1、Unit 5 China and the WorldTopic 1 China attracts millions of tourists from all over the world.(满分100分,时间80分钟)I.单项选择。(共10小题,每小题1分,计10分。)1 I want to get to know Lisa. OK, let me _ you to her.AacceptBofferCintroduce2Jinjiang, a beautiful and active city, lies _ the southeast of Fujian.AinBonCto3Pandas
2、are the symbol of peace and friendship. They are Chinas national _.AheroesBtreasuresCguests4Its reported that the _ of Qomolangma is 8848.86 meters.Right! It also says the mount keeps growing every year.AweightBheightCsize5A new airport _ to open to the public in Xiamen next year. Hooray! It will be
3、 more convenient to travel out around the country.Awas expectedBwill be expectedCexpected6Nowadays WeChat is very popular among friends.Yes. It seems to be the best way of communication _ people like.AthatBwhichCwho7Id love to visit Kunming, _ is in the southwest of China.AwhereBitCwhich8Shes won ma
4、ny world competitions, _four gold medals in the Olympics.AincludingBincludeCincluded9_ the teachers in their school is about 200 and one fourth of them are _ teachers.AA number of; womenBA number of; womanCThe number of; women10_ do you know about Tom? Since I was a kid, we have known each other wel
5、l.AHow muchBHow longCHow oftenII. 完形填空。(共10小题,每小题1分,计10分。)The Great Wall in China is known to people all over the world. It 11 Ten-Thousand-Li Great Wall in Chinese. Do you know the famous Chinese saying “He who does not reach the Great Wall is not a 12 man.”?The Great Wall is 13 wall in the world.
6、It is more than 6,000 kilometres long, and 14 four and five metres wide. In most places it is wide enough for five horses or ten men 15 side by side(并排) along the top. It was very 16 to build such a great wall without our modern machines. All the work had to 17 by hand. Many people were made 18 the
7、wall away from their homes. Thousands of them 19 and were buried(埋葬) under the wall. The Great Wall was made not only of stone and earth, but also of the flesh and blood(血肉) of 20 men.11AcallsBis callingCis calledDcalled12AgoodBtrueCimportantDclever13AlongerBhigherCthe longestDthe highest14AbetweenB
8、amongCatDwith15AwalkBwalkedCwalkingDto walk16AeasyBdifficultCinterestingDquick17AdoBdoneCbe doneDwas doing18Awork onBto work onCworked onDworking on19AdieBdeadCdeathDdied20AmillionsBmillions ofCthree million ofDthree millionsIII.阅读理解。(共25小题,每小题2分,计50分。)AShaolin Temple is in Henan Province, China. It
9、 was founded in the 5th century. It is well-known for its Chinese martial arts (武术) and Shaolin kung fu. Do you know where Shaolin kung fu comes from?In the year 527, an Indian monk named Bodhidharma (菩提达摩) went to Shaolin Temple. He found the monks there were weak so he decided to teach them kung f
10、u to keep their bodies strong.At the end of Sui Dynasty, some Shaolin monks helped Li Shimin win a war. In return for that, he gave a lot of land to the temple. After that, the Shaolin Temple and Shaolin kung fu became famous all over China.Not all emperors liked kung fu. During the Qing Dynasty, th
11、e emperors stopped Shaolin monks from studying Shaolin kung fu, so many monks had to leave the temple for different places. During that time, they saw many new kinds of kung fu and studied them. At last all these new ideas changed Shaolin kung fu a lot. But until now, Shaolin kung fu is still the la
12、rgest and most famous kung fu in China. It is said that all kung fu comes from Shaolin and Shaolin kung fu is the best.21When was Shaolin Temple founded?AIt was founded in the 5th century.BIt was rebuilt.CIt had the most visitors in the year 2010.DIt had its 600th birthday.22Why did Bodhidharma teac
13、h Shaolin monks kung fu?ATo make them strong.BTo make kung fu popular.CTo get money.DTo help them fight.23Shaolin kung fu became famous because of _.Athe importance of Shaolin TempleBan Indian monk coming to Shaolin TempleCsome monks there helping Li Shimin win a warDan emperor giving a lot of money
14、 to the temple24Which of the sentences is true?AAll emperors liked Shaolin kung fu.BThe monks improved Shaolin kung fu a lot after leaving the temple.CNow Chinese people dont like Shaolin kung fu.DShaolin monks didnt want people to know about their kung fu.25The passage mainly tells us _.Ahow to pra
15、ctice Shaolin kung fuBthe history of Shaolin kung fuCwhy Li Shimin won the warDwhere the name of Shaolin kung fu came fromBWhen Chinese people talk about Chinese tea culture today, they wont miss an important person in Chinese historyLu Yu, respected as a “Sage of Tea(茶圣)” for his achievements in th
16、e Chinese tea culture. He is best-known for The Classic of Tea, the first work on growing, making and drinking tea.Lu was born in Jingling in 733 ADAs a child, he became a student of Zou Fuzi. Thanks to his teachers guidance, he learnt a lot. He often made tea for his teacher. He also took care of h
17、is fellow students health using his knowledge on tea and herbs(草药).Lu Yu often went to the countryside to gather tea leaves and herbs. On one of those trips, Lu Yu found a spring. The water was quite clear and clean. When Lu made tea with this spring water, he found the tea tasted better than usual.
18、 From then on, he realized the importance of water quality in making tea.In 752 AD, Lu Yu finished his studies and returned to Jingling, where he met Cui Guofu. Both men shared the same interests in tea, literature(文学)and poetry. They soon became good friends. Since then, the two spent much time tra
19、velling, drinking tea and writing poems together.This period was important to Lu Yu as a man of literature. Cui, with his rich experience and skills in writing, became a coach of Lu. He provided necessary help with Lus writing. It was during this time that Lu finally wrote the amazing work, The Clas
20、sic of Tea.26What is Lu famous for?AHaving wisdom.BRespecting teachers.CCaring for friends.DInfluencing tea culture.27What does the underlined word “guidance” in Paragraph 2 probably mean?AHelp.BStress.CProtection.DControl.28Why did Lu and Cui become good friends?AThey had the same hobbies.BThey liv
21、ed in the same place.CThey spent much time together.DThey had the same experiences.29Which of the following is the correct order according to the passage? Lu Yu wrote The Classic of Tea. Lu Yu became a student of Zou Fuzi. Lu Yu made friends with Cui Guofu. Lu Yu found water quality was important.AB
22、CD30What is the best title of the passage?AChinese Tea CultureBA Student of Zou FuziCChinese Sage of TeaLu YuDThe Classic of TeaCI spent last summer vacation with my family. We planned to go for a jungle safari(丛林探险), so we booked our tickets for it. On Sunday morning, I was so excited that I woke u
23、p early. But my sister still slept. It was 5 oclock when all of us got ready and got in the car. There were two cars. My sister and parents got in one car and I got in the other car with my grandparents. When we arrived at the place, we started our safari.First we arrived at a butterfly garden. We w
24、alked around the garden to enjoy the sight(景象) of beautiful butterflies. The guide took us to a waterfall. Many of us took photos and videos and enjoyed a lot of fun. Then we arrived at a forest and saw lots of birds and other animals. It was late at night when we went back home. I was very tired bu
25、t I would never forget that day.31The underlined word “booked” probably means _ in English.AfoundBboughtCsoldDlooked32How did the writer feel on Sunday morning?AInterested.BTiredCBored.DExcited.33How many people in the writers family went to the jungle safari?A4.B5C6.D734Which of the following is th
26、e right order(顺序) according to the passage?a. The guide took them to the waterfall.b. They enjoyed the beautiful sight of butterflies.c. They saw lots of birds in the forest.d. They booked tickets for the jungle safari.Ab a d cBd a b cCb c a dDd b a c35Whats the best title for the passage?AAn Enjoya
27、ble TripBMy Happy FamilyCA Visit to a WaterfallDA Trip to a ForestDMy parents will have been married for 20 years this Sunday. Today Id like to tell you something about them.Jeff: my dadAge: 51Job: businessmanHobbies: fishing and doing everything my mom tells him to doEven though he is getting old,
28、my mom still thinks he is as handsome as he was 20 years ago. His hair is turning gray, but he is still pretty active. He often plays with us kids. My dad often reads us stories before we go to sleep, and knows how to make us laugh if we are not happy.He knows a lot about life, and he is probably th
29、e smartest person I know.I love my dad and I am glad he is always there for me when I need to talk or need a hug.Vanessa: my momAge: 49Job: designerHobbies: shopping and enjoying the fine things in lifeI dont get along very well with my mother sometimes, but I try my best to make her proud of me.I a
30、m a girl, but I often behave like a boy. Therefore, my mother always tells me to be more ladylike. She often says, I want you to look like a princess. You are not a street rat.We have fights, but I guess in her heart she does care for me and love me, even though sometimes I dont think it shows.My pa
31、rents can make me crazy sometimes, but like that old saying goes, you cant live with them, cant live without them.I love my parents and I am thankful to them for loving me and raising me.36Jeff is _years older than Vanessa.AtwoBfourCsixDnine37Which of the following is TRUE?AJeff doesnt like to obey
32、his wife.BVanessa thinks her husband looks ugly.CJeff seldom plays with his children.DThe author thinks her father is very smart.38Vanessa _.Alikes going fishingBlikes going shoppingCthinks the author looks like a princessDoften reads stories before her children go to sleep39From the passage, we can
33、 learn that the author_.Ais a boy.Bwants to be a designerCwants her mother to be proud of herDgets along well with her mother all the time40What does the underlined sentence mean?AThe author likes ratsBThe author often makes her parents crazyCThe author doesnt live with her parents, but she misses t
34、hem very muchDAlthough the author cant stand her parents sometimes, she needs them and loves them.EIt used to be that parents and teachers had set days and times for parent-teacher meetings, but 41 . With the help of QQ, Wechat, school website and so on, parents and teachers can communicate with eac
35、h other more easily and often. But some parents still dont want to connect with their childs teachers. Thats not right! Because 42 .Be sure to call your childs teacher if 43 . When a child who used to love going to school, but now cries and fights getting on the bus, 44 Your childs teacher can pay m
36、ore attention to something bigger happening.For example, you may find the teachers notes on the test paper. They are often helpful for parents to understand what your childs problem is. If they are unclear to you. 45 .A good working relationship between parents and teachers is good for everyone. Kee
37、p communicating, ask questions and solve problems before they become too big. They are all ways to build a strong relationship.Ayoud better connect your childs teacher.Bhe may have trouble with some classmates.Cthere was little communication outside the meeting.Dinformation exchange can solve simple
38、 misunderstandings.Eyou notice a change in your childs attitude(态度)toward school.IV. 情景交际。(每小题2分,计10分。)46当你看到眼前的建筑非常的雄伟壮丽, 你可以这样感叹道: _ !47你想知道Kangkang对中国有多少了解,你可以这样问他: Kangkang, _ ?48你的妈妈告诉你, 长江是中国第一大长河, 她会这样对你说: _ .49你向Michael介绍中国长城是世界最伟大的奇迹之一, 你会这样说: _ .50你想知道雕刻在石头上的那些动物是什么,你可以这样问:_ .V. 短文填空。(每小题1
39、分,计10分。)The Amazon rainforest is in South America. It covers 5.5 million square kilometres. Thats about half the size of China. The Amazon River 51 (run) through the rainforest. According to a new study, it may become grassland in a few 52 (year). The Amazon is the worlds biggest rainforest. However
40、, climate change and human activities make it “sick”. Usually, it feels too tired to get better. The trees may die and the rainforest could turn into 53 hot and dry area. Why is the Amazon “sick”?The Amazon is one of 54 (wet) places. Every year, droughts hit the rainforest and harm it a lot. They 55
41、 (cause) by climate change. The trees dont have enough water to grow. Whats worse, as they become dry 56 (easy). On top of this, people cut down a lot of trees 57 wood to make money. They clear trees to find something useful. They burn the forest 58 (make) farmland. All these have made about 17% of
42、the rainforest disappear. What will happen if we lose it?The Amazon is like the lungs of our planet. The plants there take carbon dioxide (CO2) out of the air and make oxygen (O2). They make more than 20% of the planets oxygen. 59 the Amazon “dies”, there will be more CO2 and our earth will become e
43、ven hotter. The Amazon is also the home to over 3 million animals and plants. Many of 60 (they) cant live anywhere else. They would be very likely to disappear.51. _ 52. _ 53. _ 54. _ 55. _56. _ 57. _ 58. _ 59. _ 60. _VI. 书面表达。(计10分。)假如你是李华,你的美国笔友Mary听说中国地大物博、山川秀丽、风景迷人,因此暑假要来中国旅游。请你根据她的问题回复邮件。提示问题:W
44、hich places of interest should I visit? How can I get there? Whats it famous for?提示词语:mountain, pay a visit, by plane, enjoy要求:1.内容应包含所有提示,可适当发挥; 2.语言表达要准确,语意要通顺、连贯;3.80词左右。短文开头已给出,不计入总词数。Dear Mary,Im happy to hear that you are coming to visit China._ _Im sure you will have a good time here.Yours,Li
45、 Hua参考答案1C【详解】句意:我想认识下Lisa。好的,让我把你介绍给她。考查动词辨析。accept接受;offer提供;introduce介绍。根据“I want to get to know Lisa”及“OK”可知,是介绍两个人认识,故选C。2A【详解】句意:晋江位于福建东南部,是一座美丽而又充满活力的城市。考查方位介词词义辨析。in表示位于一个地方的内部,指在一定范围之内;on表示和其接壤;to表示隔海相望,不接壤的;根据题干“Jinjiang.lies.the southeast of Fujian.”和常识,可知晋江位于福建省的内部,因此用介词in。故选A。3B【详解】句意:大
46、熊猫是和平和友谊的象征。他们是中国的国宝。考查名词辨析。heroes英雄,treasures珍宝,宝物;guests客人。描述对象是Pnadas,根据常识可知,大熊猫是中国国宝。故选B。4B【详解】句意:据报道,珠穆朗玛峰的高度为8848.86米。对!报道还说,这座山每年都在增高。考查名词辨析。weight重量;height高度;size大小。根据“8848.86 meters”可知,此处是指高度。故选B。5B【详解】句意:厦门的一个新机场预计明年将对公众开放。好耶!这样在全国各地旅行会更方便。考查谓语动词的时态和语态。was expected被期待(一般过去时的被动);will be exp
47、ected将被期待(一般将来时的被动);expected期待(一般过去时的主动)。根据主语“A new airport”和“next year”可知此处应使用一般将来时的被动。故选B。6A【详解】句意:现在微信在朋友间非常受欢迎。是的。它似乎是人们喜欢的最好的交流方法。考查定语从句。that引导定语从句,先行词是人或物,在从句中作主语或宾语;which引导定语从句,先行词是物,在从句中作主语或宾语;who引导定语从句,先行词是人,在从句中作主语;where引导定语从句,先行词是地点,在从句中作状语。根据“It seems to be the best way of communicationp
48、eople like”可知本句为定语从句,先行词是物,且被最高级修饰,要用that。故选A。7C【详解】句意:我想去中国西南部的昆明。A. where定语从句的关系副词,指的是地点,在定从中作状语;B. it它;C. which定语从句的关系代词,指物,在定从中作主语或宾语。Kunming是先行词,指物,关系代词用which在定从中做主语。根据题意,故选C。8A【详解】句意:她赢得了许多世界比赛,包括四枚奥运会金牌。考查介词。including包括,介词;include包括,动词原形;included包括,过去式/过去分词。分析句子可知,空后在句中作状语,是对前面句子的补充说明,所以用介词短语
49、。故选A。9C【详解】句意:在他们学校老师的数量大约是200,且其中的四分之一是女老师。考查短语和名词复数。“the number of+名词复数”意为“的数量”,作主语谓语动词用单数形式,“a number of+名词复数”意为“大量的”,作主语谓语动词用复数形式;根据句意及谓语动词是单数is可知,第一空用the number of;又因为一般情况下名词作定语修饰名词时,第一个名词要用单数,但是若man或者women作定语时,man和woman的单复数根据被修饰的名词的单复数而定,根据第二空后的teachers可知,用复数,即women teachers,故选C。10A【详解】句意:你对汤姆
50、了解多少?从我小时候起,我们就很熟悉了。考查疑问词辨析。how much多少;how long多长;how often多久一次。根据回答“Since I was a kid , we have known each other well”,可知是问了解多少,BC两项不合语境,故选A。11C 12B 13C 14A 15D 16B 17C 18B 19D 20B【分析】你听说过那句著名的谚语“不到长城非好汉”吗?长城是世界上最长的城墙,它是在几千年前没有现代机器的情况下修建成的,几百万人为之付出了生命,因此长城不仅是用石头和泥土,还是用血肉筑成的。11句意:在汉语里,它被称作万里长城。考查动词辨
51、析。calls称呼,称作,第三人称单数形式;is calling现在进行时;is called被称作,是被动语态;called被称作,是过去分词。根据句子结构可知,该空是句子的谓语动词,且与主语It构成被动关系,应使用被动语态,故选C。12句意:你知道那句著名的中国谚语:“不到长城非好汉”吗?考查形容词辨析。good好的;true真实的,真正的;important重要的;clever聪明的。根据句意可知,没有到过长城就不是真正的男人,故应选B。13句意:长城是世界上最长的城墙。考查形容词最高级。longer更长的;higher更高的;the longest最长的;the highest最高的。
52、根据下句话It is more than 6,000 kilometres long和句中的in the world可知,长城是最长的墙,应用最高级,故选C。14句意:它有6,000米长,4到5米宽。考查介词辨析。between在和两者之间;among在三者以上之间;at在具体时间点和地点;with和一起。根据空后four and five metres可知,这里表示4到5米之间的这个范围,故应选A。15句意:在大多数地方,它的宽度足够让五匹马或十个人并排走。考查动词辨析。walk走路,散步,动词原形;walked是过去式;walking现在分词;to walk动词不定式。这句话中使用的句型是
53、enough to do sth.意为“足够去做某事”,故应选D。16句意:在没有现代机器的情况下修建这样大的城墙是很困难的。easy容易的;difficult困难的;interesting有趣的;quick快速的。考查形容词辨析。根据句中without our modern machines可知,没有现代的机器去修建长城应该是困难的,故应选B。17句意:所有的工作都必须用手来做。do做,动词原形;done过去分词;be done被动语态;was doing现在进行时。考查动词辨析。根据句意可知,该句的主语All the work与动词do构成被动关系,应用被动语态,空前had to后应用动词
54、原形,故填be done。选C。18句意:很多人被迫离开家乡修建城墙。work on从事于;继续工作,动词原形;to work on动词不定式;worked on过去式;working on现在分词。考查动词辨析。句中谓语动词是make,意为“使,让”,常用于句型make sb. do sth.使某人做某事,但当make用于被动语态时,在动词原形前应加上to,故这里应选B。19句意:几千人死去,被埋在城墙下。考查动词辨析。die死,去世,动词原形;dead死的,形容词;death死,死亡,名词;died是过去式。根据句子结构可知,该空是句子的谓语动词,短文讲述的是过去的事情,因此这里用过去式,
55、选D。20句意:长城不仅是用石头和土建成的,也是用几百万人的血肉建成的。考查数词。millions几百万的;millions of几百万的,修饰名词;three million of和three millions形式错误,million百万,与基数词搭配时,不用复数形式;或构成短语millions of上百万的,修饰名词。故这里应选B。【点睛】这篇短文给我们介绍了中国的长城,这个话题是学生们非常熟悉的,理解文意比较容易。题型设置是完形填空,考查学生们在具体语境中运用语言的能力,综合性较强。做题时,应先通读短文,了解大意;然后根据上下文语境做题,注意空前后的固定搭配,并仔细辨析选项中每个单词的意
56、思和用法;最后将答案代入原文,再读一遍,检查答案是否正确。例如第2小题,考查形容词辨析。good好的;true真实的,真正的;important重要的;clever聪明的。根据句意可知,没有到过长城就不是真正的男人,故应选B。再如第9小题,考查动词、名词和形容词辨析。die死,去世,动词原形;dead死的,形容词;death死,死亡,名词;died是过去式。根据句子结构可知,该空是句子的谓语动词,短文讲述的是过去的事情,因此这里用过去式,选D。21A 22A 23C 24B 25B【导语】本文介绍了中国少林功夫的历史。21细节理解题。根据“Shaolin Temple is in Henan
57、Province, China. It was founded in the 5th century.”可知少林寺创建于5世纪。故选A。22细节理解题。根据“He found the monks there were weak so he decided to teach them kung fu to keep their bodies strong.”可知和尚们很虚弱,为了让他们的身体强壮,因此菩提达摩教他们功夫。故选A。23细节理解题。根据“At the end of Sui Dynasty, some Shaolin monks helped Li Shimin win a war.
58、In return for that, he gave a lot of land to the temple. After that, the Shaolin Temple and Shaolin kung fu became famous all over China.”可知少林和尚们帮助李世民打了胜仗,李世民为了回报他们,向寺庙提供了很多帮助,之后少林功夫就很出名。故选C。24细节理解题。根据“During the Qing Dynasty, the emperors stopped Shaolin monks from studying Shaolin kung fu, so many
59、 monks had to leave the temple for different places. During that time, they saw many new kinds of kung fu and studied them. At last all these new ideas changed Shaolin kung fu a lot.”可知并不是所有的皇帝都喜欢功夫,在秦朝,皇帝阻止僧人学习功夫,僧人们不得不离开寺庙到其他的地方,在那期间他们看到不同种类的功夫并且学习它们,以此改进少林功夫。故选B。25主旨大意题。根据“It is well-known for it
60、s Chinese martial arts (武术) and Shaolin kung fu.”并结合全文可知本文介绍了少林功夫的历史。故选B。26D 27A 28A 29B 30C【导语】本文主要讲了茶圣陆羽的生平经历及其著作茶经。26细节理解题。根据“When Chinese people talk about Chinese tea culture today, they wont miss an important person in Chinese historyLu Yu, respected as a Sage of Tea(茶圣) for his achievements i
61、n the Chinese tea culture”可知,陆羽之所以出名是因为他在中国茶文化方面的重大影响。故选D。27词义猜测题。根据“As a child, he became a student of Zou Fuzi. Thanks to his teachers guidance, he learnt a lot”可知,小时候他师从邹夫子,由于老师的指导,他学到了很多。结合选项可推断出guidance意思为“帮助,指导”,与help同义,故选A。28细节理解题。根据“Both men shared the same interests in tea, literature(文学)an
62、d poetry. They soon became good friends”可知,陆羽和崔国辅因为有共同的爱好而成为好朋友,故选A。29细节理解题。根据“As a child, he became a student of Zou Fuzi.”可知陆羽在孩童时期成为邹夫子的学生,所以排第一,排除C和D;根据“From then on, he realized the importance of water quality in making tea”可知陆羽意识到了沏茶时水质的重要性,所以排第二,排除A。故选B。30最佳标题。本文主要讲了茶圣陆羽的生平经历及其著作茶经,所以最适合本文的标题
63、是“中国茶圣陆羽”,故选C。31B 32D 33C 34D 35A【分析】 本文是一篇记叙文。讲述的是作者去丛林旅行的经过。31词义猜测题。由第一段中“We planned to go for a jungle safari(丛林探险)”可知,作者计划去丛林旅行,所以推测booked的意思是“订购”,选项中bought意思为“买”。故选B。32细节理解题。由第一段中“On Sunday morning, I was so excited that I woke up early.”可知,作者在周末早上因为要去丛林旅行了,所以很兴奋。故选D。33细节理解题。由第一段中“My sister and
64、 parents got in one car and I got in the other car with my grandparents.”可知,一起去旅行的有父母、妹妹、作者和爷爷奶奶,所以是6个人。故选C。34篇章结构题。由“We planned to go for a jungle safari(丛林探险), so we booked our tickets for it”,“We walked around the garden to enjoy the sight(景象) of beautiful butterflies”, “The guide took us to a wa
65、terfall.”,和“Then we arrived at a forest and saw lots of birds and other animals.”可知,或者是先订票,然后去欣赏美丽的蝴蝶,接下来到了瀑布,最后看到了许多的鸟。故选D。35最佳标题题。由最后一句“I was very tired but I would never forget that day.”可知,作者觉得这是一次愉快的旅行,并且全文也是讲述的是作者去丛林旅行的经过。故选A。36A 37D 38B 39C 40D【分析】本文是作者在父母结婚20年之际,介绍了父母在自己心目中的形象。爸爸是商人,聪明、活跃,关爱
66、孩子,有亲和力;妈妈是设计师,享受生活中一切美好的东西,即便有时和妈妈有不睦的时候,还是很感谢他们的爱和养育之恩。36推理判断题。根据文中“根据表格内容Jeff, age 51;Vanessa,age 49”可知,Jeff比Vanessa,age长2岁。故选A。37推理判断题。根据文中“He knows a lot about life, and he is probably the smartest person I know”父亲知道生活中的很多事情,作者觉得他是所认识的最聪明的人;可知,选项D的表述正确。故选D。38细节理解题。根据文中“VanessaHobbies: shopping
67、and enjoying the fine things in life”可知,Vanessa爱好购物。故选B。39细节理解题。根据文中“I dont get along very well with my mother sometimes, but I try my best to make her proud of me”可知,即便和妈妈相处不好,但还是尽力让她为“我”感到骄傲。故选C。40词句猜测题。根据上文“My parents can make me crazy sometimes”和下文“I love my parents and I am thankful to them for
68、 loving me and raising me”可知,即使有时和父母意见相左,但还是爱父母、感恩父母;选项D的语义与之相应。故选D。41C 42D 43E 44B 45A【分析】试题分析:这篇议论文就如何和孩子的老师保持交流和沟通,给出了很好的建议,强调父母和老师之间的良好关系对每个人都有好处,保持沟通是建立牢固关系的好方法。41but但是,表转折,本句前后是转折关系。根据下文But some parents still dont want to connect with their childs teachers.,可知备选句子there was little communication
69、 outside the meeting.符合文意,故选C。42Thats not right! that指的是前文提到的But some parents still dont want to connect with their childs teachers. because因为,表原因;根据前后语境可知,备选句子information exchange can solve simple misunderstandings.符合文意,故选D。43本句是if条件句,根据下文When a child who used to love going to school, but now cries
70、 and fights getting on the bus, he may have trouble with some classmates.,可知孩子有了变化,备选句子you notice a change in your childs attitude toward school.符合文意,故选E。44but表转折 ,表示前后事实相反;根据When a child who used to love going to school, but now cries and fights getting on the bus,,可知备选句子he may have trouble with so
71、me classmates.符合文意,故选B。45本句是if条件句,根据If they are unclear to you.,they指的是上文提到的the teachers notes on the test paper,不清楚老师的评语,当然需要问老师。可知备选句子youd better connect your childs teacher.符合文意,故选A。点睛:完成短文,要求根据上下文运用合适的句子填空,使句意通顺、前后连贯。重在考查学生对所学语言的综合运用能力和对文段的理解判断能力。本题难度不大,只要把握好上下句的意思和关系,正确作答是不成问题的。46. What grand b
72、uildings!47. How much do you know about China?48. The Changjiang River is the longest river in China.49. The Great Wall of China is one of the greatest wonders of the world.50. What are those animals that are carved on the stones?51runs 52years 53a 54the wettest 55are caused 56easily 57for 58to make
73、 59If 60them【导语】本文主要介绍了亚马逊雨林的相关信息。51句意:亚马孙河流经雨林。句子时态是一般现在时,主语是The Amazon River, 此处应填动词第三人称单数形式runs。故填runs。52句意:根据一项新的研究,它可能在一面后变成草原。a few“几个”,修饰可数名词复数,此处应填名词复数形式years。故填years。53句意:树木可能会死亡,雨林可能会变成一个炎热干燥的地区。由空后辅音音素开头的单词hot及单数名词area可知,此处表示泛指,应用不定冠词a。故填a。54句意:亚马逊是最潮湿的地方之一。此处是固定句型:one of+形容词最高级+名词复数+比较范围
74、“中最之一”,此处应填形容词最高级the wettest。故填the wettest。55句意:它们是由气候变化引起的。they指代上文的droughts,主语与cause之间是动宾关系,且时态是一般现在时,所以句子用一般现在时的被动语态(is/are done),主语是They,be动词用are。故填are caused。56句意:更糟糕的是, 它们很容易变干。空处修饰动词become应用easy的副词easily。故填easily。57句意:最重要的是,人们砍伐了大量的树木来赚钱。根据“cut down a lot of trees . wood to make money”可知,应是为了
75、木材砍树,for“为了”。故填for。58句意:他们焚烧森林开垦农田。“burn the forest ”的目的是为了开垦农田,所以用动词不定式作目的状语,故填to make。59句意:如果马逊雨林“消亡”,二氧化碳会更多,地球会变得更热。 “ the Amazon dies”是there will be more CO2 and our earth will become even hotter”的条件,所以此处用if“如果”引导条件状语从句。故填If。60句意:它们中的许多动植物无法在其他地方生存。 空处作介词of的宾语,所以此处应填代词宾格them。故填them。61例文Dear Mar
76、y, Im happy to hear that you are coming to visit China. The Yellow Mountain is one of the most famous mountains in China. It lies in the south of Anhui. Every year, thousands of Chinese and foreigners pay a visit there. It is convenient to get there. You can go there by train or by plane.While climb
77、ing the mountain, you can enjoy the sea of clouds, beautiful pines and unique rocks around you. Whats more, in the early morning, when the sun rises, the sky looks beautiful. You will never forget the breathtaking scenery and fresh mountain air.Its really a nice place to visit. I am sure you will have a good time there.Yours,Li Hua