1、书 学科网(北京)股份有限公司湖北省部分市州 2021-2022 年春季学期高二期末考试 英语答案听力:AACBC ABBCB BCACA BACBA阅读理解:ACDBCAB CAAD BBCD 七选五:FGEDA完形填空:CDABA BDCDB CDACB语法填空:56.a考查不定冠词。a huge hit 大获成功。57.has rocketed考查现在完成时态。根据时间状语 so far,可知此处用现在完成时态。58.to考查介词 to。词组 have access to 有权享用,可以使用。59.equipment考查词性转换。equipequipment。60.what考查疑问代词
2、what 引导表语从句。61.gathering考查非谓语动词现在分词作定语。62.was考查动词的一般过去时态。the number 做主语,谓语动词用单数。pared考查非谓语动词过去分词作状语。64.extremely 考查副词作状语。65.instructors考查名词单复数形式。写作第一节:Dear Cathy,How is everything going?Our school volunteer association plans to visit the left-behind children in the community this weekend.We are wond
3、ering whether you can join us?With their parents working far away,those left-behind children are in need of love and care.Therefore,we are scheduled to do our bits to help them.Not only will we bring them the carefully-selected gifts,but also we will have fun together by playing games and giving per
4、formances.Since you have always been enthusiastic about voluntary work,I sincerely invite you to join us in playing the guitar.Your participation will surely add pleasure to this meaningful day.Looking forward to your reply.Yours,Li Hua写作第二节:Feeling the soft earth under her heels,she came up with a
5、good idea.With great expectation,she rushed to her dad and told him in a low voice.“Brilliant!Just go ahead!”her dad nodded in agreement.With the help of her dad,she fetched some flowerpots and some tools from the garage.She carefully dug up flowers and gently planted them in every pot.When she look
6、ed at every lovely flower in its new nice home,a sweet smile spread unconsciously across her face.She only carried two pots of flowers inside.They would come along with the family to decorate the new house.Then Flora lined up the other pots near her sign.This time it was her turnto joke customers.“H
7、ow much are the flowers?”Johnson asked jokingly while other customers gathering around waited for her response.To their surprise,Flora blinked her eyes and spoke out proudly,“Zero cents!Pick any pot you like!”What a smart and thoughtful girl!Her dad patted on her shoulder,with his usual grin on his
8、face.【前文大意】Flora 和爸爸就要搬家了,临走前他在院子里支起了“庭院旧货出售”的牌子,卖掉不打算带到新家的东西。当爸爸热情地端出一盘坚果和前来凑热闹的邻居有说有笑时,她却皱起了眉头她们的院子已经卖给了别人,而她精心照料的花儿连同整个花园很快将被夷为平地。想到自己将再也见不到那花儿,她叹了口气,烦闷地踢着脚下的泥土。看着松软的泥土,她灵光一现。【续写要点】第一段主要讲述 Flora 如何处理花园的花儿以及具体怎么实施的,同时也要展现父女之间的互助和交流。学科网(北京)股份有限公司第二段主要描写 Flora 如何把花儿分享给大家,并点明主题:在父亲影响下学会分享。若结尾续写创意好,可适
9、当加分。续写情节与开头语有明显的冲突,须按评分标准适当扣分;总词数少于 150 的,从总分中扣去 2 分。阅读理解:A 篇21.A 细节理解题。根据第一段第一句“This is a seven-bedroom home”可知,在 De Pere 可以找到拥有最多卧室的家,故选 A。22.C 细节理解题。根据第三段“in a highly ranked school district”可知,Fox Point 拥有排名靠前的学校区域,故选 C。23.D 细节理解题。根据最后一段第一句中“Built in 2002,this five-bedroom house overlooks Lake Me
10、ndota.”可知,最后这栋房子是湖景房,故选 D。B 篇24.B 细节理解题。根据第一段“The 16-year-old had been suffering from a terrible disease since November 1,2021.The doctors at Floridas Clearwater Marine Aquarium tried several life-saving efforts but in vain.”可知 Winter 患有绝症,故选 B。25.C 细节理解题。根据第四段 Winter 不会因为失去尾巴而阻碍它游泳,可知身体上的残疾并没有使 Win
11、ter 沮丧,故选 C。26.A 推理判断题。根据最后一段“She gives us inspiration to never give up,Savage told FOX 13 during her 2019 aquarium visit.”可知,Savage 是 Winter 对全世界的人们,特别是对残疾人激励的一个典范,故选 A。27.B 主旨大意题。本篇文章讲述了身残志坚的 Winter 鼓励人们的故事,A 逆境使人变得智慧而不是富有;B 那些没有杀死我的让我更强大;C 困难越大,荣耀越多;D 天生我材必有用。阅读全文综合选项可知,故选 B。C 篇 28.C 细节理解题。根据第三段第
12、一句“to see if they could to stop a future super-eruption”可知科学家研究的目的就是阻止未来的火山爆发,故选 C。29.A 猜测词义题。根据第三段最后一句黄石国家公园和其他的国家公园一直被保护不允许商业能源开发确保这些地区不受影响,可知这个主意应该是受到搁置。根据复合名词standstill 的构词,得出“被搁置的”意思,故选 A。30.A 细节理解题。根据第四段最后两句,Wairakei 一个间歇泉也没有了,发电厂破坏了所有的 70 个间歇泉可知,故选 A。31.D 推理判断题。根据即使地热发电厂不会破坏地方特色,但也会破坏黄石国家公园的自
13、然景观,可知故选 D。D 篇32.B 细节理解题。根据第一段中“improves physical and mental health,lowers the risks and effects of chronic diseases,and reduces falls,immobility,dependency and death rate among older adults”可知,体力活动可以改善老人身体和心理健康。33.B 细节理解题。根据第二段中“After taking into account factors including age and sex,the team found
14、 cognitive scores and attention scores were 8%and 14%higher respectively for older adults doing high amounts of heavy housework”可知,做大量繁重家务的老年人认知功能和注意力得分比很少做家务的老年人高,因此推断出,做大量繁重家务的老年人认知能力和注意力更好。34.C 推理判断题。根据最后一段 housework can be good exercise,which is good for your heart and brain.We cannot draw any c
15、onclusions from this study that it is specifically protective 可知,Gill Livingston 认为做家务是不错的锻炼方式,对心脏和大脑有益,但我们不能得出它具有特别的保护性,由此可知 Gill Livingston 这个研究的态度是审慎的。35.D 推理判断题。根据文章内容,新加坡研究人员指出,家务看似累赘,但可能有助于老年人保持身体健康。因此,这篇文章应该在健康杂志中看得到。学科网(北京)股份有限公司七选五本文是说明文。文章介绍了由作家梁晓声的作品改编的电视剧人世间。该电视剧回顾了距今五十年中国老百姓的生活,追溯了新中国发展
16、的历史。36.F 空前一句讲述该片在电视和网络上大获成功,后句迪士尼还宣布它已经获得了这部电视剧的国际发行权,承接前句,故选 F。37.G 该段主要介绍电影拍摄场景,由该空的后一句中的“To create the neighbourhood”可知,该空介绍故事发生的地点,故选 G。38.E 该段主要介绍剧中的主要角色在平凡生活中呈现的美好品质,E 选项介绍了其扮演者及其个人感受,故选 E。39.D 该剧以周家的生活为主线,让观众对普通中国人的生活有了更好的领悟,后句继续谈论该剧的主题,它在一个苦乐参半的故事中探索了家庭、友谊和浪漫,故选 D。40.A 最后一句是对该段的总体概括,难怪观众对该剧
17、高度评价,故选 A。完形填空:CDABA BDCDB CDACB 作者通过一次遇险的经历,分享了他对待人生的态度:面对生活中的任何事情要学会释怀;接受生活中的苦与乐,珍惜拥有的一切。41.我没有手机信号,也没有告诉他们我的去向,故选 C。42.根据后句“was a mile off the actual trail”偏离正确的道路,可知我转错了弯,故选 D。43.第二天太阳升起的时候希望又回来了,故选 A。44.prayed 祈祷;我向任何能够听到的东西祈祷,故选 B。45.一想到再也看不到我爱的人了,悲伤之情席卷而来,sweep over 掠过 扫过,故选 A。46.我逐渐地接受现状,融入沙
18、漠的夜景之中,强调接受的过程,故选 B。47.然后我静静地睡着了,fall into a sleep,入睡,故选 D。48.尽管我一直在坚持着,但我很虚弱。hold on 坚持,故选 C。49.直升飞机不来营救,我不知道还能坚持多久,come to ones rescue 营救某人,故选 D。50.我们都会死去,这是生命中最确定无疑的事,故选 B。51.这次死里逃生让我思考我是否真的经常感恩生活。a narrow escape,九死一生,故选 C。52.一旦我们接受了生命会结束,我们就会更容易对害怕的事情释怀。let go of 释放;松开,故选 D。53.生活中无论好坏都是一种馈赠,bonu
19、s 意外收获,故选 A。54.我们不能选择性地生活,仅仅只享受最好的方面,selectively 选择性地,故选 C。55.如果我们从来没有经历黑暗,又怎么能够珍惜光明呢?故选 B。听力原稿:(Text 1)M:Sit down,please.Tell me what happened.W:Thanks,sir.I was sleeping when I heard a loud noise in the kitchen.I got up and went downstairs quietly.Then I saw a man going out of the window.M:Your na
20、me and address,please.(Text 2)M:What time are you setting off?W:Im catching the 10:15 train to Paris tomorrow morning.M:Ill meet my cousin at the airport at 8:00.Then Ill drive you to the railway station and see you off.(Text 3)W:What type of work are you looking for?M:I used to be a typist and then
21、 a program designer.And I would appreciate the possibility of working in any firm connected with electrical engineering.(Text 4)学科网(北京)股份有限公司W:Is that you,Ben?M:Yes,Im sorry to call you at work.But I have no choice.W:Thats okay.Is there a problem with the house?M:There is a problem.(Text 5)W:Ive got
22、 the tickets to my hometown online.Its very convenient that we can do a great many things online.M:Great.Nowadays,life has changed so much because of high technology.(Text 6)M:Excuse me.Im just.just coming to sit over here.Hows the meeting going?What have I missed?W:Nothing too much.He just started
23、around five minutes ago.He himself was ten minutes late.M:Did he say anything about the mid-term?W:What?M:About the mid-term test we took ten days ago.Did he say anything about when he was going to hand the papers back to us?W:He almost finished marking them.He said we will have them this Thursday.A
24、nyone who failed will take another test next Tuesday.M:OK,got it.Thank you.I think I did it quite well.(Text 7)W:Welcome to the department,Yuki.Let me show you around and tell you about your new colleagues.Ill introduce you to them all in a while,as theyll be away on business after lunch.Its only a
25、couple of hours to go.M:Great.Thanks.So,who are those people over there?W:Thats the order management team.Luciana is the team leader,mainly dealing with the new orders.Shes the tallest one standing beside the table with short,dark hair.M:In the purple dress?W:Yeah,thats her favourite colour.Youll pr
26、obably work closely with her while you are learning about our ordering process and she is skilled in this field.(Text 8)M:Hello!Celina!W:Well,well,Patrick Eastwood.How have you been?M:Good,great,actually.How are you?I havent seen you for.a decade?W:Much longer than that.About fifteen years,since we
27、left college.M:OK.What are you doing here?I heard youd moved to London.W:I lived in Reading and Oxford for over ten years.So I was in London just for a couple of years.But it didnt work out.M:Oh.Im sorry to hear that.Are you.OK?W:Im fine!The dream job wasnt really a dream,you know?Um.London is great
28、 but its so expensive.I mean,just the rent on a flat is.uh extremely expensive.M:I see.W:So I came back to Cambridge.Ive been back here for almost five months,living with my mom and dad,which is,er.interesting.(Text 9)W:Have you ever called a friend of yours at three oclock in the morning just to ch
29、at?And the choices are:Never,sometimes,or often.M:Well,Ive spoken to Helen till the early hours on the next day for many times.Last year when she had all those problems at college,it was I who had talked to her every night for a week,taking my experience as an example.W:OK,I think we can put you dow
30、n for“often”;dont you think so?Question Two.Do your friends search for you when they want to cheer up,get some good advice or just get someone to listen to them?M:What a terrible question!Those last two options are pretty much the same,wouldnt you say?W:Just give me an answer.I think youre getting n
31、ervousyoure giving the answer after a long time of thinking!M:Very funny!OK,Id say people come to me quite often when theyve got a problem as they know Ill give them good advice.学科网(北京)股份有限公司W:So?M:I will listen to them but also give advice,so its really the second option.(Text 10)Good evening,every
32、one.This is Kim Steven.I am pleased to announce a concert at City Hall next Friday at 8 pm,which is ten days later.The musicians are all local teenagers.With the help of their teachers,they have worked hard before and after school throughout the year to make the performance a celebration and a succe
33、ss.You wont want to miss this evening of entertainment.I had the opportunity to visit the hall while the students were practicing,and there were some very talented musicians.There are only 500 tickets,so be sure to get yours early.If the tickets arent sold out,they will be available in Room 405,City Hall,or Room 400 at Morton Heights High School.The new school is at 250 Morton Avenue,three blocks north of the old school.Theres free parking on either side of the new school.Support these 100 hard-working young musicians and ensure a good attendance next Friday.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有