ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:6 ,大小:22.46KB ,
资源ID:719604      下载积分:3 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-719604-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2022年高考英语一轮复习 考点规范练22(含解析)新人教版.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2022年高考英语一轮复习 考点规范练22(含解析)新人教版.docx

1、考点规范练22.阅读理解AWhen I revealed that I was planning to travel around Britain by public transport,everyone I saw said,“Gosh,yourebrave!”But it never occurred to me to go any other way.Driving in Britain is such a dull experience these days.There are far too many cars on the road,nearly double what there

2、 were when I first came here,and in those days people didnt actually drive their cars.They just parked them in the driveway and cleaned them once every week,orso.About twice a year they would “get the car out” for a pleasant drive to visit relatives or take a trip.Now everyone drives everywhere for

3、everything,which I dont understand because there isnt a single feature of driving in Britain that has even the tiniest measure of enjoyment in it.Just consider the average multi-storey(多层的) car park.You drive around for ages,and eventually find a space that is exactly two inches wider than the avera

4、ge car.Then,because you are parked next to a pillar(柱子),you have to climb over the seats and end up squeezing out of the passenger door,in the process transferring all the dirt from the side of your car to the back of your smart new jacket.Then you go hunting for some distant pay-and-display machine

5、,which doesnt give change.And thats just one tiny part of the driving experience.There are all the other annoyances of motoring,like traffic lights on busy roundabouts(环状交叉路) that never let you advance more than 20 feet at a time,and motorway service areas where food is much more expensive.Motorized

6、 vehicles are ugly and dirty.They occupy every pavement,turn ancient market squares into disorderly and untidy groups of metal,and cause petrol stations and other discouraging places to appear in great numbers.They are horrible and awful and I wanted nothing to do with them on this trip.1.Why did th

7、e author decide to travel by public transport?A.Because he didnt have a car.B.Because he hated driving in Britain.C.Because he wasnt familiar with roads in Britain.D.Because he was inspired by how people used to travel.2.What did the author mainly complain about in paragraph 2?A.The inconvenience of

8、 parking cars.B.The unreasonable parking fees.C.The uncleanness of car parks.D.The improper use of cars.3.How is the last paragraph developed?A.By providing examples.B.By making comparisons.C.By following the order of time.D.By following the order of space.4.What would the author probably talk about

9、 in the paragraph that follows?A.The terrible places caused by vehicles.B.The bother caused by driving cars.C.His travels by public transport.D.His past driving experience.BSummerCampsMake your summer magical with a one-of-a-kind summer camp experience!Half-day,week-long camps are held from 9 a.m.-1

10、2 p.m. or 1 p.m.-4 p.m.Daily snacks(零食) will be provided and even become part of the hands-on fun!Session1OceanCommotion(暴动)Set sail for fun and adventure on the deep blue sea!Campers explore uncharted land at The Magic House and discover something fishy as they come into the exciting world of sea c

11、reatures.June 6-10June 13-17June 20-24Session2SuperKidsExploreEarthCampers become superheroes to the earth as they learn about the environment and discover how to use their super powers to protect it!During this action-packed week,campers will explore the earth from the sky to the sea and participat

12、e in fun,earth-friendly activities such as turning trash into treasure.June 27-July 1July 11-15July 18-22Session3OnceUponATimeAt this unique fairy tale-themed camp,campers have a magical,make-believe adventure through the pages of some of their favouritestorybooks.Campers experience giant-sized fun

13、as they use their imaginations to travel to places found only in fairy tales.July 25-29August 1-5August 8-12(am sessions only)All campers must be registered in advance.5.What does the underlined word“one-of-a-kind”in paragraph 1 mean?A.Long.B.Unique.C.Official.D.Moving.6.What is the main purpose of

14、Session 2?A.To encourage reading.B.To inspire imagination.C.To develop the spirit of adventure.D.To raise environmental awareness.7.What do campers probably do during Session 3?A.Read fairy stories.B.Travel the country.C.Search for treasure.D.Learn about animals.七选五阅读Two biggest wealth in life:your

15、talent and your time.Talent increases and time decreases.Ourlife,in a way,is trading time with talents.Wasting time means our time decreases while our talents do not increase.1.GettoknowhowyouuseyourusualtimeandmakeimprovementsTake a week and write down what you do every 30 minutes every day and mak

16、e it into categories.After a weeks recording,youll see which part consumes most of the time.2.And you could come up with a revised timetable for your next week.Usefragment(碎片)timeand“deadtime”By time recording,youll be amazed how much time youve wasted in waiting for the bus,queuing,walking,etc.You

17、could really put that time to better use,3.Use your fragment time for insignificant matters so that you could have more time for things that really matter.4Therere always things to be done every day,and the thing we could do is to identify whether theyre urgent or important.The things you need to do

18、 for the day rest only on the urgent as well as important things.Dont become slaves to urgent but unimportant things.Usethe20%-80%principleAt the most efficient time,20% of time could generate 80% of efficiency and on the contrary,at the least efficient time,80% of time could only generate 20% of ef

19、ficiency.We should be doing important work at the most efficient time.That time period differs from person to person,5.Yet generally speaking,its round 10 in the morning and 3 in the afternoon.After being familiar with those tips,the next thing would be to implement and hold on to it.Do the right th

20、ing at the right time,and we shall make our time to its fullest!A.but everyone has a peak effect timeB.Make an analysis about the ways you could improve your efficiencyC.like memorizing English words or making necessary phone callsD.depending on your mentality and physical conditionE.That is why we

21、shall save every second and make it countF.Pick three things you must finish todayG.Finish as many tasks as possible.短文改错I give my pink hat to an elder friend.She loved one!I treated her to the lunch and then,we saw an animated feature InsideOut.With my blanket wrapped around her shoulders or the ha

22、t still on,my dear friend sat beside me.We laughed loud than any other two kids!Im grateful for the opportunity enjoy our time together.She is such a happy lady,whom has certainly lived through much sadness.It reminded me from a movies messagethrough our sadness we are transformed into the beings th

23、at we meant to be.We cannot deny sadness,so face it,findsupports,learn the lesson,move on and let it go.考点规范练22(必修5Unit2).【解题导语】本文是议论文。作者认为在英国开车是件令人厌烦的事情,所以他决定乘坐公共交通工具环英旅行。1.B细节理解题。通读全文,尤其是第一段中的“DrivinginBritainissuchadullexperiencethesedays.”,第二段中的“.thereisntasinglefeatureofdrivinginBritainthathase

24、venthetiniestmeasureofenjoymentinit.”及第三段中的annoyances,horribleandawful可知,作者决定乘坐公共交通工具旅行是因为他讨厌在英国开车。2.A细节理解题。根据第二段内容可知,作者抱怨停车的种种不便:找停车位费时间、停车位狭窄、停车场收费机器不仅远而且不提供找零。3.A写作手法题。根据最后一段中的“.liketrafficlights.andmotorwayserviceareas.”及“Theyoccupy.appearingreatnumbers.”可知,作者通过举例说明开车是件令人厌烦的事情,以及机动车对城市面貌的破坏。4.C篇

25、章结构题。根据本文最后一句中的“.Iwantednothingtodowiththemonthistrip.”,及文中作者运用大量笔墨证明在英国开车是件令人厌烦的事情可推测,下文最有可能描述的是作者这次乘坐公共交通工具旅行的经历。【解题导语】本文是应用文。文章介绍了三项形式特别的夏令营活动。5.B词义猜测题。由上文的magical及下文介绍的形式特别的夏令营活动,再根据该合成词的成分可推断,画线词的意思是“独特的”。6.D细节理解题。由文中的“.learnabouttheenvironmentanddiscoverhowtousetheirsuperpowerstoprotectit!”,及e

26、arth-friendlyactivities可知,该活动的主要目的是提高露营者们的环保意识。7.A细节理解题。由文中的fairytale-themedcamp及favouritestorybooks可知,在该项活动中,露营者们很可能读神话故事。.【解题导语】本文为说明文。时间是人生最大的财富之一,那么该如何充分利用时间呢?本文为我们提供了几个充分利用时间的方法。1.E根据上文的“Wastingtimemeansourtimedecreaseswhileourtalentsdonotincrease.”可知,我们不能浪费时间,应节约每一秒,让它过得有意义。故选E项。2.B根据上下文可知,通过记

27、录一周的时间分配情况,找出大部分时间用于做什么,进行分析后确定如何更有效地利用时间,从而制订出合理的时间表。故选B项。3.C根据上文可知,应将等公交、排队等时间利用起来,C项给出了两个利用这些时间的例子。故选C项。4.F此处为小标题,各小标题的格式应保持一致,该空应为祈使句;根据本段内容可知,做事要分主次,不能成为紧急却不重要的事情的奴隶。故选F项。5.D根据上文的“Thattimeperioddiffersfrompersontoperson”可知,高效时间段因人而异,要看个人的身体和精神状况。故选D项。.I givegave my pink hat to an elder friend.S

28、he loved oneit!I treated her to the lunch and then,we saw an animated feature InsideOut.With my blanket wrapped around her shoulders orand the hat still on,my dear friend sat beside me.We laughed loudlouder than any other two kids!Im grateful for the opportunityto enjoy our time together.She is such a happy lady,whomwho has certainly lived through much sadness.It reminded me fromof a movies message through our sadness we are transformed into the beings that weare meant to be.We cannot deny sadness,so face it,findsupportssupport,learn the lesson,move on and let it go.

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1