1、2022-2023学年 七年级英语上册单元话题拓展阅读Unit 8 FashionA FILA Mens T-shirtsMade in: ChinaColour: whiteSize: MMaterial: cottonWash them with warm water in machines (洗衣机). Price: ¥320FIRS Mens CoatsMade in: ChinaColour: greySize: LMaterial: 98% wool, 2% cottonDry cleaning (干洗) only.Keep them in dry and cool places.
2、Price: ¥1320Senda Womens ShoesMade in: ChinaColour: pinkSize: M (235 mm)Material: leatherKeep away from water.Price: ¥820(1)All the items (物品) are .Avery cheapBmade in China Ctoo smallDfor men(2)The FILA mens T-shirts need .Adry cleaningBwashing in cold waterCwashing in warm waterDwashing by hand(3)
3、The FIRS mens coats .Aare whiteBare pink Care made of wool onlyDcost over 1000 yuan(4)The Senda shoes .Aare made of leatherBare large in size Ccost only 320 yuanDneed dry cleaning(5)We cant find any information (信息) about in the boxes.Athe pricesBthe materials Cthe coloursDthe shopsB Bill: I get new
4、 clothes and shoes quiet often. My parents buy them for me. I feel unhappy if I dont get my favorite things. I like wearing famous brand( 品牌). My favorite brad is “Nick”. Lisa: My mum often buys me clothes and shoes. But sometimes I buy clothes with my own money. I buy things because I like them, no
5、t because of the brand. Paul: My mother always buys me cheap clothes. I dont think brands are important. My family is poor. Most of the time, I cant get the things I want. I just wait. Mary: My sister usually buys me clothes. I like all the brands. My favorite brand is “Adidas”.(1)Who sometimes buys
6、 clothes or shoes with his or her own money?ABillBLisaCPaulDMary(2)_will be unhappy if he or she cant get the favorite things?ABillBLisaCPaulDMary(3)“Adidas” is _ favorite brand.ABillsBPaulsCMarysDLisas (4)From the passage , we can learn that _ family is poor.ABillsBPaulsCMarysDLisasC This week, I a
7、sk my students about fashion. I show each student seven things and ask their opinions(看法)about each thing. Some of their answers are interesting! Here is what the students in Class 8 like: Jodie Smith likes the key ring. Her friend Jordan says he cant stand (忍受)the scarf. “Its for old people!” He sa
8、ys. William Jones loves the wallet, and his classmate Gina Taylor loves the watch. Ann Rice doesnt like the watch, but she really likes the hair clip! Jerry Green likes the sunglasses. And the coolest thing is the belt! Everyone love it.(1)What does the writer do?AA writeBA teacherCA studentDWe dont
9、 know(2)How many things does the writer show to the students?AsevenBeightCnineDsix(3)_ likes the key ring.AAnn RiceBJordanCWilliam JonesDJodie Smith(4)What is the most popular thing to the students?AThe scarfBThe beltCThe watchDThe bookDThe Fashion Dress ShopNew arrivals(新到货) from Beijing, Shanghai,
10、 Shenzhen!Want to be more beautiful?Your dream can come true here. Welcome!Patterns(样品)PlaceMaterialColourSizePriceBeijingsilkwhite/blueL/M/S188 yuancottonred/yellowM/S128 yuanShanghaiwoolchecked(花格)L/M248 yuanShenzhencottonblack/purpleXL/L168 yuanTel: 045138767641Address: No. 10 Jianshe Street, Nan
11、gang DistrictEmail: NewArrivals163. comWebsite: http: /www. Fds. com(1)The black dress is made of . AleatherBwoolCsilkDcotton(2)How much should you spend if you buy a red dress and a black dress? A296 yuan.B376 yuan.C316 yuan.D256 yuan.(3)Mrs White is very tall and fat. She may buy a dress. AredBpur
12、pleCyellowDwhiteEA lot of boys and girls in America are wearing the same clothes and many of them have long hair. So it is often difficult to tell whether they are boys or girls. One day an old man goes for a walk in a park in Washington. He is tired, so he sits down on a bench(长凳). A young person i
13、s standing on the other side of the pond(池塘). Excuse me, the old man says to the person next to him on the bench, Do you see the person with the red trousers and long hair? Is it a boy or a girl?A girl, says the young person. She is my daughter.Oh, the old man says quickly, I am sorry, but I didnt k
14、now that you were her mother.Im not, says the young person. Im her father.(1)One day an old man goes for a walk in . Aa street in WashingtonBthe Washington Park in AmericaCa park in WashingtonDthe Washington Street(2)There are at least beside the pond. Aa man and a girlBtwo men and a girlCa woman an
15、d a girlDa man, a woman and a girl(3)The old man thinks the person next to him is the girls . AmotherBfatherCbrotherDsisterFJim feels his clothes are old and not fashionable. He asks his mother to buy him more new fashionable clothes. His mother takes him to a clothes shop near their home. A salesma
16、n(售货员) comes up to them. Good morning! What can I do for you? asks the salesman. My son needs a new shirt, says Jims mother. What is his size? asks the salesman. Maybe Size 12, says Jims mother. OK, says the salesman. Jim tries on many shirts. But he doesnt like any of them. Some are too big, and so
17、me are too small. Then he finds one. It is the right size. That one looks very smart and it is the right size, says Jims mother. No, Mum, says Jim. It is too heavy.Finally Jim chooses one. It isnt too heavy or too light. He likes the colour very much, but his mother thinks it is too expensive. Poor
18、Jim! He doesnt get a new shirt at last. (1)Jim wants to buy new clothes because he thinks his clothes are . Atoo big and too longBtoo small and too shortCtoo long or too shortDold and not fashionable(2)Jims mother takes him to a shop . Anear his schoolBnear the parkCnear their homeDnear the hospital
19、(3)What can we learn from the passage? AJims mother likes to buy clothes.BJim tries on many shirts.CJim buys a shirt at last.DJim doesnt want to buy a shirt.GMary Miller is very famous(出名的). She makes clothes for singers and actors(歌手和演员). She doesnt make clothes for sports stars because she doesnt
20、like doing sports. She makes hats, sweaters, and jackets. She doesnt make shorts. Marys clothes are beautiful, but they are not cheap. One of Marys hats is $150. I can get a nice one for only $20 in many stores, says a singer. Every year Mary goes to fashion shows in London, Milan, Paris and New Yor
21、k. Her favourite place is Paris because she loves the food there. Mary speaks English very well but she cant speak French(法语). I will find time to study French next year, says Mary. Mary lives in New York in winter. She says, I love New York when it snows, but I dont like it in the rain! (1)What doe
22、snt Mary make? AHats.BSports clothes.CSweaters.DJackets.(2) Marys clothes are _. ABeautiful and expensive.BSmart and cheap.CSmooth and cheap.DLovely and expensive.(3) What will Mary do next year? AShell sing.BShell do sports.CShell study French.DShell study English.(4) Mary loves New York when its_.
23、 ArainyBsunnyCcloudyDsnowyHClothes are important and necessary to us, but do you know how to buy clothes in a right way? Here are some ideas for you.When you go shopping and want to buy some clothes, first you should think about which kind of clothes you really need. Then look at the labels that are
24、 inside the new clothes. They tell you how to take care of the clothes. The label for a shirt may tell you to wash it in warm water. A sweater label may tell you to wash it in cold water. The label on a coat may say dry clean(干洗) only. If you do as the directions(指令) say on the label, you can keep y
25、our clothes well for a long time. Many clothes today must be drycleaned. Drycleaning isnt cheap. When buying new clothes, you should check if they need to be drycleaned. You can save money if you buy clothes that can be washed in the water or that are wellmade. Wellmade clothes will look good even a
26、fter you wash them many times. Clothes that cost more money dont always mean(意味着) they are better made. They may not fit you either. On the other hand, cheap clothes may sometimes look better and fit you well. (1)The first thing for you to do before you buy clothes is to . Aknow how to wash themBloo
27、k for wellmade clothesCread the directions inside themDsee which kind of clothes you need(2) What does the underlined word label mean in Chinese? A品牌B标签C价格D尺寸(3) look good even after they have been washed a lot of times. ACheap clothesBExpensive clothesCDrycleaned clothesDWellmade clothes(4)The main
28、 idea of the passage is . Abuying cheap clothesBwashing clothes in a right wayCbeing a clever clothes shopperDchoosing the wellmade clothes参考答案A 【答案】(1)B(2)C(3)D(4)A(5)D【解析】细节理解。根据三个物品的信息中都出现了Made in: China,故选B。细节理解。根据第一件T恤的信息Wash them with warm water in machines (洗衣机). 可知要用温水洗,故选C。细节理解。根据第二件衣服的信息:灰
29、色;89%的羊毛;价格1320元。故选。细节理解。根据森达女鞋提供的信息:中国制造;颜色:粉红;尺码M;材料:皮。故选A。细节理解。在方框里我们可以看到的信息有价格,材料、颜色。但是看不到商店的信息,故选D。【点评】阅读理解考查对篇章的把握和对细节的识别能力,答题时注意紧扣问题中的关键词,在文章中寻找答案。B 【答案】(1)B(2)A(3)C(4)B【解析】(1)细节理解。根据Lisa:But sometimes I buy clothes with my own money可知有时候我用自己的钱买衣服,所以B正确。(2)细节理解。根据Bill:I feel unhappy if I dont
30、 get my favorite things.如果得不到我最喜爱的东西就会不高兴。故选A。(3)细节理解。根据Mary:My favorite brand is “Adidas”我最喜欢的品牌是阿迪达斯。故选C。(4)细节理解。根据Paul:My family is poor。可知B正确。【点评】阅读理解考查对篇章的把握和对细节的识别能力,答题时注意紧扣问题中的关键词,在文章中寻找答案。C【答案】(1)B(2)A(3)D(4)B【解析】(1)推理判断。根据第一句 I ask my students about fashion我询问我的学生关于时尚的看法。可知作者是老师。故选B。(2)细节理解
31、。作者向学生展示了key ring钥匙环;scarf围巾;wallet钱包;watch手表;hair clip发夹;sunglasses墨镜;belt腰带。一共7种物品。故选A。(3)细节理解。根据Jodie Smith likes the key ring可知D正确。(4)根据最后一句话And the coolest thing is the belt! Everyone love it,所以选B。【点评】阅读理解考查对篇章的把握和对细节的识别能力,答题时注意紧扣问题中的关键词,在文章中寻找答案。D【答案】(1)D(2)A(3)B【解析】大意:文章主要介绍了时尚裙店的一些裙子的款式、尺寸等信
32、息。【点评】考查阅读理解,本文涉及细节题、推断题两种常考题型,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息。(1)细节理解题。根据Colour颜色这一列的 black/purple 黑色/紫色,再对应左边一列的Material 材料cotton,可知是cotton棉花。故选D。(2)细节理解题。根据Colour颜色这一列的black,再对应右边的Price价格,可知黑裙子是168元;再Colour颜色这一列的red,再对应右边的Price价格,可知红裙子是128元,因此一条红裙加一条黑裙是296元。故选A。(3)推理判断题。根据 Mrs White is very tal
33、l and fat. 怀特太太又高又胖,以及Size尺寸这一列,可知最大码是XL,因此怀特太太可能买一条黑色或紫色的裙子。故选B。E【答案】(1)C(2)B(3)A【解析】文章大意:文章主要讲述了一个老人因为美国的男孩女孩穿一样的衣服及留长发,而把男人误认为女人的趣事。【点评】考查阅读理解,本文涉及细节题、推断题两种常考题型,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息。(1)细节理解题。根据第二段 One day an old man goes for a walk in a park in Washington. 一天,一位老人在华盛顿的一个公园散步,可知是在华盛顿的
34、一个公园。故选C。(2)推理判断题。根据第二段 A young person is standing on the other side of the pond(池塘). Excuse me, the old man says to the person next to him on the bench, Do you see the person with the red trousers and long hair? Is it a boy or a girl? 一个年轻人站在池塘的另一边。“对不起,”老人对坐在长凳上他旁边的人说,“你看见那个穿红裤子、留长头发的人了吗?是男孩还是女孩?”
35、,第三段 A girl, “一个女孩”,以及最后一段 Im her father. 我是她爸爸,可知池塘边有老人、女孩和她爸爸,也即至少有两个男人一个女孩。故选B。(3)细节理解题。根据倒数第二段 I am sorry, but I didnt know that you were her mother. 对不起,我不知道你是她的母亲,可知老人以为身边的人是女孩的妈妈。故选A。F【答案】(1)D(2)C(3)B【解析】文章大意:文章主要介绍了吉姆去买衬衫最后因为妈妈觉得太贵而没买成的故事。【点评】考查阅读理解,本文涉及细节题,细节题要注意从文中寻找答案。 (1)细节理解题。根据第一段 Jim
36、feels his clothes are old and not fashionable. 可知,吉姆觉得他的衣服很旧,不时髦。故选D。(2)细节理解题。根据第一段 His mother takes him to a clothes shop near their home. 可知,他妈妈带他去他们家附近的一家服装店。故选C。(3)细节理解题。根据第一段 He asks his mother to buy him more new fashionable clothes. 他让他妈妈给他买更多的新时装,可知是吉姆自己要买衣服,不是妈妈喜欢买衣服,A表述错误;根据第七段Jim tries on
37、 many shirts. 可知,吉姆试了很多衬衫,B表述正确;根据最后一段 Poor Jim! He doesnt get a new shirt at last. 可知,吉姆最后没有买衬衫,C表述错误;根据最后一段 He likes the colour very much, but his mother thinks it is too expensive. 他非常喜欢这种颜色,但他妈妈认为它太贵了,可知吉姆是想买的,D表述错误。故选B。G【答案】(1)B(2)A(3)C(4)D【解析】文章大意:本文主要介绍了为歌手和演员做衣服的玛丽的基本情况。【点评】考查阅读理解。首先通读全文,理解文
38、章大意,然后分析问题和选项,从文中找到依据,最后得出答案。(1)细节理解题。根据文中第一段She doesnt make clothes for sports stars because she doesnt like doing sports. 可知,玛丽不做运动服,故选B。(2)细节理解题。根据文中第二段Marys clothes are beautiful, but they are not cheap. 可知,玛丽的衣服漂亮而昂贵,故选A。(3)细节理解题。根据文中第三段玛丽所说 I will find time to study French next year, 可知,玛丽明年将去
39、学习法语,故选C。(4)细节理解题。根据文中最后 I love New York when it snows, but I dont like it in the rain! 可知,玛丽喜欢纽约下雪的时候,故选D。H【答案】(1)D(2)B(3)D(4)C【解析】文章大意:文章主要介绍了如何做一个聪明的衣服购物者的建议。【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、词义猜测题和主旨题三种常考题型,细节题要注意从文中寻找答案;词义猜测题需要联系上下文,推断出句意,再推断出单词或短语的意思;主旨题需要通读全文,了解大意之后找出中心思想。(1)细节理解题。根据第二段When you go shopping
40、and want to buy some clothes, first you should think about which kind of clothes you really need. 当你去购物,想买一些衣服时,首先你应该考虑你真正需要哪种衣服,可知买衣服前需要知道自己需要哪种衣服。故选D。(2)词义猜测题。根据下文They tell you how to take care of the clothes. 它们告诉你如何保养衣服,可知此处指的是标签,因此label是标签的意思。故选B。(3)细节理解题。根据倒数第二段You can save money if you buy clothes that can be washed in the water or that are wellmade. 如果你买的衣服可以在水里洗或者做工好,你就可以省钱,可知做工好的衣服即使洗很多次也不怕。故选D。(4)主旨大意题。根据第一段Clothes are important and necessary to us, but do you know how to buy clothes in a right way? 衣服对我们来说是很重要和必要的,但是你知道如何以正确的方式购买衣服吗?可知文章主要想告诉我们如何正确地买衣服,即做一个聪明的衣服购物者。故选C。