1、Section Grammar一、用所给动词的适当形式填空1.The news made me (excite).答案:exciting;excited2.I was (astonish) to learn that his long lost daughter had been found.答案:astonished3.These pictures made me (think) of my childhood.答案:think4.I have some work (do) tonight.答案:to do5.I could not help (shake) with so few clot
2、hes on.答案:shaking6.She is wearing an (excite) expression today.答案:excited7.I found myself (lose) and couldnt sense the right direction.答案:lost二、完成句子1.I have no choice but .我没有办法只好放弃这次出国机会。答案:to give up this chance to go abroad2.She is always the first .她总是第一个到校。答案:to get to school3.Those should sign
3、 here.想加入这个俱乐部的人在这里签名。答案:wishing to join this club4.The story is popular in schools.由一名中学生写的这个故事在学校中很流行。答案:written by a middle school student5.I regret that I cannot come.我遗憾地告诉你我不能来了。答案:to tell you三、完形填空One day,when I was a freshman in high school,I saw a kid from my class walking home from school.
4、His name was Kyle.It looked like he was carrying all of his 1.As I was walking,I saw a bunch of kids 2 toward him,knocking all his books out of his arms and 3 him so he landed in the dirt.I 4 over to him and as he crawled around looking for his glasses,and I saw a 5in his eye.As I handed him his gla
5、sses,I said,“Those guys really should be 6.”He looked at me and said,“Hey,thanks!”There was a big smile on his face.It was one of those smiles that showed real 7.I helped him pick up his books,and asked him where he 8.As it 9,he lived near me,so I asked him why I had never 10 him before.He said he h
6、ad gone to private school before now.11 the next three years,we became best friends.When we were seniors,we began to think about college.I knew that we would always be friends,that the miles would never be a problem.12 day,Kyle would give a speech.He looked 13.He was one of those guys that really fo
7、und themselves during 14.“Graduation is a time to 15 those who helped you make it through those 16 years.I am here to tell all of you that being a 17 to someone is the best gift you can give them.I am going to tell you a story.” I just looked at my friend with 18 as he told the story of the first da
8、y we met.He had planned to kill himself over the weekend.He looked 19 at me and gave me a little smile.“Thankfully,I was saved.My friend saved me from doing the unspeakable.”Never underestimate the power of your 20.With one small gesture you can change a persons life.For better or for worse.1.A.clot
9、hesB.giftsC.booksD.glasses解析:Kyle和作者是一个班的同学,但周末却带着自己所有的书回家,后面的knocking all his books out of his arms也有提示。答案:C2.A.runningB.flyingC.crawlingD.crying解析:“我”在走着的时候,看到一伙孩子跑向Kyle,撞到了他,导致Kyle手中的书都落到了地上。答案:A3.A.helpingB.servingC.greetingD.tripping解析:根据后句的“he landed in the dirt”可知,孩子们绊倒了Kyle。help“帮助”;serve“服务
10、”;greet“向致敬,问候”;trip“绊倒”。答案:D4.A.flewB.joggedC.cameD.jumped解析:作者看到Kyle摔倒在地,就小跑过去帮忙,这才导致了后面两人的友谊。答案:B5.A.tearB.joyC.lightD.smile解析:Kyle在心情非常低落的情况下,又被孩子们绊倒,自己的情绪差到了极点,眼中含泪。故选A项。答案:A6.A.doneB.educatedC.killedD.punished解析:作者非常同情Kyle,认为那些撞到Kyle的孩子们应该受到惩罚。所以D项符合题意。答案:D7.A.feelingsB.gratitudeC.courageD.hop
11、e解析:由Kyle的话语“Hey,thanks!”和脸上的a big smile以及文章最后的演讲词可知这些笑容是Kyle发自内心的感谢。答案:B8.A.wentB.studiedC.livedD.landed解析:根据后句的“he lived near me”可知此处作者询问对方的住址,没想到他们竟然离得很近。答案:C9.A.turned outB.worked outC.grew upD.went with解析:turn out“结果是”;work out“解决,制定出”;grow up“成长”;go with“伴随”。由句意可知应选A项。答案:A10.A.seenB.knockedC.e
12、xpectedD.followed解析:虽然是邻居,但作者从来没“看见”过他,所以感到很诧异。答案:A11.A.AfterB.IncludingC.OverD.Until解析:over the next three years“在以后的三年里”。答案:C12.A.LiberationB.PartingC.PassionD.Graduation解析:由后面的“Graduation is a time to.”可知到了毕业的时候,Kyle将要发表演讲。答案:D13.A.sadB.greatC.uglyD.tall解析:根据下句可知,在毕业的那天Kyle显得落落大方,因为他在高中找到了自己的价值。答
13、案:B14.A.high schoolB.leisure timeC.part timeD.college解析:由前面的“we began to think about college”可知他们将要高中毕业。答案:A15.A.pardonB.criticizeC.praiseD.thank解析:由Kyle发言的内容可知,他要感谢在高中期间帮助过自己的人。答案:D16.A.happyB.toughC.memorableD.shining解析:此处可推知Kyle认为高中几年是非常困难的日子,所以帮助自己渡过难关的人值得感谢。答案:B17.A.neighbourB.classmateC.friend
14、D.teacher解析:由“I just looked at my friend with as he told the story of the first day we met.”可知Kyle认为成为朋友是给予他人最好的礼物。答案:C18.A.shynessB.disbeliefC.frightD.anxiety解析:事情已经过去好久了,但是听到朋友在毕业演讲时竟然提到两人初次相遇的事情,自己感到难以置信。答案:B19.A.tightlyB.hardC.silentlyD.aggressively解析:此处表示Kyle认真地看着“我”,故用hard。答案:B20.A.wordsB.atti
15、tudeC.effortsD.actions解析:根据后面的“one small gesture”可知“永远不要低估自己的行为的力量”,一个小小的举动就可能改变一个人的一生。答案:D四、语法填空Odysseus is a literary figure in the Odyssey 1.(write)by Homer.He rejected the comfortable life of a Greek king and made a promise to help another Greek leader,Menelaus,get 2. wife back.But the war 3.(dr
16、ag) on and on and he was away from his family for ten years.During this time the fortunes of the war were so 4.(change) that no one could predict 5. would win.Odysseus became tired of the war and the delay in Troy.He urgently wanted to return home,so 6. the Greek kings had their regular weekly meeti
17、ng he suggested that they take 7. opportunity to trick the Trojans.The Greeks built a giant wooden horse so that men could hide inside it.The Greeks then pretended to leave abroad their ships as if they 8.(discourage) by the length of the war.The Trojans blessed their God 9.their good fortune and pr
18、epared to celebrate.That night the men climbed out of the horse and opened the city gates to the Greek army.The Trojans awoke to the boom of the warning bell 10.(announce) a Greek victory.So the war ended but the punishment of the Trojan people was only just beginning.答案:1.written2.his3.dragged4.changeable5.who6.when7.an8.were discouraged9.for10.announcing