收藏 分享(赏)

【阅读理解(十五)】小升初英语PEP版阅读理解专项训练.docx

上传人:a**** 文档编号:812122 上传时间:2025-12-15 格式:DOCX 页数:8 大小:42.94KB
下载 相关 举报
【阅读理解(十五)】小升初英语PEP版阅读理解专项训练.docx_第1页
第1页 / 共8页
【阅读理解(十五)】小升初英语PEP版阅读理解专项训练.docx_第2页
第2页 / 共8页
【阅读理解(十五)】小升初英语PEP版阅读理解专项训练.docx_第3页
第3页 / 共8页
【阅读理解(十五)】小升初英语PEP版阅读理解专项训练.docx_第4页
第4页 / 共8页
【阅读理解(十五)】小升初英语PEP版阅读理解专项训练.docx_第5页
第5页 / 共8页
【阅读理解(十五)】小升初英语PEP版阅读理解专项训练.docx_第6页
第6页 / 共8页
【阅读理解(十五)】小升初英语PEP版阅读理解专项训练.docx_第7页
第7页 / 共8页
【阅读理解(十五)】小升初英语PEP版阅读理解专项训练.docx_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、小升初英语PEP版阅读理解专项训练(十五)班级: 姓名:主题1:如何更健康?Health is more important than money and wisdom(智慧).Good health helps us enjoy oulife and get what we need.How can we stay healthy? Here is some helpful advice.Eat more fruit and vegetables. They are full of vitamins. And they can help us keerhealthy and young. K

2、eep a balanced diet and good eating habits.Eat less food with lots of sugar and fat.Eat lots of food high in protein.Exercise every day. Doing sports can help us make our bodies strong.Learn to relax ourselves. Being too tired all the time may make us get sick easily.Give up bad habits, such as drin

3、king and smoking.In a word, if we do this way, well live a healthy life and get fit.( )1.The writer gives us pieces of advice on how to stay healthy.A. three B. four C. five D.six( )2.If your body needs vitamins, you should eat .A. more fruit and vegetables B. more milk and less meatC.more food and

4、fish D. more sugar and sweet snacks( )3. The underlined word “balanced ”means “ ” in Chinese.A.有营养的 B.均衡的 C.健康的 D.美味的( )4. We need to do sports to .A. make us tall B. make us slimC. make us get sick easily D. make us strong( )5. Which of the following is the best title for the passage?A.How to Make

5、Money B.How to Get FitC.Healthy Diet D. Doing More Exercise主题2:夏日圣诞节You see people in movies have a white Christmas inEngland or the United States. But Christmas in Australia isvery different.Christmas (Dec. 25th) comes at the hottest time of theyear in Australia. It can be over 40C in some cities!B

6、ecause it is so hot, people usually have a lunch outsideand swim in the pool during Christmas. They also meet all of their family for Christmaslunch.Christmas lunch is usually a big meal of ham, turkey, salad and seafood.Familymembers all cook something different to bring to the feast(大餐).The sport

7、of cricket(板球) is very popular in Australia. So during Christmas, familymembers also play a game of cricket in the backyard(后院).Australia might not have a white Christmas, but it is still a very exciting and fun time ofthe year.( )1.People in England and the United States can not have a white Christ

8、mas.( )2.Christmas is always the hottest time of the year in Australia.( )3. During Christmas, Australians usually have a lunch outside and swim in the pool.( )4.People in Australia like playing the sport of cricket very much.( )5.Christmas in Australia is not a fun time because it doesnt have a whi

9、te Christmas.主题3:所国际学校的校规The No. 1 International SchoolYou mustYou cantArrive at school by half past seven every morning.Wear jeans.Hand in your homework by eight.Eat or drink in the classroom.You mustYou cantLook clean and tidy.Bring MP3 to school.Be quiet in the library.Run or shout in the school

10、buildings.Stay on the playground at break time.Talk loudly in the hallways.Stand up when a teacher comes into the classroom.Fight.( )1. What cant you do when you are in the school buildings?A. Eat or drink B. Run or shout C.Talk loudly D.Listen to music.( )2.What do you have to do when your teacher

11、comes into the classroom?A. Hand in your homework B.Be quietC. Stand up D.Clean the classroom.( )3.When do you have to get to school every morning?A. By half past seven B. By eightC.By half past eight D.By seven主题4:美国的学制American schools begin in September after a long summer holiday. There are two t

12、ermsin a school year: the first term is from September to January, and the second is from Februaryto June.Most American children begin to go to school when they are six years old. Mostchildren are seventeen or eighteen years old when they finish high school.High school students take only five or six

13、 subjects each term. They usually go to thesame classes every day, and they have homework for every class. After class, they do a lot ofinteresting things.After high school, many students go to colleges. They usually have to pay a lot of money.So many college students work after class to get money f

14、or their studies.( )1.When does summer holidays finish in America?A.September B.August C. May D.February( )2. What does a boy do when he is six years old?A.He has to stay at home B.He can go to high schoolC.He has to go to school D.He always plays at his home( )3. What do high school students in Ame

15、rican do after class?A. They do the homework B. They go to workC.They play basketball D.They do many interesting things.( )4.Why do so many American college students work after class?A. In this way, they can get money for their studiesB. In this way, they can help their parentsC. In this way, they c

16、an learn some useful thingD. In this way, they can help others.( )5. Which of the following is TRUE?A.American students have a two-month summer holiday every yearB.American students have three terms in a year.C.A five-year-old child usually has six subjects at schoolD.American students dont like to

17、go to colleges参考答案主题1:如何更健康?1.C。由文中五个“”标志可以看出,作者总共提出了“5条关于健康的建议”,因而答案为C。2.A。由第一条建议中“Eat more fruit and vegetables. They are full of vitamins.”这一信息可知答案为A。3.B。由画线词所在句之后的“Eat less food with lots of sugar and fat.Eat lots of food high in protein.”这两句可知,该词意思是“均衡的”,因而答案为B。4.D。由第三条建议中“Doing sports can help

18、 us make our bodies strong.”可知答案为D。5.B。第一段中“How can we stay healthy?”这一句是主题句,全文主要讲如何更健康,keep fit和 keep healthy意义相同,均表示“保持健康”,因而正确答案是B。主题2:夏日圣诞节1.B。由第一段第一句“You see people in movies have a white Christmas in England or the UnitedStates.”可知该句错。2.A。由第二段第一句“Christmas (Dec. 25th) comes at the hottest time

19、 of the year in Australia.”可知该句正确。3.A。由第三段第一句“Because it is so hot, people usually have a lunch outside and swim in the pool during Christmas.”可知该句正确。4.A。由第四段第一句“The sport of cricket(板球) is very popular in Australia.”可知本句正确。5. B。由短文最后一句“Australia might not have a white Christmas, but it is still a v

20、ery exciting and fun time of the year.”可知本句错。主题3:所国际学校的校规1. B。根据题干中“cant you do when you are in the school buildings”这一信息,到“Youcant”这一栏里可以找到“在教学楼里不能跑和喊叫”这个信息,因而答案为B。2.C。根据左栏中“Stand up when a teacher comes into the classroom.”这一信息可知答案为C。3.A。由左栏中“Arrive at school by half past seven every morning.”这一信息

21、可知答案为A。主题4:美国的学制1.B。由短文首句“American schools begin in September after a long summer holiday.”可知答案为B。2.C。由第一段中“Most American children begin to go to school when they are six years old.”这一句可知答案为C。3.D。由第二段中最后一句“After class, they do a lot of interesting things.”可知答案为D。4.A。答案出自短文最后一句“So many college students work after class to get money for their studies”,因而选A。5.A。由文中信息可知,美国学校每学年有两个学期,第二个学期六月结束,而第一个学期九月开学,由此可知他们有两个月的暑假,因而A项正确。其他选项均与文中信息不符。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1