1、Section B (2a2f).根据语境或句意,用所给词的适当形式填空1The girl was afraid of _ in front of a group.(speak)2I had some _ in school, but now I do well in each subject.(difficult)3Tu Youyou is really our _. She is the first Chinese woman to win the Nobel Prize.(proud)4We will _ what he does so that we can know if he ca
2、n take part in the program.(examination)5Toms sister is _ than Tom.(shy)6This is _ what I want.Thank you very much.(exact)7I hope you can _ your new friend to all of us.(introduction)8I have more _ with my friends by sending emails on the Internet.(communicate)9She really has got used to _ in this n
3、ew school.(study)10Its very important for parents _ with their children.(stay).根据语境或句意,从方框中选择恰当的短语完成下列各句 take pride inmade a decisionhas a great influence oneven thougham absent fromin person1The event of the hero _ him. 2I like my school uniform very much because I _ my school. 3I _ to study hard.
4、4You should keep working hard _ you have passed the exam. 5The mother washed the clothes for her children _.单项选择()1.2019南京Would you like some green tea?No, thanks. I _ drink green tea. It hurts my stomach.Aalmost BseldomConly Dstill()2.2019河北Grandfather lives with us. We all _ him.Alook at Blook for
5、Clook after Dlook like()3.Who looked after your sick grandmother in the hospital?My father did that _.He didnt need anybody elses help.Ain fact Bin personCin total Din disagreement()4.John is so excited. Did he win the competition?Yes. He was lucky and he had _ one minute to complete the special tas
6、k, no more and no less. Aespecially Bprobably Cexactly()5.More and more people come to visit Guiyang.Thats true. It has become the _ of Guizhou. Aeffort BprideCcourage.完形填空 I think Ive always been interested in food. My grandparents lived on a farm in Lincolnshire and had a good _1_. She made fantas
7、tic English food; her roast beef was out of this world. I used to love going down to the _2_ and watching her work, and I learned a lot from her. I realized that I wanted to be a cook when I was about 12. When other boys _3_ to do sports after school, I helped with cooking at home. By the time I was
8、 15, I had decided to be a cook. However, I knew my parents wouldnt allow me to be a cook. I had to tell them about it _4_.I told them that I wanted to do a cookery course for fun, and stayed for a month in a hotel in Torquay. I enjoyed it so much that I couldnt put off telling my parents any longer
9、, so I brought the subject up one night over dinner. _5_ there was silence, and then my father asked me why. I explained that cooking was _6_ painting a picture or writing a book. Every meal was a work of creation. I could see that my father disagreed, but he was not _7_. He just looked at me and sm
10、iled. My mother kissed me. And now I have my own restaurant, and it goes well. I can see they are _8_ me. However, my grandfather thinks Im mad to give up farming.()1.A.farmer Bfriend Ccook()2.A.restaurant Bkitchen Chospital()3.A.chose Brefused Chated()4.A.easily Bsoftly Cslowly()5.A.At first BAt la
11、st CAt least()6.A.with Blike Cas()7.A.patient Bangry Chappy()8.A.proud of Bpride in Cfriendly to.2019杭州阅读理解Do you know when restaurants were invented? The first restaurants were invented thousands of years ago. However, they were very different from restaurants today.The first restaurants were in an
12、cient Greece and ancient Rome. These restaurants served food in large stone bowls. People didnt order food from a menu. Everyone used to share the food from big bowls. People believe that these places were very popular because most homes in ancient Greece and Rome did not have kitchens. Also, people
13、 didnt have to store food at home if they ate their meals at these restaurants. Later, restaurants began to open in China. In the early 1100s, more than 1 million people lived in the city of Hangzhou, China. It was a very busy city, and people had money. All of these people had to eat. Smart cooks s
14、tarted cooking and selling food along the Imperial Way, a very big street in the city. Unlike in ancient Greece and Rome, people in China could choose food from a menu. They didnt have to eat the same food as everyone else.For the next several centuries, there were restaurants all over the world. Pe
15、ople could buy food on the street or at innssmall hotels. Then, in the middle of the 1700s, restaurants started opening in Paris. These restaurants were more similar to restaurants we know today. There was a bigger variety of food, and eating in these_restaurants was a more enjoyable experience. In
16、the 19th century, trains made travel much faster and simpler. In the end, this kind of restaurant began to appear all over Europe and in other parts of the world.Now, restaurants are everywhere. You can buy a variety of different kinds of food. You can have food sent to your door. But remember it wa
17、snt always like that.()1.It is believed that these first restaurants were popular because _.Apeople could eat different foodBthe food there was very cheapCpeople were too busy to cookDmost homes didnt have kitchens()2.How were the restaurants in Hangzhou different from the first restaurants?AThey of
18、fered menus to customers.BThey usually served the same food.CThey sold the food in large stone bowls.DThey prepared food for all people in the city.()3.The underlined part “these restaurants” in Paragraph 4 means _.Arestaurants in ancient Greece and ancient RomeBrestaurants in Hangzhou in the early
19、1100sCrestaurants in Paris in the middle of the 1700sDrestaurants all over Europe in the 19th century()4.The author wrote this article to _.Ahelp us to choose restaurantsBtell us the history of restaurantsCencourage us to eat at restaurantsDshow us the changes of eating habits详解详析Section B (2a2f).1.
20、speaking2.difficulties3.pride4examine5.shyer6.exactly7introducemunication9studying10.to stay.1.has a great influence on2take pride in3.made a decision4even though5.in person.1.B考查副词辨析。句意:“你想来点绿茶吗?”“不用了,谢谢你。我_喝绿茶,它伤我的胃。”由后句“它伤我的胃”可知,应用否定副词,因此用seldom。故选B。2C考查动词短语辨析。look at意为“看”;look for意为“寻找”;look aft
21、er意为“照顾”;look like意为“看起来像”。句意:爷爷和我们住在一起。我们都_他。故选C。3B考查短语辨析。句意:“谁在医院照顾你生病的祖母呢?”“我父亲亲自照顾。他不需要其他任何人的帮助。”in fact意为“实际上”;in person意为“亲自”;in total意为“总共”;in disagreement意为“不同意”。根据句意可知选B。4C5.B.15CBACA68BBA .1.D细节理解题。由第二段第五句“People believe that these places were very popular because most homes in ancient Greece and Rome did not have kitchens.”可知,那时候饭馆很受欢迎是因为当时大部分家庭没有厨房。故选D。2A细节理解题。由第三段倒数第二句“Unlike in ancient Greece and Rome, people in China could choose food from a menu.”可知,杭州的餐馆和古希腊及古罗马的餐馆的不同之处在于,在杭州的餐馆里顾客可以根据菜单选餐。故选A。3C细节理解题。由第四段第三句可知,these restaurants指的是18世纪中期的巴黎餐馆。故选C。4B主旨大意题。本文向读者介绍了餐馆的发展历史。故选B。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有