1、Unit 3 Is this your pencil?单元话题阅读精练 (含答案)一、 阅读对话,判断正(T)误(F)。Liu Tao: Good morning, Yang Ling.Yang Ling: Good morning, Liu Tao.Liu Tao: Look! There is a schoolbag over there.Yang Ling: Is that your schoolbag?Liu Tao: No. My schoolbag is in the classroom.Yang Ling: Let me have a look(看一看). Oh, its Su
2、Hais.Liu Tao: Su Hai is in the library now. Lets take it to her.Yang Ling: OK. Lets go.( )1. Its in the morning.( )2. There is a school over there.( )3. The schoolbag is Liu Taos.( )4. Liu Taos schoolbag is in the library.( )5. Yang Ling and Liu Tao will take the schoolbag to Su Hai.二、 阅读对话,选择正确的答案。
3、Li Lei: Mike, is this your schoolbag?Mike: Yes, it is.Li Lei: What is that?Mike: Its Helens pencil case.Li Lei: Its nice. Wheres your pencil case?Mike: Its over there. The blue one. This new rubber is for you.Li Lei: Thank you. How nice! Its yellow.( )1. The schoolbag is _.A. Li Leis B. Mikes C. Hel
4、ens( )2. Helens pencil case is _.A. new B. old C. nice( )3. Mikes pencil case is _.A. red B. blue C. yellow( )4. This _ is for Li Lei.A. rubber B. pencil case C. schoolbag( )5. The rubber is _.A. green B. black C. yellow三、 阅读理解。Mum: Get up, George.George: What time is it now, Mum?Mum: Its eight fift
5、een.George: Oh, its late.(At 9:00.)George: Im sorry.Miss Duke: Come in and sit down, please. Open your English book.George: All right. But wheres my English book? Its not in my schoolbag.Maybe its in my study(书房).Miss Duke: You should be careful(仔细的) next time.阅读对话,判断正(T)误(F)。( )1.George gets up at
6、eight oclock.( )2.George is late for school.( )3.Miss Duke is Georges Chinese teacher.( )4.George stands in the classroom because he is late.( )5.George cant find his English book.四、 阅读理解。Helen: Hi, Liu Tao. Is this your schoolbag?Liu Tao: No. My schoolbag is yellow. I think(认为) its Yang Lings.Helen
7、: Yang Ling, is this your schoolbag?Yang Ling: Yes, it is.Helen: Its so nice.Yang Ling: Thank you. Liu Tao, whats this? Is it a toy car?Liu Tao: No. Its my pencil case.Yang Ling: Whats in it?Liu Tao: Two pens, some crayons, a ruler and a rubber.阅读对话,判断正(T)误(F)。( )1.The schoolbag is Liu Taos.( )2.Liu
8、 Taos schoolbag is yellow.( )3.The pencil case looks like(看上去像) a toy car.( )4.The pencil case is Helens.( )5.A ruler is in the pencil case.五、 阅读理解。Grandma: I cant find my hat.Where is it?Mike: Let me help you. Is this your hat?Grandma: No, the black hat is your mothers. My hat is white.Mike: Is it
9、behind the door?Grandma: No, its not there.Mike: Ha!Ha!Grandma, touch(触碰) your head(头).Grandma: Oh, its on my head. Thank you, dear.阅读对话,判断正(T)误(F)。( )1.Mike cant find his hat.( )2.Mikes mother has a white hat.( )3.Mikes grandmothers hat is black.( )4.Mikes grandmothers hat is on her head.( )5.Mike
10、is a good boy.六、 阅读理解。Joe: Hello, Mary. Is this your orange ruler?Mary: Yes, it is.Joe: How nice! Look at my pencil in the pencil case.Mary: Wow! Its yellow. I like the colour.Joe: Me too.Mary: Look! I have some crayons. Lets draw some pictures.Joe: OK.阅读对话,完成下列句子。(每空一词)1. Marys ruler is _.2. Joes p
11、encil is _ the _.3. Joes pencil is _.4. Mary and Joe both(都) like _.5. Mary has _. They will _ some _.参考答案一、1. T 2. F 3. F 4. F 5. T二、1. B 2. C 3. B 4. A 5. C三、1.F 2.T 3.F 4. F 5.T 四、1. F 2.T 3. T 4.F 5.T 五、1.F 2.F 3.F 4T 5.T六、1. orange解析: 由对话 中 的“Hello,Mary. Is this your orange ruler?”和“Yes, it is.
12、”可知,玛丽的尺子是橙色的,故填 orange。2. in, pencil case 解析: 由对话中的乔说“Look at my pencil in the pencil case.”可知,乔的铅笔在铅笔盒里,故填in, pencil case。3. yellow 解析: 由对话中的“Look at my pencil in the pencil case.”和“Its yellow.”可知,乔的铅笔是黄色的,故填 yellow。4. yellow 解析: 由对话中的“I like the colour.”和“Me too.”可知,玛丽和乔都喜欢这个颜色,联系上文,这个颜色指的是黄色,故填 yellow。5. some crayons, draw, pictures 解析:由对话中的玛丽说“Look! I have some crayons. Lets draw some pictures.”可知,玛丽有一些蜡笔,并且提议和乔一起画一些图画,故 填 some crayons,draw, pictures。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有