ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:15 ,大小:197.62KB ,
资源ID:783151      下载积分:6 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-783151-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(Unit 7【能力培优】-2021-2022学年八年级英语下册单元过关与提升测试(人教版).docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

Unit 7【能力培优】-2021-2022学年八年级英语下册单元过关与提升测试(人教版).docx

1、Unit 7 能力培优测试卷I单项选择。(每题1分,共15分)1. Why dont you get yourself a job?一Thats _ said than done.A.easyB.easierC.the easierD.the easiest2. Mr. Wang is very friendly to us. He is_ of all the persons I know.A.patientB.less patient C.more patientD.the most patient3. It is well known that the speed of light is

2、_ sound.Amany times faster thanBmany times slower thanCmany times as fast as that ofDmany times as slow as that of4. Do you know the of the stone?Yes.It about 200 kilos.A.weight;weighs B. weights;weighsC.weigh;weighs D. weigh;weights5.一Its smoggy these days. Thats terrible!Yes, I hope to plant trees

3、. trees, air pollution.A. The more;the fewer B. The less;the moreC. The less;the fewer D. The more;the less6.The soldier succeeded _ the boy in the river.A. save B. in saving C. to save D. saves7.Our head teacher is always the firstand the last .A. come;leave B.to come;leave C. to come; to leave D.

4、came; left8. I think the phubbers(低头族) are supposed to the time they spend their smart phones.A.cut off;in B.cut down;onC.cut up;on D.cut down;in9. France is European country while Thailand is Asian country.A.an;an B.an;a C.a;a D.a;an10.Did you meet any problems while you were climbing the mountain?

5、 Yes.As you know,its hard to air as you get near the top of the mountain.A.fall over B.pick up C.take in D.put awayII. 完形填空。(每小题1分,共计10分)A thousand years ago Hong Kong was covered by a thick forest. As more and more people came to 11 in Hong Kong, these trees were cut down and burnt. Now there is 12

6、 forest left, though there are still some small areas covered with trees. We call these woods.Elephants, tigers and many 13 animals were living in the thick forest. When people came to live in Hong Kong, the number of 14 began to decrease. Early farmers grew rice and 15 pigs and chickens in the vall

7、eys. They cut down the trees and burnt them. They needed 16 to keep themselves warm in winter, to cook their food and to keep away the dangerous animals. Elephants quickly disappeared because there was not enough food for them. 17 did most of the wolves and tigers. Monkeys and many other animals soo

8、n 18 in the same way.You might think that there are no longer any animals in Hong Kong 19 in the zoos. But there are still about 36 different kinds of animals 20 there. One of the most interesting of Hong Kong animals is the barking deer. It isa beautiful little animal 21 a rich brown coat and a whi

9、te patch under the tail. It looks like a deer but it is much smaller. It is less than two feet 22 It makes a noise rather like a dog 23 In Hong Kong the barking deer has only a real enemy一 24 . People hunt these little animals though it is illegal.There are now not many barking deer left. So it is i

10、mportant 25 people to protect wild animals.11.A. work B. study C. live D. enjoy12. A. many B. a few C. no D. much13. A. other B. others C. the other D. another14. A. people B. animals C. plants D. things15 A. grew B. made C. got D. kept16. A. fire B. ice C. water D. nature17 A. So B. Such C. As D. N

11、or18 A. lived B. died C. came D. went19. A. besides B. except C. and D. or20. A. live B. to live C. lived D. living21. A. have B. without C. with D. get22. A. high B. higher C. short D. shorter23 A. shouting B. crying C. barking D. talking24 A. the tiger B. man C. the wolf D. the elephant25. A. to B

12、. for C. like D. ofIII.阅读理解 (每小题2分,共计40分)AThere are about 10 million different kinds of animals on earth and they come in all shapes and sizes. The book named Variety in the Animal Kingdom simply introduces the huge variety of the animal kingdom. It features some of the most unusual animals in the w

13、orld and includes key data on each species(物种) and their habits in the wild.Some of the strangest animals in the world live in Australia and New Zealand. There is the kakapo parrot. It is a bird but it cannot fly. It is a nocturnal animal. It sleeps in the day and eats at night. There are only 131 k

14、akapo parrots in the world.The kiwi is another bird that cannot fly. Some birds are very beautiful, but the kiwi is not. It is one of the ugliest birds in the world. But the kiwi is the most romantic bird in the world. Male and female kiwis live together for 30 years.Australia has many strange anima

15、ls. The most surprising Australian animal is the platypus. It has the face and feet of a bird,the body of a rat and the tail of a beaver(河狸).It is a mammal(哺乳动物) but it lays eggs.The smallest mammal in the world lives in Asia. It is the bumblebee bat. It lives in Thailand. It is only 2. 5 cm long an

16、d it weighs 3 g. There are only 2,000 bumblebee bats left in Thailand because people burn the forest where they live.26. The book named Variety in the Animal Kingdom mainly talks about.A. special animals in the world B. birds in New ZealandC. animals in Australia27. The underlined word “nocturnal” i

17、n Paragraph 2 means “ in Chinese.A.嗜睡的 B.夜行的 C.贪吃的28.kinds of birds that cannot fly are mentioned in the passage.A. Two B. Three C. Four29. Which of the following is TRUE according to the passage?A.A platypus has the body of a beaver.B.A kiwi is romantic though it is ugly.C.The number of kakapo parr

18、ot is larger than that of bumblebee bat.30. We can most probably read the passage from.A. a history book B. a medical report C. a science magazineBSave the whales! Thats what the picture on Jake Smithes bedroom wall said Jake liked having a picture that said something important; that showed he cared

19、. He just never expected to get a chance to save a real whale, one right in his own neighbourhood. It was a Saturday morning when the newspaper first reported the whales coming. A group of the animals were swimming close to the beach in Jakes hometown. All the local people rushed out to the beach to

20、 see them. They were expecting a beautiful show, better than a movie, but nothing theyd have to do anything about. Then one whale swam in their direction, directly towards land. It came in with the waves, and when the waves receded, it stayed. Its huge body rested on the sand. Suddenly, Jake and his

21、 family and all the others were no longer sightseers (观光者). They had to become rescuers (救援者). A few people ran towards the animal. They pushed and tried to force the whale back into the water, but it was no use. An animal rescue service team soon arrived in a truck with heavy lifting machinery (升降机

22、械), to help move the animal. Jake and his family couldnt do much on the beach, so they went back to their house and made sandwiches and hot tea for the rescuers. At least, Jake thought, they could help in some way. Back at the beach, they offered the food to the rescuers and were happy to see that i

23、t was needed. It was getting dark. Some people lined up their cars along the beach and shined the headlights on the sand The rescuers would not give up. After trying many times they were finally able to lift the whale into the water. Everyone cheered when it headed out to sea. It swam out about a mi

24、le and then disappeared for a moment under the sea. Then, in what looked like a jump of joy, it rose high above the water a thank-you to those who had worked so hard to save its life.31.What does the picture on Jakes wall tell us about him?A.He lived near the ocean.B.He cared about the environment.C

25、.He worked as an animal rescuer.D.He thought whales were the most beautiful animals.32.Why did the local people go down to the beach that morning?A.To swim with the whales.B.To help rescue the whales.C.To see the whales swimming.D.To watch a movie about whales.33.The underlined word “receded” in Par

26、agraph 3 means .A.didnt moveB.went back outC.washed overD.got up34.How did Jake and his family help save the whale?A.By calling the rescue service.B. By asking their neighbours for help.C.By giving the rescuers food and drink.D.By controlling the people on the beach.35.In what order did the events o

27、f the whale rescue take place? a. The whale disappeared under the sea. b. People turned on the lights of their cars. c. Rescuers lifted the whale into the water. d.Animal rescue service brought its truck, e. People pushed the whale towards the sea.A.e-d-b-c-a.B.e-b-c-d-a.C.d-b-e-a-c.D.a-e-b-d-c.CHav

28、e you ever heard of Angel Falls?Its the highest waterfall of the world,deep in the forests of Venezuela(委内瑞拉).Few people have ever seen Angel Falls.Its very hard to get there.If you go there by land,you will have to travel for weeks through thick forests.If you go by plane from Caracas,the capital c

29、ity of Venezuela,it will take about four hours.What would it be like to take a trip by plane from Caracas to the falls?For hundreds of miles you would fly southeast over green plains(平原).Then the land would become higher,and you would see mountains with forests.Soon the land would rise higher.Finall

30、y,you would fly toward a deep canyon(峡谷) with steep,rocky side.Suddenly you would see a silver thread far away.Then as your plane flew closer,you would see the waterfall more clearly.You would see water falling over half a mile straight down the cliff(悬崖).It is the sight you would never forget.No on

31、e knew about this high waterfall until 1930.In that year,James Angel,an American pilot,flew over the area.As he was flying over the mountains and canyons,he suddenly saw a waterfall.It was an impressive sight:the water seemed to be dropping straight out of the clouds.36.Angel Falls is a waterfall in

32、 .A.Southeast Asia B.North AfricaC.South America D.North Europe37.Not many people have ever seen Angel Falls because .A.it is the highest waterfallB.it is deep in the forests C.it is not easy to get thereD.theyve never heard of it38.According to Paragraph 1,which of the following is true? A.To get t

33、o Angel Falls by land is much more difficult than by air.B.It takes much less time to get to Angel Falls by land than by air.C.Most people in the world like to go to Angel Falls by land.D.It is much too expensive to get to Angel Falls by land.39.In Paragraph 3,the writer used “a silver thread” to de

34、scribe the .A.canyon B.waterfallC.forests D.mountains40.According to the passage,which of the following is NOT true about Angel Falls? A.It is located in the jungles near Caracas.B.People knew nothing about it until 1930.C.Once you see it,youll never forget it.D.An American pilot first saw it on the

35、 plane.DCan you imagine having a cheetah(猎豹) as a pet in the house?Does it sound scary to you?But for a family in South Africa, one cheetah is treated as a VIP (Very Important Person) in the house.The big cheetah is named Jolie, after the film star Angelina Jolie.41._ She can often be found eating f

36、rom the kitchen table, taking a short sleep on the sofa, or even sleeping on Lucy and Jeffs bed. The big cat also sleeps and plays with another pet, the more usual onea sheepdog(牧羊犬)42._Having a cheetah as a pet is unusual. At first, Mrs. Brown wasnt willing to keep a cheetah as a pet. She said, “43

37、. _But we are now happy that we did itshe is part of the family.”Just like her name, fouryearold Jolie has achieved a celebrity status(名人地位) in the Browns hometown. Fans often come to their home to take pictures of her. 44. _However, a cheetah is always a cheetah.45. _ “She always makes a mess in th

38、e house, urinating(小便) everywhere and chewing everything. Its her wild instincts(本能),” said Mrs. Brown.There might be some problems of having a cheetah as a pet in the house, but some unusual fun must also be waiting ahead.AInterestingly, Jolie enjoys all the special attention that is paid to her.BA

39、n impossible friendship has happened between these two animals.CThough Jolie is now a pet in the house, she still has some wild habits.DShe is surely the VIP at Lucy and Jeff Browns home.EI was really against the idea of getting a cheetah as a pet.IV. 用所给词语的适当形式填空。(每小题1分,共计10分)46.How much should I p

40、ay? 18 yuan in all, (include) the pen you picked out just now. 47. Tom is one of the (popular) students in the class.48. You will _(achievement) your dream if you work hard.49. Whose research is _(believe),Anns, Lucys or Lauras?50. The new system is now _(wide) used by IT companies all over the worl

41、d.51.Junko Tabei (success)reaching the top of Qomolangma in 1975.52.I have no problem _ (climb) the mountain,which is not too high.53.His (ill)was more serious than the doctor first thought.54.When they heard the good news,they jumped up and down with (excite).55. The primary duty of parents is to p

42、rovide (protect)for their children.V.从方框中选词并用其适当形式填空完成短文, 使短文内容完整、通顺。(每小题1分,共计10分)other, move, enough, find ,desert, make, use , another, friend , carry , trouble, friend You may think there is nothing but sand in the desert of the world, but it is not true. In the desert we can 56._ stones. We can

43、see hills, too. There is a little rain in the 57._, but it is not 58. _ for most plants.The animals are 59. _ to the desert people in many ways. The desert people eat the meat and drink the milk of the animals. They use their skins t 60. _ shoes, water bags and even tents(帐篷). They use the camels(骆驼

44、) for 61. _ things.The people of the desert have to keep 62. _ from places to place. They must always look for grass or desert plants for their animals. They usually live in the tents. When there is mo more food for their animals, they take down their tents, put them on the camels and move to 63. _

45、place. The desert people are very 64. _. No man in the desert would ever refuse to help the people in 65._ and give them food and water.书面表达(共15分) 假设你叫李华,在网络上看到一篇救救老虎的报道。想到最近看见有人在路边销售老虎骨头(bone)等事,你感到担忧。请你给某报社编辑部写一封信。要点如下: 1.老虎是国家保护动物,目前数量日趋减少; 2.写信原因是看到有人为赚钱而滥捕、滥杀老虎; 3.大量砍伐森林,破坏了老虎的生存环境。呼吁严惩捕猎者(hunt

46、er)。希望大家共同努力,创建一个人类和动物共存的幸福家园。 注意: 1.书信应包括所有要点,但不要逐条翻译。 2.词数:80左右。(开头已给出,不计入总词数) Dear Editor, Ive just read an article on the Internet about saving tigers. It says that the number of tigers is becoming smaller in our country. Its terrible. _Lihua答案与解析I单项选择。1. B【解析】你为什么不给自己找个工作呢?说起来容易,做起来难。由said than

47、 done可知用比较级。2. D【解析】句意:王先生对我们很友好,他是我认识的人中最有耐心的人。of all the persons I know表示范围,可以判断用最高级形式,故答案为D。3.C【解析】考查“A谓语动词倍数as形容词或副词原形asB”结构,且所比较的事物是速度,所以后面要加上that of,并且结合常识可知选C。4A【解析】考查weight为名词,weigh为动词,且是一般现在时态第三人称单数。5. D【解析】考查 the+比较级,the + 比较级,表达“越.越. ,污染不可数,故选D6.B【解析】考查succeed in doing sth. 表达成功做某事7. C【解析

48、】不定式修饰“the first”8. B【解析】句意为“我认为低头族应该减少他们花在智能手机上的时间。”cut down的意思为“减少;缩短”;spend.on sth.“在某事上花费”。故选B。9. D【解析】由语境可知,两个空都表示泛指;European以辅音音素开头,其前用不定冠词时,用a;Asian以元音音素开头,其前用不定冠词时,用an。故选D。10. C【解析】由常识可知,当接近山顶的时候吸入空气会比较困难。表示“吸入”的take in符合句意;而fall over“绊倒”、pick up“捡起”、put away“收起来”均与语境不符。II. 完形填空。11.C【解析】根据第二

49、段第二句中的 When people came to live in Hong Kong可知选C项。12. C【解析】根据 though there are still some small areas covered with trees 可 知现在已经没有森林了。故选C项。13. A【解析】根据空前的many和空后的animals可知此处应选形容词 other。many other animals意为“许多其他动物”,故选A项。14. B【解析】根据语境可知此处指动物的数量开始减少,故选B项。15.D【解析】grow意为“种植”;make意为“制作”;get意为“得到;到达”; keep意

50、为“保持;饲养”。根据空后的pigs and chickens可知此处 指饲养猪和鸡。故选D项。16. A【解析】根据后面提到的取暖、做饭和驱赶危险的动物可知此处指他们需要火。故选A项。17. A【解析】“So +助动词+主语.”意为“某人/某物也是如此。”这里表 示大部分狼和老虎也是如此。故选A项。18. B【解析】根据上文中的disappeared可知此处指猴子和许多其他动物以同样的方式死去了。故选B项。19. B【解析】分析句子结构可知句中缺少介词,在A项和B项之间选择。 besides意为除了 ,其后所接宾语包括在整体范围之内;except 意为 “除了”,其后所接宾语不包括在整体范围

51、之内。此处表示 除了在动物园以外,其他地方没有动物了。故选B项。20. D【解析】“there be sb./sth. doing sth. ”意为“有某人/某物正在做某事”。故选D项。21. C【解析】分析句子结构可知句中不缺少谓语动词,而缺少介词,故从 B项和C项之间选择。介词with可表示 “带有;具有”,符合语 境,故选C项。22. A 【解析】句意为:它不足两英尺高。“基数词+计量单位+ high”意为“高”。故选A项。23. C【解析】 shout意为 “喊叫”;cry意为“哭喊”;bark意为 “吠叫”;talk 意为交谈。根据上文中的the barking deer和空前的do

52、g可知 选C项。24. B【解析】根据下文提到人类非法猎杀吠鹿, 可知, 只有人类才是吠鹿真正的敌人,故选B项。25. B【解析】“It be +adj.+ for/of sb. + to do sth.” 意为 “对某人来说做某事是的”,当形容词修饰所做的事情或物时介词用for, 当形容词表示人的性格、品德等时介词用of。此处表示对人类 来说保护野生动物这件事是重要的,故选B项。III.阅读理解 。A26. A【解析】细节理解题。根据第一段中的“The book named Variety in the Animal Kingdom simply introduces the huge va

53、riety of the animal kingdom. It features some of the most unusual animals in the world and includes key data on each species and their habits in the wild. 可知这本书介绍了世界上的一些最特殊的动物。故选A项。27. B【解析】词义猜测题。根据画线词所在句的下一句“It sleeps in the day and eats at night.可知这种动物白天睡觉晚上吃东西,因此 画线词意为 “夜行的”。故选B项。28. A【解析】细节理解题。根

54、据第二段第三句“It is a bid but it cannot fly.” 和第三段第一句“ The kiwi is another bird that cannot fly.”可 知文中提到了两种不会飞的鸟。故选A项。29. B【解析】细节理解题。根据第三段中的“ It is one of the ugliest bird in the world. But the kiwi is the most romantic bird in the world. 可知B项正确。30. C【解析】推理判断题。根据文章内容可知本文介绍了几种特殊的动物,因此我们可能会从一本科学杂志上读到这篇文章。故选

55、 C项。B31.B【解析】细节理解题。由第一段中的Jake liked having a picture that said something important; that showed he cared可知.他关注环境问题,故答案为B 。32.C【解析】细节理解题。由第二段中的. when the newspaper first reported the whales corning以及All the local people rushed out lo the beach to see them. They were expecting a beautiful show.可知答案为C。

56、33.B【解析】词义猜测题。根据上下文可知,一只鲸鱼伴随着海浪一起游过来了,当海浪退回去的时候.鲸鱼还留在那里,它被搁浅在沙滩上,故receded的含义是went back out。34. C【解析】细节理解题。由第五段中的Back al the beach, they offered the food to the rescuers and were happy to see (hat it was needed可知答案为C。35. A【解析】细节理解。通读第三段到第五段可知,正确的顺序是A项。 C36. C【解析】细节理解题。根据第一段的前两句 Have you ever heard of

57、 Angel Falls ? It s the highest waterfall of the world , deep in the forests of Venezuela (委内瑞拉).(你听说过天使瀑布吗?它是世界上最高的瀑布,在委内瑞拉的森林深处)可知,天使瀑布在委内瑞拉,根据常识可知委内瑞拉在南美洲,故选 C 项。37. C【解析】细节理解题。根据第一段的第三句四句 Few people have ever seen Angel Fals . It s very hard to get there .(很少有人见过天使瀑布。人们很难到达那里。)可知,人们去天使瀑布并不容易,故选

58、C 项。38. A【解析】推理判断题。根据第一段的最后两句 If you go there by land , you will have to travel for weeks through thick forests . If you go by plane from Caracas , the capital city of Venezuela , it wil take about four hours .(如果你从陆路去那里,你将不得不在茂密的森林中待几个星期。如果你从委内瑞拉首都加拉加斯乘飞机去,大约需要四个小时。)可知,从陆路去那比坐飞机更困难,故选 A 项。39. B【解析】

59、细节理解题。根据第三段的前两句 Suddenly you would see a silver thread far away . Then as your plane flew closer , you would see the waterfal more clearly . You would see water falling over half a mile straight down the cliff (悬崖).(突然,你会看到远处有一条银线。然后,当你的飞机飞得更近时,你会更清楚地看到瀑布,你会看到水从半英里以上的悬崖上直落下)可知, silver thread 是用来描述瀑布

60、,故选 B 项。40. A【解析】推理判断题。根据第二段Finally,you would fly toward a deep canyon(峡谷) with steep,rocky side.可推知,瀑布在峡谷, A 句表述错误,故选 A 项。D41. D 42. B 43. E 44. A 45. CIV. 用所给词语的适当形式填空。46. including 47. most popular 48. achieve49. the most believable 50. widely 51.succeeded52.climbing 53.illness 54.excitement55.pr

61、otectionV.从方框中选词并用其适当形式填空完成短文, 使短文内容完整、通顺。56. find 57. desert 58. enough 59. useful 60. make 61. carrying 62. moving 63. another 64. friendly 65. trouble .书面表达。Dear Editor, Ive just read an article on the Internet about saving tigers. It says that the number of tigers is becoming smaller in our coun

62、try. Its terrible. I saw a few people selling bones of tigers by the roadside the other day. I also learned that some people killed tigers in order to make money. And too many trees have been cut down. The places where tigers used to live have been destroyed. Tigers are in danger of dying out. To save tigers, our government should punish the hunters. At the same time, we should try our best to make our earth pleasant and peaceful, not only for human beings but also for animals. Yours faithfully, Lihua

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1