said no to run Sudoku puzzles in their magazines.”可知,最初纽约和伦敦的一些出版商拒绝在他们的杂志上刊载数独谜题。故选D。26细节理解题。根据“He said that didnt bother him, since he di

81、d it for pleasure.”可知,“数独”给他最大的收获是快乐,故选B。27推理判断题。本文主要介绍了“数独之父”Maki Kaji的生平,着重讲述了他对数独的开发历程,结合第一段和最后一句“Its this kind of spirit that has left many people in the puzzle world so sad to hear Mr. Kajis death.”可知,本文主要是为了纪念“数独之父”Maki Kaji。故选A。28推理判断题。本文主要介绍了“数独之父”Maki Kaji的生平,着重讲述了他对数独的开发历程,所以最可能在“伟大的智者”板块看

82、到。故选D。29C30B31A32B33C【解析】【导语】本文是一篇说明文,科学家发现去往南极洲的船很容易携带入侵物种,对南极洲的生态具有极大的危害。29推理判断题。根据“ But a recent report shows that ships going to Antarctica have connections to ports(港口) around the world. That causes plants or animals from outside to come to this area.”可知,南极洲与很多港口相连,这导致外来的植物或者动物来到这片区域,第一段引出主题物种入

83、侵的问题。故选C。30推理判断题。根据“The scientists worry that ships traveling to Antarctica from all around the world could bring invasive species(入侵物种).”和“In other parts of the world, invasive sea animals and plants have caused trouble after arriving.”可知,其他地方入侵物种会导致严重的问题,科学家担心入侵物种来到南极洲,会让南极洲处于危险之中。故选B。31推理判断题。根据“T

84、here are four kinds of ships that visit Antarctica: tourist ships, research ships, fishing boats, and ships bringing supplies(补给) for scientists.About two-thirds of the ships that visit Antarctica are tourist ships.”可知有四种船来南极洲,其中三分之二的船是旅游船,因此可推测旅游船可能携带的入侵物种最多。故选A。32词义猜测题。根据“and the report makes seve

85、ral suggestions for improving the situation.”可知,南极洲这种处境是很恶劣的,人们正想办法改善,B选项“相当危险”可以描述南极洲目前的处境。故选B。33推理判断题。本文介绍了南极洲物种入侵的问题,因此最有可能出现在地理杂志。故选C。34C35D36B37A38A【解析】【导语】本文主要讲述了“Dude Perfect”组合的成名之路以及他们成名后的发展状况。34推理判断题。根据“Tyler made the shot. Then the rest of the guys tried their own even crazier shots! Each

86、 of them was keen to perform better than the others.”可知,每个人都渴望比别人投得更好,所以可推断,他们都好竞争。故选C。35细节理解题。根据“Little did the friends know that their video, which they posted online, would go viral. In just one week, it had hit 100,000 views.”可知,他们的第一个视频在短短一周内,点击量就达到了10万次,这是他们没有想到的,故选D。36词义猜测题。根据“Little did the

87、friends know that their video, which they posted online, would go viral.”和“In just one week, it had hit 100,000 views.”可知,他们发在网上的视频火了,他们之前都没有想到,所以划线词汇表示“走红”,与become popular“受欢迎”意思相近。故选B。37细节理解题。根据“It is estimated that the groups earnings from YouTube alone are about $2 million a year.”可知,该团队每年仅仅从You

88、Tube上获得的收入就约达200万美元。A项“它们赚了一大笔钱”表述正确。故选A。38推理判断题。本文主要讲述了“Dude Perfect”创作短视频在网上走红的故事,告诉我们:创造力可以改变我们的生活。故选A。39A40B41D42C43D【解析】【导语】本文主要介绍了一些测量员登上珠穆朗玛峰的顶峰,测量珠穆朗玛峰高度的消息。39主旨大意题。根据“a team of surveyors summited Mount Qomolangma on May 27. It is part of a project to remeasure the current height of the worl

89、ds highest mountain.”可知,本文主要介绍了一些测量员登上珠穆朗玛峰的顶峰,测量珠穆朗玛峰高度的消息。故选A。40文章出处题。本文主要介绍了一些测量员登上珠穆朗玛峰的顶峰,测量珠穆朗玛峰高度的消息,与“发现”有关联,所以本文会在“新发现”部分出现。故选B。41细节理解题。根据图片内容“Chinese Team”可知,测量员来自中国。故选D。42推理判断题。根据“They set off from a camp at 8,300 meters at around 2: 10 a. m. Nearly nine hours later, they reached the summ

90、it successfully.” 可知,他们于凌晨2点10分左右从海拔8300米的营地出发,近9个小时后,他们成功登顶。也就是在上午大约11点到达。故选C。43细节理解题。根据图片内容“Chinese Team Remeasures the Height of Qumolangma”及“It is part of a project to remeasure the current height of the worlds highest mountain.”可知,测量队的任务是测量珠穆朗玛峰的高度。故选D。44B45C46D47B48A【解析】【导语】本文主要介绍了研究人员在研究戴珍珠耳环

91、的女孩这幅画,并介绍了这幅画的颜料、绘画过程等。44细节理解题。根据“He began making the work with brown and black paints on a piece of cloth”可知,开始用的是棕色和黑色,故选B。45细节理解题。根据“The white came from the Peak District in the northern England”可知,白色来自英格兰北部的皮克区,故选C。46细节理解题。根据“The blue paint was more valuable than gold in the seventeenth century”可知,因为在十七世纪,蓝色颜料比黄金更值钱,故选D。47细节理解题。根据“Sadly the researchers failed to find out if the girl ever existed”可知,研究人员未能查明这个女孩是否存在过,故选B。48篇章结构题。通读全文可知,第一段介绍研究人员在研究这幅画;第二、三、四段介绍跟这幅画有关的信息,最后一段总结,故选A。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1