ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:6 ,大小:28.45KB ,
资源ID:755523      下载积分:2 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-755523-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2023届高考二轮总复习试题 英语 (适用于老高考旧教材) 专题一 阅读理解 考点分类练07 词句猜测题——词义短语猜测类 WORD版含解析.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2023届高考二轮总复习试题 英语 (适用于老高考旧教材) 专题一 阅读理解 考点分类练07 词句猜测题——词义短语猜测类 WORD版含解析.docx

1、考点分类练(七)词句猜测题词义短语猜测类Passage 1(2022河南濮阳一模)For young people with autism(自闭症),growing into adulthood can have its own challenges.But students at the non-profit educational program Exceptional Minds prove that autism can also mean special talents.Madeline Petti is an example of how Exceptional Minds hel

2、ps students with autism seek and reach their full potential.“I want the world to know that I like designing things and Exceptional Minds is a great place for me.” Madeline is part of a new wave of digital effects artists.She is a young,talented student who has autism.She is learning all about the en

3、tertainment industry with Exceptional Minds,which provides vocational(职业的) training for young adults with autism.Madeline has played video games since the 4th grade.She has also always loved watching animated(动画的) shows.But she said she had a torturous time learning in traditional settings.“I get bo

4、red easily when Im just sitting there and people are talking around me.Im not really personally devoted to the material.When you are not personally devoted,you have to force yourself to stay in the moment and pay attention.If you dont have the motivation to force yourself,you are pretty much going o

5、ff into your personal La La Land.”Exceptional Minds provided the right kind of learning environment for Madeline.More action,less talking.She said,“I like coming here because its so hands-on.We get shown examples or we will follow along with the directions.I guess we are doing more.”Ernie Merlan is

6、an EM program director.He said,“The heart of our program is a full time three-year vocational program specifically for the entertainment industry.The program teaches the students not only the technical skills they need but the work readiness skills they need in order to get a job.So we focus on how

7、they look and what their attitude is,and then work place conflict which we all have.”1.What can be known about Madeline Petti?A.She suffers from game addiction.B.She has a talent for digital effects.C.She is working in a local industry.D.She dislikes designing things now.2.What does the underlined w

8、ord “torturous” in paragraph 3 probably mean?A.Hard.B.Normal.C.Long.D.Devoted.3.How is Exceptional Minds different from traditional programs?A.It is about entertainment.B.It focuses more on action.C.It is designed for children.D.It is aimed at active talks.4.Why are Ernie Merlans words mentioned?A.T

9、o show the benefits of his job.B.To tell the programs challenges.C.To further introduce the program.D.To stress the influence of attitude.Passage 2(2022黑龙江大庆三模)The International Baccalaureate(IB) Program is an internationally recognized qualification for entry into higher education.Usually,16-to 19-

10、year-olds take it during the last two years of high school.High-achieving high school students who want an international perspective in a variety of subjects should consider this program.The IB Program includes three required courses.The first,Theory of Knowledge,discusses where knowledge comes from

11、 and how to analyze information.The second required course,Extended Essay,involves researching a subject of the students choice and writing a 4,000-word essay on it.The third requirement,called Creativity,Activity,Service,requires 50 hours of work outside of class in each of the three areas.Creativi

12、ty includes theater,music and art.Activity refers to sports,and Service means volunteering.The program includes classes in six other subject areas as well:language and literature,language acquisition,individuals and societies,sciences,mathematics and the arts.Students are expected to take one class

13、from each subject area.However,they can choose an additional course from one of the other areas as a substitution for the arts requirement.The IB Program introduces students to a wide range of courses.This can give students a leg up in university applications because it shows they can learn about ma

14、ny different subjects.On the other hand,the variety of subjects means that students can only take one or two classes in any one area.Therefore,students who want to specialize in fields such as medicine or engineering may as well take more classes in a single subject area.The IB Program may not be a

15、good fit for these students.The IB Program is time-consuming and intellectually challenging.Not all students will desire or feel equipped to put in the work.For those who pursue it,however,the IB Program offers a wide-ranging education focused on developing skills students will need in life.5.Who is

16、 recommended to participate in the IB Program?A.Students pursuing engineering.B.Students wanting to serve others.C.Students hunting for an occupation.D.Students interested in various fields.6.What can we know about the course arrangement of the IB Program?A.It demands students should be good at a pa

17、rticular sport.B.It allows students to select another course to replace arts.C.It advises students should graduate from high school first.D.It requires students to choose one course in each subject area.7.What does the phrase “a leg up” probably mean in paragraph 4?A.An advantage.B.A certificate.C.A

18、 fast speed.D.A suggestion.8.What is the passage mainly about?A.Applications for the IB Program.B.Required courses in the IB Program.C.An introduction of the IB Program.D.Suitable participants for the IB Program.Passage 3(2022陕西安康二模)Getting mixed families together isnt always an easy task and some c

19、hildren can be left feeling hurt or angry when their parents remarry.But one woman has made sure her new stepson knows exactly how much she appreciates him,by dedicating part of her wedding vows(誓言) to him.Vanessa Lynch,30,became stepmum to nine-year-old Henry when she tied the knot with Craig Lynch

20、 and after making her vows to her new husband,she turned her attention to the young boy.Her vows said,“Henry,I know I wasnt there for your first steps or your first words,but I promise I will be there for many more of your firsts.I promise to love you as if you were my own and lastly I promise I wil

21、l be the best wife for your dad and I promise to be the best stepmum I can be for you.”And Vanessa insisted she wanted to dedicate some of her vows to Henry because she didnt want him to see her as just a “woman his dad was married to”.She explained,“Im glad I decided to do it because Henry told me

22、that they meant a lot to him and that he feels even closer to me than before.”Vanessa also had a stepdad growing up and chose to walk down the aisle with both her biological dad and her stepdad to show that family doesnt just mean blood relatives.She said,“I come from a mixed family,so I wanted to s

23、how how stepparents should treat stepchildren as though they were their own children.You dont share blood with someone,but it does not mean you cannot be a family.It all comes from love you hold for a person and what you commit to one another.”9.How did Vanessa show her care for her stepson?A.By all

24、owing him to live with her.B.By vowing to him at her wedding.C.By purchasing his favourite toys.D.By promising to give him freedom.10.What may the underlined part mean in paragraph 2?A.Got married to.B.Got familiar with.C.Got engaged in.D.Got involved with.11.How is the relation between Vanessa and

25、her stepson now?A.Worse than ever.B.As close as before.C.Greatly improved.D.No closer than before.12.Which words can best describe Vanessa Lynch?A.Sensitive and skeptical.B.Ambitious and gentle.C.Talented and intelligent.D.Kind and considerate.考点分类练(七)词句猜测题词义短语猜测类Passage 1【语篇导读】本文是一篇说明文。文章通过自闭症患者Mad

26、eline在非营利的教育项目Exceptional Minds的学习情况及该项目的员工所说的话来介绍这一项目的教学方法和它的一些关注点。1.B解析 细节理解题。根据第二段中的“Madeline is part of a new wave of digital effects artists.She is a young,talented student who has autism.”可知,Madeline Petti在数字特效艺术方面是有天赋的。2.A解析 词句猜测题。根据画线词后的“I get bored easily when Im just sitting there and peop

27、le are talking around me.”可知,对于Madeline而言,在传统环境中学习是艰难的,所以画线词的意思与Hard“艰难的,煎熬的”最为接近。3.B解析 细节理解题。根据第四段中的“Exceptional Minds provided the right kind of learning environment for Madeline.More action,less talking.”可知,Exceptional Minds的不同之处在于它更注重行动而非言语。4.C解析 推理判断题。根据最后一段内容可知,Ernie Merlan介绍了Exceptional Minds

28、这个项目的核心宗旨;由此可推断,提及他的话是为了进一步介绍这个项目。Passage 2【语篇导读】本文是一篇说明文。国际学士学位(IB)课程是国际公认的高等教育入学资格。文章介绍了国际学士学位(IB)课程学习内容,申请学习这个课程的对象和作用。5.D解析 细节理解题。根据第一段中的“High-achieving high school students who want an international perspective in a variety of subjects should consider this program.”可知,建议对不同领域感兴趣的学生参加IB课程。6.B解析

29、细节理解题。根据第三段中的“However,they can choose an additional course from one of the other areas as a substitution for the arts requirement.”可知,IB课程允许学生选择另一门课程来代替艺术。7.A解析 词句猜测题。根据画线词组后文“because it shows they can learn about many different subjects.”及画线词组前文“The IB Program introduces students to a wide range of

30、 courses.”可知,IB课程可以给申请大学的学生一个优势。由此推知,画线词组a leg up意为“一个优势”。8.C解析 主旨大意题。整篇文章都是围绕“The International Baccalaureate(IB) Program”来叙述的。由此可知,An introduction of the IB Program.(IB课程简介)符合题意。故选C项。Passage 3【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章以Vanessa经历的重组家庭例子,表明家庭不仅仅是指血亲,没有血缘也可以成为一家人。9.B解析 细节理解题。由第一段中的“But one woman has made sure

31、 her new stepson knows exactly how much she appreciates him,by dedicating part of her wedding vows(誓言) to him.”和结合下文得出这位女性指的是Vanessa可知,Vanessa通过在婚礼上向继子宣誓来显示她对继子的关心。10.A解析 词句猜测题。由第一段中的“But one woman has made sure her new stepson knows exactly how much she appreciates him,by dedicating part of her wed

32、ding vows(誓言) to him.”和第二段中的“Vanessa Lynch,30,became stepmum.Her vows said”可知,Vanessa成了九岁亨利的继母,还进行了结婚宣誓,说明她和克雷格林奇结婚了,tied the knot with在此处意为“结婚(Got married to)”。11.C解析 推理判断题。由第三段中的“Im glad I decided to do it because Henry told me that they meant a lot to him and that he feels even closer to me than before.”可知,继子亨利比以前更亲近Vanessa,二人关系现在大大改善了。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1