收藏 分享(赏)

[28588041]期末检测卷B-2020-2021学年八年级英语下册期末复习单元检测(外研版).docx

上传人:a**** 文档编号:784850 上传时间:2025-12-14 格式:DOCX 页数:13 大小:27.34KB
下载 相关 举报
[28588041]期末检测卷B-2020-2021学年八年级英语下册期末复习单元检测(外研版).docx_第1页
第1页 / 共13页
[28588041]期末检测卷B-2020-2021学年八年级英语下册期末复习单元检测(外研版).docx_第2页
第2页 / 共13页
[28588041]期末检测卷B-2020-2021学年八年级英语下册期末复习单元检测(外研版).docx_第3页
第3页 / 共13页
[28588041]期末检测卷B-2020-2021学年八年级英语下册期末复习单元检测(外研版).docx_第4页
第4页 / 共13页
[28588041]期末检测卷B-2020-2021学年八年级英语下册期末复习单元检测(外研版).docx_第5页
第5页 / 共13页
[28588041]期末检测卷B-2020-2021学年八年级英语下册期末复习单元检测(外研版).docx_第6页
第6页 / 共13页
[28588041]期末检测卷B-2020-2021学年八年级英语下册期末复习单元检测(外研版).docx_第7页
第7页 / 共13页
[28588041]期末检测卷B-2020-2021学年八年级英语下册期末复习单元检测(外研版).docx_第8页
第8页 / 共13页
[28588041]期末检测卷B-2020-2021学年八年级英语下册期末复习单元检测(外研版).docx_第9页
第9页 / 共13页
[28588041]期末检测卷B-2020-2021学年八年级英语下册期末复习单元检测(外研版).docx_第10页
第10页 / 共13页
[28588041]期末检测卷B-2020-2021学年八年级英语下册期末复习单元检测(外研版).docx_第11页
第11页 / 共13页
[28588041]期末检测卷B-2020-2021学年八年级英语下册期末复习单元检测(外研版).docx_第12页
第12页 / 共13页
[28588041]期末检测卷B-2020-2021学年八年级英语下册期末复习单元检测(外研版).docx_第13页
第13页 / 共13页
亲,该文档总共13页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、期末检测卷B一、单项填空(每小题1分,共10分)1.Thank you for teaching me how to use the self-balancing electric scooter(电动平衡车). A. Well doneB. Im not sureC. Dont mention itD. I cant agree more2.Old Mr Green doesnt feelbecause some students visit him regularly.A. sadlyB. gentlyC. lonely D. angrily3.When youre tired, you

2、can get close to nature youll feel relaxed in the beauty all around. A. orB. andC. butD. till4.Lili has great in piano and her parents are going to send her to a training school.A. interestB. habitC. adviceD. choice5.The big bed too much space of the bedroom. Lets buy a smaller one.A. fills outB. po

3、ints outC. joins inD. takes up6.Daming, is your uncle a teacher?Yes, he is. Hehistory for nearly 20 years.A. teaches B. has taught C. is teaching D. will teach7.Youve no idea to build a new airport. Let me tell you, young man. Thats billions of dollars!A. how much it will cost us B. how long it will

4、 take usC. how much will it cost us D. how long will it take us8.Jim has learnt Chinese for many years, but he can understand the Chinese poems.A. hardlyB. certainly C. always D. almost9.Next Friday is my mothers birthday. Im thinking about .Good boy! And please give my best wishes to her.A. what pr

5、esent I gave her B. how I can give her a surpriseC. if I planned a party for her D. where will my family have a big meal10.I havent seen you these days. ?I am busy with my project.A. Whats wrong with youB. Whats the matterC. What are you up toD. How are you二、完形填空(每小题1.5分,共15分)Is there a city without

6、 any cars in the world? The answer is Yes. Venice is such a city in the northeast of Italy. It isnt built on land, 11 Beijing or Shanghai, but on more than 110 islands. Seawater is 12 around the city.People in the city move mainly on 13. Its very interesting. The waterways have always been the best

7、way to 14. There are 117 waterways and more than 400 bridges that can 15 you where you want to go.Water makes the city special, but it is also a big 16. Sometimes tourists will have such a 17 experience they walk across a bridge, and there is nothing special. But when they come back to the bridge an

8、 hour later, they will find the bridge is under the water. So everyone has to 18 rain shoes at any time. 19 people used too much underground water, the city gets lower little by little. Whats more, the 20 rises. This made the ice of the Arctic Ocean melt (融化). So high water hits the city in autumn a

9、nd winter every year. Scientists are trying different ways to stop the city from getting even lower.11.A. exceptB. likeC. asD. with12.A. somewhereB. nowhereC. everywhereD. anywhere13.A. carsB. footC. bikesD. boats14.A. get alongB. get upC. get aroundD. get down15.A. tellB. pointC. askD. take16.A. pr

10、oblemB. dreamC. inventionD. suggestion17.A. coolB. nervousC. strangeD. famous18.A. leaveB. prepareC. seeD. sell19.A. AlthoughB. HoweverC. WhileD. Because20.A. temperatureB. priceC. moonD. wind三、阅读理解(每小题2分,共30分)AI have some penfriends. They come from different countries. One of them is my best friend

11、 because we both like science very much. Here is some information about them. Nick from EnglandWhen I grow up, I would like to become a teacher. I love little children! I want to get lots of money and live somewhere sunny and in a big house with my wife and children.Graziano from ThailandWhen I grow

12、 up, I would like to become a scientist. I will work in the scientific field(科学领域) and I will discover(发现) something very important. I like maths too. It is interesting.Dario from RussiaI want to be an engineer because I like building roads and bridges. I also like cars and I always read magazines a

13、bout cars.Victor from AmericaIn the future I will become a manager in traveling. I like traveling all over the world and making friends.21.Where is Nick from?A. The UK.B. The USA.C. Thailand.D. Russia.22.Who likes traveling and making friends?A. Nick.B. Graziano.C. Dario.D. Victor.23.What does Grazi

14、ano want to be in the future?A. A teacher.B. A scientist.C. An engineer.D. A manager.24.Which is NOT RIGHT according to the passage?A. Nick likes to stay with children.B. Graziano thinks maths is difficult.C. Dario likes reading magazines about cars.D. Victor comes from America.25.Who may be the wri

15、ters best friend?A. Nick.B. Dario.C. Graziano.D. Victor.BBeijing Travel CompanyBeijing-SingaporeWebsite: Telephone: 010-62617788Miramar HotelRestaurant & cafe, swimming pool, KTV, clothing store, reading roomTravel Plans Day 1:Morning: land at Singapore Changi AirportAfternoon: take a bus tour of th

16、e islandEvening: have a KTV party at the hotel Day 2:Morning: visit the Handicraft Centre and the National MuseumAfternoon: visit Sentosa Island Day 3:Morning: take a walking tour of old Singapore, including ChinatownAfternoon: take a boat trip around the island Day 4:Morning: free time for shopping

17、Evening: return by planeDates of Departure(出发)PricesAugust 16¥3,220August 17¥3,100August 18¥2,950August 19¥3,15026.How will the travellers get to Singapore?A. By boat.B. By plane.C. By bus.D. By train.27.The travellers will spend in Singapore.A. one dayB. two daysC. four daysD. six days28.What doesn

18、t Miramar Hotel have?A. Restaurant & cafe. B. Swimming pool & KTV.C. Clothing store. D. Book store.29.If one wants to spend less than 3,000 yuan, he should leave for Singapore on .A. August 16B. August 17C. August 18D. August 1930.Which of the following is NOT true?A. The travellers will have a KTV

19、party on the first evening.B. The travellers will visit two places on the second morning.C. The travellers will take a boat trip around Chinatown.D. The travellers will be able to go shopping on the last day.CShould Museum Entry Be Free?With International Museum Day coming up, today we are asking re

20、aders: Should museums be free or should people have to pay for a ticket? Let us know your view.Comments:Museums are not only there for enjoyment; they are education. This is why they must be free. While museums need a huge amount of money to operate, let the wealthy pay for it. The idea of a person

21、or child interested in art not being able to view it because of cost is wrong.Krista Chen(US)-Age 15Free entry does not attract people or encourage them to appreciate(欣赏) art. Generally, people respect things that are difficult or costly to get. Museums should require regular visitors to pay a fee,

22、but provide free tickets as prizes for high-achieving students who can appreciate them more.Fred Smith(New Zealand)-Age 14Museums teach people about their past. This is part of our shared culture that should be available to everyone, rich or poor. People should never be asked to pay an entrance fee.

23、Rob Sanchez(Australia)-Age 17There are no simple answers. Low ticket price could help museums stay open.But companies and businessmen should also provide museums with more money and other support(资助). They have a social responsibility too.Amber White(UK)-Age 16I think museums and art galleries shoul

24、d all be free to the public. I do, however,think the museums should organize money-raising events to help pay for the cost of staying open twice a year.Li Mishao(China)-Age 1531.How many readers support the idea of free museums?A. 2.B. 3.C. 4.D. 5.32.Who suggests museums should regularly hold specia

25、l events to collect money?A. Krista Chen.B. Fred Smith.C. Rob Sanchez.D. Li Mishao.33.Why does Fred Smith believe that free tickets should be given to high-achieving students?A. Students will then study harder.B. Museums will attract more visitors.C. Museums can make themselves more famous.D. These

26、students can better appreciate museums.34.Which of the following does Amber White agree with?A. Businesses should offer museums more help.B. People should only pay what they can afford.C. Free entry doesnt encourage visitors to museums.D. Everybody should have a chance to visit museums.35.What can w

27、e know about the website?A. Its quite a new website.B. It was started in Australia.C. Its generally for young readers.D. It mainly discusses scientific topics.四、从方框中选择最佳选项补全对话(有两项多余)(每小题1分,共5分)A: Hello, Zhang Cheng. May I ask you a few questions?B: Sure.A: 36B: Sports are fun and useful. And I think

28、 most people enjoy sports. 37A: You are right. Then can you tell me what your favourite sport is?B: 38 Its very popular in the world.A: I like it as well. And my favourite club is Real Madrid. B: Real Madrid is really great. 39A: Both of them are great. 40B: Sometimes. I like watching football games

29、, but Im not good at playing it.A. Who is the best football player?B. But I think Barcelona is better than it.C. How do you like sports?D. I like running. E. Theyre good for peoples health.F. Do you play football?G. I like football best.五、任务型阅读(每小题1分,共5分)Outdoor Education Camp of Greenhill SchoolDea

30、r Parents,Our Outdoor Education Camp is just around the corner! We are excited to be going to camp so that students can better develop a sense of teamwork and community. Students will be improving their communication, problem-solving, and cooperation skills, as well as continuing to build self-confi

31、dence.While at camp students will join in classes and activities on the rope course. We will start in the low ropes, and progress to the high ropes.The camp will last for three days in Red Valley, Colorado. Students need to be at school at 7 am on July 28th. Theyll return at 7 pm on July 30th.The Pa

32、rent Committee have made a great effort to raise some money. So the cost of the camp is 270 dollars for each student.Thanks for your support about the camp. If you have questions, please feel free to email Ms Miller at marymiller or call her at 631-25897.Sincerely,Ms Miller根据短文内容完成下列句子41.The camp is

33、 organized by .42.The purpose of the camp is .43.Students will take classes and activities on .44.It will take to finish the camp.45.Each student should pay for the camp.六、根据短文内容及首字母提示补全短文(每小题1分,共10分)The school convenience store(便利店) is a place for students to enjoy a snack and a talk. However, it m

34、ay become a thing of the past, b46 Chinas government has banned(禁止) such stores in all kindergartens, primary and high schools across the country.The regulation(规定) has taken effect(生效) s47 April 1. Although it was designed(设计) to improve childrens health, people argued a lot about it. Many students

35、 were s48 about the ban. They told the Qianjiang Evening News, W49 convenience stores, our school life will be less interesting. We wont be able to have different drinks or desserts. However, most p50 completely supported(支持) the governments decision. A father from Beijing told the Global Times that

36、 cheap, low-quality snacks sold at these stores were bad for childrens health. Students now run to shops to buy snacks as soon as a class e51, which affects(影响) the normal teaching order.In fact, many foreign countries also have their own ways to make students eat h52. For example, many parents in A

37、ustralia sometimes volunteer in school dining halls. They eat with students and give a53 to the school on food safety and nutrition(营养). In Japan, there is food and nutrition education. Primary and junior high school students eat lunch in t54 classrooms. They also take turns(轮流) in offering meals to

38、 each other, cleaning up, and recycling(回收). This does help children learn to be thankful.Health always comes first, e55 for children. Try to develop good eating habits from a young age so that you can truly be in control(控制) of your future.46.47.48.49.50.51.52.53.54.55.七、书面表达(25分)这周五你们班将开展一次以读书伴我行为

39、主题的班会,英语老师希望你们每人能够用英语推荐一本自己喜欢的书。请你根据以下提示与要求,写一篇演讲稿。提示:1.Whats your favourite book?2.Who wrote the book?3.What does the book mainly talk about?4.What do you think of this book?要求:1.包含所有提示,可以适当发挥;2.语句通顺,语意连贯;3.80词左右。 参考答案一、单项填空1.CWell done做得好;Im not sure我不确定;Dont mention it不客气;I cant agree more我完全同意。空

40、处回答道谢,故用Dont mention it。2.Csadly悲伤地;gently温和地;lonely孤单的;angrily生气地。feel是感官动词,其后要跟形容词作表语。四个选项中只有lonely是形容词,其他三个选项都是副词。3.B空前内容表示当你疲惫时,你可以亲近自然,空后内容表示在周围的美景中你会感到放松,根据前后句之间的顺承关系可知所缺的词是and。4.A句意:丽丽对钢琴有很大的兴趣,她父母打算送她去一所培训学校。interest兴趣;habit习惯;advice建议;choice选择。结合句意可知选A项。5.D句意:这张大床占据了卧室太多空间。我们买一张小一点的吧。根据句意可知

41、空处表示占据(空间),应用takes up。fill out填写;point out指出;join in参加。6.B根据题干中的for nearly 20 years可知此处要用现在完成时。7.A宾语从句应用陈述语序,排除C、D;由Thats billions of dollars可知,谈论的是花费多少钱,应用how much。how long表示多久,多长。8.A句意:Jim已经学了很多年汉语,但他还是几乎不能理解中国诗词。由but前后的内容可推知,hardly几乎不符合语境。9.B结合选项可知空处为宾语从句。宾语从句应用陈述语序,且当主句时态为现在时态时,宾语从句根据实际情况用相应的时态。

42、由Next Friday is my mothers birthday可知事情没有发生,综上可知,A、C两项时态不正确;D项语序不正确。只有B项符合题意。10.C这些天我都没有见过你。你在忙什么呢?我在忙我的项目。由答语可知选C。be up to正在做某事,忙于某事。二、完形填空【解题导语】本文简单介绍了水城威尼斯。11.B根据语境可知,空处表示像,故用like。12.C根据下文可知,此处是说威尼斯周围到处都是水,故用everywhere。13.D根据下文的描述可知,在威尼斯出行主要靠船,故选D。14.C根据空前的waterways可知,get around出行,各处走动符合语境。get al

43、ong进展;get up 起床;get down记下。15.Dtake somebody somewhere带某人去某处,符合语境。16.A由but和下文描述可知,水让这座城市很特别,但也是一个很大的问题。17.C根据下文描述的短时间内桥被水淹没的情况可知应用strange奇怪的。18.B根据上文描述的短时间内桥被水淹没的情况可知,人人都必须随时准备着雨鞋。19.D根据下文中的the city gets lower little by little可知,空处引导原因状语从句,故用Because。20.A根据下文中的This made the ice of the Arctic Ocean me

44、lt (融化)可知,此处是说温度升高了。三、阅读理解A【解题导语】本文主要介绍了作者的几个笔友的一些信息。2125 ADBBCB【解题导语】本文是一家旅游公司给出的北京到新加坡的旅游计划,文中提到了行程安排和收费标准等信息。26.B细节理解题。根据第一天的行程安排中的land at Singapore Changi Airport可知答案。27.C细节理解题。根据Travel Plans中的行程安排可知,游客会在新加坡待4天。28.D细节理解题。根据Miramar Hotel部分的内容可知答案。29.C细节理解题。根据表格最后的收费标准可知答案。30.C细节理解题。根据第三天的行程安排可知C项

45、表述错误。C【解题导语】本文是一个网页,文中介绍了五个人对博物馆是否应该免费这一问题的看法。31.B细节理解题。根据五个人的观点可知,Krista Chen, Rob Sanchez和Li Mishao支持博物馆免费开放。32.D细节理解题。根据Li Mishao观点中的I do, however, think the museums should organize money-raising events.twice a year可知, Li Mishao觉得博物馆应该定期举办活动来筹款。33.D细节理解题。根据Fred Smith观点中的.but provide free tickets

46、as prizes for high-achieving students who can appreciate them more可知答案。34.A细节理解题。根据Amber White观点中的But companies and businessmen should also provide museums with more money and other support可知答案。35.C推理判断题。根据网页的名称YOUTH NEWS、地址以及五个人的年龄可推知,这个网站面对的是年轻的读者。四、从方框中选择最佳选项补全对话(有两项多余)3640 CEGBF五、任务型阅读41.Greenhi

47、ll School42.to (help students) develop a sense of teamwork and community43.the rope course44.three days45.270 dollars六、根据短文内容及首字母提示补全短文46.because47.since48.sad49.Without50.parents51.ends52.healthily53.advice54.their/the55.especially七、书面表达【范文赏读】Hello, everyone! Today I will introduce one of my favour

48、ite books The Kite Runner. The writer of the book is Khaled Hosseini. The story is about two boys one is from a rich family and the other is from a servants family. Their life was connected with each other since they were born, though later they became separated. I have read the book twice. I could learn a lot about culture and human nature from the book. And I think about my life and future more carefully after reading it. If you are interested in this book, you can borrow it from me. I am sure you will love it.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1