ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:3 ,大小:14.49KB ,
资源ID:778448      下载积分:2 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-778448-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(it的指代功能点拨(同步练习).docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

it的指代功能点拨(同步练习).docx

1、(答题时间:20分钟)一、单项选择:1. Im moving to the countryside because the air there is much fresher than _ in the city. A. ones B. one C. that D. those2. Someone is ringing the doorbell. Go and see_. A. who is he B. who he is C. who is it D. who it is3. Catherine bought a postcard of the place she was visiting,

2、 addressed _ to _ and then posted it at the nearby post office. A. it; her B. it; herself C. herself; her D. herself; herself4. The doctor advised Alice strongly that she should take a holiday, but _ didnt help. A. it B. she C. which D. he5. A latest magazine, please. Only one left. Would you like t

3、o have _?A. it B. oneC. this D. that二、读下面短文,说说其中的it是什么用法。It (1) was a sunny Sunday. Peter decided to go for a walk to the park, though it (2) was two miles away. It (3) was so comfortable to walk on the street. Suddenly it (4) began to rain. He found it (5) hard to walk there. Then he took a bus hom

4、e. Unfortunately it (6) went wrong. When he got home, he was wet through. Thus it (7) was a day that he would never forget.三、阅读理解My father had always been an alert observer of human character. Within seconds of meeting someone, he could sum up their strengths and weaknesses. It was always a challeng

5、e to see if any of my boyfriends could pass Dads test. None did. Dad was always rightthey didnt pass my test either. After Dad died, I wondered how Id figure it out on my own.Thats when Jack arrived on the scene. He was different from any other guy Id dated. He could sit for hours on the piano bench

6、 with my mother, discussing some composers. My brother Rick loudly announced that Jack wasnt a turkey like the other guys Id brought home. Jack passed my familys test. But what about Dads?Then came my mothers birthday. The day he was supposed to drive, I got a call. “Dont worry,” he said, “but Ive b

7、een in an accident. Im fine, but I need you to pick me up.”When I got there, we rushed to a flower shop for something for Mom. “How about gardenias?” Jack said, pointing at a beautiful white corsage(胸花). The florist put the corsage in a box.The entire ride, Jack was unusually quiet. “Are you all rig

8、ht?” I asked. “Ive been doing a lot of thinking,” he said. “I might be moving.” Moving? Then he added, “Moving in with you.” I nearly put the car on the sidewalk. “What?” I asked. “I think we should get married,” he said. He told me hed planned his proposal in a fancy restaurant, but after the accid

9、ent, he decided to do it right away. “Yes,” I whispered. We both sat dumbfounded, tears running down our cheeks. Id never known such a tender moment. If only Dad were here to give his final approval.“Oh, lets just go inside.” Jack laughed. My mother opened the door. “Happy Birthday!” we shouted. Jac

10、k handed the box to her. She opened it up. Suddenly, her eyes were filled with tears. “Mom, whats wrong?” I asked. “Im sorry,” she said, wiping her eyes. “This is only the second gardenia corsage Ive ever received. I was given one year ago, long before you kids were born.” “From who?” I asked. “Your

11、 father,” Mom said. “He gave me one right before we were engaged.” My eyes locked on Jacks as I blinked away(眨掉) tears. Dads test? I knew Jack had passed.1. According to the text, we know the writers father was _.A. interested in observing things aroundB. good at judging ones characterC. strict with

12、 her boyfriendD. fond of challenges2. What is the main idea of Paragraph 2?A. Jack got the familys approval except Dads.B. Jack was different from any other boy.C. Jack was getting on well with Mother.D. Jack knew a lot about piano.3. The underlined word “proposal” in Paragraph 5 means _.A. piece of

13、 adviceB. wedding ceremonyC. celebration of birthdayD. offer of marriage4. On hearing “moving in with you”, the writer felt _.A. pleasedB. worriedC. surprisedD. disappointed一、1. C 解析:在比较状语从句中用that代替上文出现过的名词the air,但不是the air there(那里的空气)本身,one也有此用法,但是that可以代替不可数名词,one不可以。2. D 解析:说话时,不知道对方的性别,用it。注意在

14、宾语从句中需用陈述语序。3. B 解析:句意:凯瑟琳买了一张她正游览的地方的明信片,在上面写上自己的地址,然后在附近的邮局寄了出去。address. to sb. 在此句中是及物动词,意为“写某人姓名、地址于”。it指上文的明信片。4. A 解析:根据句意:医生的建议未起作用。it代替整个句子。注意连词but。5. A 解析:给我一本最新的杂志。只剩下一本了,你想要把它买走吗?此处it指代前文所提到的仅剩的一本杂志。二、1. 指日期。 2. 指距离。 3. 代替不定式to walk on the street作形式主语。 4. 指天气。 5. 代替不定式to walk there作形式宾语。

15、6. 代指上文的a bus。7. 代指上文的Sunday。 三、【文章综述】本文讲述了爸爸是一个善于判断别人性格的人,我的很多男朋友都没有通过他的考查,在父亲去世后,Jack通过了父亲的考查。 1. B 解析:细节题。根据文章第一段1,2行My father had always been an alert observer of human character. Within seconds of meeting someone, he could sum up their strengths and weaknesses.可知作者的父亲擅长看人的性格,B正确。2. A 解析:段落大意题。通

16、读第二段可知Jack赢得了作者家人的欣赏,故A正确。3. D 解析:猜测词义题。根据I think we should get married,” he said. He told me hed planned his proposal in a fancy restaurant, but after the accident, he decided to do it right away.可知他原计划是在一个餐厅里向我求婚的,故proposal是指求婚,故D正确。4. C 解析:推理题。根据The entire ride, Jack was unusually quiet. “Are you all right?” I asked. “Ive been doing a lot of thinking,” he said. “I might be moving.” Moving? Then he added, “Moving in with you.” I nearly put the car on the sidewalk. “What?”说明这次Jack表现得很不正常,很不平常。我对他的表现和所说的话很惊讶。故C正确。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1