ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:9 ,大小:23.86KB ,
资源ID:722272      下载积分:6 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-722272-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2022最新英语时事阅读题十(适用于初三和高一学生) WORD版含答案.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2022最新英语时事阅读题十(适用于初三和高一学生) WORD版含答案.docx

1、2022最新英语时事阅读题十(适用于初三和高一学生)A篇Guinness World Records hasconfirmedtwo Japanese sisters as the worlds oldest livingidenticaltwins at 107. Identical twins are two people born at the same time who are produced from a single egg and look almostexactlythe same. Theannouncementcame Monday. It took place on R

2、espect for the Aged Day, a national holiday inJapan.Umeno Sumiyama and Koume Kodama were born on Shodoshima island in westernJapanon November 5, 1913. The twins wereseparatedafter elementary school. Kodama was sent to work as amaidin Oita onJapans southern island of Kyushu. She later married there.

3、Sumiyama remained on Shodoshima island and had her own family. The sisters said they experienced difficulties in their younger days. Growing up, they said they were bullied(霸凌)because of prejudice against children of multiple births in Japan.The sisters lived their own lives for many years. They rar

4、ely got together until they were 70. They then started taking trips together to some of the 88 Shikoku temples. They enjoyed beingreconnected.Sumiyama and Kodama were 107 years and 300 days old as of Sept 1. They have broken the earlier record set by the famous Japanese sisters Kin Narita and Gin Ka

5、nie, who lived until they were 107 years and 175 days old.Guinness World Recordsannouncedthe new record in a statement. Because of anti-coronavirus measures, thecertificates for their record were mailed to the separate nursing homes where they now live. Guinness said Sumiyama accepted hers with tear

6、s of happiness. Their families told Guinness that the sisters often joked about outliving the earlier record holders, known as Kin-san, Gin-san. Those twins becameextremelypopular inJapanin the late 1990s for both their age andhumor.Japan has the worlds fastest aging population. The health andwelfar

7、eministry(部门) says about 29 percent of Japans 125 million people are 65 years or older. About 86,510 of them are 100 years or older.(323 words)根据文章内容,选择最佳答案:1. Why were the twins bullied when they were children?A. Because they were from a poor family.B. Because they were from a rich family.C. Becaus

8、e the people there didnt like twins.D. Its not mentioned in the report.2. What does the underlined wordidenticalmean? A. famous B. the same C. long-living D. unknown3. The twin sisters live _ now.A. on Shodoshima islandB. in Oita onJapans southern island of Kyushu.C. one of the 88 Shikoku temples.D.

9、 two different nursing homes.4. There are _ old men over the age of 65 in Japannow.A. about 25 million B. about 35 million C. about 85 thousand D. about 85 million5. Which isfalseabout the twin sisters?A. They are the worlds oldest living identical twins.B. They didnt live together when they were yo

10、ung.C. They are quite humorous and popular.D. They were excited to get the certificates of the oldest living twin sisters.B篇A team of Arctic researchers fromDenmarksay theyaccidentallydiscovered what they believe is the worlds northernmost island. Northernmost is a termthat means farthest to the nor

11、th. The island is located off of Greenlands coast.At first, the scientists from the University of Copenhagen thought they had arrived at Oodaaq, an islanddiscoveredin 1978. They arrived, instead, on anundiscoveredisland farther north.Morten Rasch was the groups leader. We wereconvincedthat the islan

12、d we were standing on was Oodaaq, which until then was registered as the worlds northernmost island, he said. Registered is a term that means to be part of an official list.In a statement, Rasch explained When I posted photos of the island and its coordinates on social media, a number of American is

13、landhunterswent crazy and said that it couldnt be true. Island hunters are adventurers who enjoy searching for unknown islands.The yet-to-be-named island is 780 meters north of Oodaaq, an island off Cape Morris Jesup, the northernmost point of Greenland and one of the most northerly points of land o

14、n Earth.The island wasdiscoveredas a result ofmoving ice. It is about 30 by 60 meters in size and rises to about three to four meters above sea level, the university said. The research team reportedly does not consider thediscoveryto be a result of climate change.Rasch said the island has small, rai

15、sed areas of soil and rocks. He said it may be the result of amajorstorm that, with the help of the sea, slowly pushedmaterialfrom the seabed together until an islandformed.The island is not expected to exist a long time, Danish researchers believe. No one knows how long it will remain. it could dis

16、appear as soon as a powerful new storm hits, Rasch said.(306 words)根据文章内容,选择最佳答案:1. The new island lies to _ of Oodaaq.A. the east B. the west C. the south D. the north2. If the island is registered, it means_.A. you can live on the island.B. you can visit the island.C. you can learn something about

17、 it from the official.D. you can find the island on the map.3. The island is as large as _.A. a soccer field. B. a basketball courtC. half of a soccer field D. half of basketball court4. Which statement is true about the island?A. Before the island was found, it was under the water.B. Before the isl

18、and could be found, it was covered by ice.C. It will disappear sooner or later.D. It was formed because of a major storm.5. What can you see on the island? A.trees and grass B. animals C. soil and rocks D. iceC篇The number ofdisastersdriven by climate change, such as floods and heatwaves, have increa

19、sed by five times over the past 50 years. Such disasters have killed more than 2 million people and cost governments $3.64 trillion since 1979. A United Nations agency reported the findings Wednesday.The World MeteorologicalOrganization(WMO) says its Atlas is the most complete examination ever of de

20、ath and economic losses from weather, water and climateextremes.The agency looked at about 11,000 disasters thattook placebetween 1970-2019. They includedmajorcatastrophessuch asEthiopias period ofextremedry weather in 1983. The drought(旱灾) killed more than 300,000 people and was the single most dea

21、dly event the WMO looked at. Also included was Hurricane Katrina, which struck theUnited Statesin 2005. That disaster was the most costly included in the report, with losses of $163.6 billion.The agency said the growing number of major disasters was due to both climate change and improved disaster r

22、eporting. WMO Secretary-General Petteri Taalas told reporters Wednesday: Thanks to our early warning service improvement we have been able to have adecreaseof the casualties(伤亡数量) at these kind of events, but the bad news is that the economic losses have been growing very rapidly and this growth is

23、supposed to continue.The reports findings add toevidencethatextremeweather events are becoming more common due to climate change. Costs from the events also rose from $175.4 billion in the 1970s to $1.38 trillion in the 2010s. While disasters became more costly and common, the yearly death toll has

24、fallen from more than 50,000 in the 1970s to around 18,000 in the 2010s.Such findings suggest that better planning efforts are working. The WMO hopes the report will be used to help governments develop policies(政策) to better protect people. More than 91 percent of the 2 million deathsoccurredin deve

25、loping countries, the report said.The report noted that only half of the WMOs 193 members havecomplexearly warning systems. It also said that severegaps in weatherobservations, especially in Africa, were making early warning systems less effective.Mami Mizutori is head of the U.N. office for disaste

26、r riskreduction. She urged the worlds major economies to help hard-hit developing countries pay for warning systems and risk modeling.(379 words)根据文章内容,选择最佳答案:1. Which kind of disaster is not mentioned in the report? A. flood B. heatwave C. droughtD. earthquake2. Which pair of words doesnt mean the

27、same in the report?A. disaster catastropheB. decrease reduceC. occurred took place D. severe complex3. While the number of major disasters goes up, _.A. less losses in economy happen.B. early warning systems are less effective.C. more people dies.D. extreme weather events are becoming more common4.

28、Which statement isuntrueaccording to the report?A. developing countries need help to build the early warming systems.B. Hurricane Katrina caused the most deaths in all major disasters.C. Most of the deaths happened in poor countries.D. There are more and more disasters because of the extreme climate

29、 change.5. WMO reported the findings to_.A. tell people the change of climate in the recent years.B. tell people to get away from the coming disasters.C. help governments to stop the disasters better.D. help governments to save their people from the disasters better.D篇A culture guide named Persephon

30、e welcomes travelers toGreeceand takes them through a famouscavein the north. The guide moves smoothly around the underground area and can talk about it in 33 languages. Persephone is veryintelligent. It also is a human-sized robot. The robot can give its part of the tour in 33 languages. It can als

31、o answer 33 questions, but only in the Greek language.The robot has been inoperationfor about a month at the Alistrati Cave, 135 kilometers northeast of the city of Thessaloniki. Persephone guides visitors through the first 150 meters of the cave that is open to the public. For the remaining 750 met

32、ers, a human guidetakes over.The robot moves along a walkway in thecavesystem.Mineralformations within the cave can reach 15 meters long.This cave is one of the most beautiful, not only inGreecebut in Europe, as well, Kartalis said. It has stalactites and stalagmites in many shapes and colors, even

33、red. Kartalis said the cave is 3 million years old and was firstexplored in 1974. It opened to visitors in 1998.Persephone, with a white body, black head, and two bright eyes, moves on wheels. It guides visitors to the first three of eight stops along the walkway. It can do two more stops, but it is

34、 too slow for the tour. Persephones creators are considering ways to increase her speed.The robot begins the tour by saying: My name is Persephone, I am the daughter of the goddess Demeter and the wife of Pluto, the god of the underworld. I welcome you to my under Earth kingdom, the Alistrati Cave.M

35、any visitors are interested in the robot guide. Patrick Markes traveled toGreecefrom the Czech Republic. It was surprising for me, he said. Ive never experienced such a thing. He added he enjoyed the slower speed of the robot guide. It goes slower, so I can look around, Markes said. Markes listened

36、to the robot in hisnativeCzech language for the first three tour stops. He heard the rest in English from a human tour guide.Evdokia Karafera is a human guide who partners with Persephone. It is helpful, because it speaks many languages, she said. Theres just a little delay(延迟) in the touring. She a

37、dded, Most find it fascinating(极有吸引力的), especially the children, and find it interesting that it speaks many languages.Karafera noted, however, that human tour guides must remain part of theoperation. Robots, at some point in the future, willtake overmany jobs, she said. But I believe they cannotrep

38、lacehumans everywhere.(Visitors say) the robot is interesting,original, but cant substitute(取代)for the human contact with the guide and the conversation we can have on the way back.(467 words)根据文章内容,选择最佳答案:1. Which statement istrueabout Persephone?A. He can answer your questions in 33 languages.B. H

39、e has a usual body shape of human.C. He can move well quickly in the cave.D. He can guide your visit in your whole tour in the cave.2. Which statement isuntrueabout the cave?A. You can see many great mineralformations in it.B. It has a history of millions of years.C. It is very famous inGreece.D. It

40、 was first found at the end of 20 century.3. Who likes the speed of the robot guide?A. Kartalis B. Persephones creatorC. Patrick Markes D. Evdokia Karafera4. What does the underlined phrasetake overmean?A. to ask somebody to do somethingB. to get control of somethingC. to help somebody to do somethi

41、ng.D. to stop something happening5. Visitors dont think that the replacement of guiding _.A. is interesting B. is helpfulC. will be popular D. will happen in all guiding jobs.E篇Last week, the UnitedNationsreleased a report that warnedglobalwarming will get worse in the coming years even if humans im

42、mediately stopped producingcarbongas. The UNchiefdescribed the report as a coderedforhumanity. The report served as a notice for governments and lawmakers around the world to act.But many people are asking what they can do as individuals to make a difference. Some people might think making a change

43、to their lives would not make much of a difference, said Pim Nusselder. He is part of a Dutch group that asks people to make good choices every day when it comes to usingenergy, creating waste and buying things. Nusselder said people might think their individual choices would be like a single drop o

44、f water on a boiling surface. But, Nusselder explained, if 17 million people do 10 good things, it would be like 170 million drops of water on the hotsurface. Thats how you extinguish(扑灭) wildfires, Nusselder said. Nusselder said he understands people may feel a sense of hopelessness. But he said th

45、e problem becomes bigger, the longer people wait.Lukas Janssens is one person working to help keep the planet cooler. He is an urban(城市的) shepherd in Belgium. A shepherd is someone who takes care of sheep. Janssens said he wants his sheep to be useful. So, he takes his group of 270 sheep to a cemete

46、ry a place where dead people areburied. The sheep eat grass so that workers at thecemeterydo not have to use machines to cut it. He knows that his business, called The Antwerp City Shepherd, will not prevent global warming. But it is another step to build a moreecologicalsociety,Janssens said.TheEur

47、opeanUnion issueda report this year that showed more people than ever are making choices to fight climate change. They are careful about the food they eat and how they get around, the report said.After the U.N. report, the question remains: Will world leaders choose to protect the environment when t

48、hey meet inScotlandin November?Nationsare gathering to make decisionsdesigned to keep warming from going more than 1.5 degrees Celsius above readings taken in the late 1800s. Right now, the temperature has increased 1.1 degrees.No matter what the world leaders do, there are a lot of ways individual

49、people can make choices to protect the environment. People can change what they eat or travel without getting on an airplane, for example.Benjamin Clarysse is a bio-engineer who works with a number of environmental groups in northernBelgium. He knows not everyone can become an urban shepherd. But he

50、 is happy there are avarietyof initiatives(新方案) that people can take. However, he warns, political leaders still need to promise changes. They cannot just depend oncitizens doing their part. They cannot just say that everyone should just do a little bit of the work, Clarysse said. Depending on just

51、thegoodwillof people wont get you there.(505 words)根据文章内容,选择最佳答案:1. What does the underlined wordcoderefer to?A. the United Nations B. the reportC. the warming-up globe D. the carbon gas2. Which is not included in Pim Nusselders suggestions to stop the global warming?A. Using energy correctlyB. Crea

52、ting less wasteC. Planting more trees D. Shopping.3. Which following saying matches Nusselders opinion in the report?A. Two heads are better than one.B. Penny and penny laid up will be many.C. Failure is the mother of success.D. Actions speak louder than words.4. Some people may feel a sense of hope

53、lessness because _.A. the warming is unpreventable.B. most people are unwilling to do something for the issue.C. they think the effort they have made doesnt seem to work well.D. the warming is too serious to stop.5. In the report Benjamin Clarysse stresses that _.A. everyone should do something for the warming.B. people in cities should tried to be a shepherd.C. everyone should be careful about the food they eat and the way they travel.D. governments should lead people to stop the warming.A答案:1C2B3D4B5CB答案:1D2C3C4B5CC答案:1D2D3D4B5DD答案:1B2D3C4B5DE答案:1B2C3B4C5D

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1