ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:6 ,大小:24.70KB ,
资源ID:719609      下载积分:8 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-719609-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2022年高考英语一轮复习 考点规范练27(含解析)新人教版.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2022年高考英语一轮复习 考点规范练27(含解析)新人教版.docx

1、考点规范练27.阅读理解(2020全国)I have a special place in my heart for libraries.I have for as long as I can remember.I was always an enthusiastic reader,sometimes reading up to three books a day as a child.Stories were like air to me and while other kids played ball or went to parties,I lived out adventures th

2、rough the books I checked out from the library.My first job was working at the Ukiah Library when I was 16 years old.It was a dream job and I did everything from shelving books to reading to the children for story time.As I grew older and became a mother,the library took on a new place and an added

3、meaning in my life.I had several children and books were our main source(来源) of entertainment.It was a big deal for us to load up and go to the local library,where my kids could pick out books to read or books they wanted me to read to them.I always read,using different voices,as though I were actin

4、g out the stories with my voice and they loved it!It was a special time to bond with my children and it filled them with the wonderment of books.Now,I see my children taking their children to the library and I love that the excitement of going to the library lives on from generation to generation.As

5、 a novelist,Ive found a new relationship with libraries.I encourage readers to go to their local library when they cant afford to purchase a book.I see libraries as a safe haven(避风港) for readers and writers,a bridge that helps put together a reader with a book.Libraries,in their own way,help fight b

6、ook piracy(盗版行为) and I think all writers should support libraries in a significant way when they can.Encourage readers to use the library.Share library announcements on your social media.Frequent them and talk about them when you can.1.Which word best describes the authors relationship with books as

7、 a child?A.Cooperative.B.Uneasy.C.Inseparable.D.Casual.2.What does the underlined phrase “an added meaning” in paragraph 3 refer to?A.Pleasure from working in the library.B.Joy of reading passed on in the family.C.Wonderment from acting out the stories.D.A closer bond developed with the readers.3.Wh

8、at does the author call on other writers to do?A.Sponsor book fairs.B.Write for social media.C.Support libraries.D.Purchase her novels.4.Which can be a suitable title for the text?A.Reading:A Source of KnowledgeB.My Idea about WritingC.Library:A Haven for the YoungD.My Love of the Library.完形填空Recent

9、ly while on vacation,my wife and I were enjoying the warm weather on a beautiful Florida beach.Asusual,we1 our chairs a few feet from the 2 and began our traditional beach activities:reading,relaxing,listening to sounds and taking in the sights including people around us.As we began to switch to rel

10、axation mode,we3 a young couple playing,laughing,and enjoying themselves.As my wife watched them,she4“When you were a young man,you laughed as this young couple did.”Her5 caused both of us to 6 on our first days.The7 of the memories filled our hearts.They say 8 look back on life,but we all do.We thi

11、nk about past relationships,opportunities,decisions,accomplishments,setbacks,mistakes and more.The key to looking back is not to 9 the past.Recalling life lessons doesnt have to be negative.There is much to 10 when we see the past through the lens(镜片) of grace,forgiveness and growth.There is 11 in l

12、ooking back.We can reflect where we have come from and where we are today.Recognize that 12 our imperfections and mistakes,our13 love us unconditionally.Remember14 from our setbacks and how they made us 15.I have learned that looking back,16 done wisely,can offer great insight(领悟) and help us make b

13、etter decisions.It is not about holding onto our 17 at the expense of our future but 18it.FrederickDouglass,formerslave,author and great leader of his time,said,“We have to do with the past only as we can make it 19 to the present and the future.”What is the most 20 insight from your past that has i

14、mpacted your life today?1.A.lostB.madeC.brokeD.put2.A.oceanB.libraryC.parkD.river3.A.imaginedB.noticedC.rememberedD.suspected4.A.doubtedB.repliedC.statedD.described5.A.adviceB.dreamsC.decisionD.words6.A.look backB.look downC.look upD.look out7.A.honourB.painC.joyD.fear8.A.oftenB.neverC.justD.still9.

15、A.give inB.live inC.give upD.live up to10.A.missB.spendC.saveD.gain11.A.reasonB.goalC.resultD.value12.A.in spite ofB.in case ofC.in terms ofD.instead of13.A.partnersB.guestsC.parentsD.customers14.A.lessonsB.advantagesC.skillsD.comforts15.A.busierB.betterC.quieterD.richer16.A.untilB.unlessC.ifD.but17

16、.A.successB.pastC.planD.mistake18.A.forgetting aboutB.learning fromC.caring aboutD.differing from19.A.stressfulB.pitifulC.colorfulD.useful20.A.importantB.detailedC.popularD.original.语篇填空Is “sorry” the hardest word?Not for Michael Gove,1. has apologised recently to his former French teacher 2. his ba

17、d behaviour in class.It took him 30 years to express regret.In a letter 3.(publish) in a magazine,Mr.Govesays,“It may be too late to say Im sorry.But,as my mom told me,its never too late to set the record straight.”Researchers argue that people have too high expectations of the power of saying sorry

18、.Some psychologists say in a study that 4.(receive) an apology isnt as 5.(help) as people think.Nevertheless,apologies might be an important social tool as they reaffirm(再次确定) the 6.(exist) of rules that need to be observed.Mr.Goves apology might have been accepted by his old teacher but he might ge

19、t 7.(he) into trouble.According to DailyMail,Mr.Goves mother didnt know her son was causing trouble at school and she 8.(say),“He would have been punished 9. I had known he was being so naughty.”Later,Mr.Govesaid,“I can never express my apology to him face to face these daysit just goes through to h

20、is answering machine.But when I do 10.(eventual) speak to him,I will say sorry.”.短文改错Today I got stick behind a minibus on the narrow street of my neighbourhood.As I sat there angrily,I had looked up and saw a man.He was wearing an uniform coming out of a house.I could tell that the bus block my way

21、 was for him.He turned around and waved goodbye to his very elderly mother whom was watching him from the house.Then,as he was about board the bus,heturned,smiled,and waved at myself.My anger left and tear were rolling as I smiled and waved back.I was late for work but I had the good day ever!I smil

22、ed to everyone I saw.考点规范练27(选修6Unit2).【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文。作者从小就喜欢读书,喜欢待在图书馆里,并且喜欢读书这一习惯延续到了下一代人。作者鼓励人们尽自己所能支持图书馆、利用好图书馆。1.C推理判断题。根据第一段内容可知,作者从有记忆起就喜欢读书,有时一天能读三本书。由此推知,作者与书籍的关系是“不可分离”。故选C项。2.B推理判断题。根据第三段内容可知,作者成为母亲后,她的孩子们也喜欢读书,喜欢去图书馆。由此推断出,画线部分指的是读书的乐趣延续到了下一代人身上。故选B项。3.C细节理解题。根据最后一段第四句内容可知,作者号召其他作家用自己能

23、做到的方式支持图书馆。故选C项。4.D标题归纳题。通读全文内容可知,文章主要讲述了作者对图书馆的热爱。故选D项。.【解题导语】本文是夹叙夹议文。作者认为回顾过去可以让我们吸取经验教训,开创更美好的未来。1.D由下文的“.andbeganourtraditionalbeachactivities:reading,relaxing.”可推断,作者和妻子在放松之前把椅子“放(put)”好。2.A由上文的“.mywifeandIwereenjoyingthewarmweatheronabeautifulFloridabeach.”可知,作者和妻子把椅子放到了“大海(ocean)”边。3.B由下文的“A

24、smywifewatchedthem.”可知,作者和妻子“注意到(noticed)”一对年轻夫妇。4.C作者的妻子“说(stated)”作者年轻时也像那对年轻夫妇一样开怀大笑。5.D由上文的“Whenyouwereayoungman,youlaughedasthisyoungcoupledid.”可知,此处是指作者的妻子说的“话(words)”。6.A由下文的thememoriesfilledourhearts可知,妻子的话令作者和他妻子“回忆(lookback)”起他们刚开始在一起的那些日子。7.C美好的回忆令作者和妻子内心充满了“快乐(joy)”。8.B由下文的butwealldo可推测,

25、人们说“永远不要(never)”回首过去。9.B此处表示回首过去的关键在于不要“活在(livein)”过去。10.D由上文的“Recallinglifelessonsdoesnthavetobenegative.”可知,回首过去可以让我们“收获(gain)”很多。11.D由下文的“Wecanreflectwherewehavecomefromandwherewearetoday.”可知,回首过去是有“价值(value)”的。12.A13.C此处表示回首过去让我们认识到“尽管(inspiteof)”我们并不完美,但是我们的“父母(parents)”还是无条件地爱我们。14.A由下文的fromou

26、rsetbacks可知,从挫折中我们可以得到“教训(lessons)”。15.B教训让我们变得“更好(better)”。16.C“如果(if)”能明智地回首过去,那么我们就会有深刻的领悟并做出更好的决定。17.B18.B由上文的“Ihavelearnedthatlookingback.makebetterdecisions.”可知,回首过去并不是要以未来为代价抓住“过去(past)”不放,而是要“借鉴(learningfrom)”过去的经验教训。19.D由下文的“.fromyourpastthathasimpactedyourlifetoday?”可推测,回首过去是为了使其“有益于(usefu

27、l)”我们的现在和未来。20.A由上文的“.makeit.tothepresentandthefuture.”可推断,作者是问“你从过去得到的对现在的生活有影响的最重要的(important)领悟是什么?”。.【解题导语】本文主要讲述了Mr.Gove给曾经的法语老师道歉的故事。1.who考查定语从句。空处引导非限制性定语从句,在从句中做主语,修饰先行词MichaelGove,指人,故用who。2.for考查介词。apologisetosb.forsth.意为“因为某事向某人道歉”,为固定搭配,故用介词for。3.published考查非谓语动词。publish和句子谓语says之间没有连词,故

28、空处用非谓语动词,且publish和aletter构成逻辑上的动宾关系,故用过去分词做后置定语。4.receiving考查非谓语动词。分析句子结构并根据谓语isnt可知,此处是动词-ing形式做主语。5.helpful考查形容词。由isnt可知,此处用形容词做表语,且as.as中间用形容词或副词的原级。故用helpful。6.existence考查名词。根据定冠词the和空格后的介词of可知,此处应用existence。7.himself考查代词。由句子主语he可知,此处应用反身代词himself,表示“他自己”,符合语境。8.said考查动词时态。根据and可知,前后时态应一致,由didnt

29、可知,应用一般过去时said。9.if考查连词。根据语境可知,上下句表示逻辑上的条件关系,故用连词if。10.eventually考查副词。修饰动词应用副词,故用副词eventually,在句子中做状语。.Today I got stickstuck behind a minibus on the narrow street of my neighbourhood.As I sat there angrily,Ihad looked up and saw a man.He was wearing ana uniform coming out of a house.I could tell th

30、at the bus blockblocking my way was for him.He turned around and waved goodbye to his very elderly mother whomwho/that was watching him from the house.Then,as he was about to board the bus,he turned,smiled,and waved at myselfme.My anger left and teartears were rolling as I smiled and waved back.I was late for work but I had the goodbest day ever!I smiled toat everyone I saw.

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1