ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:9 ,大小:137.12KB ,
资源ID:812084      下载积分:3 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-812084-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(【阅读小火车】2022-2023学年小升初英语阅读话题易错专项练习七-I like sports 我喜欢运动.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

【阅读小火车】2022-2023学年小升初英语阅读话题易错专项练习七-I like sports 我喜欢运动.docx

1、【阅读小火车】2022-2023学年小升初英语阅读话题易错专项练习七I like sports 我喜欢运动(人教PEP版)一、阅读短文,对的在题前括号内写(T),错的写(F)。 Everyone in our school loves sports. Every morning after we get up, we do morning exercises. After the second class we do exercises again. We only have PE classes twice a week, but we do physical training (锻炼)at

2、 five every afternoon. The most popular sport is basketball. All the boys like playing it and many of the girls like it, too. Another(另一) popular sport is football and in every class there are a lot of football fans. Volleyball is often played when the weather(天气)is fine. We have school teams in bas

3、ketball, football and volleyball. Our teams often have matches with teams from other schools. When there is a match many of us go to watch it.Besides(除之外) ball games, some of us like track-and-field events(田径项目), and we often practice running, jumping and throwing. Every term we have tests(测试) in th

4、ese events and once a year, we hold a sports meeting.( )1.Some of us dont like sports in our school.( )2.We have three PE classes a week.( )3.Every boy of our school likes playing basketball.( )4.We often have ball games with teams from other schools.( )5.There arent any tests running, jumping and t

5、hrowing in our school.二、阅读短文,选择出正确答案。Do you know there are two kinds of football games? One is American football, and the other is soccer. In China many young men like playing soccer. It is very popular. But the Chinese dont call it soccer. We call it football. There are eleven players on a team. An

6、d the ball is round. Only the goalkeeper can touch the ball with his hands. The other players cant touch the ball with their hands.In American, soccer is not very popular. They like playing American football. It is very different. The ball is not round. It likes a big egg. There are also eleven play

7、ers on a team. All the players can touch the ball with feet and hands.( )1. How many kinds of football games are there? A. Three B. Two C. Four( )2. Do the Chinese like playing soccer? A. Yes, they do. B. No. they dont. C. Yes, I do.( )3. What do the American people like very much? A. playing Americ

8、an football. B. Playing soccer. C. Watching TV.( )4. How many players are there on a soccer team? A. Eight . B. twenty-two. C. Eleven( )5. Whats the shape (样式)of the soccer? A.Round. B. Egg. C. Oval.三、阅读短文,选择出正确答案。Hello, everyone My name is Johnson. Im a middle school student. I am a soccer fan(迷).

9、I play soccer after school every day. My father is a soccer fan, too. He plays soccer very well. I like playing soccer with my father very much. We have a great collection of 15 soccer balls. But my mother and my sister dont like soccer. They only watch TV at home. They say many TV programs(节目) are

10、very interesting. ( ) 1. What sport do Johnson and his father like? A.Playing soccer. B.Playing volleyball. C. Playing basketball. ( )2. _ plays soccer very well. A.Johnson B. Johnsons father C.Johnsons mother( )3. Does Johnson play soccer with his father? A. Yes, he does. B.No, he doesnt. C. We don

11、t know.( )4. How many soccer balls do Johnson and his father have? A. Many. B. 15. C. We dont know.( )5. Do Johnsons mother and sister play soccer? A. Yes, they do. B. We dont know. C. No, they dont.四、阅读短文,选择出正确答案。 Hello,My name is Mike.Last Sunday was a funny day. Liu Tao came to my home in the mor

12、ning. We studied English together. We read some funny English stories. At about ten oclock, we went to Chennan Park on foot. And we fished there. It was very interesting. We cooked lunch at about 12 oclock and it was very nice. Then we cleaned the kitchen. We watched TV after lunch. At about 4 ocloc

13、k in the afternoon, we played football.( )1. Mike watched TV _. A. in the morning B. in the afternoon C. in the evening( )2. Mike and Liu Tao went fishing _. A. at home B. in Chenan Park C. at school( )3. They went to the park _. A. on foot B. by bus C. by bike( )4. This afternoon they also _. A. pl

14、ayed football. B. played basketball. C. played table tennis.( )5. Who cooked lunch? _. A. Mike. B.Mikes mother. C. Mike and Liu Tao.五、阅读短文,对的在题前括号内写(T),错的写(F)。Its Sunday afternoon. The weather is fine. We are holding a basketball match between boys and girls. All the students are watching. They are

15、excited.Look! Sarah has the ball now. She is a good basketball player in our class. She passes it to Amy. Yeah, its a goal! How surprise the girls are!Now, Lily has the ball. She wants to pass it to Lucy, but it hits her head. It hurts her head. Shes a little sad. Just then a very short but smart bo

16、y called Wu Binbin catches the ball. He bounces the ball and then passes it to Zhang Peng. Zhang Peng is standing under the basket. Zhang Peng catches the ball and throws it to the basket. Oh, No! it flies into the basket and falls down to the ground from the other side of the basketball.The girls w

17、in the match! The boys feels a little sad and they want to have another match with the girls next Sunday!( )1.Tomorrow is Sunday.( )2.Sarah is a good basketball player.( )3.Lily doesnt want to pass the ball to Lucy.( )4.Wu Binbin passes ball to Zhang Peng.( )5.The boys win the match.六、阅读短文,对的在题前括号内写

18、(T),错的写(F)。Today is Sunday. John doesnt go to school. He feels bored. His friends call him.They are going to play football together. John is excited. But he doesnt do well in the match. He is angry with himself. At last, his team fails. John feels sad. When he gets home, he is very tired. His mother

19、 cooks noodles for supper. Its his favourite food. John is very happy.( )1.Today John doesnt go to school.( )2.John is going to play football with friends.( )3.John win the match.( )4. Johns mother cooks noodles for dinner.( )5.Johns favourite food is noodles.七、阅读下面对话,判断对错,对的在题前括号内写(T),错的写(F)。 A: Wh

20、at a fine day! B: Yes. Its quite a good day to have Sports Festival! There are so many students in the playground. The matches are very exciting. A: Look! Helen and Yang Ling are running. Helen is behind Yang Ling now. B: Though (尽管)Helen is much taller than Yang Ling, she doesnt do well in running

21、races.A: Maybe you are right. Look, Liu Tao and David are jumping. Who do you think will be the winner(赢家)?B: Liu Tao jumps higher than some of the boys in his class. But David jumps higher than him. I think David will win the game.A: Oh, Mike breaks the record(打破记录)of the long jump. He jumps 2.7 me

22、tres. What about Tom? He is very good at long jump.B: Let me see. He jumps 2.6 metres. What a pity(遗憾)! ( ) 1. Its a rainy day.( ) 2. The students are in the park.( ) 3. Yang Ling runs faster than Helen.( ) 4. Liu Tao doesnt jump as high as David.( ) 5. Mike breaks the record of the long jump.八、阅读短文

23、,判断句子对错,对的在题前括号内标注“T”,错的“F”。The Green Family are talking about their winter holiday .They wen to visit many places in China.Mr Green wants to visit Tibet(西藏).He wants to climb the mountains and ride a horse. Ms Green wants to go to HongKong .She wants to do some shopping .Jack wants to go to Harbin.

24、He wants to see the beautiful snow and he wants to skate(滑冰)and ski(滑雪).Mary wants to go to HangZhou .She likes the West Lake and she wants to row a boat.( )1、The Green family are going to visit China in winter holiday.( )2、Mr Green wants to ride a horse in Tibet.( )3、Mr Green wants to do some shopp

25、ing in HongZhou.( )4、Jack wants to skate and ski in Harbin.( )5、Mary wants to row boat in HongKong.九、阅读短文,判断正(T)误(F)。Its Sunday afternoon. The weather is fine. There is a football match between class 2 and class 4. Many students are watching. Theyre excited. Now, Zhang Wei has the ball. He passes it

26、 to Wei Kun. But Wei Kun cant kick the ball. Then John has the ball. The ball flies to Zhang Weis arm. Zhang Wei is very angry. The ball files into the goal. How is Zhang Wei feeling? He is so happy! Class 4 won the game. Class 2 is very sad.( ) 1. There is a basketball match on Sunday afternoon.( )

27、 2. Wei Kun cant kick the ball.( ) 3. Zhang Wei is happy when to ball flies to his arm.( ) 4. Zhang Wei is happy when the ball flies into the gate.( ) 5. Class 2 is not sad in the end.十、阅读短文,根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。Why do some men and women climb mountains,cross deserts and go to freezing cold parts of

28、the world? No one makes them to do these.Do they climb mountains to get to the top? Do they cross deserts to get to the other side? Do they go to freezing cold places because they like the cold?Of course these are not the real reasons.They do these difficult(困难的)things to show us something about hum

29、an beings. They climb high mountains to show us how strong and brave we can be. They go to the South Pole and the North Pole to show us that we can live even in the coldest and the most dangerous places in the world.Today,men and women go up in spaceships to show us how we can travel in space. Scien

30、tists learn a lot from them when they come back.We are lucky that some people do the most dangerous things and go to the most dangerous places.( )1.People go to dangerous places because they are told to go there.( )2.Only men do dangerous things like climbing mountains and crossing deserts.( )3.Peop

31、le do these difficult things to show us something about human beings.( )4.Scientists learn a lot from people who go up in spaceships.参考答案一、1.F 2.F 3.T 4.T 5.F短文表达学校里有的体育运动,班上同学们喜欢的球类运动。【点评】本题考查阅读理解,通读短文后,先阅读题干,理解题干意思,再带着问题回原文寻找答案,然后判断句子是否正确。二、1. B2. A3. A4. C5. B文章讲述两种不同的类型的足球区别。【点评】考查阅读理解,首先看懂短文,然后

32、根据题目要求作答,注意答案要在文中找。三、1.A 2.B 3.A 4. B 5.C 1.【详解】根据文中I am a soccer fan.和My father is a soccer fan, too.可知,Johnson和他爸爸喜欢的运动是踢足球。2.【详解】根据文中My father is a soccer fan, too. He plays soccer very well.可知,Johnson的爸爸足球踢得很好。3.【详解】根据文中I like playing soccer with my father very much.可知,Johnson喜欢和爸爸一起踢足球。4.【详解】根据

33、文中We have a great collection of 15 soccer balls.可知,Johnson和他爸爸有15个足球。5.【详解】根据文中But my mother and my sister dont like soccer.可知,Johnson的妈妈和妹妹不喜欢足球,也就不踢足球。四、1. B2. B3. A4. A5. C短文讲述了迈克和刘涛上周天一起写作业,去公园,等。【点评】考查阅读理解,首先看懂短文,然后根据题目要求作答,注意答案要在文中找。五、1. F 2. T 3. F 4. T 5.F文章讲述了班级开展了男生和女生比赛篮球,比赛过程中发生的一些趣事,最后女

34、生赢得了比赛。【点评】本题考查阅读理解,通读短文后,先阅读题干,理解题干意思,再带着问题回原文寻找答案,然后判断句子是否正确。六、1. F 2. F 3. T 4. T 5.T对话讲述了艾米要去邮局但是不认识路,迈克告知她如何去。【点评】本题考查阅读理解,通读短文后,先阅读题干,理解题干意思,再带着问题回原文寻找答案,然后判断句子是否正确。七、1. F 2. F 3. F 4. T 5.T对话讲述了艾米要去邮局但是不认识路,迈克告知她如何去。【点评】本题考查阅读理解,通读短文后,先阅读题干,理解题干意思,再带着问题回原文寻找答案,然后判断句子是否正确。八、1. T 2.T 3.F 4.T 5.

35、F文章大概讲述格林一家在讨论她们寒假将要去哪里,有想要去西藏爬山,香港购物,哈尔滨滑雪等。【点评】考查阅读理解,首先看懂短文,然后根据题目要求作答,仔细读题目,把题目带到文中找答案。九、1. F 2.T 3.F 4.T 5.F短文描述了2班和3班之前的足球比赛,最后4班赢得了这场比赛。【点评】本题考查阅读理解,通读短文后,先阅读题干,理解题干意思,再带着问题回原文寻找答案,然后判断句子是否正确。十、1. F 2.F 3.T 4.T 5.F短文讲述了为什么有些男人和女人回去做一些困难的事情,比如登山、穿过沙漠、到很冷的地方。【点评】本题考查阅读理解,通读短文后,先阅读题干,理解题干意思,再带着问题回原文寻找答案,然后判断句子是否正确。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1