收藏 分享(赏)

Unit 1 单元话题阅读回答问题训练-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(牛津译林版).docx

上传人:a**** 文档编号:779968 上传时间:2025-12-14 格式:DOCX 页数:9 大小:388KB
下载 相关 举报
Unit 1 单元话题阅读回答问题训练-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(牛津译林版).docx_第1页
第1页 / 共9页
Unit 1 单元话题阅读回答问题训练-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(牛津译林版).docx_第2页
第2页 / 共9页
Unit 1 单元话题阅读回答问题训练-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(牛津译林版).docx_第3页
第3页 / 共9页
Unit 1 单元话题阅读回答问题训练-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(牛津译林版).docx_第4页
第4页 / 共9页
Unit 1 单元话题阅读回答问题训练-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(牛津译林版).docx_第5页
第5页 / 共9页
Unit 1 单元话题阅读回答问题训练-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(牛津译林版).docx_第6页
第6页 / 共9页
Unit 1 单元话题阅读回答问题训练-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(牛津译林版).docx_第7页
第7页 / 共9页
Unit 1 单元话题阅读回答问题训练-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(牛津译林版).docx_第8页
第8页 / 共9页
Unit 1 单元话题阅读回答问题训练-2022-2023学年七年级英语上册单元重难点易错题精练(牛津译林版).docx_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 1 This is me单元话题阅读回答问题训练(2021江苏建湖县秀夫初级中学七年级阶段练习)阅读与回答问题,回答不超过5个词。Hello! Im Helen. My Chinese name is Hai Lun. Im from the USAMy parents live in London. Im twelve. I am very tall and strong. Am I a girl? Yes, I am. Now Im in Jianhu, China now. I want to learn Chinese. I know China is a great cou

2、ntry with colourful cultures(文化). I like music. I want to be a singer when I grow up(长大).1Where does Helen come from?_2How old is Helen?_3Who lives in London?_4What does Helen want to be when she grows up?_5What does Helen think of China?_(2021江苏靖江市靖城中学七年级阶段练习)My name is Han Mei. Now I want to say s

3、omething about my mother. My mother is a doctor. She works in a childrens hospital. I dont know much about her work but I know she is very busy every day. She works from Monday to Friday, sometimes she gets up early in the morning. She cooks breakfast for my family. After breakfast she goes to work

4、by car at ten past seven. She has lunch in the hospital. She comes back home at about half past six. Then she cooks dinner. After dinner she does some cleaning. Before she goes to bed, she often reads some newspapers or watches TV. She goes to sleep very late. This is my mother. I love her very much

5、.6What does Han Meis mother do?_7How many days does Han Meis mother often work a week?_8Who cooks breakfast for the family?_9Where does Han Meis mother have lunch?_10When does Han Meis mother come back home?_(2020江苏盐城市明达初级中学七年级阶段练习)(No more than five words不超过5词)Hello! Im Helen. My Chinese name is Ha

6、i Lun. Im from the USAMy parents live in London. Im twelve. Im fine. I am very tall and strong. Am I a girl? Yes, I am. Im in Nanjing, China now. I want to learn Chinese. I know China is a great and an old country with a long history(历史). I like music. I want to be a singer when I grow up(长大).11Wher

7、e does Helen come from?_12How old is Helen?_13Who lives in London?_14Is Helen want to be a teacher when she grows up?_15What does Helen think of China?_(2020江苏镇江市第三中学七年级单元测试)阅读下面短文,并用英语回答问题 (请注意每小题后面的词数要求)。Im Kate, and my sister is Gina. Im tidy, but Gina is not. In our room, my books and tapes are

8、in the bookcase. My keys are in my schoolbag. I have a clock. Its on the desk. Ginas books are everywhere-on her bed, on the sofa and under the chair. The white model plane is hers. Its under the desk. “Where are my keys? Wheres my ruler? Wheres my schoolbag?” Gina always asks!16Where are Kates book

9、s? (不超过5个词)_17Wheres Ginas white model plane? (不超过5个词)_18Who has a clock? (不超过5个词)_(2022江苏七年级单元测试)Dear Frank,My name is Sandy. I am a happy girl I am 13 years old. I am tall and slim. I have long black hair. I study at Sunshine Middle School. I love my school very much. You can see a lot of trees an

10、d flowers in my school. It is big and beautiful. We have lots of nice teachers here. They are all kind to us. I have many friends too. In the morning, I get up at 6:30 a.m. Our school begins at 7:30 a. m. I finish classes at 3:50 p. m. I go swimming from 4: 00 p. m. to 5:00 p. m.In the evening, I sp

11、end an hour doing my homework and then I read some books. I hope to be a top student inmy class.Please write to tell me something about your school life.Yours,Sandy根据短文内容,回答下列问题。19Which school does Sandy study at?_20What does Sandy look like?_21Does Sandy like the teachers? Why?_22What time does San

12、dy get up every morning?_23What does a top student mean in Chinese?_(2021江苏淮安市浦东实验中学七年级期中)阅读下面短文,并根据短文内容回答问题。(不超过6个单词)Hi! My name is Tom and Im 13 years old. Im from America. I came to China last year. Its my first time to be in China. Now Im in a middle school in Bejjing. This is my family. My mum

13、is a doctor. She works in a childrens hospital. If I get a cold, I dont have to see the doctor. Mum will take care of me. My dad is a diplomat(外交官). He often goes to many countries. He often tells me something about his experiences in those countries. My sister is a student. She is 15. She is good a

14、t Maths. My Maths is not good. She often helps me with it. My sister and I both love animals. And we keep a lovely cat in our American home. But we cant take it with us. So I give the cat to my best friend, ob.24How many people are there in Toms family?_25What does Toms father do?_26Which subject is

15、 Toms sister good at?_27Is Toms mother a teacher?_28Where can you find Toms cat? _(2022江苏滨海县教师发展中心七年级期中)根据所给短文简要回答下列问题。答案不超过5个词My name is Anna. Im from Germany. Im eleven years old. Im tall and thin. I have long hair.I live with my family in a house close to some mountains. My mum is an Art teacher.

16、 My dad is a doctor. I have an elder sister and an elder brother.Every day, I go to school by school bus. My favorite subjects are Maths, Art and Science. I like my school because the teachers are all very friendly. My dream is to be an engineer.I like many sports. Im good at swimming and playing ba

17、sketball. I want to make friends with young people from all over the world! Email me, Please!29Where is Anna from?_.30What does her mother do?_.31How many people are there in her family?_.32What are her favorite subjects?_.33Why does Anna like her school?_.参考答案:1The USA. / She comes from the USA.2Tw

18、elve. / Shes twelve. / 12.3Helens parents.4A singer. / She wants to be a singer.5It is great. / It is a great country. / It has colourful cultures.【分析】文章介绍了作者Helen的情况以及爱好等。1根据第四句“Im from the USA.”可知作者来自美国,故填The USA. / She comes from the USA.2根据第六句“Im twelve”可知作者12岁,故填Twelve. / Shes twelve. / 12.3根据第

19、五句“My parents live in London.”可知Helen的父母住在伦敦,故填Helens parents.4根据最后一句“I want to be a singer when I grow up(长大).”可知,Helen长大想当歌手,故填A singer. / She wants to be a singer.5根据“I know China is a great and an old country with a long history(历史).”可知,Helen认为中国是一个古老而伟大的国家,故填It is great. / It is a great country

20、. / It has colourful cultures.6A doctor/She is a doctor.7Five days a week/She works five days a week.8Han Meis mother/Her mother.9In the hospital.10At about half past six.【分析】本文是记叙文,作者讲述了妈妈的日常生活,表达了对妈妈的爱。6根据“My mother is a doctor”可知妈妈是个医生,故填A doctor/She is a doctor.7根据“She works from Monday to Frida

21、y”可知妈妈一周经常工作五天,故填Five days a week/She works five days a week.8根据“sometimes she gets up early in the morning. She cooks breakfast for my family”可知是韩梅的妈妈做早饭,故填Han Meis mother/Her mother.9根据“She has lunch in the hospital”可知她在医院吃午饭,故填In the hospital.10根据“She comes back home at about half past six”可知她大约六

22、点半回家,故填At about half past six.11(From)The USA/America.1212/Twleve.13Helens parents.14No.15Old and great.(言之有理即可)【分析】文章介绍了作者Helen的情况以及爱好等。11根据“Im from the USA.”可知,作者来自美国,故填(From)The USA/America.12根据“Im twelve.”可知,作者12岁,故填12/Twleve.13根据“My parents live in London.”可知,Helen的父母住在伦敦,故填Helens parents.14根据“

23、I want to be a singer when I grow up(长大).”可知,Helen长大想当歌手而不是老师,故填No.15根据“I know China is a great and an old country with a long history(历史).”可知,Helen认为中国是一个古老而伟大的国家,故填Old and great.(言之有理即可)16They are in the bookcase.17Its under the desk.18Kate has a clock.【分析】文章主要介绍了作者和她妹妹的一些情况,作者喜欢整洁,东西摆放都很有序,而她的妹妹东

24、西到处乱放,总是在找东西。16根据“my books and tapes are in the bookcase”可知,Kate的书在书架里,故填They are in the bookcase.17根据“The white model plane is hers. Its under the desk.”可知,白色的模型飞机在书桌下面,故填Its under the desk.18根据“I have a clock.”可知,Kate有一个闹钟,故填Kate has a clock.19At Sunshine Middle School.20Tall and slim.21Yes, becau

25、se they are kind.22At 6:30.23一个优等生。【分析】本文介绍了Sandy的长相及其学校生活。19根据I study at Sunshine Middle School可知,故答案为At Sunshine Middle School。20根据I am tall and slim可知,Sandy长得又高又苗条。故答案为Tall and slim。21根据We have lots of nice teachers here. They are all kind to us可知。故答案为Yes, because they are kind。22根据In the morning

26、, I get up at 6:30 a.m可知。故答案为At 6:30。23根据文章叙述可知,Sandy是一个优等生。故答案为一个优等生。24Four.25He is a diplomat.26Maths.27No, she isnt.28At Bobs home.【导语】本文是作者Tom介绍了自己的个人信息以及家庭信息。24根据“My mum”“My dad”以及“My sister”可知,家里有四口人,故填Four.25根据“My dad is a diplomat”可知,爸爸是一名外交官,故填He is a diplomat.26根据“My sister is a student. S

27、he is 15. She is good at Maths”可知,妹妹擅长数学,故填Maths.27根据“My mum is a doctor”可知,妈妈是一名医生,故此处是否定回答,故填No, she isnt.28根据“And we keep a lovely cat in our American home. But we cant take it with us. So I give the cat to my best friend, ob”可知,把猫送给了好朋友Bob,所以可以在Bob家里找到Tom的猫,故填At Bobs home.29Germany/Shes from Ger

28、many30An Art teacher/Shes an Art teacher31Five/There are five/There are five people32Maths, Art and Science/Theyre Maths, Art and Science33Because the teachers are friendly【分析】本文作者安娜介绍了自己、她的家人、她的爱好、梦想和特长。安娜来自德国,妈妈是一名美术老师,爸爸是一名医生。她有一个姐姐和一个哥哥。她最喜欢的科目是数学、艺术和科学。她的梦想是成为一名工程师。她喜欢运动,擅长游泳和打篮球。她想和来自世界各地的年轻人交

29、朋友。29根据第一段中“My name is Anna. Im from Germany.”可知安娜来自德国。故填Germany/Shes from Germany。30根据第二段中“My mum is an Art teacher.”可知她妈妈是一名美术老师。故填An Art teacher/ Shes an Art teacher。31根据第二段“I live with my family . My mum is an art teacher. My dad is a doctor. I have an elder sister and an elder brother.”可知安娜家有五口

30、人,分别是安娜、她的妈妈、爸爸、姐姐和哥哥。故填Five /There are five/ There are five people。32根据第三段第二句“My favorite subjects are Maths, Art and Science.”可知安娜最喜欢的科目是数学、艺术和科学。故填Maths, Art and Science/Theyre Maths, Art and Science。33根据第三段第三句“I like my school because the teachers are all very friendly.”可知安娜喜欢她的学校,因为老师们都很友好。故填Because the teachers are friendly。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1