ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:9 ,大小:669.50KB ,
资源ID:747786      下载积分:5 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-747786-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2022高考英语二轮复习阅读理解专项精准讲练 第3讲 推理判断题.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2022高考英语二轮复习阅读理解专项精准讲练 第3讲 推理判断题.docx

1、2022高考英语二轮复习阅读理解专项精准讲练第三讲 推理判断题题型解读1.考纲要求:推理判断题要求考生在理解文章的基础上,从文章提供的信息出发,借助一定的常识进行分析、推理、判断的能力。2.推理判断题相对于细节理解题难度较高,但近年来考察比例逐渐增加。题型分类分类练习归纳1.推断隐含意义-一步推导法(立足原文,只推一步)2021全国乙卷B篇Generation Xers with young families, like my wife and I, can still find it convenient to have a home phone rather than providing

2、a mobile phone for every family member. That said, to be honest the only people who ever ring our home phone are our Baby Boomers parents, to the point where we play a game and guess who is calling before we pick up the phone(using Caller ID would take the fun out of it). How attached are you to you

3、r landline? How long until they go the way of gas street lamps and morning milk deliveries?What can be inferred about the landline from the last paragraph?A.It remains a family necessity.B.It will fall out of use some day.C.It may increase daily expenses.D.It is as important as the gas light.2020年全国

4、卷31 Then theres Righteous Fur and its unusual fashions. Model Paige Morgan says, “To give people a guilt-free option that they can wear without someone throwing paint on themI think thats going to be a massive thing, at least here in New York.” Designer Jennifer Anderson admits it took her a while t

5、o come around to the opinion that using nutria fur for her creations is morally acceptable. Shes trying to come up with a label to attach to nutria fashions to show it is eco-friendly. What can we infer about wearing fur in New York according to Morgan?A. Its formal. B. Its risky. C. Its harmful. D.

6、 Its traditional.2.推断观点态度题-字里行间法2021新高考卷I阅读D Although popular beliefs regarding emotional intelligence run far ahead of what research can reasonably sup-port, the overall effects of the publicity have been more beneficial than harmful. The most positive aspect of this popularization is a new and muc

7、h needed emphasis(重视) on emotion by employers, educators and others interested in promoting social well-being. The popularization of emotional intelligence has helped both the publicand researchers re-evaluate the functionality of emotionsand how they serve people adaptively in everyday life.34. Wha

8、t is the authors attitude to the popularization ofemotional intelligence?A. Favorable. B. Intolerant. C. Doubtful. D. Unclear.2020年全国卷29“We floated the idea to my mum of sharing a house,” says Kathryn Whitehead. Rita cuts in: “We spoke more with Nick because I think its a big thing for Nick to live

9、with his mother-in-law.” And what does Nick think? “From my standpoint, it all seems to work very well. Would I recommend it? Yes, I think I would.”What is Nicks attitude towards sharing the house with his mother-in-law?A. Positive.B. Carefree. C. Tolerant.D. Unwilling.3.推断写作意图-“主旨推意”法2021新高考卷I阅读D W

10、e prefer to describe emotional intelligence as aspecific set of skills that can be used for either good orbad purposes. The ability to accurately understand how others are feeling may be used by a doctor to find how best to help her patients, while a cheater might use it to control potential victims

11、. Being emotionally intelligentdoes not necessarily make one a moral person.33. Why does the author mention “doctor” and“cheater”in paragraph 2?A. To explain a role B. To clarify a concept C. To present a fact D. To make a prediction2020年新高考全国卷11 In the mid-1990s, Tom Bissell taught English as a vol

12、unteer in UzbekistanA few years later, still attracted to the country, he returned to Uzbekistan to write an article about the disappearance of the Aral Sea. His visit, however, ended up involving a lot more than that. Hence this book, Chasing the Sea: Lost Among the Ghosts of Empire in Central Asia

13、, which talks about a road trip from Tashkent to Karakalpakstan, where millions of lives have been destroyed by the slow drying up of the sea. It is the story of an American travelling to a strange land, and of the people he meets on his way: Rustam, his translator, a lovely 24-year-old who picked u

14、p his colorful English in California, Oleg and Natasha, his hosts in Tashkent, and a string of foreign aid workers. This is a quick look at life in Uzbekistan, made of friendliness and warmth, but also its darker side of society. In Samarkand, Mr Bissell admires the architectural wonders, while on h

15、is way to Bukhara he gets a taste of police methods when suspected of drug dealing. In Ferghana, he attends a mountain funeral (葬礼) followed by a strange drinking party Mr Bissell skillfully organizes historical insights and cultural references, making his tale a well-rounded picture of Uzbekistan,

16、seen from Western eyesWhat is the purpose of this text?A. To introduce a book. B. To explain a cultural phenomenon. C. To remember a writer. D. To recommend a travel destination.4.推断文章出处-“文体特征”法2021全国甲卷阅读ATake a view, the Landscape(风景)Photographer of the Year Award, was the idea of Charlie Waite, on

17、e oftodays most respected landscape photographers. Eachyear, the high standard of entries has shown that the Awards are the perfect platform to showcase the verybest photography of the British landscape. Take a view is a desirable annual competition for photographers from all corners of the UK and b

18、eyond.23. Where can the text be found?A. In a history book. B. In a novel. C. In an art magazine. D. In a biography.2019年全国卷31As data and identity theft becomes more and more common, the market is growing for biometric (生物测量) technologieslike fingerprint scansto keep others out of private e-spaces.

19、At present, these technologies are still expensive, though.Researchers from Georgia Tech say that they have come up with a low-cost device (装置) that gets around this problem: a smart keyboard. This smart keyboard precisely measures the cadence (节奏)It also doesnt require a new type of technology that

20、 people arent already familiar with. Everybody uses a keyboard and everybody types differently. In a study describing the technology, the researchers had 100 volunteers type the word “touch” four times using the smart keyboard. Data collected from the device could be used to recognize different part

21、icipantsWhere is this text most likely from?A diary. B. A guidebook. C. A novel. D. A magazine. 真题演练When you were trying to figure out what to buy for the environmentalist on your holiday list, fur probably didnt cross your mind. But some ecologists and fashion (时装)enthusiasts are trying to bring ba

22、ck the market for fur made from nutria(海狸鼠).Unusual fashion shows in New Orleans and Brooklyn have(showcased)nutria fur made into clothes in different styles. “It sounds crazy to talk about guilt-free fur-unless you understand that the nutria are destroying vast wetlands every year”, says Cree McCre

23、e, project director of Righteous Fur.Scientists in Louisiana were so concerned that they decided to pay hunters $5 a tail. Some of the fur ends up in the fashion shows like the one in Brooklyn last month.Nutria were brought there from Argentina by fur farmers and let go into the wild. “The ecosystem

24、 down there cant handle this non-native species(物种).Its destroying the environment. Its them or us. says Michael Massimi, an expert in this field.The fur trade kept nutria check for decades,but when the market for nutria collapsed in the late 1980s,the cat-sized animals multiplied like crazy.Biologi

25、st Edmond Mouton runs the nutria control program for Louisiana. He says its not easy to convince people that nutria fur is green, but he has no doubt about it. Hunters bring in more than 300,000 nutria tails a year, so part of Moutons job these days is trying to promote fur.Then theres Righteous Fur

26、 and its unusual fashion. Morgan says,“To give people a guilt-free option that they can wear without someone throwing paint on them1 think thats going to be a massive thing, at least here in New York.” Designer Jennifer Anderson admits it took her a while to come around to the opinion that using nut

27、ria fur for her creations is morally acceptable. She trying to come up with a lable to attach to nutria fashions to show it is eco-friendly.28. What is the purpose of the fashion shows in New Orleans and Brooklyn?A. To promote guilt-free fur.B. To expand the fashion market.C. To introduce a new bran

28、d.D. To celebrate a winter holiday. 29.Why are scientists concernedaboutnutria?A.Nutriadamagetheecosystemseriously.B. Nutriaareanendangeredspecies.C. Nutria hurtlocalcat-sizedanimals.D. Nutriaareillegally hunted.30.Whatdoestheunderlinedword“collapsed”inparagraph5probablymean?A.Boomed. B.Becamemature. C.Remainedstable. D.Crashed.31.WhatcanweinferaboufwearingfurinNewYorkaccordingtoMorgan?A.Itsformal.B.Itsrisky.C.Itsharmful.D.Itstraditional.学习笔记1.重要单词及长难句分析_2.我的反思总结_

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1