收藏 分享(赏)

湖北省2023-2024学年高二英语上学期11月期中试题(pdf).pdf

上传人:a**** 文档编号:723716 上传时间:2025-12-13 格式:PDF 页数:14 大小:5.28MB
下载 相关 举报
湖北省2023-2024学年高二英语上学期11月期中试题(pdf).pdf_第1页
第1页 / 共14页
湖北省2023-2024学年高二英语上学期11月期中试题(pdf).pdf_第2页
第2页 / 共14页
湖北省2023-2024学年高二英语上学期11月期中试题(pdf).pdf_第3页
第3页 / 共14页
湖北省2023-2024学年高二英语上学期11月期中试题(pdf).pdf_第4页
第4页 / 共14页
湖北省2023-2024学年高二英语上学期11月期中试题(pdf).pdf_第5页
第5页 / 共14页
湖北省2023-2024学年高二英语上学期11月期中试题(pdf).pdf_第6页
第6页 / 共14页
湖北省2023-2024学年高二英语上学期11月期中试题(pdf).pdf_第7页
第7页 / 共14页
湖北省2023-2024学年高二英语上学期11月期中试题(pdf).pdf_第8页
第8页 / 共14页
湖北省2023-2024学年高二英语上学期11月期中试题(pdf).pdf_第9页
第9页 / 共14页
湖北省2023-2024学年高二英语上学期11月期中试题(pdf).pdf_第10页
第10页 / 共14页
湖北省2023-2024学年高二英语上学期11月期中试题(pdf).pdf_第11页
第11页 / 共14页
湖北省2023-2024学年高二英语上学期11月期中试题(pdf).pdf_第12页
第12页 / 共14页
湖北省2023-2024学年高二英语上学期11月期中试题(pdf).pdf_第13页
第13页 / 共14页
湖北省2023-2024学年高二英语上学期11月期中试题(pdf).pdf_第14页
第14页 / 共14页
亲,该文档总共14页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、2023 年湖北省高二 11 月期中考试高二英语答案及解析听力:1-5 CBABA6-10 ACACA11-15 CBABB16-20 CACBC阅读:21-23 ACD24-27 CABD28-31 DDCC32-35 ACBD36-40 DEBGF完形:41-45 ABDCB46-50 ACDAB51-55 CBDAB填词:56.which57.to produce58.artists59.is considered60.largely61.second62.It63.appearing64.harmful65.toOne possible version:Dear John,I am w

2、riting to invite you to attend a lecture about Save food and Reduce wasteCampaign with me.The lecture is to be held in our school hall at 2:30 pm next Thursday.It will be given byour headmaster,who will tell us the reasons for launching the campaign as well as the waysto stop wasting food.Besides,he

3、 will talk about various activities to be carried out whichare aimed at raising students awareness of saving.I think the lecture can help us have abetter understanding of the campaign and form the habit of saving.I do hope you can join me.Please write back soon and let me know whether you willcome.Y

4、ours,Li HuaOne possible version:Mike lifted his head and saw the other boys rushing ahead.Refusing to give up at this point,he jumped to his feet and ran as fast as he could.He dashed across the finish line and won thefourth prize.Thinking he would let his brother down,Mike couldnt help sobbing.Just

5、 then hesuddenly heard the announcement from the broadcast that he won the third prize asthe runner who collided with Mike was disqualified for breaking the rule.Holdingthe shoes close to his chest during the award ceremony,Mike felt overjoyed and relieved ashe eventually won the shoes for his broth

6、er.Full of delight,Mike walked home quickly.He could not wait to see his brother and sharethe thrilling news.On his arrival,Mike found Jim was waiting outside.He was really nervouswhether his brother had brought him what he was expecting.“Jim,see what I have got foryou.”He took the prize out of his

7、bag with his trembling hands.The instant Jim saw theshoes,his face lit up.So thrilled was he that he threw himself at Mike.“Thank you!Mike.”Tears of joy welled up their eyes as they hugged tightly together.阅读理解A 篇【解析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了中国政府允许无签证的外籍游客可以在中国停留 72小时,在这 72 小时内,他们不容错过的北京四个旅游目的地。21A.细节理解题。根据第

8、二段中的 Also,its the largest and most well-preserved wooden palacecomplex in the world.(而且,它是世界上最大,保存最完好的木质宫殿建筑群)符合题意。故选 A项。22C.细节理解题。根据第三段中 The Summer Palace was added to the UNESCO World Heritage listin 1998.(1998 年,颐和园被联合国教科文组织列入世界文化遗产名录。)符合题意。故选 C 项。23D.推理判断题。根据第一段中 Traveling to China is no longer

9、a luxury for many foreign passport#QQABCQIEgggAQBBAABhCAwEACgCQkAAACKoOABAIIAIAgQFABCA=#holders.The Chinese government has permitted a 72-hour visa-free policy that offers access to visitorsfrom 53 countries including the US,France and Austria.Let s start with the capital of China,Beijing.Here s a p

10、ick of the best in Beijing!(对于很多持有外国护照的人来说,去中国旅游不再是一件奢侈的事。中国政府批准了 72 小时免签政策,允许来自美国、法国和奥地利等 53 个国家的游客入境。)可推断出,短文是写给要在北京待 3 天的外国护照持有者。符合题意。故选 D 项。B 篇【解析】这是一篇记叙文。本文通过作者的经历,告诉我们无私的给予比期待回报的善举更有价值,因为它传达了一个无价的信息:你被爱,你对某人很重要,这与你能回报什么无关。这种给予的行为,不是为了得到别人的赞扬或者回报,而是出于对他人的关爱和尊重,更能体现真正的善良和慷慨。24C.细节理解题。根据第二段中 I wa

11、s so happy with that.以及 I found myself thanking everyone inthe office 我非常开心。我发现自己要感谢办公室里的每一个人,可知当作者看到这个盒子时,她很开心和感激有人偷偷送给她,故选 C 项。25A.推理判断题。根据第三段中 I went over,pointed to the waves,and said,A couple of hoursago,your chairs were out there,可知当作者在海滩上时,她让那对夫妇知道了她的所作所为,故选A 项。26.B.词义猜测题。根据第六段中 In our life,p

12、eople who show their good deeds are always looking fora reward 在我们的生活中,做好事的人总是在寻求回报,and they resent those who don t celebratetheir generosity 憎恨那些不赞美他们慷慨的人,可知 resent 的意思是怨恨,故选 B 项。27D.推理判断题。根据最后一段中 You re loved.You re important to someone and it has nothing todo with what you can give in return 你被爱着

13、。你对某人很重要,这与你能给予什么回报无关,可知作者通过文章建议我们要付出而不求回报,故选 D 项。C 篇【解析】本文为说明文。本文主要介绍了微笑可以预防、控制死亡因素,改善心血管状态,对健康有好处。28.D.推理判断题。根据文章第一段中的 But there is something else you can do.And it is free andeasy.Smile!可知,第一段作者想引出一种可以控制死亡因素的自由、简单的方法-微笑。故选 D 项。29.D.细节理解题。根据第二段中的 When we smile,the brain wiring gets altered.The che

14、micals thatare released are more positive.(当我们微笑时,大脑的线路会发生变化。释放出来的化学物质是更积极的)可知答案为 D 项。30.C.细节理解题。由第三段中的 If you are truly in danger,these hormones can help you.(如果你真的有危险,这些激素能帮助你。)及 However,when you are stressed for a long period,these stresshormones may lead to healthy problems.(但是,当你长时间有压力时,这些激素可能导

15、致健康问题。)故选 C 项。31.C 主旨大意题。全文围绕”微笑”与“改善心血管状态和对健康的好处”进行阐述,故选 C 项D 篇【解析】本文是一篇说明文。一款新的设备可以通过皮肤测试使用人员的心情。32.A.推理判断题。根据第四段中的 Importantly,the researchers deliberately did not tell the participantswhat the devices were useful for.(研究人员故意没有告诉参与人员设备的具体用途。)故选 A 项。33.C.理解具体信息。根据第五段中的 But interestingly,few would

16、use the technology for more thanone purpose(但是,有趣的是,很少有人会将这项技术用于多个目的。)可知,大多数参与者都只使用设备的某一种用途。故选 C 项。34.B.推理判断题。根据最后一段中的 the prototype lacked some of the functions needed to make it agood tool for a specific role(这个雏形缺少一些使它成为特定角色的好工具所需的功能。)和 Theresearchers found the need for a second,more tailored ste

17、p in the design process to make devices specific#QQABCQIEgggAQBBAABhCAwEACgCQkAAACKoOABAIIAIAgQFABCA=#to particular roles(研究人员发现,在设计过程中需要进一步,更有针对性的步骤,使设备针对特定的角色。)可知,Affective Health 有待改进。故选 B 项。35.D.理解主旨大意。本文是一篇有关科技研究的说明文,第一段引出话题,第二段首句即点明文章主题:An international team of researchers from Sweden and the

18、UK have developed an innovativeway of interpreting biological signals produced by our skin(来自瑞典和英国的一个国际研究团队研发了一款解释皮肤产生的生物信号的创新方法。)文章接下来介绍了针对此款设备的测试及其存在的缺陷,D 项中的 Biodata 与 biological signals 同义。故选 D 项七选五【解析】本文是一篇应用文。文章就如何帮孩子解决考试焦虑问题,提出了四条建议。36.D。第一句指出,学生在考试前或考试中感到紧张是正常的。如果你怀疑你的孩子是与考试焦虑作斗争的人之一,这里有一些重要

19、的事情可以帮助你控制它。本选项放在第一段句末,结合下文,这句话可以起到承上启下的作用。故选 D 项。37.E。根据该段的主题句 Focus on time and stress management skills.(专注于时间和压力管理技能。)可知,该段建议通过时间管理和压力管理来处理考试焦虑问题。空前句句意为许多有考试焦虑症的孩子担心他们不能及时完成考试,所以对这些孩子来说,专注于时间管理技能可能会有所帮助。Winnett 说,与计划者一起规划时间,把大项目分解成小任务可能是一个好方法,介绍了时间管理的技能。所以,空格处和空格后的部分应该说压力管理的技能。E 选项压力管理技巧,比如使用压力球

20、也会有所帮助。正是说的压力管理技巧,符合题意。故选 E 项。38.B。空格处的句子是该部分的主题句。空后句句意为患有考试焦虑症的孩子可能会表现出害怕让父母失望。Zeltser 说,父母可能会强化这种恐惧,并建议父母关注其他价值观-例如,尽你最大的努力。父母可以通过告诉孩子努力比每次考试都得高分更重要来重塑这些想法,指出患有考试焦虑症的孩子可能害怕让父母失望,并建议父母告诉孩子努力比得高分更重要。由此可知,空格处的句子应该是建议父母不要过分强调分数。因此 B 选项避免过分强调好成绩。符合题意。故选 B 项。39.G。根据空前句句意老师可能比家长更早注意到考试焦虑。频繁上厕所或考试时手抖都可能是考

21、试焦虑的迹象,而父母可能永远看不到。可知,老师可能比家长更清楚孩子是否有考试焦虑的问题,所以,空格处的句子应该说和老师交流对解决孩子考试焦虑的好处。所以,G 选项和孩子的老师交谈可能是缓解孩子焦虑的好方法。能够承接上文,符合题意。故选 G 项。40.F。根据该部分的主题句 Know when to seek professional help.(知道什么时候寻求专业帮助。)和空前句句意如果你已经尝试了所有这些技巧,但似乎没有任何帮助,那就值得去看心理医生了。接受过认知行为疗法等技术培训的治疗师将能够帮助患有特别严重的考试焦虑症的儿童。可知,如果以上的技巧没有帮助时,就应该寻求专业帮助。故选 F

22、 项完形填空【解析】本文是一篇夹叙夹议的文章。作者从小就养成了发现好人好事的习惯。火车站一位年轻女子对车站一个无家可归的人的小小的善举,又引发了作者新的思考。41.A.句意:我所看到的给我留下了深刻的印象。leave a deep impression on sb 意为给某人留下深刻的印象,故选 A。42.B.句意:我会写一篇博客或在笔记本上写日记记下这些事情。Keep a diary 为“写日记”故选 B。43.D.根据文章倒数第二段最后一句话中提到的 gift 可知,此处指我把这些善举看作是给我的美好的礼物,故选 D。44.C.句意:那些好人好事照亮了我的精神世界,让我感到开心快乐。put

23、s up 举起;搭建,keepsup 保持,lights up 照亮,brings up 培养,抚养,提出 呕吐,故选 C。45.B.句意:在一个寒冷的早上,我目睹了一件让我很感动的事情。根据下文的 my eye 可知,此处意为目睹,故选 B。46.A.句意:不是每天都能在火车站感受到人性的美好的。根据下文讲述的事情可知,我在火车站#QQABCQIEgggAQBBAABhCAwEACgCQkAAACKoOABAIIAIAgQFABCA=#看到了那位女士的善举,那是人性中美好的一面,故选 A。47.C.火车站里面的人行色匆匆,所以不是每天都能在这里感受到人性的美好的。For all 对所有人来说

24、,At all(否定句中)根本,After all 毕竟,In all 总共,故选 C。48.D.火车站里,人们行色匆匆,从一个地方匆忙跑到另一个地方,匆忙购买东西,故选 D。49.A.在火车站里面人们不耐烦地等待他们经常延误的交通方式,故选 A。50.B.此处意为正当我走出大厅去下一站的路上,故选 B。51.C.根据后面的 I wondered if she.可知,我很好奇。故选 C。52.B.根据第二段第一句话中的 brought a tear to my eye 可知,这件事让我很感动,故选 B。53.D.根据空格前一句话可知,这件善事是匿名做的,所以不是为了得到认可,而是为了帮助一个无

25、家可归的人,让他的生活稍微好一点,故选 D。54.A.句意:这件事让我开始思考,即使很小的事情,也能带来改变。put on 穿上,take on 承担;呈现,decide on 选定,故选 A。55.B.句意:我不禁对那些每天发生却被忽视的小善举感到好奇。unnoticed 被忽视;没有被注意到.unpunished 未受惩罚,unchallenged 不受挑战的,undeserved 不应得的,故选 B。语法填空【解析】本文是说明文。介绍抖音在美国也越来越受欢迎,以及人们对使用它的担心和建议。56.Which.考查关系代词。设空处引导非限制性定语从句,which 指代前面的 videos,作

26、介词 of 的宾语。57.to produce.考查非谓语动词。此处动词不定式表目的。58.artists.考查可数名词的复数。根据前面的 songs 判断使用复数。59.is considered.考查谓语动词的时态和语态。根据上下文的时态,判断用一般现在时,并表被动。60.largely.考查副词。设空处作状语。61.second.考查序数词。62.It.考查代词。It was said that“据说.”It 作形式主语。63.appearing.考查非谓语动词。设空处作后置定语,修饰 videos。64.harmful.考查形容词。be harmful to.“对.有害.”。65.to

27、.考查介词。have access to.“有使用.的机会.”。听力文稿:Text 1W:What time do schools in your country start every day?M:Usually,elementary schools start at 8:15 a.m.,and high schools at 8:30 a.m.,but students can take early classes.For example,our schoolband meets at 7:30 a.m.Text 2M:Have you heard about Henry?Hes in t

28、he emergency room!W:Yes.I heard he was driving very fast again.Hes received several warnings for speeding,but he never will slow down.Text 3W:Would you take care of your parents when they grow old?M:My wife and I are doing that now.We have to take care of both of our parents and we stillhave childre

29、n at home.Text 4M:I went to a really cool museum with my class yesterday.W:Really?You mean the Nature Museum?M:No,it was the Science Museum.There was a display all about robots.We were supposed to#QQABCQIEgggAQBBAABhCAwEACgCQkAAACKoOABAIIAIAgQFABCA=#go to the Ant Museum,but that got canceled so we d

30、id this instead.Text 5W:Good evening!Can I help you?M:Id like something nice to eat.Do you have anything youd recommend?W:We have dumplings,noodles and fried rice.Which do you prefer?M.Fried rice with eggs and tomatoes,please.Text 6M:Good morning,Ann.W:Good morning,Mr Jones.M:How about a cup of coff

31、ee?W:I will make it now.M:And can you tell me what meetings I have this week?W:I will bring the diary.Okay,this afternoon you have a meeting with your accountant at 5 p.m.On Wednesday,you are going to London.Dont forget your train leaves at 9:30 a.m.M:Okay,what time is my meeting in London?W:At 11:3

32、0 a.m.And on Thursday Ms.Vonn wants to talk to you.Text 7W:What do you do for a living?M:Im a journalist.W:Really?I have great respect for you guys.Do you work for a newspaper or a televisionchannel?M:I work for an online news agency.W:Great.When I was in college,I was keen on becoming a journalist,

33、but my parents didntsupport me.They felt that journalism was a risky field to be in,though they are well-paid anddo a lot of travelling.M:Yes,journalists have to take a lot of risks and challenges.Sometimes we risk our ownlives in our quest to find the truth.But the satisfaction we get is huge.Actua

34、lly,thats whatkeeps us in this job.w:You are right.Job satisfaction is far more important than job safety.Text 8M:Do you have any bad habits?W:Yes,I smoke.I really want to quit,but I cant.M:I used to smoke,too.But I used a quit-smoking program.It worked really well for me.W:Really?What did you do?M:

35、I drank grapefruit juice and then brushed my teeth.That would make a cigarette tasteterrible.I also made sure I ate a good breakfast and didnt drink coffee or tea.W:Why didnt you drink those things?M:Because I always smoked after I drank coffee or tea,so I decided to stop.W:That would be hard for me

36、.I really want to quit,but I dont think I can do it alone.M:If you want,I can help you quit.W:I would appreciate that.Text 9M:Hi Diana.I see youre coming out to California in October.Are you coming to stay with usin Monterey?W:Yes.We cant wait to see you and Joan.Steve and I have decided to spend th

37、ree weeks inCalifornia.Were flying into San Francisco and then flying back to London from LosAngeles.M:So are you going to rent a car or take the train?#QQABCQIEgggAQBBAABhCAwEACgCQkAAACKoOABAIIAIAgQFABCA=#W:Wed spend three days in San Francisco,and then hire a car.Well drive to visit you inMonterey

38、 for a few days,and then head south toward Los Angeles.M:When are you arriving?W:October the seventh.I think its a Wednesday.And what will the weather be like?M:Its normally about 70 degrees,sorry,thats 20 degrees Celsius in your language!W:Great,so we can go to the beach?M:Absolutely.Here you can g

39、o practically all year round!W:Im so excited.If we could stay for four nights from the seventh,that would be just great.M:Youre booked in.Just give me a ring when you set off from San Francisco.Anyway,enough about the travel plans.Tell me how things are back in London.Text 10World Environment Day,ce

40、lebrated each year on the 5th of June,is one of the maininstruments through which the United Nations encourages worldwide awareness of theenvironment and strengthens political attention and action.World Environment Day was established by the United Nations General Assembly in 1972to mark the opening

41、 of the Stockholm Conference on the Human Environment.The firstinternational celebrations of World Environment Day were held in Nairobi,Kenya in1987.And the first theme of World Environment Day was“Only One Earth.It was chosen in1974.World Environment Day can be celebrated in many ways,including str

42、eet rallies,bicycleparades,green concerts,essay and poster competitions in schools,tree planting,recyclingefforts,clean-up campaigns,and much more.Heads of State,Prime Ministers and Ministers of Environment deliver statements andcommit themselves to care for the earth.More serious promises are made which lead to theestablishment of permanent governmental structures dealing with environmental managementand economic planning.This ceremony also provides an opportunity to sign or approveinternational environmental conventions.#QQABCQIEgggAQBBAABhCAwEACgCQkAAACKoOABAIIAIAgQFABCA=#

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1