ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:25 ,大小:109.50KB ,
资源ID:806029      下载积分:9 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-806029-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(宁夏回族自治区银川市第一中学2020届高三第四次模拟考试英语试题 WORD版含解析.doc)为本站会员(高****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至service@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

宁夏回族自治区银川市第一中学2020届高三第四次模拟考试英语试题 WORD版含解析.doc

1、英语试题注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.作答时,务必将答案写在答题卡上。写在本试卷及草稿纸上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分:听力理解(共两节。满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?

2、A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。1. Where does the conversation probably take place?A. In a telephone booth. B. In a clothes shop. C. In a post office.2. Why does the woman dislike the movie?A. Its too long. B. Its a foreign movie. C. Its too violent.3. How does the man learn about animals?A. By surf

3、ing the Internet. B. By reading a few books. C. By watching a TV program.4. What is the probable relationship between the speakers?A. Husband and wife. B. Salesman and buyer. C. Customer and waiter.5. What does the man want the woman to get for him?A. Hard drinks. B. Mineral water. C. Some medicine.

4、第二节(共15小题;每小题1.5 分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A.B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What will the woman do?A. Take up a new job. B. Have the man promoted. C. Start her own company.7. When did the man get a pay raise last time?A. Thr

5、ee years ago. B. Five years ago. C. Eight years ago.听第7段材料,回答第8至10题。8. Why did the man have an operation?A. He took drugs mistakenly. B. He had a stomach problem.C. He felt painful all the time.9. How did the man feel shortly after the operation?A. Relieved. B. Puzzled. C. Uncomfortable.10. Where do

6、es the woman suggest the man go with her?A. To a hospital. B. To a restaurant. C. To a grocery store.听第8段材料,回答第11至13题。11. Whats the mans attitude towards the indoor wildlife center?A. Favorable. B. Ambiguous. C. Uninterested.12. What animal did the man fail to see?A. Sharks. B. Butterflies. C. Tree

7、frogs.13. What is the woman eager to do?A. Visit the indoor wildlife center again.B. Read more about the wildlife animals.C. Go home and have a rest immediately.听第9段材料,回答第14至17题。14. Why does the man talk to the woman?A. To consult about an association.B. To invite her to act as a president.C. To ask

8、 for help with his school work.15. What year is the woman in?A. The first year. B. The second year. C. The fourth year.16. How much is the four-year membership fee?A. 10. B. 35. C. 40.17. What is peer coaching?A. A challenging sport.B An activity about study.C. An international conference.听第10段材料,回答

9、第18至20题。18. What is the speaker volunteering as in the organization?A. A doctor. B. An engineer. C. A food expert.19. What is required to become a volunteer for MSF?A. The skills of designing websites.B. The ability to work independently.C. The great interest in leading a team.20. What is the speake

10、rs purpose?A. To introduce a demanding position.B. To share her volunteering experience.C. To look for volunteers for an organization.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分 )第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AThe Danish lifestyle concept of hygge means many indescribable feeling of c

11、omfortable things to many people. Now, join us in visiting some of the best hygge places.1. Manhausen (Manshausen,Norway)Adventure-seeking people neednt look further than Manhausen, a 55-acre island escape in Norways Grotoya strait. Not to be missed: the saltwater hot tub overlooking the sea and fam

12、ily-style meals enjoyed fireside at the main house. The baby sitting service also available.Get more information here.2. Cedar Lakes Estate (Port Jervis,New York)Occupying 500 bucolic acres, this turn-of-the-century summer camp now houses a host of luxury, lodge-style cabins. Bike the grounds, paddl

13、e the lakes, swim in the outdoor heated pool or head to a nearby mountain for a day of skiing. Then lie down with a great book beneath a fur blanket, turn on your fireplace and get your snuggle on.Get more information here.3. Soho Farmhouse (Oxfordshire,England)This Oxfordshire countryside members-o

14、nly club offers up a British version of hygge. Among the splendid propertys coziest offerings: the community farmyard and the Studio Cabin guest room, which boasts views of the lake.Get more information here.4. Salt House Inn (Provincetown,Massachusetts)This charming coastal town now boasts a 19th-c

15、entury-shingled cottage turned hotel. Book your visit during the quiet, windswept off-season (January through March) for some salty fresh air on the beach.Get more information here.1. If you are taking a baby, which one may suit you best?A. Manhausen.B. Cedar Lakes Estate.C. Soho Farmhouse.D. Salt H

16、ouse Inn.2. What is special about Soho Farmhouse?A. Water scenery.B. Limited access.C. Outdoor activities.D. Family-style meals.3. Where is this text most probably taken from?A. A magazine.B. A brochure.C. A textbook.D. A website.【答案】1. A 2. B 3. D【解析】本文为应用文,介绍了几个最适合体验来自丹麦的名为Hygge的生活方式的地方。【1题详解】细节理解

17、题。根据文章第二段The baby sitting service also available.可知,Manhausen提供婴儿看护服务,适合带宝宝去,故选A项。【2题详解】推理判断题。根据This Oxfordshire countryside members-only club offers up a British version of hygge.可知,Soho Farmhouse只接受牛津郡乡村的会员,所以进入是有限制的,故选B项。【3题详解】推理判断题。文中介绍一个地方都会加上Get more information here.这句话,也就是说可以通过点击某个链接获取更多信息,这

18、说明这篇文章最有可能是来自于某个网站。故选D项。BDeciding to get her moneys worth out of the wedding dress on which she spent over $1,000, an Australian woman has been wearing her wedding dress, a year after her wedding.43-year-old Tammy Hall adopted a new lifestyle-anti-consumerism (反消费主义) lifestyle in 2016, after a trip

19、to India opened her eyes to how much we as a society consumed. She decided not to buy any new clothes or footwear for a whole year after she returned home to Adelaide, in Southern Australia, and she managed to make it.But last year, as her wedding day approached, she faced a dilemma. She wanted to l

20、ook good on the most important day of her life, but how could she spend a small fortune on the wedding dress she would only wear on that day?In the end I decided that if I was going to get a wedding dress, Id make sure I could get my moneys worth, Hall tells PA Real Life.The first time I wore it aft

21、er the wedding was to vote in the Australian election in early 2019, the 43-year-old adds. Since then, its been to all sorts of places. Wearing it on a crowded train was especially funny, but Ive worn it to do housework, to football games and to the gym.Hall says that she has gotten some strange loo

22、ks from people, but no irritating comments. It may have something to do with the fact that the dress is not the fanciest, but she believes people are just too reserved to say anything. Anyway, she doesnt really care, because she knows she has to hit the goal she has set and wearing the dress multipl

23、e times is the most reasonable way she could think of to make the most of her wedding dress.Hall now plans to wear her wedding dress on a trip to Iceland that she and her partner will take next summer.4. Why did Tammy Hall adopt a new lifestyle?A. To adapt herself to Indian life.B. To cut down her c

24、onsumption.C. To save money for her next trip.D. To get prepared for her wedding.5. What did Tammy Hall do to get her moneys worth out of her wedding dress?A. She brought fun to people with it.B. She tried to wear it to earn money.C. She wore it repeatedly in daily life.D. She got it exchanged again

25、 and again.6. Which of the following best explains the word irritating underlined in paragraph 6?A. Thrilling.B. Annoying.C. Amusing.D. Confusing.7. What can we infer about Tammy Hall?A. She is determined to turn her ideas into practice.B. She values her wedding dress less than her trips.C. She has

26、been struggling to make the ends meet.D. She has influenced peoples lifestyle widely.【答案】4. B 5. C 6. B 7. A【解析】【分析】这是一篇新闻报道。文章讲述了,一位反消费主义观念的澳大利亚妇女,为了避免浪费,结婚后一直穿婚纱做各种事,她认为多次穿上这件婚纱是利用婚纱最合理的方式。【4题详解】细节理解题。由题干关键词Tammy Hall和a new lifestyle可将答案定位到第二段。由第二段的句子“43-year-old Tammy Hall adopted a new lifestyle

27、-anti-consumerism(反消费主义)lifestyle in 2016, after a trip to India opened her eyes to how much we as a society consumed.”和“She decided not to buy any new clothes or footwear for a whole year after she returned home to Adelaide”可知,43岁的Tammy Hall在2016年接受了一种新的生活方式反消费主义,因为此前一次印度之行让她看到了我们这个社会消费了多少东西,回到Adel

28、aide后,她决定一整年不买任何新衣服或新鞋,说明她认为社会存在过度消费,所以接受反消费主义并缩减消费。所以为什么塔米霍尔采取了一种新的生活方式是为了减少消费。故选B项。【5题详解】细节理解题。由第四段的句子“Id make sure I could get my moneys worth”和第五段的句子“The first time I wore it after the wedding was to vote in the Australian election in early 2019,”和“Since then, its been to all sorts of places. We

29、aring it on a crowded train was especially funny, but Ive worn it to do housework, to football games and to the gym.”可知,为了确保从婚纱中得到价值,婚礼后她穿婚纱去2019年初的澳大利亚大选中投票,从那以后,婚纱去过各种各样的地方,在拥挤的火车上穿它特别有趣,但我穿它做家务、踢足球和健身;可知Tammy Hall在日常生活中穿婚纱。故选C项。【6题详解】词义猜测题。由倒数第二段的句子“Hall says that she has gotten some strange look

30、s from people, but no irritating comments. It may have something to do with the fact that the dress is not the fanciest, but she believes people are just too reserved to say anything.”可知,可能是与这件衣服不是最华丽的有关,但Tammy Hall认为是人们太拘谨了以致于什么也说不出来有关,人们并未发表什么使人恼怒的评论,只是有一些奇怪的表情,所以此处irritating意为“令人恼怒的”。故选B项。【7题详解】推

31、理判断题。由第二段的句子“She decided not to buy any new clothes or footwear for a whole year after she returned home to Adelaide, in Southern Australia, and she managed to make it.”(回到Adelaide后,她决定一整年不买任何新衣服或新鞋,并做到了),第四段的句子“In the end I decided that if I was going to get a wedding dress, Id make sure I could ge

32、t my moneys worth”(假如我要买一件婚纱,我会确保我能得到钱的价值在第五段用天天穿婚纱的行动做到了)和倒数第二段的句子“Anyway, she doesnt really care, because she knows she has to hit the goal she has set and wearing the dress multiple times is the most reasonable way she could think of to make the most of her wedding dress.”(不管怎么说,她其实并不在乎,因为她知道自己必须

33、达到自己设定的目标,而多次穿上这件婚纱是她能想到的最合理的方式,才能最大限度地利用自己的婚纱。)由此推断出Tammy Hall是一个能把想法付诸实践的人。故选A项。【点睛】词义猜测是应用英语的重要能力,也是高考中必考的题型。它不但需要准确无误地理解上下文,而且要有较大的泛读量,掌握或认识较多的课外词汇。做这种类型的技巧之一:要根据词、词组、句子所在的语境上下文来判断其意义,即有时短文中出现一个需要猜测其意义的词或短语,上文或下文接着出现其定义或解释,这就是判断该词或短语意义的主要依据。命题者在出这类题时惯用常规词义来麻痹考生,我们要特别注意熟词生义,切不可脱离语境主观臆断。如在第3小题中,要猜

34、测irritating的意思,可从画线单词后一句“It may have something to do with the fact that the dress is not the fanciest, but she believes people are just too reserved to say anything.”得出,可能是与这件衣服不是最华丽的有关,但Tammy Hall认为是人们太拘谨了以致于什么也说不出来有关,人们并未发表什么使人恼怒的评论,只是有一些奇怪的表情,所以此处irritating意为“令人恼怒的”。故选B项。CBattling freezing temper

35、atures, total darkness, and other dangerous flying conditions, a plane left the South Pole on Wednesday after rescuing a sick worker from a U.S. research base. After the patient and flight crew rest , the plane will make its way to South America , where the patient will receive medical care .The dar

36、ing rescue mission(任务)began last week when two planes flew from Canada to Rothera, a British base on the Antarctic Peninsula. On Tuesday, just one of the planes left Rothera on a 10-hour trip to the Amundsen-Scott South Pole Station, where the sick worker was located.The station is usually unreachab

37、le during Antarcticas long winter, from February to October. Forty-eight people live at the base, including a doctor and a physicians assistant. But when the crew there determined the worker needed medical help that couldnt be provided on site, the emergency rescue mission began.A small crew, includ

38、ing a pilot, co-pilot, medical worker, and flight engineer, made the 1, 500-mile trip from Rothera in a Twin Otter plane. It is the only type of plane capable of flying in Antarcticas winter cold. It can operate in temperatures as low as-103F. The temperature in the South Pole on Tuesday was -73F .

39、In such conditions, an aircrafts fuel and even its batteries need to be warmed up before it can take off.The pitch-black sky and the threat of high winds and sudden weather changes make such flights extremely risky and rare. This rescue is only the third time an emergency mission has been made to th

40、e research base since 1999. The National Science Foundation, which runs the station, has not said who was rescued, or the medical condition of the person. The names of the crew members who made the daring flight have not been made public either . But according to Peter West, a National Science Found

41、ation spokesman, the mission “went all according to plan”.8. Why did the plane fly to the Amundsen-Scott South Pole Station?A. To do scientific research.B. To transport medicineC. To rescue a sick worker.D. To supply necessities.9. What do we know about the Amundsen-Scott South Pole Station?A It is

42、a British research base .B. It is a US research base.C. It is a ten-hour flight from Canada .D. It is a medical centre on the Antarctic Peninsula.10. From the third paragraph we can infer .A. the doctor there is not experiencedB. the base is lack of medicineC. the patient asked to be taken backD. th

43、e patient was seriously ill11. What could be the best title for the passage?A. A daring rescueB. An interesting flightC. Flying to AntarcticD. Patient receives medical care【答案】8. C 9. B 10. D 11. A【解析】本文是一篇记叙文。本文主要讲述一次大胆的营救:一架冒着严寒、黑暗和其他危险飞行条件的飞机飞往南极营救了美国一个研究基地的一名生病的工作人员。【8题详解】细节理解题。根据文章第二段“On Tuesda

44、y, just one of the planes left Rothera on a 10-hour trip to the Amundsen-Scott South Pole Station, where the sick worker was located.( 周二,只有一架飞机离开罗塞拉,前往阿蒙森-斯科特南极站,这名生病的工作人员就在那里。)”可知,飞机飞往阿蒙森-斯科特南极站是为了一名生病的工作人员。故选C。【9题详解】细节理解题。根据文章第一段“Battling freezing temperatures, total darkness, and other dangerous

45、 flying conditions, a plane left the South Pole on Wednesday after rescuing a sick worker from a U.S. research base. (一架冒着严寒、黑暗和其他危险飞行条件的飞机,在营救了美国一个研究基地的一名生病的工作人员后,于周三离开了南极。)”可知,阿蒙森-斯科特南极站是美国的一个研究基地。故选B。【10题详解】推理判断题。根据文章第三段“But when the crew there determined the worker needed medical help that could

46、nt be provided on site, the emergency rescue mission began.”可知,那里的工作人员确定这名研究人员需要医疗帮助,但现场无法提供,需要紧急救援。从而推断出,这名工作人员病得很重。故选D。【11题详解】主旨大意题。根据文章第一段“Battling freezing temperatures, total darkness, and other dangerous flying conditions, a plane left the South Pole on Wednesday after rescuing a sick worker f

47、rom a U.S. research base.”和第二段“The daring rescue mission(任务)began last week when two planes flew from Canada to Rothera, a British base on the Antarctic Peninsula.”及全文内容可知,本文主要讲述一次大胆的营救:一架冒着严寒、黑暗和其他危险飞行条件的飞机飞往南极营救了美国一个研究基地的一名生病的工作人员。所以“A daring rescue(一次大胆的营救)”作为文章标题最为合适。故选A。DThis is whats known as

48、a Buddy or Friendship Bench. Theyre needed because playgrounds can be lonely places sometimes. And these benches can help pupils feeling lonely to find a friend. Benches like this have been around for a while now in some schools. But in Ireland, they are trying to do something a bit different with t

49、hem.This school in Cork in the south of Ireland is the 47th to get one from a social enterprise called Buddy Bench Ireland that doesnt just provide schools with benches, it also runs special workshops with trained child psychiatrists. They use the bench as an opportunity to start conversations about

50、 mental well-being. They talk about the importance of being aware of your feelings and those of others. The children need to understand what the bench is about, what it symbolizes friendship, listening to each other and the most important thing is to express feelings.But do children actually use the

51、 bench? Its something an independent academic study has been looking at. We found that 40% of the children told us that they had actually used the benches at the time of the study. And over 90% said that they would talk to a child if that child was sitting on the bench. So, certainly there doesnt ap

52、pear to be any issues around whether they are properly used. Childrens mental health at school is increasingly a concern in many countries. Buddy Bench Ireland is hoping these benches will not only handle issues like social isolation and bullying but also give a future generation the confidence to o

53、pen up about their feelings. Therefore, they are attempting to make the bench gain high popularity in Ireland schools in a larger scale.12. Why the school in Cork in the south of Ireland uses the bench?A. To help children with psychological problems fully recover.B. To replace the old benches in sch

54、ool.C To cut the cost of schools facility.D. To start conversations about mental well-being.13. What makes the bench work in Ireland schools?A. Teachers and parents encourage children to try it.B. All the children understand what the bench is about.C. Most children are willing to express feelings.D.

55、 The bench helps children get rid of loneliness.14. What will Buddy Bench Ireland expect of the bench?A. It will deal with social isolation and bullying completely.B. It will motivate a future generation to bravely convey their feelings.C. It will make children prefer the bench to old one.D. It will

56、 appeal to more students to sit on it.15. In your opinion, what content will be covered in the following paragraph ?A. The reasons for the popularity of the bench.B. The importance of being aware of students mental well-being.C. The concrete approaches to promoting the use of the bench in more schoo

57、ls.D. The ways to make the bench function effectively.【答案】12. D 13. C 14. B 15. C【解析】这是一篇说明文。主要讲述爱尔兰学校在操场上使用一种长凳,以此来帮助感到孤独的学生找到一个朋友。希望能通过长凳激励孩子们勇敢地传达情感。这种长凳来自名为Buddy Bench Ireland的社会企业,文章还说明了长凳的使用情况,以及Buddy Bench Ireland对长凳的期望。【12题详解】细节理解题。根据第二段中They use the bench as an opportunity to start conversa

58、tions about mental well-being.可知他们利用长凳作为开始谈论心理健康的机会。由此可知,爱尔兰南部科克的学校使用这种长凳是为了开始谈论心理健康。故选D。13题详解】推理判断题。根据第二段中The children need to understand what the bench is about, what it symbolizes friendship, listening to each other and the most important thing is to express feelings.可知孩子们需要理解长凳是什么,它象征着什么友谊,倾听彼此,

59、最重要的是表达感情。由此可推知,爱尔兰学校的长凳作用是为了让大多数孩子愿意表达感情。故选C。【14题详解】细节理解题。根据第三段中Buddy Bench Ireland is hoping these benches will not only handle issues like social isolation and bullying but also give a future generation the confidence to open up about their feelings.可知Buddy Bench Ireland希望这些板凳不仅能处理像社会孤立和欺凌这样的问题,还

60、能给下一代敞开心扉表达情感的信心。由此可知,Buddy Bench Ireland希望长凳可以激励下一代勇敢地表达他们的感情。故选B。【15题详解】推理判断题。根据最后一段中Therefore, they are attempting to make the bench gain high popularity in Ireland schools in a larger scale.可知因此,他们试图在更大的范围内使板凳在爱尔兰的学校中得到高度的普及。由此可推知,接下来的段落会包括促进更多学校使用教学椅的具体方法。故选C。第二节(共5小题,每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项

61、中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Taking off a maskTo avoid being infected with the virus, its important to take off the protective masks in a proper way after using it.*_16_.Depending on what you were doing with your hands before you remove your mask, you may need to wash your hands. Or you may need to re

62、move medical gloves, wash your hands, then remove the mask.*Remove the mask carefully.In general, remove the mask by only touching the edges, straps, loops(环形), ties or bands. _17_. Ear Loops Use your hands to hold the ear loops and remove them from around each ear. Ties/Straps Use your hands to unt

63、ie the bottom straps first, then untie the top straps. Remove the mask while holding onto the top ties. Bands Use your hands to bring the bottom band up and over your head, then use your hands to do the same with the top band. Remove the mask from your face while holding the top elastic band.* Dispo

64、se of your mask safely.Medical masks are designed to only be used once. _18_. In medical settings there is most likely a garbage bin specifically for items like used masks and gloves. In a non-medical setting where the mask could be contaminated(污染), place the mask inside a plastic bag. _19_.*Wash y

65、our hands again.Once youve disposed of the mask safely, wash your hands once more. _20_A. Tie the plastic bag closed and then throw the plastic bag in the garbage bin.B. You must ensure theyre clean and didnt get contaminated by touching the dirty mask.C. Check the medical mask.D. Clean your hands.E

66、. Do not touch the front part of the mask which may be contaminated.F. Therefore, when you take the mask off, place it in the trash immediately.G. Ensure the proper side of the mask faces outwards.【答案】16. D 17. E 18. F 19. A 20. B【解析】【分析】本文是说明文。给我们介绍了正确取下防护口罩的步骤和注意事项。【16题详解】本空是主题句。根据下文的you may need

67、to wash your hands.和Or you may need to remove medical gloves, wash your hands可知本段强调取下防护口罩前一定要把手洗干净,D项Clean your hands.表达了此意,又适合作为标题,故选D。【17题详解】本段主题是小心取下口罩。上句提到by only touching the edges, straps, loops(环形), ties or bands.说明摘下防护口罩时能接触的部位,E项:切勿触摸口罩前部,以免受污染。与上句转折,是介绍不能接触的部位。故选E。【18题详解】本段主题是安全处理掉摘下的口罩。上句

68、提醒医用口罩只能使用一次,F项:因此,当您摘下口罩时,请立即将其放入垃圾桶。是对一次性口罩的处理,前后句是因果关系,故选F。【19题详解】上句提到在非医疗环境的口罩可能被污染,建议将口罩放到一个塑料袋。A项:把塑料袋捆好,然后扔进垃圾桶。与上句承接,是下一步的做法。故选A。【20题详解】本段主题是再次洗手。上句提到安全处理完口罩后,请再次洗手。B项:你必须确保它们是干净的,不会因为接触脏口罩而被污染。与上句承接,选项中的they指的是上句中的your hands,故选B。【点睛】七选五解题方法:一、总体方法先确定出题的位置;读题干,再读需要填入句子的上下句,画出关键词;读文章各段落,确定段落中

69、心句和文章主题句;通读文章确定上下句和选项之间的逻辑关系。二、根据出题位置的不同,说说各自不同的解题方法。1、出题位置设在段首1)查找同义词或其他相关的词,推断出主题句。小题1是主题句。根据下文的you may need to wash your hands.和Or you may need to remove medical gloves, wash your hands可知本段强调取下防护口罩前一定要把手洗干净,D项Clean your hands.表达了此意,又适合作为标题。 2)锁定关键词,然后在并列、转折、因果等选项中查找相关特征词。通常正确答案的最后一句与空白后的第一句在意思上是紧

70、密衔接的。2、出题位置在段落中比较上下文的关键词来锁定答案阅读各个空的前后句,标记关键词,阅读五个空白的前后句,并将前后句中的解题线索,即关键词标记下来。关键词包括句中的核心名词或名词词组(如带有形容词的名词词组),专有名词、时间数字、代词、连词等;阅读各个选项,尤其是选项的首句,标记关键词;比较并匹配上述两类关键词,确定答案;将确定的答案代入原文,看读起来是否通顺。3、出题位置在段尾这个时候,空白前的一句或两句是重点语句,大家要重点阅读以锁定关键词。1)要注意在选项中查找表示结果的、结论、总结等的关键词,如:therefore, as a result, thus, hence, in sh

71、ort, in a word等,另外大家也要知道,选项中也可以发现前文的同义词语。小题3,上句提醒医用口罩只能使用一次,F项:因此,当您摘下口罩时,请立即将其放入垃圾桶。是对一次性口罩的处理,选项中有Therefore,前后句是因果关系,故选F。2)如果与前文是转折或对比关系。大家就要注意在选项中寻找表示转折对比的关联词,同时注意选项中所讲内容是否与前文在同一主题上形成对立对比关系。小题2上句提到by only touching the edges, straps, loops(环形), ties or bands.说明摘下防护口罩时能接触的部位,E项:切勿触摸口罩前部,以免受污染。与上句转折

72、,是介绍不能接触的部位。故选E。3)如果所选答案是引出下一段的内容在选项中找不出与前文之间的关联,此时可考虑与下一段开头是否有一定的衔接。认真阅读下一段开头几句,看看是否与选项的最后一句紧密连接起来。第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题,每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C 和D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。A man asked why an old lady was all alone on a cruise ship. He _21_ that although she was alone, all th

73、e staff, ships officers, waiters and busboys, were very _22_ with her. So he asked the waiters who the lady was, _23_ to be told that she owned the shipping line, but all the waiters knew was that she had been on the last _24_ cruises. One after the other.As he left the dining room one evening the m

74、an _25_ her eye and stopped to say hello. They chatted for a while and he asked _26_ , “I heard that youve been on this ship for the last four cruises.” She replied, “Yes, thats _27_.”He said, ”I dont understand.” And she replied, without a pause, “Its _28_ than living in a nursing home. So there wi

75、ll be no nursing home in my future, Im _29_ on this cruise; the average _30_ for a nursing home is $200 per day. Here, I can get a _31_ discount and senior discount price of $135 per day. That _32_ $65 a day for tips and extra cash. It works very well for me here.I can have as many as ten meals a da

76、y of fantastic food or room _33_ which means I can have breakfast in bed every day of the week. I get a free swimming pool, a workout room. Free washers and dryers, and showers every night. I get free toothpaste and free soap and shampoo. They will even _34_ you like a customer, not a _35_. An extra

77、 $5 worth of tips will have the entire staff hurrying to help you,I get to _36_ new people every seven or 14 days! TV broken? Light bulb needs changing? Need to have the flowers _37_? No problem! They will fix everything and _38_ for the inconvenience. Clean sheets and towels every day, and you dont

78、 ever have to _39_ them to do so. There is always a doctor on board. This is _40_ I want to live the end of my life.21. A. wonderedB. noticedC. searchedD. guessed22. A. familiarB. seriousC. isolatedD. cautious23. A. whisperingB. continuingC. pretendingD. expecting24. A. twoB. threeC. fourD. five25.

79、A. caughtB. avoidedC. missedD. scared26. A. excitedlyB. anxiouslyC. seriouslyD. curiously27. A. wrongB. strangeC. trueD. funny28. A. easierB. nearerC. fresherD. cheaper29. A. stayingB. hangingC. playingD. working30. A. discountB. salaryC. bargainD. cost31. A. full-timeB. long-termC. large-scaleD. fi

80、rst-rate32. A. leavesB. remainsC. spendsD. loses33. A. serviceB. cleaningC. inspectionD. charge34. A. cureB. treatC. pleaseD. admire35. A. passengerB. visitorC. guestD. patient36. A. serveB. saveC. meetD. help37. A. completedB. locatedC. replacedD. cut38. A. troubleB. answerC. prepareD. apologize39.

81、 A. askB. recommendC. encourageD. forbid40. A. whatB. whyC. howD. when【答案】21. B 22. A 23. D 24. C 25. A 26. D 27. C 28. D 29. A 30. D 31. B 32. A 33. A 34. B 35. D 36. C 37. C 38. D 39. A 40. C【解析】这是一篇记叙文,记叙作者在游轮上遇到的一位老太太,她讲述她选择坐游轮的理由。【21题详解】考查动词辨析。句意:一个男人问为什么一个老太太一直一个人在游轮上,他注意到她尽管一直一个人,所有的船员船上的官员们、

82、服务生和收盘工都与她很熟悉。A. wondered想知道;B. noticed注意到;C. searched搜寻;D. guessed猜测。根据下文that although she was alone, all the staff, ships officers, waiters and busboys, were very _2_ with her可知,他注意到她尽管一直一个人,所有的船员船上的官员们、服务生和收盘工都与她很熟悉。故选B。【22题详解】考查形容词辨析。句意:他注意到她尽管一直一个人,所有的船员船上的官员们、服务生和收盘工都与她很熟悉。A. familiar熟悉的;B. se

83、rious严肃的,严重的;C. isolated孤立的;D. cautious谨慎的。根据下文but all the waiters knew was that she had been on the last _4_ cruises.可知,所有的船员船上的官员们、服务生和收盘工都与她很熟悉。be familiar with与很熟悉。故选A。【23题详解】考查动词辨析。句意:是他问服务员这位女士是谁,期望会被告知她是这家航运公司的老板,但所有的服务员都知道她已经四次坐这个游轮了。A. whispering窃窃私语;B. continuing继续C. pretending假装;D. expect

84、ing期待。根据he asked可知,他期望会被告知她是这家航运公司的老板。故选D。【24题详解】考查数词辨析。句意:是他问服务员这位女士是谁,期望会被告知她是这家航运公司的老板,但所有的服务员都知道她已经四次坐这个游轮了。A. two二;B. three三;C. four四;D. five五。根据下文中的第六空后面的内容I heard that youve been on this ship for the last four cruises.可知,老人已经四次坐这个游轮了。故选C。【25题详解】考查动词辨析。句意:一个夜晚当这个男人离开餐厅时眼睛看到这个老太太,便停下来打招呼。A. cau

85、ght抓住;B. avoided避免C. missed错过,想念;D. scared惊吓。根据stopped to say hello可知,男人看见了她caught ones eye。故选A。【26题详解】考查副词辨析。句意:他们聊了一会后他好奇的问道。A. excitedly令人兴奋地;B. anxiously焦急地,急切地;C. seriously严肃地,严重地;D. curiously好奇地。根据下文的问题: “我听说您在过去四次坐这个游轮了。” 可以得知,这个男人对这个老太太很好奇。故选D。【27题详解】考查形容词辨析。句意:“我听说您在过去四次坐这个游轮了。”是的,她回答说,“是真的

86、。”。A. wrong错误的;B. strange奇怪的;C. true真实的;D. funny滑稽有趣的。既然前面回答说 “是的,”那后面必定是说 “那是真的,” 肯定这一事实。故选C。【28题详解】考查形容词比较级辨析。句意:这比住在养老院更便宜。A. easier更容易;B. nearer更近;C. fresher更新鲜;D. cheaper更便宜。根据后面的othere will be no nursing home in my future, Im _9_ on this cruise; the average _10_ for a nursing home is $200 per

87、day. Here, I can get a _11_ discount and senior discount price of $135 per day.可知,坐游轮比住养老院便宜。故选D。【29题详解】考查动词辨析。句意:所以我将来不会住在养老院,我将呆在游轮上。A. staying停留;B. hanging悬挂;C. playing玩耍;D. working工作。根据上文“这比住在养老院更便宜”,那么呆在游轮上是她的选择。故选A。【30题详解】考查名词辨析。句意:养老院每天的平均花费是200美元。A. discount折扣;B. salary工资,薪酬;C. bargain讨价还价;D

88、. cost花费。根据$200 per day可知,指的是平均花费。故选D。【31题详解】考查形容词辨析。句意:这里我能得到长期的折扣,老年人折扣价是每天135元。A. full-time全职;B. long-term长期的;C. large-scale大规模的;D. first-rate一流的。既然决定呆在游轮上,那一定是长期的准备,故得到的折扣也一定是长期的。故选B。【32题详解】考查动词辨析。句意:额外剩下65美元给小费和现金开支。 A. leaves离开,剩下;B. remains保持;C. spends花费;D. loses丢失。这样通过计算剩下65美元可以做小费给出和现金开支。故选

89、A。【33题详解】考查名词辨析。句意:我能拥有最多一天十次美好的食物和房间服务。A. service服务;B. cleaning清洁;C. inspection探视,侦察;D. charge收费。空格后面非限制性定语从句说那意味着一周内每天我都能在床上享受早餐,说明老人享受的是房间服务。故选A。【34题详解】考查动词辨析。句意:他们对待你甚至像对待宾客一样,而不是对待病人。A. cure治愈;B. treat对待;C. please取悦某人;D. admire羡慕。这里更进一步描述在游轮上生活的好处。故选B。【35题详解】考查名词辨析。句意:他们对待你甚至像对待宾客一样,而不是对待病人。A.

90、passenger乘客;B. visitor参观者;C. guest宾客;D. patient病人。根据like a customer这里说像顾客一样,那么是说像顾客一样被对待。故选D。【36题详解】考查动词辨析。句意:我每七天或十四天就可以遇上新的人群。A. serve服务;B. save拯救;C. meet相遇;D. help帮助。根据此处描述游轮每七天或十四天可以来回一次,每一次就换新的游客,因此遇见到的是新的游客。故选C。【37题详解】考查动词辨析。句意:电视坏了?需要更换灯泡?需要更换花朵?没问题,他们会修理好解决好这些问题,而且会因这些事情造成的不方便而向我道歉。A. comple

91、ted完成;B. located定位,位于;C. replaced取代;D. cut剪切。根据Light bulb needs changing?,可知,这里应该是替换花朵。故选C。【38题详解】考查动词辨析。句意:他们会修理好解决好这些问题,而且会因这些事情造成的不方便而向我道歉。A. trouble麻烦;B. answer回答;C. prepare准备;D. apologize道歉。根据the inconvenience之所以道歉,是因为这些都给游客造成了不便而道歉,这是游轮上的礼节,也是优点之一。故选D。【39题详解】考查动词辨析。句意:每天清洗床单和毛巾,你都不用提出要求让他们做他们就

92、做了。A. ask询问;B. recommend推荐;C. encourage鼓励;D. forbid禁止。根据Clean sheets and towels every day可知,你都不用提出要求让他们做他们就做了。故选A。【40题详解】考查连接词辨析。句意:这就是我想要过完余生的方式。A. what什么;B. why为什么;C. how怎么样;D. when什么时候。表语从句中缺少表示方式的连接副词。故选C。第二节:(共10小题;每题1.5分,共15分)阅读下面材料,在空白处填写1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Olympic and Paralympic medals for th

93、e Tokyo 2020 Games will be made from recycled mobile phones donated by the public.Olympic host cities have _41_ (tradition) obtained the metal from mining firms. But Japan, _42_ lacks its own mineral resources, is keen on taking the theme of a sustainable future a step _43_ (far).“A project which al

94、lows the people of Japan _44_ (participate) in creating the medals is really good, and helps raise the environmental awareness of our citizens,” said Tokyo 2020 sports _45_ (direct) Koji Murofushi. “_46_ the resources of our earth are limited, we need to recycle more and avoid waste. This program is

95、 setting an example ”Collection boxes have been placed in local offices and telecom stores and they will remain there until the metal required _47_ (collect).Members of the organizing committee put forward the idea_48_ government officials and companies earlier this year and won their support.As a r

96、esult, the medals hanging around Olympic winners necks will carry even more meaning than usual. Peoples personal memories, once _49_ (store) in their smartphones and other handheld devices, will take the round shape of an Olympic medal, one of the most precious _50_ (prize) in sport.【答案】41. traditio

97、nally 42. which 43. further 44. to participate 45. director 46. As/Because/Since 47. is collected / has been collected 48. to 49. stored 50. prizes【解析】这是一篇新闻报道类文章。2020年东京奥运会和残奥会的奖牌将由公众捐赠的回收手机制成。【41题详解】考查副词。句意:奥运会主办城市通常从矿业公司获得金属。该空修饰动词obtain,应用副词。故填traditionally。【42题详解】考查定语从句。句意:缺乏自身矿产资源的日本,热衷于将可持续未来

98、的主题向前推进一步。_2_ lacks its own mineral resources是非限制性定语从句,修饰Japan,引导词在从句中作主语,指物,应用which引导该从句。故填which。【43题详解】考查比较级。句意:缺乏自身矿产资源的日本,热衷于将可持续未来的主题向前推进一步。根据句意,该处应用far的比较级,表示“进一步”,应用further。故填further。【44题详解】考查非谓语动词。句意:一个允许日本人民参与制作奖牌的项目是非常好的。allow sb. to do sth.是固定句式,意为“允许某人做某事”。故填to participate。【45题详解】考查名词。 K

99、oji Murofushi是2020年东京奥运会体育总监。director意为“总监”,故填director。【46题详解】考查连词。句意:因为我们的地球资源是有限的,我们需要更多的回收和避免浪费。前后两句之间是因果关系,该空引导原因状语从句,应用because,as或since引导。故填As/Because/Since。【47题详解】考查时态,主谓一致和语态。句意:收集箱已经被放置在当地的办公室和电信商店,它们将一直在那里,直到所需的金属被收集。until引导时间状语从句,根据“主将从现”原则,主句用一般将来时,从句应用一般现在时态或现在完成时态。且the metal和collect之间是被

100、动关系,metal不可数,根据主谓一致原则,谓语动词应用第三人称单数形式。故填is collected / has been collected。【48题详解】考查介词。句意:今年早些时候,组委会成员向政府官员和企业提出了这一想法,并得到了他们的支持。表示“向提出”,应用put forward sth. to sb.,故填to。【49题详解】考查非谓语动词。句意:人们的个人记忆一旦储存在智能手机和其他手持设备中,就会以奥运奖牌的形式出现,奥运奖牌是体育界最珍贵的奖品之一。once是连词,引导从句,从句补充完整为“once peoples personal memories are stored

101、 in their smartphones and other handheld devices”,根据“主从句主语一致,且从句中有be,可以将从句的主语和be省略”这一原则,从句省略之后为“once stored in their smartphones and other handheld devices”,故填stored。【50题详解】考查名词单复数。prize奖品是可数名词,one of+名词复数,故填prizes。第四部分 写作 ( 共两节,满分35分 )第一节 短文改错 ( 共10小题;每小题l分,满分10分 )51.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以

102、下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Dear Jim,How is everything going? Known that you are crazy about Peking Opera, Im more than willing to introduce it to you.Dating back t

103、o the late 18th century, Peking Opera becomes fully developed and recognized during Qing Dynasty. As a combination of music, vocal performance or dance, Peking Opera can offer audience with a feast for the eyes and ears. Performer wear colorful costumes and make-ups, that are in line with the person

104、alities of the roles that they play.I highly recommend you can visit the Mei Lanfang Theater to see a Peking Opera show. Hopefully, my introduction has helped you well understand Peking Opera than before. If you have any question, dont hesitate to ask myself.【答案】1. Known Knowing2.becomesbecame3. Qin

105、g Dynasty 前加the4.orand5.去掉with6. Performer Performers7.thatwhich8.canshould 或去掉can9.well better10. myself me【解析】【分析】本文是一封书信,作者向对方介绍了中国的京剧。【详解】第一处:考查非谓语动词。句意:知道你对京剧很感兴趣,我想向你介绍一下它。分析句子结构可知此处使用非谓语动词,I与know之间是逻辑上的主谓关系,表示主动,用现在分词作原因状语,故Known改为Knowing。第二处:考查时态。句意:京剧可以追溯到18世纪末,它在清代得到了充分的发展和认可。时间状语“the late

106、 18th century”表明应该用一般过去时,故becomes改为became。第三处:考查定冠词。句意同上,Qing Dynasty 是专有名词,应该用定冠词修饰,故Qing Dynasty 前加the。第四处:考查连词。句意:京剧集音乐、声乐、舞蹈于一体,为观众提供了一场视听盛宴。根据句意可知dance 与前面的music和vocal performance是并列而非选择关系,故or改为and。 第五处:考查offer的用法。句意同上,offer sb sth表示“向某人提供某物”,with是多余的,故去掉with。第六处:考查名词的数。句意:表演者穿五颜六色的服装、化符合他们角色特点

107、的妆。performer是可数名词,此处表示不止一个表演者,应该用复数形式,故Performer改为Performers。第七处:考查非限定性定语从句。句意同上,分析句子结构可知此处为非限定性定语从句,关系词指代先行词make-ups(指物),并在从句中作主语,而that不能引导非限定性定语从句,故that改为which。第八处:考查虚拟语气。句意:我强烈建议你去梅兰芳剧院看场京剧。recommend后的宾语从句应该用(should)do的虚拟语气,其中should可省略,故can改为should 或去掉can。第九处:考查副词比较级。句意:希望我的介绍能帮助你更好地理解京剧。“than be

108、fore”表明此处用比较级形式,故well 改为better。第十处:考查代词。句意:如果你有什么问题,尽管问我。根据句意可知此处表示“我”而不是“我自己”,故myself改为me。第二节 书面表达 (满分25 分)52.假定你是李华,你的美国朋友Jack对你参加高考的事非常关心,发邮件向你询问。请你回复邮件,内容包括:1. 高考概况(考试时间、科目等);2. 高考重要性;3. 你的打算(目标院校及专业等);注意:1. 词数100左右;2. 可适当增加细节,以使行文连贯。高考 College Entrance ExaminationDear Jack,_YoursLi Hua【答案】Dear

109、Jack,Glad to hear that youre concerned about my taking the National College Entrance Examination this year. Im writing to tell you something about it.The National college Entrance Examination is the biggest examination in China, which takes place on June 7-8 every year. Chinese ,maths and English ar

110、e the three compulsory subjects. We can choose three other subjects according to our own will.Undoubtedly, the National College Entrance Examination means a great deal to Chinese students. It determines whether one can attend a college or not and what job one can obtain in the future.As for me, my d

111、ream university is Zhejiang University. And I plan to choose English as my major since I have been dreaming of spreading Chinese culture to the rest of the world.Best wishes!Yours,Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,根据要求给你的朋友回复一封电子邮件。【详解】第一步:假定你是李华,你的美国朋友Jack对你参加高考的事非常关心,发邮件向你询问。请你回复邮件,内容包括:1. 高考概况(考试时间、科目等);

112、2. 高考的重要性;3. 你的打算(目标院校及专业等);第二歩:应用文表达,开头结尾给出,注意格式规范,根据提示,整篇文章应使用一般时态。第三步:根据提纲依次写出高考概况,高考的重要性及你的打算;内容包含全面,关键词选用合理,如be concerned about,in the future,plan to,dream of, Glad to hear that.等等。第三=四步:连词成文,结构衔接得体。【点睛】第一段,开门见山,表达目的,清晰明确,简单明了。第二段和第三段,说明高考概况和高考的重要性,结构清晰,连接结构的短语和词运用得体恰当。第四段,介绍自己的打算,结构严谨,连接顺畅自如。文章内容完整,提纲要点全面,格式规范,语篇连贯,使用复合句,如which引导的非限制性定语从句The National college Entrance Examination is the biggest examination in China, which takes place on June 7-8 every year.宾语从句It determines whether one can attend a college or not and what job one can obtain in the future.显示考生有很高的英语驾驭能力。

网站客服QQ:123456
免费在线备课命题出卷组卷网版权所有
经营许可证编号:京ICP备12026657号-3