收藏 分享(赏)

德阳市2014高考英语二轮短文类训练(19) 及答案或解析.doc

上传人:高**** 文档编号:751112 上传时间:2024-05-30 格式:DOC 页数:10 大小:621.50KB
下载 相关 举报
德阳市2014高考英语二轮短文类训练(19) 及答案或解析.doc_第1页
第1页 / 共10页
德阳市2014高考英语二轮短文类训练(19) 及答案或解析.doc_第2页
第2页 / 共10页
德阳市2014高考英语二轮短文类训练(19) 及答案或解析.doc_第3页
第3页 / 共10页
德阳市2014高考英语二轮短文类训练(19) 及答案或解析.doc_第4页
第4页 / 共10页
德阳市2014高考英语二轮短文类训练(19) 及答案或解析.doc_第5页
第5页 / 共10页
德阳市2014高考英语二轮短文类训练(19) 及答案或解析.doc_第6页
第6页 / 共10页
德阳市2014高考英语二轮短文类训练(19) 及答案或解析.doc_第7页
第7页 / 共10页
德阳市2014高考英语二轮短文类训练(19) 及答案或解析.doc_第8页
第8页 / 共10页
德阳市2014高考英语二轮短文类训练(19) 及答案或解析.doc_第9页
第9页 / 共10页
德阳市2014高考英语二轮短文类训练(19) 及答案或解析.doc_第10页
第10页 / 共10页
亲,该文档总共10页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家德阳市2014高考英语二轮短文类训练(19) 及答案或解析NEW ZEALAND WEATHER CHART Temperatures and Rainfall for Summer and Winter 1. The maximum temperature in Wellington in winter is about_. A. 12 B. 14 C. 15 D. 19 答案:A 指导:图表左边的纵坐标表示气温,右边的纵坐标表示降雨量,四个城市Auckland,Welington,Christchurch和Queenstown夏季和冬季的最低气温、最高气温分

2、别在两个图表中用从左到右依次表示。从右边图表可看出:表示Wellington冬天最高气温的顶点在靠近1015的中间位置偏下,即大约122. The city whose temperature varies (变化) from about 4 to 11C in winter is_. A. Auckland B. Wellington C. Christchurch D. Queenstown 答案:C 指导:从右表看,表示Christchurch最低气温口的顶点不到5。表示最高气温顶点超过103. The cities whose rainfall varies LEAST from su

3、mmer to winter are_. A. Queenstown and Auckland B. Auckland and Wellington C. Wellington and Christchurch D. Christchurch and Queenstown 答案:D 指导:通过左、右两图表中各城市冬、夏两季降雨量的差别的比较可知:C城和Q城冬、夏两季降雨量的差别最小,即 变化最小,故选D.4. From summer to winter the greatest difference between the maximum and minimum temperature is

4、experienced in_. A. Auckland B. Wellington C. Christchurch D. Queenstown 答案:D 指导:从左、右两图表看:Q城夏季最高气温超过20, 而冬季最低气温近10左右,是四个城市中差别最大的。5. Which of the following is true? The temperature is_. A. lower in Auckland than Wellington in stmmer B. higher in Wellington than Christchurch in winter C. lower in Chri

5、stchurch than Queenstown in winter D. higher in Queenstown than Auckland in summer 答案:B 指导:从所提供的四个选项中,只有B项符合图表所示:即冬季Wellington的气温比Christchurch高(见图)。*结束请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Doing community service work, I spent three or four hours handing out warm dinner to the homeless

6、out in the streets. After that I went to a 36 shelter not far from the Bay Bridge.I was in high school and at the time my sister was too young to 37 . She wanted to help, 38 she made four or five dozen chocolate chip cookies for me to 39 and hand out to people. When getting to the homeless shelter I

7、 passed out the remaining meals. I had the containers with my 40 cookies in them and began to 41 , offering them to anyone near me. I 42 an old gentleman and said, “ Sir, would you like a cookie?” He stopped and turned around, looked at me 43 in the eye and said, “What did you say? Did you call me s

8、ir?” I told him I had, and his eyes 44 a little bit and he said, “ No one has 45 called me sir.” He was completely taken aback(感到惊讶).It struck me.I explained I had been raised that 46 color and social status, everyone deserved 47 . It made me 48 to think that just because he was homeless, no one 49

9、him the honor. It broke my 50 , and I couldnt help 51 cry. I just didnt understand 52 no one ever called him sir? I had never thought that anyone was below me because I wasnt raised that way. Every 53 person deserves to be treated with dignity. Years later, I still carry that memory and the 54 it ta

10、ught me. Sometimes, what we take for granted can 55 make a difference in someones life.How have you made a difference to others? How have others made a difference to you?36AuselessBcarelessChomelessDhopeless37AparticipateBinvolveCchooseDgo38AhoweverBbut Cyet Dso39Abring BfetchCcollectDtake40Aclassma

11、tes BschoolmatesCsisters Dfamilys41Awalk aroundBknock aroundCcome aroundDstand around42Awent Bcame CapproachedDclose43Aright BevenCstill Djust44AwateredBcried CtoreDdropped45A. alreadyBeverCstill Dyet46Aon condition thatBregardless ofCconcerned aboutDfor fear of47AhappinessBtruthCrespectDhelp48Astro

12、ng-mindedBsadCfrightenedDpleased49AhandedBofferedCprovidedDsupplied50Aeyes Bmind CopinionsDheart51Abut BandCuntil Dor52Awhat Bwhen Cwhether Dwhy53AsingleBpoorCordinaryDnormal54Astories BlessonsCexperiencesDtears55Aequally BhardlyCreallyDfinally参考答案36-55 CADDC ACAAB BCBBD ADABC*结束(3)Every student can

13、 learn rope jumping.You can jump alone or with your classmate. You can also help turn a long rope for many others to jump over, one at a time. If you jump alone, you will need a short rope and it will be just enough for your height. Try ropes of different lengths until you find a right one for your

14、size. A rope should be turned slowly. It must also he turned high enough to let you jump freely and safely. Turning the rope freely and safely needs careful timing. In rope jumping, timing means turning the rope slowly enough for you to jump over at the right time without its striking your feet.When

15、 you jump rope, your heart beats faster and your face has a healthy color. But if you jump too many times at first, you will get fired. You must learn when to stop for a rest before you jump again, If you practice, you can increase the number of limes you jumpers without resting.1. This passage is a

16、bout _.A. a gameB. a ropeC. rope jumpersD. careful timing2. How many people can join in rope jumping?A. One alone.B. Two.C. One or more.D. Two or more.3. The word “one” in the last sentence of the first paragraph means _.A. manB. ropeC. thingD. size4. Before you do rope jumping, you must _.A. fined

17、a good playerB. tries whether the rope will be right for youC. stops to rest for an hourD. tries whether the rope will be strong enough5. Which of the following is true?A. A rope must be turned as slowly as possible.B. A rope must be turned as high as possible.C. People can do rope jumping without r

18、esting.D. Careful timing is needed to turn a rope. 【答案与解析】本文是介绍怎样有技巧地玩跳绳这种游戏。1. A。全文的每一个段落都在讨论rope jumping,即跳绳这种Game。2. C。由文章的第1段You can jump alone or with your classmate,既然是alone或with classmate,我们可以得知跳绳是一人或一人以上玩的游戏。3. B。第1段的最后一句讲到Try ropes of different lengths until you find a right one for your si

19、ze(试试各种不同长度的绳子,直到你找到适合你的身材的一个 right on),据此显然可推出其中的one指的是“绳子”。4. B。文章的第1段最后两句告诉我们If you jump alone, you,所以玩跳绳以前,必须找到适合自己的绳子。5. D。我们可以在第2段找到Turning the rope freely and safely needs careful timing,这是与D项完全对应的;另外,文中说的是slowing enough,而不是像A、B项所说的as slowly as possible和as high as possible,故排除A和B。根据文章最后一段中的Yo

20、u must learn when to stop for a rest before you jump again可将C项排除。*结束Many Japanese never take their vacations they should enjoy, but with the coming of “Golden Week”, a series(系列) of holidays following one after another in late April and early May, they pour out of the country by tens of thousands. T

21、he most popular place they go to is Hawaii, but Hong Kong, Singapore, South Korea and Taiwan are also favoured. The typical Japanese abroad, as it is reported, travel for about a week and spends, as average, $2, 800 on airline tickets, hotels and gifts for friends and relatives. It may seem high, bu

22、t its cheap for the Japanese, who would have to spend a lot more if they spend a week touring (making a journey) their own country.1. Many Japanese _.A. dont enjoy taking vacationsB. enjoy touring in Golden WeekC. dont have vacationsD. enjoy staying at home2. The period in late April and early May i

23、s called Golden Week because _.A. the week is made of gold days B. it is warm for people to tourC. holidays come one after another in this periodD. it is still spring then3. Which of the following is true?A. The Japanese never enjoy travelling more than one week.B. The Japanese like best to travel t

24、o some part in the U. S. by air.C. Travelling at home cost less than abroad for the Japanese.D. Hawaii is the most beautiful place to visit in Asia.4. Which is the best title for the passage?A. Vacations for the JapaneseB. Costs of Travelling in JapanC. Places the Japanese Enjoy Travelling toD. Japa

25、nese in Golden Week【答案与解析】本文报道了日本人黄金周的活动情况。1. B。细节题。根据第1句后面的并列分句they pour out of the country by tens of thousands可推知此题答案为B。2. C。细节题。根据第1句后面的并列分句a series(系列)of holidays following one after another可推知此题答案为C。3. B。细节题。根据第2句The most popular place they go to is Hawaii及后面的$2, 800 on airline tickets可推知此题答案为

26、B。4. D。主旨题。根据文章内容,就可以很容易推出答案为D。*结束Passage *It was a cold evening and my daughter and I were walking up Broadway. I didnt notice a guy sitting inside a cardboard box. But Nora did. She wasnt even four, but she 36 at my coat and said, “That mans cold. Daddy, 37 we take him home?” I dont remember my re

27、ply. But I do remember a sudden 38 feeling inside me. I had always been delighted at how much my daughter noticed in her 39 , whether it was 40 in flight or children playing. But now she was noticing 41 and beggary. A few days later, I saw an article in the newspaper about volunteers who picked up a

28、 food package from a nearby school on a Sunday morning and 42 it to an elderly person. It was quick and easy. I 43 us up. Nora was 44 about it. She could understand the importance of food, so she could easily see how 45 our job was. When Sunday came, she was ready, but I had to 46 myself to leave th

29、e house. On the way to the school, I fought an urge to turn 47 . The Sunday paper and coffee were waiting at home. Why do this? 48 , we phoned the elderly person wed been appointed. She 49 us right over. The building was in a sad state. Facing us was a silver-haired woman in an old dress. She took t

30、he package and asked us to come in. Nora ran inside. I unwillingly followed. 50 inside, I saw that the department belonged to someone poor. Our hostess showed us some photos. Nora played and when it came time to say goodbye, we three hugged, I walked home in tears. Professionals call such a(n) 51 “a

31、 volunteer opportunity”. They are opportunities, Ive come to see. Where else but as volunteers do you have opportunity to do something 52 thats good for others as well as for yourself? Nora and I regularly serve to needy people and 53 clothes for the homeless. Yet, as Ive 54 her grow over these past

32、 four years, I still wonderwhich of us has 55 more?36. A. pulled B. glanced C. waved D. aimed37. A. would B. can C. need D. must38. A. general B. true C. heavy D. curious39. A. area B. part C. eyesight D. world40. A. insects B. dogs C. animals D. birds41. A. coldness B. illness C. suffering D. ignor

33、ance42. A. delivered B. returned C. devoted D. posted43. A. held B. hurried C. signed D. lined44. A. casual B. sorry C. astonished D. excited45. A. creative B. valuable C. shocking D. simple46. A. warn B. stop C. allow D. push47. A. back B. away C. up D. out48. A. Therefore B. Obviously C. Still D.

34、Also49. A. called B. promised C. invited D. helped50. A. As B. Once C. Because D. Though51. A. stay B. visit C. adventure D. challenge52. A. fair B. famous C. difficult D. enjoyable53. A. collect B. make C. order D. wear54. A. let B. made C. watched D. noticed55. A. improved B. benefited C. tried D.

35、 seized参考答案 36.A 37.B 38.C 39.D 40.D 41.C 42.A 43.C 44.D 45.B 46.D 47.A 48.C 49.C 50.B 51.B 52.D 53.A 54.C 55.B*结束Passage 1.I grew up in a tiny Baltimore row house in a faraway mountain area. My parents 36 the necessities of life 37 they couldnt give much more. If I asked my father 38 a pair of jean

36、s, he would say, “If you want them, make the money and buy them 39 .” He wasnt being mean; he just couldnt 40 them. From age 12 on, I did part-time jobs after school.When I 41 from high school, I joined the navy. Soon I was in a boot camp(新兵训练营) at Parris Island, S. C., where I learned that life in

37、the navy centered around completing daily 42 . These could be anything from cleaning the camp to conducting mock(模拟的) battles. Completing these tasks successfully 43 discipline, team-work and responsibility. It didnt 44 whether you were black, white or Asian; everyone worked together for the 45 of t

38、he company.I went 46 to graduate from the U.S. Naval Academy and later became an officer in the navy. The part of my job I 47 most was the comseling(咨询) meeting I 48 with the family members of the men and women in my 49 , trying to help them deal with the long periods of 50 . These proved popular an

39、d word of them spread. 51 I was being asked to give encouraging 52 to business groups, educators and keds across the country.But I consider the boot camp my first real 53 , and my life is still guided by the 54 lessons I hearned there. It taught me discipline, friendship and the pride related to set

40、ting a task every day and working hard to 55 it.36.A.providedB.gotC.madeD.bought 37.A.whileB.butC.soD.or38.A.aboutB.withC.forD.of39.A.themselvesB.ourselvesC.yourselfD.myself40.A.payB.findC.produceD.afford41.A.cameB.returnedC.escapedD.graduated42.A.drillsB.tasksC.exercisesD.reports43.A.includedB.aske

41、dC.requiredD.met44.A.matterB.meanC.existD.work45.A.goodB.bossC.restD.right46.A.outB.onC.awayD.off47.A.tookB.hatedC.enjoyedD.did48.A.endedB.beganC.continuedD.held49.A.chargeB.situationC.positionD.choice50.A.lessonsB.meetingC.trainingD.separation51.A.Long beforeB.Before longC.As usualD.Once again52.A.performancesB.descriptionsC.speechesD.gifts53.A.vacationB.placeC.jobD.travel54.A.importantB.bitterC.normalD.difficult55.A.gainB.achieveC.showD.match参考答案 36.A 37.B38.C39.C40.D 41.D 42.B 43.C 44.A 45.A 46.B 47.C48.D49.A 50.D 51.B52.C53.C54.A55.B*结束- 10 - 版权所有高考资源网

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 幼儿园

网站客服QQ:123456
免费在线备课命题出卷组卷网版权所有
经营许可证编号:京ICP备12026657号-3